Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Over the Limit 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Over the Limit

WWE_Over_The_Limit_2011_Poster.jpg

22 Maja 2011

Seattle, Washington, KeyArena

Theme song: Rise Against - "Help Is On The Way"

Oficjalna karta

WWE Championship

“I Quit” Match

20110506_otl_cena_miz_pre.jpg

John Cena © vs. The Miz

"Kiss My Foot" Match

20110509_otl_lawler_cole2.jpg

Jerry Lawler vs. Michael Cole

:arrow: Jeśli wygra Michael Cole to Jerry Lawler będzie musiał wprowadziś go do Hall of Fame i oddać mu swój pierścień.

Singles Match

20110516_otl_reyrtruth_pre.jpg

R-Truth vs. Rey Mysterio

World Heavyweight Championship

Signles Match

20110513_otl_orton_christian.jpg

Randy Orton © vs. Christian

WWE Intercontinental Championship

Signles Match

20110512_otl_wade_ezekiel_l.jpg

Wade Barrett © vs. Ezekiel Jackson

WWE Tag Team Championship

Tag Team Match

20110516_otl_kaneshow_punkryan_pre.jpg

The Big Show & Kane © vs. CM Punk & Mason Ryan

WWE Divas Championship

Signles Match

20110520_otl_brie_kelly.jpg

Brie Bella © vs. Kelly Kelly

Singles Match

20110519_otl_sincara_chavo.jpg

Sin Cara vs. Chavo Guerrero
  • Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• mlody293

1

• Yo

1

• Blazi

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ok, dwie pierwsze walki już są, więc można komentować :) Walka o pas WWE może być ciekawa, chociaż już teraz wiem kto wygrą tą walkę. Jak wiemy jest to I Quit Match, także wygra John Cena. Nie ma innej możoliwoście, żeby WWE postanowiło, aby to właśnie Jaś wypowiedział te dwa cenny słowa dla tej walki. Jeżeli ta walka będzie taka jak w zeszłym roku z Batistą to będzie zadowolony. Ogólnie to już jestem znudzony tym, że Miz walczy o ten pas. Dla mnie on się nie nadaje i tyle. Na Raw odbyła się walka o miano pretendenta. Walczył Mysterio, Del Rio i właśnie Miz. Jestem ciekawy czy Mysterio albo Del Rio stworzyliby lepsze widowisko razem z Jasiem niż Miz.. :thinking: Dobra, kolejna walka to walka znowu komentatorów. FUCK!!! Nie wiem po jasny gwint WWE daje takie walki. Co oni chcą udowodnić, a większe pytanie to komu? I jeszcze ten warunek. Chociaż przez to może być ciekawiej, ale wątpie żeby Cole wygrał bo on zupełnie nie nadaje się do HOF. To jest grupa sław, gwiazd, a nie nieudaczników i z wielkim ego. Ogólnie to już wolę oglądać walkę Div, niż patrzeć na tego Cola. Jerry jeszcze coś tam potrafi, a Cole to już nic. Trzymają się za gacie i latają po ringu. Ech, myślałem, że to już będzie koniec tego feud'u, ale zapowiada się na to, że to potrwa jeszcze trochę. A może będą oni jeszcze walczyć na WM 28 w ME =)) Czas na walkę Rey Mysterio vs R-Truth. Tutaj nie potrafię podaj zwycięzcy bo nie jestem tego jeszcze pewny. Truth po przejściu heel turnu jeszcze nie wygrał ani jednej walki. Może to się odmnieni na tym PPV? No nie wiem. Ale też Mysterio ma spore szanse na wygranie. Jeżeli Truth na Raw będzie ciskał Rey'em o matę to będę już wiedział, że to właśnie Mysterio wygra. Ale powtarzam, że nie wiem. :P Tyle na razie ode mnie na ten temat.

Teraz kolej na WAS :!:;)

No to ja też się wypowiem co do pierwszje walki to nie ma wątpliwości bo przecież Cena się nigdy nie podda, ale denerwuje

mnie to że znowu jego przeciwnikiem Miz który już miał swój rewanż więc niech już nie przesadzają co do jego postaci.

Wolałbym żeby Del Rio walczył o ten pas bo mogło by być naprawdę bardzo ciekawie, może i była by z tego fajna rywalizacja

między nimi, a Miz by się wreszcie zajął czymś innym. Walka w stypulacji I Quit match będzie ciekawa ale może tak jak

przed rokiem Cena wyeliminuje Miza na parę miesięcy ale wątpię w to.

Druga walka i znowu ci komentatorzy to już jest tak nudne że aż nie chcę mi się nawet na to patrzeć, ile można jeszcze to

ciągnąć, a co jeszcze teraz chcą zrobić bo jeśli wygra Cole i zostanie wprowadzony do Hall of Fame gdzie są największe

gwiazdy wrestlingu a nie komentatorzy jeżeli tak WWE postąpi to naprawdę będzie to żenadą, z drugiej strony jeśli

wygra Lawler to ciekawe co wtedy będzie ? No przecież chyba jeszcze nie będą tego dalej ciągnąć bo to już będzie przesadą.

Trzecia walka pokazuje że R-Truth po Hell - turnie dostał się do ME i mają na niego pomysł, R-Truth jako hell spisuje się

naprawdę dobrze szkoda by to psuć. Ale myślę że w tej walce wygra jednak Rey, który kiedy odniesie zwycięstwo pod denerwuje

R- Trutha, który będzie chciał się zemścić za Over The Limit i tak powstanie między tymi dwoma rywalizacja.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Newsów za mnie nie zdarzyelm skomentowac, a tera zmi sie nie chce, za to w OD OtL sie chetnie wypowiem :D

I Quit Match jak dla mnie trochę bez sensu, mogli by dac jakąś inną stypulacje, która chociaż trochę by leżala Mizowi. Można by zrobić teraz coś takiego, że walka Riley vs Cena - No DQ - o stypulacje, wygra Alex i wybierze coś takiego, gdzie Jasiek może miec troche mniejsze szanse czyli Ladder Match, bo chyba nie ma w nich az takiego obeznania. W I Quit Matchu taki terminator jak Cena nie ma prawa przegrać i niestety łatwo zgadnąć kto wygra, Typ: John "Terminator" Cena. Dalej to walka komentatorów. Pewnie jeszcze dodadzą jakąś stypulację bardziej pod dyktando Michaela, lecz teraz nie mam wątpliwości, ze Lawler wygra. Cos takiego jak pierścień HoF i miejsce w czyms taki Cole'a nie przejdzie. Jerry tym razem wygrywa i ta rywalizacja jakby wyrownuje sie bo wczesniej częściej górą był Cole. Typ: Jerry Lawler. I na koniec walka o której nie wie co myśleć. Mysterio ładnie zagrał na nerwach Trutha, robił minę jakby uslyszal, ze jest dziecki Ryjka :P Hell turn R-Trutha wychodzi narazie na dobre WWE, bo można go trochę wypromować. Mial to zrobic JoMo, ale neistety doznał kontuzji i w sumie tak z niczego wszedl Mysterio i mamy feud. Fakt, ze przy rozmowie na ringu Truth był cąly czarno-czerwony i po jego ataku na Reya już było wiadome, że feud sie zaostrza. Mam nadzieję, że dodadza do tej walki stypulkę typu - No Holds Barred Match, czy chociaz jakiś Extreme Ruels bo standardowy match na takiej gali może wyjść nudnawo i tylko zaniżać poziom gali (nie licząc kolejnej walki komentatorów). Stypulka Extremalna i wyjdzie dobra walka jak Reja z Codym. Nie po to WWE robiłem złego Trutha, aby nna pierwszym PPV przegrwal z Mysterio, dlatego myślę, że on wygra. Typ: R-Truth.

Tak na marginesie przy bardzo dobrych wiatrach, jutro przed 10 pojawi się dyskusja ode mnie o R-Truth'ie, przy złych wiatrach dopiero wieczorem w piątek, lecz spodziewajcie się jej przed 00.01 w sobotę ;)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Cena vs Miz- Dobrze, że dodali stypulację bo inaczej mogłoby być ciężko to oglądać, a tak uważam, że starcie może wyjść nieźle. Cena z Batistą rok temu w tej samej stypulacji zrobili dobrą walkę, więc i z Mizem Jasiu da radę wykręcić całkiem niezły pojedynek. Zwycięzca jest praktycznie pewny, ale zapewne jakiś udział w tej walce będzie miał Alex Riley, który niedługo odłączy się od Miza. Wolałbym ich zobaczyć w Strecher Matchu, którego już dawno nie było, ale nie narzekam na I Quit Match

Lawler vs Cole- Ta walka musi już zakończyć tą szopke innego wyjścia już nie ma. WWE pokazało na Extreme Rules, że dla nich nie ma granic absurdu i Cole nadal jest niepokonany. W tej walce jednak już Lawler musi wygrać i skończy ten feud, który powinien skończyć się już na Wrestlemanii.

A więc Over the Limit się zbliża to trzeba coś napisać. Myślę że do karty dojdzie jeszcze pojedynek o pasy TT i może USA.No to zaczynamy:

WWE Championship : John Cena vs. The Miz ("I Quit" Match)

Stypulacja od razu zdradza zwycięzce. Walka nie będzie najgorsza. Jasiu już dawno nie był mistrzem więc wróżę mu długi title run. Chociaż pas może straci na Sammer Slam (Czytałem że na Sammer Slam ma pojawić się The rock może wmiesza się w walkę o pas i zobaczymy nowego mistrza :D ) ,ale teraz będzie Over the Limit mój typ to John Cena.

Singles Match : Jerry Lawler vs. Michael Cole ( Jeśli wygra Michael Cole to Jerry Lawler będzie musiał wprowadziś go do Hall of Fame i oddać mu swój pierścień.)

Nie sądzę aby Cole był wprowadzony do HOF to sala sław a on nią nie jest w 100% . W pojedynek na pewno wmiesza się Swagger ,Może pojawić się Ross. Ogólnie walka będzie ssała na maksa, na pewno ją przewinę. Myślę że jest ona nie potrzebna. Mój typ zwycięzcy tego pojedynku to .. tu nikogo chyba nie zaskoczę Jerry Lawler.

Singles Match : Rey Mysterio vs. R-Truth

Tutaj walka będzie moim zdaniem niezła. Obu zawodników stać na wiele. Przed heel turnem R-Trutha powiedziałbym że ta walka nie będzie ciekawa jednak teraz jego postać jest jakaś odświeżona, Już dawno nie brał udziału w Gali PPV. Myślę że Mysterio może go wypromować, tak samo jak Rhodes'a . Mój typ to R-Truth.

World Heavyweight Championship: Randy Orton vs. Christian(Singles Match)

Myśle że to obecnie najlepsza walka z karty. Dwóch dobrych zawodników . Obojgu zależy na dobrej walce. Widzieliśmy walki Orton vs. CM punk , czy Christian vs. Alberto Del Rio, wszystkie stały na dobrym poziomie . Christian będzie chciał wyciągnąć 100% z Ortona . Moim zdaniem będzie to walka miła dla oka . Mój typ to Randy Orton. Trochę byłoby bez sensu gdyby teraz stracił pas dla kogoś kto według Cole " nie potrafił samodzielnie go obronić "..tzn bez pomocy Edga .

Intercontinental Championship : Wade Barrett vs. Ezekiel Jackson (Singles Match)

Tutaj mam pewne trudności Wade to świetny zawodnik umie pokazać się z dobrej strony , Ezekiel też najgorszy nie jest ale jego mięśnie trochę go ograniczają.

Może w końcu coś zacznie się dziać w okół pasa Intercontinental. Ich feund zaczyna mi się podobać przynajmniej nie jest z dupy jak niektóre :8 . Myślę że wygra Wade Barrett przez DQ i utrzyma pas. w zwycięstwie pomoże mu interwencja The Corre. Ale pewnie niedługo zobaczymy nowego IC Champ'a jakim bedzie Jackson( może już na SS).

Ps. Nie podoba mi się ten plakat :D .

88d6a1014d80a93209fdd51f4888dc32.gif?1328745513

33723.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

A więc zacznijmy od plakatu i mi nawet się podoba. Oczywiście mógłby być lepszy ale ten też jest dobry. Pierwsza walka czyli Cena vs Miz "I Quit Match". No i tutaj może być i pewnie będzie powtórka z zeszłego roku czyli to, że Jasiu wygra i obroni pas. Pewnie nie będzie to tak emocjonująca walka jak w zeszłym roku gdy Cena zrzucił Batiste z samochodu. Myślę, że walka może się zakończyć po tym jak Jaś zapnie Mizowi STF i ten wymówi "I Quit" lub jak Cena będzie chciał wykonać AA na stół komentatorki i wtedy padną te słowa. Oczywiście faworytem jest Cena. Kolejna walka czyli walka Jerry Lawler vs. Michael Cole. Już mi się znudził ten ich feud. No dobrze, mogli sobie raz zawalczyć na WM i by wystarczyło. Gdyby jeszcze walczyli normalnie w ringu to by to jeszcze uszło, a jak bodajże gdy wygrał Jerry ale był mail on GM Raw i wygrał Cole. Potem na ER do tego wszystkiego wplątał się jeszcze Ross. Może innym podoba się ten feud ale mi nie. Albo wygra Jerry albo Cole po interwencji Swaggera lub wiadomości od GM. Następna walka czyli Rey Mysterio vs R-Truth. No gdyby John Morrison nie był w szpitalu to by była walka JoMo vs R-Truth. Rey wypełnił tutaj lukę po Johnie. Ja bym chciał aby tutaj wygrał R-Truth i po walce aby jeszcze zrobił coś Reyowi. To by go jeszcze podbudowało jako heela. Kolejna walka czyli Randy Orton © vs. Christian o pas WHC. Christian zdobył pas na ER i trzymał go kilka dni. Randy zaś przechodzi podczas draftu na SmackDown i na następnej gali tego brandu zdobywa pas WHC. Tutaj pewnie pas obroni Randy i może potem zacznie feud z Sheamusem bo dużo mówiono o tym aby Sheamus był w ME SmackDown i walczył o pas WHC. No i została walka Wade Barrett © vs. Ezekiel Jackson o pas IC. No tutaj chciałbym aby pas wygrał Zeke ale raczej go teraz nie zdobędzie. Pewnie będzie interwencja The Corre i wygra Wade. Ogólnie gala zapowiada się nawet dobrze. Gdy dojdą kolejne walki to tutaj dopisze.

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

"I Quit" Match for WWE Championship John Cena© vs. The Miz - Ta walka może być ciekawa, chociaż wynik znany. Miz nie ma w swoim move-secie żadnego chwytu, po którym Cena musiałby powiedzieć dwa słowa. Może, a nawet musi wmieszać się w to Alex Riley i na to liczę. W newsach było chyba napisane coś takiego, że jedna z walk na tej gali ma być walką czterdziesto minutową. Jaka z tego prawda? Nie wiadomo, jednak wolę, żeby to był ten pojedynek. Dlaczego? Ponieważ Orton z Christianem mogliby zrobić taką walkę, jednak myśląc sposobem Vinca to napewno ta walka będzie tą najdłuższą. Zwycięzca oczywiście znany : John Cena.

Kiss My Foot Match Jerry Lawler vs. Michael Cole - WTF?! Co to za walka? Nie dość, że każdy ma ich dosyć to jeszcze ta stypulacja. Mam nadzieję, że po tej walce ich feud się skończy, ponieważ zaczyna mi się to robić nudne ( i pewnie nie tylko dla mnie ). Zwycięzca można by rzec, że znowu oczywisty, ponieważ tym razem to Jerry wygra i pokaże klasę.

Normal Match for World Heavyweight Championship Randy Orton© vs. Christian - Kolejna walka z kolejnym przewidywalnym zwycięzcą. Randy dopiero co zdobył pas i napewno nie straci go po dwóch czy tam trzech tygodniach ( chociaż biorąc sytuację z Christianem to kto wie ). Ale to chyba tylko marzenie. Christian nie zdobędzie tytułu i zapamiętamy go jako pięciodniowy mistrz świata wagi ciężkiej. Ale liczę na dobrą 15-20 minutową walkę i mam nadzieję, że właśnie taka będzie.

Normal Match for WWE Intercontinental Championship Wade Barrett © vs. Ezekiel Jackson - Tutaj pewne jest to, że Wade za niedługo straci pas mistrzowski i mam nadzieję, że nowym mistrzem zostanie właśnie Zeke. Liczę na to, że tym razem dla Barretta się upiecze i interweniuje The Corre i Wade utrzymuje swój tytuł. A na następnej gali PPV Wade Barrett vs. Jackson. Jeżeli Barrett wygra przez dyskwalifikację traci tytuł.

Normal Match Rey Mysterio vs. R-Truth : W tym starciu liczę na bardzo dużo akcji w powietrzu, ponieważ obaj panowie mają do tego warunki. Ten feud najprawdopodobniej nie roztrzygnie się na tym PPV, a może i nawet na Summerslam, chociaż kto wie. Liczę na dobre starcie i wygraną Trutha.

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship The Big Show & Kane © vs. CM Punk & Mason Ryan : Przynajmniej Punk jeszcze występuje na PPV. Wynik walki nie wiem nawet jaki będzie, jednak stawiam na tych pierwszych. Jeszcze na tym PPV nie stracą pasów.

Gala mam nadzieję, że będzie dobra, ale okaże się w niedzielę. A i walk div nie oglądam, więc wisi mi to, która z nich wygra.

Over the limit zbliża się już wielkimi krokami, czas więc skomentować ostateczną kartę.

John Cena vs The Miz: Stypulacja "I Quit" niezbyt mi odpowiada. Nie przepadam za pojedynkami, w których drogą do zwycięstwa jest zmuszenie rywala do poddanie się. Po za tym, wiadomo, że Jasiu tych słów nie wypowie, co już wiele razy powtarzał. Mam nadzieję, że będzie to ich ostatnia walka na PPV, bo powoli stają się nudni.

Jerry Lawler vs Michael Cole: Wygrana Lawlera i zakończenie tego najżałośniejszego w historii WWE feudu (:P) to dla mnie jedyne rozwiązanie tej walki. Nie mam nic więcej do powiedzenia.

R Truth vs Rey Mysterio: Przypuszczalnie będzie to jeden z ciekawszych pojedynków na gali. Głównie ze względu na debiut Trutha, jako heela. Osobiście liczę właśnie na Trutha. Wygrana nad Reyem, który w federacji byle kim nie jest - byłaby dla niego sporą promocją.

Christian vs Randy Orton: Mam wielką nadzieję, że Christian wyjdzie z tej walki z pasem WHC. Niestety szanse na to są nikłe :/

Wade Barret vs Ezekiem Jackson: Wade trochę już ten pas trzyma, więc spokojnie mógłby go stracić. Zapewne możemy spodziewać się interwencji ze strony Corre. Myślę, że będzie ciekawie x3

Show & Kane vs Punk & Ryan: Nie wyobrażam sobie Ryana z pasem. Zresztą duet aktualnych championów trzyma pas stosunkowo krótko (jak na swoje umiejętności, warunki fizyczne etc.), więc myślę, że potrzymają je jeszcze do następnej PPV.

Kelly Kelly vs Brie Bella: Na umiejętności tych pań nie ma co liczyć. Zapewne prócz ciągnięcia się za włosy nie zobaczymy nic więcej. Liczę na jakąś interwencję ze strony Kharmy. Wszystko wskazuje na to, że to właśnie Kharma pomoże Kelly Kelly zdobyć pas. Czy tak się stanie? Zobaczymy :)

Chavo vs Sin Cara: Walka na którą czekam chyba najbardziej. Ciekaw jestem, jak wypadnie debiut Meksykanina na tego typu show. Z drugiej strony dobrze będzie zobaczyć na PPV także Chavo. Panowie mają umiejętności, więc musi być ciekawie :D.

John Cena vs The Miz: Myślę , że obydwaj mogą wykręcić całkiem niezłą walkę . Mam nadzieję , że to ich ostatnia walka na PPV bo stają się już nudni ... Cena pewnie potrzyma pas gdzieś do SS i tam walka z Alberto Del Rio (?) . Co do walki na Over The Limit to zwycięzca raczej znany ...

Jerry Lawler vs Michael Cole: Oprócz div według mnie najnudniejsza walka. Dla mnie nie ma innej opcji niż wygranie Lawlera i zakończenie tego badziewnego feudu.

R Truth vs Rey Mysterio: Tutaj jedna z ciekawszych walk. Napewno dużo będzie akcji "wysokiego ryzyka". Osobiście liczę na zwycięstwo Trutha.

Christian vs Randy Orton: Mimo wszystko jestem za Ortonem. Bardzo bym chciał żeby Randy przeszedł Heel turn , powrót Jericho i feud z Ortonem o WHC z końcem na SummerSlam . Liczę na zwycięstwo Ortona.

Wade Barret vs Ezekiel Jackson:Walka może być ciekawa. Pewnie wtrąci się Corre i DQ... Chociaż chciałbym żeby Zeke dostał pas .

Big Show & Kane vs Punk & Ryan: Według mnie kolejna przegrana walka na PPV Punka... Show & Kane zapewne potrzymają pasy TT jeszcze przez to PPV i na Capitol Punishment stracą pasy. Liczę na powrót Legacy (na SmackDown coś zaczęło się dziać) i , że to z nimi wtedy stracą pasy .

Kelly Kelly vs Brie Bella: Pewnie przewinę tą walkę ... Pewnie wejdzie Kharma . Jestem za Kelly Kelly (<3) .

Chavo vs Sin Cara: Jedna z najlepszych walk na OTL. Dwóch utalentowanych Meksykaninów. Liczę na zwycięstwo wspaniałego Sin Cary i wejście do ME na SmackDown.

Over The Limit według mnie będzie stało na dobrym poziomie. : )

cmpunk2.png

Więc zacznę od plakatu, który moim zdaniem jest lepszy od tej wersji w której Miz był pokazany z różnymi wyrazami twarzy. Ten plakat bardziej oddaje przesłanie gali i jest bardzo dobry. Theme song może być, ale i tak nigdy nie zwracam uwagi na theme. Więc po kolei, pierwsza walka to starcie Miz'a z John'em Ceną. Powoli nudzi mnie feud tych panów, ale walka wypadnie co najmniej dobrze choć jej tępo będzie pozostawiało wiele do życzenia. Wygra John Cena bo on jeszcze w takiej stypulacji nie przegrał i chyba nie przegra. Pewnie wtrąci się Alex Riley, ale John da radę. W końcu pas zdobył miesiąc temu więc tak szybko go nie straci. Jednak liczę na jakąś hardcorową akcję, która zawsze była w tego typu stypulacjach myślę że walka zasłuży na 7/10. Walka "Kiss My Foot" to porażka i feud tych panów powinien być prowadzony, ale nie w ringu. Ja zobaczę całą walkę, ale wątpię żeby to było widowisko godne uwagi choć kto wie, może coś nas zaskoczy ? Tutaj raczej wygra Jerry Lawler i mam nadzieję, że na tym zakończy się ten feud walka zasłuży na 3/10. Starcie na które czekam to walka R-Trutha i Rey'a Mysterio. Podoba mi się, że R-Truth wystąpi jako heel no i obaj panowie mają dobre umiejętności w ringu więc liczę na kilka fajnych akcji i na to, że walka będzie trzymała w napięciu. Sądzę, że zwycięzcą zostanie R-Truth i potem będzie kontynuował feud z John'em Morrisonem aż do SummerSlam. Może R-Truth po walce zaatakuje Rey'a i zobaczymy kolejne "sadystyczne" akcje w jego wykonaniu. Jednak nie wykluczam wygrania Rey'a Mysterio, ale w tym wypadku na 99% R-Truth go zaatakuje, walka zasłuży na 7/10. Walka o pas World Heavyweight Championship może wypaść całkiem dobrze, Christian jest bardzo dobry w ringu, a Orton też nie jest najgorszy wiec walka nie powinna być zła. Jednak zwycięzca jest pewny i jest nim Randy Orton. Trochę szkoda, że walka ma normalną stypulacje, ale może to i dobrze. Wydaje mi się, że do walki wtrąci się Mark Henry lub Sheamus i zakatuje obu rywali. Jednak albo poprzez DQ albo poprzez RKO wygra Randy Orton i zatrzyma pas walka zasłuży na 6/10. Walka o pas WWE Intercontinental Championship też może być niezła, ale raczej wygra Wade Barrett bo wątpię, że Ezekiel Jackson wygra pas po pierwszym starciu. Wade wygra poprzez dyskwalifikacje bo zainterweniuje The Corre, ale Ezekiel rozniesie wszystkich i będzie stał na ringu kiedy Wade i The Corre z niezadowolonymi minami będą zmierzać na Backstage :P Liczę, że walka nie będzie najgorsza, ale nic wielkiego nie oczekuję i walka zasłuży pewnie na 6/10, a feud będzie się dalej ciągną i w końcu Ezekiel Jackson zdobędzie pas. Kolejna walka, to walka o pasy tag-team, która jakoś specjalnie mnie nie interesuje i raczej wygrają Kane i Big Show choć CM Punk i Mason Ryan też zasługują na pasy. Zobaczymy jak starcie się potoczy, ale czekam aż w ringu pojawi się Kane i CM Punk bo wtedy powinno być ciekawie :) Walka zasłuży na 7/10. Walki div nie skomentuje bo nie oglądam. Jednak jestem zadowolony z walki Chavo Guerrero vs sin Cara, w końcu Chavo dostał miejsce w karcie PPV i ta walka powinna być naprawdę dobra ponieważ mamy w ringu dwóch świetnych zawodników. Czekam na te starcie chyba najbardziej i choć raczej nie będzie długie to powinno być ciekawe i pewnie zobaczymy bardzo fajne akcje, ta walka powinna zasłużyć na 8/10. To tyle o Over The Limits.

John Cena © vs. The Miz

Czekam na tą walke tylko ze względu na to że jest to ,,I Quit Match'' a bardzo lubie tą stypulacje walk, Cena się w nich sprawdza, Miz niewiem to sie zobaczy ale nie oczekuje jakiejś super walki, tylko chociaż czekam na jakieś elementy ,,przedmiotowe'' albo coś ,,Hardcor'owego'' jak Rok temu Cena zrzucił Batka na to gówno.Chciałbym coś podobnego zobaczyć w tej walce a co do wyniki to stawiam na Cene, bo wątpie że powtórzy los Christiana i straci tak szybko swój pas, a Miz musi mieć troche przerwy od Main Event'ów na PPV.Czyli Zwycięsca: John Cena

Tutaj mamy pewne zwycięstwo Lawler'a ponieważ przegrał na Wm i na Extreme Rules więc teraz, jakoś powalczą przy pomocy Swaggera bo wątpie że Michael Cole dużo dostanie, myśle że to będzie szybka walka żeby nie marnować na nich czasu i koniec feudu, dominacja Lawler'a i jego zwycięstwo później go zaatakuje swagger a jeszcze później Lawler'owi ktoś pomoże(może Austin :D ) Zwycięsca: Jerry Lawler

R-Truth vs. Rey Mysterio

Obu nie lubie więc sama myśl na ich walke doprowadza mnie do złego samopoczucia, choć obaj nawet są dobrzy w ringu to walki nie przewine bo na PPV nigdy nie przewijam walk więc jakoś to zobacze ale na walke wogóle nie czekam, poprostu Rey za Morrisona i tyle Zwycięsca: R-Truth

Pomysł ciekawy na ich walke może doczekamy się tego Heel-Turnu Christiana w typerze postawiłem na niego ale to raczej nie możliwe, tutaj wyra Randy i wątpie że szybko ten pas straci dlatego walka też mnie nie przekonuje tyle, Zwycięsca: Randy Orton

tutaj zupełenie odwrotna sytułacja niż z Rey'em i R-Truth'em bo tutaj obu bardzo lubie i Barrett'a i Jakson'a wiem że walka i tak dobra nie wyjdzie ale czekam na nią i chcialbym żeby pas Intercontinental trafił w ręce Jaksona zawsze jakaś nowość, ale tutaj stawiam że Barrett jeszcze potrzyma ten pas więc zwycięsca: Wade Barrett

tu już centralne zapchanie karty, bo Show i Kane feuduje i z Nexus i Corre, tym razem nie Corre to Nexus Punk i Rayan, wiadomo że utrzymają jeszcze pasy Show i Kane więc stawiam na nich.

tu stawiam tak: Chwila walki Kelly Kelly wygra i wbija Kharma robi jej finshera i myśle że feud z nią, takie coś bo Brie nie pasuje jako mistrzynia Div.

Gdyby tej walki nie dodali to normalnie ściągnął bym tylko tą gale aby tak mniej więcej wiedzieć co się dzieje, naszczęscie zobaczymy tą walke mam nadzieje że dostaną z 10 minut i rozkręcą bardzo dobry mecz, czekam na tą walke najbardziej tyle. Zwycięsca: Sin Cara

Na audycji już większość walk opowiedziałem ale co mi zaszkodzi, popisać także można :) No to zaczynajmy.

John Cena © vs. The Miz

Nic dziwnego że ta walka pojawiła się na karcie Over The Limit. Boję się tylko że będą ten feud ciągnąć i ciągnąć i tak w nieskończoność. Sama stypulacja chyba mówi sama o zwycięscy... Oczywiste jest że słowa I Quit wypowie The Miz i John Cena wyjdzie z hali jako posiadacz pasa WWE. Miejmy tylko nadzieję że coś ciekawego będzie się działo w czasie walki niż tylko uderzające krzesełka o ciała zawodników. Fajnie byłoby jakby któryś z wrestlerów wplątał się w tą walkę i przeszkodził komuś, choć i tak to jest niemożliwe aby Cena wypowiedział te dwa magiczne słowa. Jednym słowem typowałem na Cene i takie nadal jest moje zdanie. Podsumowując zwycięzcą tej walki nie będzie nikt inny jak właśnie John Cena.

Kiss My Foot Match :D Nie no stypulacji już lepszej nie mogli wymyśleć, ale powiem że w tej walce ona bardzo pasuje. Nie oszukujmy się, zawodnicy którzy będą walczyć w tej walce nie są jakimiś wybitnymi, utalentowanymi zawodnikami, którym można porównać do Sin Cary... Więc nic dziwnego że dołączono do tej walki właśnie taką stypulację, która można tak rzec, że "bez wrestlingu" będzie można stworzyć dobre Show. Kto wygra? Według mnie WWE będzie chciało podkręcić publiczność aby jeszcze bardziej Heatowali Michaella Cola i to właśnie Jerry The King Lawler wygra tą walkę. Nie zapominajmy jeszcze o warunku, gdy to walkę przegra właśnie Jerry. Cole i HoF?! Haha! Tak więc chyba nie ma innego wyjścia z tej sytuacji i zwycięzcą może tylko zostać Jerry :)

R-Truth vs. Rey Mysterio

Szkoda że tak nagle wymyślono ten pojedynek. Z tego co się nie mylę to chyba na jednym Raw rozwinięto cały feud pomiędzy nimi. Szkoda że nie zrobiono tego dwa tygodnie temu, ale trudno. Truth chyba już wystarczająco dostał czasu na antenie i według mnie sobie nie za bardzo z tym radził. Tutaj obstawiam że wygra Rey Mysterio.

Oczywiście że nie zmieni nam się posiadacz pasa wagi ciężkiej... Nie ma takiej możliwości. Orton jest teraz na SD! i ktoś musi potrzymać poziom. Coś się boję że WWE właśnie widzi rozwiązanie w Randym Ortonie ;/ Mi się on już przestał podobać... Jednym słowem po prostu znudziła mi się jego postać. Niestety muszę to napisać, ale w tej walce wygra Randy Orton.

Zaskoczył mnie w ogóle ten pojedynek - WTF?! Może Ezekiel pokaże nam trochę swojej dominacji w walce, Wade będzie miał trudną walkę przed sobą, ale mistrz i tak się nie zmieni. Możliwe tutaj jest że ktoś przeszkodzi w tym pojedynku i mam nadzieję że to nie będzie The Corre. Ale co do The Corre to chyba powtórzy się to już 999999 raz, gdy to zainterweniują w walce Wade - NUDA! Wygrany: Wade Barrett.

Kolejna NUDA! Bez sensu są w ogóle te pasy TT... Nie mamy żadnego ciekawe TT w WWE, więc nie ma co się napalać w tej walce. Dziwne że dali do walki o pasy Punka, pamietamy jak wysoko stał w osotanich czasach, a teraz po prostu tylko pasy TT? Według mnie i tak im się nie uda, ale myślę że nie będzie to kolejny nudny pojedynek z kolei o pasy Tag Team'u. Tutaj wygrają Kane & Big Show.

W końcu Kelly w walce o pas Div! Ile można było czekać... Kelly ostatnim czasem jest bardzo push'owana i tak trzymać. Ale pamietamy całą sytuację z Kharmą i nie zdziwiłbym się gdyby to Kelly wygrała pas i po chwili weszła Kharma, napisał by coś GM i mamy walkę Kharma vs Kelly Kelly o pas Div RIGHT NOW! Ciekawe by to było :)

Oczywiście że wygra Sin Cara :) Chavo w końcu przestał być komediowym zawodnikiem i to mnie bardzo cieszy. Według mnie do niego nie pasowały te całe segmenty komediowe i w końcu dostał szansę na coś innego. Na pewno obydwaj panowie pokażą się z dobrej strony, stworzą wspaniałe widowisko, ale zwycięzcą będzie Sin Cara.

________________________________________________________________________________________________________

Audycja #17 -> viewtopic.php?p=237116#p237116

Dobra lecimy po kolei :

- I Quit Match - stypulacja wskazuje nam zwycięzcę. Oczywiście wygra Jan i nie ma co do tego wątpliwości. Jednak mam nadzieję że wkrótce pojawi się dobry przeciwnik dla Ceny i zabierze mu pas. Może Del Rio albo Punk? Typ - Cena

- Lawler vs Cole - Mzm nadzieję że wraz z końcem tej walki skończy się cała ta szopka. Wygra Lawleri zakończy ten bezsensowny cyrk z komentatorami. Żenada ... Typ : Lawler

- R-Truth vs Mysterio - tu mam mieszane uczucia. R-Truth świetnie odnalazł się w roli Heela i każdy liczy na jego push. Wiadomo jednak że Ryj jest ulubieńcem publiczności, nei wiadomo więc jak potoczy się ten feud. Typ - Truth

- Orton vs Christian - No cóż, wątpię żeby Christian odzyskał pas, szykuje się w końcu heel turn dla niego co oddala go od tego pasa ze względu na storyline. Dlatego też obstawiam Randy'ego Ortona.

- Jackson vs Barret - wydaje mi się, że do tej walki wtrącą się Slater i Gabriel, i możliwe że na tej walce ostatecznie rozpadnie się Corre. Nie wiem jednak jak to się potoczy i mało mnei to interesuje. Typ - Barret

- Kane /Big Show vs Punk/Ryan - ciekawe starcie, widać że wartość Tag Teamów w WWE się podnosi. Wolę jednak by wygrał Kane z Showem, ponieważ mama nadzieję, jak każdy, na push Punka na pas WWE. Dlatego mój typ to Show i Kane

- walka kobiet - nie mam pojęcia

- Sin Cara vs Chavo Guerreo - najprawdopodobniej najlepsza walka gali. Obaj panowie mogą zrobić świetne widowisko. Mały push dla Chava, ogólnie bardzo dobre posunięcie. Mogliby dać stypulację 2 of 3 Falls, ale mimo to liczę na świetną walkę. Typ - Sin Cara

Big Show & Kane vs Mason Ryan & CM Punk

Ciekaw jestem jakie plany mają wobec CM Punka. Jeżeli w najbliższym czasie nie planują jakiegoś większego feudu, powinni dać mu i jego partnerowi pasy, napewno lepsze to niż nic. Obawiam się jednak, że w tym momencie nawet na to ich nie stać i CM, jak to zazwyczaj bywa, zaliczy sromotny wpierdol (a Ryan ucieknie i udowodni, że nawet on ma w tym momencie wyższą pozycję). Show i Kane to całkiem zjadliwi mistrzowie, ale skoro przenieśli jednego na RAW, a drugiego pozostawili na SmackDown - powinni pozwolić kontynuować im solowe kariery (w końcu u niebieskich mało obecnie main eventerów, a Kane w pewnym stopniu się do nich zalicza, w końcu zaliczył najdłuższy title reign w ostatnim czasie). O poziomie tego pojedynku nie ma się co rozpisywać, z pewnością jajek nie urwie, ale przyzwyczaiłem się już do tego, że dywizja tag team leży i kwiczy, tak więc będę raczej pozytywnie nastawiony do tego pojedynku.

Rey Mysterio vs R-Truth

Jakoś nie jaram się w ogóle tym pojedynkiem. Wiem, że panowie są całkiem nieźli w ringu ( gdybym kilka lat temu napisał o Mysterio 'niezły w ringu', pewnie by mnie ktoś wyśmiał..), ale Truth na sto procent nie wykorzysta swojego move-setu w całości, w związku z heel-turnem (bo jak wiadomo, każdy zły = mniejszy zasób akcji). Sam postawiłem w typerze na 'prawdę' i będę trzymał się tego, bo jeżeli mają zamiar promować jego postać to nie powinni dawać mu przegrać z karłem (w najbliższym czasie w ogóle nie powinni dawać mu przegrywać, dopiero na SummerSlam z Morrisonem). Mimo wieku, mogą być jeszcze z niego ludzie i powinien (kantem czy nie, nieważne) pojechać karła i znaleźć na jakiś miesiąc partnera do feudu, by potem zająć się Morrisonem. Jeżeli jednak mają rozumu niczym Vince Russo i Mysterio zwycięży, to musi mu w tym pomóc JoMo, inaczej szkoda gadać...

Wade Barrett vs Ezekiel Jackson

Być może nie są oni jakimiś ringowymi wirtuozami, ale z przyjemnością obejrzę tą walkę, głównie ze względu na jej wynik. Jeżeli chcą zrobić z Jacksona mistrza - niemowę, to mogą dawać mu pas (nawet go lubię, a po ewentualnej stracie, Barrett może wspinać się wyżej, skoro Rhodes bawi się z beztalenciem). Ciekawe, czy zainterweniują tutaj panowie z Corre (no contest i można nadal kontynuować feud, czego bym nie chciał), czy będą stali grzecznie przy ringu (albo ewentualnie wejdą do ringu pod 'nieobecność' sędziego i dostaną bęcki). Tak czy inaczej, walka ringowo będzie ssała, ale jak pisałem wyżej - obejrzę z przyjemnością.

Sin Cara vs Chavo Guerrero

Chodzą pogłoski, jakoby owy pojedynek miał zostać dark matchem (niczym Sheamus vs Bryan na WrestleManii). Ja w to osobiście nie wierzę, w końcu Sin Cara musi kiedyś zadebiutować na PPV (a feud przecież już ma). Idę w optymistyczną opcję i już biorę się za opis pojedynku. Z pewnością stać ich na świetny match (zbierają dobre recenzje za pojedynki na house showach, więc nie ma się co martwić), ale trzeba się zastanowić czy dostaną odpowiednią ilość czasu (czyt. 10 minut), czy Chavito jobbnie niczym na swoim ostatnim PPV, w osiem sekund (walk w karcie sporo, doliczając do tego pewnie masę segmentów..). Jeżeli chodzi o zwycięzce, to tutaj bez dwóch zdań wygra Mistico (i cholera wie kiedy w końcu polegnie). Nie po to budują od dwóch miesięcy jego postać, by miał przegrać z jobberem (niby jest teraz wykorzystywany, ale ja wciąż mam w pamięci tą szopkę z hornswogglem). Zastanawiam się natomiast nad tym, kogo do feudu dostanie po PPV (wątpliwe, że Guerrero). Może ów wrestler ujawni się już na PPV? Daniel Bryan przechodzący na ciemną stronę mocy? Kto tam wie, dla mnie bomba, to jedyna rzecz, która może go w tej chwili uratować.

Randy Orton vs Christian

Zaczynam się zastanawiać, czy aby zapałka nie zdobył tego World title trzy tygodnie temu tylko po to, by mógł wpisać sobie w CV - Grand Slam Champion, o którym napisali koledzy wyżej. Jeżeli tak, to na zdobycie pasa nie ma teraz większych szans (no bo po co mu to?) i szanowny Randy Orton będzie trzymał złoto na barkach jeszcze przez długi czas (czyt. do czasu wykorzystania na nim walizki, mam nadzieję, przez Rhodesa/Barretta). Sama walka może wyjść naprawdę przyzwoicie (ta na Smackdown była bardzo dobra, a to jest przecież PPV), o ile Christian wyciśnie z Randalla co tylko się da (co dziwne, jakoś się o to nie boję). Oni na sto procent dostaną odpowiednią ilość czasu (chociaż, przypominać zeszłorocznej walki o pas WHC nie muszę, oni są do wszystkiego zdolni), więc myślę, że będzie to drugi/trzeci najlepszy pojedynek na gali (Cara/Chavo i przy dobrym bookingu Cena/Miz). Jest jeszcze kwestia heel-turnu jednego lub drugiego, na ostatnim SD bawili się trochę tymi postaciami (cały czas zwracam swoją uwagę na ten wyraz twarzy Cage'a, który wyraźnie mówi - słuchaj stary, teraz jestem dobry, ale poczekaj do PPV). Tak czy inaczej, mój typ to Orton, nawet jak Captain Charisma przejdzie ten turn (chociaż...Truth, Heniek, Khali, nie za dużo tego?).

The Miz vs John Cena

Wątpię, by naprawdę dano im aż 40 minut (w końcu w karcie jeszcze 7 walk), ale z pewnością będzie najdłuższa (i być może najlepsza..). Ogólnie lubię tą stypulację, więc wątpię bym się zanudził (chyba, że Miz niczym Orton będzie przeważał przez 3/4 walki i przykuje czymś Cene). Mam nadzieję, że były mistrz nie zostanie zabookowany na mega-cipę i powie 'noł' po kilku ciekawych spotach (podobał mi się booking Batisty w tamtym roku, który za nic nie chciał się poddać, nie miałbym nic przeciwko gdyby to powtórzyli). Zwycięzca? Wydaje się pewne, że będzie to Cena, nie dość że dopiero co zdobył tytuł, to przecież nigdy nie powiedział tych słów, ale...gdyby Mizanin (albo Riley, który pewnie by mu towarzyszył) wyciągnął kogoś z jego rodziny (ojca), postraszył trochę i groził, że jak Cena się nie podda - zrobi mu coś, wtedy Cenaminator mógłby powiedzieć I Quit, poddałby się w końcu w szlachetnej sprawie i kto wie, czy jeszcze bardziej nie zyskałby w oczach marków. Niestety w dzisiejszych czasach taki scenariusz jest raczej niemożliwy. Liczę jednak na w miarę wyrównany, 20-minutowy pojedynek, zakończony jakimś solidnym bumpem (jak rok temu).

Nie opisuję walki Kelly Kelly/Brie Bella i Lawler/Cole bo szkoda czasu...

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg