Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Piłka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Real grał z Barcą jak równy z równym, zaryzykuje stwierdzenie, że pod koniec pierwszej połowy - przeważali królewscy

Jedno zdanie, polecam obejżeć ten wczorajszy mecz.

NIestety Sebu, ale nie wiem co ty napisałeś. real zerwał się do ataku w 45 minucie, na minutę przed gwizdkiem na przerwe, bo wymienił kilka podań. Grali jak równy z równym? :shock: Chyba sam prosiłeś o obiektywizm, a w tym zdaniu nie ma go zupełnie.

Mecz jak dla mnie nie był wcale taki zly, dużo tej tradycyjnej kopaniny i fauli. Najbar :shock: ziej z I polowy w pamięć zapadł mi pewien strzał chyba Villi, gdzie ladnie zszeł do środka i uderzył oraz kiedy Messi ładnie wyprowadził z pola karnego piłkę robiąc miejsce Xaviemu, którego strzal jednak zatrzymal dobrze dysponowany Casillas. Druga połowa zaczęła się po czerwonej kartce, z resztą nie slusznej. Tłuaczenie, że Pepe nie trafił w nigi rywala to jedno, drugie to zamiar za co ten zawodnik powinien otrzymac zółtą kartkę! Może się myle, ale jezeli nie to Borek mówił, że Stark najpierw pokazał symulację Alvesa i pokazał rzut wolny dla Realu. dopiero kiedy w słuchawce usłyszał jakiegoś bocznego to pokazał czerwoną kartkę. Jak dla mnie to wi a bocznych, bo sędzia na początku uznał zagranie Daniego za słuszną symulkę, więc jezeli tak było jak mówił Borek to nie wiem o co sie watacie do sedziego głownego ;) Dalej to fenomenalna zmiana Pedro na Affelaya, mam nadzieję, że Ibrahim bedzie gral w I składzie w rewanżu bo przy nim Marcelo po 60 minucie bedzie do zmiany. Świetna asysta i zmeczony Marcelo był bezradny. Pierwsza bramka właśnie akcja Ibrahima i ładne nabiegnięcie Messiego. Druga bramka to przejście 5 zawodników, potem Marcelo nie zdążył mu wybic piłki i Casillas znów pokonany, świena akcja. Mou za bardzo przekombinowal, bo Barca w tym meczu nie wymieniała już po 20 podań, lecz po 6-7 klepkach/podaniach chcieli się przedostać jak najszybciej pod bramkę, co nie dawało taktyce Mou na jakiś kontratak. Słaby mecz Ozlia, odpowiednie zdjęcie go w połowie, szkoda, że Jose nie wpuścił Benzemy wcześniej, jeszcze przed kartką dla Pepe, bo wyglądało to dla Realu strasznie słabo. Zachowanie Pinto - masakra. Jose dostanie kare, Real na 2:0 na cam Nou nie ma szans i przesądzone jest już kto zagra w finale.

Nie zapominajmy o meczu Schalke vs Manchester. Gdyby nie Neuer to 6/7:0 spokojnie, świetny bramkarz i Bayern może mieć z niego bardzo dużo pozytku. Giggs mimo lat na karku grał rewelacyjnie, dziwił mnie fakt, że Nani pograł jedynie 10 minut, ale przy 2:0 szkoda było ryzygować jego zdrowie, lecz nie wprowadzać go to też grzech, Mecz pod dyktando ManUtd i czekam na rewanże oraz na finał Manchester vs Barcelona ;)

PROSZE WAS O OBIEKTYWIZM!!! (SEBU :lol )

Pisze, że BARCELONA wymieniła kilka podań, więc nie rozumiem o co ci chodzi w zdaniu: Piszesz fanx3, że wymienili kilka podań. Dobra, wiec czemuje jaracie się jak barcelona to robi (czy cos takiego)

Edytowane przez Gość

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

17

• SweetChinMusic

16

• fanfanfan

13

• Zaq123

12

Top użytkownicy w tym temacie

Przecież na poczatku meczu przeważała Barcelona, a czym bliżej gwizdka, tym Real grał coraz bardziej ofensywnie (tylko Ronaldo jak zwykle musiał coś spierdolić) i pod koniec pierwszej połowy to oni grali lepiej. Piszesz fanx3, że wymienili kilka podań. Dobrze, tak wiec czemu napalacie się na gre Barcy, która robi dokładnie to samo? Nie rozumiem Was, serio.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• 2 tygodnie później...

Więc zacznę od początku mój ulubiony klub to Manchester United uważam że ten klub jest

naprawdę najlepszy, w końcu trenuje go od chyba 15 lat ten sam trener czyli Alex Ferguson.

Piłkę nożną oglądam od wieku 4 lat u mnie w rodzinie prawie każdy jak jest jakiś mecz to siada

przed telewizorem i kibicuje więc ja tez muszę, po szkole lubię sobie pokopać na boisku z kumplami itd.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• 4 tygodnie później...

To ja od początku . Mój ulubiony klub z Polski to KSZO Ostrowiec (chyba nie musze pisać dlaczego... ) i jeszcze Lech Poznań (już nie tylko bo mają kibice Lecha zgodę z kibicami KSZO ,ale poprostu dla mnie jest to najlepszy klub w Polsce co świadczy Liga Europejska) , Arka Gdynia (zgoda kibiców) i m.in Stal Sanok.

Z zagranicznych klubów najbardziej lubię Barcelonę. Oni grają najlepszą piłkę na całym świecie. Styl gry , technika wszystko jest fenomenalne. Moim ulubionym piłkarzem jest Leo Messi ale lubię też Drogbę, Lewandowskiego , Pedro, Villę czy Fabregasa. Osobiście sam chodzę na treningi na KSZO. Chodzę tam od 8 lat i dobrze nam idzie w lokalnych rozgrywkach. Teraz przejdźmy do finału Ligi Mistrzów. Bardzo się cieszę , że wygrała Barcelona bo to mój ulubiony klub (wyżej) , ale też dlatego , że nienawidzę Realu Madryt i C. Ronaldo :twisted: . Mecz bardzo mi się podobał , stał na wysokim poziomie. Akcje obydwu zespołów były dobre i mecz nie zanudzał . To tyle . Jak się pojawi jakiś nowy wątek dotyczący piłki to na pewno się wypowiem. :)

cmpunk2.png

No to i ja się wypowiem co do finału LM, krótko bo krótko, ale będzie :P

Więc jak dla mnie bardzo slaba gra przede wszystkim Giggsa i Parka, bo oni najbardziej zapadli mi w pamięć. Giggs chyba "nabił" przy tej pierwszej bramce, jak dla mnie taki spalony jeżeli przejdzie nawet w finale nie powinien być gwizdany, bo czlowiek nie maszyna, wszytskiego nie wychwyci, a jako, że Barca i tak wygraała to nie było awantury. Ale wracając do Giggsa to jeszcze gdzies do 20minuty jakoś grali z Parkiem, Ryan rozgrywał w sumie jak zawsze, Park coś tam sie pościgal z 2 razy z Alvesem, ale bardzo nie podobala mi się decyzja Sir Alexa, kiedy w 20-25 minucie Park zszedł do środka, a Ryan na bok. Przeciez wiadome jest, ze Giggs mlody juz nie jest i Park duzo lepiej od niego biega i chodzi na skrzydle, za to Park umie rozgrywać, ale nie tak jak profesor Giggs. Decyzja bezndziejna i tylko zaburzała grę w srodku pola MU. Co do bramek to każda kolejna ładniejsza od drugiej, widać było, że to nie był najlepszy dzień Van Der Saara i szkoda, że swój ostatni mecz przegrał, po błędach, bo trzeba przyznać, że Messi uderzył mocno, z nienacka i szybko, ale Edwin niestety popełnił błąd i 2:1. Bramka Villi bardzo ładna, cudowna i naprawde można ją długo ogladać, równiez jak bramkę Rooneya, lecz to ta gracza Barcy bardziej mi sie podobała, bo tu była i siła i precyzja, tam precyzja i technika, ale David chyba jednak trafił do siatki ładniej. Busquets niestety jak zwykle trochę przesadzał, bo te chyba z 3 faule juz do 15 minucie na nim wyglądały badrzo teatralnie, tak to mieliśmy bardzo dobrą piłkę i bardzo dobrze, że mielismy tak świetne widowisko przy dwoch najlepszych i moich ulubionych zespołach na świecie. Oby więcej takich wspaniałych meczy.

Czekamy teraz co się nawiąże, mam nadzieję, że coś ciekawego, moze sam w weekend zapodam temat, lecz nie wiem czy bedzie się wam podobal ;) Tyle narazie ode mnie, Oddajem głosz to sztudzia!

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Styl:  Jasny

Finał Ligi Mistrzów mogę skomentować :) zacznę od cytatu:

Więc jak dla mnie bardzo slaba gra przede wszystkim Giggsa i Parka, bo oni najbardziej zapadli mi w pamięć

Masz rację, jeśli chodzi o tych graczy, ale prasa międzynarodowa bardzo często oceniała ten mecz pnie pod kątem Manchester United vs FC Barcelona, tylko Wayne Rooney vs FC Barcelona. I ten właśnie komentarz jest jak najbardziej trafny. Rooney to wg jedyny zawodnik który próbował coś grać, starał się, walczył, ale samemu ile tak można. Niestety Manchester zawiódł na całej linii, oprócz wyżej wymienionego Rooney'a. Oprócz Giggs'a i Park'a bardzo zawiedli tacy gracze jak Carrick, Evra, Nasri, Vidic oraz Hernandez, pozatym bardzo mnie zdziwiło, że w pierwszym składzie nie wyszedł walczak Scholes. United jedynie na początku trochę przycisnęli, ale za chwilę Barca ich zdominowała. No właśnie Barca. Prawda jest taka, że kontrolowali przebieg meczu od początku do końca, no może oprócz tej sytuacji co Rooney strzelił bramkę wyrównującą. No ale trzeba przyznać, że Barcelona grała momentami tak wspaniale, że jest aż niemożliwe żeby aż tak fenomenalnie grać. Wymiana piłki, swoboda wymian i z nikąd są już pod bramką rywala. W sumie United powinni się cieszyć, że nie przegrali tego meczu np 5-1, ponieważ statystyki pomeczowe są niemiłosierne - 16 do 3 w strzałach na bramkę, w czym 12 do 1 w strzałach celnych (jedyny celny strzał United to akurat był gol). Jestem fanem Barcelony i oglądać ich wtedy w akcji to była niesamowita ekstaza i przyjemność. Finał ten wspominam bardzo pozytywnie, chociaż bardzo mi brakowało tej mocnej dynamicznej gry United, jaką dawali w swojej lidze i nie tylko. Niestety Barcelona całkowicie ich przyćmiła swoją niesamowitą, a momentami kosmiczną grą.

Tyle ode mnie.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Oprócz Giggs'a i Park'a bardzo zawiedli tacy gracze jak Carrick, Evra, Nasri, Vidic oraz Hernandez

Hacjend, rozumiem, że masz urodziny ale nie pij juz wiecej soczków Tymbarka, bo Nasriego juz w MU widzisz :P

pozatym bardzo mnie zdziwiło, że w pierwszym składzie nie wyszedł walczak Scholes.

No i kwestia o ktorej zapomniałem - Paul Scholes zakończyl karierę!!! Jasne, ze w środku pola by walczył jak zawsze, ale za Giggsa bym go nie dał, a reszta pomocy również była mocna i Alex postawił na młodość i nie pykło.

Kolejna moja kwestia to brak w pierwszy Nani'ego. Valencia jak dla mnie ma dobrą motorykę i nie prezentuje się źle, ale za niego dalbym Nianiego od 1 minuty. Jeżeli chcialby trener postawić na wariant po bokach Valencia-Nani też by źle nie było, ale jego akcje na Abidala mogłyby byc skuteczne bo rybki by mu pozasadzał :P

W sumie United powinni się cieszyć, że nie przegrali tego meczu np 5-1, ponieważ statystyki pomeczowe są niemiłosierne - 16 do 3 w strzałach na bramkę, w czym 12 do 1 w strzałach celnych (jedyny celny strzał United to akurat był gol).

To statysyka strzałów, ale co pracuje na te strzały? Kolejna statystyka, ktorą niektórzy jeżdżą po calości, ale to dzieki niej mają te strzaly, a mianowicie: (zapadło mi to w pamieć) po 15 mniutach gry w podaniach: Barca 265, MU 100.

Tyle ode mnie znowu ;)

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Styl:  Jasny

Hacjend, rozumiem, że masz urodziny ale nie pij juz wiecej soczków Tymbarka, bo Nasriego juz w MU widzisz :P

Łoooo kutwa, ale wtopa!! Tu akurat dałem ciała z Nasrim. Chodziło mi oczywiście o Naniego - cóż pomyliłem się, sorka :)

Paul Scholes zakończyl karierę!!! Jasne, ze w środku pola by walczył jak zawsze, ale za Giggsa bym go nie dał

Odkąd pamiętam, Scholes i Giggs grali zawsze w pierwszym składzie. Obecnie już tak piłki nie śledzę, ale uważam, że na zakończenie kariery to Scholes powinien wyjść w pierwszej jedenastce MU. Van Der Sar tez kończył karierę, a wyszedł w pierwszym składzie, więc kłótnia między nami Fan może się toczyć spory czas, ale ja tego nie chcę i chyba ty również :)

Jak pisałeś statystyki jeżdżą po całości. Ta właśnie którą podałeś o wymienionych podaniach między zawodnikami mówi sama za siebie. Poza tym również posiadanie piłki - Barca miała piłkę przez blisko 70% czasu!! W finale Ligi Mistrzów!!! To jednak świadczy o klasie klubu jakim obecnie jest FC Barcelona.

Ode mnie też tyle. Chyba, że dyskusja będzie kontynuowana :)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Paul Scholes zakończyl karierę!!! Jasne, ze w środku pola by walczył jak zawsze, ale za Giggsa bym go nie dał

Odkąd pamiętam, Scholes i Giggs grali zawsze w pierwszym składzie. Obecnie już tak piłki nie śledzę, ale uważam, że na zakończenie kariery to Scholes powinien wyjść w pierwszej jedenastce MU. Van Der Sar tez kończył karierę, a wyszedł w pierwszym składzie, więc kłótnia między nami Fan może się toczyć spory czas, ale ja tego nie chcę i chyba ty również :)

Kłótnia? :P Tylko zasugerowałem, ze w tym sezonie Scholes chyba w zaledwie 10 czy 12 meczach w ldize wychodził w pierwsyzm skaldzie, bo w środku był Carrick, Fletcher i to na nich stawiał Ferguson, dlatego dla mnie brak Paula nie był zaskoczeniem, bo w tym sezonie nie zawsze łapał się do pierwszej 11.

Van Der Sar tez kończył karierę, a wyszedł w pierwszym składzie

No tak, wyszedł w pierwszym w odróżnieniu od Scholesa, ale Scholes na swojej pozycji ma miał mocną rywalizacje w postaci innych środkowych: Carrick, Fletcher, no i ten Giggs, a Edwin? Edwin kiedy jest w pełni zdrowia to gra w MU nie zaleznie czy byłby to jego pierwszy czy ostatni mecz, a dlaczego? Bo w Finale Ligi mistrzów na niego nie ma tej konkurencji. Kuszczak, ktory się focha i wpuszcza szmaty w co drugim meczu conajmniej? Lindegaard - Chyba debiut i w finale Ligi Mistrzów? Nie sprawdzony w lidze bramkarz mialby wejsć na final?

Kwestia Scholesa i Van Der Saara to dwie zupelnie inne kwestie :)

I nie traktuj tego jako kłótni, bo przynajmniej ja tego tak nie odczuwam :)

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Barcelona zagrała w tym finale zajebiście i tyle. Pierwsze 10 minut należało do Manchesteru, ale pozostałe 80 to jedynie popis umiejętności niektórych piłkarzy (w tym i aktorskich Busketsa, leżącego na boisku co trzy akcje...). O ile pierwsza połowa była strasznie nudna (posiadanie piłki 70+, podawanie na własnej połowie, antyfutbol zawsze spoko), tak w tej drugiej piłkarze Barcy po prostu zmiażdżyli ManU (które nie oddało na bramkę Valdesa nawet jednego strzału), a gol Villi był iście epicki (bez kitu, z miejsca zaJ***ć takiego gola to albo geniusz piłkarza, albo zwykły fart). Trzeba im przyznać, że jak nie bawią się w aktorów (oprócz spleśniałego ch***ja busketsa) to ich gra wygląda zajebiście. Nie zmienia to faktu, że nadal ich nie lubię, a takich jak Valdes, Pique czy inny Buskets spaliłbym na stosie.

Takie tam na dzień dziecka.

Rated-R Superstar !

• 2 tygodnie później...

Polska vs Francja 0:1 :(

Zaczynamy od dość spokojnej gry, wyrównanej z lekkim wskazaniem na Polskę, która próbowała coś robić, ale do 10 minuty, kiedy świetna kontra, N’Zogbia praktycznie sam w polu karnym, nikt go nie przykrył i strzał, który Wojtek by obronił, ale obrońca – Jodłowiec odruchowo piłkę próbuje zatrzymać, a nie ją puszczać (wiem coś o tym), czasem się nie trafia, niefortunne uderzenie i zaczynamy znów z 1:0 w tył po kilku minutach. Potem bardzo ładna akcja Piszczka, wyprowadzenie i mamy 2 na 2 w polu karnym, według mnie Łukasz mógł spróbować strzelić, a tak podał lekko za plecy i nic z tego nie wyszło. Ładnie chodziły skrzydełka, Piszczek, Mierzejewski pierwsza połowa bardzo dobrze, szczególnie ten pierwszy zapierdzielał, że aż miło było patrzeć, jak nie Polak. Potem rajd Evry, fenomenalny, pokazał, że MU to zdecydowanie nie za dużo dla niego, bo przebiegł więcej niż pół boiska z piłką i doszedł aż do pola karnego, tam jeszcze musnął piłkę, która doszła do innego Francuza, ale nic z tego nie wyszło. Potem do 30 minuty nie oglądałem, ale z tego co wiem wiele mnie nie ominęło. Lewy w I połowie cień samego siebie, slabo się utrzymywal przy piłcem ładnie Szczęsny. Wychodził do piłek, zmasakrowal N’Zogbie, ale trudno, Hoarau mu oddał i gitara, ale bardzo ładna postawa (do I polowy, pisze na bieżąco ;) ) Obie drużyny nie zwalnialy, mieliśmy dużo twardej gry, szkoda, że mało strzałów. Jodłowiec to masakra, masa błędow, jeszcze ta niefortunna interwencja przy bramce. Wiele przegranych pojedynków siłowych, niecelne podania, mało wyprzedzeni!!! Jeżeli chce grac na reprezentacyjnym poziomie to nie może tak grać. W ogóle dla mnie on w kadrze to wielka pomyłka. Szkoda, że do 45mniuty wszystko do 20-30 metra od bramki Carrasso wszystko szło super, a dalej podania nijakie. Początek drugich 45 minut dość senny, ładna zabawa Valbueny, żonglerki i przewrotka, nie celna, ale efektowna. Dalej, całkowita dominacja Francji mecze jak Barca Real, te późniejsze, dopiero w 63 minucie jakiś zryw, szybka akcja i wreszcie strzał Lewego, troszkę obok bramki. Trudno, ale widać w tej połowie klasę Francji B, która pokazuje, że ludzie jak Valbuena potrafią się znakomicie prezentować. Obraniak ładnie zastawił obrońcę Barcy, Szpaku już się podjarał, że czerwona, ale gdzie czerwona w towarzystkim meczu, jak i tak by go jeszcze 15 razy dogonili? :P Następnie minutę później Polska do boju, wpierw Mierzejewski po ziemi, potem Obraniak i ciśniemy panowie :D W 75 minucie znowu Wojtek raruje nam dupę na szesnastce, a minute po tym strzał Lewego z metra wybija Francuz, po chwili dobitka z 20 metrów atakowy strzał odbity przez Carrasso. Jesteśmy bardzo blisko, ale Francja bronie się jak może. Potem niestety znowu okres gry Francji, świetna obrona Wojtka przy strzale Ramy’ego, za 5 minut strzał Matuszczyka z daleka, ale to też jest przebłysk. Jeszcze w 86 minucie Martin Martin świetny drybling, ładna próba lobu ale za wysoko, ale ładna próa, mogło być 2:0, bo zabrakło kilku centymetrów. Koniec, szkoda, że znowu przegrana. Gralismy nie tak źle, ale Francja przewyższała nas znacznie, mieli więcej okazji i ładniej grali piłka. Zdecydowanie wynik zasłużony i gratuluje im wygranej bo zasłużyli, jeżeli mają tak grać na ME to może wreszcie medal dla Francji?!

To na tyle:

Plus: Szczęsny, Piszczek za I połowę, Mierzejewski, we Francji bardzo dużo ludzi

Minus: Lewandowski, Jodłowiec i nie za samobója, Błaszczykowski tak na mały minusik bo stać go na więcej.

Dziękuję za uwagę ;)

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Minus: Lewandowski

Really? Really? Przecie prawie gola strzelił....

IMO, Polacy, mimo porażki, zagrali całkiem przyzwoite spotkanie (szczególnie przód, o obronie nie zamierzam się rozpisywać, bo koledzy z gimnazjum grają na tej pozycji lepiej niż niektórzy 'nasi'). Znowu na plus Obraniak, Lewandowski (blisko był gola kurka...), Błaszczykowski, no i rzecz jasna Szczęsny. Smuda musiał zauważyć to, że Lewandowski potrafi współpracować z Pawłem Brożkiem i dać im szansę zagrać od początku w następnym meczu (te marzenia...). Nie ma takiej tragedii, trzeba mieć nadzieję, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej.

Rated-R Superstar !

• 3 tygodnie później...

Weeeeeeeee! Neymar miał powiedzieć piłkarzowi Barcelony podczas zgrupowania na copa america, że wybrał gdzie zagra w przyszłym sezonie... Real Madryt! Jakieś komentarze?

P.S On jest boski. :roll:

Neymar w Realu! O tak! Jeszcze tylko Cesc i Barcelona może lizać buty i gryźć ziemie :lol

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Weeeeeeeee! Neymar miał powiedzieć piłkarzowi Barcelony podczas zgrupowania na copa america, że wybrał gdzie zagra w przyszłym sezonie... Real Madryt! Jakieś komentarze?

P.S On jest boski. :roll:

Tak, mam pewien komentarz. Boję się o kolejny wschodzący zmarnowany talent ze strony Królewskich. Oczywiście mam nadzieję, że tak nie będzie, ale jeżeli? To Neymar grający w ataku wraz z Higuainem oznacza wyeliminowanie jeden z gwiazd w strefie pomocy. A wybór w ataku pomiędzy Higuainem a Neymarem będzie IMO najgorszą głupotą stulecia ze strony Realu. Pozostaje jeszcze tylko mieć nadzieję, że brazylijczyk nie skończy w pomocy, bo w takim klubie by się tam zbytnio nie sprawdził. Ale powtarzając podkreślam jeszcze moje drugie zdanie. Ciekawe czy pan Perez ma jeszcze w zamiarach zakup Aguero, o którym przez jakiś okres tak głośno było - teraz liczę, że skończy w Juve. W każdym razie Neymar to zawodnik, którego talent pozwala na wiele w świecie futbolu, ale jak to pokazał Real na przestrzeni czasu potrafi zniszczyć w sezon każdego zawodnika, a potem takich musi wyławiać i odnawiać Milam :P Niezły układ - pożyjemy, zobaczymy.