Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najciekawsze i najoryginalniej zabookowane finishe walk

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja dodam do siebie tak bardziej z nowszych gal, ogromnie podobal mi sie finish matchu Rhino - Cage z Bound for Glory. Chrystian po wykonaniu swojej akcji konczacej na krzeslo w dalszym ciagu nie mogl uzywskac pinu. Zdesperowany polozyl na swoim przeciwniku wszystkie graty z ringu (krzesla, polamane stoly, znaki, drabine) i zmasakrowal go krzeslem po czym w koncu uzyskal zwyciestwo. Moze nie bylo to jakiej najoryginalniejsze ale strasznie mi sie podobaja koncowki w tym stylu.
  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

7

• pitbulljames

2

• iwulBRAND

2

• kr3cik-bmc

2

Top użytkownicy w tym temacie

Najciekawszy finish widziałem kilka lat temu na Wrestling Channel. Pokazywali jakiegoś Battle Royal było jeszcze czarno białe . Na początku walki Gruby wrestler wkręca za szyje kolesia miedzy 2 a 3 line biedaczysko tkwi tak miedzy tymi linami aż do końca i wypada jako ostatni.

• Urządzenie:  Windows

Najoryginalniejszy, powiadacie:

miejsce 3. - Yokozuna vs Steve Austin, liny obrywaja sie pod grubasem, Super Posladek Splash i po Yoko ;-)

miejsce 2. - Big Show i The Next Big Thing, Superplex z naroznika i sruuuu... a u markow w majtkach tak samo - sruuuu...

miejsce 1. - brawl na srodku ringu, nagle wpada szczupla postac, niby-spear, PIN 1...2...3!!! i... 'We're not gonna take it!', Ladies & Gentlemen, the winner and the new WCW World Heavyweight Champion, David Arquette ;-)

:lol:

• Reputacja:   1

Nikt chyba jeszcze nie wspomnial o KOTR 98 i walce Al Snow & Head vs Scotty 2 Hotty & Brian "Too Sexy for WWE and any televised wrestling show for that matter" Christopher. Moze dlatego, ze zaden z tych wrestlerow nie jest godny uwagi...? :)

Tak czy inaczej, walke wygrali przyszli Too Cool pinujac Head, czyli slynna manekinowa glowke ;) Dokonali tego z pomoca Lawlera, ktory podal im puste opakowanie po szamponie do ktorego przyczepione byly jakies 2 witki imitujace rece. Podczas gdy jeden z panow izolowal Snowa z dala od ringu, drugi zajal sie instalacja misternej konstrukcji "ciala" do "glowy", po czym polozyl gotowego "wrestlera" na ziemi i spinowal. A ze reguly stanowia, iz oba ramiona wrestlera musza sie znajdowac na ziemi, sedzia zmuszony byl wyliczyc Head :D Oczywiscie, pojawil sie tez aspekt komiczny poniewaz kryptoreklamowa tubka po szamponie bylo "Head and Shoulders" :D

Pamietam, ze Al Snow mial po walce wielkie pretensje do swojego tag team partnera(partnerki?) o to, ze przegrali pojedynek.

Glupie? Tak. Smieszne? Tak Oryginalne? Jak najbardziej :lol:

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Reputacja:   270

Całkiem niegłupio był też zabookowany finish walki "I Quit" Rock vs. Mankind, kiedy to pod koniec match'u Rock zdemolował Mankidka krzesełkiem i puszczono z kasety jak Foley krzyczy "I Quit!!!". Udało się tu upiec dwie pieczenie na jednym ruszcie, bo oficjalnie - pomimo kantu, który wydał się już nanastępnej gali - The Great One wygrał, ale także Mankind nie przegrał w oczach fanów, dla których ten pojedynek nie został rozstrzygnięty.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Tyle bylo ciekawych zakonczen walk ze mam metlik w glowie jak sie zastanowilem nad tym ale zeby wymienic stare czasy Razor Ramon vs IRS i jak Razor przywiazal krawat IRS do slupka wszedl na ring a IRS zanim rozwiazal bylo juz count out.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Eeee, Triple H, nie przesadzasz? Trudno nie odebrać Twojego ostatniego posta jako próba nabicia sobie licznika postów. Nie jestem w tym aniołem, ale jednorazowych "aha" staram się nie pisać.

Rozumiem, że temat nawiązuje do tych najlepszych finishów, warto jednak również pomyśleć o tych słabszych. Niestety są one ostatnio domeną naszych dwóch największych federacji świata. W WWE moim zdaniem za dużo jest schmatyzmu w tych końcówkach, jak i w całych walkach. Najpierw face obrywa przez 3/4 walki, potem zmartwychwstaje i wygrywa, jest to zauważalne również w meczach tagów.

W TNA jest zdecydowanie za dużo dusty finishów, szczególnie w walkach miedzy main eventerami, tam jest to spotykane nadzwyczaj często.

Co do tych pozytywnych finishów, nie przypominam sobie takich, ale bardzo podobał mi się finish przytoczony przez Beholdera, gdzie Cage uderzył spadającego Stinga gitarą i w ten sposób przeszedł heel turn, jednocześnie pomagając wygrać Jarrettowi. IMO ciekawy pomysł na końcówkę walki.

Dobra......... :|

Moze To Tak Wygladalo Ale Ja Sobie Postów Nie Nabijam.......

No Ale Pewnie Ktos Zaraz Uzna Ten Post Za Spam Czy Cos W Tym Stylu.

Ale Nie Znam Zadnego Ciekawego Zakonczenia........

//od Przemk0: To jak nie znasz to po co sie wpisujesz? :> A odnośnie poprzedniego postu (którego już nie ma), to :

3] Nie pisz nic nie znaczących postów z jednym/dwoma wyrazami w stylu : "aha", "ok"... Takie posty beda KASOWANE!!
Edytowane przez Triple H
[*] 1967-2007 Chris Benoit [*]

15892867604680c292362c8.gif

Co do niezłych (jak na tamte czasy) końcówek, to pamiętam walkę z któregoś In Your House (nie chce mi się już szukać którego) pomiędzy Nation of Domination (z Owenem Hartem w składzie) i DX. Końcówka była taka, że Owen zasadził Tryplowi Pedegree i gładziutko go spinował. Jak na dzisiejsze czasy - żadna rewelacja, ale wtedy już samo zastosowanie finishera przeciwnika przez danego wrestlera było zupełnie nie do pomyślenia a co dopiero spinowanie go po nim (wówczas chyba po raz pierwszy spotkałem się z taką sytuacją). Pamiętam, że wówczas bardzo zapadła mi ta końcówka w pamięć poprzez swą innowacyjność (jak na tamte czasy) oraz to, jak bardzo został "ośmieszony" przez heela Owena - face'owy Hunter (w oczach przeciętnego marka).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

hmmm...w sumie to ciekawy temat..bo patrząc na historie zakonczeń to było mnóstwo wspanialych i oryginalnych zakończen...z tych niewymienionych to myśle że warto podać tu zakończenie walki z tegorocznego Royala kiedy to w ciekawy sposób został użyty ring. Jakoś nie umimem tego opisać ale pewnie większość to widziała jakże to było oryginalne.

także mozę nie był to najważniejszy i najlepszy finish ale mnie sie szczególnie podobał kiedy to na WM22 HBK majstrował tak długo azeby zrobić to swoje Elbow Drop z wielkiej drabiny kiedy to Vince leżał sobie spokojnie na stole a na sobie miał kosz...natomiast Shane został przypięty kajdankami do linek...było to ciekawe ze względu na to że nie było wiadomo co jezcze przyjdzie do głowy HBK...

30647399048b9a5c265ace.jpg

myśle że warto podać tu zakończenie walki z tegorocznego Royala kiedy to w ciekawy sposób został użyty ring.

Chodzi Ci o końcówkę walki Cena vs. Umaga, czy jakaś akcja na battle royal?

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

• 2 tygodnie później...

super tez byla walka mr kennedy vs eddie guererro-kiedy to sedzia wypadl za ring i eddie szybko wziął krzesło,a gdy zobaczyl ze sedzia wstaje polozyl sie na ziemie i rzucil krzesło w kennedyego który je zlapal i eddie udawal ze dostal z krzesła w wyniku czego kennedy przegral-po walce i tak walnął guerrero ale to byl jeden z najsmieszniejszych konców jakie widzialem i chyba 2 tygodnie sie smialem z kennedyego:)

Odchodząc trochę w bok: to nie był jedyny raz, Eddie często tak kończył walki. Po drugie: mnie nie było do śmiechu, bo to był chyba ostatni mecz Eddiego.

117380471846b21e8779201.gif

Spinebuster...chodzi mi o końcówke walki Cena vs Umaga własnie :D teraz zauważylem że nei napisałem o jaka walke chodzi

30647399048b9a5c265ace.jpg

mi sie podobala walka na backlashu miedzy edgem,ortonem i ceną oraz hbk

pod koniec edge chcial zrobić spear na cenie ale cena sie odsunął w wyniku czego dostal orton,cena zrobil SFU jak sie nie myle na edgu po czym dostal sweet chin music i upadl na ortona i tym sposobem wygral te walke-straszny pic ceny i straszny pech hbk:)

W sumie to żadna nowość, bo w podobny sposób został zakończony pojedynek HHH vs. Austin (3 stages of hell), kiedy to Trypel zasadził Austinowi z (chyba) bejzbola owiniętego drutem kolczastym a w tym samym czasie Steve walnął Huntera z krzesła. Obaj upadli na glebę, ale Trypel poleciał tak, że osunął się na leżącego Stone Colda i sędzia odklepał do trzech, co dało Tryplowi zwycięstwo w walce i w sumie - wygraną całego, długiego feudu. Sprytne rozwiązanie, bo niby heel wygrał i to czysto, ale w oczach przeciętnego marka był to po prostu fart i nic więcej (wilk syty i owca cała).

Hmm. mnie się przypomina końcówka walki z ECW Gangsta Paradise '95: Tag Team Championship, 2/3 falls, Dog Collar Match pomiędży Raven & Stevie Richards i The Pitbulls. Walka przebiegała prosto: Pierwszy fall wygrali Raven i Stevie (w zasadzie sam Raven), drugi The Pitbulls. W trzecim fallu brawl przybrał ogromne rozmiary, było kilka interwencji, w końcu Anthony Durante (Pitbull #2) nabawił się jakiegoś urazu i odczepił się od Ravena. Wyglądało na to, że rozstrzygnięcie jest bliskie, ale nie... na ring wpadł Tommy Dreamer! Przypiął się do Ravena, ddt, 1...2...3! WTF?! - NEEWWW ECW World Heavyweight Tag Team Champions: Pitbull #1 and Tommy Dreamer! :shock: Ogólna radość, do momentu gdy przybył Bill Alfonso i anulował cały match (Tommy, Dreamer, you're dreaming again! You've never pin Raven!)! Następnie przybył Tod Gordon z pytaniem, co Bill wyrabia. Wywiążała się kłótnia. W końcu przybył 911 i chokeslamem wbił Alfonso w ring. Znów radość, powiększona faktem powortem Pitbull #2 na ring. Potem super duper powerbomb z narożnika (Raven i stevie umocowani do Pitbulla #2) i odliczenie przez Gordona.

Naprawdę, to było coś niespodziewanego, najpierw włączenie się Dreamera, potem anulowanie matchu, w końcu sam Powerbomb.

wiecie ja nie siedze w tym tyle lat co wy ale staram sie:)ja sie interesuje wrestlingiem od niecalego roku i mimo ze widzialem juz troche walk to i tak uważam że moja wiedza na ten temat jest skromna w porównaniu z wiekszoscią was:)