Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Aktualizacja forum, problem z działem Divy i Wolny temat

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

Jak widzicie w końcu zabraliśmy się za renowacje wyglądu forum. Od dłuższego czasu na BGZ panuje zwyczajny burdel. Powstało wiele nowych poddziałów. Wiele jest nieużywanych. Ogólnie chaos, burdel na kółkach. Całość forum rozjechana w dół niemiła dla oka. Stare ikonki pomieszane z tymi nowszymi. Po prostu LIPA!

Stąd też zmiany. Wiadomo, że każde nawet najmniejsze zmiany wzbudzają niezadowolenie osób, które przyzwyczaiły się do starego stanu rzeczy. (stąd też ten temat w którym możecie się pożalić).

Ale my chcemy chyba raczej myśleć przyszłościowo, prawda? Trzeba nastawić się na nowych użytkowników. Na pewno nie zachęcimy ich takim lipnym wyglądem forum! Stąd wniosek - potrzeba zmian, żeby to forum w końcu jakoś się prezentowało.

O logo doprosić się nie mogę od ponad roku. Za nowe ikonki wezmę się chyba sam, bo na naszych grafików też chyba nie mam co liczyć (a może jednak?).

Spytacie:

Ok, ale dlaczego zniknęły nazwy podziałów?

Nie zniknęły. Wystarczy kliknąć na np. WWE Wyniki & Raporty by zobaczyć cały dział WWE PPV Wyniki, RAW, SMack etc.

Po co to?

Po to żeby zmniejszyć optycznie forum. Nie może być takie rozmemłane i długie z 10 poddziałami w każdym forum. Strona główna musi być w miarę konkretna.

Dobra a jak teraz znajdę dany dział?

Zwyczajnie każdy duży dział zawiera opis (skierowany do nowych użytkowników) w którym można przeczytać jakie poddziały zawiera.

Co nam to da?

Lepszy wygląd forum. Porządek. Krótsze forum. Brak odczucia przeładowania i chaosu przy przeglądaniu forum.

Było lepiej, zmień to miodek!

Nie było. Teraz po zmianach, które jeszcze przeprowadzimy będzie lepiej, schludniej i milej dla oka.

Co to za chaos w dziale INNE? Czemu w rzeźni jest coś tam coś tam. Czemu Grafika jest gdzieś indziej zamiast w fan corner.

Niestety cały dział INNE od dłuższego czasu nawala, zapętla i robi zamieszanie. Trzeba będzie od nowa pozakładać całe te działy i poprzenosić tematy. Tak zrobimy wkrótce. Proszę o nie robienie boruty z tego powodu bo to okres przejściowy.'

Co dalej?

Nowe ikonki, logo, zmiana w dziale INNE. Zmiana nazw działów by było wiadomo czego dotyczą.

Jak mogę pomóc?

Nie pisz, że było lepiej po co te zmiany i w ogóle Legia mistrz.

Zrób nowe ikonki BGZ.

Zrób logo BGZ.

Pytania, zażalenia, głupie komentarze? :P

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

7

• SweetChinMusic

6

• montoya

3

• FIZ

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Nikt się nie zgłasza, więc pomyślałem, że spróbuje wykonać ikonki działów. Tutaj trzy przykłady, jak się spodoba to mogę zrobić więcej, a jak nie - trudno się mówi :).

Kącik bookera:

bb2e2510cb.jpg

Dyskusje WWE:

725b4e467b.jpg

Dyskusje TNA:

02d2f951d1.jpg

Jakby co, mogę zawsze dodać jakąś malutką ramkę czy coś. Taka luźna propozycja, możecie mnie zjechać, po prostu mnie się nudzi :P.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

I like it, ale czegoś mi tu brakuje, może właśnie ramki?

Dobry pomysł przy 2 i 3 ikonce.

Ja przygotowanych mam ikonki w takim stylu (tu kilka próbnych), których jak widzicie motywem przewodnik jest gwiazda:

goldbergcopy.png

gamescopy.png

hogancopy.png

hardycopy.png

hhhcopye.png

koszcopy.png

40d09f2399.jpg

Poprawiony Morrison, faktycznie, lepiej wygląda z ramką.

Co do Twoich, to pomysł bardzo dobry, tylko te obramowania moim zdaniem troszkę za duże.

Rated-R Superstar !

Dobra zacznijmy od pablo. Do takich ikon mógłbym się przekonać bo są fajne, tylko te obramowanie strasznie grube. Jeśli byłyby cienkie to od razu ikony byłyby lepsza :) A co do ikon Sebu to też są fajne, a szczególnie ten z obramowaniem. Przez te kilka lat mieliśmy ikony kwadratowe czy inne jeszcze, więc może teraz gwiazdka? :thinking: No nie wiem, ale oby dwa pomysły są good :)

Mi tam zmiany nie przeszkadzają w niczym, może brak wypisanych poddziałów o jedno kliknięcie wydłuża dostanie się do nich ale to nie jest wielki problem a faktycznie wygląda lepiej. Co do ikonek to motyw z gwiazdą jest fajny, jak zmiany to na całego więc nie tylko zmiany postaci w kwadracikach a coś bardziej zauważalnego więc wszelkie inne kształty byłyby super. Może jeszcze nasi twórczy graficy stworzą jakies kontrkandydatury dla Twoich gwiazdek :P

Jest jednak jedna rzecz wśród nowości, która strasznie mi się nie podoba. A mowa o tribute Goldberga. Nie mam szczerze mówiąc pojęcia jaką praktyczną funkcje ma to spełniać. Wciśnięty filmik z YT w centralnym miejscu forum, pierwsze co się rzuci każdemu nowemu w oczy to właśnie to a szczerze mówiąc wydaje mi się że wygląda to mega nieprofesjonalnie. Do niczego się to nie komponuje, z niczym nie gra, zasłania podpisy pod górnymi ikonkami działów i w ogóle nie wiem po co to tam jest :P

Od Sebu ikonki są bardzo zwyczajne prawie takie same co naprawde tylko zmienia się twarz wrestlera czy coś takiego nic nowego, więc dodanie ich nic ciekawego nie zmieni :) ikonki od pabla to jakiś pomysł choć te gwiazdki mnie nie przekonują więc też narazie nic ciekawego.

jeszcze dziś może dodam coś od siebie.

Moim zdaniem ikony w kształcie gwiazdki to średni pomysł. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Chociaż żeby były w kwadratowe byłyby całkiem fajne. A co do ikonek Sebu to bardzo mi się podobają poza tą z kącika bookera. Rzeczywiście z ramką wygląda o niebo lepiej, i gdyby były ciutkę jaśniejsze.

Może później ja coś jeszcze wrzucę. :)

Jest jednak jedna rzecz wśród nowości, która strasznie mi się nie podoba. A mowa o tribute Goldberga. Nie mam szczerze mówiąc pojęcia jaką praktyczną funkcje ma to spełniać. Wciśnięty filmik z YT w centralnym miejscu forum, pierwsze co się rzuci każdemu nowemu w oczy to właśnie to a szczerze mówiąc wydaje mi się że wygląda to mega nieprofesjonalnie. Do niczego się to nie komponuje, z niczym nie gra, zasłania podpisy pod górnymi ikonkami działów i w ogóle nie wiem po co to tam jest

Zgadzam się w stu procentach.

Najpierw postaram się dopracować jakoś to logo, później wziąłbym się też za te ikonki. Dodatkowo popieram Brema - za przeproszeniem wypieprzyć ten link z YT, bądź.. zmienić to na promo LockDown, a później Extreme Rules. To byłoby jakieś rozwiązanie. Co do tych wykonanych.. najlepszy Sting od SCM. ;)

Nowe:

85fad36d25.jpg

8153110d19.jpg

c2a1007c65.jpg

7e82f2d68a.jpg

b58a628e2c.jpg

589ab4497d.jpg

3f7b8821b6.jpg

3076d5ec58.jpg

I jak? :)

Fan, samo oko znajduje sie tylko w trzech ikonach o.O Co do wielkości, to są takie same jak te obecne, bo z tym miałem największy problem.

edit2:

więcej nie zrobie, dopóki nie będzie większego odzewu. Nie będę robił na marne.

Edytowane przez Gość
Rated-R Superstar !

Bez obrazy Sebuś, ale te twoje ikony wogóle mi nie przypadają do gustu. Mieści się w nich samo oko, nic więcej i są za zwyczajne. Ikony jak dla mnie powinny być większe, ale ja tam się nie znam. Bardziej przypadają mi do gustu ikonki Pablo, ta ramka mi nie przeszkadza, lecz wolałbym też większe te ikonki, a co do samego pomysłu jest lepszy, niż zwyczajne kwadraciki. Jestem za ikonkami pablo ;)

Tribute Goldberga nie potrzebne, jak dla mnie bezużyteczne, a znajduje się w centralnej częsci forum. Jak dla mnie bezużyteczne.

Zmiana z Bill Goldberg Zone na BGZ jest lepsze, bo i tak wiekszość ludzi kojarzy forum z BGZ, nie z Billem i może i to by było lepsze, ale według mnie i tak jakoś nie byłoby bardzo odczuwalne.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

coś na początek:

dlanowicjuszy.jpg-Dla Nowicjuszy

newsyy.jpg-Newsy

nastpneppv.jpg-Następen PPV

Sebu te drugie co dałeś są jeszcze fajniejsze. Podobają mi się. Jak masz jeszcze jakieś pomysły to rób, potem ewentualnie zrobimy na forum głosowanie, które ikonki mają być. Po cichu liczę na Pietrka :) i jego działa. Kto chce niech zrobi ikonki a potem tak jak mówię zrobimy głosowanie.

Filmik - od początku mówiłem, że to bullshit, bez obrazy. Nie pasuje tam i ponadto psuje mi efekt forum.

Pietrek jak zrobisz logo, ikonki to jeszcze do kolekcji te postacie co są pod logo. Oczywiście wg własnego pomysłu.

Sebu moim zdaniem twoje ikonki są wyśmienite, o wiele bardziej podobają mi się niż te Pabla, jakoś nie mogę się przekonać do gwiazdek.

Fiz bez obrazy ale te twoje ikonki trochę ssą, kompletnie mi się nie podobają.

A co do filmiku to kto to wymyślił, aby go tam wstawiać. :P

Co do logo, to po prostu wg mnie mamy tylu grafików, Luba wsadź to w temat SOTW i wyłoniony zwycięzca dostanie wg mnie napradę więlką nagrodę, co do ikon mi się podobają jakie są jednak skoro już coś zmieniamy, to w miarę delikatnie, wa gwiazdki mi odobiście się nie podobają. Co do Tribite Goldbrga to mam taką proźbę alboz tego zrezygnujcie albo zróbcie coś całkiem innego, mamy ludzi od filmików którzy są naprawdę dobrzy w tym co robią, może jakiś cytat na przywitanie od Goldberga?? Zrezygnujmy z tematu rzeźnia który całkowicie nie spełnia swojej funkcji, modki niech kasują coś co ktoś napisał nie w temacie, karząc go ostrzeżeniem i tyle.

sig.png