Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mini zlot BGZ

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Od razu mówię, że temat nie dotyczy osób mających powyżej 18 lat, a raczej o takich w przedziale wiekowym 13-17.

Zastanawiacie się pewnie o co mi chodzi i jak chce organizować jakieś zloty, skoro jestem jeszcze dzieckiem. Nie jest to jednak taki normalny zlot, w czasie weekendu czy coś w tym rodzaju, a...no właśnie. Od dłuższego czasu, ja, oraz mój kuzyn - FIZ, planowaliśmy zrobienie takiego spotkania, na którym moglibyśmy wynająć halę sportową i na niej, że tak się wyrażę, potrenować wrestling. Długo nad tym rozmyślaliśmy, aż postanowliśmy napisać do jednego z moderatorów BGZ - Turka. W jego mieście, a raczej dzielnicy(?)Zabrze - Rokitnica, znajduję się taka hala, na której moglibyśmy spokojnie poćwiczyć, po czym pogralibysmy gdzies na jakimś boisku w piłkę (tylko oczywiście ktoś będzie musiał ją wziąć), a pod wieczór wrócili do własnych domów (dlatego też wymagana byłaby pobudka wcześnie rano i zbiórka o siódmej, ósmej).

Dlaczego Zabrze? Jak pisałem, nie jesteśmy jeszcze pełnoletni i ciężko byłoby załatwić z rodzicami wyjazd na drugi koniec Polski. Zależy nam szczególnie na osobach mieszkających w pobliżu. Jeżeli jednak dostaniesz zgodę, a mieszkasz dajmy na to w Poznaniu, to przyjeżdżaj, nikt Ci nie broni (jednakże dojeżdżał do Zabrza będziesz kawałek czasu i będziesz musiał liczyć się z tym, że będziesz musiał w nocy wyjechać).

Czym dojechać? Auto, pociąg, autobus, bus, wszystko co jedzie w okolice Zabrza, mieszkasz na Górnym Śląsku - wiele nie wydasz.

Kiedy? Tutaj był spory problem. Planowaliśmy wakacje, ale w związku z tym, że hala będzie wtedy zamknięta - będzie to koniec roku szkolnego, gdzieś między 5 a 20 czerwca, oczywiście sobota.

Ile kosztuje wynajęcie takiej hali? Taniej niż się spodziewaliśmy. Wystarczy 25 złotych, a możesz szaleć do woli przez godzinę. My planujemy trzygodzinny 'trening', więc koszt wynosił będzie 75 złotych. Czym więcej osób, tym mniej do zapłacenia.

Chciałbyś spotkać się z userami BGZ? Potrenować trochę, pograć w piłkę? Przyjeżdżaj do Zabrza.

Całkowicie luźna propozycja, liczę na Xeba, Luksa i wielu innych.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Turej

31

• SweetChinMusic

23

• FIZ

16

• Piledriver1674325991

14

Top użytkownicy w tym temacie

Ja chciałbym jeszcze dodać od siebie, że w mojej miejscowości nie brakuje boisk (choć często bywają one zajęte), ale mam kumpla jednego który udostępni nam za darmo boisko na tartanie, gdzie można pokopać piłkę lub pograć w kosza. Więc nie ma się o co martwić. Tak jak Sebu napisał wyżej, trzeba zebrać się dosyć często aby spędzić cały dzień w naszym gronie, że tak to nazwę. Trochę może o miejscowości Rokitnica jest to dzielnica Zabrza tak dla sprostowania. Nie czuć zapachami wsi :D, jest to normalna dzielnica, gdzie można także poczuć klimat dużego miasta, lecz uczęszczałem na treningi w tym budynku i znakomicie wiem jak to jest i czego się można spodziewać. Materace wszystko będzie, więc nie ma się o co martwić. Woźnego też znam więc spokojnie się dogadamy. Wczoraj byłem się zapytać ile kosztuje i jak to będzie wyglądać, to mi powiedziano że 25 zł/h mała salka wraz ze sprzętem. W wakacje jak już wam Sebu napisał szkoła jest zamknięta więc nie ma co kombinować. A z resztą przed wakacjami w okolicach 5 - 20 czerwca nie ma za dużo nauki, więc nie wiedzę tutaj jakiś przeszkód.

Może coś się jeszcze wymyśli, ale plan wygląda na dzień dzisiejszy m.in. tak:

- 8.00 -9.00 Zbiórka w centrum (dojazd busem jest bez problemowy), jeżeli samochodem to od razu w Rokitnicy (bez problemu znajdziecie ją na zumi :) - Łatwy dojazd)

- 9.00 - 10.00 - Zapoznanie się, pogadanie

- 11.00 - 14.00 - Możliwe wynajęcie sali

- 15.00 - Jakiś posiłek jak będziecie głodni (kebab jest, pizzeria jest, restauracje więc z żarciem bez problemowo)

- 16.00 Może jakieś pójście na smaczne napoje :D

- 18.00 - 19.00 - Powrót do domu, żeby spokojnie dojechać

Jeżeli jakieś zastrzeżenia to pisać. Chciałbym jeszcze abyście jakby ktoś miał okazję wziąć kolegów. Wiecie im więcej nas, tym mniej kasy. Nie wiem czy chcecie zapraszać osoby z poza forum, ale to jest sprawa do obgadania. W razie jakiś "osobistych" pytań pisać na PW lub na gg :)

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jestem na tak.Jednak jeżeli będzie to w wakacje bo wtedy chyba każdy będzie mógł o ile nie wyjedzie gdzieś.Ja bym z chęcią pojechał tam i nie chodzi tu o gre w piłke czy o trening ale byle pogadać sobie ;).O ile będzie jakiś autobus,bus czy pociąg to ja mogę pojechać.Wynajęcie hali jest możliwe w każdym mieście a więc to nie nowość ;) mimo tego taki trening mógłby być fajny.Tak więc czekam na dalsze szczegóły.To może wypalić ;)

#SmartFanZone

Chciałbym jeszcze dodać, że zmiana miasta, w którym mielibyśmy się spotkać jest niemożliwa. Jak wypali w czerwcu, nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy organizowali takie spotkania co jakiś czas i spotkali się jeszcze kilka razy w wakacje ;).

Rated-R Superstar !

to może poprostu zaczniemy robić taką wstępną liste kto na 90% będzie, czyli każdy kto napisze tutaj że jedzie to się go doda.

1. Sebu

2. Turek

3. FIZ

4. Yao - niepewne.

5. Luks - 90%

6. Piledriver

Oczywiście każdy niech napiszę od siebie kilka słów, poda kilka propozycji (wszystko oprócz zmiany miasta) i jak się wybiera - dopisze do listy.

dop.Ze mną to jeszcze nie pewne bo połączenia mam słabe do Zabrza :(//Yao

Edytowane przez Gość
Rated-R Superstar !

W okresie 5-20 czerwca nic nie planuje więc na 90% przyjade :) W lepszym dla mnie miejscu być tego nie mogło. Dojazd mam w nie całe 10 minut, hala i tartan na, którym prawie codziennie trenuje... Dla mnie extra. Bardzo fajny pomysł z tym żebyśmy pograli w piłkę i trochę poćwiczyli. Ja będę na 90%, może uda mi się jakiegoś kumpla wziąć :D

Nie czuć zapachami wsi :D

Sugerujesz coś ? :P

ksgj.png

Sugerujesz coś ? :P

Nie a gdzie tam :D Chyba że zawieje z zachodu (zapach z Wieszowy :D) na Rokitnice to poczuje się. Choć jak by zawiało też ze wschodu (zapach z Miechowic :D) też można coś poczuć. Ale teraz tak na poważnie. Myślę, że im więcej tym lepiej. Jest parę powodów. Po pierwsze mniej nas wszystkich wyjdzie pieniędzy, po drugie będzie raźniej, po trzecie można stworzyć coś ciekawego (jakieś mini Raw? xD) Coś się jeszcze powymyśla. Więc jak jest możliwość to brać kolegów, tylko aby byli ogarnięci i nie lalusiowaci, ponieważ wrestling to nie sport dla pedałków, że tak nazwę :D Także zapisywać się w tym temacie, jak będzie więcej ludzi uzupełni się listę :)

No cóż nie wiem jak tam połączenia, ale do Zabrza nie mam daleko, chodź wygodniej by mi było np. do Katowic czy Chorzowa, nie mniej jednak początek czerwca to dla mnie czas, w którym wszystkie oceny mam poprawione i zaczynają się dla mnie wakacje więc żadna różnica dla mnie czy będe siedział w domu czy z wami, jestem jak najbardziej za i na 99% sie pojawie.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

jak chcecie możecie jeszcze podawać propozycje innych miast, gdzie oczywiście jest hala to wynajęcia np. ci co by chcieli teraz w zabrzu ale mają daleko czy coś to może następny (mini-zlot) będzie gdzieś indziej...

Ja to w swoim mieście mógłbym takie coś ogarnąć jednak położenie jego jest to koniec Polski więc wątpię żeby ktoś na to poszedł.Jednak jakby ktoś chciał to możecie pisać tu lub na PW ;).W sumie z tego co zauważyłem w każdej szkole da się salę wynająć przynajmniej u mnie tak jest :).

#SmartFanZone

Oczywiście, że można wynająć, ale:

- nie każda szkoła udostępni cały sprzęt (u mnie to można się jedynie pobawić tym, co aktualnie znajduje się na hali, czyli niczym, boją się, że ktoś im to zniszczy)

- nie wiadomo do końca, jak jest z cenami. Tutaj tak niski koszt mnie pozytywnie zasokczył, u mnie za wynajęcie boiska (nie do końca sprawnego..) trzeba zapłacić od 100 do 150 złotych i to za godzine!

Jeśli chodzi o następny zlot, to wiadomo, że najbardziej odpowiada mi na Śląsku, ale myślę, że gdybyście już zdecydowali się już na jakiś Kraków czy coś w ten deseń, to nie byłoby jakiegoś ogromnego problemu. Zajmijmy się jednak najpierw Zabrzem, w którym odbędzie się pierwsze spotkanie. Użytkownik Bajo wykazał zainteresowaniem i powiedział, że jutro napisze w tym temacie :).

Rated-R Superstar !

Osobiście takie miasta jak Kraków czy Wrocław mi by bardzo pasowały bo łatwo się tam dostać i połączeń jest dużo a do Zabrza jest ciężko i jak nie ogarnę sam sobie transportu(samochodowego) to żaden autobus czy tam pociąg nie wchodzi w grę :| .Pozatym ciężko do Zabrza na 8 wyrobić jak ma się ponad 3 h drogi ;/.

#SmartFanZone

No ustalaliśmy i myśleliśmy o tym długo więc raczej co do zabrza gdzie Turek może wszystko załatwić planów nie zmienimy, ale zgadzam się z tym że 8:00 to za wcześnie więc dla mnie godzina 10:00 będzie odpowiednia :)

Dlatego napisałem, że szczególnie zależy mi na osobach ze Śląska, jeśli chodzi o ten pierwszy zlot. Wiadomo, że jak raz wyjdzie i rodzice nie zobaczą kilku ‰, to będą wiedzieli, że jest bezpiecznie i będę mógł organizować coś takiego trochę dalej niż Zabrze :lol .

Godzina do ustalenia.

jak nie ogarnę sam sobie transportu(samochodowego) to żaden autobus czy tam pociąg nie wchodzi w grę

Do Zabrza napewno dostałbyś się w jakiś sposób, ale jedynym sposobem mogą być przesiadki w jakimś większym mieście i będzie to wymagało sporej ilości czasu co nakłada się na to, że musiałbyś wyjechać w nocy (co chyba jednak niestety odpada...).

Ja sam nie wiem czym jeszcze tam pojade (auto, pociąg - chyba tylko to wchodzi w grę), nie wiem czy pociąg z Tychów pojedzie bezpośrednio do Zabrza czy będę musiał przesiadać się w Katowicach, ale to chyba nie powinien być większy problem :).

Rated-R Superstar !