Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCE PPV - High Stakes - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WCE Pay Per View Presents - High Stakes

16985307.png
17537867.png

Partnerzy:

kfc-logo.png
thqkopia.png
sprite-logo.png

3 Kwietnia 2011

Seattle, Washyngton

Oficjalna piosenka: Bullet for my Valentine - 4 Words

Karta

Skip Sheffield vs John Cena - Code of Honor Rules Match for World Heavyweight Championship

Code of Honor - Zasady:

1. Uścisk rąk przed i po walce.

2. Bez interwencji z zewnątrz, czy innej pomocy poza ringowej.

3. Żadnych nieczystych zagrywek.

4. Zero dyskusji z sędzią.

5. Naruszenie którejś z zasad powoduje przegraną.

Wade Barrett © vs Daniel Bryan vs Christian - Triple Threat Match for Continental Championship

Ted DiBiase © vs Carlito - Normal Match for Television Championship

"Stone Cold" Steve Austin vs The Rock - Three Stages Of Hell Match (Loser Leaves CrashDay)

Kofi Kingston vs The Miz - Normal Match

High Stakes Ladder Match - Matt Hardy vs Edge vs Sting vs Volador Jr. vs Jeff Hardy vs Shelton Benjamin vs Alberto Del Rio vs Chris Jericho

Przypominamy również o kemtowaniu:

1. WCE CrashDay #13 - viewtopic.php?f=236&t=31062

2. WCE Showtime #16 - viewtopic.php?f=236&t=31015

3. Wrestlemania XXVII - Oficjalna Dyskusja - viewtopic.php?f=319&p=226935#p226935

4. "Z pracownika ochrony do mistrza i co dalej z Television Championship" - viewtopic.php?f=74&p=227014#p227014

5. "Walka idolów publiczności" - viewtopic.php?f=73&t=31029

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• T0meq

1

• Mr. Underson

1

• LC Edgar

1

• Hunico

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ok to na początku chciałbym podkreślić iż plakat jest odmienny od tych wszystkich , które były wcześniej prezentowane , ale to i nawet lepiej jakaś odmiana się przydaje i oczywiście za napis z drabinami ogromny + bo naprawdę mi się podoba :).

Mimo , że na tej gali mnie nie będzie to i tak skomentuje karte.

Skip Sheffield vs John Cena - Code of Honor Rules Match for World Heavyweight Championship

Z początku spodziewałem się iż dojdzie do większego konfliktu między Skipem , a Ceną , ale sądząc po stypulacji tej walki nie dojdzie do żadnego rozpadu. Jednak chciałbym również poruszyć wątek dotyczący pasa WHC , bo chyba jeszcze nie wyrażałem swojej opinni na ten temat , Edziu zbyt szybko stracił pas! To story mogłoby się pociągnąć dłużej , ale cóż tak się stało i nie da się tego cofnąć , jednak bardzo zdziwiła mnie ta sytuacja. Co do walki to różnie może być skoro Benjamin stracił pas w tak szybkim czasie to czemu historia miałaby się nie powtórzyć , ale sądze , że Patryniu w końcu dostanie pas.

Wade Barrett © vs Daniel Bryan vs Christian - Triple Threat Match for Continental Championship

Tutaj nie spodziewam się żadnej zmiany właściciela pasa bo to byłoby totalnie głupie , Wade jest świeżym zawodnikiem ( chodzi oczywiście o Vipera ) dołączenie do tej walki Christiana to bardzo dobry pomysł bo tak to wynik byłby bardzo przewidywalny , a tak to teraz nie można być niczego pewnym jeśli chodzi o zwycięzce , Bryan z pewnością do ME więc nie wygra , ale mój typ to oczywiście Wade.

Ciekawa walka Carlito już miał debiut na Showtime i dość szybko dostał szanse na pas , ale nieźle mu idzie na BS więc dostał szanse szkoda , że MVP przestał pisać bo również bym go widział w tej walce , zwycięzca? Sam nie wiem , ale chyba Ted zobaczymy.

"Stone Cold" Steve Austin vs The Rock - Three Stages Of Hell Match (Loser Leaves CrashDay)

Na tą walke chyba będę czekał z największą niecierpliwością stawka walki wysoka , a na BS obaj pokazują się z bardzo dobrej strony , ale jak narazie to chyba z przewagą dla Austina , lecz nie można przekreślać Xeba , sama walka jest oczywiście podbudowaniem jeszcze większego feudu tylko szkoda , że się zakończy na PPV , jak narazie mój typ to Stone Cold.

Ten pojedynek to będzie chyba najsłabsza walka gali , albo nie inaczej najsłabsza walka spośród wszystkich na gali , szkoda , że Miz tak podpadł w hierarchii . . . Destination już nigdy nie powróci ( chociaż nic nie wiadomo , ale wątpie w to ). Co do walki to wynik jest dla mnie zagadką bo Miz napisał już pare całkiem niezłych postów , Kofi chyba 2 , ale z kolei ostatni post Mizaniana kuleje od początku do końca.

High Stakes Ladder Match - Matt Hardy vs Edge vs Sting vs Volador Jr. vs Jeff Hardy vs Shelton Benjamin vs Alberto Del Rio vs Chris Jericho

Najlepiej zapowiadająca się walka gali! Zdecydowanie nie ma tutaj 100% zwycięzcy i nie jestem w stanie określić kto nim zostanie. Choć mogę zacząć tak odłączać niektórych z Crashday Sting , który dopiero powrócił i powinien raczej celować w TV Championship. Jeff Hardy też raczej nie wygra , ale reszta ma spore szanse no , ale najbardziej typowałbym Matt'a , Sheltona , albo Voladora , który naprawdę pisze niezłe posty , choć raczej między pierwszymi 2 roztrzygnie się walk , choć to tylko moje przypuszczenia to warto mieć jakieś wyobrażenie tej walki :t_up: .

No ja już zrobiłem to co trzeba , teraz czas na reszte , każdy kto jest w karcie powinien się wypowiedzieć w dyskusji 8) ( poza bukerami oczywiście :lol )

PS. Co z pasem WCE ?! :thinking:

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Pierwsze co się rzuca mi w oczy w karcie to dosyć zastanawiający i dziwny brak walki o pas WCE. Fakt, że Batista nie ma przeciwnika może sugerować, że zwycięsca ME'u pójdzie własnie po pas CD. No to po kolei.

Sheffield vs Cena- bardzo fajnie dobrana stypulacja, znaczy jest ona tak bardziej symboliczna bo w samym przebigu walki raczej nic nie zmieni. Jak już pisałem gdzieś dla mnie najwazniejsze jest żeby nie rozpadło się Revolution ale myślę że to nie nastąpi. Myśle, że nasza stajnia jest solidna i może jeszcze długo razem pociągnąć. Tylko brakuje mi tu albo jakiegos dodatkowego pasa dla trzeciego członka albo dodatkowej osoby do stajni żeby można było uderzyc po TT. No dobra ale co do samej walki myśle, że szansę są wyrównane. Skip zdobył pas co prawda miesiąc temu, poprzedni mistrz posiadał go jeszcze krócej na wiadomo, że krótkie titleruny sa niekorzystne dla prestiżu pasa ( :lol ). Mam nadzieje, że Skip jeszcze trochę zostanie niepokonany (tak do 10-0 min :P ) ale jak nie to też ok bo Patryniu tez na jakiś pas zasługuje. Jednak stawiam na Sheffielda :P

Barrett vs Bryan vs Christian- tutaj też nie spodziewałbym się zmiany pasa. Wade jest mistzrem z dwa tygodnie, Bryan raczej poleci do ME bo w pełni na to zasługuje a Christian będzie kontynuował feud o pas IC. Viper będzie mógł się fajnie wyrobić w feudzie z doświadczonym graczem ale myślę, że prędzej czy później Christian pas zdobędzie. No i zgadzam się z Gonzim, że fajnym rozwiązaniem było dodanie tu Christiana, nie tylko przez to walka jest mniej oczywista ale i wynik będzie sprawiedliwszy. Bryan jest jakby nie patrzeć dużo lepszy na back'u, jednym z najlepszych więc taka normalna porażka byłaby nie na miejscu. No niby zawsze byłaby opcją DQ ale to by się wtedy ciągneło i ciągnęło. Spodziewam się przypięcia Christiana po Wastland'zie. No chyba że Christian szybko odbiera pas i feud z Edgem właśnie o pas.

DiBiase vs Carlito- Ogólnie pomysł tego feudu jest bardzo dobry i trafiony. Carlito od początku pisze na poziomie i zasłużył na jakieś znaczące miejsce. Pasa raczej jeszcze nie zdąbędzie. Co prawda Ted'a od dawna nie widać na back'u ale mam nadzieje, że jest to spowodowane faktem że na ostatnie ST miał zapowiedziany tylko ten swój show więc nie miał zupełnie nikogo do feudu i nie miał z kim pisac. Teraz mam nadzieje że się weźmię do roboty i pas nie opuści Revolution.

Opuszcze dwie następone walki bo się nie orientuje w ogóle w przebiegu tych feudów więc do ME.

Main Event- Tutaj nie ma jednego zdecydowanego faworyta, wielu graczy z tej 6 jeśli nie wszyscy zasługują na push. Najmniejsze szansę ma chyba Sting bo dopiero co powrócił. Edge rozpoczął feud z Christianem i raczej będzie on kontynowany więc też bym go odrzucił. Mam trzech zdecydowanych faworytów. Alberto Del Rio, Shelton Benjamin i Matt Hardy. Shelton zasługuje na ME jak mało kto, pisze posty "w sam raz" nie za długie, nie za krótkie a przede wszystkim z sensem. Alberto pisze mega często i długo, czasem może za często powtarza się w postach i pisze o niczym ale mniejsza, stracił pas i teraz w sumie nie ma za bardzo miejsca dla siebie więc też zasługuje na wygraną. Hardy w sumie pojawił się niedawno ale też wkroczył od razu na wysokim poziomie. Ciężka decyzja, myśle że Alberto albo Shelton ale nie mam pojęcia.

Dziwi też bark walki o pasy TT a zamiast tego jest jakaś jakaś Kofi vs Miz trochę ni z tego ni z owego. Gala na podstawię karty nie zapowiada się tak świetnie jak poprzednia ale myśle że ME tu będzie miał decydujące znaczenie jeśli o całą galę chodzi. No nic, czekamy do niedzieli ;]

Po pierwsze muszę pochwalić za plakat. Dla mnie bomba. Cała gala dobrze się zapowiada, ale co z pasem WCE? Panowie bookerzy coś na pewno wymyślili. Zacznę od początku :

- John Cena vs. Skip Scheffield - moim zdaniem stypulacja ta nie była potrzebna bo wiadomo że i tak walka przebiegałaby na tych zasadach. Mimo tego dobry pomysł, im więcej stypulacji w arsenale tym lepiej.

Stawiam na Sheffielda, gdyż konsekwentnie pisze długie, ciekawe i wciągające posty. Myślę więc, że powinien być mistrzem przed nieco dłuższy czas. John Cena również stara się i radzi sobie świentie na Backstage'u, na le z racji tego że Skip jest jeszcze świeżym mistrzem, stawiam na Bulla :)

-Barret vs Bryan vs Christain - tu wyniku jestem raczej pewien. Christian przeszedł heel turn i zaczął feud z Edgem który będzie kontynuowany, więc wątpię żeby wygrał pas. Istnieje opcja że wygra Chrisitan i będzie feudował z Edgem o pas, ale wątpie w takie rozwiązanie bo Barret jest świetnym zawodnikiem, pisze wciągające posty, jest mistrzem krótko, więc wątpię żeby stracił pas.Zostaje jeszcze Bryan, ale on przecież przechodzi do Main Eventu i zasługuje na więcej niż Continental Championship , więc baaardzo wątpię żeby wygrał.

-Carlito vs Ted DiBiase- tu wyrażę się jasno i klarownie. Carlito zostanie nowym WCE Televison Champieonem. And that is COOL! Ale bez żartów. Jestem tu nowy, wiem że jeszcze dużo muszę się nauczyć. Nie miałem jeszcze jakiegoś poważnego feudu. Cieszę się że tak szybko dostałem title shota i będe mógł się wykazać. Czytając opinie widzę że ludzie jakoś we mnie nie wierzą :) . Na Backstege'u zrobię jednak wszystko żeby wyjść lepiej od Teda i zgarnąć pas.

-Stone Cold vs The Rock - walka między dwoma dobrymi zawodnikami. Nie śledziłem dogłębnie historii tego feudu, wiem zaś że obaj panowie piszą fajne posty i ciekawie wychodzi im to feudowanie. Wybór trudny i ciężko wskazać mi zwycięzcę. Głos leci jednak na The Rocka, bo mama wrażenie że Xeb radzi sobie minimalnie lepiej.

-Kofi Kingston vs The Miz - walka nieco z kosmosu że tak powiem. Miz spadł na łeb na szyję w hierarchii, a Kofi Kingston jest nowy i musi się wybić. Nie wiem kto wygra, ale głos leci na Kofiego.

-High Stakes Ladder Match - chyba najciekawsza walka tej gali. Zapowiada się niesamowicie. Nie mam pojęcia kto wygra. Jeżeli miałbym wskazać swoich faworytów, wskazałbym chyba Voladora, Alberta i Sheltona. Ci trzej panowie piszą regularnie, długo z sensem. Alberto leje czasem wode ale i tak mi się podoba. Sorry że tak mało ale dzisiaj mam mało czasu :)

Myślę że pojedynek będzie ciekawy. Jest to w sumie początek feudu i stawiam na Skipa. Stypulacja gwarantuje nam czystą walkę bez żadnych interwencji z zewnątrz więc tym bardziej wygra Skip.

Walka moim zdaniem nabrała rumieńców gdy do dołączył Christian. Bryan dostał tą walkę bo tak było trzeba, rewanż ale moim zdaniem przejdzie do Main Eventu i zacznie walkę o pas WCE albo WHC. No tak WHC jest na ST ale jak wiemy zbliża się Draft więc kto wie jak to się wszystko potoczy. Stawiam w tej walce na Wade'a. Wygra i zacznie feud z Christianem o ten pas. Moim zdaniem zapowiada się ciekawy feud.

No i tutaj dobry pomysł. Carlito od początku WCE zrobił duże postępy. Zaczął pisać z sensem i bardzo fajnie. Zbliżył się do poziomu Teda co zwiastuje wyrównany pojedynek. Żadnej interwencji bym się tutaj nie spodziewał. Będzie to czysty pojedynek ale chyba jeszcze za wcześnie na pas dla Carlito. Nie wiem, wydaje mi się że Ted potrzyma ten pas co najmniej do najbliższej PPV. Feud może być fajny bo obaj zasługują na ten pas.

No stawka jest wysoka. Przegrany opuszcza CrashDay ale kto będzie tym przegranym. Szczerze to jest to chyba jedyna walka w której nie mam swojego faworyta. Obaj bardzo dobrze czują się w tym feudzie i bardzo dobrze pisze im się na BS. Prezentują moim zdaniem zbliżony poziom i trudno będzie rozstrzygnąć ten konflikt. Nie mam pojęcia kto wyjdzie zwycięsko a kto opuści CD.

Pojedynek chyba trochę niepotrzebny. No może mógłby to być pojedynek o #1 contender do pasa TV ale wątpię. Osobiście chętnie zobaczyłbym zamiast tego walkę TT. Ostatnio dywizja TT podupadła i na PPV mogłoby nastąpić jej odbudowanie. Co do faworyta to chyba mimo wszystko Kofi. Pisze z większym zapałem i moim zdaniem nalezy mu sie udany debiut.

Walka która najbardziej mnie interesuje i to nie tylko dlatego że biorę w niej udział. W sumie po walce jak i w jej trakcie może stać się wszystko. Moim zdaniem będzie sporo krwi i nie wykluczone interwencje innych zawodników. Jeśli chodzi o faworytów to moim zdaniem wszystko rozstrzygnie się pomiędzy Alberto Del Rio a Sheltonem Benjaminem. Jeden to były mistrz który nadal jest w formie, a drugi to dobry zawodnik który zasługuje na push. Jeśli miałbym oceniać swoje szanse na wygraną to raczej marne. Ale kto wie moze moje przewidywania się sprawdza. Moim zdaniem albo Del Rio albo Benjamin.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Na poczatek swietny wybor theme'u, uwielbiam ta piosenke. Co do okladki to przyznam, ze pomysl byl i wykonanie tez nie jest zle, lecz jedyne co mi w niej przeszkadza to ten render z prawej (ale who cares :P ) ...

Dobra, gala zapowiada sie dosyc ciekawie a to ze wzgledu na pare aspektow takich jak:

-Innowacyjna stypulacja w walce Skipa z Janem. Moze nie wydawac sie ona wielce ciekawa, lecz jako, ze oboje sa face'ami to jest ona na miejscu. Poza tym kazda innowacja moze sie przydac wiec nie mozna narzekac.

-Main Event, ktory na pewno bedzie zdecydowanie najlepsza walka PPV. Duzo wrestlerow, wiele ciekawych akcji, zacietej walki. Booker, ktory bedzie ja pisal ma pole do popisu wiec licze na cos wielkiego.

-Pojedynek Rock'a ze Stone Coldem. Nie sledze CrashDay ale i tak bedzie to dla mnie ciekawy pojedynek, gdyz wyglada no to, ze zobaczymy kogos na ShowTime. Widac, ze jest to juz zapowiedz draftu, ktory moze miec miejsce w niedalekiej przyszlosci.

Poza tym tez mnie dziwi sprawa pasa WCE, jakos nie widac walki o owy tytul a spodziewalem sie jej tak samo jak pasa WHC. No coz, moze bedzie jakas niespodzianka z ta sprawa zwiazana, trzeba sie przygotowac na wszystko.

Powodzenia w pisaniu :) .

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png