Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pozycja Kurta Angle w TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Topic tworzony pod wpływem ostatnich miesięcy Kurta w TNA.

Jak dobrze pamiętamy, podczas segmentów kończących No Surrender 06 pokazane zostało promo, dzięki któremu dowiedzieliśmy się, że Kurt Angle zadebiutuje w TNA. Okazało to się sporym szokiem dla całego świata wrestlingowego, jak i nas - szarych fanów.

Wielu z nas (w tym także ja) wiązało duże nadzieje co do jego przejścia. Każdy oczywiście wiedział, że Kurt nie idzie do TNA aby być midcarderem. Jego przeznaczenie to ME. Początkowe miesiące mogły się podobać. Ciekawy, choć nieco przeciągnięty feud z Samoa Joe, ciekawa konfrontacja z spieprzoną walką z Steinerem.

I tu dochodzimy do sedna. Ostatnie iMPACT'y, to ciągłe mieszanie się postaci Kurta we wszystkie sytuacje. Pamiętam jakiś segment z LAX (chyba podczas feudu z Team 3D), kiedy LAX biło kogoś w ringu. Oczywiście na ratunek popędził Real American Hero - Kurt Angle.

Kolejny przykład. Lethal Lockdown. Oczywiście Kurt zostaje wybrany na kapitana swojej drużyny. Podczas walki to on musiał być autorem jednego z najbardziej efektownych spotów (chodzi mi o spadek AJ'a z klatki). Kurt zajmuje również większość czasu przeznaczonego na interview i segmenty (oczywiście wiem, że to jest ustalone, ale to właśnie mnie wkurza). Angle w TNA kreowany jest na jakiegoś niepokonanego wrestlera, który nawet mimo kontuzji jest w stanie podnieść się i wykonać Ankle Lock tudzież Olympic Slam.

Przesłaniem tematu jest sposób bookowania Kurta. Zdaje mi się, że nieco przeginają z jego obecnością i rolą odgrywaną na galach. Teraz TNA kręci się wokół niego. Nawet Christian Cage jako champ jest mniej "poważany". Kurta zaczynałem lubić, lecz teraz kiedy widzę po raz n-ty na tej samej gali jego postać, z moich ust wydobywa się tylko : "Znowu on?".

Myślę, że trzeba trochę zmienić sposób prowadzenia jego postaci. Odciągnąć go trochę od pasa. Rozumiem, że dla TNA to kasa. Ale to się robi nudne. Niedługo będę na niego reagował jak na Jasia Cenę :|

Tym optymistycznym akcentem kończę posta ;)

Pytania pomagające wam w odpowiedzi :

-Czy według Ciebie Kurt jest dobrze bookowany w TNA

-Jeśli tak, to czy przynajmniej nie przesadzają z poświęcanym mu czasem?

-Jeśli nie, jak powinien być według Ciebie bookowany?

[ Dodano: 2007-05-01, 10:47 ]

Ja tematu nie założyłem żeby się pochwalić, że umiem pisać. Czekam na wasze odpowiedzi.

164305289646824b56733d3.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bRaYo

4

• Sinner

2

• Ceglak

2

• Streetovs

1

Top użytkownicy w tym temacie

Przyznam Ci racje bo mnie też to strasznie drażni. Za szybko dostał sie na sam szczyt i nie powinien ciagle mieszac sie w walki o pas. Powoli zaczyna mnie to mczyc. I szczeze mnie juz powoli Kurt denerwuje jak Cena. Tesknie za czasem gdy Kurt był ze tak powiem błaznowaty i bardziej komedyjny dzisiejszy Kurt bardziej mnie denerwuje niz bawi. I mogli by rozkrecic mu jakis inny konflikt nie wiem np z AJ Styles i tzrymac go narazie z dala od pasa. Niech zrobi cos dla innych popromuje stałe gwiazdy TNA. A pozniej dopiero dac mu walki o pas.

A swoja droga TNA robi ten sam bład co kiedys WCW a mianowicie zgarnia wszystkie wyrzutki z WWE zamiast kreowac swoich i nie zdziwiłbym sie w ogole jakby poniesli taka sama kleske w przyszłosci. To tyle ;)

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61251

Przeciez trzymaja go z dala od pasa :wink:

Mnie wkurza inny booking w TNA, a bardziej robia hero ze Stinga. A najwiekszy push ma Christian ze przypomne ze Kurt juz z nim przegral. Takze nie podzielam waszej opini, jedynie fakt Kurt jest zle prowadzony bo z taka pozycja powinnien dostac pas.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61253

Mnie wkurza inny booking w TNA, a bardziej robia hero ze Stinga

Ale Sting wyrobił sobie taką pozycję. Dodatkowo jego styl "wchodzenia" na ring (ciemno na sali) sprzyja takiemu bookowaniu Stinga ;) Jak już wspomniałem, mnie wiele bardziej drażni pozycja Kurta niż Stinga :)

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61328

Przeciez trzymaja go z dala od pasa :wink:
Chodzi mi oto żeby nie było go tam nie w sensie ze ma pas tylko w ogole nawet jako przysługujacego o ten pas. Niech se zasłuzy walkami a nie dostaje push dlatego ze jest Kurt Angle na dodatek bez formy. Tak bez formy !! Ale inna bajka jest taka ze bez formy robi niezłe walki. Co do Stinga jak juz ktos kiedys gdzies powiedział... Sting sie wypalił i nie powinien wracac na tak długo bo lata robia swoje i juz nie potrafi zrobic dobrej walki. Widac sztucznosc na kazdej akcji

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61349

Z tego co oglądam, Sting nie przyjmował ani nie sprzedawał ciosów w sposób bardzo realistyczny w całej swojej karierze. Zawsze w jego walkach były te elementy sztuczności, lecz ogólnie był dobrym workerem, przez co nikt nie zwracał na to uwagi :) Robi się offtopic :D

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61356

Kurt to najwieksza gwiazda TNA wiec co w tym dziwnego ?

129287286446c8a666924a3.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61367

Z tego co oglądam, Sting nie przyjmował ani nie sprzedawał ciosów w sposób bardzo realistyczny w całej swojej karierze. Zawsze w jego walkach były te elementy sztuczności, lecz ogólnie był dobrym workerem, przez co nikt nie zwracał na to uwagi

Twoj wpis to sprzecznosc na sprzecznosci

ciezko byc dobrym workerem bedac sztucznym w swoim poczynaniach na ringu.

Kurt jaki by nie byl jest obecnie najwiekszym drawem TNA i trudno nie rozumiec tego iz daje mu sie najwiecej czasu antenowego. Nawiazujac do porownywania go do Ceny, jest miedzy nimi delikatna roznica, ktorej chyba przedstawiac nie trzeba, przez co Kurt, nawet w nadmiarze, jest o wiele latwiej strawialny

Edytowane przez Ceglak

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61378

Twoj wpis to sprzecznosc na sprzecznosci

ciezko byc dobrym workerem bedac sztucznym w swoim poczynaniach na ringu.

Jak się ogląda mecz i pisze posty to wychodzą takie kwiatki :D

Chodziło mi o to, że Sting jest dobrym workerem, ale zdarzają mu się elementy sztuczności.

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61399

Sting jest dobrym workerem

był

zdarzają mu się elementy sztuczności

w takiej formie musi chyba wiecej improwizowac, bo wiadomo ze tyle co dawniej juz sie z niego nie wycisnie

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61421

Trzeba przyznać że Kurt w WWE był traktowany jak taki dupek ( przynajmniej pewien czas ) . Od kiedy przeszedł do TNA od razu stał się takim Stone Cold'em , tu klnie , tu wleci na ring i wali kogoś w ryj :D Osobiście nie mam zastrzeżeń do pozycji Kurta w TNA i nie zobaczyłem jakiś szczególnych błędów bookowania itp ale może źle patrze ....

S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/6476-pozycja-kurta-angle-w-tna/#findComment-61427