Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Lockdown 17/04/2011 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1 Match

X Division Title #1 Contendership Xscape Match

Max Buck pokonał Chris'a Sabin'a, Robbie'ego E, Jeremy'ego Buck'a, Amazing Red'a, Kendrick'a & Suicide'a

2 Match

Tornado Tag Team Match

Ink Inc pokonali The British Invasion, Scott Steiner and Crimson & Eric Young and Orlando Jordan

3 Match

Knockouts Championship Match

Mickie James pokonał Madison Rayne©

NOWA Knockouts Champion: MICKIE JAMES!!!

4 Match

Samoa Joe pokonał "The Pope" D'Angelo Dinero

5 Match

Matt Morgan pokonał Hernandez'a

6 Match

Three Degrees of Pain

Jeff Jarrett pokonał Kurt'a Angle

7 Match

World Heavyweight Championship Match

Sting© pokonał Mr. Anderson'a i Rob'a van Dam'a

8 Match

Lethal Lockdown Match

Fourtune pokonali Immotals

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hacjend

2

• pablo modjo

1

• SweetChinMusic

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Co do PPV - liczyłem na trochę więcej, choć mogę śmiało powiedzieć, że jest to póki co najlepsza gala w 2011. Dwie bardzo dobre walki(Angle vs Jarrett, Lethal Lockdown), dwie dobre(opener, walka tag teamów), dwie przeciętne(Hernandez vs Morgan, Triple Threat o WHC) i dwie słabe(kobitki, Pope vs Joe). Drugi raz z rzędu zawiodłem się na pojedyknu D'Angelo Dinero z Joe, żadnej chemii między nimi nie ma, nie potrafią stworzyć chociażby średniawej walki, nie tego można po nich oczekiwać. Angle vs Jarrett, jak narazie obok starcia Triple H'a z Undertakerem najlepsza Main Streamowa walka w tym roku. Masa spotów, mounsalt z klatki, niesamowite emocje pod koniec walki - takie pojedynki chciałbym oglądać w TNA, Angle kolejny raz odwala kawał wspaniałej roboty. Lethal Lockdown również na wysokim poziomie, pełno hardcoru, krwi(szczególnie u Flaira) i skok Danielsa z klatki, było co oglądać. 4/6

Dałbym i -5, ale to Lockdown, wymaga się od tej gali czegoś więcej :roll: .

Co mnie zaniepokoiło - Hogan bełkoczący coś do Stinga, na samą myśl o ich walce robi mi się źle.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Zgadzam się z Sebu, że bez wątpienia było to najlepsza gala ME w tym roku a już na pewno najlepsza gala TNA. Aczkolwiek spodziewałem się trochę więcej. Na poczatku byłem zły bo minęło 30 minut i poza jakąs dziwną walką Devon vs Anarqiua nic się nie działo. Potem się okazałao że torrent od Turka jest jakiś dziwny bo jest w nim darkmatch i w ogóle jakieś dziwne rzeczy przed samą galą :P No to do konkretóe. Opener dobry, niestety tylko dobry, nie lubie stypulacji gdzie przeciwnicy muszą się zmieniać normalnie, myślałem że będzie tu zadyma, wszędzie latające ciała, akcja za akcją a tu nawet nie było żadnej akcji z klatki. To Kurt może skoczyć z klatki a nikt z x dywizji nie? No ale i tak było dobrze, każdy pokolei miał okazje się wykazać i mimo wszystko udowodnili że ta dywizja ma ogromny potencjal i tylko czekać aż zaczną go wykorzystywać. A no wielkim błędem TNA było tu że nikt nie powiedział wcześniej że jest to walka o #1 contendera. W sumie powiedzieli o tym na minute przed końcem walki. Zupełnie inaczej bym typował gdybym wiedział no ale mniejsza. Dalej team'y, też przeszkadzał mi system zmianowy ale też było dobrze. Young jest świetny, końcówka w jego wykonaniu, mega śmieszna. Wygrali Ink Inc i może dobrze ale wolałbym żeby Neil też przeszedł heelturn bo tak to bez sensu trochę. Panie to jakas pomyłka, widocznie kontuzja Mickie jeszcze nie pozwoliła jej walczyć normalnie ale to mogli to jakoś inaczej rozwiązać niż walką w 30s. Po to podbudowywali pozycje Madison od tak dawna żeby teraz straciła pas w pare sekund? No nic, ciesze się, że Mickie wygrała, oby szybko doszła do siebie i godnie nosiła pas. Kolejne dwie walki stały na podobnym poziomie i były podobnie nie emocjonujące. Ogólnie obu feudom brakuje sensownej podbudowy. No ale same walki nie były złe, Joe z Pope'm wypadli lepiej i gdyby była tu jakaś podbudowa, stawka to walka byłaby dobra, tak była nijaka. Dalej mamy Ultra Male Match, jedna z dwóch najlepszych walk gali. Były emocje, były fajne akcje, był moonsalt ale były też gorsze momenty jak zakończenie drugiej rundy, nietrafienie moonsalt'u czy samo zakończenie które mi się bardzo nie podobało. Mam wrażenie że JJ ma wyższą pozycje w federacji, może po tych alkoholowych wpadkach Kurt'a? Walka o WHC też nie była zła, zakończenie poprawne, parę fajnych akcji no ale też nic wybitnego. No i ME który jak dla mnie zdecydowanie był najlepszą walką gali. Fortune są po prostu niesamowici, to sa najwięskze gwiazdy TNA i to na ich promowaniu powinni się skupić. Cała czwórka pokazała klasę. A i grubasy zrobiły bardzo dobrze to co do nich należało. Jedyne czego zabrakło to heelturnu Daniels'a no ale to story chyba rzeczywiście byłoby za piekne.

Gala bardzo dobra, 7/10 bo jednak mogło byc lepiej, napewno nie wpełni wykorzystali potencjał kart.

Co mnie zaniepokoiło - Hogan bełkoczący coś do Stinga, na samą myśl o ich walce robi mi się źle

Jeżeli walka nie byłaby długa, nie była o pas a o władzę w TNA którą Sting oddałby Dixie i zakończył tym samym story Immortlas to ja jeste mza i mogę się przemęczyć. Najlepiej jakby jeszcze zaraz po Hulk i Bishoff pożegnali się z federacją.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Szczerze dziwią mnie te pozytywne opinie. Oglądam TNA już parę lat i jest coraz gorzej... Wg mnie Lockdown było słabe jak barszcz i po raz kolejny po obejrzeniu gali TNA czuję niesmak... Nie pomogło a może nawet zaszkodziło oglądanie na 32" telewizorze. Co niestety obnażyło wszystkie techniczne błędy. TNA odwala kichę. Nie ma co się z tym kryć. Jeżeli polskie KSW potrafi zrobić lepszą oprawę show, efekty itd. to coś tu jest nie tak.

Sam początek i od razu mnie rozśmieszyli. Czemu? Bo upchali fanów tylko po jednej stronie hali by optycznie wyglądało, że jest ich więcej. Z kogo oni chcą zrobić idiotów? Niech może zakupią dmuchany tłum i porozkładają po gali. I tak ten dmuchany doping byłby taki sam jak fanów na Lockdown.. Co to za niedzielni oglądacze przyszli? Dawno takiej stypy na trybunach chyba nie było.

Zwrócę uwagę również na montaż, kamerowanie itd. które jest naprawdę poniżej krytyki. Czarę goryczy przelewa fakt, że niektórych akcji "nie zdążono" pokazać, lub zasłoniła je klatka. Ogólnie reasumując pod względem technicznym TNA się cofa. Nagłośnienie też lipne...

Przejdźmy do sedna. Pierwsza walka - jeszcze byłem nastawiony optymistycznie, ale szybko mi przeszło. Gdzie się podziały te stare hity w wykonaniu zawodników x-division? Przy okazji po co wymyślać taką walkę i zasady, które są nieprzestrzegane (wchodzi zawodnik bez klepnięcia drugiego i walczy za niego). LIPA.

Później tag team match do bólu książkowy. Na końcu zadyma i do domu. Jedyny plus to chyba motyw z Eric'em..

Dalej już z górki. Po co ta walka kobiet wiedząc, że Mickie była kontuzjowana? Po to żeby zaserwować minutową żenuę? Jak teraz wygląda Madison? Kto to do jasnej ciasnej przepycha takie debilne pomysły. Poczułem się tylko zniesmaczony..

Naprawę nie mogę już patrzeć jak TNA marnuje Samoa Joe.. To jest po prostu straszne, żeby nie mieć pomysłu na tego zawodnika. Pope po dobrym początku w TNA już się dostosował. Albo też wpasowali go idealnie w swoją federacje..

Walka Kurta to chyba najjaśnieszy punkt gali. Jedyna, która miała to coś. Power bomb czy co to tam było z narożnika - masakra. Myślałem, że Kurt znowu załapał kontuzję karku. Ale potem zrobił coś jeszcze lepszego. Skoczył z klatki prosto na środek ringu gdzie... NIE BYŁO JARRETTA! HEHE. Ale przyznam, że walka była całkiem, całkiem.

Starcie o WHC bez zbędnych fajerwerków. Nic ciekawego IMO.

Lethal Lockdown identyczne jak co roku. Nie chce mi się nawet tego komentować. Ofkoz ktoś wlazł na klatkę i itd. Powrót AJ'a raczej przewidywalny.

Ogólnie Lockdown było IMO słabe. Klatka kilka razy wykorzystana. Najbardziej brutalna gala? Dobre sobie... Nie wiem czy nie najgorsze Lockdown ze wszystkich jakie oglądałem. TNA za rządów Hogana i spółki zmierza autostradą do bankructwa i upadku. Niestety... :t_down: Lipa.

16476371734edf391100c30.jpg

Niestety ale najwazniejsze gale mainstream'owe sie nie udaly. Choc Lockdown bylo o niebo lepsze niz WM'ka to i tak nie powiem, ze jest sie czym zachwycac. Bardzo duze nadzieje pokaldalem w Xscape match'u i sie odrobine zawiodlem. Fakt, bylo pare fajnych akcji ale i tak pojedynek wydawal sie lekko niemrawy. Poza tym denerwuje mnie fakt bycia tam Robbie'go E, bo ciagle mam dziwne przeczucie, ze on znowu siegnie pas owej dywizji. Jako jobber jest dobry, pasuje mi taka rola dla niego ale jako champ - zdecydowne raczej nie. Wygral Max Buck, czyli jak przewidywalem. Bardzo dobra decyzja, choc troche mi szkoda rozlaczenia braci, nawet nie byli posiadaczami pasow tagowych na co zaslugiwali. Ale teraz juz mniejsza z tym, pas X-Division powoli wraca w otoczenie, gdzie byc powinno. Kazarian jest niestety wplatany w inne story wiec lepiej bedzie zabrac mu tytul i podarowac go wlasnie Max'owi, a ten niech juz sie kloci o Zloto z bratem. O ich konfrontacje w ringu sie martwic nie musimy ale i feud ogolnie mam nadzieje, ze bedzie tak dobry jak ten z MCMG.

Wracajac do LockDown to poza walka Cruiseweight'ow, pojedynek Kurta byl wporzo, jego kolejny moonsault z klatki byl prawie dobry, gdyby tylko byl n Jaretta. Od poczatku, kiedy sie wspinal na klatke bylo wiadome, ze obije tylko mate, gdyz bylo widac, iz Jeff lezal zbyt blisko naroznika. Takiego wyniku sie niespodziewalem, bylem pewny, ze Kurt go pokona. Na duzy plus dramaturgia w koncowce, bo tak bardzo wyczekiwalem wygranej Angle'a, ze az jego porazka mnie zaskoczyla.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

• Styl:  Jasny

No to trzeba coś wreszcie nastrugać o Lockdown, które mnie zawiodło. I nie zgodzę się z opiniami, że gala ta zjadła WMkę, bo wg mnie była ona słabsza niz główne PPV WWE. Ale po kolei:

Xscape Match - Opener bardzo dobry z jednym minusem - Robbie!! :evil: k***a jak widzę tego faga, to mi się flaki wywracają, a najlepsze że był niemal całą walkę. Przecież on nic nie potrafi. Szybkie odpadnięcie Suicide'a nie dziwi - Daniels miał jeszcze przecież LL do walczenia później wieczorem. No i wreszcie zobaczyliśmy Red'a w telewizji po dobrych kilku miesiącach. Najlepiej się pokazali Sabin i Buck'i. Natomiast postać Kendricka mnie nieziemsko wkurwia. Walczy raz na 2 miesiące i nie pokazuje się w telewizji - po co go trzymać!! Opener bardzo przyzwoity.

Tornado TT - Nudy!! Nic mi specjalnego w pamięć nie zapadło. Wogóle ta walka taka z dupy wzięta, o pietruszkę. Jak patrzę na Jordan'a to chce mi się rzygać!! :evil: Natomiast Young jakoś wogóle mnie rozśmieszał. Walka słaba bez historii.

Knockouts Title - masakra!! To słowo pokazuje co się wydarzyło. 30 sekund i po matchu ?? WTF ??!!! :t_down:

Pope vs Joe - również walka bardzo słaba. Jak ktoś pisał wyzej, ta dwójak nie moze się jakoś dogadać i zgrać w ringu. Podbudowa jak i sam feud bardzo nudne, zakończone (OBY!!) nudną walką na Lockdown. Szkoda mi obu zawodników.

Morgan vs Hernandez - rewelacji się nie spodziewałem, no i rewelacji nie było. Chociaż było trochę lepiej niż rok temu. Walka bez historii i impetu, chociaż Carbon FootPrint wyglądał całkiem nieźle. A speech meksykanek bardzo dobry i interwencja Velvet. Chociaż było na co popatrzeć :)

Angle vs Jarrett - najlepsza walka tego PPV, czego można było się spodziewać, a dodanie sytuacji Three Degrees Of Pain tylko dodało uroku tej walce. Panowie dali z siebie wszystko co mogli. Ten Powerbomb naprawdę wygladał niebezpiecznie - Jeff tu się nie popisał. Na początku naprawdę, wyglądało to niesamowicie groźnie, lecz po dobrym przyjrzeniu się Kurt w Ostatniej chwili zasłonił głowę i kak ręką co z pewnościa uratowało go od poważnej kontuzji. Natomiast ten moonsault piękny, tylko że w puste miejsce :) Jarrett wygrywa, ale co dalej ?? Ladder Match, ale co na szali ?? Czekamy na rozwój wydarzeń. Aaa - i nie można zapomnieć o RKO w wykonaniu Angle'a :)

WHC Title - bardzo średnia walka. Ładnie wyglądał Double Scorpion Death Lock oraz podwójny Mic Ckeck. Tak to rewelacji nie było. Mam nadzieję, ze nie dojdzie do walki Sting'a z Hogan'em, ale coś mi się wydaje że zobaczymy to na Bound For Glory

Lethal Lockdown - walka wyglądała dobrze tylko i wyłącznie dzięki Fourtune!! Flair jak zawsze rozfarbiony - kuźwa że się chłopu chce się jeszcze tłuc to naprawdę szacunek dla niego. Denerwuje mnie trochę fakt, że LL zawsze wygrywa drużyna face'ów. Jakby wygrali to Immortals po zdradzie Daniels'a to byłoby story mogące ciągnąc się do końca roku. A tak to dupa zbita. Powrót AJ'a przewidywalny, tylko czekałem kiedy się pojawi. Liczyłem na to, że zrobi coś podobnego do tego jak wrócił Daniels. Najlepszy punkt tej walki to skok Daniels'a.

Gala w mojej opinii wypadła słabo. Lockdown zjadło WMkę ?? Czym ?? Dwoma świetnymi walkami i dobrym openerem ?? Karta prezentowała się zajebiście, w porównaniu do karty Wrestlemanii. WMka z kartą jaką miała zaprezentowała się bardzo dobrze. Lockdown niestety dało ciała. Takie moje zdanie.

Lockdown oceniam na 4-. Dziękuję za uwagę.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg