Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Zunifikowanie pasów jednak realne? Raw > SD? Jezeli na ER..!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W00322pi.jpg

Dyskusja w sumie wywołana dzięki draftowi. Mianowicie draft zawsze wiele odmieniał, zamieniał, czasem mieliśmy zamiany rosterowe pasów, ale tym razem z draftu wynika na to, że plotki, które były już od 2 lat mocno nagłaśniane mogą stać się prawdą, a mianowicie niedługo możemy zobaczyć tylko 3 pasy! Ale zacznijmy od początku!

Już od dłuższego czasu, nawet pare lat temu wydawało się, że do tej unifikacji dojdzie. Ta sprawa miała wielki szum, każdy czekał na tę decyzję by „złączyć” pasy, lecz takowej cały czas nie było. Sprawa co chwile nabierała wody w żagle, lecz bez konkretów. Na tegorocznym Draft’cie mieliśmy troszkę dziwną decyzję odnośnie Draftu na Raw – Alberto Del Rio, pretendenta do pasa Wagi Ciężkiej będącego jakby „przypisanym” do Smackdown. Sprawa tego tytułu raczej wydawala się prosta, gdyż wszystko zostało by po staremu jeżeli Del Rio by przegrał, to wtedy pas zostałby z Christianem na Smackdown. Wszystko układało się właśnie tak, aż do 29 draftu, Na stronie wwe.com nadal trwał draft na chacie i kiedy jako 30, ostatnim przedraftowanym okazał się Sheamus, to od razu wpadł mi do głowy pomysł z unifikacja i ze zrobieniem dyskusji o tej sytuacji. Bo popatrzmy, mamy na Smackdown dwóch mistrzów (US i IC), a po ewentualnym triumfie Del Rio na Raw, również dwa (WWE i WHC). Mówiono właśnie o zunifikowaniu danych pasów, lecz do tego potrzebne by było też pewne wyselekcjonowanie. Może za kilka lat nikt nie będzie pamiętał, ale teraz jeszcze każdy będzie miał w pamięci, że ten pas, który miałby znaleźć się na Raw, byłby w pewnym sensie ważniejszy i również i ważniejsi zawodnicy mieliby się tam znaleźć. Smackdown na draftcie można mówic, że skrzywdzono, bo zabrano Mysterio, Del Rio, Kingstona,Showa, zyskało Ortona, Carę, Sheamusa i Bryana, lecz dużo osob odczuwa ten draft i tak na korzyść Raw. Możliwe, że po zakończeniu DWTS, na SD powróci – Chris Jericho! Mógłby on odbudować reputację pasa IC, a może po jego powrocie już innego pasa. Wiele czynników składa się na to, że już niedługo może obejrzymy unifikacje pasów! To by było coś, lecz jak dla mnie nie do końca jest to idealny pomysł, bo będzie to oznaczać mniej walk o pasy, więcej zwykłych feudów. Spekulacje trwają też co do gali na jakiej miało by się odbyć to wydarzenie. Większość typuje Summerslam, ale może Wrestlemania? Być 1 posiadaczem nowego pasa też wrestlerowi przyniosło by wielki rozgłos, wiec kto by mógł nimi być? – To zostawię wam w komentarzach ;) Jeszcze tylko dodam, że pasy TT zostały juz kiedyś zunifikowane (nie wiem po co, ale dodałem to :D). W sumie to wszystko co chciałem przedstawić, teraz pytania, które mają być jedynie pomocnicze (NIE KOPIOWAC ICH!!!) i zapraszam do dyskutowania.

Czy sądzicie, że Smackdown zostało skrzywdzone na Draftcie? Jeżeli tak to czy może to zwiastować to, że po zunifikowaniu pasów, będzie to jakby „słabszy brand”?

Czy myślicie, że dojdzie do zunifikowania pasów i czy jest to w ogóle potrzebne?

Jeżeli sądzicie, że dojdzie do zunifikowania to kiedy? Summerslam?

I ostatnie, chyba najmniej istotne pytanie, czyli kogo byście najchętniej widzieli jako tych pierwszych mistrzów???

Dyskusja Otwarta!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• FIZ

1

• Brem

1

• Krzysiek680

1

• Hunico

1

Top użytkownicy w tym temacie

No w końcu ktoś napisał tą dyskusje tylko na to czekałem żeby się wypowiedzieć na ten temat.Po tym jak dowiedziałem się jakie są wyniki całego draftu zaczałem myśleć nad tym wszystkim i te unifikacje mogą dojść do skutku ale wtedy dla mnie pasowało by przywrucić pas cruserweight i dać go na SD w didatku zunifikować pasy US I IC sostawiając je na SD a także dać im pasy Tag team wiem że to wydaje się dużo 3 pasy w jednym brendzie w dodatku uważanym przez Vinca tym gorszym ale na RAW byłby jeden pas zunifikowany z pasów WWE i WHC i on byłby taką "Perełką" tylko dla tych co by sobie na niego zasłużyli. czyli zawodnicy kompletni z dobrymi mic-skillami i ring-skillami a nie tak jak jest teraz że wystarczy mieć dobra gadke i latasz kilka miechów z pasem WWE (chodzi mi tutaj o the miza) w prawdzie przy micu jest dobry ale w ringu szału nie robi.

A wracając do tych pytań to tak:

1.co do tego skrzywdzenia to nie wiem ponieważ Chris Jericho odpadł z "tańca z gwiazdami" i na 99,9% dojdzie na SD i to już wzmocni ten brend.co do unifikacji pasów wypowiedziałęm się wyżej

2.Wszystko jest teraz możliwe i sprawy układają sie właśnie w kierunku unifikacji pasów a czy to jest potrzebne to będzia zależało od tego jak CT sobie poradzi z tym wszystkim żeby to jakoś ogarnąć

3.Jeżeli dojdzie do unifikacji to może SammerSlam a może Survivior Series czas pokaże :)

4.jeżli by sprawdziły się moje myśli To z gównym Pasem mógłby być Albercik, tag teamy mogą zostać, Z pasem US/IC Wade Barret ale bez core (chodzi mi o kariere solową) a z pasem cruserweight Sin Cara albo evan bourn ewentualnie Daniel Bryan

Ps.To jest jak narazie mój najdłuższy post na tym forum w mojej karierze 8)8)

evemagazinemarch121kopi.th.png

Never Give Up

No więc gdy na samej gali, na samym drafcie nie odczułem tej straconej pozycji SmackDown jednak po jeszcze tym dodatkowym na WWE.com już tak.Stracenie Kingstona jak dla mnie to świetna gwiazda i przyszły Main Eventer więc to coś.Jednak Del Rio zapowiada się przyszłym pewniakiem do main eventu więc on na raw to też starata.No ale jest Sheamus jest Orton dla mnie obaj są już ważni obaj już trcohe osiągneli no Shajbus troche mniej ale pas WWE miał nie.Więc dla mnie SmackDown troche jednak zmalał na wartości ale nie jest źle chce aby taki Daniel Bryan się wybił i tam był jednym z tych głównych gwiazd lecz teraz stawiam na Christiana,Sheamusa,Ortona.Sam pomysł z połączeniem pasów jest dla mnie beznadziejny ale jak już ma tak być to trudno.Dla mnie jest to prosty scenariusz , po całej akcji z połączeniem na SD jest jeden pas i Tag Team a na Raw jest jeden pas i też Tag Team ten sam bo to na dwóch brandach nie.Powiedzmy Barrettowi odbiera pas Daniel Bryan i walka z Sheamus o unifikacje US i IC, wygrywa Bryan, na raw jest to samo, Alberto i Cena wygrywają i walka o unifikacjie wygrywa powiedzmy Cena.No i tyle, pozbyliśmy się pasów Mid-cardu i teraz na SD ten pas który został połączyony ma wartość WHC a na Raw WWE mamy trzy pasy WWE,WHC,TT (divy tam nie licze) No co do tych pierwszych mistrzów to po połączeniu na Smack Down IC i US to Daniel Bryan a potem Sin Cara :P a WWE na początku pewnie Johnas Cenas, później Alberto Del Rio a tak bardziej w przyszłośći to JoMo błagam VINCE CZYTAJ MÓJ POST I DAJ JOMOWI PAS !!!!!

Jak dla mnie są dwa rozwiązania jeśli chodzi o sytuację która zaistniała. Zacznę od draftu. Ja uważam że Darft zrobił ze SD specyficzny brand który nie musi być gorszy. Sin Cara, Daniel Bryan ? Przecież to genialni zawodnicy. Tylko zauważmy że są oni niesamowici w rignu a jeśli o Mic chodzi to raczej jest z tym cienko i to bardzo. Dlatego wydaje mi się że po drafcie nastąpi coś w stylu brand dobrego show, przemów i brand dobrych walk. Oby tak się stało. Faworyzowanie jednego brandu byłoby bardzo nudne i głupie. Mam nadzieję że moja teoria się sprawdzi. A teraz co do unifikacji pasów. Uważam że byłaby to decyzja błędna. Jeśli o aktualną sytuację chodzi to widziałbym unifikacje pasów tylko w przypadku pasa US i IC. Może powstałby z tego pas International czy coś w tym stylu. Moim zdaniem taka decyzja nie skrzywdziłaby nikogo. Ale moim zdaniem prawdopodobne jest też to że Barrett straci pas na rzecz kogoś z RAW. Wtedy liczba pasów na dobrą sprawę się wyrówna. Takie rozwiązanie nie byłoby złe. Nawiązując do walki o pas WHC to wszystko jest dziwnie zagmatwane. Wszyscy mówią o tym że Del Rio ten pas dostanie ale czy aby na pewno? Z punktu widzenia Del Rio wygląda to tak że to on wygrał RR, dostał walkę na WM którą rzekomo miał wygrać ale z racji odejścia Edga przegrał. Potem mial dostać walkę na ER też z Edgem o ten pas. Dostał walkę z Christianem i wydawało się że zdobędzie pas i zacznie feud z Christianem na SmackDown. Duże zaskoczenie gdy przybył na RAW. Co to może wróżyć ? No właśnie Unifikacja Pasów bądź zdobycie pasa przez Christiana. Przegrana Del Rio i odsunięcie go od pasa WHC byłoby niesprawiedliwe i nie wydaje mi się żeby sam Del Rio się na to zgodził. Ale ja jeszcze dodam tutaj postać Ortona. Czy jego draft na SD oznaczałby feud o pas IC bądź US? Sami widzicie jak to brzmi. Niewiarygodnie. Nawet sam Orton który dostaje spory Push nie przypuszczałby czegoś takiego. Raczej wróżylibyśmy mu feud o pas WHC. Przechyla to szalę na korzyść wygranej Christiana. Wszystko jest strasznie zagmatwane i ja daje 50 na 50. Pasy mogą zostać zunifikowane ale wcale nie muszą. Trzeba czekać. Myślę że ER rozwieje wszelkie wątpliwości. Jeśli doszłoby do unifikacji pasów to pierwszą osobą która powinna posiadać zunifikowany pas jest CM Punk. Niestety jeśli dojdzie do takiej sytuacji zunifikowany pas zdobędzie zapewne John Cena.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Ja miałem podobne odczucia co Fiz. Na samym drafcie jakoś nie zauważyłem tego ogromnej dysproporcji jaka powstała, chyba przejście Ortona to przyćmiło. No i fakt że przez całą gale myśleliśmy że Cena też poszedł na ST. Jednak gdy potem zobaczyłem pełną listę to byłem w szoku. Jakie gwiazdy większego formatu dołączyły na SD? Orton iii hmmm Orton... No można jeszcze na siłę podciągnąć Sheamus'a. A jakie znaczące postaci SD straciło? Del Rio, Mysterio, Big Show, Swagger, Kingston i McIntyre. Ale rozszerzmy to porównanie do ogółu. Porównajmy ogólną ilość zawodników dużego formatu i tych o których push'u do ME się dużo mówiło lub mówi.

SD: Christian, Kane, Orton, Sheamus, Barrett, Taker (6)

Raw: Del Rio, Big Show, Cm Punk, Ziggler, McIntyre, Cena, Morrison, Kingston, Truth, Mysterio, Swagger, Miz, Triple H (13)

No a i tak z tej 6 SD tylko Orton i Taker są czołowymi zawodnikami federacji. No i oczywiście Taker'a nie można do końca liczyć bo on się pokazuje okazjonalnie. Teraz można tylko się zastanawiać co na calu miało stworzenie tak wyraźnej dysproporcji. Zawodnicy dawno zasługujący na push i główny pas jak JoMo czy Ziggler będą marnowani bo fizycznie nie ma takiej możliwości na Raw. Tacy jak Punk, McIntyre czy Swagger o pushu to już w ogóle moga sobie pomarzyć. Oczywiście taka sytuacja ma tez swoje plusy. Na SD sporo zawodników zaliczy pewnie push i będa mogli się tam rozwijać i promować ale w takim razie niech otwarcie powiedzą że na SD zsyłają zawodników drugiej kategorii. Dobra to przyjdźmy do pasów. Obecnie 3,5 pasa jest na SD. Na Raw został tylko pas WWE no i Big Show z TT. Tak więc myślę, że przejście WHC na Raw jest bardzo, bardzo wysoce prawdopodobne. Ale moim zdaniem unifikacji nie będzie. Nie zmniejszą ilości pasów, ewentualnie zmienią nazwy i prestiż. Na Raw gdzie są wszyscy czołowi zawodnicy będą dwa główne pasy, WWE wciąż jako ten najważniejszy ale WHC spadnie na wartości. Za to na SD będą dwa pasy midcardowe jak i prawie wszyscy midcraderzy i jobbery no i będa się przy nich rozwijać. Pas iC zostanie podpushowany a US utrzyma obecną pozycje. Kolejne Drafty będą tak jakby skokami w hierarchii dla najjaśniejszych punktów SD i spadkami z Raw. Trochę mnie chyba poniosła ale mniej więcej tak wygląda moja wizja :P Jest toż opcja, że pasy już nie będą przypisane do rosterów tylko będą krążyć. No i najfajniej by było gdyby IC i US zostały zunifikowane i dodany wreszcie ten wyczekiwany pas dla cruisreów. Z czasem pewnie się wszystko unormuje ale na obecną chwilę nie wiem czemu WWE tak zrobiło. Oby mieli jakiś sensowny powód.

SD zostało zniszczone lecz jednak i tak mają lepszą sytuacje niż rok temu. Orton na SD, SC na SD może coś z tego wyjdzie. Na pewno wielką stratą jest Koffi i Alberto. Co do Reya to już trochę nudził mi się na SD. Znając Reya znowu nie będzie sobie radził na RAW.

Połączenie pasów na tą chwilę to zły pomysł . Gdyby tak się stało to wielu dobrych wrestlerów nie miało by szans na mistrzowski pas. Według mnie WWE powinno dodać trochę pasów a nie odejmować. Na tą chwile pas US ma słabą pozycję niestety. No i z pasem IC też nie jest dobrze. Pwoinni podnieść ich range np. po przez jakiś F4W albo inny sposób byle by było więcej wrestlerów. O pasach TT nie wspominał. Bardzo bym chciał by wrócił pas w ktróym by sobie mogli walczyć zawodnicy typu SC czy Ryjek. No a reszta silniejszych i wiekszy wrestlerów mogła by sobie walczyć o resztę z pozostałych pasów. Więc jeszcze raz połączenie pasów zły pomysł ! Bardzo zły ! No a jeśli by połączyli te główne pasy no to oczywiście pas byłby na RAW :evil:

Jeśli by dosło do złączenia pasów no to innej gali niż SS nie ma ....

Jako 1 mistrzów ? Hmmmm ? WHC&WWE to pewnie Cena Ślina a US&IC to może Jo-Mo. Oczywiście widziałbym jeszcze jeden pas. Tzn tych lotników pas nie pamietam jak się nazywał :D no to może SC z tym pasem :D I chyba tyle więcej nie pisz :):)

alexisy.png

Nie da sie ukryc , że wszyscy mówili że smackdown po drafcie bedzie wzmocnione . Stało sie inaczej chociaz gdyby cena został na SD to byłby to duzy push dlatego brandu , według mnie jakby pasy sie złończyły to powinno by tak że jest 1 pas drugiej kategorii i walcza o niego i na RAW i na SD no i 1 pas pierwszej kategorii o którego walcza w obu brandach , czyli tak jak jest z innymi pasami . Gdyby się stało tak jak mówi autor to SD by było drugim ECW na które by trafiali wrestlerzy na których nie ma pomysłu. Możliwe że do zunifikowania głownych pasów dojdzie na Summer Slam bo jak dużo osób mówiło jest tam planowany feud Cena vs Del rio czyli jakby Del rio zdobył pas na ER i cena swój w najblizszym czasie . Summerslam to okres powrotów wiec najchetniej w roli mistrza całego WWE zobaczyłbym .. Chrisa Jericho juz raz był pierwszym udispusted championem . Jeśli chodzi o pasy drugiej kategorii to moze dlatego pas US zdobył Sheamus , ale najchetniej w roli mistrza 2 kategorii zobaczyłbym Dolpha Zigglera , mogłaby mu pomóc powracająca Vickie Guerrero

Temat unifikacji pasów już pojawia nam się od dłuższego czasu. Mówiono, że na Wrestlemanii XVII dojdzie do unifikacji pasów, ale do tego jak dobrze wiemy nie doszło. Teraz kolejną datą jest SummerSlam i wiele wskazuje na to, że unifikacja właśnie na tej gali jest możliwa. Pasy mid cardowe już są na Smackdown, więc tutaj może już się coś powoli dziać. Dzisiejsza noc powinna nam już wiele wyjaśnić. Jeżeli pas wagi ciężkiej trafi w ręce Alberto, to sprawa powinna być już w dużej części wyjaśniona. Co może dać ta unifikacja? Napewno konkurencja będzie większa niż w tym momencie. Smackdown był zawsze słabszym brandem, nawet po ratingach jest to widoczne, więc wiadomo, że nie dostaną tam najważniejszych pasów. Myślę, że i tak pasy IC i US po zunifikowaniu przerodzą się w tytuł dla main eventerów. Co jednak z mid cardem? No i tu zaczyna robić się ciekawie. Wątpię by taki dajmy na to Sin Cara czy inny Bryan dostał jeden z najważniejszych pasów w WWE. Dlatego też ciągle chodzi mi po głowie pas Cruisweight czy powiedzmy European. Tylko tu znów pojawia się kolejny problem... Jeśli miałyby powstać dwa nowe pasy to po co ta cała unifikacja? No właśnie... więc możemy się spodziewać po jednym pasie na brand nie licząc tytułów tag teamowych oraz Div. Jak na ten moment uważam, że unifikacja ta nie jest potrzebna, ale jeśli to takowej dojdzie to moje zdanie jakimś cudem może się zmienić. Kogo bym chciał zobaczyć jako pierwszego mistrza? Nie wiem... Morrison, Jericho (jeśli powróci), Ziggler, Hawkins (marzenia), Barreta (marzenia). Myślę, że spor by tu wymieniać. Ważne żeby był to jakiś dobry zawodnik :).

Zunifikowanie pasów rzeczywiście wygląda bardzo realnie,a to dlatego że od jakiegoś czasu głośno się mówi o feudziE na linji CENA VS DEL RIO.Niewykluczone jest że ci dwaj panowie po gali extreme rules będa nosić 2 główne pasy WWE o których unifikacji tak dużo sie mówi .Bardzo możliwe że stanie się to właśnie na summer slam.Bo po gali extreme rules mamy Over The Limit,czyli tam najprawdopodobniej cena w razie wygranej miałby rewanż z mizem,a alberto z christianem.Następnie mamy gale Fatal 4 Way oraz Money In The Bank,więc tam to za bardzo nie pasuje.No ale potem nastąpi największa gala lata czyli summer slam.Ta gala jest jedną z największych w WWE,więc tam unifikowanie pasów byłoby jak najbardziej na miejscu.Ale czy jest wtedy jeszce sens podziału wwe na rostery.Skoro byłby jeden główny pas powinien być także jeden główny roster.Ale czy to wszystko wogóle ma sens?Moim zdaniem lepiej byłoby pozostawić pasy WWE i WHC w spokoju,a zająć się unifikacją pasów IC i US.Wtedy to zawodnicy z potencjałem zasługujący na main event mieliby pas z potencjałem.Chodzi mi tu o takich ludzi jak :CM Punk, John Morrison, czy Jack Swagger który jest od jakiegoś czasu szmacony przez głupie wplątywanie w bezsensowny feud komentatorów.Co do tego czy Smack Down ucierpiało na drafcie to uważam że nie,ponieważ ten brand zawsze był nieco w cieniu raw.Mimo straty Reya i Alberto smackdown zyskało baby face'a randego ortona któremu pushu nie brakuje.

Odpowiem jak to widzę. Nie sądzę by istniała na dzień dzisiejszy szansa zunifikowania pasów World Heavyweight i WWE. Dlaczego? Byłoby to na pewno historyczne zdarzenie i jeśli ktoś i jeśli gdzieś miałoby się to stac to tylko jakaś mega gwiazda na Wrestlemanii, która dopiero za nami. Istnieje opcja oczywiście, że The Rock zdobędzie World Title a Cena będzie tak jak obiecuje WWE Championem i wtedy... to oczywiście tylko moje rozważania, ale to wtedy rzeczywiście ranga tej walki byłaby wielka. Poza tym, na SmackDown Jest teraz Randy Orton, a z jego ego Vince na pewno obiecał mu tam długi staż jako World Champion, więc nie ma mowy o tym, żeby na SmackDown nie było pasa wagi ciężkiej. Co do pasów Cruiseweight... myślę, że WWE wybierze najbardziej rozsądną opcję i niedługo jeden z pasów mid przejdzie na RAW.

jrthqr.jpg