Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dzięki Mistrzu! Edge kończy karierę.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

220px-Edge_World_Heavyweight_Champ.jpg

Nastała chwila w której to 37 letni Edge powiedział sobie dość. A dokładniej jego ciało powiedziało mu dosyć. Edge odczuwa symptomy neuropraksji (zablokowanie funkcji nerwów) co w przypadku dalszych walk mogłoby doprowadzić do paraliżu lub nawet śmierci. Na RAW Edge ogłosił zakończenie swojej wrestlerskiej kariery...

Edge to jeden z najbardziej utytułowanych wrestlerów obecnego WWE:

- 7 razy zdobył World Heavyweight Championship (
- 12 razy zdobywał World Tag Team Championship 
-  4 razy WWE Championship 
- 5 razy WWF/E Intercontinental Championship 
- raz WCW United States Championship (
- 2 razy WWE Tag Team Championship 
- zwycięzca  King of the Ring (2001),  Money in the Bank (2005, 2007), Royal Rumble (2010)

Chciałbym żebyście w tym temacie napisali swoje skojarzenia z Edgem. Wasze ulubione walki. Te które zostały Wam w pamięci. Być może nie lubiliście kiedyś odgrywanej przez Adama postaci? Opiszcie tu wszystko co jest związane z karierą Edge i Wami. To jest miejsce na napisanie jak wyglądała kariera Edge'a w Waszych oczach. Sam wypowiem się później żeby nie sugerować Wam żadnych odpowiedzi ani wzorów. Zapraszam!

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

3

• SweetChinMusic

2

• Brem

2

• robi1674326024

2

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie EDGE jest świetnym zawodnikiem i bardzo dobrze wytrenowany technicznie bardzo lubiłem oglądać jego walki i akcje typu SPEAR albo Edge O'magic. Tytułów miał naprawde dużo i każdy z jego turnów mi sie podobał obojętnie czy był hellem czy facem.Pasowałoby żeby teraz zarząd zrobił mu jakąś niespodziewanke na koniec kariery i zawodnicy też by mogli coś od siebie dorzucić...Szkoda mi tego zawodnika ale cóż takie jest zdrowie

evemagazinemarch121kopi.th.png

Never Give Up

Mi jego theme przypomina wiele rzeczy, nie wiem czemu ale tak jest. Kiedyś lubiłem się rozerwać i odejść trochę dalej cywilizacji, mamy w okolicy takie wielkie pola i tam sobie maszerowałem z jego theme w tle. Od tego czasu gdy słyszę ten theme pierwszą myślą jest właśnie to. Ale przejdźmy do wrestlingu. Nie mam jakiejś ulubionej walki z nim, ale podobał mi się bardzo feud z Johnem Ceną, wtedy toczyło się to o pas WWE. Z walk to chyba do głowy przyszła mi walka na WM z Takerem :) Dobrze że nikogo w domu nie było jak oglądałem Raw z segmentem Edga, ponieważ uznano by mnie za chorego psychicznie. Najpierw mi łezki poleciały i klaskałem w monitor. Szkoda, na prawdę szkoda że musiał skończyć już karierę, bo mógł jeszcze spokojnie parę lat powalczyć, ale najważniejsze jest zdrowie, a Edge ma jeszcze dużo czasu życia przed sobą więc Thank You Egde! :applause:

Ta akcja to po prostu szok. Wiedziałem, że to się stanie, ale żeby tak szybko? Nie ukrywam, że Edge od zawsze był jednym z moich ulubionych wrestlerów. Być może koleś nie był jakiś niesamowity w ringu, ale miał wielką charyzmę. Jego umiejętności aktorskie stały na naprawdę wysokim poziomie. Był świetny zarówno jako face jak i heel. Nigdy nie zapomnę jego wyczynów w walkach typu Tables, Ladders and Chairs. Pamiętam również swoją radość, kiedy wrócił na ubiegłoroczne Royal Rumble. To było coś niesamowitego. Jakie jego walki najbardziej zatkwiły mi w pamięci? Hmm...przede wszystkim toczył najlepsze walki za czasów tag teamu z Christianem. W pamięci szczególnie zapadła mi walka Edge & Christian vs. The Hardy Boys vs. The Dudley Boys w TLC Matchu na Summerslam 2000. Poza tym na pewno walka z Undertakerem, również w stypulacji TLC w 2008 oraz walka z tym samym panem tylko, że w Hell in a Cell. Poziom trzymał również mecz z Mickiem Folleyem na Wrestlemanii 22. Tutaj może zaskoczę, ale podobała mi się również walka Edge'a i Gangrela. Nie był to jakiś wybitny pojedynek, ale sama otoczka robiła wrażenie. Godna uwagi była również jego walka z Jeffem Hardym na Extreme Rules w 2009 roku. Mógłbym tak wymieniać jeszcze naprawdę długo, ale może o walkach tyle. Jak już wcześniej wspomniałem Edge był osobą, która potrafiła zagrać każdą rolę, nieważne czy miał gimmick wampira, czy też śmiesznego gościa. Wszyscy jednak zapamiętają go z gimmicku "Rated R Superstar". Moim zdaniem to jeden z najlepszych gimmicków w historii. Jedenaście tytułów mistrza świata, dwanaście tytułów tag team...to rzeczywiście robi wrażenie. Niestety, na każdego przychodzi pora. Jeden z najbardziej utytułowanych zawodników w historii kończy karierę. Wielka szkoda, ale widocznie tak musiało być. Smackdown bez Edge'a...to już nie będzie to samo show. Aż chciałoby się zacytować klasyka - "Coś się kończy, coś się zaczyna". Będzie mi brakować jego wejść na ring oraz Metalingusa. Jedno jest pewne - w ciągu kilku najbliższych lat "Rated R Superstar" zostanie wprowadzony do Hall of Fame. Może już w przyszłym roku? Tak czy siak o takich zawodnikach jak Edge się nie zapomina, pamięć zostanie. Na tym chyba skończę swoją wypowiedź. Dzięki za wszystko Edge.

Na początku Edge nie lubiłem, ale jakieś 2 lata temu zacząłem oglądać walki Edge i zrozumiałem że to wspaniały wrestler

Lubiłem go za jego charakter kiedy był hell też był świetny, na pewno lubię go za swój finishers i styl walki chodzi mi o

Spear i Edgecution, Pamiętam jak jeszcze razem z Christianem w tag teamie był i razem zdobywali pasy.

Nie dawno znowu zaczęli razem się trzymać mam nadzieje że Edge na SmackDown odda pas Christianowi który mu się należy

ale nie o tym mowa, niesamowita była jego walka na Wrestleamanii 24 z Undertakerem kiedy to był o krok od zwycięstwa.

Szkoda że kiedy ma pas WHC musi odejść. Naprawdę będzie mi go brakowało żegnaj Edge zawsze będe twoim fanem :waving:

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Edge, Edge, Edge, Rated R Superstar, Mr Money in the Bank, one of the greatest World Heavyweight Champion ever, Master of Psychology...Z tego doskonale go pamietam. Rowniez z tego, albowiem byl on moim pierwszym wrestlerem, ktorego tak bardzo polubilem. To jak gral heela, to jak jego walki sie prezentowaly przekupily mnie. W czasach kiedy o wrestlingu dowiedzialem sie wiecej, bylem bardziej obeznany w tym temacie jeszcze bardziej go uwielbialem w roli tego zlego i nawet przekonal mnie do siebie jako face. Zarciki, potezny over z publika sprawily, ze sam powiedzialem, iz i do tego sie nadaje...

Co do walk to swoje najlepsze stoczyl bedac w tag-teamie z Christianem w pamietnych meczach przeciwko Hardy Boyz, Dydleyz czy Kendrick & London, w szczegolnosci tych na galach PPV. Oczywiscie byly rowniez te solowe, z ktorych tez mozna wywnioskowac, ze solo jest rownie dobry jak ta z Taker'em na WM czy nawet na zwyklych tygodniowkach z ludzmi jak RVD (na YT widzialem jedna ;P ).

Posiadanie chryzmy przez niego jest rzecza niepodwazalna a najlepszym tego potwierdzeniem jest kolekcja mistrzostw, ktore posiadal. Vince uznawal go za czlowieka, ktory zawsze bedzie dla niego pewnego rodzaju deska ratunkowa, ktora zawsze pomoze mu np. odzyskac utracone ratingi, poprawic sprzedarz merchandise'ow, gdyz jako champ byl zawsze w centrum uwagi. Dlatego zawsze krecil sie wokol glownych pasow.

Bedzie mi go brakowalo...jako wrestler'a, bo z WWE nie koniecznie musi skonczyc. Jest szansa na jakas role, ktora wciaz moze dawac mu szanse na wystepy w TV np. General Manager RAW ;) .

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Mimo, że nigdy nie byłem wielbicielem tego Pana, to jednak szacunek za to co robił i co zrobił dla WWE, Mu się należy. Zapamiętałem go podobnie jak Edgar, jako Rated R Superstar. W głowie wciąż mam jego walkę Ladder Match przeciwko Johnowi Cenie. Nie mógłbym jej zapomnieć. I oczywiście to charakterystyczne dla niego 'rwanie' włosów przed wykonaniem speara - bezcenne. Będzie mi go brakować :)

Co tu dużo mówić. Edge kończy karierę, no dobra. Najlepiej aby kończył w takim wieku i oraz z pasem na ramieniu. Ten człowiek, trzeba przyznać robił naprawdę dobre walki. W tag team'ie z Christian'em, z Foley'em przez pewien czas, z Litą miał dobre segmenty, oraz wszystkie te walki które stoczył o pas WHC. Podjął decyzje zakończenie tak wcześnie kariery, no dobrze, jak woli. Lepiej teraz, bez żadnego bólu, niż potem z jakąś porządną kontuzją. Nie mam co się rozpisywać. Może teraz nam go brakuje, ale i tak zapomniamy o nim tak samo jak o HBK'u. Lecz pewnie każdy się ucieszy jak niedługo zobaczymy go w ringu, tylko po to aby pogratulować swojemu przyjacielowi Christian'owi, podczas jego speechu odnośnie zodbycia pasa wagi ciężkiej. Co tu więc pisać, Edge brawa dla ciebie, za cudowną karierkę. :applause:

ahfo.png

luba_049.png

Edge, Rated R Superstar. No cóż wielka szkoda że ktoś taki jak on musi odejść a w sumie przestać walczyć. Nie chce mi się wierzyć że całkowicie odejdzie z WWE. Miejmy nadzieję że dostanie fajną rolę która go doceni. Szkoda mi go bo widać było na jego przemowie jak bardzo bliskie mu było WWE. Fajnie oglądało się go w ringu. Zgodzę się z tym że nie wymiatał jakoś w ringu, spear po kilku latach mi się znudził ale nadrabiał innymi umiejętnościami. Przy mikrofonie był bardzo dobry i ciekawie się go słuchało. Mi w pamięć najbardziej zapadł pojedynek o pas WHC na gali Extreme Rules z Jeffem Hardym w 2009 roku. Ladder match był świetny i towarzyszyły mi przy jego oglądaniu duże emocje. Takich pojedynków z jego udziałem jest mnóstwo i podkreśla to jego wielkość. Trudno powiedzieć mi coś więcej bo każdy wcześniej napisał o nim wiele. Moge tylko powiedzieć że będzie go brakowało. 37 lat, spokojnie mógłby jeszcze powalczyć. No zdziwienie przede wszystkim bo w jakiś newsach mówiło się o 5 latach a nie o 5 tygodniach. Niestety, stało się. Będziemy pamiętać. Brawa Edge :applause:

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Chyba pierwszy raz odkąd oglądam wrestling cos takiego stało się tak niespodziewanie. Nie widziałem nigdzie żadnych plot, tajnych info, no nic. Szok... Odkąd Edge ma pas bardzo zyskał w moich oczach, wczesniej był mi dosyć obojętną postacią, teraz mi go mega szkoda. Mógłby zrobić jeszcze nie jeden świetny feud i nie jedną świetna walkę. Ale trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... niepokonanym. I tak zostanie zapamietany, jako posiadacz największej ilości głównych pasów, ten który zakończył karierę z pasem na ramieniu. Pewnie ktoś kiedyś pobije jego rekord ale pewnie nie nastąpi to szybko i będzie bardzo głośnym osiągnięciem. Nie oglądałem za wiele z dalszej przeszłości WWE ale mimo to jedną z moich ulubionych stajni jest The Brood. Tam zaczynał Edge, on i Christian wychowywali się przy Gangrel'u. Byli mroczni i klimatyczni. Co do walk pierwsze co mi przyszło do głowy to Edge vs Mick Foley WM'ka 22. Chyba najbardziej hardcorowy match jaki widziałem w WWE. Teraz dużo skojarzeń się nasuwa apropo tego zawodnika, związek z Litą, wykorzystanie Vickie zakończone walką z Taker'em na WM'ce, Edge & Christian, pierwszy wygrany MitB, jeden z promotorów TLC. Nie da się ukryć, że Edge zrobił dla tego biznesu bardzo dużo i tylko czekac aż zostanie wprowadzony do HoF, pewnie za rok.

Thank you Edge!

Edge....Dzisiejsza poranna wiadomość zszokowała wszystkie fora.Zawodnik ,który pomimo ,że walczy w WWE już prawie 14 lat jest ciągle młody i silny .Jednak na Raw wszystko się odmieniło.Kończy karierę.Filar w federacji.Czołowa postać na SD! Na dodatek obecny mistrz WHC.Ale to tylko wydarzenia obecne,jego kariera jest znacznie lepsza.Zaczynał może niepozornie ,jednak jako partner Christiana szybko się wzbił .Jego walki TLC ,Ladder czy też Tables były znakomite.Posiadał wiele razy pasy TT.Cały czas się wzbijał i wykorzystując walizkę MitB zdobył swój pierwszy tytuł.Cały rok 2006 był dla niego owocny i wtedy dawał jedne z najlepszych walk.W każdym roku zdobył jakiś pas i dobrze mu z tym było.Jego walki cały zcas trzymały poziom nawet ,gdy poziom fedki spadł na przełomie 2008/2009.Jako zawodnika zawsze go ceniłem .Dużo osób mówi ,ze miał tylko charyzmę .Jego poziom w ringu był wysoki i zawsze to owocowało.Jako aktor w ringu był równie dobry,świetnie potrafił się wczuć.Był dobry przy mikrofonie i jego speeche były ciekawe.Nawet ten rok zaczął się dla niego dobrze.Miał pas i władzę,w końcu po 4 razach wygrał na WMce , na dodatek miał przy sobie najlepszego kumpla.Sam jestem zaskoczony jego wystąpieniem.Jednak rozumiem ,że jeżeli chodzi o zdrowie to jest ono najważniejsze.Chyba ostatnio Hall pokazał ,jak łatwo można je stracić .Edge postąpił dobrze,nie zmarnuje sobie życia ,teraz ma pewność ,że nie musi spędzać go na wózku ,gdyby został mogłoby tak być.Zapewne na SD! będzie bardzo oficjalne pożegnanie.Szkoda go ,bo obecnie jako ME w porównaniu do np.Ortona ,Ceny umiał stworzyć dobrą walkę i segment na tygodniówce.Poziom SD! straci teraz dużo.Co stanie się z pasem?Chciałbym ,aby dostał go Christian.To byłby taki hołd w stronę Edge'a.Pipa udowodniłby ,ze jest równie dobry ,jak on w ladderach i godnie piastował by stanowisko ,jakim jest posiadanie pasa WHC.

Edge ,jak pisałem wyżej jest dużą stratą.Jego pozycja była wysoka i fanom również się to podobało.To zrozumiałe ,że wybrał zdrowie.Jednak szkoda,bo obecnie ci wielcy często opuszczają fedkę.Za jego karierę ,każdy zdobyty pas ,każdy świetny mecz ,których było nie mało oraz każde poświęceni należą mu się brawa.

Rrrrrrrrrrated Rrrr Superrrrrrstarrrr - Geniusz. Człowiek, który zawsze kręcił mnie swoimi walkami, a szczególnie czasu E&C, od początku mojej przygody z wrestlingiem był jednym z moich ulubionych zawodników nawet kiedy miał feud z Jeff'em, kiedy mu markowałem :D Zawodnik z poczuciem humoru, rozkręcał świetne segmenty, był momentami najważniejszą postacią w federacji i kiedy pojawia się możliwość feudu z Christian'em takie coś? Gdzie jest sprawiedliwość? Edge zawsze mnie się kojarzył z takim pozytywnym psychopatą, zawsze ceniłem go za to jaką rolę gra jak świetnie ją odgrywa, cieszyłem się kiedy zdobywał pas i smuciłem kiedy tracił. Będzie mi tego zawodnika brakować/ On ma dopiero 37 lat :( Ale zdrowie jest najważniejsze cieszmy się, że Rrrrated Rrrr Superrrrrrstarrrr'a będziemy mogli jeszcze gdzieś widzieć? Myślę, że HoF? On na to zasługuje, wykręcał takie walki o jakich niektórzy obecni wirtuozi mogą pomarzyć nie Bryan? Najbardziej zapamiętam po Edge'u jego walki z drabinami i jeden z lepszych feudów w ostatnich latach Jeff'em Hardy'm. Powoli jednak zaczynają opadać emocję i zapomnimy o Edge'u nie oszukujmy się ktoś jego miejsce zastąpi, co nie zmienia faktu, że na obecną chwilę ból jest wielki czyż nie? Dziękuję Ci za wszystko Adam. :(

SZOK.... Tylko tyle moge powiedzieć, wiedziałem że niebawem odejdzie na emeryturę ale obstawiałem go jeszcze na conajmniej dwie najbliższe WMki cóż, wiadomo zdrowie ważniejsze, będzie mi go bardzo brakować co do ulubionych walk to gdy walczył z Christianem w Tag Teamie kręcili świetne walki, a solowe hmmm Napewno walka z Mickiem Folleyem na WM 22, a z czasów niedawnych na pewno walka z Y2J z zeszłorocznej WMki, jego feud z Kanem rewelacyjny i dużo dużo więcej, Dziekujemy Edge :applause::applause::applause:

sig.png

Masakra,trzeba przyznać,że się tego nie spodziewałem. Aczkolwiek piątkowy spear na Brodusa mnie zastanowił. Edge nie wstawał długo z maty i było widac,że coś jest nie tak.Szczerze mówiąc nie sądziłem, że do tego stopnia,ale tliła sie jakaś mozliwość przerwy.Jakby nie było nerwy i rdzeń kręgowy jest bardzo narażony przy Spearze. A on to robi minimum 20 lat. Niby wszstko mocne, ale czasami może nie wytrzymać.

Dzieki Edge, za tyle lat kariery ile oglądam WWE.

Dowiedziałem się o tym smutnym wydarzeniu dzisiaj rano, kiedy jeszcze nie znałem szczegółów. Myślałem, że po prostu pokłócił się z zarządem, bo nie możliwe jest to, że osoba będąca mistrzem, nagle kończy karierę. Jednak, kiedy poznałem szczegóły w pełni zrozumiałem tą decyzję. Edge wygłosił bardzo wzruszający speech i widać było, że się sam mocno wzruszył. No cóż, wielka szkoda, że musiał zakończyć przedwcześnie karierę, bo był jedną z tych gwiazd, które ciągnęły WWE przez ostatnie lata. Na pewno będzie mi go brakować. Miał znakomity gimmick, theme, charyzmę. Umiejętnościami ringowymi też przebijał pół rosteru WWE. W zasadzie wrestler kompletny, który prawie poświęcił swoje zdrowie, aby dać rozrywkę fanom. Jednak, według mnie dobrze zrobił, że odszedł - jeżeli faktycznie były obawy całkowitego paraliżu to nie mógł więcej ryzykować. Wybrał sobie dobry moment - odszedł w glorii chwały, będąc champem. Teraz, kiedy odszedł, poziom SD! przynajmniej do draftu będzie jeszcze gorszy niż był. W drafcie MUSI przejść na niebieską galę jakaś mega gwiazda, bo inaczej będzie krucho. Ciekawe komu odda pas Edge (Christian/DelRio) i kto wygra na ER w tym pojedynku (Christina vs Del Rio ladder match), bo wszystko się może zdarzyć.

Oto walki z udziałem Edge'a, które moim zdaniem były najlepsze w jego karierze i zapamiętam je na długo:

- Undertaker vs. Edge (WM 24, ONS 08, SummerSlam 08) - trzy najlepsze walki Rated R Superstar'a

- TLC z SummerSlam 2000

- Edge vs. John Cena Unforgiven 2006

i wiele innych

Pozostaję mi życzyć powodzenia Edge'owi w dalszym życiu i szybkiego powrotu do zdrowia. Może za rok dołączy do HoF, bo na to zasługuję?? Może zostanie komentatorem, GM'em?? Coś czuję, że tak łatwo z WWE nie odejdzie.

Thank You Edge!

:applause:
DEAD MAN WALKING