Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wujku, przebaczysz?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

4823201622_6b1fcf09c2.jpg
dyskusjef.png

Wujek Vince, na ile jest pamiętliwy?

Postaci >C<hristiana nie trzeba chyba przedstawiać. Jeden z twórców Tables, Ladders and Chairs, jedna z czterech osób uczestnicząca w pierwszym historii tag team ladder machu, 3 time Intercontinental Champion, 2xECW Champion, w swoim debiucie zdobył, co prawda nic nie znaczący, pas Light Heavyweight. Człowiek, któremu chyba nie można zarzucić braku umiejętności zarówno ringowych jak i umiejętności za mikrofonem.

Skupmy się na jednym konkretnym momencie. Jest rok 2005. Christian zaczyna regularnie występowac w main eventach, odgrywa dobrze swoją rolę na RAW. Gimmick Captain Charisma okazał się strzałem w dziesiątkę. Pomimo bycia zarozumiałym heelem Christian zdobywał pop którego nie jeden face mógłby pozazdrościć. Dostaje ochroniarza, trash talkuje na Main Eventerów, a zwłaszcza na Cenę. Gdy John trafił na RAW Christian otrzymał jedyny w swojej karierze title match, było to Vengeance 2005, gdzie do feudu dołączył jeszcze Chris Jericho. Po tym evencie, na którym Cena utrzymał swój pas mistrza, Christian dostaje draft na SmackDown. Tam również dostawał sporą uwagę, mini angle z Batistą (ówczesnym World Championem), a także własne show, czyli The Peep Show. Po czasie jednak Christian spadł do niższego mid-cardu. To właśnie wzbudziło wątpliwości w Jasonie Reso i ten postanowił... przeskoczyć do TNA, gdzie stał się gwiazdą dużego formatu, ba, był niepokonany przez bardzo długi okres czasu, zdobył tam pas mistrza dwukrotnie. Można tylko rozważać co by się stało z nim gdyby nie przeskoczył do promocji pani Carter. Gdy pytają mnie "Czy Christian byłby World Championem", odpowiadam "Tak, byłby". Jeśli The Great Khali był, to ktoś taki jak Christian na pewno by ten pas dostał.

Całe gadanie Vince'a McMahona o tym, że nie widzie w Christianie potencjalnego main eventera to oczywiście bzdura. Traktowanie tego wrestlera w taki sposób jest spowodowane tylko i wyłącznie faktem, że przeszedł do TNA. Z znanych mi źródeł Vince w momencie gdy Christian odchodził z WWE zapytał go czy planuje przejść do TNA. Christian odpowiedział, że nie. Ojoj... jak to mówią "You don't cross the boss".

Teraz jesteśmy na ECW. Christian oczywiście wraca i tam gra główną rolę. W sumie to nie miałem nic przeciwko, przecież był tam główną gwiazdą. Jednak ECW się rozwiązało i Christian przeskoczył na RAW tylko po to, by przeskoczyc na SmackDown. Na SmackDown po tym jak "wykopał" Edge'a miałem wielkie nadzieje, teraz tytuł, teraz main event. Ten jednak zaczął feud z Drew McIntyrem, który de facto wygrał. Później z Alberto Del Rio. Gdy Christian został kontuzjowany to szczerze się ucieszyłem. Wiedziałem, że na pewno zostałby mu gładko podłożony, a WWE ma tendencje do pushowania powracających gwiazd.

Jak Del Rio wygrał Royal Rumble pomyślałem "nie, nic z tego". Jest Elimination Chamber... ja patrze... patrze... i oczom nie wierzę. Christian obija Del Rio przy Edge'u. Cytując klasyka "to musiało coś być". Ostatnio to właściwie Christian prowadzi feud z Del Rio, a Edge jest dodatkiem (w moich oczach ofc.). Rola Reso jest ciągle nieznana jeśli idzie o Wrestlemanię. Ale tutaj rodzi się pytanie.

Czy odpokutował już za swoje grzechy?

Vince nie jest głuchy i na pewno słyszy, że Christian zbiera teraz jeden z największych popów w niebieskim brandzie. Dlatego też...

Czy Christian na stałe zawita w Main Eventach?

Jaką rolę dla niego widzicie na Wrestlemanii?

Czy Christian będzie pierwszym wrestlerem, który zdobędzie główny pas w TNA i WWE (w tej kolejności)?

jrthqr.jpg
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wodzik96

1

• Hacjend

1

• Brem

1

• Hunico

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Bez wątpienia zaliczam się do zwolenników Christiana. Nie doceniałem go w WWE. Zrobiłem to dopiero jak Cage ;) zaczął występować w TNA. Pamiętny feudy i jego streak, który długo był nie naruszony. Christian odgrywał znakomitego heela. Cwaniaka, pewnego siebie nie cofającego się przed żadną efektowną akcją. Przyznam, że żałowałem jak odchodził z TNA, ale rozumiałem jego decyzje, ponieważ od jakiegoś czasu był tam po prostu źle traktowany.

Jego umiejętności zarówno ringowe jak i słowne do najwyższa półka. Dla mnie to wrestler kompletny jednak ciągle w WWE niedoceniony i pomijany. Jednak ostatnio coś drgnęło. Jedna, potem druga wygrana z Del Rio. Z tym Del Rio, który już niedługo zmierzy się z Edgem na WM. Kurczę, o co tu chodzi? Czyżby naprawdę było coś na rzeczy? Ciągle marzy mi się jakiś udział Christiana na WM. Być może będzie to tylko interwencja w walce. Obstawiam heelturn, bo to jest to co Christian odgrywa znakomicie. Wtedy też promowanie Christiana na Del Rio miało by sens. Większy szok u marków :)

P.S. Po raz pierwszy od dawna nie mogę się doczekać Smackdowna. A to już coś.

16476371734edf391100c30.jpg

Christian jak dla mnie to jeden z najlepszych wrestlerów lecz jest szmacony przez WWE chodz w TNA był tam niesamowity

2 razy główny pas była dla niego szansa by tam zostać jednak on powraca na ECW i jest tam największą gwiazdą zdobywa pas

i nikt go nie może pokonać aż wreszcie likwidacja ECW i co zostaje przeniesiony na Raw ale potem znowu idzie na SmackDown

aż wreszcie feud z Alberto i kontuzja powrót na Elimination Chamber i ratuję Edge przed kontuzją następnie po 10 latach

znowu Christian i Edge walczą razem w Tag Teamie ale ostatnio na SmackDown dużo nie brakowało i by Edge został

usunięty z walki na Wrestlemanii na szczęście Christian nie pozwala na uderzenie krzesłem Alberto robi to on sam.

no i na tym koniec chciałbym aby Christian znowu był heelem bo był naprawdę dobry i chciałbym zobaczyć walkę

Christian vs Edge o pas WHC Christian wygrywa i rozpoczyna się feud który prowadzi do Face Turn dla Christiana

i znowu Tag Team.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Mój post będzie nawiązywał do RAW, więc Ci co nie oglądali niech nie czytają!

To może najświeższe przemyślenia, po RAW mogę powiedzieć, że Christian jest wmieszany na stałe do tego feudu bo bez powodu nie kręciłby się co galę w okół Edge'a, Alberto i nawet tego Brodusa, poza tym atak po walce Del Rio na Christianie dodaje jeszcze kilka procent, że Cpt. Charisma w najbliższym czasie zakręci się w okół pasa WHC. Poza tym coś mnie się zdaję, że to właśnie Christian jakimś podstępem ( heel turn ) Zgarnie pas na WM'ce. No chyba, że dołączy oficjalnie na SmackDown! To jego szanse na wygraną zmaleją. Jednak jestem przekonany, iż jeśli nie będzie go na karcie i nie pojawi się do WHC Match'u. To w tej walce wystąpi i daję mu wtedy 50% na wygraną. Oj powiem szczerze z tymi pasami jest to bardzo możliwe bo zdaję mnie się, że człowiek łapczywy na pieniądze jakim na pewno jest Vince widząc, że Christian może mu nazbierać jeszcze do skarbca nie przepuści takiej okazji, jednak szkoda, że tak późno.

Krótko, ale nie chciałbym się rozpisywać na siłę nie mając nic więcej do powiedzenia.

Dzięki tej dyskusji też uświadomiłem sobie czemu Christian jest pomijany. Wcześniej jakoś na to nie patrzyłem w tym kierunku. Pamiętam że byl taki punkt zwrotny gdy wszyscy liczyli że Christian wygra MiTB a się nie udało. Też wtedy byłem zaskoczony ale teraz wiem dlaczego. Decyzja o odejściu do TNA i ponownym powrocie do TNA ciągnęła się za Christianem prze długi okres czasu. Wszyscy wiedzieli jak wielki ma potencjał i że jest doskonałym zawodnikiem a mimo wszystko tkwił w midcardzie. Chyba każdego to denerwowało bo dobrze wiedzieliśmy na ile go stać. Ale jaka jest teraźniejszość ? Potwierdza regułę lepiej późno niż wcale. Christian powrócił po kontuzji i chyba poprawne jest stwierdzenie że odkupił winy. Powrócił i rozpoczął z wysokiego "c". Wykręcał znakomite walki i został wkręcony do feudu o pas WHC. Jest to prawie pewne że niebawem zawalczy o ten pas, a być może go zdobędzie na WM. Ale to raczej mało prawdopodobne. Od samego powrotu toczy pojedynki razem z Edgem kontra Del Rio i Clay i nie jest to bezcelowe. Dokładnie zgodze się z przedmówcami. Szykuje się heel turn Christiana i chyba jest to dobre posunięcie. Ale czy tak naprawdę do tego dojdzie ? Tu trzeba się głębiej zastanowić. Szanse rozkładają się raczej 50 na 50. Powiem tak. Jestem pewien na 80% że Christian zdobędzie pas ale nie wiem kiedy. I stwierdzam też że " Odkupił Winy ".

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

• Styl:  Jasny

Na wstępie chcę zaznaczyć, ze rysunek Christian'a zajebisty :D Ale przejdźmy do rzeczy.

Chritian na dzień dzisiejszy prezentuje się zajebiście. Dzięki niemu feud Edge vs Del Rio nabrał rozpędu, bo tak to było jakoś tak bez impetu. Teraz chciałbym wrócić do dawniejszych czasów. Jeszcze jako E&C, Christian był tym który robił więcej w walkach TT od Edge'a. Lepszy moveset oraz wykonywał lepsze bumpy jeszcze za czasów TLC matchy. Ich Ladder Match między nimi z No Mercy 2001 to również zasługa Christiana że wyglądał dobrze. Ale jednak wybrano Edge'a jako tego co ma dostać większy push. Dlaczego?? Nie wiadomo i pewnie nie dowiemy się co kierowało Vincem te 6 lat temu. Christian przeszedł do TNA, gdzie stał się wielką gwiazdą. Świetne matche, niepokonany przez długi czas, ale jednak coś się popierdzieliło i wrócił do WWE. Wielu myślało, że powróci i od razu feud o najważniejsze pasy. A tu co?? - zesłanie na zadupie WWE zwane ECW. Fakt, że po pojawieiu sie tam podniósł nieco poziom tygodniówki, zdobył ECW Title 2 razy. Później przejście na Smackdown i beznadziejna kontuzja która wykluczyła go na 5 miesięcy. Nadchodzi Elimination Chamber. Edge wygrywa swój match i broni tytuł, ale zostaje zaatakowany przez Alberta, a wtedy buuum ... pojawia się Christian i leje jak chce Del Rio. Od tego momentu jest tylko lepiej w świecie Christian'a. Jest główną postacią w feudzie między Edgem i Del Rio, co może poskutkować tym, że zostanie dodany do tej walki być może jeszcze na Smackdown, a moze na samej WMce.

Wujku przebaczysz?? Wydaje mi się, że Vince już wybaczył Christian'owi tą zdradę przez przejście do TNA. Pzez te dwa lata Chrisma służył jako pionek do zapełnieniu luki najpierw w ECW, a potem na RAW i Smackdown. Jego mini feud z Mcintyrerem był niezbyt dobry, mimo tego że Christian bardzo się starał. Pamiętne Peep Show gdzie był gość niemowa (Hornswoggle) było przesadzone w sensie beznadziejne, ale dzięki niemu jako tako to wyglądało. Jednak swoje grzechy, a raczej grzech adpokutował po dwóch latach i teraz nadchodzi jego czas. Na pewno zobaczymy go z tytułem, ale czy tak prędko?? Na Wrestlemanii raczej nie wygra (o ile weźnie udział w walce), jednak coś mi się wydaję,że odwróci się od "brata" i przejdzie heel turn. Obecnie jego pozycja Main Eventera na Smackdown jest bardzo pewna. Świetne walki z Alberto, całkiem zjadliwa z Clay'em no i dużo go jest zarówno na Smackdown jak i na RAW. Bez wątpienia można powiedzieć, że Vince już wybaczył Christianowi i szykuje dla niego spory push.

Tyle ode mnie. Trochę wymęczone, ale chyba niezłe :)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Ja przez ostatnie lata przyznam że Christiana bardzo ale to bardzo nie lubiłem. Jako facowy cpt Charisma jak dla mnie był on po prostu nudny, to jego klaskanie przed cillswitch'em, rozglądanie się, to wszystko było bardzo nie prtzekonujące. Oglądałem go trochę za czasów Brood, za czasów Edge & Christian, w TNA, Christian po prostu powinien byc heelem. Face jest nijaki, mydłkowaty, bez wyrazu, za to cwaniaczkowaty heel jest z niego świetny. Na chwilę obecną jak dla mnie niemal pewne jest że odegra on jakąś istotna rolę na WM'ce. Raczej już nie dostanie dołączony do walki, zresztą byłoby to nie fair wobec Alberto który nie po to wygrywał RR żeby walczyć w Triple Thret zresztą trochę by to popsuło całą range RR. Zresztą juz w zapowiedziach walki WHC za Alberto widnieje Brodus a za Edgem własnie Christian. Stanie on w narożniku Edga jako przeciwwaga dla Clay'a. Z jednej storny można powiedzieć, że to słabo. Nie ma w końcu walki, będzie tylko przydupasem. Jednak z drugiej strony otwiera to przed nim wielkie możliwości, i jeżeli WWE nie zrobi teraz tego heelturnu to straci okazję na świetne story. Od dawna pojawiają się newsy że Edge niedługo kończy i chciałby przed emeryturą pofeudować zbyłym tag partnerem. Ja od dawna piszę że to dobry pomysł ale pod jednym jedynym warunkiem, Christian w tym feudzie musi być heel'em. No i tu nadaża się świetna okazja. Sędzia odwróci uwagę od ringu, nie wiem może jakies zamieszanie z Broduem, Christian niespodziewanie wbija na ring, KillSwitch dla Edga, Alberto odlicza albo zakłada dźwignię i po walce. Del Rio idzie z pasem do feudu zzz... :thinking: A nie wiem... Dajmy na to że do krótkiego feudu z Big Show'em trwającego do draftu a potem ktoś godniejszy, najlpeiej JoMo. A Edge i Christian rozpoczynają feud. Minusem tu będzie że ich feud nie będzie miał żadnej większej stawki co zawsze będzie słabsze niż miałby być o pas ale myślę, że i tak dadzą radę. A może nawet miałby on się zakończyć carrer vs carrer? To by było najlepsze wyjście, a wcześniej najlepiej jakby jakies pomniejsza stawki dodawali np włosy Edga na szali przeciw hmmm czemuś. Myśle że ich feud to teraz najbardziej realny scenariusz, wszystko na to wskazuje. Czy Vince wybaczył? Może nit tyle wybaczył, to nie jest najwazniejsze, Vince wie, że to jest dobre story, że może przynieśc zyski. A że feud nie toczyłby się o pas, dalej Christian nie byłby na szczycie. Niby jest też opcja, że ten turn nie dojdzie do skutku i np Alberto skrzywdzi Edga na WM'ce, ten będzie pauzował a w tym czasie partner zastąip go w feudzie o pas, za parę miesięcy go odbierze i dopiero wtedy feud parnterów? Mniej prawdopodbne ale też nie złe. Już za 5 dni wszystko będzie jasne.

• 3 tygodnie później...

Po ostatnim Smackdown! można stwierdzic że

Wujek już mu przebaczył.Będzie walczył o WHC na ER

Chociaż ja wolałem go za nim odszedł do TNA bo według mnie lepszy jest jako Heel.Ale mimo wieku daje rade

Dobra, Edge odszedl i teraz stoi przed Christianem szansa wskoczenia do ME. Wciaz swieza okcja jego przyjaciela moze byc dla niego zbawienna. Chirstian juz do konca byl skazany na mid-card/upper mid-card bez szans na ktorys z glownych pasow lecz teraz sie to moze zmienic. SmackDown! jest przepelnione heel'ami a od niedawna nie ma topowego face'a i jednym z najrozsadniejszych rozwiazan bedzie przebaczenie Christianowi i danie mu szansy. Ma over z publika, wciaz jest dobry a w chwili obecnej, najlepszym kandydatem na zajecie miejsca Edge'a.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png