Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Piłka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsza kolejka najbardziej elitarnych rozgrywek w Europie - Champions League, przyniosła ze sobą wiele niespodzianek i może skomplikować sytuacje niektórych drużyn, ale na początek kilka najciekawszych wyników :

Inter Mediolan 0 - 1 Trabzonspor

Borussia Dortmund 1 - 1 Arsenal Londyn

APOEL Nikozja 2 -1 Zenit St. Petersburg

FC Barcelona 2 - 2 AC Milan

Autorem największej niespodzianki 1. kolejki LM jest zdecydowanie Trabzospor na czele ze swoim bramkarzem, który na oczach całego stadionu Interu pokonał 1:0 byłych klubowych mistrzów Europy. Jest to napewno duży krok dla tego klubu, a ten wynik może sporo namieszać w końcowym układzie grupy.

Mimo, że Arsenal to dobry klub ten wynik, dla niektórych mógłbyć zaskoczeniem, bo Arsenal od początku tego sezonu prezentuje się beznadziejnie. Mecz był fascynujący i gdyby nie Ivan Persic to napewno Anglicy cieszyli by się z trzech pkt.

Kolejna duża sensacja, chociaż się jej spodziewałem. Tak jak Wiślacy, Rosjanie nie potrafili wytrzymać niesamowiteg ciśnienia na Cyprze i przegrali poprostu z APOELem kondycyjnie, co przełożyło się na wynik.

No i ostatni mecz i chyba najlepszy. Na Camp Nou obrońcy mistrzowskiego tytułu zremisowali z nowym Milanem. Mecz naprawdę warto obejrzeć, bo duża liczba bramek przyciąga. Mam nadzieję, że odmłodzony Milan zdziała coś w tym roku i dojdzie przynajmniej do półfinału.

A jeśli już jesteśmy w tym temacie to chciałbym, aby w 1/2 finału znalazły się drużyny : AC Milan, Real, City i Barca ( nie lubie ich, ale grają kosmiczną piłkę )

A oto najciekawej zapowiadające się mecze kolejnej kolejki :

Bayern Monachium - Manchester City

Zenit Sankt Petersburg - FC Porto

ierwsza kolejka Liga Europa dla polskich klubów nie może być udana. Legia przegrała z PSV 1:0, chociaż wynik w pełni nie oddawał przebiegu meczu. Jeszcze gorzej spisała się Wisła, która na własnym terenie przegrała z Odense 3:1.

Wynik 1:0 w Holandii w pełni nie oddaje przebiegu meczu, ponieważ niemal przez cały mecz PSV kontrolowało mecz i mogło skończyć się nawet na 3:0. Oblicze elki zmieniło się bo zmianie bezproduktywnego Manu, za którego wszedł Miro Radovic. Ten wynik napewno jest dobry, bo holendrzy są wyżej notowani i daje dużą nadzieje na przyszłość.

Wisła nie spisała się już po raz kolejny. Odense nie jest to słaby klub, ale bardzo liczyłem na 3 pkt. Wisły. Więcej nie mogę powiedzieć, bo nie widziałem meczu

Baby you know you're judas and I'm your priest

I am perfection

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

17

• SweetChinMusic

16

• fanfanfan

13

• Zaq123

12

Top użytkownicy w tym temacie

A czy interesuje się ktoś Polską I Ligą? Może są ludzie z miast w, których rozgrywane są mecze tej ligi i choćby z tego powodu się nimi interesują, bo osobiście ekstraklasy nie śledzę prawie w ogóle, tylko z racji, iż Polonia Bytom jest w I Lidze to skupiam moje zainteresowanie piłką właśnie na tej lidzie i chętne bym podyskutował o sytuacji, awansach, spadkach, a poza tym ostatnio świetny transfer miał miejsce w Bytomiu, bowiem jeden z moich ulubionych piłkarzy, a mianowicie Jean Paulista doszedł do Polonii Bytom, dla mnie szok, że wybrał ten klub, oraz ciekaw jestem skąd mieli na niego kasę, bo na pewno nie kosztował groszy, a jego utrzymanie to też nie drobne, ale mam co do niego wielkie nadzieje. Może wyciągnie Polonię do góry i swoją osobą spowoduje zaciekawienie lepszych piłkarzy ofertami z Bytomia, warto dodać, że Polonia podpisała kontrakt ze sklepem Real, gdzie będzie można ładować kartę kibica, nabywać pamiątki, sprzęt Polonijny, a i pieniądze się przydadzą. ;)

• 2 miesiące temu...

Olympique Lyon - APOEL Nikozja

SSC Napoli - Chelsea Londyn

AC Milan - Arsenal Londyn

FC Basel - Bayern Monachium

Bayer Leverkusen - FC Barcelona

CSKA Moskwa - Real Madryt

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona

Olympique Marsylia - Inter Mediolan

FC Porto - Manchester City

Ajax Amsterdam - Manchester United

Lokomotiw Moskwa - Athletic Bilbao

Red Bull Salzburg - Metalist Charków

Stoke City - Valencia CF

Rubin Kazań - Olympiakos Pireus

AZ Alkmaar - Anderlecht Bruksela

Lazio Rzym - Atletico Madryt

Steaua Bukareszt - FC Twente

Viktoria Pilzno - Schalke 04 Gelsenkirchen

Wisła Kraków - Standard Liege

SC Braga - Besiktas Stambuł

Udinese Calcio - PAOK Saloniki

Trabzonspor - PSV Eindhoven

Hannover 96 - Club Brugge

Legia Warszawa - Sporting Lizbona

Jesteśmy już parę godzin po losowaniach grup pucharów europejskich, których niestety osobiście zobaczyć nie mogłem, a szkoda. W Lidze Mistrzów na mój pierwszy rzut oka trafiło się parę dobrych meczów, ale niestety to trochę mało. Chciałem aby już na początku rywalizacja nabrała wysokiej temperatury, a poza meczem AC Milan - Arsenal Londyn oraz zawyżając SSC Napoli - Chelsea Londyn jakiejś śmietanki nie ma. Real i Barca mają kolejnych sparing partnerów (bez obrazy dla chłopaków z Bayeru). Ogółem spodziewałem się bardziej zaciętych/wyrównanych par nawet jak na ten stopień pucharowy.

Natomiast co do Ligi Europejskiej, to jestem pod dużym wrażeniem. FC Porto - Manchester City i Ajax Amsterdam - Manchester United - te dwie pary gniotą z pewnością niejedną z tych z losowania LM. Rozczarowanie jeśli chodzi o partnerów polskich klubów. Bez obrazy, ale szanse są bardzo nikłe. O tyle, ile Standard oraz Sporting osłabiły się na przestrzeni ostatnich okienek transferowych, o tyle Legia i Wisła nie dysponowały budżetami które z łatwością mogłyby sprowadzić piłkarzy na miarę tej rundy LE. Wiem, że to Polska i takie czy srakie realia, ale jednak pozostaję kibicem wymagającym. Ogółem rozpisać jakoś się nie mogę, ale tak przedstawia się moja wstępna opinia.

• 1 miesiąc temu...

39a8ea43805e56cecca593bf92f61333.jpeg?1326930109

Jak możnaby o tym zapomnieć. Panowie? :8

Wypada jeszcze dodać 'Dani Alvis'.

• 1 rok później...

Dobra, Liga MIstrzów wpada na pełne obroty. Sytuacja w ćwierćfinałach jest dla mnie, jak rzadko jasna i klarowna, że w półfinale będzie Bayern, Barca, BVB no i Real. Można oczywiście mieć jakieś wątpliwości bo wyniki wcale nie są takie oczywiste no może prócz Realu, który ma rywala klasę niżej i niezłą zaliczkę, Bayern też dla mnie pewniak. Chyba, że Juve zagra jakiś mecz życia, jeśli tak to dla mnie faworyt do pucharu wtedy, ale po tym co zaprezentowali w Monachium szczerze wątpię. Musieli by wyjść super ofensywnie, super pressingiem, nie wiem czy będą wstanie, wątpię. Borussia? Nie przegrali w LM u siebie, są mocni u siebie strasznie, kibice no i Marco Rojs. Wygrana Malagi dla mnie by była super niespodzianką i tutaj mam chyba największe wątpliwości drużyny na podobnym poziomie i ta hiszpańska piłka jest strasznie mocna w europie, więc jakby awansowali to byłoby super ciekawie. Barcelona vs PSG> Milan nie wygrał z zaliczką dwóch, Barca jest uprzywilejowana. Chyba, że Leoś nie zagra, a chyba mu się nie uda, mimo wszystko drużyny na Camp Nou są tak sparaliżowane tymi tic-tacami, że nie wiem czy PSG zawalczy przede wszystkim z presją, bo z Barceloną? Potrafią walczyć. Zmierzam ogólnie do tego, że jeśli Real awansuje to Barcelona będzie dla nich najlepszym rywalem - najłatwiejszym, drużyn niemieckich boję się jak przysłowiowego ognia. Bayern jest cholernie mocny, BVB radzi sobie z Realem, a Barcelona obecnie jest najlepszym rywalem dla Realu, ale PROUefa widać, że pcha finał Barcelona vs Real. I widzę to tak: Barcelona vs Bayern, Real vs BVB to by było całkiem możliwe. Tylko, czy Barka sobie poradzi z Monachium? Chociaż znając superLeosia i czit sędziowski ma jakieś szanse. Pisza tu bo ciekaw jestem Waszego zdania, a nie jakiś grypsów z TVP, polsatu, castrola czy innych niedorzecznych komentarzy na fejsbugu.

Bayern też dla mnie pewniak.

Ten sam Bayern, który po pokonaniu Arsenalu 3-1 prawie odpadł u siebie w rewanżu? No błagam, my tutaj mówimy o obecnym i przyszłym Mistrzu Włoch. Juventus to nie są byle jakie frajery, żeby nie powalczyć w rewanżu o dobry rezultat. To, że im jeden mecz w tym sezonie nie wyszedł (no i kto wie co stałoby się gdyby nie ta pierwsza bramka) nie znaczy, że na swoim stadionie też się nie popiszą (ba! Jestem pewien, że będzie inaczej). Pewności co do Dortmundu też nie można mieć, bo wystarczy, że Malaga strzeli jednego gola a ekipa Kloppa musi to zrobić już dwukrotnie, a powracając pamięcią do ich ostatniego spotkania - może to być myszyn imposybul. Barca? Wcale nie taki pewniak, świetne mecze przeplatają w tym sezonie tragicznymi, dodajmy do tego umiejętności Victora V. i szanse drużyny z Paryża wzrastają. Jedyny pewniak to Real.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Nie wiem czy znajdę tutaj userów którzy jak to lubi powtarzać redakcja babol.pl są masochistami a więc oglądają Polską T Mobile Ekstraklasę. Ja oglądam nałogowo no bo jest nasza, jest Polska. W dodatku gra tam mój ulubiony klub KKS Lech Poznań. Liga wkracza już w decydującą faze. Za chwile dostaniemy ostateczne rozstrzygnięcia. Jak wygląda pierwsza trójka?

1. Legia Warszawa 49 pkt

2. Lech Poznań 45 pkt

3. Śląsk Wrocław 36 pkt

Tak naprawdę powinniśmy zwracać uwagę jedynie na pierwszą trójkę. Lech i Legia pewnie wygrywają kolejne mecze. Legia posiada przewagę nad Lecha co najmniej jednej kolejki a więc 4 pkt których w owej jednej kolejce odrobić się nie da. Do końca mamy jednak jeszcze aż 8 kolejek a więc.. wszystko się może zdarzyć. Ostatnia kolejka przyniosła wygraną Legii Warszawa nad Wisłą Kraków po karygodnych błędach sędziego Sebastiana Jarzembaka który nie zauważył że gracz Legii Artur Jędrzejczyk dośrodkowywał piłkę gdy ta była pół metra poza boiskiem. Stał może 2 metry od tego czyli... ciężko to wytłumaczyć. Drugi sędzia który popełnił błąd to Hubert Siejewicz który nie zauważył ręki w polu karnym Tomasza Jodłowca. Przejdźmy jednak do konkretów. Legii udało się wygrać z Krakowską Wisłą 2:1, Lech z kolei w imponującym stylu rozniósł Piast Gliwice 3:0. Jak myślicie, czy Kolejorz ma szanse dogonić Legie? Jest w znacznie lepszej formie a przecież te drużyny przed końcem sezonu jeszcze raz się spotkają więc w przypadku wygranej Lecha dostaniemy tylko 1 pkt różnicy. Co o tym myślicie?

Myślę, że kluczem do sukcesu Kolejorza będzie sukcesywne zdobywanie punktów na wyjazdach, jak to było dotychczas i oswajanie się z wygranymi w Poznaniu, jak to miało miejsce z Zagłębiem. Ta drużyna ma charakter i znów mocną drugą linię z niesamowitym jak dla mnie Hamalainenem. No i wiadomo - 18 maja, spotkanie przy Łazienkowskiej... tam trzeba zdobyć 3 pkt !

• 1 rok później...
  • Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Urządzenie:  Android

Jak zwykle piłki kopanej nie oglądam, tak wczoraj rzuciłem okiem w barze na kolejną odsłonę odwiecznego feudu Niemcy vs. Polska i... wynik wszystkim dobrze znany. ;) Co tak mało entuzjazmu na forum? :D

Edytowane przez Gość

No cóż, jestem pewny, że dożyłem historycznego momentu. Zwycięstwo Polski nad Niemcami jest czymś więcej niż tylko wygraną w meczu Eliminacji. To jest mecz historyczny, zwycięstwo, które wydarzyło się po raz pierwszy i tylko to się liczy. Jestem pod wrażeniem : )

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie oglądałem wczoraj meczu więc czy mógłby mi ktoś napisać jak to było. Niemcy przyjechali jakimś okrojonym składem czy jakim ch***jem dali sobie strzelić dwa gole przez jakby nie patrzeć niezbyt topowych piłkarzy :lol

Swoją drogą znając życie Polska wygrywa z mistrzami świata a potem wpierdol z jakąś łakową drużyną z samego dołu rankingu =))

Mimo wszystko fajnie że wreszcie Niemcy nie mieli powodu darcia mordy i śmiania się z naszej drużyny pod moją klatką :)

#SmartFanZone

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Już nie masturbujmy się tak do tego meczu z Niemcami - bo jeszcze się Lucjan z M jak Miłość poślizgnie o plamę na telewizorze.

Wszyscy, nawet oficjele PZPN mówią o szczęściu. Niemcy nas zlekceważyli, przyjechali po zwycięstwo i byli go pewni wchodząc na luza. Nagle nasi w przeciwieństwie do większości swoich spotkań biegali po boisku zamiast swoich zwyczajowych spacerków. Gadanie o tym, że wykorzystanie 2 z 4 sytuacji to skuteczność - bicz pliz.

Podobał mi się strasznie komentarz pod artykułem na onecie - teraz pewnie przepi***ą ze Szkocją po 2 dniach chlania :D

Formę drużyny potwierdzi kilka zwycięstw lub zwycięskich bojów - nie zaś jednorazowy fart.

915802072594e34bce782c.jpg

Dzisiaj się przekonamy czy ta reprezentacja jest wstanie pokazać swój potencjał czy, to ostatnio Niemcy popełniali głupie, dziecinne błędy, przez co nasza ofensywa mogła się wykazać. Ja osobiście zawsze wierzyłem i będę wierzył w wielki sukces naszych piłkarzy, jak i całego sportu polskiego.

Piłkarze ręczni, siatkarze, kolarze.. Czas na piłkę nożną! :t_up:

Dzisiaj się przekonamy czy ta reprezentacja jest wstanie pokazać swój potencjał czy, to ostatnio Niemcy popełniali głupie, dziecinne błędy, przez co nasza ofensywa mogła się wykazać. Ja osobiście zawsze wierzyłem i będę wierzył w wielki sukces naszych piłkarzy, jak i całego sportu polskiego.

Piłkarze ręczni, siatkarze, kolarze.. Czas na piłkę nożną! :t_up:

Muszę przyznać, że budujące są wyniki naszych sportowców, z jednej strony Majka z Kwiatkowskim ciągną PL kolarstwo, z drugiej skoczkowie narciarscy, a jest Justyna, Radwańska, ręczni (choć ostatnio spuścili z tonu, ale na dożywotnim propsie), siatkarze którzy osiągnęli wielki sukces, w czołówce są również lekkoatleci, łyżwiarze, mamy spore zaplecze, mam nadzieje, że tak zostanie, PL sport rośnie w siłę ; ).