Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polish Brawl Wrestling (PBW) #1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

igkd2q.png

Po nieoficjalnym themie gali, rozległy się hałasy, które miały zastąpić fajerwerki...

Xeb: Witamy! Wszystkich zgromadzonych, nie jest nas dużo, ale na sam początek wystarczy! Jesteśmy w Zielonej Górze, hala Mosiru!

Kazek: Zapraszamy na pierwszą galę PBW, ale bez zbędnego walenia farmazonów, czas na pierwszą walkę wieczoru! Galę będą komentować Kazek...

Xeb: Oraz Xeb!

Xeb wychodzi zza mikrofonów i wchodzi na ring...

Xeb: Pora na pierwszą walkę PBW, pora na pochodzącego z Warszawy, ważącego 75,5kg! 'The Hardcore'a Icon'a' Lubę!

Xeb: jego rywalem będzie pochodzący z Tych! The Hero!

Xeb: No i niespodzianka dla Was! Sędzia specjalny pablo modjo!

Pablo powoli wchodzi do ringu, przy owacji publiki.

GONG!!!

Luba rzuca się na Hero, ale ten nie daje się sprowadzić do parteru jednak za drugim razem nie ma już wyjścia i zawodnik jest w parterze, obaj się szarpią po czym nagle Luba zapina lebbel lock'a! Jednak Hero się wyrywa. Luba jest wściekły, więc sięga po krzesło z którym wszedł na ring i zaczyna nim wściekle okładać swojego rywala! Wszystko dozwolone! Jest moc! Luba strasznie obija swojego rywala, ale ten ni z tego ni z owego odbija jedno z uderzeń krzesłem. Krzesło odlatuje, a Hero się podnosi i seria kick'ów, które wbijają Lubę w narożnik! Hero odbija się od lin w biegu łapie krzesło i skacze z nim tak, że wykonuje dropkick poprzedzając wrzuca krzesło między jego nogi, a Lubę i chair dropkick! Luba wypada z narożnika i po omacku błądzi w ringu, a Hero wskakuje z krzesłem na narożnik, najpierw rzuca w swojego rywala krzesłem, ten się odwraca do niego i flying clothesline 1....2... Luba odbija!

Xeb: Coś ten pablo nie widoczny! Dawaj koleś!

Kazek: Licz się ze słowami.

Xeb: A wyjechał Ci ktoś kiedyś z dyńki?

Kazek: Dawaj na ring!

Hero odwraca się i wpada na modjo, chyba komentatorzy wykrakali, modjo teatralnie upada...

Kazek: Nurek, pff aktor!

Xeb: Miałby podstawowy w Barcelonie!

Hero podnosi sędziego co łączy się z oklaskami publiczności, ale kiedy się odwraca otrzymuje potężne uderzenie drutem kolczastym w głowę, jego głowa wygląda jakby ktoś na niej rozbił kilka kilogramów pomidorów! Hero jest zamroczony, a Luba rzuca się na liny i zaczyna przy nich krzyczeć: Niech żyje hardcore! Wygląda jakby był opętany. Luba wyskakuje za ring, bierze ze sobą metalową siatkę, rzuca nią na ziemię, najpierw wsadzając pod nią krzesło i belly to belly suplex na ową konstrukcję!!! Hero wyje z bólu, a Luba wybucha śmiechem. Jednak nie przechodzi do pinu, woli wyjść za ring wziąć młot i wrócić do ringu, podnosi swojego rywala ciska nim w narożnik. Hero upada w narożniku, a Luba uderza go kilka razy młotkiem w brzuch po czym christo na krzesło z metalową siatką! Lisicki leży na sprzęcie rozłożnym przez Lubę, a Luba wchodzi na 3 linę! Jest na trzeciej linie szykuje nam się monsault! TAK! Nie trafiłł! Spod jego pleców wypływa morze krwi! Lisicki się podnosi i kładzie na swoim rywalu 1...2... NIE! Nie ma końca! Nie możliwe! Lisicki podnosi Lubę, ale ten bezwładnie upada do siadu i klęczy, Sebastian odbija się od lin i hurricanrana po której jego rywal jest na drugiej linie, ale jego głowa wyraźnie przez nie wystaje! Hero zakłada krzesło na jego głowę iii znów odbicie od lin, przeskoczenie lin na których wisi Luba i WOW! FUCK! HOLLY SHIT! WTF?! Tornado DDT! Cóż za wykonanie! Pablo modjo nie wierzy w to co zrobił Hero i sam stoi jak wryty. Lisicki wyciąga drabinę spod ringu i ustawia ją za ringiem, powoli się po niej wspina ma ze sobą krzesło, jest na samym szczycie i chair frog splash?! NIE! Modjo spycha drabinę, Lisicki upada na schodki leży nieprzytomny na stalowych schodkach! A modjo wykrzykuje: You Banned! Publiczność jednak pochwala zachowanie pablo skandując jego imię.

Xeb: To było dziwne...

Kazek: Ale fajne...

Xeb: Jak żart Strasbuergera...

Luba się podnosi, a pablo rzuca mu pod nogi krzesło, Luba uśmiecha się do modjo i powoli podnosi krzesło, a kiedy ma je w rękach, pablo krzyczy you're next! Kopie w brzuch Lube ten wypuszcza krzesło pod swojego nogi, pochyla się, a modjo wykonuje pedigree! Obaj zawodnicy leżą, a pablo spokojnie chodzi w ringu, jednak kiedy minęło dobre półtorej minuty to Hero zaczął się podnosić, a po chwili to samo zaczął robić Luba jednak jeden jak i drugi ledwo co stoją na nogach! Hero wykonuje high kick, ale Luba unika i wykonuje spear! Hero pada, Luba nie zwleka i podnosi szybko stalowe schodki po czym zaczyna nimi trzaskać o kończyny swojego rywala, a ten jest bezradny, Luba wyciera ręce w krwi swojego rywala i zaczyna je oblizywać.

Xeb: Zaczynam się go bać.

Kazek: Zamknij oczy!

Luba wyciąga spod ringu starą gitarę, udaje, że na niej gra, ale po chwili zaczyna nią trzaskać o głowę swojego rywala! Hero się nie rusza, publiczność skanduje: Hero! Hero! Hero! Luba jednak po tych słowach dobija swojego rywala mocnym kopnięciem w głowę, a potem wrzuca go do ringu. Wyciąga ze spodenek pinezki i rozrzuca je po ringu, a potem świetny vertical suplex powerslam na nie! Jednak nie przechodzi do pinu tylko wyciąga z narożnika w którym zaczął walkę łańcuch i obwija nim szyję Hero po czym zapina Rear Naked Choke dusząc łańcuchem Hero! Ten pluje krwią! Pablo kończy walkę! Wygrywa Luba!

Xeb: Zwycięzcą tej walki zostaje Luba!!!!

[ Kamera pokazuje chodzącego w czyjejś szatni Kacpra Słabego. ]

Słaby ma ze sobą kisiel, więc pora na głupi żart. Kacper podchodzi do czyichś butów i chce do niech nałożyć kisiel, ale zahacza o sznurek i wpada na wiadro, które trzaska o jego głowę i brudzi go... kisielem! Nagle w szatni gasną światła, a kiedy się zapalają, Kacper jest z czarno-zielonej mazi, która tworzy znak "X".

Xeb: Czyżbyśmy poznali nowego zawodnika?

Kazek: Dość tajemniczy.

Xeb: Tymczasem czas na kolejną walkę, pora pełnić swoje obowiązki.

Xeb: Panie i panowie, czas na drugą walkę dzisiejszego wieczoru! Wychodzący jako pierwszy – ważący 175 funtów… Daniel Silva!

Xeb: Drugim zawodnikiem jest ważący 212 funtów… Patryk Wspaniały!

Xeb: Jako trzeci na ring wychodzi ważący 183 funty… Młody Terrorysta!

Kaz: O tak! Zapowiada nam się nie lada walka! Czas zadąć w gong!

Gong!

Patryk i Silva spokojnie stoją w swoich narożnikach, Terrorysta uważnie stąpa po ringu szukając zawodnika do zaczepki. Wspaniały ochoczo staje do spięcia, które wygrywa wbijając zawodnika w narożnik. Daniel póki co wszystkiemu przygląda się na spokojnie, wie że ma sporo czasu. Tymczasem Wspaniały powtarza wbicia w narożnik, po czym od Młodego odstawia go sędzia. Silva wkracza do akcji od tyłu uderza Patryka, ten pada ma matę. Wściekły Terrorysta wykonuje drop kick! Przebiega, odbija się i kolejna akcja w stronę Silvy! Jest zamroczony, wypada poza ring. Młody wygląda na nabuzowanego! Bierze się za wspaniałego, który jeszcze nie doszedł do siebie i… mamy Enzuigiri! Patryk pada na matę, Terrorysta nie zwleka i bierze się za pin 1…2… kick out! Młody nie wieży w odbicie ze strony jego przeciwnika. Wdaje się w rozmowę z sędzią, ten jednak nie ma zamiaru dyskutować z zawonikiem. Ale co się dzieje! Silva stoi na narożniku! Wykonuje splash na Młodym! OMG! Niesamowita akcja z zaskoczenia, obaj leżą jak nieprzytomni!

Xeb: OMG! Widziałeś to? Silva pokazał co potrafi, jestem pewien że jeszcze wygra tą walkę! Popatrz tylko, ten napaleniec – Młody nie ma szans!

Kaz: O… siedź cicho i patrz na Wspaniałego! Bierze się do przypięcia!

Wspaniały kładzie rękę na Młodym 1… 2… Silva przerywa odliczanie! Było tak blisko, Patryk łapie się za głowę, był o krok od wygranej. Nie zwleka, chwyta Silvę wykonuje irish whip… i potężny big boot! Coś niesamowitego! Jakby znokautował Daniela! Młodemu chyba mało, Patryk wygląda na przeładowanego energią! Big boot… nie, unik! Unik od Terrorysty, odbija się od lin i… oh! Spinebuster! Spinebuster! Spinebuster od Wspaniałego! Coś niezwykłego! Jednak czemu nie przechodzi do pinu?

Xeb: No pinuj go głupcze! Pinuj!

Patryk wchodzi na narożnik i pokazuje swoje ciało fanom, ci jednak okazują dziwne krzyki! To Silva! Ku uciesze publiczności uderza Patryka w nogi, ten z całym impetem spada poza ring! To musiało boleć! Leży jak nieruchomy! Daniel może zająć się teraz obitym Terrorystą. Jednak, co on robi?! Próbuje odliczyć przeciwnika 1… kick out! Młody szybko wstaje i wymierza cios w stronę Daniela! Trafia… Silva kontruje, również celnie, Terrorysta próbuje odpowiedzieć, Silva jednak nie daje sobie pogrywać przechodzi przeciwnika, łapie go od tyłu i mamy suplex! Odbija się od lin i leg drop na przeciwniku. Daniel schodzi teraz z ringu po swojego drugiego oponenta. Bierze Wspaniałego za głowę, ten jednak jest już obeznany w sytuacji! Jest silniejszy i wykonuje spear o barierki otaczające ring. Fani mało entuzjastycznie reagują na zaistniałą sytuację. Wspaniały tym czasem wchodzi do ringu, widzi że Młody opadł już z sił. Wynosi rywala nad siebie i Attitude Adjustment! OMG! To już chyba będzie koniec! 1… 2… nie! OMG! Teraz to Terrorysta zaskoczył swojego rywala, zwalając go z siebie. Widać teraz uśmieszek na jego twarzy! Patryk nie może uwierzyć temu co się przed chwilą tutaj stało!

Kaz: Ohoho… to jest dopiero akcja. Szkoda, że Silva jeszcze nie doszedł do siebie.

Xeb: Ta… odezwał się wiecznie dochodzący. Znaczy się, zajmijmy się akcją jaka ma miejsce w ringu!

Kaz: Wiesz co…

Xeb: Tak, stul się i komentuj bo za to tobie tutaj płacą!

Kaz: Widać chłopcze, że nie wiesz co to płaca. Ale masz rację spójrz na Terrorystę, wygląda jakby nagle przybyło mu sił!

U Młodego najwyraźniej skoczyła adrenalina! Wygląda jakby był na fali! Przebiega obok Patryka i Tornado DDT! Wspaniałemu mało! Kolejne odbicie i Hurricanrana! Szykuje nam się zakończenie tego love story! Terrorysta wchodzi na trzecią linę, spogląda na Daniela, który powoli zaczyna się podnosi. Nie zwleka z akcją i Flying Headshot na wstającym Wspaniałym! To już koniec! 1… 2… 3 nie! Nie! To Silva! Ponownie wkracza do ringu! Ponownie przerywa pin! Ponownie jest w pełni sił! Niemożliwe! Młody jest wściekły, natomiast Daniel mile się do niego uśmiecha. Terrorysta zaczyna krzyczeć coś w stronę Silvy, po czym wymierza ostre słowa w publikę. Uśmiech na twarzy Silva znika zamach***je się nogą na Młodego, ten go łapie i Enzuigiri od Daniela! Terrorysta szybko wstaje, tym czasem Silva jest już po drugiej stronie ringu, bierze nabieg z narożnika i Hurricanrana! To musiało boleć! Młody odbił się od lin i wylądował przed stolikiem komentatorskim. Silva wchodzi na narożnik okazując swoją radość wraz z młodszą częścią fanów, ci jednak zamarli. Tuż za nim stoi Wspaniały! To może się źle zakończyć! Bierze Sivę za nogi, a ten uderza twarzą o narożnik! Leży jak nieprzytomny! Widać, że Patryk nie chce jeszcze odliczać, podnosi rywala i mamy Inverted DDT! Inverted DDT od Patryka Wspaniałego! Przerolował swojego rywala i zapina STF! Silva wnet się pobudził! Sędzia uważnie czeka na poddanie się Daniela! Są na środku ringu! Nie ma szans z tak potężnym rywalem! Jedyny wariant to…

Xeb: OMG! To może uratować Silvę, Młody na narożniku! Młody na narożniku! Będzie się działo!

Patryk szybko odpuszcza sobie akcję kończącą, odwraca się w stronę Terrorysty ten jednak już jest w powietrzu! Flying Headshot po raz drugi w dzisiejszej walce! Tym razem Silva nie będzie w stanie przeszkodzić Młodemu! 1… 2… kick out! Niesamowite! Cóż za walka! Cóż za emocje. Młody kontra dwóch nieprzytomnych rywali! Co teraz?! Chyba jest trochę spanikowany! Wdaje się w jakieś rozmowy z sędzią! Nie powinien! To może się dla niego źle zakończyć! Odwraca się i spear! Spear! Spear! Niesamowite, Patryk znalazł w sobie aż tyle sił i teraz tylko czeka, aż jego rywal wstaje, szykuje nam się kolejne Attitude Adjustment! Unosi rywala! I kopniak w brzuch ze strony Silvy! Młody upada na Wspaniałego! Dziwne, sędzia odlicza 1… 2… Daniel na szczęście łapie się z tym wszystkim i zdejmuje Terrorystę po czym wymierza cios i Młody już ląduje na macie poza ringiem! Teraz to Silva dominuje w ringu i musi panować nad sytuacją. Patryk nadal nie opadł z sił! Daniel próbuje podnieść rywala, ten jednak szybko go przerolował i zapina STF! Po raz kolejny! Silva jest blisko lin, widać że jego siły już się odnowiły i bez problemu łapie lin, Wspaniały nie chce puścić. Sędzia odgania go od Silvy. Patryk odbija się od lin i big boot! Przechodzi do pinu na rywalu 1… 2… i Młody wyciąga za rękę Silvę z ringu!

Kaz: No, to teraz Silva ma dług u Terrorysty!

Xeb: A gadasz mi tu… ‘chłopcze’, to jest wrestling i zajmij się komentowaniem, a nie wtrącaniem swoich uwag, bo to już nawet moja babcia robi lepiej. Ehh… i nawet mi nie odpowiadaj, chłopcze.

Kaz: Chłopcze? Dla twojej wiadomości mam…

Xeb: Tak wiem pięcioro dzieci, psa i dwa koty, a ja mam znajomego polityka i kogo to obchodzi? Teraz zajmij się walką, bo przetrzepię ci te drewniane dupsko.

Wspaniały jest rozwścieczony! Woła Młodego, aby ten stanął do walki w ringu. Ten jednak chodzi wokół niego działając tylko na nerwy Patrykowi. Silva w tym czasie powoli dochodzi do siebie. Wspaniały nie wytrzymuje wychodzi poza ring, jednak Młody już jest w ringu. Patryk niepewnie przechodzi przez liny i już otrzymuje clothesline! Czyżby Terrorysta ponownie pewnie stanął na nogi? Na to wygląda. Wspaniały jednak odłożył swoje siły, chwyta rywala, wykonuje irish whip i spinebuster! Widać, że jest wściekły, wynosi rywala i Attitude Adjustment! To już musi być koniec, pozostało tylko przyjęcie! OMG! Co to jest?! Silva na narożniku! Silva na narożniku! Szykuje nam się do lotów, Patryk odwraca się w jego stronę, ale nie w stanie nic zrobić! Suicide dive wykonane! To musi być koniec! 1… 2… 3… Sędzia każe bić w gong! Silva wygrywa swoją pierwszą walkę w nowej federacji! Silva otworzył swoją kartę w PBW! Wygrana w znakomitym stylu! Cóż za zakończenie!

Xeb: Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta…

Kaz: Daruj sobie…

Xeb: Zwycięzcą tej walki poprzez przypięcie zostanie Silvaaa!

Kaz: Wow, widać że już zdołał zyskać sympatię wśród większej ilości fanów! Brawa dla Daniela! Tak właśnie wykorzystuje się daną mu szansę! Cóż za pokaz! Cóż za walka! Szkoda, że dobiegła końca!

[ Kamera ląduję w miejscu gdzie Kaz przeprowadza wywiady. ]

PJR: O… witaj Kaz, siadaj i czuj się jak u siebie.

Kaz: Tak. Chciałeś coś powiedzieć swoim fanom, więc jestem.

PJR: Oczywiście. Chcę uświadomić wszystkim iż dzisiaj pokażę na co mnie stać. Jestem tutaj, gdyż przygoda mnie wezwała. Nie traktuję tego jako wyzwanie, lecz kolejne miejsce gdzie mam pokazać, że jestem najlepszy. Z resztą jak widzisz, już na pierwszej gali trafiłem do walki wieczoru.

Kaz: Z pewnością, to nie błahostka. Dzisaj zawalczysz z Aligatorem oraz Deluksem, więc…

PJR: Więc to kolejny pretekst abym się tu pojawił! Mam ochotę naklepać na dupsko temu Deluksowi, a kolejne drewno na mojej przeszkodzie – Aligator nie będzie w stanie mi w tym przeszkodzić, kumasz?

Kaz: Powiedzmy… dobra przejdźmy do następnej sprawy. Dlaczego zdecydowałeś się na wrestling? Czy okazja na sprawienie łomotu innym to główny pretekst?

PJR: Oczywiście, że nie. Jestem tutaj aby sprostować parę spraw, o których nie chcę rozmawiać. Głównym powodem jest utrzymanie federacji, do czego jestem niezbędny. Pokaże paru zawodnikom co oznacza słowo wrestling przy okazji zgarniając parę tytułów mistrzowskich.

Kaz: Właśnie, już na następnej gali ruszy turniej o główny pas federacji – PBW World Championship, jak myślisz, jak wyglądają twoje szanse?

PJR: Jeśli zarząd tylko pomyśli o dobrym rozwoju akcji, to bez kłopotu się do niego dostanę, po czym wykorzystam daną mi szansę i odmienię wrestling raz na dobre.

Kaz: Widzę dużą pewność siebie. Piotr, powiedz jeszcze jak masz zamiar zdobyć sympatię fanów?

PJR: Wraz z umiejętnościami, popularność przychodzi sama. Tą zasadą pokieruję się też i tutaj. Mam zamiar po prostu wykręcać coraz to lepsze walki, a ryzykowne akcje, czego jestem specem tylko mi w tym pomogą.

Kaz: Mam nadzieję. Czas na ostatnią wzmiankę. Jesteśmy po walce Luby z Hero, co o niej powiesz? Widzisz wśród w nich jakieś zagrożenie?

PJR: Hmm… w sumie to nie. Po obejrzeniu tej walki lekko się podłamałem, widać że u zawodników, których uważałem za niezłych trzeba będzie pokrzepić ducha walki, bo w przeciwnym razie nikt nie da rady doskoczyć do poprzeczki którą już dzisiaj wieczorem zawieszę na bardzo wysokim poziomie.

Kaz: Okej… w takim razie dzięki za wywiad, powodzenia w dzisiejszej walce.

PJR: Nie przyda mi się, ale dzięki.

[Kamera znów jest na hali ]

Kazek: Pora na jedną z ciekawszych walk tego wieczoru!

Xeb: Tag Team Match!

Xeb: Pierwszych na ring chciałbym zaprosić zawodników drużyny Polako... Na ring zapraszam Polako! Sundeto! Housse'a!

Xeb: A ich rywalami będą The Kick! Badyl! Brembo Boss!

GONG!!!

Sundeto zbiera serię kopniaków od Kick'a, po czym wpada w swój narożnik i korzysta z tego jego TT partner Housse zmieniając się z Sundeto. Housse wskakuje do ringu i small package na Kick'u, ale tylko 1! Kick prawie błyskawicznie się uwalnia odbija od lin i unika dropkick'a! Próba hurricanrany, ale Kick kontruje ją na spinebuster! Przejście do pinu 1...2... ACH! Housse w ostatniej chwili odbija, ale jeszcze chwila i będzie po nim. Kick podnosi swojego latającego rywala i seria spinning heel kick'ów, ale znów szczęśliwie się kończą te ataki dla Housse'a bo po jednym z nich leci w swój narożnik i znów szczęśliwa zmiana! Do ringu przy wielkiej wrzawie publiki wpada El Polako! Polako wykonuje hurricanrane, zdezorientowany Kick wpada w narożnik, ale szybko się podnosi i rusza na swojego rywala, arm drag od Polako! Polako odbija się od lin, próba jeszcze jednej hurricanrany, ale Kick kontruje na powerslam i szybko ucieka do swojego narożnika, gdzie zmienia się z Badylem.

Xeb: Ci goście w maskach są nudniejsi od Ciebie - Kazek.

Kazek: Odezwał się pełen pasji człowiek...

Badyl powoli chodzi w ringu i obaj z Polako czekają na odpowiedni moment do ataku, ale pierwszy do niego znajduje Badyl! Po serii ciosów doprowadza rywala do tego, że można na nim wykonać german suplex, jest german suplex! Badyl szybko wraca do swojego narożnika i zmiana z Brembo. Brembo od razu wskakuje na trzecią linę i swanton bomb! Trafiony! Polako nie miał nic do powiedzenia! Brembo przechodzi do pinu 1....2... Polako odbija, czołga się do swojego narożnika, ale Boss ciągnie go do siebie za nogę i przy owacji publiczności wykonuje elbow drop na nogę swojego rywala, publiczność jest wprost wniebowzięta! Polako jednak znów się podnosi i rzuca do swojego narożnika, a kiedy się wydaje, że już zmieni się z którymś z partnerów Brembo się na niego rzuca i zapina sleeper hold!!!

Kazek: Dawaj Brembo!!!

Xeb: Haha! Widzę, że Ci się spodobał ten pan.

Brembo powala swojego rywala i nadal trzyma w piekielnym uścisku. Polako już podnosi rękę, a kiedy Brembo to widzi jeszcze mocniej dopina uścisk, Polako prawie klepie, ale nagle z lin leci Sundeto i elbow drop! A Housse ściąga Brembo ze swojego tag team partnera, do ringu wpada Badyl! Dropkick na Sundeto ten wpada na Housse'a i wyrzuca go z ringu! Badyl uderza jeszcze kilka razy Polako tak, że Brembo znów zaczyna z przewagą, którą miał, a co ciekawe Kick nawet się nie ruszył z narożnika w którym się położył. Badyl jest już w swoim narożniku, a team Polako leży za ringiem.

Xeb: Gdzie ta ich zwinność? Haha! Badyl ich zdestruktował.

Kazek: Jeszcze zobaczymy...

Xeb: Nie rozbieraj się...

Zmęczony Brembo puszcza swojego rywala i zmienia się z Badylem, który bardzo chce wejść do ringu i stało się Badyl wpada do ringu, unika ciosu Polako, a potem wymierza serię swoich uderzeń po których nagle ni z tego ni z owego przechodzi do jackhammer'a, ale ten nieudanie wykonany i Polako ląduje na nogi za swoim rywalem, próbuje wykonać cios, ale Badyl umiejętnie blokuje łapie ręke swojego rywala i powoli, ale bardzo starannie ją wykręca! Po czym pcha na liny, Polako nagle nabiera trzeźwości odbija się od lin i próbuje przebiec się przez Badyla, ale ten nie pozostawia rywalowi złudzeń, pokazując, że w pojedynku z Badylem jest bez szans, Badyl wykonuje z wielką pewnością akcję po której można kończyć tą walkę dead valley driver wykonany! Jednak Badyl nie ma zamiaru kończyć walki to dopiero jego debiut w federacji, zresztą ta debiut każdego zawodnika w PBW, więc chcą się pokazać. Badyl podnosi mocno swojego rywala i powerbomb! Polako jednak zbiera się i czołga do swojego narożnika, na co w przeciwnym słychać rechot Kick'a! Wszystko już jasne po ataku Badyla, przyjaciele z drużyny Polako leżą nadal za ringiem. Badyl łapie mocno swojego rywala za kark i rzuca nim do środka ringu! Kilka kopnięć na leżącym rywalu i Badyla widać już na trzeciej linie, szykuje nam się chyba koniec walki bo Badyl zaczyna tauntować, a Polako się nie rusza. 450 splash wykonany! Badyl szykuje się do przejścia do pinu, ale jednak nagle Sundeto i Housse stoją po zewnętrznym obrębie ringu i zbierają po bicycle kick'u od Brembo Boss'a, który od razu po tym łapie deskę rautnkową i skacze z nią za ring wykonując dropkick na jeszcze stojącym Sundeto i trzaskając o jego głowę deską ratunkową. Brembo obija rywali za ringiem, a Badyl przechodzi do pinu choć minęło już troszkę czasu 1...2... No i właśnie dzięki interwencji TT partnerów Polako jest wstanie odbić! Badyl jest wściekły, pokazuje Boss'owi aby ten wrócił do ringu ten wraca i dchodzi do zmiany. Polako nagle się podnosi i tak samo nagle otrzymuje running clothesline od wchodzącego do ringu Brembo Boss'a! Polako ledwo drga w ringu, a Brembo powoli go podnosi i powerbomb! Zawodnik w biało-czerwonej masce trzaska głową o narożnik, a na hali rozległo się głośne uuu. Brembo znów podnosi swojego rywala i znów powerbomb tym razem na środek ringu, a Kick ziewa w ringu, Brembo do niego podchodzi chce zmiany, ale Kick schodzi z ringu pokazuje żeby Boss sobie powalczył, a ten jest dość zły na swojego partnera. Kick arogancko się uśmiecha do Brembo, a ten idzie do Polako i znów solidnie zaczął nim trzaskać o ring, po czym podniósł i trzasnął jego głową o narożnik! Polako mocno zamroczony leży w ringu pod narożnikiem i powoli próbuje wstać, ale Brembo stoi nad nim i tylko na to czeka. Polako się podnosi i potężny spinebuster od Brembo!!! Polako leży cały rozłożony na macie jakby był ukrzyżowany. Publiczność skanduje jego imię, a Boss wchodzi na narożnik i swanton bomb! Trafiony w 100%! Brembo cieszy się w ringu i spokojnie po nim chodzi aż w końcu widząc, że jego rywal nawet nie drga, podnosi go bardzo mocno trzyma, Brembo ma swojego rywala na tacy, ale zwleka wzywa publikę do większej owacji Ci bawią się z Brembo iii Bad Lifesaver!!! Brembo siedzi przed swoim rywalem z wielkim uśmiechem, po czym przewraca go na brzuch i zapina sleeper hold! Zapiął! Sędzia zaraz skończy walkę, ale co do ringu wpada Kick, atakuje Brembo Boss'a! Wyrzuca go z ringu, odwraca się i unika szykowanego F5! Odwraca znów w stronę zdezorientowanego Badyla i kopie go w brzuch, po czym mocne odbicie od lin i scissors kick! Badyl wypada za ring, a Kick podnosi Polako, kopie i twarz śmierci! Kick przechodzi do pinu 1....2....3!!!! Kick cieszy się w ringu, ale widząc, że Brembo i Badyl się czają szybko z niego ucieka. Badyl i Brembo zauważają za sobą Sundeto i Housse'a, którzy podnoszą Polako, Boss i Badyl spoglądaja na siebie, po czym rzucają na Sundeto i Housse'a wyładowując na nich całą frustrację, a Kick z szarmanckim uśmiechem siedzi na bandzie.

Xeb: Wooooo! Już lubię Kick'a!

Kazek: Dwa gnoje...

Przez Korytarz idzie Frog Boy i śpiewa coś pod nosem. W pewnym momencie wpada na Kacpra Słabego....

Kacper Słaby: Uważaj jak łazisz łajzo...

Frog Boy: Ty też mogłeś patrzyć.

Kacper Słaby: Wiesz szkoda mi na ciebie marnować czas, jesteś nikim, a ja za niedługo będę największą gwiazdą PBW.

Frog Boy: Dobry jesteś... Takich żartów to dawno nie słyszałem. Już nawet twoje nazwisko mówi jaki jesteś w ringu... SŁABY!!!

Kacper Słaby: Wole mieć takie nazwisko niż ksywę wziętą o żaby.

Frog Boy: Dobra skoro tak uważasz, to pokaże ci kto jest najlepszy...

Frog Boy wymierza kilka cisów swojemu rywalowi, a następnie kopie go w brzuch po czym dokłada Gorilla Press Slam... Jednak nie z tyłu atakuje go Destoyer i wynosi go pod Psycho Drivera, Boy ląduje na szczęście na Kacprze a nie na betonowej posadce.

Destoyer: Owszem w tym pomieszczeniu jest najlepszy zawodnik tej federacji, ale to nie żaden z was... Frajerzy. Destoyer będzie siał strach wśród kolejnych zawodników, którzy wyzwą go do walki... Los chciał byście to wy na początek polegli w starciu ze mną. Na następnej gali w Triple Theat Matchu... Nara, miłego leczenia ran.

Xeb: Panie i panowie, czas na walkę wieczoru dzisiejszej gali! Wychodzący jako pierwszy – ważący 200 funtów… Piotr 'PJR' Przydatek!

http://www.youtube.com/watch?v=HFWczwumgS4

Xeb: Drugim zawodnikiem jest ważący 246 funtów… Marko 'Aligator' Kronnberg!

http://www.youtube.com/watch?v=JJdzm9h6rfI

Xeb: Jako trzeci na ring wychodzi ważący 216 funty… Łukasz Deluks!

http://www.youtube.com/watch?v=uj-nDmXHmng

Kaz: To niech panowie pokażą co potrafią... Sędzia czas uderzyć w Gong!

Gong!

Na sam początek każdy przypatruje się rywalowi... Pierwszy do ataku rusza Aligator i rzuca się na Deluks'a. Wymierza mu kilka bardzo mocnych cisów prosto w twarz. Po chwili do akcji włącza się PJR, który zaczyna współpracować z Aligatorem. Ci zawodnicy wykonują razem Belly to Belly Suplex'a po czym Piotr wychodzi na narożnik i wykonuje Leg Drop'a. Marko nie zastanawia się długo i kopie w brzuch PJR'a, po czym próbuje szybko wynieść go pod Torture Rack... Jednak Piotr się uwalnia po czym szybko odpycha swego rywala na liny, a następnie powala go Big Bootem i próbuje przypiąć 1..2.. Deluks przerywa. Łukasz zaczyna obijać Przydatka, a gdy ten nie wie co się dzieje to wykonuje na nim Back Suplex'a po którym odbija się od lin i dodaje jeszcze Elbow Drop'a. Deluks zaczyna taunować i wkurzać publiczność, wtedy dostaje Clotheseline z tyłu od Kronnberg'a. Najcięższy zawodnik w tej walce chwyta Deluks'a za głowę i obija nią o narożnik z całej siły, a po chwili podnosi Łukasza i udaje się mu Torture Rack. Luks bardzo cierpi, jednak się nie poddaje. Gdy już zaczyna robić się zielony na twarzy to ratuje go, ja i siebie PJR, który kopie w brzuch Aligatora, a wtedy Luks pada na matę... PJR jednak jeszcze nie zakończył swojego ataku bo dodaje Snap double underhook DDT. Piotr jednak nie kończy jeszcze walki ponieważ czeka aż rywal wstanie, gdy się to dzieje próbuje wykonać Peacemaker, jednak Marko nie daje się, unika tej akcji, a następnie sam odbija się od lin... Jednak PJR go wynosi, ale długo trzyma i ta akcja zamienia się w Last Call, którą łączy się z przypięciem 1..2..Kick Out!!!

Kaz: Kurde... Myślałem że to koniec... Jednak PJR jakimś cudem uniknął przegranej.

Xeb: Kaz bo ty się nie znasz...

Kaz: What? Wiesz z kim ty mówisz, ja znam pana Suprona z ESC...

Tym czasem Aligator wstaje i podnosi szybko Przydatka, po czym wpycha go w narożnik... Sam bierze rozpęd i mamy Corner Clotheseline, po czym Piotr pada na matę. Aligator jednak zapomniał o Deluksie, który wstał i atakuje go Spearem. Łukasz chyba ma przypływ adrenaliny bo zaczyna biegać po ringu, a fani wygwizdują go. Luks szybko przeciąga Marko na środek ringu, a tam zapina na nim Sharpshooter'a. Aligator cierpi jednak nie poddaje się. Po woli zbliża się do lin, ale Deluks widząc przerywa akcje i ponownie przeciąga na środek ringu rywala, jeszcze raz próbuje zapiąć... Jednak Marko odpycha go nogami, a wtedy to dostaje Jumping hammerlock twisted into a short-range lariat po którym PJR szybko przypina, jednak sędzia nawet do jednego nie zdążyło odklepać bo Marko przerwał to bardzo szybko. Marko podnosi PJR'a po czym wpycha go w narożnik, a sam bierze rozpęd i wymierza mu Corner Clotheseline... Aligator następnie przeciąga rywala na środek ringu, a tam dokłada jeszcze kilka cisów w Ground & Pound po czym szybko przypina 1..2..Kick Out! Aligator próbuje podnieść swego rywala jednak ten szybko wymierza mu kilka cisów, a następnie Piotr odbija się od lin po czym wykonuje Running DDT... Przydatek wychodzi na narożnik, jednak zbyt długo się zbiera i na narożnik wskoczył Deluks i po krótkiej wymianie cisów wykonuje na Przydatku Superplexa... Piotr jednak nie dał się przypiąć i wyturlał się z ringu...

Xeb: Patrz kto teraz dominuje... Deluks pokazuje klasę i dziś to do niego będzie należeć zwycięstwo w tej walce...

Kaz: Nie rozśmieszaj mnie... Człowieku ty chyba od dziś oglądasz wrestling.

Xeb: Ja oglądałem WWF gdy ciebie na świecie jeszcze nie było...

Kaz: Aha to sorry, jest jednak jeden szczegół jestem starszy od ciebie.

Deluks teraz zaczyna stompować leżącego Aligatora, po chwili go podnosi i próbuje wykonać Spinebuster'a... Jednak nie może wynieść cięższego rywala, aż ten kontruje i zaciąga na matę, po czym zapina szybko i bardzo mocno Aligator Jaw. Luks ciągle się rzuca, ale to jest bezskuteczne... Ale jednak udało się mu dostać nogą do lin, a sędzia jest zmuszony przerwać. Luks jednak leży na macie widać że jest wyczerpany, Aligator chyba będzie próbował zakończyć walkę bo taunuje, a to może oznaczać że zaraz... Marko wynosi rywala i już jest gotów pod Highway to Pain, jednak do ringu w tym momencie wpada PJR i wykonuje Dropkick'a dla Aligatora po czym szybko przypina 1..2..Kick Out! Piotrek szybko podnosi rywala i zaczyna go okładać serią cisów, a następnie zapina i mamy... Gutwrench powerbomb, ale gdy wykańcza tą akacje to Deluks go zachodzi od tyłu i szybko zaciąga rywala 1..2..Kick Out! PJR i Luks wstają po czym dochodzi do zwarcia między nimi, które wygrywa Luks po czym szybko zapina Headlocka... Piotrek uwalnia się i odrzuca rywala na liny po czym ten wraca i obala przeciwnika Sholder Block. Łukasz jest gotów do wykonania swojej koronnej akcji. Luks wpycha rywala w narożnik i sam następnie wymierza kilka cisów OMG!!! Corner Reverse DDT po którym szybko przypina 1..2..Aligator przerywa liczenie.

Xeb: Znów bardzo blisko i widzisz Luks pokazuje klasę.

Kaz: Ale to jeszcze nie koniec pamiętaj o tym... Aligator jest faworytem popatrz jaki z niego wielki facet.

Xeb: Mnie tam faceci nie interesują.

Kaz: Właśnie zastanowił bym się trzy razy zanim bym to powiedział.

Aligator staje twarzą w twarz z Deluksem po czym zaczyna się między nimi szybka wymiana cisów, wygrywa ją Marko który wykonuje Irish Whipa dla rywala wprost w narożnik, a następnie bierze rozpęd... Nie trafia w rywala i uderza twarzą o narożnik. Deluks zasypuje gradem cisów swego rywala, po czym przygotowuje się do wykonania Corner Reverse DDT, ale nie daje radę wykonać tej akcji na tak ciężkim rywalu, a ten w zamian go wynosi i mamy Highway to Pain. Aligator jednak nie przypina, ale nie spostrzega że z tyłu wstaje PJR i... Z zaskoczenia wykonuje mu Pacemaker'a i szybko przypina 1..2..3!!!

Xeb: Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta… Zwycięzcą zostaje Piotr PJR Przydatek...

Kaz: I co? Jakoś twój faworyt nie dał rady.

Xeb: Nie pieprz... Lepiej się żegnaj i daj ulgę fanom, którzy nie chcą już słyszeć twojego głosu.
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miki004

2

• FIZ

1

• Ulicznik Xeb

1

• Illusion

1

Top użytkownicy w tym temacie

Super napisane walki jak dla mnie :P Moglibyście dać swoim zawodnikom więcej charakterystycznych akcji według swojego pomysłu, ale i tak bardzo dobrze się to czytało. Widzę że wymyślony przeze mnie ziomek pojawił się w Main Evencie. Dobrze że podobał się wam ten pomysł, może kiedyś dostanie pasik ... Segmenty też wporzo, ogólnie cała ta fedka jest zapierniczysta, dobrze pomyślane, oryginalne i chyba pionierskie. Nie mamy co liczyć żeby taka fedka powstała na prawdę, wrestling w polsce ma się okropnie. Ale póki co dzięki za galę i czekamy na kolejną

Trzeba przyznać, że to bardzo ciekawy concept. Jeszcze fajniej, że wygrałem. (jakby ktoś nie zauważył to jest moje prawdziwe nazwisko a PJR to -P(e)jot(e)r. Czekam aż nawiążą się jakieś ostre feudy (może powiązane z forum) i na pierwszych w historii mistrzów PBW. Moim zdaniem można jeszcze bardziej skrócić walki i dodać coś więcej z życia wrestlerów/segmenty.

SUPER!! Przeczytałem od początku do końca i jestem zadowolony na max'a... Świetne walki, fajne wywiady i oczywiście zajebiste komentarze :) Szkoda, że przegrałem, ale to jest mniej ważne. Powodzenia i czekam na kolejną część bo ta jest pełna optymizmu i zachęca do przeczytania następnej właśnie :lol

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Świetny booking to trzeba powiedzieć na wstępie.Dawno już nie czytałem tak dobrych walk jedynie WCE swego czasu dawało takie walki.Backstage mały ale jakże długi na wielki plus.Walki długie i dobre niemam się do czego przyczepić.Storyliney też jakieś małe są powinno być dobrze.Czekam na jakieś newsy i oczywiście kolejną gale. :t_up:

#SmartFanZone

Gala jest poprostu świetna. Nic ująć, nic dodać. Szkoda, że nie mam tu (jakby) swojej postaci, ale zapomniałem zapisać postać. Zwycięzcy mi się podobają, fajnie dobrałeś themy itd. Czekam na następną galę :D

Moglibyście dać swoim zawodnikom więcej charakterystycznych akcji według swojego pomysłu

no właśnie też mi się wydaje że im oryginalniej, tym lepiej. Ja tam wrzuciłem, szkoda że przegrałem lecz przynalmiej Młody nie został podłożony, ale wykorzystanie gimmicku - perfekcja, uśmiałem się nieziemsko. Co do całej gali to jest po prostu mistrzostwo, naprawdę warto było poczekać te 2 tygodnie. Czekam już na następne newsy. Powodzenia w pisaniu.

dota_2_strygwyr_signature_by_arceee-d333d2j.jpg

Warto było tyle czekać, bo gala wyszła naprawde świetnie :D Walki bardzo dobrze napisane. Długość, cały czas akcja, nie były monotonne. BS mało, ale za to bardzo fajne. Myślę, że moja postać pokazała sie z bardzo dobrej strony. Ogólnie jak na pierwszą galę świetnie. Teraz tylko trzeba czekać na rozwinięcie feud'ów i będzie jeszcze lepiej. Czekam na następną gale :)

ksgj.png

Zajebi :censored: gala! Nawet się pojawiłem :D . Segmenty spoko, rozmowy komentatorów, no i walki :) Gratulację :)

1.jpg

Iluzja.....

jeszcze tylko dodam że ujawnienie niskobudżetowej produkcji na co wskazują dwie pierwsze linijki to taki mały, śmieszny ale zajebisty szczegółek (szydera z WWE) który tak mnie rozwalił że już wiedziałem że nie zawiodę się

dota_2_strygwyr_signature_by_arceee-d333d2j.jpg

bardzo dobra gala, fajnie się czytało walki zupełenie nowymi gwiazdami, feudka dość skromna, ciesze się że moja postać wygrała swoją pierwszą walke, tylko była tam akcja że Silva się uśmiechał a jest w masce takiej co zakrywa całą twarz ale tego wam nie napisałem więc mój błąd, dobra gala dzięki :t_up: