Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kolejna chora moda czy coś więcej...?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mowa oczywiście o LL, coś mnie się zdaję, że właśnie owa federacja w obecnej chwili jest strasznie przez większość ludzi chwalona, wszyscy chwalą luchador'ów, w WCE też zaczyna panować na nich moda, ale ja się pytam czemu? To samo było kilka miesięcy temu z TNA wszystkim ta federacja podobała się, ale po pewnym czasie przejrzeli na oczy i już większości się tak nie podoba. To nie jest to, że federacja się popsuła bo nigdy jakoś nie była rewelacyjna po prostu była wtedy na TOP'ie no i nasuwa się pierwsze pytanie. Czy obecnie to samo dzieje się z lucha? Taka moda jest dziwna, ale zdaję mnie się, że po prostu obecnie jest kilku naprawdę prawdziwych fanów tej odmiany wrestlingu na BGZ, a reszta to tzw. szczególnie w piłce nożnej "sezonowcy". No i kolejne pytanie czy obecni fani lucha to prawdziwi fani? Czy też po prostu dzieci, które chcą być na czasie z tym co jest modne jak z jakąś koszulką. Można by też omówić fakt luchadorów, czy większość z nich jest ofiarą marków? Taki Mistico, który obecnie ma strasznie dużo fanów jak mało kto. Bo powiedzmy szczerze obecnie wszyscy zachwycają się nim, a przecież kim On jest dla zawodników z marką, których podziwiamy kilka lat? Mistico jest obecnie meksykańskim Ceną, ale inni nie muszą się ze mną zgadzać, ogólnie chodzi mi o jego pozycję w MS. Jest jeszcze kilka takich mniejszych przypadków, ale Mistico jest najlepszym jak dla mnie w obecnej chwili. Można też poruszyć wątek tego, że lucha to całkiem odmienny styl, ale to jest po prostu HF z nutką technicznego wrestlingu, powiedzmy sobie Hardy, Mysterio i kilku innych za czasów świetności wykręcało walki podobne stylowo i obecnie na poziomie lucha. Poza tym najważniejsze pytanie czy moda na lucha jest właściwa czy też jest to jakiś chwilowy wybryk? Yao też mówi, że dla ludzi liczy się obecnie show, a nie poziom walk, który obecnie jest lepszy w LL, ale czy jest to normalne? Za to w lucha brakuje show i czy to jest naprawdę wrestling? Czy to oddaje swoją hiszpańską nazwę? Przecież to LL ma znaczyć wrestling, a czy nie jest tak, że ważną częścią wrestlingu jest show na gali?

And I Quote...

DYSKUSJA OTWARTA!!!

P.S Krótko, ale dyskusja jest jak najbardziej do rozwinięcia przez Was komentujących. Poza tym ludzie High Stakes się samo nie zrobi, a myślę, że taka dyskusja jest na miejscu choć nie musi mieć zbyt wysokiego poziomu, nigdy mnie to nie szło, jednak zapraszam do pisania. ;)

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Droopi

1

• Ulicznik Xeb

1

• Hunico

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Xeb co dla ciebie jest chorę.To że wogóle nie znasz Lucha Libre a piszesz o tym dyskusje.Po oglądaj a potem pisz głupoty.Mistico meksykańskim Ceną.Po pierwsze Mistico jest popularny z powodu swoich umiejętności a nie z koszulek.Teraz kolejny twój głupi zarzut,w Lucha Libre nie ma show??Nic bardziej mylnego to że CMLL jest federacją typu Lucha Traditional i nie ma segmentów nie oznacza że w lucha niema segmentów.W AAA jest pełno segmentów ale są tam walki które są podstawą całego widowiska,pełne dobrych akcji,pełne emocji bez względu czy to tygodniówka czy PPV.Dlaczego ludzie uwielbiali kiedyś TNA??Może dla tego że były tam świetne walki??Świetni wrestlerzy??A dla czego nie oglądają??Może dla tego że jest inna polityka,słabe walki,wrestlerzy z WWE??Pomyśl trochę każdy ogląda to co mu się podoba a Lucha Libre daje to co lubi obecnie 89% fanów wrestlingu czyli styl hightflying,jest go pełno i każdemu się on podoba.Nie rozumiem cię wogóle człowieku..Najpierw obejrzyj jakieś lucha by potem o nim pisać.A tak to temat zrobiony na podstawie "Dla czego oni oglądają to Lucha zamiast WWE.Ja oglądam tylko WWE bo jest fajne.Co mnie obchodzą pajace w maska".Obejrzysz pogadamy.Pozdro :evil:

dop.Zgadzam się z Yao.Wrestling to wrestling a entertaiment to show.Pozdrawiam Xeb'a//Hayabusa

#SmartFanZone

Trochę nie rozumiem twojej opinii. No i nazwa tematu chora moda ? No zdezorientowany jestem. Aktualnie ludzie szukają tak mi się wydaje alternatywy dla TNA i WWE bo być może to show ich nudzi. I właśnie takiej alternatywy szukają w ROH,CZW,AAA,CMLL. Każdemu podoba się co innego. I czy to się nazywa chorą modą ? Nie wydaje mi się. Tym bardziej że teraz takie AAA stoi na wysokim poziomie jeśli chodzi o Show. Wcześniej mało kto słyszał o tych federacjach tak naprawdę i nikt sie nimi interesował. Czy to że ludzie zaczęli odkrywać piękno i kwintesencję lucha libre jest chorą modą ? TNA miało taki okres gdy dawali show które mogło się podobać. Bez obrazy dla fanów TNA ale moim zdaniem ten czas minął. Sam oglądałem federacje TNA ale po kilku miesiącach przestałem. Uważam że należy rozgraniczyć fana LL i człowieka który chce zobaczyć jak wygląda LL. To że niektórzy chcą sprawdzić czym my się zachwycamy (Ja, Yao, Peri, Haya itd.) nie znaczy jeszcze że jest jakaś moda na to. Każdy ma prawo wyboru. Ktoś albo zacznie oglądać LL na dłuższą metę albo wróci do WWE i taka jest kolej rzeczy. Porównywanie zawodników z LL i WWE jest nie na miejscu. Yao wyjaśnił czemu. Tyle jeśli o mnie chodzi.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Dopiero teraz zajrzałem do tego tematu i muszę powiedzieć Ci Kseb, że podniosłeś mi ciśnienie.

Mowa oczywiście o LL, coś mnie się zdaję, że właśnie owa federacja w obecnej chwili jest strasznie przez większość ludzi chwalona

Zacznijmy od tego że Lucha Libre nie jest federacją.

Czemu panuje "moda" na federacje LL? Tak jak pisał Yao ponieważ to jest bardzo dobry wrestling. Ludzie zaczęli przekonywać się do tej odmiany pro-wrestlingu i tyle. Wszystko idzie wężykiem, właśnie dobrym przykładem jest nasze forum. Najpierw był Yao, potem Peri, następnie ja i tak powoli userzy zaczęli zachwycać się lucha libre. Każdy jednak woli coś innego, zobacz ja uwielbiam AAA, Peri chyba też, a z kolei o ile dobrze mi wiadomo Yao oraz Haya kochają CMLL. Tu się właśnie nasze drogi nieco rozchodzą, każdy idzie własną drogą, Peri lubi Wagnera, który nie jest lotnikiem, a ja wolę Aero Stara, który można powiedzieć w powietrzu przebywa niemal przez całą walkę :P. Jeśli teraz uważasz Kseb, że TNA nie było nigdy dobre to pozdro. Każdy ma swój gust, ale mimo to podejrzewam, iż nie oglądałeś TNA za czasów swojej złotej ery. W każdym razie masz rację, może jest tutaj kilku "sezonowców", ale cóż tak to bywa. Nie każdy lubi akurat tę odmianę wrestlingu. Ja nie oglądam LL przez to, że ogląda je ktoś, przecież w ogóle nie rozumiem jak można oglądać coś na siłę. Podobnie jest z ubraniami, jakbym miał nosić coś na siłę bo jest taka moda, to by mnie chyba szlag jasny trafił. Porównanie Ceny do Mistico to już jest przesada. Naprawdę Kseb, sorry, ale jak chcesz robić tego typu dyskusje to najpierw zacznij oglądać w tym przypadku lucha bo naprawdę piszesz taki bzdury, że nie wiadomo czy się śmiać, czy też płakać. Zapewne jednak Sin Cara jeśli będzie facem, a raczej tak właśnie będzie, to stanie się nowym ulubieńcem amerykańskich dzieciaków. W sumie nie tylko dzieciaków ponieważ wiele osób Go lubi za to, co pokazuje w ringu. No bo tak naprawdę prawdziwy fan wrestlingu patrzy na umiejętności, a nie na to czy ktoś jest dobry, zły czy też inne tego typu pierdoły.

Poza tym najważniejsze pytanie czy moda na lucha jest właściwa czy też jest to jakiś chwilowy wybryk?

Moda, moda... moda to trochę złe określenie. Jak moda może być właściwa, moda to taki można powiedzieć chwilowy zachwyt daną rzeczą. Dla niektórych może jest to właśnie taki chwilowy wybryk, ale uważam, że prawdziwi fani LL nie porzucą tego co kochają. Nie wiem też Kseb czym dla ciebie jest show. Nie wiem jak Ty to słowo interpretujesz. W lucha nie ma show? Nie oglądałeś lucha, nie mogłeś oglądać ponieważ gdybyś to znał, to zapewne byś tak nie mówił. W każdym razie jeśli dla ciebie show to segmenty, storyline, fajerwerki to spokojnie. W AAA normalnie feudy rozwijają się jak w WWE, TNA czy wielu, wielu innych federacjach. Show jest tam gwarantowane. Poza tym same walki to niezwykłe widowisko. W CMLL nie mamy segmentów, ale show i tak jest. Walki, te widowiskowe tańce półnagich kobiet... czy to nie jest show?! Poza tym chyba źle rozumiesz pojęcie wrestling. Przyjmijmy, że dla ciebie sama walka nie jest show, spoko. To w takim razie żadna federacja, która skupia się głównie na walkach nie powinna nazywać się fedką wrestlingową ponieważ nie robi show WTF?! WWE, TNA i inne federacje nie mogą istnieć bez storyline i innych takich, a fedki Indy, Lucha itp. owszem mogą. To są poprostu odmiany wrestlingu, kultura i takie tam. Każde państwo na świecie ma swoją kulture, ma w sobie coś, czego nie można znaleźć nigdzie indziej. Podobnie jest z federacjami wrestlingowymi, każda charakteryzuje się czymś innym i jest jedyna w swoim rodzaju.