Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Extreme Rules 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Championship

Triple Threat Steel Cage Match

John Morrison vs John Cena vs The Miz

Pierwsza walka zapowiada sie dość ciekawie i to na 99,99% będzie main event tej gali. Walka powinna być dobra, być może najlepszą walką gali na co składa sie kilka rzeczy. Po pierwsze w tej walce jest Morrison, a jak wiadomo JoMo - gwarancja dobrej walki, po drugie jest Miz, który w stypulacjach, gdzie ma większe pole do popisu jeśli chodzi o agresje (tutaj klatka) też radzi sobie znakomicie. Cena raczej da walczyć rywalom, chociaz licze że Janek też sie pokaże z dobrej strony. Inną sprawą są stosunki pomiędzy Mizem a Morrisonem, po prostu oni ze sobą cholernie rywalizują, lubie oglądać ich walki między sobą po rozpadzie Dirt Sheet, bo obaj chcą sie w tych walkach pokazać z jak najlepszej strony, więc licze że nawet walka nie będzie ciągnięta przez Morrisona, a każdy z nich pokaże w tej walce klase, jednak Morrison pewnie będzie odpowiadał za extremalne akcje typu skoki z klatki itp. aż nie moge sie doczekać ;) Walke powinien juz wygrać Cena, chociaż jakbym miał oceniać szanse to dałbym mu 40% a reszcie po 30, WWE potrafi zaskoczyć i jest nadzieja dla JoMo, chociaż z racji feudu z Truthem nie jest ona zbyt wielka. Ostatecznie stawiam na Supermana.

Walka komentatorów

Szczerze mówiąc nie wiem co to za stypulacja, nie przypominam sobie bym oglądał taką walke wcześniej, tak czy siak walka zapowiada się na przewinięcie, więc jak będe oglądać na żywo to raczej na tej walce pójde sobie zrobić coś do picia. Feud komentatorów robi sie nudny, Cole zaczyna sie przejadać i zaczyna być tak jak z Nexusem/Corre, niech to sie skonczy na tej gali i Cole'a/Lawlera przeniosą na stałe na SD.

McCool vs Layla

No i stało sie nieuniknione, team który ratował dywizje kobiet w WWE sie rozpadł, i tak nie oglądam Div więc wali mnie to w sumie. Michelle podobno chce sie zaopiekować mężem, nie wiem na ile to prawda, ale stawiam na Layle. Nie wiem czemu, po prostu.

Orton vs CM Punk

Cóż... jak tutaj po raz kolejny wygra Orton będe naprawde wk*****ny, bo mam serdecznie dość tego, że on po prostu nie przegrywa. Punkowi sie należy zwycięstwo i to czyste nad Randym, w końcu od dwóch lat ratuje federacje tocząc najlepsze feudy (Hardy, Rey, Nexus...) i ciągle je przegrywa. Po prostu Punk jest lepszy, a te zwycięstwa Ortona na wszystkich PPV są już nudne. Walka sam nie wiem, na WrestleMani wykręcili całkiem dobrą walke, więc licze że tutaj też taka bedzie, ale specjalnie sie na to nie napalam, bo nie przepadam za Randym i walke obejrze tylko ze względu na Punka.

Cody Rhodes vs Rey Mysterio

Ta dwójka mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła na WrestleMani, stoczyli najdynamiczniejszą i technicznie chyba najlepszą walke na tamtej gali, jedyne czego zabrakło to jak zwykle ptzy takich feudach - emocji. Mimo, że nie przepadam za żadnym z tych gości to na tą walke czekam z niecierpliwością tym bardziej, że jest ona w stypulacji Falls Count Anywhere, która też jest jedną z moich ulubionych. Myśle że ta walka ma szanse wyjść jeszcze lepiej niż ich starcie na WrestleMani i na to licze. Co to zwycięzcy nikt chyba nie ma wątpliwości, że wygra Rey.

Del Rio vs Christian o WHC

Zapowiada sie opener tej gali i to bardzo dobry. Ostatnio walki o ten tytuł są openerami ale to w sumie jest dobra zagrywka. Po pierwsze moja ulubiona stypulacja - Ladder Match, po drugie jest w niej Christian, który uwielbia tą stypulacje, po trzecie jest Del Rio, który potrafi coś nie coś w ringu, ale po tym co o nim mówili spodziewałem sie lepszego skilla. Walka tak jak mówił Sebu może być walką gali, ale ma niezłą konkurencje. W końcu jest szansa dla Christiana na push i bardzo chciałbym, żeby tą walke wygrał, ale z drugiej strony pupilek Vince'a - Del Rio ma dostać wielki push i z tym pushem może się wiązać przeniesienie WHC title na RAW. Nie mam pojęcia kto wygra tą walke ale emocje będą duże i ta walka jest murowanym kandydatem do walki gali.

Podsumowując Extreme Rules zapowiada się całkiem dobrze, pod względem walk lepiej niż WrestleMania, jednak irytuje mnie jedna rzecz. Gala ma nazwe Extreme Rules więc ja sie pytam Gdzie do cholery są Extreme Rules Matche?! Nazwa nie adekwatna do gali i powinni ją zmienić, ale tak poza tym to myśle że wyjdzie całkiem fajnie.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• SweetChinMusic

2

• Marcineq

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

John Morisson vs. John Cena vs. The Miz ©

Walka zapowiada się ciekawie ale nie ze względu na to że to Steel Cage Match tylko dla tego że jest John Morrison, bo Cena i Miz każdy to wie że nie zrobili by dobrej walki Steel Cage ale jest Morrison i dla tego na tą walke czekam.Chociaż aż tak zadowolony nie jestem bo ja licze na wygrane JoMo :roll: choć możliwe że poprostu wstawili go do tej walki aby nie było samych rewanżów z Wm'ki.Po najpierw R-truth potem JoMo to im zwisało kto ale ważne żeby zapchać to miejsce dlatego najprawdopodbniej wygra tu JOHN CENA...choć będe po cichu liczył na JoMo.

Michael Cole & Jack Swagger vs. Jerry Lawler & Jim Ross

tej walki niema co komentować, do dupy pomysł przecież na to miejsce spokojnie by wszedł jakiś Extreme Rules Match np. Bryan,Sheamus czy coś a oni dają takie gówno do karty niewiem po co ale stawiam tu na Face'ów bo Cole i Swagger na raw cały czas przeważali.

Christian vs. Alberto Del Rio

No i walka na którą czekam najbardziej bo nie dość, to Ladder Match to jeszcze Christian i Alberto Del Rio walka może wyjśc bardzo dobra, nie mówie że odrazu najlepsza w roku bo moge się pomylić i zupełnie im nie wyjdzie ale mam nadzieje że tak się nie stanie, tu w 99% stawiam na Del Rio gdyż to Christian cały czas wychodzi zwycięsko na SD, i Del Rio walczył o WHC na WM, stała się taka sytułacja że Edge nie może to dodali osobe która w pewnym sęsie była związana z ich feudem i zawalczy za Edge'a o ten pas ale tu wygra Del Rio.

Randy Orton vs. CM Punk

ten feud dla mnie od początku był nudny, atak punka na Ortona za jakąś przeszłość, musieli zapchać karte dla WM i dodac ich obu bo są w pewnym stopniu ważni.Walka na Wm słaba nie była ale dobra za to też nie.Teraz na ER ma fajną sytpulacje i oby jej nie zniszczyli powodzenia :roll:

Rey Mysterio vs. Cody Rhodes

niby ten feud też się tak rozpoczął od takiej głupoty ale walka na Wm była druga najlpesza więc już jest fajnie teraz na ER Falls Count Anywhere Match licze na kilka ładnych akcji i bardzo dobrą walke.

Michelle McCool vs. Layla

dla tych co się intreseują Div'ami to napewno bardzo ważna walka bo wielkie Lay-Cool przeciwko sobie, jeszcze która przegra opuszcza WWE, tylko jak Layla odejdzie to nie oglądam juz WWE, wkońcu moja uluiona Div'a :lol WIĘC LAYLA !!!

• Styl:  Jasny

Gala zapowiada się bardzo ciekawie więc chyba warto będzie obejrzeć na żywo :) Jak na obecne czasy WWE to karta wygląda świetnie każda walka ma jakąś stypulacje i to fajne stypulacje no może po za walką tag team.Najbardziej czekam na walkę o pas WHC czyli ladder match Del Rio i Chrstian. Obaj bardzo dobrzy zawodnicy jeden czeka na swoją okazje na pas już kilka dobrych lat, a drugi wybił się bardzo szybko hmmm może być ciekawie. Do draftu nie miałem pojęcia kto może wygrać tą walkę, bo oboje panowie zasługują na pas, ale po tym jak Del Rio poszedł na RAW to sytuacja trochę się wyjaśniła i raczej obstawiał bym tu wygraną Christiania, a Del Rio dostanie swoją szanse na pas na SummerSlam, bo podobna ma się zmierzyć z Johnem Ceną na tej gali więc John zdobywa pas na Extreme Rules i trzyma aż do SS i wtedy Del Rio zostanie championem lub poczeka sobie do MitB i wygra walizkę w sumie to może być różnie, ale to chyba najbardziej prawdopodobne.Kolejna walka, która może być dobra to walka triple threat steel cage match o pas WWE skład walki nawet nawet no i w końcu o pas nie walczą ciągle te same osoby no może poza Janem, ale on już dłuuuuugo nie miał pasa. Bardzo bym chciał żeby walkę wygrał JoMo, ale po tych jego ostatnich akcjach powinien się cieszyć, że w ogóle wystąpi w takiej walce. The Miz już się znudził totalnie z pas więc powinien stracić pas na extreme rules.Jak już pisałem chciał bym żeby wygrał JoMo, ale obstawiam Cene.Mamy jeszcze dwie ciekawe walki last man standing match i falls count anywhere match te wali też mogą być bardzo dobre, bo już same stypulację są fajne. CM Punk vs. Randal na WM nawet wykręcili niezłą walkę, ale teraz będzie jeszcze lepiej, bo dobra stypulacja teraz gdy Punk ogłosił, że jest niezadowolony ze swojej pozycji w WWE powinien wygrać tą walkę więc stawiał bym na Punka no i nie ukrywajmy, że to Punk jest lepszym zawodnikiem pod każdym względem. Rej i Kodi na WM walka była średnia jak teraz pójdzie ? Powinno być lepiej, bo jest stypulacja już na SD wychodzili z ringu i akcja toczyła się przy publiczności więc może być fajna walka. Walka tag team really? really? Swagger really? co on tam robi przecież on powinien walczyć przynajmniej o pas US lub IC feud jest żałosny i nie wiem dlaczego dają im tyle czasu na RAW jedynym słowem bulshit. Walka pań hmm chyba obejrzę całą walkę, bo zapowiada się ciekawie. Feud fajnie prowadzony stawką jest praca w WWE, ale wiemy kto wygra Layla, bo Michelle ma odejść żeby mogła się w pełni opiekować Takerem ehhh.... mam nadzieje, że panie pokażą, że nie są słabą płcią :P W porównaniu z poprzednim rokiem karta wygląda troszkę lepiej. 6 walk coś mało wydaje mi się, że dojdzie jeszcze do jakiejś walki tyle z mojej strony ;)

Michelle McCool vs Layla

Zacznę od pań. Bardzo ciekawa stypulacja w jakiej będzie odbywać się ta walka. Na początku pomyślałem, że ten pojedynek przegrać musi Layla, która ma słabszą pozycję od McCool. Wiemy przecież, że Michelle ma męża, który dużo ma do powiedzenia w WWE. W internecie jednak, krąży wiele plotek jakoby to właśnie Layla zwyciężyła w tej walce. Michelle miałaby więcej czasu na zajęcie się mężem oraz ogólnie życiem prywatnym. No i to może być prawda. Przecież Undertaker zapewne powróci najwcześniej w okolicach sierpnia na galę SummerSlam. Do tego jeszcze ćwierć roku, więc całkiem możliwe, iż to McCool zostanie "zwolniona". Wkurza mnie w podobnych sytuacjach to, że zawodnicy łatwo powracają. Ktoś zostaje zwolniony tak na chwilę, a potem jakby nigdy nic zostaje przyjęty na nowo. Potem znów feud z tym kto go wykurzył i takie tam.

Rey Mysterio vs Cody Rhodes

Bardzo lubię Falls Count Anywhere Matche. Dzisiejsze WWE jednak to już nie to samo, więc mogę liczyć tutaj jedynie na coś znośnego. Jak tylko pochodzą po hali i będą łupać się stołkami po plecach, to ja będę wolał iść do remizy na festyn gdzie będzie większa rozróba, a do tego nie będzie tam bana na chairshoty. Cóż, pewnie zwycięży Rey ponieważ przegrał na Wrestlemanii, a dla niego to wielka ujma.

Randy Orton vs CM Punk

Tu z kolei mamy Last Man Standing Match. Też ciekawa stypulacja i można spodziewać się tu długiej walki. Długa to nie znaczy dobra. Duża część takowych meczy jest przeleżana i niekiedy to naprawdę przynudza. Chciałbym by ten pojedynek był jednak wyjątkiem. Oczywiście obstawiam tutaj zwycięstwo Punka bo jak widzę Ortona, to w głowie rysuje mi się obraz najkrótszej drogi do WC.

Christian vs Alberto Del Rio

Meczyk na drabince może być naprawdę ciekawy. Obydwaj panowie potrafią pokazać, że są naprawdę dobrzy i zasługują na pas, który będzie na szali. Mam nadzieję, że nie zawiodę się na tym starciu bo tutaj bardzo liczę na dobry wrestling. Hmm... niech wygra lepszy, ale jednak chyba ze złotem na ramieniu wyjdzie Christian ponieważ wątpię w to, by WWE umieściło dwa najważniejsze pasy na Raw. Jeśliby tak się jednak stało, to jeden z pasów musiałby szybko wrócić na Smackdown lub unifikacja musiałaby nastąpić wcześniej niż ktokolwiek by się tego spodziewał.

Michael Cole & Jack Swagger vs Jerry Lawler & Jim Ross

Czyli tu mamy najprawdopodobniej zwykły, Tag Teamowy Strap Match. I wiadomo, że nie ma się co spodziewać tu czegokolwiek. Komentatorzy + biedny Swagger, który musi pajacować wraz z nimi. Walka amatorów lub dziadków + Jack i nic więcej. WWE pewnie zrobi z tego show, a publika (lecz pewnie nie wszyscy) będzie się z tego cieszyć. Szkoda mi tu oprócz Swaggera jeszcze Rossa, któremu nie podoba się to, że będzie musiał stoczyć tę walkę. I ja mu się nie dziwię. Po pierwsze jest on komentatorem, a nie wrestlerem. Po drugie jak wiemy ma kłopoty ze zdrowiem, a po trzecie ostatnio dwa razy pojawił się na ringu i dwa razy doznał kontuzji, najpierw kolana i kostki, a teraz podobnież rąk. Mam nadzieję, że po tej walce WWE nie będzie przydzielało mu już takich ról. Tutaj zwycięstwo JR'a i Lawlera jest pewne. Jerry zapewne dostanie pokemonowej mocy i sam rozwali obydwu przeciwników. Mam nadzieję, że tej nocy ten feud już ostatecznie się skończy.

John Morrison vs John Cena vs The Miz

Liczę tutaj na niezły pojedynek, nie spodziewam się fajerwerków, ale starcie powinno być znośne. Spodziewam się tutaj interwencji Trutha, który w jakiś sposób przeszkodzi Morrisonowi w zdobyciu tytułu. I niestety obawiam się, że w wyniku tego JoMo zostanie odsunięty z walk o ten pas. Zajmie się R-Truthem, a potem nie wiadomo jak jego losy się potoczą. Miz trzyma już pas bardzo długo i można się spodziewać tego, iż Cena odbierze mu złoto. Obstawiam, że właśnie tak się stanie, ale zobaczymy nic nie jest przesądzone.

I teraz coś na koniec. Myślę, że można spodziewać się na tej gali jednego debiutu i jednego powrotu. Chodzi mi tutaj o Kharmę oraz Chrisa Jericho. Myślę, że Kharma będzie heelem i jeśli moje słowa sprawdzą się, to jej debiut będzie możliwy jedynie gdyby przeszkodziła Layli w wygraniu pojedynku. Większość obstawia Laylę i ja również, więc myślę, że debiut tej pani jest mało prawdopodobny, choć jakaś szansa zawsze istnieje. Jeśli chodzi o Chrisa to już chyba wszyscy wiedzą, że odpadł on z Tańca z Gwiazdami, a to może być już jakiś sygnał. Poza tym na Twitterze pozostawił ciekawą notkę, która daje dużo do myślenia. Bardzo bym chciał by Jericho już powrócił, nie mogę się doczekać. Czy ten powrót nastąpi już tej nocy? Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać. Myślę, że do obecnej karty może dojść jeszcze jeden pojedynek - Sheamus vs Kofi Kingston o pas Stanów Zjednoczonych. Nic nie jest pewne, ale takowa możliwość istnieje. Ciekawe jest to, że na gali Extreme Rules nie będzie, a przynajmniej zapowiedziany nie jest Extreme Rules Match. Wiem, nigdzie nie jest napisane, że na tej gali musi odbyć się mecz w takiej właśnie stypulacji. Szczerze? Nawet się bardzo cieszę z faktu, iż taki mecz prawdopodobnie się nie odbędzie. Dlaczego? Dlatego, że takie stypulacje w dobie dzisiejszego WWE to błazenada i nic więcej. W ruch lecą tylko stołki (bez chairshotów) i ewentualnie ktoś pod kimś rozwali stół i tyle. W podsumowaniu mogę napisać, że nigdy nie lubiłem tej gali w WWE, które prezentuje taki wrestling jaki prezentuje. Nazwa gali do czegoś zobowiązuje, a czego tu się można spodziewać... Nie wiem, na razie nie jestem pozytywnie nastawiony do tego PPV, ale może po gali będzie to wyglądało zupełnie inaczej. Wkrótce się przekonamy.

• Styl:  Jasny

No (Nie)Extreme Rules już za parę godzin więc trzeba coś napisać: No to jedziem :)

Triple Threat Steel Cage Match - walka może być naprawdę zajebista jak panowie się postarają. Morrison na 99% nas nie zawiedzie i napewno zobaczymy kilka świetnych akcji John'a w tym może jakąś ze szczytu klatki. Co do Ceny i Miz'a mam nadzieję że również dadzą z siebie dużo, a nie to co było na WMce. W walce napewno będzie interweniował ten który w tym matchu powinien być, czyli R-Truth. Zaatakuje Morrison'a przez co John nie wygra tytułu i bedzie ciągnięty ich feud przez jakiś czas. Zwycięzca w sumie taki pewny nie jest. Większość obstawia Cena no i niby mają rację, bo przecież gładko podłożył się Mizowi na WMce, no i długo już nie miał pasa. Zobaczymy co będzie, ale liczę na dobrą walkę.

Tag Team Country Whipping Match - ten match jak i cały feud to obecnie nieporozumienie. Jeszcze przed WMką ten feud był prowadzony bardzo dobrze i ciekawie, tak teraz to już jest żałosne. A jak dostaną tyle czasu co na WrestleManii to mnie rozerwie. Tu wygrywają dziadki i nawet nie ma innej opcji. Tylko że by to nie trwało dłużej niż 5 minut!!

World Heavyweight Championship Ladder Match - nie ukrywam, że z tym matchem wiążę wielkie nadzieje, że będzie to najlepsza walka gali - cholera to musi być najlepsza walka gali!!! Potencjał niesamowity. Christian to weteran wszelakich Ladder Matchy, natomiast Alberto ma za sobą tylko TLC match ,w którym wypadł bardzo dobrze. Tylko zwycięzca - coś mi się zdaję, że Vincent już odpuścił Christianowi i to Captain Charisma zgarnie tytuł. Napewno też wpływ na to ma odejście Edge'a i w sumie na wszytkim najgorzej wychodzi Alberto, dla którego będzie to już trzecie PPV na którym miał wygrać pas, a tu jednak kolejny raz zmiana planów. Co jednak widowisku za wiele nie ujmie. To musi być walka gali do cholery!!!

Last Man Standing Match - LMS to jedna z moich ulubionych stypulacji. Orton świetnie się w niej czuje, w końcu wygrał go parę razy. Mam jednak wielką nadzieję, że to jednak Punk zgarnie wygraną. Od czasów jak jest tym "złym" wszystkie swoje większe feudy przegrywał, więc może na odchodne dadzą mu wygrać. No ale właśnie - Punk chce udać się na odpoczynek od wrestlingu, więc możliwe że walka zakończy się Puntem na głowę Punk'a i pretekst na urlop jest. Mam nadzieję że tak poprostu się tak nie stanie i Punk zgarnie wygraną.

Falls Count Anywhere Match - Rey z Codym na WMce dali dobre show, więc nie ukrywam że teraz apetyt na dobrą walkę wzrósł. Tu wygrywa Rey, no jednak on jobbnął na Manii, więc teraz musi się odpłacić. Po WMce feud nabrał dobrego tempa i po cichu liczę, że walka ta będzie show stealer'em.

No Count-Out, No Disqualification, Loser Leaves WWE Match - walka budziłaby napięcie, bo w końcu kariera jest na szali. Jednak przez newsy zwycięzca jest wiadomy i walkę wygra Layla. Ogólnie szkoda, że team LayCool się rozpada, ale Michelle chce pomóc mężowi w powrocie do zdrowia. Na pewno wróci niebawem. Nie podoba mi się pomysł ze zmiana stypulacji o opuszczeniu. Wolałbym by było jak na początku, że przegrany odchodzi ze Smackdown i w trakcie gali przed walką Layla wchodzi i wyzywa Michelle, że ta która przegra, będzie musiała opuścić WWE. Byłoby to bardziej wiarygodne. Jeśli walka będzie trochę podobna do tej z zeszłorocznego ER, gdzie walczyły Michelle i Beth, to będę bardzo zadowolony.

Ogólnie gala zapowiada się nieźle. Ladder match zapowiada się zajebiście, FCA, Steel Cage i LMS dobrze, NoDQ średnio i TT żałośnie. Pewnie jeszcze dojdzie jakaś walka, pewnie o US Tile lub IC Title, ale raczej ten pierwszy tytuł będzie na szali. No teraz największa niewiadoma - Chris Jericho. Czy powróci już teraz ?? byłoby mega gdyby tak. Ten wpis na Tweeterze daje wiele do myślenia. Karta wygląda dobrze, ale coż z tego skoro wszyscy znamy poziom Extreme w WWE. Użyją patyka, stołu, krzesła i po ptakach. No nic czekamy co się wydarzy. Tyle ode mnie.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg