Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CM Punk...odchodzisz?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zgodnie z zaleceniem fana i Xeba przeniosłem posta tutaj.

Nie oglądałem najnowszego RAW co prawda, ale weszłem z nudów na WF powyzywać sie z tamtejszymi znafcami i natknąłem sie na jeden, bardzo istotny link do YouTube, który poniżej zamieszcze. Jest to koncówka wczorajszego RAW, a raczej koncowa wypowiedź Punka, która jakby to powiedzieć... pozbawiła chyba wszystkich złudzeń i nadziei na to, że Punk pozostanie w World Wrestling Entertaiment. Jak łatwo sie domyślić po obejrzeniu filmiku/RAW ta wypowiedź nie była w żadnym stopniu napisana ani ustalona wcześniej, był to tzw. shoot czy jak to sie nazywa. Punk otwarcie krytykował w niej Vince'a McMahona, całą jego rodzine, organizacje jaką jest World Wrestling Entertaiment, pojawiły się tam też takie zakazane nazwy jak Hulk Hogan, Brock Lesnar, New Japan Pro Wrestling, Ring of Honor czy Colt Cabana. Mówił także, że jest najlepszym wrestlerem na świecie, że jest lepszy od Ceny zarówno w ringu, jak i przy mikrofonie, jak i przy stole komentatorskim, oraz wspominał o tym, że Cena całował Vince'a w tyłek, czy coś w tym stylu. Pewnie pojawiło by sie znacznie więcej informacji, gdyby nie fakt, że pod koniec wyłączono Punkowi mikrofon i nie mógł nic powiedzieć. Z danych u konkurencji wynika, że Punk został zawieszony za tą wypowiedź i oczywiście o zwycięstwie na MiTB, o ile ktoś w niego wierzył, może sobie pomarzyć, nawet nie wierze, że będzie o ten tytuł walczyć. Mina Ceny podczas wypowiedzi Punka też była dość wymowna, jakby podziwiał Punka za to, że odważył sie to otwarcie powiedzieć... No cóż... nie ma co sie rozpisywać, po prostu sami zobaczcie.

Myśle, że teraz można już na serio podyskutować o przyszłości Punka, oraz o jego zachowaniu i o tym całym zamieszaniu z nim związanym, więc zapraszam do dyskutowania.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

3

• Piledriver1674325991

3

• barman_2000

2

• Hacjend

2

Na głównej stronie WWE znalazłem tekst, który może Was zaciekawić

Raw’s abrupt conclusion Monday night was not due to technical difficulties. The decision to suddenly end the broadcast in that manner was made by WWE Chairman and CEO Vince McMahon, who gave this quote to WWE.com:

“CM Punk was suspended indefinitely for his unprofessional conduct as soon as Raw went off the air.”

With his WWE contract expiring on July 17, one can only assume that this suspension effectively terminates CM Punk’s tenure with WWE.

Z niego wynika, że szybkie zakończenie Raw nie było spowodowane trudnościami technicznymi. Decyzję o szybszym zakończeniu Raw nadał nie kto inny jak WWE Chairman Vince McMahon. Decyzję wytłumaczył w następujący sposób: CM Punk został zawieszony na czas nieokreślony za nieprofesjonalne zachowanie. Punk miał odejść z WWE po walce na PPV o pas WWE, lecz po jego zachowaniu walka została wycofana. Można się domyślać, że Punk już nie wystąpi na ringu WWE.. Skoro walka o pas została wycofana to trzeba znaleźć nowego przeciwnika dla Jasia, a po wynikach z Raw 04.07.2011 można wywnioskować, że nowym pretendentem do pasa będzię

Alberto Del Rio!!

Ta cała sprawa z Punk'iem będzie pewnie rozważana przez najbliższe dni i jestem ciekawy jak się zakończy bo wątpie aby tylko na zawieszeniu się skończyło. Wydaje mi się, że nawet John Cena leżąc na ringu przez ułamek sekundy zdziwił się jakich to słów używał Punk. A może on ma taki wyraz twarzy, to zależy :8 Jednym słowem Punk ostro przecholował.... I tak miał odejść więc nie miał nic do stracenia :thinking:

:applause::applause::applause::applause::applause::applause::applause::applause::applause: - możecie mi dac za za duża ilosć uśmieszków warna, lata mi to.

Takich lduzi trzeba oklaskiwac. CM Punk pokazał, że nie boi się konsekwencji, że ma dość szmacenia i że jeden title shot na główny pas na 2 lata w dodatku przy negocjacjach nowego kontraktu to dla niego za malo! On jest chyba najlepszym zawodnikiem pod wzgledem umiejetnosci, moze kilku mu dorownuje, a tu nie mógł ich nawet pokazywać w ME, bo pchano go do bezsensownych feudów jak z Showem, kiedy to Big rozpierdalal 3 ludzi z SES. naprawdę, podziwiam go za to co powiedzial, ale nie sądzę, aby od razu jutro go zwalniali. Teraz jest zawieszony, myslę, że WWE bedzie chcialo z nim nadal kontynuowac negocjacje, bedzie dawac mega kase, cąły rok przy pasie i odwieszenie, ale sadze, ze kontrakt tego zawodnika wygasnie i on odejdzie. Powód czemu go nie zwolnią od razu?

- Na tym mu własnie zalezy,

- Zdjeli by go z anteny, keidy tylko otworzyłby usta

te dwa powody zadecydują, że chwilę on na tym zawieszeniu pobędzie, nie wiem, naprawdę nie wiem co ugra, bo może on tak straszy straszy, dostanie zagwarantowane w umowie, że przez 6-7 miechow ma aps, potem o niego walczy, potem jakieś starcie z legendą typu Taker i moze zostać. Zobaczmy jak publika zareagowała, kiedy wyłaczyli mu mikrofon. Ciężko coś stwierdzić, nie chcę aby on wracał do NJPW czy do RoH bo tego nie oglądam, a dla jednego wrestlera szajsko tracić czas dlatego wolałbym go nadal tu i żeby odstawiał takie szopki. Wujek Vince napewno jezeli Punk by został to o wsyztskim zapomni błyskawicznie, ale wiadome jest to, ze:

Spoiler Raw 04/07/2011

ALBERTO DEL RIO PRETENDENTEM DO PASA WWE NA MITB! To juz oficjalne! Wygrał to miejsce na nastepnym Raw, wiem bo wrzucałem wyniki i Punk automatycznie traci szansę na pas. Wiadome, że teraz go nie zdobedzie, a moze zrobią mu jakiś wielki powrót niedługo i walki własnie z zarzadem ... I POWRÓT TRIPLE H'a, ktory w koncu obraził rodzinę McMahonow?

Możliwości jest masa ale raczej Punk z anic nie zostanei w federacji.

Tyle ode mnie. dzieki Pile za fajną dyskusję i wyreczenie mnie trochę z obowiązków, bo mam jeszcze 2 wlaki do napsiania na CL, bo 5 to jednak trochę duzo.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Dobra po ochłonięciu, przeszukaniu internetu w poszukiwaniu informacji, przeczytaniu potwierdzonych, pewnych spoilerow z przyszłotygodniowego RAW... nie mam pojęcia o co chodzi. Ta sprawa jest strasznie zagmatwana, bo może mieć strasznie dużo rozwiązań. Z jednej strony Punk użył wielu zakazanych słów, wygłosił niesamowitego speecha, został zawieszony i zrobili z tego straszną afere, także na stronie WWE. No i tu pojawiają sie wątpliwości, które układają sie w logiczną całość. Oglądam teraz Smacki z roku 2001, zanim WWF wykupiło WCW i w tamtych czasach słowo "WCW" było w WWF "legalne" i padało dość często... Słowa Punka były bardzo ostre i brzmiały jak... jakby mówiły to miliony fanów na całym świecie, którym nie podoba sie szmacenie Punka, którzy myślą o Cenie w ten sposób jak i o całej federacji, dlatego też zebrał całkiem spory pop, także na hali. Wyłączenie mikrofonu, po czym w momencie zakonczenie transmisji było logicznym posunięciem. To co mnie jednak zaintrygowało to fakt, że na oficjalnej stronie piszą, że nie były to problemy techniczne tylko nieprofesjonalne zachowanie Punka, kiedy normalnie, przynajmniej tak zawsze robili, próbują zatuszować taką akcje. Mikrofon wyłączyli też dziwnie późno, bo dali sie Punkowi wygadać i to bardzo. Reakcja, a raczej brak reakcji Ceny, który był lekko zaszokowany tą wypowiedzią. No i spoilery z RAW, które odbędzie sie za tydzień, to wszystko budzi mnóstwo wątpliwości na temat prawdziwości tego shootu, jak i na prawdziwość story. Jestem cholernie ciekaw jak to wyjdzie, jednak jeśli to jest story, zapowiada sie mega zajebiście. Jeśli to nie jest story, to wielki szacunek dla Punka, tylko... czy kogoś to dziwi, że akurat Phill wygłosił takie przemówienie? Mnie to w ogóle nie zdziwiło, bo CM Punk jest znany z tego, że nie kryje własnego zdania i nie da sie robić w chuya, przez to nie mam pojęcia czy to było prawdziwe czy nie, ale wyszło świetnie.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Fuck oglądałem wczoraj RAW do walki Sin Cary na żywo a potem wyłączyłem bo myślałem że będzie ssało, a tu takie jajca. Sprawa jest mocno dziwna i moim zdaniem wątpię żeby to było storylinee. Punk już od dawna mówi że chce oddejść z WWE a tu po prostu pokazał co o nich myśli. Jeżeli to storylinee to teraz już jestem na 100% pewny że Punk to świetny aktor ;). Po co miało by służyć zaplanowanie tego wszystkiego? Przecież to nie w stylu McMahona a tym bardziej polityki PG. Moim zdaniem po prostu Punk powiedział co myśli i za to mu chwała bo powiedział całą prawdę. Jednak podejrzane jest że tak szybko usunęli go z wwe.com przecież Vince by aż tak nie zaspoilerował faną że Punk nie wygra tytułu, coś mi tu śmierdzi. Mimo tego czy to prawda czy story jaram się gdyż takie akcje zawsze podnoszą emocje i zachęcają do oglądania dalszych wydarzeń.. Hymm może właśnie o taki efekt chodziło McMahonowi?? Żeby ludzie byli zdziwieni i podjarani nową,kontrowersyjną sytuacją i żeby oglądali jego produkt by dowiedzieć się co dalej z tym fantem gdyż nie tylko Eric Bischoff wie że "Controversy creates cash"! Jednak ja liczę że jednak Punk mówił prawdę i już nie długo zobaczymy go w Indy!

#SmartFanZone

Jeezzuuu - ludzie, Wy naprawdę myślicie, że to ostatnie promo Punka było shootem? Jasne jasne. Po pierwsze, gdyby było - zakończyliby je dużo, dużo wcześniej. Po drugie - to nie pierwszy raz kiedy WWE stosuje taką zagrywkę. Chcieli uwiarygodnić to jego odejście no i.. trzeba przyznać że wyszło im wspaniale. Dla takich rzeczy oglądam obecnie pro wrestling. Tak - WRESTLING! Zdania właśnie o tym wywołały u mnie największy uśmiech na twarzy. WWE zna smart fanów, wie co aktualnie jest na topie. Wie, że Punk obecnie (chcą tego czy nie) jest najlepszym zawodnikiem i najbardziej popularnym wśród tej grupy fanów. Co myślę o reklamowaniu ROH, czy Lesnara? Heh.. WWE może sobie na to pozwolić - są GIGANTEM. Jeżeli to na serio okaże się shootowym promem to.. jestem naprawdę pod wrażeniem pewności siebie Punka. Ja jednak cały czas pozostaje w przekonaniu, że to w całości przemyślane promo, które może doprowadzić nawet do przedłużenia kontraktu Phila Brooksa. Ja jestem fanem numer jeden Phila Brooksa, nie CM Punka. CM Punk to tylko charakter.. który bardziej pasował do tego długowłosego zawodnika. Phil pokazał teraz jak wiele znaczy i utwierdził mnie w przekonaniu, że.. to jednak jego lubię bardziej od Christiana. Może gadam tu jak jakiś znawca, ale ta sprawa na serio mnie przejęła. To coś na styl zeszłorocznego debiutu Nexusa - szok. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń.. WARTO.

Według mnie to jest na 100% storyline. Tak jak napisał Pietrek. To jest niemożliwe, że to ostatnie promo Punka było shootem. Na pewno Vince zakończyłby je dużo, dużo wcześniej. Walka zawieszona ale Punk ma jeszcze szansę na tytuł. SPOILER z następnego RAW :

Alberto Del Rio pretendentem do pasa WWE

Punk ma jeszcze szansę na tytuł. Przecież w informacji o Mitb RAW matchu był m.in. Alberto Del Rio. Jak jest pretendentem do pasa to automatycznie zwalnia się jedno miejsce w Mitb RAW matchu. Myślę , że to miejsce zajmie CM Punk, po czym wygra walizkę i tej samej gali wykorzysta ją na zwycięzcy walki Alberto- Cena.

cmpunk2.png

Właśnie miałem napisac to samo co kolega wyżej. Uważam ze to dość realne żeby tak sie stało. I też twierdze że to ni był spontan, bo wyłaczyli by mu mikrofon po słowach ze Cena całuje VKM w d*** lub po wspomnieniu i Hoganie, a tak to opowiedział bardzo dużo rzeczy a na koniec wyłaczyli mu mikrofon bo RAW juz trwalo swoj czas i trzeba było kończyć. Logiczne :D ciekaw jestem co z tego wyniknie, osobiscie mam nadzieje na nowy kontrakt CM Punka

I Punk po raz kolejny udowodnił, że jest wręcz geniuszem mikrofonu. Tyle ludzi uwierzyło, że jego promo było shootem, zresztą ja sam na gorąco też się nabrałem. Analizując teraz tę całą sytuacje, to sądzę, że to jednak jest jakiś storyline. Pomyślcie tylko CM Punk jest profesjonalistą w każdym calu, gdyby chciał naprawdę powiedzieć co leży mu na sercu, to bankowo udał się na prywatną rozmowę do szefa, a nie wycinał takie numery i ubliżając pracodawcy na żywo. Po takim czymś dostałby pewnie ''wilczy bilet'' od Vinca i jaka federacja przyjęłaby go po takim wybryku? Która odważyłaby się na takie ryzyko. Należy oddać Punkowi, że odegrał swoją rolę znakomicie i tak przekonująco, że do następnego RAW w świecie Pro Wrestlingu mówi się głównie o nim. I oczywiście szacunek dla Vinca, który pozwolił w ten sposób mówić o sobie i o swojej rodzinie dla dobra federacji. Fakt, faktem, że nie podoba mi się zbyt jego polityka, ale za to ma ode mnie wielki plus i mam nadzieję, że uzbiera tych plusów więcej :t_up:

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

W innym serwisie wyczytalem ze Punk mial tylko na swojej tasmie na nadgarstku rozpisane punkty swojej przemowy. I tylko tyle bylo zaplanowane. Mial dowolnosc w wyrazeniu tych punktow po swojemu. Mial tez pozwolenie obrazenia VKM ale tylko jego bez Steph i HHH. I powiedziano mu ze jak przekroczy granice to zostanie mu wylaczony mikrofon. I podobno jego kontrakt zostal tylko przedluzony do PPV MitB poniewaz wygasal za 2 tygodnie. Tyle sie dowiedzialem wiec chcialem sie z wami podzielic :D

Powiedzmy sobie szczerze sytuacja Cm Punka jest podobna do tej którą miał Batista przed Over The Limit podobne sytuacje i kariera zalezna od jednego człowieka tymczasem jestem zawiedziony postawą Creative Team Punk po ostatnim Raw nie wytrzymał presji i powiedział co myśli o zarządzie.W sumie zawsze uważałem go za kogoś kto podnosi prestiż tej federacji a to jak jest traktowany to już inna kwestia,powodem tych zajść był poprostu brak pomysłu na jego osobę niby coś się działo za czasów Luka Gallowsa i Sereny,myślę że on zasługuje na to,żeby być w gronie najlepszych ale wiadomo WWE to czysty biznes więc są postacie na gadżetach których da się zarobić o wiele więcej niż na tym że ktoś nosi koszulkę Nexusa.

Zgodzę się z Tobą Tomek. Jeszcze 2 lata wcześniej CM Punk był na samej górze federacji i był na poziomie Johna Ceny czy Triple H a teraz nie oszukujmy się był na poziomie takich zawodników jak Jack Swagger lub Drew McIntyre. Czyli takich którzy nie mają żadnych wyjątkowych pushów a jeżeli już się zdarzy to naprawde żadko. Pamiętamy, że w ostatnim feudzie Punka z Ortonem częściej przegrywał niż zwyciężaj a to wszystko przez Creative Team.

To samo tyczy się feudu z Reyem swoją drogą w WWE każdy zawodnik ma określoną hierarchię inaczej jest w TNA,tam każdy może wygrać z każdym bezwzgledu czy stoi po dobrej czy po złej stronie.Myślę,że Punk trochę przeholował jadąc po Vincencie,sam nie wiem jak bym się zachował na jego miejscu,on zna swoją wartość uważam,że gdyby został w Ring of Honor to zrobił by większą karierę.

Zastanówcie się, jeśli to by nie było zaplanowane to by od razu go z wizji zdjęli, a nie jeszcze zmieniali pozycje kamer i robili przybliżenia. To co powiedział bardzo mi się podobało bo nareszcie usłyszałem to co sam bym chciał powiedzieć na głos i pewnie wielu poza mną miało podobne przemyślenia na temat Ceny i tego jak w jego towarzystwie są traktowani inni... Chciałbym żeby Punk wygrał z Ceną, zgarnął pas i jeśli serio ma odejść to żeby oddał go Maysonowi, może nie straci go przy pierwszej okazji, a da mu jakiś push.

30616.gif18466.jpg

7680.jpg7697.gif

30771.png39739.png

Ale Wy pieprzycie głupoty...Jak ktoś, kto za dwa tygodnie (ponoć) ma odejść z federacji, może pozwolić sobie na takie coś, nie ponosząc konsekwencji? Vincent za takie zachowanie wywaliłby go na zbity pysk po pierwszych słowach, gdyby to był shoot. Gdyby nie był to work, kamerzyści nie wiedzieliby jak pracować, a jak było? Wszystko dobrze, przy pozdrowieniach dla Colta Cabany kamera odwracała się tam gdzie trzeba, mikrofon wyłączyliby mu o wiele wcześniej i można tak wymieniać i wymieniać. Naprawdę, czasem polecam zejść na ziemię.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg