Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Piłka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Niestety Wisła zagrała słabo,ale do następnej rundy się powinni dostać.Potem i tak zresztą odpadną.To co Jaga odpaliła to był szok.Przegrać z jakimś Irtyszem,który debiutuje w pucharach =)) .MASAKRA.Miejmy nadzieje że Legia i Śląsk nie zawiodom.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

17

• SweetChinMusic

16

• fanfanfan

13

• Zaq123

12

Top użytkownicy w tym temacie

Argentyna vs Urugwaj:

Nie oglądałem jedynie karnych, zasnąłem. :D

Sam mecz wyśmenity, wiele sytuacji podbramkowych (szczególnie Argentyńczyków, ale to co wyprawiał Muslera.. brawo. Nie raz uratował Urugwaj przed straą bramki) i emocji mimo wielu żółtych kartek. Jak już jesteśmy przy Urugwaju - zagrali bardzo ładny mecz, mimo, iż skupili się na defensywie i grze z kontry. W pierwszej połowie nie błyszczał ani Forlan, ani Suarez, za to w drugiej już jak najbardziej (szczególnie ten pierwszy), ale gola nie udało im się strzelić (a mieli znakomite okazje). Brawa też dla Messiego i Higuaina, którzy robili wszystko by strzelić drugą bramkę, a koledzy z zespołu jedynie to utrudniali. Nie oszukujmy się, słaba ta Argentyna jak cholera jest, a Messi bez przydupasów z katalonii sam wiele nie zdziała (choć podanie do Higuaina genialne). Brawo Urugwaj, teraz niby łatwiejszy rywal, miejmy nadzieję na finał z Brazylią. :)

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

No i proszę bardzo. Wystarczyło poczekać do końca ćwierćfinałów i żegnamy Brazylię. To jaką skuteczność pokazali w serii rzutów karnych nie powinno im się przydażyć i osobiście ich z tego nigdy nie rozgrzeszę. Dodatkowo Chile pokonane sensacyjnie według mnie przez Wenezuelę. To daję nam półfinałową mieszankę wybuchową, którą na stan dzisiejszy boję się typować.

Jakiej jestem myśli? Mam nadzieję, że Urugwaj zakwalifikuje się do finału i pokona w nim powiedzmy... Paragwaj. Dosyć zaskakujące Copa America, ale mi się podoba.

Jedyne co mi nie pasuje, to te godziny... Dzisiaj Urugwaj/Peru, myślę, że sobie obejrze, a tu 2:30. Dobrze tylko, że mecz o trzecie miejsce i finał odbędą się o godzinie 16 czasu miejscowego, czyli bodajże 22 na naszą czy gdzieś w tych okolicach.

Samo CA strasznie zaskakujące (wszyscy faworyci polegli w ćwierćfinałach), ale nie ukrywam, że lubię takie coś. Mam nadzieję na finał Urugwaj/Paragwaj, bo Urugwajczycy grają lepiej kiedy dostają groźniejszego rywala, a nie ukrywajmy - Paragwaj na papierze wygląda lepiej od Wenezueli.

Rated-R Superstar !

Stało się coś wielkiego i zarazem przełomowego dla Urusów, których uwielbiam od kilku lat, a po obejrzeniu MŚ RPA ubóstwiam, wygrali wielki turniej! Copa America 2011 jest ich! Po bramkach Suaereza i dwóch Forlana są mistrzami, co bardzo cieszy bo jest to świetna drużyna, a kilku z nich zagwarantowało sobie promocję do lepszych klubów po tak świetnym turnieju, bardzo się cieszę z ich sukcesu bo zszokowali całą Amerykę Południową tą wygraną, gratulacje. Jakieś komentarze? :)

Brawo Urugwaj ! Tym finałem, a właściwie całym turniejem potwierdzili, że są jeną z najlepszych drużyn na świecie z najlepszymi zawodnikami świata. Jedyne na co mogli liczyć Paragwajczycy to karne. Dwa razy w nich wygrali, ale w meczu powinni przegrać, w szczególności z Brazylią. Całe Copa America pełne sensacji. Rozczarowaniem jest na pewno odpadnięcie faworytów czyli Brazylii i Argentyny. Postawa Argentyny zależała głównie od gry jej obrony. To była wielka niewiadoma. O ile w ataku sobie radzili to w obronie było słabo. Największym rozczarowaniem w tej ekipie jest oczywiście Messi. Zaliczył kilka asyst, ale to jest cień tego zawodnika z Barcy. Cóż, nie swoich pomocników w postaci Xavi'ego i Iniesty to Messi nie istnieje. Brazylia w meczu z Paragwajem. Powinni już po regulaminowym czasie gry prowadzić z rywalem. Mieli mnóstwo okazji, np. Pato. Niestety w karnych się to zemściło. Nie rozumiem jak można nie strzelić 4 karnych !? Było widać, że na "wapnie" była jakaś dziura czy coś, ale to ich nie usprawieliwia. To co zrobił Fred to doprawdy masakra. Robić robieg za pole karne żeby potem zrobić 2 kroki i skakać praktycznie w miejscu. Wielką sensacją była Wenezuela. Naprawde grali dobrą piłkę i to nie był przypadek, że zaszli tak daleko. To samo tyczy się Peru. Znakomity mecz wczoraj w wykonaniu Guerrero. Ogólnie turniej sensacji bym to tak nazwał. Idywidualnie według mnie najlepszy był Suarez, a bramkarz Villar lub Muslera.

ksgj.png

• 2 tygodnie później...

Wisła Kraków vs APOEL Nikozja

Legia Warszawa vs Spartak Moskwa

Śląsk Wrocław vs Rapid Bukareszt

Co sadzicie o losowaniu? Dobre? Ile drużyn może awansować? Co sądzicie o naszych zespołach po eliminacjach?

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Nie ma tragedii. Wisła jest faworytem, ale to nie nowość, myślę że będzie ciężej niż niektórzy się spodziewają. Legia ma chyba jednak najtrudniejszego rywala, a Śląsk lepiej trafić nie mógł (byli w jednym koszyku z Celticiem czy Lazio, wtedy nie byłoby zbyt wesoło...). Mam nadzieję na awans całej trójki (dzięki temu liga polska byłaby choć troszki ważniejsza), ale gdyby udało się to tylko Wiśle i Śląskowi, to też nie byłoby tragedii. ;)

Rated-R Superstar !

Najgorzej na pewno trafiła Legia i ona będzie miała najtrudniej awansować. Wisła może i jest faworytem, ale na pewno nie będzie łatwo, bo Apoel ma mocny zespół, który grał już w LM więc tu wszystko jest możliwe. A Śląsk lepiej trafić nie mógł. Teoretycznie najsłabsza drużyna na, którą mogli trafić, ale może być różnie. Najlepiej byłoby gdyby awansowali wszyscy i jakoś powalczyli w tych pucharach co zaprocentowało by w przyszłości, ale patrząc obiektywnie to wydaje mi się, że awansują Śląsk i Wisła.

ksgj.png

Legia trafiła zdecydowanie na najtrudniejszego rywala. Wiadomo, że Spartak to drużyna podszyta świeżymi sukcesami i dobrymi zawodnikami. Mam nadzieję, że tacy piłkarze jak Radovic czy nowi Manu oraz Ljuboja pokażą jednak, że z ruskimi można wygrać. Chociaż będzie bardzo ciężko to nie wykluczam awansu. Śląsk może być zadowolony z rywala, ale jeśli nie poprawi swojej gry z dwumeczu z Lokomotivem to może być niezbyt wesoło. Wisła trafiła na również bardzo dobry zespół, ale z obecną grą można liczyć na sukces. APOEL to również mocny rywal, bo ma w składzie pare gwiazd. Uważam, że losowanie można uznać jako pozytywne.

Jak na razie nie jest tak źle mamy spore szanse,nawet Wisła :D obstawiam że wyjdzie Wisła i Śląsk Legia na 100% ma trudniejszego przeciwnika.Losowanie wyszło nieźle :)

ohmzuw.gif

Obrońca Newcastle United - Jose Enrique na dniach w Liverpoolu! Świetna wiadomość, jednak najlepsza jest cena tego zakupu - 5.5 mln funtów, podczas gdy na początki chcieli za niego nawet trzy razy więcej. Teraz czekać jedynie na start PL.

Co do wczorajszego meczu - widziałem tylko drugą połowę i podobała mi się gra niektórych graczy, a szczególnie.. Murawskiego, który zaliczył jedną kapitalną akcje zakończoną świetnym podaniem do bodajże Brożka. Tak oprócz niego to nieźle radził sobie na lewej stronie Peszko po wejściu na boisko, oraz wpuszczony pod koniec Pawłowski, który też raz poważnie zagroził bramce rywali (podczas wymiany z Błaszczykowskim). Jest jeszcze Szczęsny, to co on zrobił w tej sytuacji sam na sam - majstersztyk. Cieszy wygrana, ale w niedalekiej przyszłości dużo groźniejsi rywale.

Rated-R Superstar !

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

To teraz z innej beczki. Dziś w ten oto piękny i u mnie deszczowy dzień ukazał się (jak zwykle) komentarz do meczu Polska vs Gruzja Pana Jana Tomaszewskiego, który o dziwo NIE OGLĄDAŁ spotkania Polska i reszta świata vs. Gruzja tylko Niemcy vs. Brazylia. Cały wywiad dla sportowefakty.pl podaję tutaj, przeczytajcie sobie i napiszcie komentarz, ode mnie jutro do godziny 12 bardzo długie odniesienie do tego co poniżej, gdyż zgadzam się z Panem Jankiem w zupełności (z resztą nie po raz pierwszy).

And I quote.

Jan Tomaszewski w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl powiedział, że nie oglądał meczu reprezentacji Polski z Gruzją. Wolał w tym czasie obejrzeć spotkanie Niemców z Brazylią. Odniósł się on także do występu Eugena Polanskiego w środowej potyczce.

Reprezentacja Polski prowadzona przez Franciszka Smudę pokonała w środę w Lubinie Gruzję 1:0. Jedynego gola dla biało-czerwonych zdobył Jakub Błaszczykowski. - Oglądałem w środę futbol czyli oglądałem mecz Niemcy - Brazylia, bo jak mam oglądać Niemców w reprezentacji Polski to ja wolę Niemców oryginalnych oglądać. Już nie będę oglądał spotkań w których grają... Teraz się okazuje, że Piszczek się odwoła? Jeśli się odwoła to będą grali przestępcy i będą grali sfrustrowani, farbowani Polacy. Mnie taka reprezentacja nie interesuje. Ja się wstydzę w ogóle, że grałem w koszulce z białym orłem, którą teraz zakładają jakieś wynalazki Smudy - powiedział portalowi SportoweFakty.pl Jan Tomaszewski.

Legendarny bramkarz mówił odniósł się także do sprawy związanej z Łukaszem Piszczkiem. - Jeśli PZPN zawiesza Piszczka i potem cały PZPN jedzie do Legnicy po to, żeby Piszczek się odwołał, kiedy on zachował się jak mężczyzna i powiedział, że się nie odwołuje to stajemy się pośmiewiskiem. Jak o tym się dowie FIFA to powinna nas zawiesić i odebrać nam mistrzostwa Europy. Nie może być tak, że przestępcy grają w reprezentacji i są bezkarni - podkreślił.

Tomaszewskiemu nie podoba się, że w środę w kadrze zagrał Eugen Polanski. W reprezentacji woli on oglądać innych piłkarzy. - Jest to profanacja koszulki z białym orłem. Przypomnę, że jak Smuda obejmował kadrę to powiedział, że on już nie będzie jak Beenhakker postępował. Nagle się okazuje, że tych obcokrajowców i farbowanych Polaków, którzy chcą się wypróbować na mistrzostwach Europy jest więcej niż Polaków. Ja ciągle powtarzałem, że wolę, żeby grał Rzeźniczak, Rybus, Możdżeń, Kiełb, Wilk i inni młodzi chłopcy, którzy nawet jak przegrają te mistrzostwa to będzie z nich korzyść na następne lata. Tak to w tej chwili mamy jak to już kibice określają kadrę futbolowych bękartów. Jeszcze raz podkreślę - wstydzę się, że grałem w koszulce z białym orłem - mówił były reprezentant Polski.

W środę na Dialog Arena zasiadło 12 310 kibiców. Stadion może pomieścić 16 100 fanów. - Przepraszam, ale kto chce to oglądać? Jest to po prostu mordowanie polskiej reprezentacji, polskiej piłki. Nie tak dawno dawno byliśmy w dwudziestce rankingu. SportoweFakty.pl i Jan Tomaszewski doprowadziły do tego, że jesteśmy na 70. miejscu? Przepraszam, na 69 - podsumował Jan Tomaszewski.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Idź pan w ch***j z tym kolesiem, serio, kiedyś go lubilem, ale teraz wali od niego obiektywizmem jak ode mnie przy opisywaniu wynalazków spod szyldu TNA. :roll:

Rated-R Superstar !

Ja także w zupełności zgadzam się z wypowiedzią Pana Jana Tomaszewskiego. Po co brać jakichś Niemców i doszukiwać się w nich polskich korzeni? Może lepiej byłoby, gdybyśmy bardziej zainteresowali się prawdziwymi polskimi młodymi graczami? Żal mi co niektórych polskich utalentowanych piłkarzy, którzy nie dostają szansy w meczach reprezentacji. Bo Smuda woli wystawiać Niemców. Polska dla Polaków! :P

valence.png

WCE STREAK:

Zwycięstwa: 0

Remisy: 0

Porażki: 0