Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Muzyka- podyskutujmy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

muzyka.jpg

Jako że w temacie Oceń piosenkę usera wyżej wklejamy tylko piosenki, a nie za bardzo możemy podyskutować o muzyce, zapraszam do dyskusji w tym temacie :)

Rozmowa przebiega na zasadzie wpisania nazwy jakiegoś zespołu/zespołów (może być ich kilka) + wklejenie jakiejś piosenki (wg. ciebie najlepszej danego zespołu) oraz krótkie opisanie muzyki którą się interesujesz , użytkownik niżej ocenia go, pisze swoje zdanie itd. i podaje swoją, następną nazwę zespołu.

Tylko błagam nie piszcie o Justinie Bieberze, albo innym c:censored: ujstwie bo spazmów dostaje jak chcociaż o nim słyszę.

Specjalnie dla Baja: W tej dyskusji spotykamy się z różnymi gatunkami muzyki, od metalu, przez rock-a i blues'a, do pop-u i innych stylów. Starajmy się szanować zdanie innych i ich gustów, proszę o kultularne wypowiadanie się, nie mówcie, że ktoś jest pedał, jak słucha techno itd.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

to może ja zacznę?

Co sądzicie o zespołach takich jak:

-Led Zeppelin

http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA [/center]

-Deep Purple

-The White stripes

-Tool

Edytowane przez Gość

hbknasstowdokonczyckopia.png

WCE RECORD

7 wygranych - 2 porażki - 1 remis

WCE Continental Champion (21.04.2012- 08.07.2013)

00961d26dda1582220413f764d3f8845.gif?1312069593

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Piledriver1674325991

3

• Marcineq

3

• Koksik

2

• Hacjend

2

Top użytkownicy w tym temacie

Sorka za mały off top, ale ja na twoim miejscu bym sie inaczej za to zabrał. Jezeli ma to być tak jak ty to przedstawiasz to napisz temat: Oceń zespół usera wyżej. NIE! Jak dla mnie to w temacie ogólnym o muzyce powinna być wolna dyskusja, ktos zaczyna jakimś swoim zespołem który opisuje i dyskutujcie o zespole, o gatunkach muzyki, o wszystkim! O wokalistach, o danych piosenkach zasugerowanych przez innych userów i niech to wyglada jak normalna dyskusja, a nie jak Oceń piosenkę usera wyżej tylko, że zamiast piosenkę to zespół. Takie moje odczucie ;)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Hmm musze przyznać, że na wstępie mnie zagiąłeś, te dwa ostatnie zespoły musze jeszcze przesłuchać, więc wypowiem sie później. "Maidenów" nie trzeba przedstawiać oczywiście, zespół znany nie tylko fanom ostrej muzyki. Wiele osób właśnie od tego zespołu zaczynało słuchanie tego gatunku, no i nie ma sie co dziwić. Grają bardzo fajną muzyke, specyficzny głos Bruca Dickensona i dobre teksty, na koncertach potrafią poruszyć widownie a to też ważne. Sam nie jestem ich jakimś super wielkim fanem, ale żadną piosenką z ich repertuaru nie pogardze. Nic też dziwnego, że są gwiazdami wieczoru na największych festiwalach rockowych. Z Led Zeppelin nie miałem też większego do czynienia, jakoś zawsze zapominam sie zabrać za ten zespół, ale słyszałem kilka piosenek, niestety nie pamiętam tytułów xD, więc może wypowiem sie na temat reszty jak coś nie coś bede o nich wiedział ;)

Ja chciałem poruszyć ze swojej strony temat, który zaczynałem w SB. Ja swoją przygode z muzyką rockową zaczynałem od utworu, który do dzisiaj jest moim ulubionym, tj. "Toxicity" SoaD'u. Zespół w 2006 roku, czyli zanim sie o nich w ogóle dowiedziałem zawiesił swoją działalność. Bodajże Serj sie pokłócił z resztą i skład sie rozszedł w swoją strone. Daron z Johnem założyli zespół Scars on Brodway, który nawiasem mówiąc mi w ogóle nie przypadł do gustu, po prostu Daron ma głos, który sie świetnie nadaje na wokal wspierający, ale na główny już nie tak dobrze mu idzie, Shavo dołączył do innego zespołu, a Serj robił solową kariere, która z resztą sie udała. Teraz moje modlitwy zostały wysłuchane i zespół po 5 latach sie reaktywował i już 10 czerwca ruszają w trase koncertową (koszulki i inne gadżety już wydają :P ), na początku kombinowałem kase na wyjazd do warszawy, bo 10 czerwca rozpoczyna sie tam festiwal Rockowy, gdzie jak sie o tym dowiedziałem nie było podane wszystkie zespoły jakie wystąpią. Teraz to już jest oficjalne, że System w tym roku niestety nie odwiedzi naszego kraju. Teraz do sedna, co wy myślicie o tym dość oryginalnym zespole?

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Styl:  Jasny

No Marcinek po napisaniu tego posta dam ci pozytywnego reputa za ten temat :t_up: ale do rzeczy!

Rock i metal i inne rodzaje tych odmian pojawiły się w moim życiu jak miałem 10 lat!! :) Poważnie!! Może wam to się wydać dziwne, bo niektórzy pewnie też tak zaczynali, tylko że w moich wtedy czasach słuchało się tylko muzyki ludowej i disco polo!! A że jestem ze wsi również tego słuchałem. Wtedy na horyzoncie pojawił się mój 10 lat starszy kuzyn, który zapodał mi kasety ( :!: ) takich zespołów jak Biohazard, Korn, Rollins Band, Body Count, Fear Factory. Jako proste dziecko ze wsi wtedy, poprostu zdziczałem całkowicie gdy posłuchałem tej muzyki. Takie utwory jak "Replica" FF, "Blind" Korn'a czy "Cop Killer" Body Count'a zmieniły mnie całkowicie. Obecnie nadal słucham tych zespołów, lepiej je poznałem i poszerzyłem asortyment zespołów i gatunków muzycznych. Obecnie słucham niemal każdego gatunku muzycznego prócz właśnie disco polo i "ludówek" :)

A teraz ocena zespołu Piledriver'a :)

SOAD - System Of A Down. Jest to jeden z najlepszych zespołów jaki zawitał na scenę rockową EVER :!::!: Ich całkowicie odmienny styl grania zrewolucjonizował spojrzenie na muzykę. Swoimi kawałkami pokazali że można ich nie tylko słuchać, ale się nimi delektować :!: Takie kawałki jak "Sugar", "Spiders", "P.L.U.C.K.", "Chop Suey", "ATWA", "Toxicity", "Aerials" i długo by tu wymieniać wiele nam dały radości. Tematyka ich utworów jest przeróżna, ale przeważa w nich wojna i problemy społeczne, czyli podobne do pewnego zespołu który mam zamiar przedstawić. Gdy dowiedziałem się, że się rozeszli to się załamałem. Jednak nie na stałe :!: Zjednoczyli się mam nadzieję, że na stałe i oby tak było jak najdłużej. Jeśli mają w planach kolejny album to już nie mogę się go doczekać !!

Pile, jak będziesz coś wiedział o ich koncercie w Polsce to daj znać!! :)

Teraz czas na mój zespół :) Który tematyką utwotów trochę przypomina powyższy SOAD. Mowa tu o Rage Against The Machine, skrótowo znani jako RATM. Zespół ten był znany z mocno konserwatywnych poglądów politycznych, które wyraźnie odzwierciedlali w swoich utworach. Zespół był i w sumie nadal jest popularny, ale zawdzięcza to tylko dzięki ich debiutanckiej płycie pod tym samym tytułem co nazwa zespołu. Stworzyli album tak fenomenalny, że stał się on ich przekleństwem, ponieważ na taki poziom muzyczny już nie byli w stanie się wspiąć. Takie kawałki jak "Bombtrack", "Killing In The Name", Bullet In The Head" czy "Freedom" fani zespołu znają niemal na pamięć. Niestety dzięki sukcesowi albumu "RATM" postawili sobie poprzeczkę bardzo wysoko, niestety za wysoko, bo ich kolejny album "Evil Empire" mocno rozczarował. Może singiel "Bulls On Parade" odniósł sukces, ale reszta albumu była bardzo niemrawa. Przebłysk nastąpił z albumem "Battle Of Los Angeles", który był bardzo dobry, ale na dobrym się skończylo, bo fani i tak wracali do tego działo się na "RATM" i głównie dla kawałków na tej płycie przychodzili na koncerty "Buntowników". Plytą "Renegades" dosłownie "dobili" swoją twórczość, przerabiając kawałki innych artystów. Na dzień dzisiejszy koncertują i są mocno aktywni politycznie, lecz muzycznie nie planują nagrywać kolejnych płyt, ale wydaje mi się,że to chyba dobrze.

Czemu RATM na pierwszy strzał ?? Gdy usłyszałem ich pierwszy raz i zobaczyłem video do "Freedom" to oniemiałem. Kuzyn wytłumaczył mi o co chodzi w tym kawałku i jak to jest pokazane w teledysku jak i tekście piosenki. Prosto, ale niesamowicie (mówię o video).

No to teraz czas na was. Co myślicie o RATM ??

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Myślę, że lepiej byłoby po prostu porozmawiać na temat muzyki, a nie wrzucać filmiki.

Ja ogólnie to słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho, od rapu aż po metal (choć tam rzadko który utwór 'wejdzie' w mój gust), nie mam jakiejś określonej kategorii, nie mam zamiaru słuchać tylko jednego gatunku bo to mija się z celem, można dość sporo stracić. Jeżeli chodzi o polskie klimaty, to z obecnych raperów słucham praktycznie tylko Fokusa, może czasem Rahim zarzuci fajnym kawałkiem lub dobrą płytą ('podróże po amplitudzie były wyjebane w kosmos) no i oczywiście VNM. Te Peje czy inne Firmy to dno i kilometr mułu, zniszczyli polski hip-hop i tyle w temacie. Fokus nagrał ostatnio coś z Dodą, wszyscy mówią że się sprzedał, 3/4 to pewnie dzieci JP, więc jakoś niezbyt się tym przejmuje. Obecnie chłopaki zaczynają pracę nad Pokahontaz2 (wreszcie), już teraz nie mogę doczekać się płyty, mimo, iż nie było jeszcze żadnych zapowiedzi.

Jeżeli chodzi o USA, to słucham prawie wszystkiego (Pop i te wszystkie techna odpadają), ostatnio wgłębiłem się trochę w rockowy zespół 'Shinedown', który nagrał kilka piosenek, użytych potem podczas WWE'owskich PPV's (między innymi theme NoC 2008 - Devour, dzięki któremu zainteresowałem się owym zespołem, gdyż w moim mniemaniu jest świetny). Poza tym, jest jeszcze Rise Against (które również poznałem przez przypadek), istniejący już kawalek czasu Buckcherry i ostatnio, główinie dzięki temu, że Edziu wychwala - Bullet for My Valentine.

Nie będę bawił się w opisywanie bo nie znam tych Waszych zespołów, mam za to pytanie? Osoby znające się na tym, jakie zespoły (szczególnie zależy mi na tych bardziej rockowych), polecacie?

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Styl:  Jasny

Osoby znające się na tym, jakie zespoły (szczególnie zależy mi na tych bardziej rockowych), polecacie?

Mega znawcą nie jestem, ale kilka zespołów mógłbym polecić, więc będę leciał cyferkami i postaram się trafić w twój gust.

1 SOAD System Of A Down - wystarczy posłuchać tych kawałków które wymieniłem ja i Pile, a powinno ci się to spodobać i poszerzyć znajomość tego zespołu. Muzyka mega wciągająca i brdzo oryginalna, momentami sięgająca korzeni składu zespołu (wszyscy są z Ormianami!!). Melodyjność niesamowita, przezajebisty głos i ton Serj'a - każdy fan muzyki rockowej ( w ogólnym tego słowa znaczeniu) powinien przesłuchać kawałki tego zespołu. A jak kawałki się spodobają, to z albumami już poleci :)

2 Disturbed - Na początku nie lubiałem tego zespołu., bo zżynał w między czasie z mojej dawnej ulubionej kapeli Korn. Ale parę lat temu dorwałem ich dyskografię i mega mi się spodobali. Kawałki do polecenia to "Down With The Sickness", "Stupify", "The Game", "Prayer", "Believe", "Remember", "Inside The Fire", cover kawałka Genesis "Land Of Confusion" oraz "Ten Thousand Fists". Na początku wydawali się tacy przewidywalni, jednak brzmienie zespołu i charyzmatyczny wokalista David Draiman i jego głos to znak rozpownawczy tego zespołu.

3 Skunk Anansie - zespół grający muzykę alternatywną. Znakiem rozpoznawczym zespołu jest niesamowity głos wokalistki o pseudonimie Skin. Brzmienie ma typowe, ale bardzo oryginalne. Znani są z dodawania różnych instrumentów do swoich utworów, ze wskazaniem na skrzypce. Najlepsze kawałki to "Selling Jesus", "Charity", "I Can Dream", "Weak", "All I Want", "Secretly", "Gently", "Only You - Infidelity", "Glorious Pop Song" i "Because Of You" ze wskazaniem na ostatni. Muzycznie swietny zespół, a wokalistka ma chyba najlepszy żeński głos jaki z życiu słyszałem.

4 Korn - Zespół który stworzył Nu-Metal. Takie zespoły jak Limp Bizkit, Incubus, Staind czy Orgy wybili się właśnie na nich. Niektórzy tego nie docenili (Limp Bizkit). Zespół gra mocną i głośną muzykę. Znak rozpoznawczy to 7strunowe gitary i mocne brzmienie gitary basowej zwłaszcza na początku kariery. Niestety zespół jest obecnie w rozsypce, z 5ciu pierwotnych członków zostało 3ech, co przełożyło się na obecne brzmienie. Kawałki "Blind", Shoots & Ladders", "Kill You", "Freak On A Leash", "Got The Life", "Falling Away From Me", "Somebody Someone", "Here To Stay", "Did My Time" należą do kanonu gatunku. Kawałki te były tworzone gdy skład był jeszcze 5osobowy. Jak odszedł najpierw gitarzysta już była różnica, a gdy odszedł jeszcze perkusista to zespół całkowicie się zmienił. Mimo wszystko polecam. Na pierwszy rzut polecam płytę "Greatest Hits" która została wydana gdy skład liczył pięc osób. Później można się zagłębiać w dalszą muzykę zespołu, chociaż im dalej tym gorzej. Albumy od "Korn" do "Take A Look In The Mirror" godne polecenia, ale od "See You On The Other Side" do "Remember Who You Are" są słabsze.

To chyba tyle. Mogę jeszcze polecić zespoły Slipknot, Mudvayne, Tool, A Perfect Circle, Godsmack ale o nich już nie chce mi się rozpisywać. Chyba, że przyjdzie na to pora. Te co poleciłem to ze względu na to czego Sebu słuchasz, ale sądzę ze reszta też coś wybierze.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Sebu, Rock'a chcesz?

-Disturbed, jak to ci juz Hacjend zaproponowal. Bardzo fajny, ochryply wokal z elementami lagodnego spiewu + rytmiczne i momentami twarde brzmienie.

-Downstait - nie oceniajcie tego zespolu po piosence "I Came To Play". Maja pare takich, ktore przecza temu, do czego ta piosenka jest upodabniana. Gostek ma jebitny glos, teksty sa dobre, brzmienie idealne jak dla mnie. Z pisenek to polecam Pierdkowego faworyta czyli "Can You Hear Me Now", dalej "One Last Time", "I am Perfection" (cover theme'u Ziggler'a), "This Is My Life", "Take It to the Lane", no i moi faworyci, "End of the Story" (piekny wokal), "Senseless" (niekonwencjonalny styl spiewania zwrotek), "Your Goodbye" oraz najlepsza moim zdaniem piosenka "No One" - czyli super tekst, kapitalny spiew oraz dynamika...

Art of Dying - "Raining", "Completely", "Get Through" (NXT :P ), "You Don't Know Me", "Straight Across My Mind" - poprostu posluchaj ;) .

Passenger - zupelnie inny niz reszta, inny styl grania, dzwiek gitar itd. To juz zalezy mocno od gusta, bo nie kazdemu sie spodobac moze. Mnie sie bardzo podoba :) .

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Dobra żeby ten temat nie umarł, ostatnio interesują mnie polskie zespoły rockowe. Nie chodzi mi o jakieś nowe, nieznane zespoły, tylko o czasy, kiedy Rock sie w polsce rodził, o czasach Czesława Niemena, Budki Suflera, Perfectu czy Lady Pank. Nie mam dzisiaj weny do rozpisywania sie, ogólnie do pisania, poza tym to nie są moje czasy, oglądałem dużo filmów z festiwali w Jarocinie, czy innych, gdzie młodzi buntownicy omijali cenzorów na wszystkie możliwe sposoby, oglądam ostatnio nawet program o tym na discovery. To co mi sie podoba w tych zespołach to to, że strasznie sie różnili od obecnych gwiazd. Cytując pewnego starego demotywatora "Hity z tamtych lat były hitami na lata, hity z obecnych czasów są hitami lata", chodzi o to, że tamte piosenki, mimo że nie porywały dynamiką, nie były jakieś super ostre, nie wiem, dość mocno różniły się od dzisiejszych heavy metalowych kawałków, miały jednak coś czego nie ma większość obecnych piosenek - duszę, przekaz warty znacznie więcej niż durne machanie łapami i śpiewanie o jebaniu policji czy o tym jak mi ciężko było w dzieciństwie. Nie chce mi sie podawać w tym poście przykładów, ale jak sie dyskusja przyjmie to sie wypowiem na pewno, w każdym razie każdy na pewno ma jakąś piosenke z tych czasów, która zapadła w pamięci i tak dalej, więc zapraszam do nabijania postów, niech ten temat nie podzieli losu poprzednich tematów o tej tematyce, w końcu muzyki słucha każdy, jednak każdy odbiera ją inaczej i ma inny gust, każdy może się też wypowiedzieć ;)

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Bardzo fajny temat. Ale nie chce mi się aż tak bardzo rozpisywać. Czego słucham? Dosłownie wszystkiego, oprócz polskiego hip-hopu. Nawet nie próbuję tego przesłuchiwać. A tak to od Bruno Marsa, aż do Trivium. Moje ulubione zespoły to właśnie Trivium, Sick Puppies, Alter Bridge (chyba zapomnieliście o tym zespole chłopaki). Ostatnia piosenka, którą tak bardzo się zajawiłem to chyba theme TE, Champion od Chrisa Browna. A z moim gustem to jest tak, że na pulpicie istnieje plik: piosenki do ściągnięcia, gdzie zapisuję piosenki które aktualnie wpadły w ucho. Aktualnie znajdują się tam:

Katy B - Lights on.

Bruno Mars - Lazy Song.

Bruno Mars - Grenade.

Plan B - What you gonna do.

Plan B - Prayin'.

Aloe Blacc - I need dollar.

Eminem, Dr. Dre, Skylar Grey - I need a Doctor.

SOAD - Chop suey.

SOAD - Aerials.

Cold - Change the World.

Ja pamiętam czasy mojej bardzo młodej młodości. Cała rodzina wpajała mi do głowy muzykę taką jak: Led Zeppelin, Pink Floyd i podobne. Słowo, The Beatels'ów znałem na pamięć w wieku 8 lat! Potem nadeszły czasy Iron Maiden. Rodzina znienawidziła mnie, ponieważ codziennie piłowałem płytę Fear of the Dark.Bardzo lubiłem ich teksty, takie wyraziste, mocne. Potem Pink Floyd, Led Zeppelin, Red Hot Chilli Peppers, trochę Toola, Metalica, Deep Purple. Nigdy nie pasowała mi polska muzyka, może poza Kultem. Przez długi czas słuchałem także System of a Down, mają zajebiste nuty, każda piosenka jest tą najlepszą. Wokal jest bezbłędny. Często wracam do Beatelsów i ich płyty Help! którą uważam za najlepszą. Ironsi mi się znudzili, mam dość słuchania wycia Dickinsona. Przez pewien czas byłem wielkim fanem The White Stripes i The Raconteurs'ów. Wokalistą jest Jack White, wyrąbisty gitarzysta i wokalista.Ostatnio wchodziłem do Empiku żeby kupić sobie plakat Metaliki (miałem napad) i usłyszałem w radiu "Let Me Hear You Scream" Ozz'iego Osbourne'a. Daję słowo, wróciłem do domu z jego płytą!Myślę, że w końcu znalazłem muzykę, która nigdy mi się nie znudzi. Jego głos i melodie są tak zróżnicowane, że każdy kawałek brzmi jak innego zespołu, naprawdę polecam. Słucham jeszcze Black Sabbath, ale tylko z czasów Ozz'iego. Naprawdę nigdy nikt nie słyszał Iron Man'a?!W sierpniu jest koncert Osbourne'a na który się wybieram, HELL YEAH!!!

Nigdy nie pasowało mi techno. To tak jakbym puszczał sobie z Nokii 1600 polifonię. Sory, bo wiem że niektórzy tego słuchają, ale ja wolałbym być już głuchy. O rapie nie mówię. Istnieją, raczej powinienem powiedzieć, istniały zespoły które miały głębie, np. Kaliber 44. Ale nie dzisiaj. Te ich wszystkie piosenki, np. Firmy, są o psach, o tym że to cioty, bla bla bla. Debilizm i tyle.

Tyle ode mnie :)

PS. Macie,przesłuchajcie sobie:

http://www.youtube.com/watch?v=ZwxYmbGiVR8

WCE RECORD

Ja jak większość z tych co tu pisało słucham ostrzejszych brzmień... Najcześciej jest to metal, heavy metal, trash metal i inne odmiany metalu a nieraz jakiś tam rock. Lubię niektóre zespoły, które wspomniane zostały przez was takie jak np. Iron Maiden, Sick Puppies, KoRn czy Metallica. Jeśli chodzi o ulubione piosenki itd. to podam dalej, lecz może jakiś temat rozwińmy... Może o ostatniej płycie Ironów? Final Frontier... Mi osobiście nie podobała się ta płyta i ciężko mi się ją słuchało, więc usunąłem ją z dysku po przesłuchaniu... Może też czas na jakąś kolejną płytkę Metallici? Zobaczylibyśmy w jakiej jest formie. Ostatnia płyta Death Magnetic u mnie na plusik, lecz to było 3 lata temu, a na płycie najlepsza piosenka Metallici oprócz Orionu czyli All Nightmare Long! Niczego tam nie brakowało, niczego. Rytm! Rytm! I jeszcze raz rytm! Wszystko było tonacja, dobrze akompaniujące gitary itd. No więc nie będę już dalej gadał tylko przejdę do piosenek i zespołów.

Piosenki:

Metallica - All Nightmare Long

Metallica - Orion

Metallica - For Whom The Bell Tolls

Metallica - Seek And Destroy

Metallica - Creeping Death

Metallica - Don't Tread On Me

Metallica - Whiskey in The Jar

Metallica - St.Anger

Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight

Iron Maiden - Powerslave

Iron Maiden - Halloweed Be The Name

Iron Maiden - Wicker Man

Iron Maiden - Fear of The Dark

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son

Slipknot - Duality

Slipknot - Before I Forget

KoRn - Liar

Guns N' Roses - Don't Cry

Accept - Metal Heart

Sick Puppies - All the same

Sick Puppies - You're Going Down

Helloween - Warrior

Dyskusja zeszła na troche inny temat niz zamierzałem, ale ten jest wygodniejszy więc sie wypowiem. Ja oczywiście też jestem fanem Rocka, lubie ten rodzaj muzyki z wielu powodów. Przede wszystkim dlatego, że ma wiele gatunków i zawsze znajdzie sie tutaj coś co chętnie posłucham. Od Heavy/trash/speed metalu, po przez rock alternatywny, rock, hard rock, Punk, aż po funk, w zależności od nastroju znajde tutaj zawsze coś dla siebie. Jest mnóstwo świetnych zespołów wykonujących tą muzyke. Podoba mi sie także połączenie rapu z rockiem, tak jak w piosence "American Bad Ass" Kid Rocka. Dlatego też moje ulubione zespoły są dość zróżnicowane jeśli chodzi o gatunek tej muzyki. Przede wszystkim moim ulubionym zespołem jest grający jak to Edgar sugerował SOAD metal System of a Down, z resztą nie trudno sie w orientować jeśli cały czas o nich mówie. Ten zespół jest tak oryginalny jak to tylko możliwe. W swojej muzyce łączą elementy metalu, rocka a nawet muzyki ormiańskiej co daje mega zajebisty efekt. Podoba mi sie też to zróżnicowanie dźwięków w ich piosenkach, na przykładzie Toxicity to powiem. Piosenka zaczyna sie bardzo spokojnie, pierwsza zwrotka jest cicha, nagle gdy przychodzi refren to zupełnie sie zmienia piosenka, jest ostra, szybka i głośna, później schodzą do zwrotki i znowu sie uspokajają i tak cały czas. Niesamowite jest też to jak potrafią poruszyć publiką na koncertach. Nie widziałem filmiku z ich koncertu na którym fani by nie szaleli razem z nimi, przy piosence ATWA czy Aireals widziałem nawet u niektórych łzy, ich kontakt z publiką jest świetny. Podoba mi sie też nietypowy styl Darona, który świetnie sie sprawdza przy wokalu wspierającym, ale też te jego miny psychola, kiedy pokazuje fanom środkowy palec i krzyczy do nich "Fuck You", a oni mu odpowiadają to samo. Nie moge sie doczekać tej trasy i mam nadzieje, że nie zmienią swojego stylu, bo jest przekozacki. Także piosenki nie wszystkie mają przekaz, niektóre były nagrane tylko pod pogo (Fuck The System), teksty nie mają sensu, ale ich wykonanie jest tak świetne że po prostu chce sie ich słuchać, to kolejny fenomen grupy. > Drugi ulubiony zespół to z kolej Punk, niektórzy mówią ze są najlepszym zespołem grającym tą muzyke ever, chodzi mi o The Offspring, piosenki mają po prostu świetne, jest to chyba jedyny zespół, którego każda piosenka, no może z wyjątkiem bez sensownej Hit That mi sie podoba. Oni z kolei w tekstach mają dość konkretny przekaz, do tego Dexter ma świetny głos, aczkolwiek na koncertach już tak świetnie nie wychodzi, albo nie byli zadowoleni z polskiej publiki i specjalnie tak zagrali. Nagrywali wiele piosenek do filmów jak bodajże Pretty Fly, generalnie po prostu lubie ich klimaty i bardzo fajnie mi sie ich słucha, mam z 50 ich piosenek na telefonie

;)

Nie chce mi sie pisać tutaj posta na backstage, więc wymienie tylko inne zespoły, których słucham.

No to Motorhead, mają fajny image no i głos, a raczej darcie mordy Lemmy'ego, grają taką szybką i twardą muzyke, idealnie trafili z tym w mój gust. Alter Bridge ten zespół poznałem nie tak dawno, przez theme showtine tj. Coming Home, piosenka znakomicie wykonana, wokalista ma świetny głos no i te efekty z wysokością dźwięku przy piosenkach, które brzmią tak świetnie... Ironi, AC/DC, Helloween, aczkolwiek podobają mi sie ich starsze piosenki zza czasów drugiego wokalisty, aktualny nie jest tak dobry, troche polskich zaspołów tj. Lady Pank, Big Cyc czy TSA i mnóstwo pojedynczych piosenek, nawet do metallicy sie ostatnio przekonuje.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

No więc może podam 5 ulubionych zespołów z uzasadnieniami, bo w ostatnim poście tak nie zrobiłem ;) No więc:

1.Metallica - Bezwzględnie co by się działo to i tak Metallica zostanie moim ulubionym zespołem... Ten zespół z Newstedem, Burtonem, Trujillo, Hetfieldem, Ulrichem <333 Nie mówię o tym, bo teraz jak wiemy jest na pewno gorzej tylko mówię o tym zespole z lat 80. Wtedy nagrywali piosenki, aż chciało się słuchać! Dla przypomnienia ich najlepszy album rozpierdala, a mówię tu o albumie Ride The Lightning! W nim znajdują się najzajebistsze piosenki Metallici! For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, Creeping Death, The Call of Ktulu, Escape! No można powiedzieć, że ten album nie ma słabej piosenki.. Drugi najlepszy album to pewno Master Of Puppets, który również piosenkami rozwala system... Takie piosenki jak Orion, Whiplash, Master Of Puppets, Welcome Home, Battery gniotą! No i trzeci album to Black Album (Metallica), w którym królują pioseneczki takie jak Enter Sandman, Sad But True, Unforgiven, Don't Tread On Me, Wherever i May Roam i Nothing Else Matters. No więc to chyba tyle ;)

2.Iron Maiden - Mój pierwszy ulubiony zespół Heavy - Metalowy, kiedy to przed tamtymi wakacjami po prostu się wnim zakochałem! Gdy usłyszałem piosenkę Fear of The Dark i Run To The Hills to ściągnąłem je obie, a potem wszystkie albumy Ironów... Trzeba przyznać, że album z 1984 roku - Powerslave jest najlepszym jaki do tej pory zrobili... Płyta ma taką atmosferę, że chce ją się słuchać codziennie, a tą atmosfere dają takie piosenki jak: Powerslave, 2 Minutes To Midnight czy Aces High... Drugi ich dobry album? Pewno Number of The Beast i tytułowa piosenka na czele wraz z Run To The Hills, Halloweed By The Name i innymi... Potem płyta Seventh Son of a Seventh Son... Na tej płycie znajduje się piosenka z albumu czyli Seventh son of a seventh son. Potem jeszcze Can I Play with Madness itd.

3.Slipknot - Ubóstwiam ten zespół za ich płytę z 2006 roku, gdzie to znajdowały się takie piosenki jak Before I Forget i Duality, które razem rozpindalają, a całą płytę można odłożyć na bok i słuchać właśnie tych dwóch piosenek ;) O dziwno ich piosenka Psychosocial (podobno ich najlepsza piosenka) nie spodobała mi się... Zwykłe darcie się do mikrofonu "PSYCHOSOCIAL", "PSYCHOSOCIAL"! No i to na tyle...

4.Black Sabbath - Kocham ich stare piosenki, a zwłaszcza te, które mają taki rytm, który można nucić całymi dniami czyli na pewno w moich ulubionych piosenkach znajdzie się Iron Man, Paranoid czy Heaven And Hell.. Ogólnie dwie płyty, które wpadły mi w ucho, czyli Paranoid i Heaven And Hell to ich najlepsze płyty moim zdaniem i właśnie na tych płytach słychać prawdziwą muzykę, jaką kiedyś robiło Black Sabbath.

5.Tutaj podam już wyróżnienia czyli na to miejsce zasługuję Bullet For My Valentine, KoRn, Sabaton, Ozzy Osbourne czy AC/DC... Dlaczego? Za to, że lubię ich styl tworzenia muzyki i każdy zespół stąd był kiedyś moim ulubionym :)

sorry za takie dopiski, ale wiesz że istnieją 2 Black Sabbath?Istnieje to orginalne z Osbourne'm (które już nie istnieje)oraz istnieje także to z Dio(niestety także nie istnieje) Płyty Heaven and Hell i Paranoid różnią się wprost... GARGANTUICZNIE, Nuty z Osbourne'em są bardziej melodyczne, ale jednocześnie ciężkie, a muzyka Dio stawia na ciężkie jak betonowy kloc riffy, i wycie do mikrofonu swoim "diabelskim głosem"

Moim zdaniem, najlepsza płyta Ironsów to Fear of the Dark z nutami takimi jak właśnie Fear of the Dark czy Be Quick or Be Dead. Po prostu to jest tak zajebista muzyka, że często do niej wracam.

Mimo wszystko, na zawsze ukochanym zespołem zostaną Beatelsi. Płyty takie jak Rubber Soul albo Help! to po prostu jest... nawet nie potrafię tego opisać, to jest po prostu tak zajebiste że nie mogę. Spróbujcie kiedyś :)

WCE RECORD

Ok, celem odświeżenia, co moglibyście polecić do przesłuchania od Killswitch Engage? do tej pory słyszałem : "Rose of Sharyn", "Break The Silence", "The Arms of Sorrow", co jeszcze jest warte przesłuchania? Jakie jeszcze zespoły możecie polecić oscylujące w takich granicach bądź też rockowych?

akerdrugi.png