Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Carlito - Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1338carlito.png

Wstęp

Carlos Edwin „Carly Colon, Jr. (urodzony 21 lutego 1979) jest profesjonalnym wrestlerem pochodzącym z Puerto Rico, lepiej znanym jako Carlito. Największą sławę zdobył w federacji World Wrestling Entertainment, z którego został zwolniony 21 Maja 2010. W Puerto Rico walczy jako Carly Colon i Carlito dla World Wrestling Council, gdzie był Universal World Heavyweight Championem.

W 2003, Colon podpisał kontrakt rozwojowy z WWE, walczył w uwczesnej rozwojówce – Ohio Valley Wrestling (OVW) przez dwa lata, najczęściej w drużynie z Mike Mondo. Po treningu w OVW Colon zadebiutował na SmackDown! 7 października 2004, jako Carlito Caribbean Cool. W WWE osiągnął on United States Championship, Interciontinental Championship, World Tag Team Championship i pasy WWE Tag Team.

Kariera Wrestlera

Carly jest synem byłego wrestlera – Carlosa Colona, sr i najstarszą osobą z czwórki rodzeństwa.

Jego decyzja o podpisaniu kontraktu z WWE, była bardzo kontrowersyjna dla ludzi z jego rodzinnego kraju, którzy krytykowali go, mówiąc że się sprzedał i że blask i chwała w Ameryce jest dla niego ważniejsza niż tradycja wrestlingu w Puerto Rico. W wywiadzie dla The Sun, Carlito powiedział, że nie interesuje go co myślą inni i , że zawsze marzył by walczyć w WWE.Colon ma również obywatelstwo Kanadyjskie, od 17 kwietnia 2009, gdy weszedł przepis, że jeżeli przynajmniej jeden z rodziców jest z Kanady dziecko również dostaje obywatelstwo (Mama Carlita jest Kanadyjką)

World Wrestling Council (1999–2003)

W listopadzie 1999, Colon zaczął występować dla WWC jako face o imieniu Carly. W czasie pobytu w WWC, feudował on z Ray`em Gonzalezem. Dwójka ta mierzyła się w wielu walkach, których stawką był WWC Universal Heavyweight Title (który Carlito miał aż 12 razy). Pokonywali oni siebie nawzajem , zdobywając ” na zmiane” pas.

Gdy Colon podpisał kontrakt rozwoowy, w OVW zaczął walczyć jako Heel. W tym czasie zaczął być blokowany na gale WWC, również jako heel, było dla niego zaplanowane story z problemami rodzinnymi. Kulminacyjny moment tego angle nastąpił na rocznicy WWC – Anniversario 2004, gdzie zawalczył i przegrał ze swoim bratem Eddie`m.

Podczas treningów w OVW, mógł on tylko sporadycznie występować dla WWC. W 2006, Carlito był obecny na „Lockout” – specjalnym evencie WWC 16 grudnia 2006 na którym pokonał Heidenreicha ponownie zostając Universal Heavyweight Championem, niestety pas ten stracił kilka minut później. Kolejny pojedynczy występ dla WWC odbył się na Aniversario 2007, gdzie zmierzył się z Razor Ramonem. By wypromować walkę Ramon, powiedział, że Carlito to marna podróbka, nazywając go „Mini Razor”. Carlito pokonał Ramona za pomocą Back Stabbera.

World Wrestling Entertainment (2003–2010)

Ohio Valley Wrestling (2003-2004)

2 czerwca 2003, Colon podpisał kontrakt rozwojowy z WWE. Federacja przydzieliła go do rozwojówki Ohio Valley Wrestling. W OVW, Colonowi towarzyszył Kenny Bolin, który był jego managerem. Jego pierwszy występ na tygodniówce odbył się 15 grudnia 2003 na tapingach Raw. Jak wcześniej wspomniałem, podczas treningów w OVW, Carlito uczestniczył w różnych eventach WWC. W kwietniu 2004 na specjalnym show WWC, miał się on zmierzyć z Abyssem, lecz nie dostał on zgody od WWE, przez to, że Abyss był zakontraktowany z Total Nonstop Cation Wrestling

SmackDown!(2004–2005)

Carlito+Caribbean+Cool.jpg

Colon zadebiutował na SmackDown! jako „Carlito Caribbean Cool”,

Jego gimmick polegał na tym, że zawsze miał przy sobie jabłko, którym pluł w twarze każdego który nie był „cool”. Carlito w swoim debiucie pokonał Johna Cene zdobywając United States Championship. Po zdobyciu pasa został on zaangażowany w story, w którym jego ochroniarz – Jesus dźgnął nożem Cene. Carly był posiadaczem United States Championship przez 42 dni, tracąc go na rzec Ceny z winy kontuzji. Carlito zadebiutował na PPV w 2004 Survivor series. Gdzie uczestniczył jako członek Teamu Angle w eight Man Tag team matchu przeciwko Team Guerrero, lecz tak naprawdę nie uczestniczył w show, ponieważ najpierw unikał Ceny, a później został przez niego złapany. Gdy Carlito kurował się po kontuzji, uczestniczył w komediowym angle z General Managerem SmackDown! Teddym Longiem, w którym Carlito został zmuszony do wykonywania upokarzających prac w miejscach eventów, musiał on na przykład sprzedawać hot dogi, zgarniać śnieg z parkingu i zmywać podłogę, co skończyło się napisaniem petycji przeciw Longowi przez Carlito. Petycja ta nie doszła do skutku. 26 Marca 2005 Carlito wreszcie stanął w ringu, w walce z młodszym bratem Eddie`m podczas eventu w Cagusa, Puerto Rico. Carlito przyleciał na stadion helikopterem przy ogromen owacji widzów zgromadzonych tamtej nocy. Carly zadebiutował na Wrestlemani w czasie 21 show, w roli poza wrestlingowej. Podczas tej gali Carlito przeszkodził w specjalnym wydaniu Piper`s Pit, którego gościem był Stone Cold Steve Austin, sytuacja ta doprowadziła do walki na evencie WWC – Friday Madness, którą wygrał Piper.

carlitos+cabana.jpg

Po Wrestlemani, Colon stworzył swój własny segment, w którym przeprowadzał wywiady, nazwał go – Carlito`s Cabana. Później Carly zaczął feud z Big Showem, który nie zgodził się na pracę jako ochroniarz Carlito. Feud ten zakończył się zwycięstwem Carlito na Judgment Day, zawierał on wiele segmentów, na przykład zjedzenie zatrutego jabłka przez Big Showa.

Raw (2005–2008)

Carlito został przedraftowany na Raw w czasie Draft Lottery 2005, gdzie pokonał Sheltona Benjamina zdobywając Intercontinental Championship. Niedługo później stracił on ten pas na rzecz Rica Flaira na Unforgiven. Pod koniec roku 2005 Carlito został wmieszany w rywalizację Brandów, co doprowadziło do likwidacji Carlito`s Cabana. Story doprowadziło do ten Man Tag team matchu na Survivor Series, który wygrał team Smackdown,

W tym samym roku, Carlito został dodany do angle o WWE Championship.

NYR%202006_4ddb9c496f303.jpg

Po pokonaniu Sheltona Benjamina w walce kwalifikacyjnej , Carlito został dodany do main eventu na New Year`s Revolution w 2006, który był Elimination Chamber matchem. Carly był ostatnią wyeliminowaną osobą, przed nim z walką pożegnał się : Kane, Chris Masters i Shaw Michaels. Colona przypiął John Cena.

WWE-Superstar-Chris-Masters-5.jpg

Po New Year`s Revolution, Carlito i Chris Masters połączyli się w Tag Team, razem walczyli przeciwko Kane`owi i Big Show`owi o World Tag Team Championship na Wrestlemani 22. Niestety nie zdobyli oni pasa, po przypadkowym zaatakowaniu Carlito przez Mastersa. Po Wrestlemanii rozpoczął się feud między Carlito i Mastersem. Wtedy też Carlito przeszedł face turn, atakując Mastersa po jego Masterlock Challange na Raw po WM. Feud zakończył się na Backlash, gdzie Carlto pokonał Mastersa dzięki nielegalnej pomocy lin.

28395753:jpeg_preview_large.jpg?20110205214943

Na Vengeance, Carlito zawalczył w Triple Threat matchu, w którym jego przeciwnikami byli : Johny Nitro i Shelton Benjamin, o Intercontinental Championship, który należał do Benjamina. Walkę tą wygrał Johny Nitro po wyrzuceniu Carlita poza ring. Po Vengeance, Carlito zaczął spotykać się z Trish Stratus. Rozpoczął on również feud z Johnym Nitro i Meliną. Był to bardzo krótki feud, który zakończył się wygraną Carlito i Trish na Saturday Night`s Main Event. Następnie Carlito feudował z Randym Ortonem, który próbował zaatakować Trish podczas segmentu na Backstage`u. Zostali oni zablokowani na starcie na Unforgiven i rematch na Raw, obie te walki wygrał Randy Orton. Rywalizacja sięgnęła zenitu na corocznym Tribute to the Troops, gdzie Carlito wygrał przypinając Ortona. Angle o związku Carlito i Trish skonczył się po Unforgiven, na którym Stratus zrezygnowała z kariery Divy.

W ostatnich miesiącach roku 2006, Carlito walczył w kilku walkach o Intercontinental Championship. Walki te rozpoczęły się od Cyber Sunday 2006, gdzie został wybrany przez fanów do zmierzenia się z Jeffem Hardym, pierwszą walkę przegrał.

120406carlito2.jpg

W tym samym okresie jego gimick został trochę zmieniony, Carlito stał się kobieciarzem. Dostał on kolejne story, w którym jego kolejną kobietą była Torrie Wilson. Colon uczestniczył w Royal Rumble 2007, w którego Main Evencie został wyeliminowany przez The Great Khali`ego. Po RR zaczął on feud z Riciem Flair`Em, który rozpoczął Ric Flair obrażając Carlito słowami, że ten nie wkłada serca do wrestlingu i wcale nie jest to jego pasja. Po tym wydarzeniu Carlito wyzwał Flaira do walki, którą wygrał ten drugi. Po przegranej Colona, został on zabookowany na walkę Tag Teamową, której zwycięzcy mieli dostać miejsce w Money In the Bank ladder matchu. Stanął on u boku Rica Flaira, lecz walka skończyła się bez rozstrzygnięcia wyniku, przez interwencję Khaliego. Doprowadziło to do triple threat matchu, który wygrał Randy Orton. Przed Wrestlemanią 23 Carly wyraził swoje niezadowolenie, ponieważ zarząd WWE nie planował umieścić go na najważniejszym PPV w WWE, krytykując ich metody wybierania wrestlerów do pushowania. Carlito jednak wystąpił na WM`Ce, w dark matchu, w kórym wraz z Flairem pokonali Chavo Guerrero i Gregory`ego Helmsa, tej samej nocy stracili również prawo do walki o World Tag Team Championship. Po tym wydarzeniu Carlito zaatakował Flaira, ponownie stając się heelem. Feud ten skończył się na Judgment Day, gdzie Carlito przegrał z Flairem. Po feudzie z Flairem, Carlito mierzył się z Sandmanem i Triple H. Na Unforgiven 2007 przegrał z Triple H`em w walce w, której przywilej NO DQ miał Carlito, a dla HHH`a była to normalna wlaka. Pod koniec 2007, Colon zaproponował zarządowi odejście z WWE, ponieważ był on nieszczęśliwy ze sposobu prowadzenia jego postaci. Po spotkaniu został jednak przekonany do pozostania w WWE. 10 Grudnia 2007, uczestniczył on w ladder matchu na 15 rocznicy Raw. Stawką tej walki był Intercontinental Championship, należący do Jeffa Hardyego. Pas nie zmienił właściciela będąc cały czas w posiadaniu Hardy`ego. Kolejną ważną walką było starcie z Codym Rhodes`em o uczestnictwo w MiTB Ladder Matchu na Wrestlemani 24, które wygrał Carlito. Niestety w ladder matchu nie osiągnął on nic wielkiego.Po Wrestlemani Carly zyskał nowego sprzymierzeńca – Santino Marelle, z którym stworzył Tag team. Walczyli oni w kilku walkach o World Tag Team Championship, lecz żadnego nie udało im się wygrać .

Powrót na SmackDown! i The Colons (2008–2009)

WWE-Smackdown-Carlito-Primo_1414371.jpg

W czasie draftu 2008, Carlito został przedraftowany na Smackdown. 12 września ponownie zadebiutował na SmackDown!, formując Tag Team z jego bratem – Primo. Pokonali oni Tag Team Championów – Curta Hawkinsa i Zacka Rydera, w swojej pierwszej wspólnej walce.

Dwa tygodnie później dwie drużyny zmierzyły się ponownie, tym razem o pas, walkę te wygrali The Colons. Następnie Carlito i Primo zaczęli feud z World Tag Team Championami – Johnem Morrisonem i The Mizem. Na Wrestlemanii XXV, The Colons pokonali Miza i Morrisona unifikując pas, zostając pierwszymi Uniefied Tag Team Championami.

15 kwietnia 2009, Carlito i Primo zostali przedraftowani na Raw w ramach suplementalnego draftu. Od razu po drafie, ich pasy zaczęły być oblegane. Trzymali je do The Bash, na którym przegrali z Jericho i Edgem. Prawo do rema tchu wykorzystali następnego dnia na Raw, lecz znów przegrali.

Heel Turn i zwolnienie(2009–2010)

Na Raw 6 lipca , po przegranej z Edge mi Jericho, Carlito przeszedł heel turn atakując primo. Na Night of Champions, Carlito uczestniczył w Six-Pack Challenge, w którym zawalczył również Primo, lecz walki nie wygrał żaden z braci. 3 Sierpnia na Raw, Carlito pokonał Primo kończąc ich feud. Dziesięć dni później na WWE Superstars Carlito i Rosa Mendes pokonali Kofiego Kingstona i Mickie James. Od tamtego czasu Mendes była managerką Carlito do września, gdy Colon został przedraftowany na ECW.

Po dwóch miesiącach Carly powrócił na Raw dnia 30 listopada, wrócił on po to by zmierzyć się z Johnem Ceną, gdy Carlito próbował opluć Cene jabłkiem, Jasiek wykonał na nim swój finisher. Następnego tygodnia, podczas oficjalnej walki, Colon został pokonany przez Cene.

W lutym 2010, Carlito został wybrany jako Pro do programu NXT. 22 dnia tego samego miesiąca, został on pokonany przez Christiana w walce kwalifikacyjnej do Money in the Bank ladder Matchu. Następnej nocy na NXT, Carlito stanął u boku jego ucznia – Michaela Tarvera przegrywając z Christianem i jego Rookie – Heathem Slaterem. 2 Maja na Superstars, podczas walki z Primo, Carlito przerwał walkę i powiedział Primo, że nie powinni walczyć przeciwko sobie. Primo zgodził się z Carlitem, godząc się z nim i jednocześnie przechodząc heel turn. 10 Maja na Raw, Carlito i Primo zaatakowali R-Trutha i Ted`a Dibiase`go. 11 dni później Carly został wyrzucony z federacji z powodu odmowy na zbadanie jego ciała na obecność dopingu.

Powrót do WWC, przygoda na Scenie Niezależnej i AAA (2010 - do teraz)

Po zwolnieniu , Colon zaczął akceptować różne propozycje federacji niezależnych. Pierwszą federacją dla której zawalczył było World Wrestling Today. 11 lipca 2010, Carlito został zablokowany na turniej „The Three Faces of Fear” na WWC Aniversario 2010, w którym zawalczył również Booker T. Podczas tego konkursu zawodnik musiał zmierzyć się z trzema nieznanymi mu wcześniej przeciwnikami pod rząd. Carlito uczestniczył również podczas drugiego dnia show, jako tweener. 7 sierpnia 2010, zadebiutował on w Lucha Libre USA, walcząc jako Carlitos. Powrócił on do WWC 25 września 2010 na Septiemre Negro, pokonując Ricky`ego – Triple Mega Campeon. W Grudniu2010 zawalczył w Inoki Genome Federation w Japonii, gdzie został przypięty przez Japońską gwiazdę – Kendo Kashina. 8 stycznia 2010, Colon stracił Universal Heavyweight Championship na rzecz Ricky`ego Banderasa (El Mesias) po interwencji Shane Sewell`a. W lutym 2011 został zabookowany na event NWA Southwest w Texasie, w którym zmierzył się z posiadaczem WHC Adamem Pearce . 4 Marca 2011 Colon, jako Carlito Caribbean Cool zadebiutował w Meksykańskeij federacji Asistencia Asesoria y Administacion (AAA) pokonując Decnnis`a, Jacka Evansa i Ozza w four-way matchu o przejście do finału Rey de Reyes. Finał ten wygrał Extreme Tiger.

_____________________________---

Nie moge coś wrócić do optymalnej formy.

Zbieram zamówienia na biografie

Komentować

Kopiowanie fragmentów lub całości surowo zabronione

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wiewiura21

1

• Rocky1674304328

1

• Mr. Underson

1

• GMS

1

Top użytkownicy w tym temacie

No cóż, kto jak kto, ale ja powinienem skomentować tą biografię :P Ogólnie dobrze się czytało, sporo informacji o zawodniku, jednak można byłoby napisać o nim dużo więcej. Raczej nie dowiedziałem się jakiejś nowości w tej biografii, no ale ta biografia nie jest dla mnie a ja akurat wiem o nim sporo. Mimo to całkiem wciągająca biografia, czytało się dobrze, widać że włożyłeś w to sporo pracy. No i oczywiście nie jest to biografia o byle kim. And That is COOL! :P

Spoko biografia, sporo się dowiedziałem o tym zawodniku, Bardzo dobrze się to czytało, dzięki wielkie :)

sig.png

Calkiem niezla biografia nawet nie wiedzialem ze carlito feudowal z cena.szkoda ze juz nie walczy w wwe.

No i wreszcie zebralem się by przeczytać całą biografię, którą sobie zamówiłem, no to wypada rownież skomentować :) Ja jestem bardzo zadowolony z tego, że dowiedziałem się chodź trochę jak on zaczynał, bo kojarzyłem go tylko i wyłącznie z WWE. Fajnie, że już w pierwszej walce stał sie mistrzem US i, że fajnie został wyrobiony mu gimmick z mocnym wejsciem do federacji. Nie wiedziałem również o tym story z Longiem, które naprawde moglo być bardzo ciekawe :) Akurat o tym EC o pas wiedziałem, bo nawet oglądalem tamta walkę i żałuje, że ktoś taki jak Carlito, który jest bardzo dobrym zawodnikiem nie zostal dlużej ptrzymany w tym ME. Potem kobieciarz - jak teraz Bryan, szkoda bo oczywiście wkręcał piękne panie do jakiegoś poważniejszego programu, ale nie o pasy. Równiez w AAA mial mocny debiut bo awansował od razu do finału Rey de Reyes, ale nie wygrał go i oby tam chociaż go nie zmarnowali, no i oby tam został :P

Wielkie dzięki za biografię Peri ;)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

No a ja teraz sobie ładnie znalazłem troszeczkę czasu przed szkołą na skomentowanie tej biografii - obiecałem to trzeba to w końcu zrobić. Powiem na początku że na prawdę kurde długa ta biografia, ale do takiej postaci to nic dziwnego. Szczerze powiem, że nigdy mnie jakoś Carlito do siebie nie przekonał i nie przepadałem za nim. Teraz jednak widzę że dużo rzeczy o nim nie widziałem i nie miałem bladego pojęcia o wydarzeniach z jego udziałem przed 2005 rokiem :) Dużo zrobiłeś takich jakby "rozdziałów", mogłeś niektóre połączyć, ale ogólnie biografia na plus! Dzięki że mnie dokształciłeś co nieco i czekam na kolejne biografie.

Buuuuuuuuuu. Przez takie gówno wylecieć, szkoda! Bo to był świetny zawodnik, którego bardzo lubiłem, teraz za nim tęsknie szczególnie po obejrzeniu jego walki z Umagą i Kennedym, która była świetna, dzięki Peri, że w końcu jakiś przyjemny wrestler. ;)

No, Peri w końcu jakaś bio o znanym zawodniku (nie mówię tu o jakichś znanych luchadorach ;) ). Postarałeś się. Fajnie i ładnie opisane. Carlito to utalentowany chłopak, ale Vince źle go wykorzystał w ostatnich czasach. Dzięki za bio. Czekam na następne :)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

No popieram za takie coś został zwolniony... Carlito jest bardzo dobrym zawodnikiem i widziałem jego walki za czasów feudu z Ceną. Kolejna super biografia. Peri jesteś świetny w tym co robisz :) Dzięki za info o Carlito i czekam na kolejną bio ;D

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Biografia wyszła niesamowicie. Co do Carlita widziałem jego ostatnią walkę w WWE była bardzo dobra. Ostatnio widziałem walkę z AAA nie była już tak dobra jak kiedyś. No trudno. Według mnie nie powinni go zwolnić powinni go zawiesić albo coś takiego. Liczę na to że jeszcze wróci do WWE i odrodzi się Colons...Hmm nie widziałem bio Edga, może zrobisz ?

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Dzięki za tą biografię. Bardzo dużo się dowiedziałem o karierze Carlita. Szkoda, że nie wygrał tego turnieju w AAA... Może kiedyś coś osiągnie w AAA :)