Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak Oceniasz WrestleManie 27 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja zagłosowałem oczywiście na to, że Wrestlemania XXVII była galą przeciętną. A dlaczego? Według mnie karta zapowiadała się znakomicie i do końca trwałem w tej myśli, ale na większości walk i ich końcom się rozczarowałem. Najbardziej rozwaliło mnie to, że Opener'em Gali był pojedynek o pas WHC. Ale gdy oglądałem tą walkę a najlepsze gdy zobaczyłem koniec tej walki to poklaskałem WWE za to, że dało to jako pierwszą walkę Wrestlemanii. Kolejną porażką, (ale tutaj się tego spodziewałem) to walka z udziałem Snooki... Szkoda gadać... Jeszcze trzeba wspomnieć o walce komentatorów. Gdyby nie SCSA to byłaby to jedna ogromna porażka, a tak nie było aż tak źle. Później Stunery Stona były ładnie wykonane i pojawiał się uśmiech na twarzy :) Tak jak myślałem wyszła słabo i niszczyła poziom całej gali. Walka Orton vs Punk też nie zachwycała, ale była trochę lepsza niż przeciętna, więc troszeczkę poziom dźwignęła. Oczywiście jak zagłosowałem w najlepszej walce gali, to Undertaker vs Triple H bardzo podniósł poziom emocji PPV. Ostatnią walką WM był pojedynek o pas WWE, dobrze że WWE miało pomysł z tym odliczeniem, wejściem Rocka i wznowienie walki. Było to do przewidzenia, ale gdy zakończyła się walka wraz z galą to załamałem się że była ona zbyt słaba jak na WM. Nie wspomniałem o wszystkich walkach które się odbyły, ale myślę że odpisałem te najważniejsze i te które pokazywały na jakim poziomie stała Wrestlemania XXVII.

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

1

• SweetChinMusic

1

• FIZ

1

• Hunico

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Uuuhuhu ludzie no nie przesadzajcie nie jest aż tak źle. Poeim więcej, jest bardzo dobrze :D:D I tak właśnie oceniłem tą galę. Wrestlemania - zawsze wszyscy zachwycali się tą galą, ale w tym roku podniecenie było dziwnie małe. Dlaczego? Po 1. Mała rola Royal Rumble w tym wszystkim, a powinna być duża. Po 2. Road To Wrestlemania było jedym z gorszych w historii. Po 3. kiepska karta. Pora terez wypowiedzieć się o wadach Wrestlemanii. Po 1, bo walce Lawler vs Cole stało się dziwnie cicho. Jerry i Jim we 2 nie dali razem pociągnąć komentarza. Totalna porażka. Dalej. Kto widział, żeby walka o WHC była openerem?! Takie cuś można odwalać na House Showach, no ale nie przesadzajmy, to jest Wrestlemania! Walki wieloosobowe na maksymalnie niskim poziomie. Walka o pas WWE zmiażdżona i zkwaszona. Teraz czas na przedstawienie WM z dobrej strony. Po 1, walka HHH vs Undertaker spokojnie można zaliczyć do walk z gatunku ikonicznych. Po prostu to było klasyczne epickie starcie godne Wrestlemanii, walka godna zapamiętania. Walki Orton/Punk i Mysterio/Rhodes przezentowały wyśmienity poziom i bookerkę. Dalej, najepszy i najlepiej rozkminiony Titantron w historii Wrestlemanii. Choreografia świetna, wejścia wrestlerów znakomite, szczególnie Triple H. I wreszcie na końcu pozwolę sobie porównać tą galę z inymi Wrestlemaniami. Poatrząc na WM 22,23,26, Wrestlemania 27 po prostu wymiata. Na pewno zaliczyłbym ją do pierwszej 15 Wrestlemaniowych, a to już jest coś :D Ocena bdb, bo naprawdę spodziewałem się mniej.

Ja zagłosowałem z czystym sumieniem na opcje "słaba". Głosuje w katgorii "WrestleMania" gdyby to była zwykła gala to bym dał przeciętna lub dorba. Ja rozumiem że to ma być show ale show tez powinno tryzmać poziom. Fajerwerki i efekty świetlne (które imo robią wrażenie i tu WWE nie ma sobie równych) to nie wszystko, segmenty były tak idiotyczne że mi się bardziej płakać chciało niz śmiać. W sumie poza walka Taker'a z HHH'em reszta była nijaka bądź słaba. Do tego masa idiotyzmów jak czas poświęcony Colowi i Lawlerowi, czas na 8 man tag team czy fakt że JoMo i Ziggler nie weszli do ringu. A to tylko te główne. Mnie gala niestety strasznie zawiodła, szerzej się rozpisałem w wynikach więc już tu się nie będę powtarzał :)

Zagłosowałem na "Przeciętną", dlatego, że kilka walk w ogóle nie powinno się odbyć, natomiast podobały mi się 3 walki, Orton vs. Punk dużo zwrotów akcji, ciekawe sytuacje, można pogratulować obu stworzenia dobrego widowiska, to samo tyczy się Triple H'a i Undertakera, posypało się sporo finisherów, jak na swój wiek panowie stworzyli super show, również za dobrą walkę uznaję Cody vs. Rey, obydwaj sporo wycisnęli i dało się to oglądać, inne walki raczej słabe, fajne zakończenie walki Lawwler - Cole, czyli Stunnery od SCSA, a i to jego wejście na quadzie też dobre, mecz o WHC taki średni, spodziewałem się dużo więcej.

akerdrugi.png

Wiadomo że jeśli by to był zwykłe PPV to dałbym co najmniej dobrze, ale to Wrestlemania i musi być coś specjalnego... Więc mój głos to przeciętnie. Na pewno na + walka HHH z Taker'em i cała sytuacja z Main Event'em, ale mogli dać dłuższą walkę bo za szybko się skończyło, ale Rock Bottom na Cenie świetnie... Rio vs Edge wyszło tak średnio choć mnie to dziwi że to był oppener... Przecież Rio wygrał RR i powinien walczyć w ostatniej lub przedostatniej walce.. a tu na sam początek to uważam za kpinę... Walka Punk'a z Randy'm nawet dobra podobała mi się postawa CM bo dał dużo by ta walka wyglądała tak jak miała... Reszta nie najgorzej, ale czegoś mi brakowało w 8-osobowy TT za duży chaos....

Mój głos: Słaba. Oceniając w aspekcie samej oprawy oczywiście było świetnie. The Rock jako Host również sprawdził się dobrze plus oprawa wejść Zawodników zwłaszcza przy tych najważniejszych walkach PRO! Ale jakość walk? W którym miejscu starcie Takera z HHH było bardzo dobre? No holds bared a użyli jednego krzesła, jeden spinebuster na stół komentatorski , what the fuck?! Praktycznie nie było dynamiki. Na litość boską dajcie im już odejść na emeryturę... Punk vs Orton jakoś tam wyglądało ale tylko dzięki postawie Punka. Orton standardowo nie zrobił prawie nic i wygrał i oczywiście po tej fedce nie spodziewałem się niczego więcej :P. O walkach o tytuły czy o tag teamowych, albo potyczce komentatorów nie chce mi się pisać. Nie warto.

Co prawda nie mogę powiedzieć, że się zawiodłem bo spodziewałem się właśnie tak marnego poziomu. Przecież prezentują go prawie na każdym kroku ;D. Nie wystawiłem najniższej noty przez wzgląd na oprawę, o której pisałem wyżej. Wszystkie dekoracje, oświetlenia to na prawdę było coś.

Ja uważam że gala była dobra. Cóż oceniałem nie tylko walki ale także organizację i całą oprawę. Spodziewałem się trochę więcej po WM 27 ale nie było wielkiego rozczarowania. Moim zdaniem żałosna walka Cole vs Lawler i nie widzę sensu w ciągnięciu tego dalej. Cole chodzi i mówi że jego streak to 1-0, że to jego pierwsza wygrana i oby ostatnia ! Nigdy więcej takich pojedynków. Kolejna walka którą byłem rozczarowany to walka Eight Man Tag Team. Dlaczego tak krótko ? Corre przegrało po zaledwie dwóch minutach czy coś takiego. To ma być budowanie reputacji pasów ? Przecież w Corre jest IC Champion i TT Champion. Moim zdaniem walka spokojnie mogła trwać o wiele dłużej. Na czas 2 minut zasługiwał pojedynek Lawler vs Cole. Co do reszty pojedynków to dostałem tego czego chciałem. Pojedynek o pas WHC byłem zaskoczony tym że Christian nie zrobił w sumie nic no i Edge obronił pas. WWE też kompletnie zaskoczony ale mile że nie wygrał Jasiu. Punk-Orton moim zdaniem walka wieczoru. Oglądałem walkę i widziałem w niej fajny wrestling. Rey i Cody też dali rade. No a HHH vs Taker to w sumie już klasyk. Wyniku się spodziewałem ale wszystko fajnie wyszło. Brawa dla Takera bo wykrzesał z siebie chyba wszystko co mógł. No i w sumie to tyle. Fajna rola Rocka. Nie było źle ale lepiej na pewno mogło być.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2