Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Capitol Punishment 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Capitol Punishment

Capitol_Punishment_(2011).jpg

19 czerwca 2011

Washington DC, Verizon Center

Theme song: "Capital" by Jim Johnston

Oficjalna karta

WWE Championship

Singles Match

20110606_cp_cena_truth.jpg

John Cena © vs. R-Truth

Singles Match

20110606_cp_miz_riley.jpg

Alex Riley vs. The Miz

World Heavyweight Championship

Singles Match

20110610_cp_ortonchristian.jpg

Randy Orton © vs. Christian

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

20110608_cp_wadeezekiel.jpg

Wade Barrett © vs. Ezekiel Jackson

WWE United States Championship

Singles Match

20110606_cp_kofi_dolph.jpg

Kofi Kingston © vs. Dolph Ziggler

Singles Match

20110613_cp_delrio_bigshow.jpg

Big Show vs. Alberto Del Rio

Singles Match

20110613_cp_rey_cmpunk.jpg

Rey Mysterio vs. CM Punk
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• fanfanfan

2

• Xenon

1

• Mordornas-One

1

Top użytkownicy w tym temacie

Gala Capitol Punishment zapowiada się ciekawie, Waszyngton, Barack Obama jako sędzia. Myślę że to dobry pomysł na galę PPV. Pewnie zachowa się podobnie do Rozal Rumble, Wrestlemanii, Summer Slam, Survivor Seriers. Obama to charzymatyczyną osoba wiec zobaczymy jacy będą następni rezydenci USA, czy będą się zgadzać z taką propozycją. Albo to będzie tylko jednorazowe PPV. Czas pokaże.

• 2 tygodnie później...

Hmmm... szczerze powiem, nie chciałem tej gali. No ale cóż, nie mi decydować.

Jakoś mi się wątpi, że Obama pojawi się na gali. Ale jak się pojawi to będzie całkiem ciekawie.

Czekałem bardzo na walkę R-trutha na tej gali. No i to jeszcze w jakiej walce on wystąpi.... o główny pas federacji wwe. Czyżby wwe wreszcie zobaczyło potencjał tego zawodnika? Jak nie zdobędzie pasa, to oznaczać będzie:

1. Wwwe nie ma pomysłu na zawodnika,

2. Szykuje się wielki feud z Ceną.

Ja bym wolał to pierwsze, ale wszyscy się ze mną zgodzą, że wwe jest nie przewidywalne.

No tak. Alex wreszcie na swojej ścieżce. Szczerze powiem, że wolę Miza, ale w tej walce stawiam na Alexa. Alex potrafi walczyć i udowadniał to już nie raz. Może szykuje się kolejna wielka gwiazda wwe? Albo po prostu kolejny zawodnik superstar...

Poczekamy zobaczymy.

Pozdro Original One!

beznazwy2pj.png

To ja króciutko na temat karty, bo mało czasu, ale możecie byc pewni, że w tej OD jeszcze sie pojawi wpis ode mnie. No walka o pas WWE, Truth wreszcie dostał to czego chcial, bardzo dobrze, że po świetnym heel turnie dostaje walke o pas, o która tak desperacko się wyklucal, zastępuje Miza, o którym potem i mamy wreszcie zrobionego z niego Main Eventera, bo sądzę, że zobaczymy go jeszcze do SummerSlam w walkach o pas niejednokrotnie, pewnie będzie jakiś Triple Threat: JoMo vs Truth vs Cena, ale Jasiu do SS wątpie by ten tytuł stracił, bo tam zawsze cos musi byc przyszykowane, moze a walka z Rockiem, ale tez nie koniecznie o pas. Typ to oczywiscie John Cena, który pas ma krótko, a takiej osobie szybko pasa stracić nie dadza. Następna walka, na która bardzo mocno czekalem. Riley wreszcie ma okazję do wypromowania się, Miz został juz sam i WWE atakami Alexa na Miza juz go wypromowalo i tego wypromowania ciąg dalszy nastąpi właśnie na CP i Riley pokona swojego Pro z NXT ;)

Sorki, że tak krótko, ale Fizyka do poprawy na 4 jest więc trzeba się na jutro kuć.

Obiecuję, że jeszcze skomentuje przynajmniej walke Riley vs Miz, b o mam o niej dużo do powiedzenia.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

John Cena vs R Truth - WWE Championship

Ta walka jest jedną z wielu w WWE, której nie nawidze. A powód jest jeden.. jest strasznie przewidywalna. Bo kto myśli, że R Truth odbierze pas Cenie ??

John dostał pas dosyć nie dawno jak na niego. Długo przy nim nie był. Potrzyma go min. do Summerslam, gdzie może straci na rzecz Mr.Mitb.

Ale na pewno nie będzie to R-Truth. Od walki dużo nie oczekuje, bo i tak nie będzie dobra. Cena pewnie odliczy R-Trutha po klasycznym combo. Nic więcej nie mam do powiedzenia.

The Miz vs Alex Riley

Tu może być ciekawie. Ale wątpię w niespodziankę. Jak słyszeliśmy kiedyś w newsach, Vince McMahon uważa go za wielką gwiazdę. Więc nie wierze w to, że Alex pojedzie na PPV Miza. Na tygodniówkach The Miz będzie dostawał. Na CP wygra Awesome, i na tym skończy się feud, a Alex Riley choć tego ja bym nie chciał, pójdzie do midcardu walczyć na SS z Tatsu, Kiddem i innymi.

Christian vs Randy Orton

Typowy Heel Turn od WWE... czyli ktoś wszystkich kocha i bla bla bla.. a nagle na następny tydzień już ich nienawidzi i chcę tylko niszczyć i niszczyć.

Christian polegnie na PPV, po swojej dominacji dostanie RKO i koniec.

Tjaaaa

Cena vs R-Truth

Osobiście oczekuję po tej walce że będzie ona chociaż lekko dramatyczna.Mamy erę w której to bachory są najważniejsze oraz miliony.A nie chodzi tu o to by WWE robiło loda dla dzieciaczków bo skończy im się jak skończą podstawówki itd.Niestety obawiam się że zawodnik który w 100% zasługuje na pas WWE za świetny heel turn oraz za w mojej opinii postawę ogólną polegnie po czymś takim

Truth szykuje się do finishera(to chyba shut up nie?),Jasiek go jakimś cudem przetrzymuje 2count i zaczyna się combo-Cena-podnieta-bachorów i win po STF.Niestety...

The Miz vs Alex Riley

Alex,Alex,Alex.Nie sądziłem że będzie on do SS miał feud z Mizem no ale wyszło co wyszło i nie mam nic przeciwko.Oboje panowie są młodzi jeszcze więc sądzę że Wygra A-RY po szybkiej,ciekawej oraz dramatycznej potyczce z Most Mossy WWE Ex Champ'em.Nie wiem za bardzo czego się spodziewać po Alexie ale sądzę że może być nawet twarzą federacji.Zmiana gimmicku z "podnieconego footbalisty z liceum" powinna wyjść mu na dobre a wg mnie wyszła na dobre

I jeżeli prawdą jest to co napisał Wopio

Christian vs Orton

A tutaj mamy idealny przykład tego że Vince nie daje CC tego na co zasługuje tylko dlatego że był w TNA.Jak dla mnie jest to głupie.CC jest lepszy w ringu(dla mnie)niż Orton.Rodzina Ortonów ma HoF więc dla potomka musi być to co najlepsze,nie szkodzi że są lepsi którzy powinni być WHC jak np CC albo Barrett.Randy blokuje kariery i tyle.A przebieg walki pod dyktando CC i nie wiadomo skąd RKO.Niestety.Pozostaje mi jednak wierzyć że Vincuś w jakiś sposób zmieni zdanie i że da CC pas do SS.Cuda się zdarzają,prawda?Prawda?!

Walki które zobaczymy jak na razie wyglądają ciekawie. Zastanawia mnie tylko jedna sytuacja czy R- Truth nie będzie szmacony na każdej

gali PPV przez Cena. Bo to było by nie fair bo R-Truth ma potencjał i zasługuje na główny pas federacji. Jeżeli pojawi się na tej gali Barack

Obama to może być interesująco tylko jaki on tam będzie miał udział ? Walka Riley i Miz zapowiada się ciekawie po ostatnich atakach jakie

miały miejsce na Miza czas na walkę na PPV. Faworytem jest oczywiście Miz ale wcale bez szans jest Alex. Tylko co będzie dalej z Alexem ?

Mam nadzieje że po feudzie z Mizem nie trafi na SuperStars i będzie szmacony przez WWE. Riley ma wielki talent i niech zostanie

wykorzystany bo szkoda takiego zawodnika.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Gala może być niezła. Karta mi się podoba . Może jeszcze jakaś walka dojdzie do karty.

WWE Championship

Singles Match

John Cena © vs. R-Truth - Bardzo przewidywalna walka... Cena pas potrzyma min. do SummerSlam. Tutaj przez całą walkę będzie atakował R-Truth i po 10min. combo od Ceny , AA lub STF i koniec walki ... Chociaż jestem za Truthem.

Singles Match

Alex Riley vs. The Miz -Może wyjść z tego niezła walka ale raczej ją wygra The Miz. Zapewne po tej walce będzie koniec ich feudu, a Riley przejdzie do Mid-cardu. Jestem za Alexem.

Singles Match

Randy Orton © vs. Christian - Walka , na którą czekam. Heel turn Christiana , chyba ich ostatnia walka na PPV ale kto wie. Bardzo jestem ciekawy wyniku tej walki. Każdy mówi , że Orton wygra ale ten heel turn CC musi coś znaczyć. Mimo wszystko jestem za Ortonem.

Singles Match

Wade Barrett © vs. Ezekiel Jackson - Tutaj będzie bardzo dobra walka. Rozpad The Corre tylko zmniejsza szansę Barreta. Chyba wygra Barret przez DQ po jakiś ataku Gabriela i Slatera. Jeszcze przez to PPV raczej Barret przetrzyma ten pas. Jestem za Jacksonem.

Gala może być bardzo ciekawa. Nie mogę się jej już doczekać. ;)

cmpunk2.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

WWE Championship

Singles Match

John Cena © vs. R-Truth

Bardzo jestem zadowolony, że R-Truth kręci się obok najważniejszego pasa. No cóż nie oszukujmy się. Chodź chciałbym aby wygrał Truth to wygra Jasiu i tyle.

Singles Match

Alex Riley vs. The Miz

No i teraz przeciwko sobie staną "mistrz" i "uczeń". W tym pojedynku jestem za Alexem. Mam dosyć dominacji Miza jaka była podczas jego panowania jako mistrza WWE.

Singles Match

Wątpię aby Randy miał stracić pas WHC już teraz. Myślę, że po tej walce ich spór się zakończy i Orton zacznie feud o pas z takimi zawodnikami jak Sheamus czy Henry :)

Singles Match

Ci zawodnicy zmierzyli się już na poprzednim PPV. Wtedy interweniowało The Corre i Jackson nie zdobył pasa. Wade jako mistrz IC mi nie pasuje. Chciałbym zobaczyć w tej roli Zeke! ;)

Singles Match

Kofi i Dolph walczyli ze sobą już wiele razy. Rywalizowali o pas IC, a teraz rywalizują o pas US. Zawsze w ich walkach byłem za Kofim i teraz też jestem za nim.

Singles Match

Były wielkie plany co do Alberta, że będzie miał pas itp. Wszystko legło w gruzach. Teraz ma feud z Big Showem, który mi się nie podoba. A może w ich walce zainterweniuje Kane?! Zobaczymy.

Singles Match

Rey Mysterio vs. CM Punk

Pamiętam ich walki z zeszłego roku kiedy to Rey feudował z SES. Ich walki na Extreme Rules i OtL były bardzo dobre. Chciałbym aby wygrał CM Punk. Na pewno ich walka nie będzie słaba ;)

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

WWE Championship

Singles Match

John Cena © vs. R-Truth

Tutaj można na ten temat sporo powiedzieć, ale nie powiem. Ta walka -przynajmniej tak mi się wydaję- będzie chyba jedna z gorszych walk tego wieczoru. Choć mistrz John Cena i heel turn R-Trutha to coś ciekawego. Jeśli Wwe dało taką możliwość dla R-Trutha, to może niech się pocieszy tym pasem z miesiąc, do kolejnego PPV.

Singles Match

Alex Riley vs. The Miz

O tak... jak ja czekam na tą walkę. Wreszcie Alex w solowej karieże, i to w feudzie z The Mizem. Jak by wygrał, to to dla niego było by dobrym startem w solo karieże. Choć jak powiedział McMahon, Miz to teraz pierwszo rzędna gwiazda Wwe, więc jakoś mi się wątpi by Alex pokonał go :(

Singles Match

No tak, heel turn Christiana. Może to i odświeży postać, ale jakoś mi się nie wydaję, by to jakoś na niego dobrze wpłynęło. Orton zabrał mu pas po 2 dniach, co po mojemu było trochę nie fer. Ale no cóż, za to kochamy wrestling :D

Singles Match

To jest ta druga walka, na którą bardzo czekam. Mam nadzieję, że The Corre -które już nie istnieje- nie wtrąci się do walki. Całkowite odmienienie Jacksona, co mi się bardzo spodobało :D

Singles Match

Nie wiem, co mam tu napisać... więc nic nie napiszę.

Singles Match

W tym pojedynku, jakoś stawiał bym na Showa, ale jednak stawiam na Alberto. Wydaję mi się, że ten feud potrwa, tak do SummerSlam i tak jakoś fenomenalnie się zakończy!

Singles Match

Rey Mysterio vs. CM Punk

A tak wogóle, skąd wziął się ten pojedynek?? :D
mizp.png

No dobra, Capitol Punishment odbędzie się dzisiaj, więc trzeba coś napisać. Walka o pas WWE będzie pewnie ME i znowu pewnie nic ciekawego.. Jaś regularnie występuje w ME i jakoś nie pokazuje tego na co go stać. Liczę na to, że wreszcie będzie walczył na takim poziomie, w którym na ME będzie rzeczywiście zasługiwał. Po heel turnie Truth faktycznie dostał szansę, na którą czekał, lecz wątpie aby wygrał walkę... To nie jest ta walka, w której Truth wyjdzie jako zwycięzca. Moje zdanie jest takie, że musi on jeszcze poczekać :P Alex Riley vs. The Miz. Ich przygoda razem zaczęła się w NXT, następnie Alex występowa jako pomocnik, albo sługa Miz'a. Ten dzień musiał kiedyś nadejść, aby Alex się zbuntował i zaczeła się "bibka". Przez te kilka tygodni to wlaśnie Miz obrywał najwięcej, wieć raczej to on wygra tą walkę, choć do końca niczego nie możemy być pewni. Kolejna walka będzie o pas wagi ciężkiej Orton vs Christian. Osobiście chciałbym aby to Christian wygrał bo to co zrobiło mu WWE należy do pewnego stopnia okrucieństwa. Czekał na ten pas kilka lat a oni zabrali mu go po tygodniu. Jednak to jest już przeszłość... Wiadome jest to, że Randy będzie trzymał ten pas badzo długo bo po to został przeniesiony na SD przecież, ale chcę aby na tej gali stracił go i wtedy pokazał, że na niego zasługuje, a nie wykona jedno RKO i koniec walki.... WWE Intercontinental Championship, tu jest jeden typ, który wygra Ezekiel Jackson. Nie ma innej możliwości. Nie ma już The Corre, także wątpie aby Wade wygrał. Tym razem Kofi Kingston zmierzy się w walce z Dolph'em Ziggler'em. Jak patrzę na to co oni mu dają to srać mi się chce. Dolph'a doceniają i dają mu walkę o pas, a Ryder musi nakręcać te swoje filmiki(które są cholernie popularne) i pokazywać się na BS np Raw jak przybija piątkę Cenie. Jest to niesprawiedliwie, jednak Drolp nie ma prawa wygrać tej walki, no nie ma!!! Wielki wściekły mamut kontra meksykański pudelek. I to jest walka, która może być najciekawsza. Big Show na ostatnim SD rozwalił nie mal całą halę :8 Teraz widać naprawdę jaką siłą dysponuje Show i co on może zrobić. NIe myślałem, że jak się zdenerwuje to może być aż tak groźny. Tak jakby Del Rio zabrał mu słoik miodu :D Rey Mysterio vs. CM Punk, kiedyś to było Mask vs. Hair. Widzę, że WWE nie rezygnuje z pomysłu ich feud'u. Było kilka feud'ów, przerwa i znowu. Wszystko kręci jak po sznurku w ich przypadku. Ogólnie to Rey już mi się znudził, a Punk jest szmacony.. Takie jest moje zdanie, niektórzy mogą się z nim nie zgadzać, ale na tym polegaprzecież ten świat :) Pewnie to karty dojdzie jeszcze walka Sin Cary, Bryan'a i inych, lecz to okaże się na PPV :t_up:

Mnie lekko nie podoba się fakt, że każda walka to Singles Match. A co do walki The Miz vs. Alex Riley mam nadzieje że będzie ciekawa.

Walka R-Truth vs. John Cena troche mi nie pasuje. Może to, że R-Truth będzie w ME lub to, że John Cena będzie jego przeciwnikiem. Miałem nadzieję że zobaczymy walkę R-Truth jak face vs. The Miz jako heel ale wyszło jak wyszło. Nie będe wygłaszał własnych opiń skoro jeszcze nie widziałem tych walk. Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko.

Aha dodam jeszcze, że bardzo bym chciał zobaczyć walkę Tag team threat match pomiędzy- Big Show & Kane vs. Alberto del Rio & Wade Barrett vs. CM Punk & Mason Ryan. Ale napewno nie ujrzę tej walki ponieważ walki na CP są już ustalone.

No więc miałem się wypowiedziec jeszcze raz, karta juz cała dlatego jedziemy z koksem. Znów wroce na chwilkę tez do walk które opisywąłem wczesniej, lecz tylko po 2 zdania co do nich. co do walki o pas WWE to nie ma wątpliwości kto wygra, lecz wielka szkoda mi Trutha bo po tym heel turnie naprawde spisuje sie zajebiscie, to jak wyszedl przebrany za jakiegoś tam goscia z jakiś slużb i to, że wchodzi praktycznie bez muzyki bardzo mi sie podobało, taka innowacja i to u niego. Bardzo dobra idea ;) O WHC to pewny Orton, Christian obronił pas tyle razy co ja więc nie dadzą mu teraz go ;) Riley musi wygrać by sie wybić i zaostrzyć feud, publika go kupiła i dlatego jego wygrana powinna wejść w życie. Dalej walka o IC. Jackson prezentował się bardzo dobrze na SD, ma wielka siłę i kiedy Corre juz nie istnieje to myślę ,ze to najlepsza okazja na to, aby Big Zeke i jego dominacja sięgneły po ten pas, a jeżeli Henry kontuzjowany, Sheamusa moze spotkać jakaś kara za wstrząśnienie mózgu ORtona, to może Wade awansuje do ME? (materiał na dyskusję, jestem zajebisty wiem wiem. Od razu mówie, ze zaklepuję materiał na dyskusje o nim, pojawi sie ona po CP.). United States Championship Match to ciekawy pojedynek bo na szali stoi pas i Vickie. Myśle ,ze druga tej nocy zmiana pasa, Vickie dla Dolpha jest za cenna i odgrywa ważną rolę, a Kingston jako mistzr niewiadomo jakich cudów nie wyprawia wiec można dac Zigglera do pasa i moze on jako mistrz bardziej to rozkreci. Potem walka mojego Alberto :) ich feud ma toczyć sie aż do samego SummerSlam, tam może wreszcie Alberto bedzie miał feud z Ceną i oby, bo mu się to nalezy, ale żeby tak się stało na CP musi pokonac showa i tak jak dla mnie sie musi stać. Feud bardzo fajnie sie zaostrza, Show wraca, ale oby przegral bo to moze otworzyć del Rio drogę do pasa. Potem bym ich widzial obu w starciu MitB, które Albercik by mógł wygrać aby własnie na SS wykorzystac walizke i stac sie WWE Championem. Ostatnia walka - Punk vs Rey. W sumie kolejny feud Reya by znajdował sie on w kartach na galach, WWE pwenie da im znowu feud na dwa miesiące, wybije trochę Punka żeby ten został w WWE, potem może wypchnie go też w górę na jakiś feud z inna wielką gwiazda, a Mysterio może przy alberto znowu rozpocznie z nim swoj 152948394782678263789280 program i po raz kolejny WWE z niczego wepchnie go do ME i do pasa. Echhh, oby wygrał Punk. Brakuje mi tu stypulacji jakieś, chociażby Extreme Rules Matchu :)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Cena vs R-Truth

Feud jest bardzo dobrze prowadzony R-Truth jako heel radzi sobie wyśmienicie, ale co tydzień dominował nad Ceną i na PPV pasa napewno nie zdobędzie. Feud można by przeciągnąć do Money In The Bank, ale moim zdaniem tam również Prawda pasa by nie zdobył. Najbardziej prawdopodobna jest opcja ze zwycięstwem Ceny przy jakimś udziale Johna Morrisona albo po prostu czysta wygrana obecnego mistrza.

Orton vs Christian

Niedawno byłem pewien, że Randy napewno obroni pas, ale teraz moim faworytem w tym starciu jest Kanadyjczyk. Jeśli Randy obroni pas to Christian pasa raczej nie dostanie i feud się zakończy. Prawdopodobne jest też zwycięstwo Christiana przez DQ lub Count-Out. To dawałoby podstawy do kontynuacji tego programu, który jest bardzo ciekawy. Jeśli dojdzie do interwencji Sheamusa to będzie to kompletne nieporozumienie.

Riley vs Miz

Riley po turnie prezentuje się moim zdaniem naprawdę świetnie. Bardzo zaskakuje mnie reakcja publiczności na niego. Spodziewałem się raczej, że będzie on im obojętny, a dostaje dość duży cheer.

Jak narazie to Alex kompletnie zdominował ten feud i nie widzę innej opcji niż zwycięstwo w tej walce byłego WWE Championa.

Rey vs Punk

Tu nie mogę się zdecydować ze wskazaniem mojego faworyta. Czytamy w newsach, że Punk chce sobie zrobić przerwę i nie ma ochoty na nowy kontrakt. Jeśli jest to prawdą to raczej CT nie da zwyciężyć zawodnikowi który wkrótce opuści federację. Jeśli Punk powie, że zostaje, ale chce lepszego traktowania to myślę, że mogą mu dać wygrać w tym pojedynku. Sama walka powinna wypaść dobrze.

Del Rio vs Big Show

Podbudowa tego feudu bardzo mi się podoba. Big Show w ostatnim tygodniu zaprezentował się bardzo dobrze i nie będę miał nic przeciwko jeśli na zawsze zostanie takim rozwścieczonym potworem. Sama walka raczej nie będzie dobra, ale liczę na zwycięstwo Del Rio jakimś kantem.

Barrett vs Jackson

Najgorzej zapowiadająca się walka na gali. Na Over The Limit nie pokazali nic ciekawego i nie zapowiada się aby teraz miało być inaczej. Ezekiel zapewnie zdobędzie pas na zakończenie feudu, ale zastanawiam się czy pojawią się Gabriel i Slater?

Kofi vs Dolph

Dwóch wrestlerów którzy w ringu potrafią wiele, ale gdy walczą ze sobą to nie widzimy nic ciekawego. Na ostatnim Raw to Kofi był górą, więc wydaje mi się, że Dolph zgarnie pas. Mam nadzieję, że odłączy się od Vickie na zawsze.

• Styl:  Jasny

Capitol Punishment - nowe dziecko Vince'a zapowiada się niestety słabo. Karta jest uboga, same Singles Match'e, chociaż wg mnie to i tak lepsze niż lipne Fatal 4 Way PPV. No ale po kolei:

Cena vs Truth - ci co wierzą w zwycięstwo Truth'a chyba są desperatami. Przecież jest wręcz niemożliwe. John z pewnością nie odda pasa po tak krótkim czase panowania. Walka sama w sobie zapowiada się słabo. Zarówno Cena jak i Truth bogami w ringu nie są i poprostu nie spodziewam się żadnej rewelacji. Trzeba dodać, ze feud sam w sobie jest nieźle prowadzony. Truth jako heel sprawuje się zajebiście, tylko brakuje mi konfrontacji z samym Ceną. Niby one są, ale to nie to. Wracając do Truth'a jego zachowanie na ostatnim RAW mnie poprostu rozwaliło - ten segment z Morrisonem na backu mnie rozłożył na łopatki. Śmiałem się dobre 20 minut. Zachowywał się jak postacie z kreskówek Warner'a =)) No ale kreskówki walczyć nie będą i pewnie się okaże, że walka moze być niewypałem gali.

Riley vs Miz - podoba mi się sposób, w jaki jest ten feud prowadzony. Alex jako face sprawdza sie w miarę dobrze i publiczność dobrze na niego reaguje. Jednak patrząc na to co się działo przez ostatnich kilka tygodni na RAW, jest niemal pewne że Alex polegnie w walce ze swoim byłym mentorem. Miz przez ostatni czas dostaje baty od swojego ex ucznia, a przecież jako były WWE Champ nie może sobie pozwolić na porażkę na PPV ze swoim uczniakiem. Sądzę że walka moze być ciekawa, ale zwycięzca jest raczej wiadomy i walkę wygra Miz.

Christian vs Orton - Chciałbym zacząć od heel turnu Christian'a. Czy tylko mi się wydaje, ze gdy Christian przeszedł heel turn, to publika jeszcze bardziej go wspiera ?? Niemal tak samo jak w 2005 roku ?? Jednak w pojedynku z Orton'em jest on niemal skazany na pożarcie. Przecież Pan Wielkie Ego nie da sobie odebrać pasa po 2óch miesiącach. Jeśli zobaczymy mniej więcej to co się wydarzyło na OTL, to będę bardzo zadowolony. Chociaż z drugiej strony patrząc, z ME narazie odpada Sheamus (wiadomo dlaczego - Ego znowu pokazał pazury), więc gdy wygra Orton, to nie bardzo będzie miał z kim feudować. I tu właśnie otwiera się droga dla pewnego młodzieńca, o czym zaraz.

Zeke vs Barrett - Właśnie tu otwiera się droga dla Barrett'a do Main Eventu oraz do głównego tytułu Smackdown. W sumie by dla mnie pasowało, żeby Wade przegrał tę walkę i wreszcie wkroczył do ME, w którym przecież wie co się dzieje, bo przecież był w tej sytuacji na RAW. Ale znając Ortona, to będzie hamował push dla Wade'a. Naprawdę chciałbym, aby Wade starcił IC Title i wkroczył do ME i zdobył główny pas brandu - bardzo bym tego chciał, bo Wade zasługuje na to. Chociaż wydaje mi się, że jak The Corre się rozpadło, to może Wade znajdzie nowych ziomków, którzy pomogą mu obronić pas. Tylko kto to może być - może Harris z nowym gimmnickiem, może gadający głupoty Curtis. Jednak ja wybieram pierwszą opcję - stratę pasa na rzecz Zeke'a i wkroczenie do ME i tego z całych sił oczekuję.

Dolph vs Kofi - To Dolph przeszedł na RAW by walczyć o gówno znaczący US Title ?? Gdy ten pas złapał Sheamus, była nadzieja że ten pas wreszcie będzie miał jakąś wartość, że będzie o co walczyć i prowadzić feudy. Jednak z walka na Extreme Rules sprawiła, że to wszystko poszło się j**ać. Kofi jako mistrz ssie niemiłosiernie a teraz odgrzewany poczwórnie kotlet, czyli walka z Dolphem. No i tu mnie wkurwia jedna rzecz - po jakiego h**a było przenosić Ziggler'a na RAW. Będąc na Smackdown, znaczył bardzo dużo, był w ME o pas WHC. A teraz ?? zapycha galę walką o gówniany pas US - k**wa na końcu dupy się to nie mieści. Walkę pewnie wygra Kingston - niestety.

Show vs Del Rio - Biedny Alberto - Kolejny który tylko traci prze przenosiny na RAW. Niedość, że ledwie go tam widać, to jeszcze praktycznie nie walczy, a jeśli już walczy to sporadycznie. Jego "Destiny" na pewno nadejdzie tylko kiedy ?? W sumie feud z Show'em jest do tego dobrą perspektywą. Pokonanie w feudzie Giganta WWE, automatycznie wprowadza go do ME, gdzie czeka już na niego John Cena i walka między nimi możliwe, że juz na Money In The Bank PPV, gdzie Alberto wykorzystałby np zdobytą walizkę. Tylko jest taki jeden mankament - jak zmusić John'a do odklepania - ja nie pamiętam, żeby ktoś tego dokonał - może na początku jego kariery, ale odkąd siedzi w ME nikt nie sprawił, by Cena odlkepał po Submissionie. Więc czyżby ten zaszczyt spadł na Alberto, bo oprócz niego mógłby dokonać tylko Undertaker. No jakby Alberto zmusił John'a do klepania po Cross ArmBreaker to wywindowałoby go to do rangi mega gwiazdy WWE. Zobaczymy jak się to wszystko potoczy. Na dzień dzisiejszy walkę chyba wygra Show, ale przez DQ.

Rey vs Punk - Całym sercem jestem za Punkiem i mam wielką nadzieję, że wygra tą walkę, która jest w sumie nie wiadomo o co - taka dodana do karty na siłę i nic specjalnego nie wnosząca do gali. Jak wiemy Punk jest obecnie mocno nie doceniany, co w sumie okazuje, mówiąc że chce zrobić sobie długą przerwę od wrestlingu, a nawet odejść z WWE. Patrząc na jego sytuację to wcale mu się nie dziwię. Chociaż może to być początek dość sporego storeline'u. Otóż - Punk pokonuje gładko Rey'a i wpada do ME. Po czym po jakiejś walce na MITB PPV, wyzywa John'a Cene na pojedynek o pas WWE. Jakby nie patrząc - Punk jeszcze nie przegrał z John'em w walce 1on1. Wtedy możnaby zrobić story pod przerwę/odejście Punk'a, zmieniając zwykłą walkę na match typu Title vs Career Match, gdzie na szali byłaby kariera Punk'a i tytuł Ceny. Jestem pewny, że panowie zrobiliby świetne i długie widowisko, bo ich na to stać, a z pewnością Punk'a. Punk przegrywa i robi sobie długą przerwę, po czym wraca np na RR '12. Ciekawe, ale chyba nierealne :D

Gala niestety zapowiada się mocno średnio, by nie powiedzieć, że słabo. Karta w sumie nie za ciekawa. Godne uwagi są w sumie dwie walki: WHC Match oraz Punk vs Rey. Pewnie dojdzie jeszcze jakiś TT Match, pewnie Cara & Bryan vs Rhodes & DiBiase, czemu w sumie nie maiłbym nic przeciwko, gdyby tylko dostali chociaż 15 minut. Z pewnością zrobiliby dobrą walkę, pokazyjąc jaki mają talent.

No nic. Czekajmy co się wydarzy na Capitol Punishment, ale rewelacji się nie spodziewam.

Parę zdań napisane :) . Tyle ode mnie.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg