Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak Oceniasz WrestleManie 27 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kolejna Ankieta Tego Typu, dziś będziemy oceniać WrestleManie 27

-Wspaniała

-Bardzo Dobra

-Dobra

-Przeciętna

-Słaba

-Beznadziejna

Prosze uzasadnić swoj głos, ankieta potrwa 10 Dni.

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

1

• SweetChinMusic

1

• FIZ

1

• Hunico

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Zagłosowałem na "przeciętna". Już tłumaczę dlaczego.

Mówimy tutaj o Wreslemanii! Najważniejszej i najbardziej epickiej gali wrestlingowej. Niestety będę szczery. 3 walki (Micheal Cole vs. Jerry Lawler/John Mrosson vs. Dolph Zigler [i te wszystkie divy])/ Eight Man Tag Team Match [2min. dla ośmiu wrestlerów]) były kompletną porażką! Na najlepszej gali takie coś nie powinno mieć miejsca.

World Heavyweight Championship oraz WWE Championship - main event`y zawiodły niskim/przeciętnym poziomem. Jedyne co zasługiwało na uwagę to walka Randy`ego i Cm Punka, oraz fenomenalna walka Undertaker`a z Triple H, które zawyżały poziom gali.

Edytowane przez Gość

Szczerze? Nie rozumiem rozczarowania większości tą galą. Karta nie zapowiadała się jakoś wyjątkowo świetnie i w sumie nie oczekiwałem specjalnego poziomu... No i się mile rozczarowałem. Gale bym ocenił na bardzo dobry-/dobry+. Przede wszystkim to co wyszło świetnie to choreografia, wejścia wrestlerów. Za to wielki plus dla organizatorów, po prostu wszystko wyszło wyśmienicie. Sama gala też była dobra. Walki były całkiem niezłe, było kilka dobrych walk, jedyne czego tym walkom zabrakło to tak na prawde stypulacji... Nie można porównywać przecież elimination chabmer matchu do zwykłego single matchu... Tutaj sie CT mógł bardziej wysilić. Pozytywnie mnie zaskoczyli na tej gali wrestlerzy. Widać było, że walka na WrestleMani była dla nich ważna i każdy pokazał się z bardzo dobrej jak na siebie strony. Dobre rozpoczęcie porządnym speechem Rocka, chociaż było go troche za mało na tej gali. Rozpoczęcie jakiegoś feudu? w touch enougch czy jak to sie pisze pomiędzy SCSA a Bookerem to był świetny pomysł. Ogólnie na gali dużo się działo, była świetna oprawa no i może kilka rzeczy nie zaskoczyło, jak np. interwencja Rocka w walce Ceny, ale za to wyniki miło zaskoczyły. Była dramaturgia, było właściwie wszystko co powinno być. Początek gali wyśmienity, więc nie mam się tu specjalnie do czego doczepić. Na pewno ta WrestleMania była znacznie lepsza niż poprzednia, chociaż dwie 1-minutowe walki były tutaj całkowicie zbędne, to mamy kontynuację wielu feudów i to ciekawie sie zapowiadającą kontynuację. Po prostu God Job ;)

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Osobiście uważam że gala wyszła średnio jak na Wrestlemanię.Szczerze nie jestem zawiedziony galą i cieszę się że ją obejrzałem,podczas gali było wiele nie trafionych decyzji bookerów ale również było kilka dobrych walk jak Taker-Hunter,Mysterio-Rhodes,Punk-Orton.Tak więc nie było najgorzej ale mogło być lepiej oczywiście.Oceniam galę na Przeciętną.

#SmartFanZone

Ja zaglosowalem na 'beznadziejna'.

Juz tlumacze dlaczego. Po pierwsze walka Eight Tag Team to byla porazka. Zapowiadalo sie niezle tylko ze kazdy wykonal tam 1 atak i koniec walki 2minutowej. Walka Morisona Stratus itd. zamiast dac powalczyc JoMo i Ziglerowi bo morison na pewno znowu by cos pokazal oni nawet na 1s nie byli legalnymi w ringu. JoMo zrobil Stairship Paina za ring i tyle.Bardzo slaby opener o WHC i duze zaskoczenia ze Edge wygral o walce Rhodesa i Mysterio to szkoda gadac. Jerry i Cole slabo i niewiadomo za co Booker i Mathews dostali Stunnera. Cena Miz Rock. Dla mnie to bylo troche bez sensu dawac Cene do ME. Lepiej bylo dac Morisona z Mizem a Cena moglby walczyc z Rockiem i tak by bylo zajeb...Chyba kazdy tak uwaza. oczywiscie wiadomo ze dla Vinca kasa najwazniejsza ale licza sie tez widzowie. Orton z Cm Punkiem calkiem niezla walka jak na ta gale. No i walka WM Hunter vs Deathmen byla najlepsza, ale dla mnie byla srednia. Na pewno duzo sie dzialo ale liczylem na troche wiecej.

Zaglosowalem na beznadziejna bo mimo iz nie patrzylem wczesniej na wyniki podczas walk nie czulem zadnych emocji. Gdyby to byla inna gala to bylaby srednia ale przeciez to byla WRESTLEMANIA to po takiej gali nalezaloby sie spodziewac duzo wiecej. Szkoda ze tak bylo bo dlugo na nia czekalem. Pewnie wielu sie ze mna nie zgodzi ale takie jest moje zdanie. To tyle ode mnie.

Dla mnie WM była dobra.Gala byłą trochę słabsza niż rok temu ale i tak była lepsza niż nie jedna WM.Były dobre walki takie jak Undertaker vs. Triple H czy Orton vs. CM Punk czy słabe takie jak Lawler vs. Cole czy Eight Man Tag Team Match która trwała tylko 2 minuty.Więc jeszcze raz powiem dla mnie gala dobra.

A tam, walić system. Jedna taka gala w roku, dam bardzo dobre. Dlaczego? Bardzo dobrze przygotowane pod względem medialnym oraz show. Nie na codzień widzi się powroty takich wrestlerów, a dodatkowo skorzystanie z usług Trish Stratus i SCSA przy Tough Enough - to się ceni. Gala wyszła bardzo przyjemnie, chociaż może nie tyle co pod względem akcji w walkach, poza tym że były długie. Pokazał się Snoopy i było pare miłych elementów. Jakoś nie mogę znaleźć zbyt wielu negatywów, poza brakiem zmian mistrza. Liczyłem, że chociaż Edge zkapituluje. Nie rozumiem za bardzo tej całej szopki w okół Johna Ceny i dziwi mnie fakt zmiany stroju, chociaż taka gala... poprzednio miało to miejsce na SummerSlam, lecz z racji na LA Lakers. W każdym razie, mi gala się podobała i daję bdb.

Nie wypowiadałem się ostatnio, ale najważniejszej gali nie mógłbym pominąć. Sumienie by mi nie pozwalało. A teraz do rzeczy. Opener gali tzn. World Heavyweight Championship Alberto Del Rio vs. Edge. Powiem tak. Nie napalałem się na tą walkę aż tak bardzo ,aczkolwiek złą jej nazwać nie można. Parę dobrych akcji ujrzałem, zwycięzca też cieszy. Walkę oceniam na 6/10. Kolejny mecz Cody Rhodes vs. Rej Mysterio. Pojedynek bez emocji tak zwany zapychacz gali. Dlatego też daje 3/10 i niestety dać więcej nie mogę. Segment z Snoop Doggiem fajny, ale co on do cholery robił na Wrestlemanii tego nie mogę pojąć. Takie coś powinno się robić na Monday Night Raw a nie na najważniejszej gali roku. Pomińmy to jedziemy dalej z meczykami.8 Tag Team Match. Ile to trwało 2-3 minuty ? W dodatku Jobbujący Kane... Wykonał ile ? Jedną, dwie akcje ? Skok z narożnika i seria Punchy...Żenada. Walkę oceniam na 4/10 bo była krótka i to zadecydowało o mej ocenie. Nie musiałem na to patrzeć zbyt długo. Kolejny pojedynek CM Punk vs. Randy Orton. Walka dobra. Dobre akcje próba Punt Kicku przereklamowana Randy zrekompensował akcją Hunting RKO, która wyszła świetnie. Mecz na 6+/10. Kolejny "mecz" Jerry Lawler vs. Michael Cole . "Mecz" w cudzysłowu, bo tego meczem nazwać się nie da. Powtórka z rozrywki to znaczy Stone Cold na Quadzie co była na WM XXV. Cyrk żałosny tak samo jak Vince McMahon vs. Bret Hart. Walkę oceniam na 1+10 za segment z Bookerem T oraz za komentarz Jim Rossa. Walka która powinna być Main Eventem czyli Deadmen vs. Hunter. Nie był to może poziom z poprzedniczek Wrestlemanii ale trzeba przyznać, że Triple H i Undertaker potrafią zdziałać cuda. Walka świetna dynamiczna działo się !!! Nareszcie. No i Shock of The Year 2011 ChairShot w głowę Takera....Nice Surprise. Walkę oceniam na 9+/10. Mecz z Divami pominąłem z przyczyn oczywistych. Main Event The Miz vs. John Cena. Walka była średniawa. Segment z The Rockiem super. Byłem pewny, że ta noc będzie należała do Jasia a tu ponowny surprise. Mecz oceniam na 6/10.

Podsumowując gala uzyskała średnią ocen 4.5 /10 to znaczy, że Wrestlemanię oceniam na Przeciętną. Zobaczymy jak wypadnie konkurencja czyli Lockdown ;).

PS. Albo byłem ślepy albo nie było meczu Sheamus vs. Daniel Bryan o United States Championship ?

paparoach.png

18659.png

Dla mnie ta WM była bardzo przeciętna... Najważniejsza gala w roku a oni zrobili ją jak zwykłą tygodniówkę... Oj, oj nie ładnie! Gdyby tak podliczyć minuty dobrej walki to byłoby to mało.. Spodziewałem się czegoś lepszego. No nic trzeba znowu czekać na WM i miejmy nadzieję, że będzie taka jak 25 albo nawet 26 :)

Kacpios była ta walka ale jako Dark :D

Sebu dałem taki przykład. "Albo nawet 26" wieć ledwo, ledwo, ale mogłoby być :)

Edytowane przez Gość

Było osiem walk - cztery były przyzwoite(Opener, Punk vs Orton), dobre(Cody vs Rey), bardzo dobre(Triple H vs Undertaker), cztery słabe(Corre vs Team Show, Morrison i reszta), bardzo słabe(Lawler vs Cole i Cena vs Miz). Daje nam to ocene 3, jednakże - zliczajac ogólnie czas, walki dobre zajęły dużo wiecej czasu niż te złe i powinienem postawić ocenę cztery. Postawiłbym, gdyby nie była to WrestleMania, od której jednak oczekuje się trochę więcej. Moim zdaniem, najsprawiedliwiej będzie, jak gala ta otrzyma ode mnei 3+. Jest lepiej niż rok temu, niż dwa lata temu, ale do ideału trochę brakuje. Dam dobra, bo to nie TNA.

BTW. Czy tylko ja zauważyłem, że jak jedna osoba powie - słabo, to reszta robi to samo? Może ja mam jakieś zwidy. A komentarze, że jakieś byle jakie TNA PPV z kurnik zone pobiło tą WM są śmieszne, ale może się nie znam.

BTW2. Czyli z serii - czy tylko ja zauważyłem? Czy tylko ja zauważyłem, że ludzie z roku na rok coraz bardziej narzekają i czepiają się każdego, choć najmniejszego detalu? nie mówię tego jako mark WWE, który broni tej federacji. Akurat w ocenianiu tej gali byłem obiektywny i nie patrzyłem na komentarze innych, a gdy je zobaczyłem - cholernie się ździwiłem. Chodzi mi o to, że ludzie z roku na rok mają coraz większe wymagania, a przecież - 'kiedyś to było lepiej... '

patryniu, WrestleMania 26 to najgorsza WM w historii, ty masz nadzieje, że taka będzie następna?

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Ja uważam, że tegoroczna WM była dobra. Dałbym nawet dobry z plusem. Był to show z prawdziwego zdarzenia. Uczta dla oczu (względy wizualne o czym pisałem w wynikach). Ocenę podnoszą dwie rzeczy: walka Takera z HHH, która naprawdę była bardzo dobra i The Rock (subiektywnie). To, że nie wygrał Cena też daje do plusów (hehe subiektywnie).

Więcej napisałem w wynikach i tam proszę się kierować jakby co. :t_up:

16476371734edf391100c30.jpg

Jak dla mnie Wrestlemania zasługuje na ocenę "dobrą". W porównaniu do ubiegłorocznej WMki ta była naprawdę niezła. Pierwsza walka jak dla mnie była bardzo dobra. Byłem szczerze przekonany, że wygra Del Rio, ale cóż...na szczęście zwycięsko z tego starcia wyszedł Edge. Druga świetna walka, która na pewno utkwi mi w pamięci to pojedynek Triple H vs Undertaker. Już na początku gali powiedziałem sobie, że stoły komentatorskie i ta "klatka" Cole'a czekają na tą walkę. Panowie pokazali klasę, a Tombstone od Huntera...przez chwilę myślałem, że streak jednak zostanie przerwany. Walka Punka i Ortona również trzymała poziom, a Cody vs Rey...od początku byłem za młodym Rhodesem. Oczywiście o walce Cole vs Lawler nie będę nawet wspomniał. O walkach tyle. Tacy goście jak Rock czy też bezkonkurencyjny Austin na pewno zrobili dobre show (szczególnie ten drugi dał czadu, gdyby nie on od razu przewinąłbym walkę komentatorów). Teraz trochę o oprawie tej gali - efekty extra, naprawdę przyjemne dla oka. Oczywiście oczekiwałem trochę więcej i miałem dać ocenę dobrą, ale...a co tam, ostatecznie zagłosuję na "bardzo dobra". Może nie jestem obiektywny, ale to jedyna gala w roku, do ideału brakowało naprawdę sporo, ale bądźmy szczerzy...żadna federacja nie zrobiła, nie robi i chyba nie zrobi takiej gali, która podobałaby się wszystkim (no może poza WCE) .

Ostatecznie mój głos leci na - bardzo dobra.

Ja gale oceniam na PRZECIĘTNA czemu ? po 1 walki które trwały 5-10 minut z czego jedna mnie zdziwila 8 Man TagTeam Match porażka walka 8 kolesi trwająca 2 minuty Triple H vs Undertaker można było sie spodziewać więcej ale obydwaj są brawlerami wiec i tak duzo pokazali nie podobalo mi sie ze Stone Cold wykonał Stunnera Bookerowi T chociaż lubię ta akcje i wiem ze StoneCold zawsze wykonuje komus Stunnera jak z nim pije browara a pozniej Joshowi za co ? 1 z Plusów był ubiór Michaela Cola można było się uśmiać :D albo ubiór Reya Mysterio który wyglądał jak Kapitan Ameryka.W skali 1-10 dałbym 4 mam nadzieje ze Wrestlemania 28 będzie czymś lepszym ...

693018174e7a0df5464cd.jpg

Gala była słaba szczególnie walka Undertaker VS HHH. Taker nic nie robił od czasu do czasu próbował wykonać tombstone, a po 5min po każdej akcji leżeli po pół godziny jakby nie to gala byłaby 2 razy krótsza i dużo lepsza. Taker już się po prostu nie nadaje! Walczy raz na rok i odwala takie coś ... po tej walce żeby jeszcze bardziej sobie nie psuć humoru nie oglądałem dalej.