Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Draft 2011 - Najlepsze przeniesienie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wwe-draft-2010_display_image.jpg?1303587854

Do rosteru czerwonego brandu - Monday Night Raw trafili:

- Alberto Del Rio

- Rey Mysterio

- Big Show

- Jack Swagger

- Kelly Kelly

- JTG

- Drew McIntyre

- Curt Hawkins

- Chris Masters

- Kofi Kingston

- Tyler Reks

- Beth Phoenix

Do rosteru niebieskiego brandu - Friday Night SmackDown trafili:

- Randy Orton

- Sin Cara

- Mark Henry

- Daniel Bryan

- The Great Khali

- Jimmy Uso

- Alicia Fox

- William Regal

- Yoshi Tatsu

- Natalya

- Jey Uso

- Ted DiBiase

- Tyson Kidd

- Tamina

- Alex Riley

- Sheamus

Zapraszam do głosowania na najlepsze przeniesienie, które miało miejsce podczas tegorocznego Draftu! Oczywiście przypominam o minimum trzyzdaniowej wypowiedzi, tak więc jakiekolwiek argumenty są tutaj na miejscu.

Może od razu jakieś dalsze pomysłu na zawodników? Wszystko mile widziane, tak więc zapraszam do wypowiadania się! Takie coś tylko raz w roku.

Ankieta potrwa 14 dni!

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

1

• GMS

1

• Brem

1

• Piledriver1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jak dla mnie najleszy Draft to Alex Riley na SD, dlaczego?? W końcu będzie mógł rozwinąć skrzydła, jeśli przejdzie Face turn może nawet starać się o IC championchip. Przy mizie już osobiście mi się przejadł, trzymał się go rok, starczy czas pokazać jak bardzo jest utalentowanym zawodnikiem.

sig.png

swój głos oddałem na Ortona ze względu na to że na tym Raw już był nudny i trzeba było mu czegość nowego.Draft na Smack Down to bardzo dobry pomysł dla Ortona.Kolejnym argumentem jest że jak Del Rio poszedł na Raw a Edge odszedł więc Friday Night potrzebuje nowego Main Eventera i Orton się do tego świetnie nadaje, więc najlepsze na tym drafcie co mogli zrobić to dać Ortona na Smack Down.

Bardzo ciekawy draft w tym roku. Na pewno na duży plus to Del Rio na Raw i Orton na SD. Przyda się dobry heel na Raw. Smackdown po odejściu Edge'a potrzebny był face, którym Randy z pewnością jest. Inne zaskoczenia in plus moim zdaniem to Sheamus, Rilley, Drew i DiBiase.

Ok więc lecimy. W ostatni zawodnik Seamus, czuję coś że może byc unifikacja pasów.

Alex Riley wkońcu rozwinie skrzydła.

Ted DiBiasse czyżby reaktywacja Legacy ?

Smack Down! będzie ciekawe.

Natomiast Raw.

I tu mam zmartwienie pas U.S Champ przeszedł na Smack Down!, a paru dobrych mid carderów weszło.

Martwi mnie też rozdzielenie Tag Teamu Big Showa i Kane'a .

Jedyny pozytyw to DIVY jestem ciekaw feudu KHARMA vs. BETH.

Jak dla mnie z draftem mogliby bardziej się postarać. Po 1 Sin Cara nie potrzebnie na SD, po 2 Alberto Del Rio nie potrzebnie na Raw, po 3 Sheamus nie potrzebnie na SD, no i moim zdaniem taka gwiazda jak Sheamus nie powinna przechodzić w cichym drafcie. No ale to już moja opinia. Dalej, przedraftowany powinien zostać Bourne na SD. Następnie, Na SD miało przejść dwóch Main Eventerów którzy mieliby zwiększyć rolę brandu po odejściu Edge'a, a mamy tylko Randy'ego Ortona. Całą nadzieję pokładam w Sin Carze który może uratować jeszcze SD! Nie dość tego narobili wszystkim smaku z tym Ceną, co dla mnie osobiście było by kapitalnym urozmaiceniem przerzucając go do niebieskiego brandu, no ale wiadomo że Cena = ratingi = 4.0 = Raw. I do tego dwóch Main Eventerów opuściło SD!, mowa oczywiście o Alberto i Reyu. To że Rey poszedł na Raw było dla mnie eleganckim rozwiązaniem, bo po prostu jest do urozmaicenie, no ale żeby Alberto? No co to to nie, to było przegięcie. I co może jeszcze zabierze teraz WHC na Raw? Nie podoba mi się to. A do tego Big Show... draft miał za zadanie zwiększyć pozycję SmackDown! po odejściu Edge'a, a zamiast tego zdecydowanie ją osłabił. Potrzebny jest tam co najmniej jeden Main Eventer więcej. Mógłby być to np. Triple H? Nie wiem, ale mogliby przedraftować np. tego Bourne'a albo Zigglera i ich wypromować, ale tego nie zroibli. Widzę teraz pewną szansę na push dla Rhodes'a i Sheamusa na powrót do ME. Zobaczymy, bo SD! jest jak dla mnie fajniejszym brandem. Mam nadzieję że ktoś się wypromuje i będzie bazą powrotów, a mówiąc powroty mam na myśli Takera, Batiste i Y2J'a. Tak więc pora wybrać najtrafniejsze przeniesienia. Oto co następuje :

3. Sin Cara na SmackDown! - draft ogólnie niekorzystny, ale w połączeniu z innymi przeniesieniami daje szanse na odbudowę niebieskiego brandu

2. Rey Mysterio na Raw - dobry wybór, urozmaicenie dla tego zawodnika, szczerze mówiąc znudził się na SmackDown!

1. Randy Orton na SmackDown! - zdecydowanie najlepszy transfer w tym roku. Przejście to dla Randy'ego będzie wielkim urozmaiceniem, ubarwi to jego postać, doda mu dynamiki i wyjdzie jej tylko na dobre. Poza tym SD! potrzebuje właśnie takiego Main Eventera. Randy musi w końcu zastąpić swojego dawnego kolegę z Rated RKO.

Ode mnie to tyle.

Mój głos poleciał na Randy Orton na SmackDown, z resztą jak chyba głosy większości użytkowników. Według mnie to może być jakaś ciekawa odmiana dla federacji, ponieważ trzeba przyznać że walki i segmenty z udziałem Ortona na Raw przynajmniej mnie nudziły i prawie zawsze przewijałem. Lecz teraz jest szansa na zmienienie tego i pokazania Ortona z jeszcze innej strony. Możliwe jest że na SD! przejdzie z powrotem na heela i wszyscy będą szczęśliwi. Zdenerwowała mnie sytuacja z Draft'em Ceny, bo miałem nadzieję że coś się wydarzy wielkiego z jego udziałem na SD, a tuta nic... Trudno, miejmy nadzieję że po Draft'cie WWE będzie lepsze i silniejsze, bo siły Raw i SD! się obecnie wyrównały :)

Randy Orton na SmackDown - to jest najlepsze przeniesienie tego Draftu. Ogólnie to myślę, że on razem z kilkoma innymi zawodnikami może o wiele podnieść ratingi SD i tak pewnie będzie. Teraz to tylko czekać na SD i prewnie też czekać na title shota Ortona.

Głos również jak u poprzedników leci na Ortona, jak wcześniej pisano po odejściu Edge'a była luka na SD! i Randy solidnie ją wypełni, lecz do całego draftu, to chyba jednak SD! zostało osłabione w stosunku do RAW, doszedł niby Sin Cara, Orton, Sheamus, ale opuścili Big Show, Mysterio, Kingston i wielu innych, zobaczymy jak będzie teraz z ratingami poszczególnych brandów, bo wydaje mi się, że RAW skoczy do góry a Smack, będzie stał w miejscu lub lekki wzrost.

akerdrugi.png

Eh szkoda gadać. Dopiero teraz zauważyłem że doszli aż do nr 30. I Tragedia po prostu tragedia. Jak zwykle wzmocniło się tylko Raw. SD zostało doszczętnie wyniszczone. Miało być 2 ME na SD a co wyszło ? Orton na razie zasługuje na ME a gdzie inni ? A za to do Raw poszło 3 wrestlerów nadających się na ME. To fajnie się wujek wzmocnił. Dał Ortona a zabrał ALberto. Tak alberto którego nie lubiłem na początku lecz z czasem jednak podobały mi się walki z jego udziałem. Kolejny Rey, co prawda wielu go nie lubi ale bądź co bądź jest jednak (był) ozdobą SD. Następny Koffi. Nie dali mu szansy na Sd a co dopiero na Raw ? Przecież on i inni słabsi wrestlerzy w ogóle nie dostaną czasu antenowego !

A SD powędrowały prawie same jobbery. Riley,Kidd,2x Uso ( po *** ich), Regal, Kali. Raw pozbyło się po prostu zbędnego balastu. Draft jak zwykle szokujący. Wujek już o to zadbał by była oglądalność. Przecież John Cena jako 1. to ciekawe co z następnymi draftami ... A na koniec i tak wyszło na korzyść Wąsa. Cena na raw = rating a widzowie wku******.

Kurczę spodziewałem się Jo-Mo albo chociaż Bourna ! Wiadome że Morrison nie wygra pasu no ale przecież mógłby zostać przedrafotwany. Wąs jak zawsze nieustępliwy.

Słyszałem gdzieś że takie osłabienie SD podczas draftu wynika z tego że wróci Batista i Chris Jericho. Oby tak się stało bo jeśli nie to przestanę oglądać WWE.

Więcej na temat samego draftu napisze jak będzie dyskusja o drafcie.

SD:

1. Najlepszy draft: Randy Orton !

2. Najgorszy draft: The Great Khali (innych jeszcze przeboleje ale tego indyjskiego próchna nie !)

3. Największe zaskoczenie: Sin Cara

RAW:

1. Najlepszy draft: Alberto del Riooooooooooo

2. Najgorszy draft:JTG

3. Największe zaskoczenie: Koffi Kingston

Na koniec: To jest pełna faworyzacja RAW, bo teraz RAW ma niesamowicie mocny Main Event, Upper Mid Card oraz Mid Card -> VINCE SUCKS!

Jest tylko jeden + a mianowicie to że teraz na SD ci którzy zasługują na push i więcej czasu antenowego dostaną go :)

A teraz taki mały spoiler: wyniki według mnie !

Przejście Rudego na SD oznacza jedno unifikacja pasów US & IC. Alberto wygrywa na ER, zabiera pas na Raw, i do Summer Slam potrzyma a wtedy unifikacją WWE & WHC. I Wąs co nieco nam podpowiedział draftem.

alexisy.png

Rudy - przede wszystkim dlatego, że nie zagłosuje na Ortona, mimo że ten draft ma swoje pozytywy to także wady.

Podstawowa zaleta przeniesienia Ortona na SD to ratingi, które teraz powinny osiągnąć ten magiczny pułap 2.0 i pokazać TNA jak bardzo jest bezradne. W przeciwieństwie do Kondzioma nie uważam że RAW zostało jakoś super wzmocnione. Stracili największego terminatora, to jest osłabienie za dwóch upper mid carderów/pseudo main eventerów pokroju Miza. To jest potężne wzmocnienie SmackDown no i ten negatyw - Orton wkrótce bedzie WHC bo nie wyobrażam sobie innej sytuacji. Nawet w tym można zobaczyć pozytyw bo SD za Ortona oddało Del Rio i na Smacku teraz nie ma żadnego porządnego heela i to jest szansa albo dla kogoś nowego, albo dla jakiegoś Mid Cardera i tu nasuwa się Daszing, bo tylko on został, a za feud z Reyem powinien zebrać dobre noty po świetnej alce na WM'ce. Lub heel turn Kryszczyna co było by równie dobrym rozwiązaniem.

Tak czy siak głos na rudzielca, draft Sheamusa był największym zaskoczeniem chyba, obok Del Rio i Sin Cary, ale jest to dla niego wielka szansa. Na SD! nie ma Main Eventerów więc ten mid cardowy mistrz, który w dodatku świetnie sobie z pasem radzi to dla niego zdecydowanie szansa.

Ogólnie drafty były IMO dore, otworzyły droge do ME zarówno na RAW jak i na SD!, na SD brakuje heelów do ME, na RAW face'ów, więc napewno ktoś na tym zyska.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Jak dla mnie ten Draft był niewypałem, po pierwsze przesadzili z ilością zawodników, przecież 30 osób to z połowa rosteru jest. Po za tym to co zrobili ze SD to jakaś kompletna głupota. Miało pójśc conajmniej dwóch czołowych ME, no może nie byłem zachwycony jak się okazało że idzie tam i Cena i Orton bo to by była po prostu zamiana rosterów generalnie. Stanęło na tym że na SD poszedł Orton i banda jobberów i div podczas gdy ze SD odeszli Del Rio, Mysterio, Kingston, McIntyre, Big Show czy Swagger czyli SD wyszło na tym bardzo niekorzystnie. Jako najlepsze drafty zagłosowałem na Ortona bo imo tego się spodziewałem i jest to bardzo pozytywny ruch no i Ryjka bo przynajmniej nie będzie zamieszania z kurduplem przy pasie wagi ciężkiej no nie będzie miał na Raw tyle czasu co na SD.

kondziom96 napisał(a):

> Przejście Rudego na SD oznacza jedno unifikacja pasów US & IC. Alberto wygrywa na

> ER, zabiera pas na Raw, i do Summer Slam potrzyma a wtedy unifikacją WWE & WHC.

> I Wąs co nieco nam podpowiedział draftem.

A ja mam trochę inną wizję. Alberto zabiera pas na Raw i w połączeniu z porównaniem siły obecnych rosterów następuje takie o to zjawisko. Raw ma dwa główne pasy i poza Ortonem wszystkie główne gwiazdy więc unifikacja byłaby głupim ruchem. Za to SD ma dwa pasy midcardu i większość midcarderów i jobberów. I tak oto następuje już kompletny i totalny podział na roster gorszy i lepszy. Raw staje się rosterem ME z najwazniejszymi pasami a SD tym drugim gdzię się gwiazdy będą rozwijać przy pasach midcardowych.

Orton- Kiedy egde odchodzi z WWE na SD! musiał zagościć jakiś Main Eventer. Jak dla mnie Orton zyska na tym drafcie, ponieważ może zostać wkręcony do feudu z Christianem o pas WHC i na pewno go niedługo zdobędzie. Rudy też zyska na tym drafcie. Możliwe, że zostanie wkręcony w feud z ortonem kiedy on zdobędzie pas WHC.

Jak dla mnie ciekawy draft raw niby się wzmocniło chociaż moim zdaniem nie zupełnie zawodnicy z superstars się pozamieniali parę lepszych mid carderów doszło do raw ale jednak smacdown ma teraz zupełnie nowy brand.A chyba oto w drafcie chodzi drewnnnnnnnnnnooooooooo kali był kiedyś już mistrzem whc na raw był bezużyteczny może pokaże się na sd sin cara moim zdaniem strzał w dziesiątkę na raw walczył z primo a tu będzie miał szanse na me.Do tego henry heel który się przejadł rydy i the viper którzy wskoczą też do me.Każdy mówi że edge odzedł nie ma me. Zauważmy że z pojedynku na ec o whc kane i show poszli do mid cardu mcintyre nigdy nie był w me edge odszedł jest orton, barett pas ic a więc ogólnie sd dużo nie straciło.Na raw zaś jest strasznie dziwna sytuacja .Głównymi helam są teraz del rio i miz.Co z punkiem? R -Truth i morisson bedą w feudzie w mid carderze.O ziglerze zapomną,główni facesowie to ślina ryjek. Kto będzie ich chciał razem oglądac, do tego big show z kim on niby by miął feud z nów z punkiem.Więc podsumowując ciekawe bardzo ciekawe sd! i problem bogactwa na czerwonej gali.Po prostu dom starości z wyjątkami.Coś mi się wydaje że niedługo w superstars pokażą takich zawodników jak cm punk JoMo czy zigler.