Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Volador,Jr - Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po krótkiej przerwie, Peri prezentuje kolejną biografie - przedstawia ona zawodnika, który osiągnął wiele, szczególnie w Lucha Libre, zdobył on również uznanie w Stanach Zjednoczonych, tradycja Lucha Libre w jego rodzinie jest bardzo bogata - bez zbędnego zapowiadania - VOLADOR,JR. (Coś tym razem słabsza bio)

volador2.png

Wstęp

Volador Jr (urodzony 26 stycznia 1981) jest profesjonalnym zamaskowanym Luchadorem, najlepiej znanym z występów dla Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL) w jego rodzinnym Meksyku i dla Total Nonstop Action Wrestling (TNA) w USA. Prawdziwe imię i nazwisko Voladora nie jest znane, jest ono trzymane w tajemnicy. Volador,Jr jest synem Luchadora – Voladora, który aktualnie walczy jako Super Parka. Jest on również kuzynem L.A Parka i Ś.P El Hijo de Cien Carasa.

Consejo Mundial de Lucha Libre

14 sierpnia 2001 Volador Jr uczestniczył w Torneo Gran Alternativa w drużynie z Atlantisem. W pierwszej rundzie pokonali oni Mascare Ano 2000 o Enemigo Publico, odpadli w półfinale w walce z Black Warriorem i Sangre Aztecą. Volador Jr uczestniczył w pierwszym turnieju, którego zwycięzca miał zostać CMLL World Super Lightweight Championem, lecz przegrał w pierwszej rundzie z Rockym Romero. 5 Grudnia 2003, Volador, El Felino i Ephesto Safari wygrali wolny pas Mexican National Trios Championship wygrywając z Alanem Stone, Super Crazy i Zumbido. 20 Sierpnia 2004, uczestniczył w kolejnym Torneo Gran Alternativa, znów z Atlantisem, drużyna ta znów odpadła w półfinale tym razem przegrali ze zwycięzcami turnieju – El Hijo del Santo i Mistico. Volador, JR, El Felino i Safari przegrali Mexican National Trios Championship 25 Marca 2005 w walce z Pandilla Guerrera (Doctor X, Nitro I Sangre Azteca) 2 czerwca 2006 uczestniczył w kolejnym Torneo Gran Alternativa w drużynie z Dos Carasem, Jr. Zostali oni wyeliminowani w pierwszej rundzie w walce z Ultimo Guerrero i Nitro. 13 sierpnia 2007 Volador wraz z El Sagrado i La Sombrą wygrał Mexican National Trios Championship, po raz drugi.

Total Nonstop Action

Volador uczestniczył w World X-Cup 2008, jako członek Team Mexico (z Reyem Bucanero, Ultimo Guerrero I Averno). Drużyna ta doszła do finału na Victory Road 13 lipca 2008. Pokonał on Kaza, Naruki Doi i Daivari, zdobywając kilka punktów dla swojej drużyny. Team Mexico wygrał turniej z jednym punktem przewagi. 30 października 2008, Volador zawalczył w swojej pierwszej walce poza X-Cup, w drużynie z Hiroshi Tanahashim przeciwko Motor City Machineguns, Volador przegrał tą walkę. Po walce został on zaatakowany przez Sheika Abdul`a Bashir`a. Na Impekcie 7 listopada Volador znów w drużynie z Tanahashim walczyli w 4-way Ladder Matchu o tytuł pretendentów o pas Beer Money – TNA WORLD Tag Team Championship. Walka o to miano toczyła się między Voladorem i Tanahashim, Abyssem i Mattem Morganem, Team`em 3D i Lax. Walkę tę wygrał Matt Morgan Abyss. Na Turning Point, Volador uczestniczył w 10-man X Division Matchu. Volador, był drugą wyeliminowaną osobą, walkę wygrał Eric Young. Była to ostatnia walka Voladora dla TNA.

Campeones.JPG

Powrót do Consejo Mundial de Lucha Libre

Po ostatniej walce w TNA, Volador,Jr kontynuował pracę dla CMLL „na pełny etat” 16 stycznia 2009 Volador i La Sombra pokonali Averno i Mephisto wygrywając CMLL World Tag Team Championship, obaj wtedy mieli po dwa pasy. Posiadanie dwóch pasów skończyło się 3 lutego 2009, gdy Volador, Jr, El Sagrado i La Sombra stracili pasy Mexican Trios w walce z Poder Mexica (Sangre Azteca, Black Warrior i Dragon Rojo,Jr). Po stracie pasa, Volador,Jr i Sombra skupili się na swoim Tag teamie, przez 2009 i 2010 broniąc ten pas osiem razy. Ich wysiłki jako drużyna zostały nagrodzone tytułem „CMLL Tag Team of the Year” 2009. W tym samym roku Volador został wybrany na najbardziej popularnego wrestlera roku.

1284144377866_f.jpg

Jako Rudo

22 Stycznia 2010, Volador, Jr, uczestniczył w Torneo Nacional de Pareja Increibles, w drużynie z El Terrible.Turniej ten polega na tym, że Tecnico (Volador, Jr.) i Rudo (El Terrible) walczą razem, W drugiej rundzie turnieju, drużyna ta zmierzyła się z Averno i Mistico. Mistico będący przez lata facem, podczas tego turnieju Mistico zaczął grać rolę Heela, atakując nielegalnymi ciosami swojego długotrwałego przyjaciela – Voladora. Mistico wygrał tą walkę po nielegalnym uderzeniu w kroczę, którego sędzia niestety nie zauważył. Po walce Mistico wziął mikrofon i oświadczył „ że wszystko było fair w walce o obronę Mexico City” . Ta dwójka spotkała się ponownie w Main Evencie show w Arena Mexico 5 lutego 2010. W którym Mistico potwierdził to, że stał się całkowitym heelem. Przez całą walkę Volador atakowany był nieczysto. Poprzez nieczyste zagrania Mistico, Volador musiał dostać nową maskę, ponieważ ta w której wszedł całkiem się rozpadłą. Volador przegrał tą walkę, przez przekręt Mistica, który ściągnął swoją maskę i rzucił nią w Voladora, zobaczył to sędzia, który zdyskwalifikował Voladora. Na koniec Mistico próbował zrobić La Misticę Voladorowi, ale ten skontrował i obezwładnił Mistico właśnie La Misticą. 12 lutego 2010 Volador wygrał walkę z Mistico o Mexican National Light Heeavyweight Championship. Walka zakończyłą się wynikiem 2:1 dla Voladora. 26 Lutego na CMLL Super Viernes, została ogłoszona walka Lucha de Apuesta między Voladorem, Mistico, La Sombrą i El Felino. Walka ta była Main Eventem Homenaje Dos Levendas 2010. Osobami, które zostały przypięte jako pierwsze i musiały walczyć o swoje maski byli La Sombra I El Felino. Po długiej walce La Sombra przypiął El Felino, który musiał zdjąć swoją maskę. Po tej walce Mistico przeszedł turn i znów był tecnico, jednak Volador, Jr nie ufał mu do końca. Storyline między nimi trochę ucichł, lecz pod koniec Maja 2010, rywalizacja wznowiła sięna nowo, gdy Volador i Mistico zmierzyli się o Mexican Light Heavyweight Championship, który po walce pozostał w posiadaniu Voladora,Jr.. Na Sin Salida 2010, obaj stanęli po przeciwnych stronach w walce Relevos incredibles, Mistico był w drużynie z Mascarą Doradą i Mr. Aguila, a Volador,Jr stanął u boku Averno i Negro Casasa. Averno wszedł na ring w starej masce, w której walczył za czasów teamu z Mistico. W trakcie walki Averno chciał namówić Mistico do przejścia na złą stronę, lecz Mistico się nie zgodził po czym Averno zdjął maskę, pod którą kryła się taka, która była zmieszaniem stylu Averno i Voladora. Po tej walce Volador zaczął walczyć jako Rudo. Walkę tą wygrała drużyna Mistico, dzięki Voladorowi, który próbował oszukiwać za co został zdyskwalifikowany. 12 lipca 2010, na Promociones Gutiérrez 1st Anniversary Show Volador uczestniczył w walce gdzie 10 osób kładło na szali swoje maski (było to pięć drużyn pareja incredibles - face/heel) Volador był w drużynie z El Alebrije. Volador i Alebrije byli druą drużyną, która uciekła z klatki. Na końcu został mistico i El Oriental, oczywiście Mistico wygrał i zmusił go do ściągnięcia maski. Miesiąc później Volador,Jr i La Sombra przegrali CMLL World Tag Team Championship w walce z Los Invasores (Mr.Aguilla i Hecror Garza), na tym samym show, Volador utwierdził swoje bycie rudo poprzez zaatakowanie La Sombry. Podczas 2010 Universal Championship tournament Volador,Jr pokonał w pierwszej rundzie Valiente, a w drugiej zmierzył sięz La Mascarą, przypieczętowując swoją pozycję jako Rudo, przez dyskwalifikacje, która była spowodowana nadmierną brutalnością, Volador zostawił La Mascarę, nie przytomnego, także był on łatwym przeciwnikiem w następnej rundzie. Po tym Show Volador zaczął feudować z La Sombrą ich feud skończył się w main evencie CMLL 77th Anniversary Show, czyli a 14-man steel cage Lucha de Apuesta, mask vs. mask matchu. Volador był 10. osobą, która opuściła klatkę. Na końcu walki La Sombra pokonał Olimpico, jednocześnie zmuszając go do ściągnięcia maski. 5 października 2010 Volador stracił Mexican National Light Heavyweight Championship w walce z La Mascarą, title run z tym pasem trwał 236 dni.[/b]

Wszystkie prawa zastrzeżone, nie kopiować bez mojej zgody

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TadziuU

1

• Illusion

1

• Hayabusa1674326013

1

• Hunico

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo dobra biografia. Co więcej można napisać o Voladorze ? Jest to w sumie prawie, że wyczerpanie tego tematu. Ale nie zapominajmy że Volador jest barwną postacią i niesamowicie uzdolnionym zawodnikiem. Moim zdaniem niedługo będzie mistrzem. Co do samej biografii to dobra robota. Czekałem na jego biografię i się doczekałem. Wszystko przejrzyście, bez błędów. Oby więcej takich biografii :t_up:

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

No i nowa bardzo dobra i fajna biografia następnego Luchadora od Periego.Wszystkie najważniejsze momenty w jego karierze napisałeś.Fajnie się czyta tą biografie o Voladorze.No i poszerzyłem swoją taką sobie wiedzę o następnym luchadorze.Dzięki Peri :) .

Ładna biografia choć bo Voladorku Juniorku spodziewałem się troszkę większej ilości informacji ... no ale może miał nudne życie czy coś ^^.

DTU uno... Porque UNO no es ninguno....

obraz1m.png

''Jeden fan sceny niezależnej jest wart tyle, ile jest wart jeden milion fanów WWE''

Pomyślał Hayabusa siedząc na kiblu i rozmyślając nad sensem istnienia

Gratuluje Tak świetnej pracy. A wydze że dużo pracy w to włożyłeś. Ja nie za bardzo interesuje się Lucha ale miałem sporą lekturkę... Dobra robota Masz reputa :thumb:

1.jpg

Iluzja.....

Mi bardzo w biografiach podoba się estetyka, że wszystko łatwo i prosto do zrozumienia napisane. Ciesze się z tych biografii z Lucha, bo nie dość, że można poznać nowego zawodnika to można sie dowiedziec co on robił kiedyś, a njoie tylko gdzie obecnie występowąl itp. jedno zdjątko mi się nie otwiera, ale to szczegółek malutki ;) Peri, wielkie dzieki za to Bio i czekam na kolejne!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Biografia estetycznie napisana miła dla oka. Fajnie się czyta. Peri zawarłeś w niej wiele ciekawych informacji na temat Voladora i tak ma być. Nie interesuję się lucha ale dzięki Tobie poszerzyłem sobię moją wiedze :D . Dzięki za bio :t_up: .

532814JWPERO.png

WCE Bilans:

Łącznie jako Wade Barrett:

8-4-0

scaled.php?server=842&filename=continental.png&res=medium

A ja powiem tak. Oczywiście biografia kolejna napisana tym pięknym sposobem. Jest ładnie czytelna i bardzo zrozumiała co jest najważniejsze. Lecz trochę za dużo wprowadzasz tych nazwisk. Możesz unikać że to jest ten tego, a i jeszcze kuzyn tego tamtego i tego od wuja. Rozumiesz chyba o co chodzi, bo to zdarza się w prawie każdej twojej biografii. Szczerze, nie widziałem że Volador ma jakieś powiązania z TNA, ale dzięki Tobie już wiem :D Dzięki że mogłem poznać bliżej kolejnego zawodnika Lucha. Czekam na kolejne i wyślij mi linka na gg z biografią bo zawsze jak się pojawi to nie mam czasu aby ją skomentować.

Szczerze to w ogóle nie kojarzyłem tego zawodnika, do teraz, przybliżyłem sobie historie kolejnego Luchadora. Jak zawsze w twoich bio, świetnie estetycznie, raj dla oka, no i oczywiście się nie nudziłem. Czekam na więcej, może teraz jakiś zawodnik z RoH ?

964893.jpeg

Rock to nie tylko muzyka, to także stan ducha.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Kolejna dobra biografia.Volador jest w 4 moich ulubionych luchadorów.Jest strasznie dobrym rudo i za ten czas najbardziej go cenie,jako technico też był dobry ale to nie to samo.Występ w TNA też świadczy o dużym pushu dla niego od CMLL.Czekam na kolejne bio.Pozdro :)

#SmartFanZone

Gdy wszedłem w ten temat i zobaczyłem tego gostka - myślałem, że to Rey Mysterio, bez kitu. Fajna biografia, dużo ciekawych rzeczy na jego temat. Co prawda nie interesuje się LL, ale takie biografie chętnie poczytam, zawsze dobrze wiedzieć, co dzieje się z gwiazdami meksykańskich federacji. Szacun dla Ciebie Peri, bo widać, że wkładasz w to mnóstwo pracy, oby więcej takich biografi.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg