Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW 25/04/2011 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

20-Man SmackDown! vs. RAW Draft Pick Battle Royal

Team SmackDown! pokonał Team RAW

Draft Pick #1: John Cena z RAW na SmackDown!

Match 2

Divas Draft Pick Match

Eve Torres pokonała Layle (w/ Michelle McCool)

Draft Pick #2: Rey Mysterio ze SmackDown! na RAW

Match 3

Draft Pick Non-Title Match

Kofi Kingston pokonał Sheamus'a ©

Draft Pick #3: Randy Orton z RAW na SmackDown!

Match 4

Jim Ross (w/ Jerry "The King" Lawler) pokonał Michael'a Cole'a (w/ Jack Swagger)

Match 5

2 Draft Picks Match

Randy Orton pokonał Dolph'a Ziggler'a (w/ Vickie Guerrero)

Draft Pick #4: Mark Henry z RAW na SmackDown!

Draft Pick #5: Sin Cara z RAW na SmackDown!

Match 6

2 Draft Picks Non-Title Match

Rey Mysterio pokonał Wade'a Barrett'a ©

Draft Pick #6: Big Show ze SmackDown! na RAW

Draft Pick #7: Alberto Del Rio ze SmackDown! na RAW

Match 7

Six Man Tag Team Match Draft Pick Match

CM Punk, Alberto Del Rio & The Miz pokonali John'a Cene, Mark'a Henry'ego & Christian'a

Draft Pick #8: John Cena ze SmackDown! na RAW

:arrow: Mieliśmy speech R-Truth'a o Jego heel turnie

:arrow: Pokazano promo Awesome Kong

:arrow: Mieliśmy walkę między członkiniami LayCool

:arrow: Cody na BS mówił o nowej masce dla Rey'a po meczu na ER

:arrow: Ogłoszono, że mecz Tag Teamowy otrzyma stypulacje Country Whipping Match

:arrow: Odbył się speech Punka, który mówił o walce na ER

:arrow: Mark Henry przeszedł Heel Turn

Dop. Hacjend: Ja jeszcze dodam wyniki Draftu uzupełniające, oczywiście w spoiler!!

1. DANIEL BRYAN is drafted to SmackDown.

2. JACK SWAGGER is drafted to RAW.

3. GREAT KHALI & RANJIN SINGH are drafted to SmackDown.

4. JIMMY USO is drafted to SmackDown.

5. KELLY KELLY is drafted to RAW.

6. JTG is drafted to RAW.

7. ALICIA FOX is drafted to SmackDown.

8. WILLIAM REGAL is drafted to SmackDown.

9. YOSHI TATSU is drafted to SmackDown.

10. DREW McINTYRE is drafted to RAW.

11. NATALYA is drafted to SmackDown.

12. CURT HAWKINS is drafted to RAW.

13. CHRIS MASTERS is drafted to RAW.

14. JAY USO is drafted to SmackDown.

15. KOFI KINGSTON is drafted to RAW.

16. TED DIBIASE is drafted to SmackDown

17 TYSON KIDD is drafted to SmackDown.

18. TAMINA is drafted to SmackDown.

19. TYLER REKS is drafted to RAW.

20. ALEX RILEY is drafted to SmackDown.

21. BETH PHOENIX is drafted to RAW.

22. SHEAMUS is drafted to Smackdown.

akerdrugi.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• SweetChinMusic

1

• Yo

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zanim przejdę do draftu, muszę napisać kilka zdań o K-Kwiku - facet odwalił chyba najlepsze przemówienie w swojej karierze, gratulacje. Ma świetny kontakt z publiką, jest heelem tydzień, a nienawidzą go jakby był nim dobre kilka miesięcy. Taki R-Truth mi pasuje, denerwujący publiczność, nie wykrzykujący wieśniackich haseł. Wystarczył jeden atak, a ja tego kolesia zaczynam lubić, może i zasłużył na większy push pod koniec kariery (w końcu ma już swoje lata i niebawem będzie musiał zrezygnować, chociaż kto wie..). Miałem przez moment nadzieję, że wrzucą go jeszcze do walki o pas WWE, bo tak to jego interwencja jest niemalże pewna, i szanse na zwycięstwo Morrisona zmniejszają się do zera. Nie zmienia to faktu, że jak już zdołają rozwinąć ten feud, to walki tych panów będę oglądał z przyjemnością, w końcu jednak umiejętności ich nie brakuje. Tak czy siak, uważam, że ten heel-turn to póki co najlepsza decyzja wujka w tym roku, nie wyobrażam sobie teraz Ceny - heela, skoro nawet R-Trutha polubiłem, taki truf może nawet i z głównym pasem biegać, choć nie ma na to co liczyć. Druga sprawa, to heel-turn Marka Henry'ego (swoją drogą, się rozpędzili z tymi turnami). Nie wiem jaki mają w tym cel, ale boje się, że szykują dla niego większy push i feud z kimś dużo ważniejszym niż on. Oczywiście, jako ten zły jest dużo bardziej przekonywujący niż cukierkowy fejs w czerwonym wdzianku, ale niestety umiejętności ringowych nie ma i nie potrafi sobie wyobrazić Marka walczącego z jakimś Main-Eventerem. Może też być tak, że wujek zauważył, iż niektóre osoby są po prostu urodzonymi złymi i trzeba jak najszybciej przeprowadzić im turn (no bo jak wytłumaczyć dwa heel-turny w przeciągu tygodnia, musi coś w tym być). Warto dodać, że Henio miał na sobie czarne gatki i można było się domyślać, że chyba jednak coś się z nim stanie.

No i przejdźmy do draftu. Powiedzmy, że niektóre przenosiny mi się spodobały, niektóre niestety nie, z Ceną na RAW na czele. Szczerze? Gdy wylosowano go jako pierwszego, byłem pewien, że jeszcze wróci na do czerwonego brandu (a oczywiście tego nie chciałem, fajnie byłoby zobaczyć Cenaminatora u niebieskich) i za każdym razem gdy RAW zdobywało pick, modliłem się, żeby nie wpadli tak głupi pomysł by od razu przywracać Johna. Niestety, wpadli na tak głupi pomysł i nadal będę oglądał Cene w poniedziałki, a właściwie to we wtorki. Szykuje nam się zapowiadany feud z Del Rio, pozostaje mieć nadzieję, że nie o główny pas, skoro dali go Mizowi na tyle czasu, to niech go jeszcze potrzyma. No i jeszcze muszę coś napisać na temat publiczności - nie wiem czy było tak jak pisze, oglądałem w nocy, ale odnosiłem wrażenie, ze oni nie buczą na Cene ani trochę, podczas wejscia, podczas walki, ciekawe.

Randy Orton na SmackDown i jestem pozytywnie zaskoczony. Przyda się drugi największy face w federacji w niebieskim brandzie, bo tam ostatnio z main-eventerami było kiepsko (i wychodzi na to, że nadal jest, bo oprócz Christiana nie ma tam większej supergwiazdy, o ile zapałka jest większą supergwiazdą). Ma to na celu załatać dziurę po Edge'u i Orton nadaje się na to idealnie, mam jednak nadzieję, że go jeszcze oddalą od pasa, bo się zdenerwuje. Co ciekawe, Randall głęboko w zadku ma to co pisze Angle i nadal wykonuje Angle Slam, czekamy na odpowiedź Kurta.

Zaskoczyły mnie tak szybkie przenosiny Sin Cary, zawalczył dopiero w dwóch walkach, a już zmieniają mu brand na niebieski. Szczerze mówiąc, to oprócz Barretta nie widzę tam nikogo do feudowania, chyba że chcą przeprowadzić kolejny turn, tym razem na Ghańczyku. Mysterio chcą chyba na siłę oddzielić od nowo sprowadzonego luchadora, bo przenoszą go na RAW (gdzie prócz Zigglera i Punka, nie widzę dla niego większych przeciwników, ale z Punkiem przecież dopiero co miał program). Del Rio na RAW, czyl zauważono, że rozwinął się na tyle, by występować u tych 'lepszych'. Jak pisałem wyżej, prawodpodobnie rozpocznie feud z Ceną, który skończą na SummerSlam (choć nadal mam nadzieję, że nie o pas). Odnoszę wrażenie, że RAW i tak wyszło lepiej na tym drafcie, a przecież miało być zupełenie odwrotnie. Trzy gwiazdy dużego kalibru u czerwonych (Cena, Mysterio, Del Rio) i tylko jedna u niebieskich (Randy Orton). Mogli sobie darować te kolejne przenosiny Cenaminatora, wtedy byłoby mniej więcej po równo, a tak na SmackDown znów brakuje wartościowych wrestlerów, VInce pokazuje gdzie ma ten brand.

RAW było najlepszą tygodniówką od kilku tygodni, mimo tego, że oglądałem to na żywo, prawie w ogóle nie chciało mi się spać. Najbardziej żenującym momentem oczywiście pojedynek między Rossem i Colem, samo chodzenie po ringu trwało chyba z trzy, cztery minuty, które można było przeznaczyć na coś dużo bardziej wartościowego (na przykład speech R-Trutha). Walki, mimo że krótkie, na bardzo przyzwoitym poziomie, szczególnie Barrett vs Mysterio i walka wieczoru. Galę, w skali szkolnej, oceniam na 4/6.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Świetny draft to trzeba powiedzieć na wstępie.Walki jak zwykle żałosne nic ciekawego.Pierwszej walki nie widziałem bo RAW zacząłem oglądać od wywiadu z Jasiem i tu mój pierwszy szok.Patrze John w niebieskiej koszulce myślę albo za dużo wypiłem albo mi się to śni.Jednak nie John został przeniesiony na Smackdown!Wiedziałem że mają wzmocnić SD po odejściu Edga ale aż tak.Jednak potem Vince pokazał że lubi nam dać emocje tylko po to by nie wyłączyć RAW a w ostatniej walce nas wkurzyć.Divas Draft Pick Match to był normalnie pięciogwiazdkowy match a jaki długi brawa dla bookerów.Potem oczywiście podbudowanie konfliktu Layla-Michelle co oczywiście na plus.No i 2 pick Rey Mysterio na RAW.Czy to dobrze gdy to zobaczyłem pomyślałem że może Vince jest na tyle głupi i zrobi feud pomiędzy Mistico a Mysterio ale naszczęście potem się okazało że to nie wchodzi w grę.Rey na RAW zawsze sobie słabo radził i teraz będzie tak samo,nie widzę tam dla niego przyszłości i ten draft mu tylko zaszkodzi.Kofi Kingston vs Sheamus tu już więcej akcji ale bez podjarki.Pick dla SD i byłem pewny że będzie to przejście Danielsona na Smackdown a tu...Randy Orton!!Z początku podjarka ale potem szybka analiza Cena na SD,Orton na SD czyli kolejny 2 letni feud o WWE Chempa.To by była porażka ale tu też już wiemy że tak się nie stanie.Jim Ross vs Michael'a Cole jak zwykle booooooooooooring!Jedyny plus to coś co rzadko się zdarza czyli KREW!!Randy Orton vs Dolph'a Ziggler nic ciekawego dominacja Randy Ortona.Mark Henry na Smackdown świetny pomysł w RAW nie było na niego pomysłu a już w ostaniej walce zobaczyliśmy że w SD coś osiągnie ale o ty później.Kolejny pick czyli Sin Cara na Smackdown dla mnie to bezsens głupota i tak dalej.Po co draftować kolesia który miał 2 walki??Bez sensu w tym uzupełniającym drafcie jeszczebym zrozumiał ale tu...Jednakże cieszę się gdyż Smackdown bardziej zawsze lubiłem :).Rey Mysterio vs Wade Barrett kolejna nużąca walka przejdźmy do picków.Big Show na RAW.Niby fajnie ale na Smackdown mieli nareszcie na niego pomysł więc po co go przenosić jak dla mnie trochę głupie.Alberto Del Rio on akurat od dłuższego czasu miał przejść na RAW a więc nic nowego.Jednakże boje się że w Main Evenatach na RAW już sobie nie poradzi.Lepiej jakby został na Smackdown.No i Main Event.Walka nic ciekawego typowy Six Man Tag Team Match w wykonaniu WWE.Jednakże zobaczyliśmy heel turn Henrego co dla mnie jest strzałem w dziesiątkę.Henry jako face był żałosny i uważam że na Smackown jako heel będzie w stanie powalczyć w wyższej karcie kto wie może i Main Event ale to się zobaczy.I teraz najbardziej wkurwiająca rzecz czyli John Cena powraca na RAW!Tak więc RAW się kończy a więc zabierzmy już największą atrakcje gali czyli draft Johna i wkurzmy wszystkich tak pewnie pomyślał Vince.Pozostawię tą decyzje bez komentarza.Jak dla mnie był to świetny i zaskakujący draft bardzo miło się go oglądało.

#SmartFanZone

Będzie mi łatwiej skomentować wszystkie draft picki ;)

1 & 8: Całe to zamieszanie z Johnem Ceną było według mnie zupełnie niepotrzebne. A szkoda, bo można to było rozegrać zdecydowanie inaczej. Dla przykładu po pierwszej walce mógł zostać przeniesiony jakiś konkretny zawodnik, który został przeniesiony dopiero w drafcie uzpełniającym - proponowałbym chociaż takiego Shemusa.

2: Dobrze, że przenieśli Rey'a na RAW, myślę, że to pewnego rodzaju wyróżnienie i odświeżenie jego postaci. Wydaje mi się jednak, iż w czerwonym brandzie nie będzie miał już aż tak wysokiej pozycji.

3: Co tu dużo mówić. Po odejściu Edge'a, na SD! potrzebny był jakiś dobry face i padło na Vipera. Myślę, że to dobra decyzja.

4: Mark Henry, ech. Myślę, że na niebieskich galach będzie systematycznie jobbował jakimś face'om aż do odejścia na emeryturę, do którego podobno ma za niedługo dojść.

5: Przeniesienie Cary nie było zaskoczeniem, bo drafcie Rey'a. Ktoś w końcu musiał go zastąpić, a jak wiadomo młodzieniec był jedynym kandydatem. Uważam, że to przeniesienie było jednym z lepszych i najbardziej przemyślanych. Niebieska gala = mniejsza publiczność = mniejszy stres = większe zaklimatyzowanie się w federacji. Draft jak najbardziej na plus.

6: Podobnie jak w przypadku Rey'a. Troche mnie zdziwiło, że Kane został na SD!, ale to oznacza tylko jedno - że będą walczyć za równo na RAW, jak i na SD!. Ciesze się z powodu lekkiego pierwszego kroku do odbudowy dywizji TT.

7: Mój ulubuiony wrestler na RAW. Bardzo ciesze się z tego powodu :). Wiadomo, że to dla tego zawodnika pewnego rodzaju wyróżnienie, na które moim zdaniem zdecydowanie zasługiwał.

Ponadto, z ważniejszych uzupełniających:

9 & 30: Sheamus i Bryan. Mam nadzieję, że na niebieskiej gali czeka ich coś lepszego. Mam również nadzieję, że rudzielec wróci do main eventu.

10 & 18: McIntyre i Swagger także będą oceniani przeze mnie grupowo. I w tym przypadku liczę na przynajmniej lekki push dla nich. Cieszyłby face - turn pierwszego, do którego miało dojść już wcześniej, zaś Jack. Hmmm, mam nadzieję, że WWE po zakończeniu feudu komentatorów (oby nastał on jak najszybciej :D) da mu jakiś konkretny push.