Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Szkoła - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Pozwolę się wtrącić do dyskusji. Szczególnie chciałbym odnieść się do postu kolegi Luba(Luby, nie wiem jak to się poprawnie odmienia) który zastanawia się nad wyborem LO. Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć że to wszystko to jedna wielka bujda. Te rankingi, te brednie o lepszym przygotowaniu do matury... Matura to jedna z bardziej banalnych rzeczy podczas całej nauki. Osobiście bez krzty nauki wyciągnąłem 51% z polaka pisemnego, 75% z angola ustnego, 80% z angola pisemnego, 84% z matmy i 90% z polaka ustnego. A wybitnym uczniem nie byłem ponieważ zarówno technikum jak i gima kończyłem ze średnią na poziomie 3.0. Tak więc czy pójdziesz do LO które będzie 2 w rankingu czy będzie 84 to masz dokładnie takie same szansę na zdanie matury. Szkoła w niczym Ci nie pomoże, musisz mieć mózg. ;)

A jeśli mowa o wyborach szkół ponadgimnazjalnych. To LO jest dla ludzi którzy są zdecydowani przeznaczyć minimum kolejne 6 lat życia na naukę. Bo po 3 latach licka nie macie kompletnie nic. Świstek z matury jest warty tyle co chusteczka higieniczna. Tak więc trzeba iść na studia, a to od 3 do 5 lat męczarni. Dlatego pomimo nawału materiałów polecam technikum, bo poza gówno wartą maturą walczycie jeszcze o dyplom technika w danym zawodzie. A ten dyplom w oczach potencjalnego pracodawcy jest 100 razy więcej wart niż 95% z matury w najlepszym LO w województwie. Tak więc po 4 latach technikum będziecie mogli zdecydować czy macie ochotę dalej się uczyć czy może czas na pracę.

Pozdrawiam tych co mnie kojarzą :waving:

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

24

• Yao

14

• Kosaki

14

• Luba

13

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No dzięki za sensowną wypowiedź Carlos. ;) Co do mojego wyboru to również zbytnio mnie nie obchodzi ten ranking, bo te miejsca różnią się dwoma czy też pięcioma procentami z matury, więc to prawie żadna różnica. Poza tym troche mnie to dziwi, że nie chce mnie niby słabsza szkoła, a ta lepsza woli mnie przyjąć. Poza tym wolę sobie wybrać LO, bo ja i tak raczej idę na studia aby jeszcze bardziej pogłębić swoją wiedzę. Jak spojrzałem na statytykę osób która zgłosiła się do mojej klasy to normalnie już dwie osoby odeszły, co oznacza, że jest 30 miejsc, a chętnych zaledwie 14. Podoba mi się to. :P

ahfo.png

luba_049.png

No cóż dzisiaj byłem w szkole tylko po to by sie dowiedzieć jakie mam wyniki z egzaminów, zbyt wiele sie nie dowiedziałem, ale najważniejsze wiem. Więc tak, nie mam niestety 70 punktów na które tak liczyłem i o których mi znajomy wspominał, tzn. powiedział "niecałe 70 pkt.", w praktyce to oznacza 66 punktów, kolejno z Humanistycznego 30 i z Mat-Przyrodniczego 36 punktów. Nie wiem ile dostałem z angielskiego, ale ten test był dla mnie najłatwiejszy, mimo że z angielskiego jestem kiepski, pewnie kolo 30 punktów mam. Ogólnie rzecz biorąc razem z ocenami mam 109 punktów, liczyłem na 113, bo liczyłem na 70 punktów z testów, ale nie jest źle i jestem zadowolony, tym bardziej, że mam średnią ok 3.4 i 7 wynik z egzaminów w szkole ;)

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

No ja mogę jedynie napisać że zdałem do 2 klasy gimnazjum ze średnią 4,2 :) Muszę jeszcze dodać że w gimnazjum się o wiele lepiej

uczę niż w podstawówce bo na koniec 6 klasy miałem średnią jedynie 3,8 więc są efekty ciężkiej pracy. Jedynie co mnie nie zadowala

to, to że mam 2 z matmy !!! A to moja jedyna 2. Próbowałem jakoś to poprawić ale nie dało rady i teraz jestem na siebie zły jak nie

wiem co. Jednak jak na razie to martwię się co będzie w 3 gimnazjum kiedy to będę musiał pisać testy, ale będzie wtedy dużo roboty.

Jednak ja jestem zdania że nauka popłaca, bo miło słyszeć od nauczycielek że jesteś mądry i takie tam :) Tyle ode mnie w tej sprawie.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• 2 tygodnie później...

Kurde, tutaj ogłoszenie listy przyjętych a w temacie cisza :D Mogę oficjalnie powiedzieć że PRZYJĘLI MNIE!!! Tak, teraz tyko jedna droga na najbliższą przyszłość - zostać Technikiem Informatykiem =)) Tak wiem jak to brzmi, ale zobaczy się :)

Ja tam listę przyjętych miałem później i również mogę powiedzieć, że się dostałem. Jestem w XI LO im. Mikołaja Reja w kalsie kalsycznej. Teraz czeka mnie rozszerzona matematyka, polski i łacina. Weeee! :D

ahfo.png

luba_049.png

• 5 miesięcy temu...

Jako, iż zbliża się nowy semestr, a można rzec, że już wszedł w życie to właśnie w ten czas trzeba się pochwalić ocenami i niektórzy to nawet swoimi opiniami o szkole do której się dostali, więc na początek mogę zacząć:

język polski: 2

język angielski: 3

język łaciński: 4

historia: 4

wiedza o kulturze: 4

matematyka: 3

fizyka: 2+

chemia: 3

biologia: 4

geografia: 3

technologia informacyjna: 4+

W-F: 4

przysposobienie obronne: 3

zachowanie: bardzo dobre

przedmiot - przedmiot rozszerzony

A ogólnie szkoła mi się podoba, może na początku się wydawać, że mocno cisną i ogólnie wszyscy nauczyciele to takie chamy i w ogóle, lecz po pewnym czasi można sie przyzwyczaić i muszę przyznać, że bardzo spodobała mi się ta szkoła. A ludzie? Sądziłem, że będzie banda kujonów lub ludzi z którymi nie można normalnie porozmawiać, ale teraz mogę spokojnie powiedzieć, że jest odwrotnie. Ludzie w tym LO są po prostu świetni! Polecam je każdemu, kto mieszka w Warszawie i ma dylemat nad wyborem szkoły, lecz również muszę dodać, że byle kto się tu nie dostatnie, bo sumkę pkt. trzeba mieć naprawdę niezłą. xD

To teraz wasza kolej, zachęcam do wypowiadania się i mniej więcej jakiejś dyskusji, jak coś się uda. ;)

ahfo.png

luba_049.png

Język Łaciński ? :shock: WTF, jaja se robisz. Na serio w szkołach uczą takiego czegoś, czyli nie wszystko wiem o polskich szkołach :)

Język Łaciński ? :shock: WTF, jaja se robisz. Na serio w szkołach uczą takiego czegoś, czyli nie wszystko wiem o polskich szkołach :)

W wielu liceach uczą łaciny. Mi zależy żebym w szkole swojej miał łacinę :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

A na tym łacińskim uczysz się tylko języka, czyli słówek, zdań, czy też jako takiej historii o tym języku? :)

Zapytaj Lubeckiego. Mi coś opowiadał że ma słówka i później skleca zdania.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

A na tym łacińskim uczysz się tylko języka, czyli słówek, zdań, czy też jako takiej historii o tym języku? :)

Ja akurat uczę się w wersji rozszerzonej, a w Polsce w takiej wersji możesz się uczyć tylko w dwóch szkołach w Polsce. Ja akurat na lekcji mam całą gramatykę i inne takie aby umieć czytać, tłumaczyć i coś tam porozmawiać, ale również mam całą historię języka łacińskiego, jak i początek Rzymu.

Za to w innych klasach jak np. w niektórych biol-chemach uczysz się tylko fakultetywnie tego języka, więc tam raczej uczysz się jedynie słówek i tak aby raz po raz umieć coś napisać, przeczytać, czy też zrozumieć. Nie sądzę, aby w takich klasach była jakaś historia o tym języku.

ahfo.png

luba_049.png

• 3 tygodnie później...

Ok, wszystkie oceny znane, więc jedynie mogę powiedzieć, że jestem w jakimś tam sposób zadowolony. Technikum Informatyczne niby wydaje się proste, ale jest trudniej niż w niektórych Liceach. Moja średnia wynosi 3,41, co w mojej klasie jest 5. wynikiem, także nie jest źle. :)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ja mam najgorszą średnią od dawna :D Mało co mi brakuje aby przekroczyć próg średniej 3.00 xD Moja średnia czyli dokładniej 2.89 jest 11. wynikiem w mojej 26 osobowej klasie ;d Nie jest źle ;] W drugim półroczu trzeba trochę się podciągnąć xD

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Ja właściwie mam podobną do patrynia ale nie chodzę do Technikum Informatycznego.