Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Koniec WWE Superstars? – Co z gwiazdami/jobberami?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wwe-superstars-logo.jpg

Jak informowałem was niedawno w newsach to już najprawdopodobniej koniec show WWE Superstars. Zdania co do tego czy to dobra decyzja czy nie są podzielone dlatego właśnie ten temat. Jednak czy to właściwa decyzja nie jest jedynym wątkiem, bo głównie napisze również o gwiazdach tego show i co dalej może być z ich losem. Nie zmienimy tej decyzji, ratingi gal nie przekraczały 0.7 i na pewno pieniądze za to były dość małe, więc myślę, ze jeśli ta informacja o zlikwidowaniu „Superstarsów” nie wejdzie w życie teraz, to wejdzie w niedalekiej przyszłości. Jedni mówią, że to była zbieranina jobberów i, że to show powinno już dawno zejść w ramówki. Inni mówią, że dużo mniej przydatne jest NXT, którego ratingi również nie powalają ale nadal jest. Wedlug mnie to NXT to młody pomysł i przynajmniej do 8-10 edycji będziemy to oglądać, gdyż WWE nie przyzna się tak szybko, że ten pomysł no nie oszukując się nie wypalił tak jak to miało być. Superstars wprowadzono w roku 2009 i wtedy naprawdę gwiazdy walczyły tam ze sobą, można było rozkręcic feud, między brandowe pojedynki i o to chodzilo. Teraz nabrało to inną formę, gdyż Ci, którzy nie mogli się przebić do karty na główne gale lądowali tam. Koniec pomysłu na osobę, zostanie jobberem łączyło się momentalnie z zepchnięciem osoby na niższy poziom czyli na Superstars!

Niektórzy mieli mocne początki w WWE jak np. Darren Young. Może i w NXT nie szło mu super, ale kiedy był częścią Nexus wszystko grało jak należy. Kiedy już wypadl, pomógł Barrett’owi przegrać pewną walkę i mi zdawało się, że pójdzie w ślady Bryana, zagości spokojnie na Raw i nawet wróżyłem im Tag Team, bo obaj byli w jednym NXT. Bryan poszedł na ciekawy feud ze swoim Pro – Mizem, a Young również rozpoczął krótki program … z Regalem na Superstars. Program = chyba 3 ich walki, taka jest różnica. Drugim przykładem jest Tyler Reks! Wziął się znikąd na Smackdown, trafil do drużyny Del Rio na Survivor Series, a potem kilka walk na SD i trafił na Superstars. Tu jobbuje ostatnio z Mastersem, ale czy potencjał, który był w nim rozwijany jest wart teraz tego by nie występował, co będzie się wiązało ze zwolnieniem? Fakt, że on czasem tam wystąpi na Smackdown, lecz raczej notuje pewne porażki. Young jeszcze dostał znów szansę w NXT po raz drugi i może jeśli by wygrał to coś może jeszcze dla niego będzie, ale co do sprawy Reksa to wydaje zadać sobie jedno pytanie – Po co?! Po co WWE robiło wejście buntownika, który potrafił sobie radzić z Kaval’em i innymi skoro i tak trafił na Superstars i co dalej?! Czy z dobrymi feudami, zawodnikami ktoś kogo ewidentnie za czasów Survivor Series promowano ma odejść lub być trzymanym i nie występować?! To by było bynajmniej dziwne. Tu mówiłem o osobie, która na początku zdawało się, że coś osiągnie ale takich jest jeszcze kilka. Co do takich osób jak JTG, który singlowo nie stoczył walki trwającej więcej niż 4 minuty to w grę może wejść tylko zwolnienie. Według mnie podzieli on niedługo losy swojego byłego, zwolnionego Tag Team partnera „Shada Gasparda”, który po feudzie właśnie z JTG tez już raczej nie miał szans na nic innego niż SS. Chris Masters ostatnio jakby odżył w NXT, bo nie jest o nim aż tak cicho i myślę, że dla niego może znajdzie się miejsce na jobbowanie na Smackdown i nie pożegna on się z federacją. Już pisałem ,ze to były tylko niektóre osoby, ale wymieniać by można było długo jak Primo czy Regal, których losy też są ciekawe, ale to zostawię wam. Zostawiłem jednak sobie Zacka Rydera! Zack Ryder to ciekawa postać, gdyż wiele osób widzi w nim zapał, który jest niewykorzystywany. Niektórzy mówią nawet o pasie US dla niego, przynajmniej mówili o tym. Ryder jednak jest niedostrzegany, tak było w ECW, tak jest na Raw i dlatego znalazł się tu, w tej dyskusji. Jego postać jest ciekawa bo już długo mówi się o nim, aby dano mu push, bądź jeśli jest niepotrzebny to zwolniono bo w federacji trochę już jest. Te przykłady nie mają być najważniejsze bo chodzi mi tu tylko o sam sens tego show, tego, że Reks wydawal się pewniakiem po kilku miesiącach przynajmniej do wygranych na SD, a tym czasem zadomowił się w Superstarsach.

Tyle omówienia, teraz przechodzę do sedna sprawy i do pytań do was:

- Czy po usunięciu Superstars szykują się ogromne czystki w federacji?!

- Kto zasługuje, a kto nie na stałe miejsce w rosterze i w którym byście ich widzieli?!

- Czy usunięcie Superstars jest dobrym czy złym posunięciem?!

- Co z ludźmi jak Regal, Primo czy właśnie Ryder, o których odejściu mówi sie już bardzo dlugo?!

Pytań mogłoby jeszcze trochę być, ale to tylko pomocnicze. Nie kopiować ich i zapraszam do wypowiadania się:

Dyskusja Otwarta!

Dop. Fanx3 - Yao, podobno to Vince odwołał Superstars bo wykładał na to dużo kasy i nie zarabiał dużo więcej.
Edytowane przez Gość

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

1

• Kazek

1

• Zaq123

1

• bezsen

1

Top użytkownicy w tym temacie

Kiedy ja ostatnio pisałem w jakiejś dyskusji... Ho ho dawno temu... To tu coś nabazgram :lol

Ja się cieszę z tego, że Superstars już nie będzie lecieć, bo to show było w ogóle nie potrzebne i tylko zaśmiecało czas antenowy i dawało więcej kasy Vincowi. Z drugiej strony kilku zawodników wybiło się i... nie jest kimś więcej niż jobberem w WWE. Ale dawanie walki np. Tag Team Championi Slater i Gabriel vs. Uso's w openerze (lub R-Truth vs. William Regal) jest dla mnie trochę obraźliwe dla Championów, bo po pierwsze, że Uso's są drętwi jak Great Khali ( :8 ) to do tego opener jest totalnym dnem dla tych młodych chłopaków. Takie gwiazdy jak Darren Young, JTG, Tyler Reks, Primo oni jeśli nie Superstars mogli by być więcej niż tylko jobberami i walczyli albo w lowcardzie na SmackDown lub RAW, a wg może i zdobyli nawet jakiś pas... Popatrzmy na takiego Daniela Bryana. Był w NXT szmacony jak nie wiem co... Potem Nexus i od razu został zwolniony za naruszenie zasad PG. Powrócił na SummerSlam, a potem zaczął feud z Mizem o pas United States. Zdobył go na Night of Champions i trzymał go przez jakieś pół roku. A w NXT przegrał wszystkie walki, został wyeliminowany jako pierwszy, bo sam tak chciał. Więc wg mnie jego zwolnienie albo było złym ruchem ze strony Vinca albo po prostu taki był storyline... Bo ja już nie mogę tego połapać :P

Masters już miał swoje "5 minut" kilka lat temu, a teraz jest szmacony jak tylko Vincowi się chce... Dostawał nawet walki o pas WWE itp. Miał dobre feudy, storyline'y, a dzisiaj jest po prostu nikim w WWE. Ma umiejętności, ale po prostu nie dają mu ich wykorzystać. To na razie tyle o Masterpiece'u. Następny Zack Ryder. Od początku jak tylko przyszedł do WWE nie podobał mi się, a teraz ten taki debilny gimmick :shock: Tag Team z Primo też jest nie potrzebny i te jego "Woo. Woo. Woo" tak samo jest głupie... Nie wiem po co jeszcze on siedzi w WWE. Nie widzę w nim żadnego talentu, ale mógłby się wybić w innych federacjach, a tak tylko niszczy sobie karierę. Darren Young... Po odejściu z Nexus nie było go z 2-3 miesiące aż w końcu z nową fryzurą walczył, a raczej przegrywał 3 razy z Regalem, co było dla niego trochę upokarzające. Tyler Reks ma jakiś potencjał, bo jest wielki, silny i może pokonać prawie każdego. Ale przegrane z Mastersem są żałosne i nie potrzebne dla niego... Wg mnie on powinien dostać jakiś title shot chociaż o pas Interkontynentalny.

Teraz odpowiedzi do pytań.

Czy czystki tego nie mogę powiedzieć... Kilku może wylecieć, ale nie prawie wszyscy co tam występują, bo taki William Regal może już sobie pójść na emeryturę, bo ma już swoje lata i wywalczył tych walk oraz miał jakieś tam pasy.

Stałe miejsce w rosterze wg mnie Tyler'owi Reks'owi. Chłopak ma potencjał, widać zapał i chce walczyć, a nie opier***ać się. Miejsce należy się też Chris'owi Masters'owi. Jest już w WWE od dłuższego czasu i nie dostał jakiegoś pasu albo title shota, ale może jeszcze powalczyć, bo ważne, że chce.

Na pewno usunięcie Superstars trochę polepszy, bo nie będziemy musieli oglądać takiego shitu jaki jest tam pokazany... :D

Tacy jak oni powinni szukać sobie nowej fedki, bo po usunięciu SS będzie krucho z nimi i ich posadkami. Raz, że nie będą walczyli, dwa, że jak będą walczyli to walki będą po 4-5 minut i będą jobbowali na Raw albo SD.

Sory, że tak krótko, ale dawno nie pisałem w dyskusjach... I muszę trochę nadrobić :P

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

To czy Superstars odejdzie nie jest do końca pewne.Prawie pewne że nie będzie leciało na tej stacji co wcześniej ,jednak przecież inna stacja może je emitować.W ostateczności Superstars będzie emitowane przez steam na wwe.com jak NXT.Jednak okej załóżmy że Superstars upada i co z gwiazdami.Młode talenty by wróciły do FCW czyli rozwojówki co by nie wyszło im na złe,jobberzy by dalej się kręcili po SD i RAW a kilko zostało by zwolnionych.Czy takie czystki w rosterze wyszły by na złe dla WWE??Wręcz przeciwnie po co tracić pieniądze na jobberów którzy raz na dwa miesiące wystąpią na RAW?Lepiej zostawić największe gwiazdy i młodych zamiast jobbować starych i nic nie znaczących wrestlerów.Bo nie rozumiem po co tracić pieniądze na jobberów??W rosterze na pewno zostanie Evan gdyż jest świetnym wrestlerem lecz ja bym teraz go odstawił od WWE i dał do FCW żeby tam poćwiczył mick-skilla,wtedy będzie miał szanse coś osiągnąć w WWE.Ogólnie wiele wrestlerów by z Superstars pasowało by na główne brandy ale WWE nie potrafi ich wypromować.Podsumowując Superstars raczej nie zniknie ze świata WWE lecz zmieni stacje albo będzie nadawane przez internet.

#SmartFanZone

Możliwe jest to że to główny powód usnięcia SuperStars dla Promowania nowych gwiazd z np. NXT.Zobaczymy Jobberów sporo ale Dojdzie Zwycięsca NXT, widać na SD Brodus'a Clay'a zobaczymy co będzie z Riley'em.Ma dojść jeszcze Sin Cara i zapewne nie jako Jobber więc widać sporą grupe nowych gwiazd dlatego możliwe że mogą posypać się zwolnienia takich gwiazd z SuperStars.

Pierwszy dla mnie najważniejszy Jobber który zasługuje na nie tylko miejsce w rosterze ale i o coć większego to Trent Barretta.Widze w nim duży talent ale niestety WWE tego nie widzi,chyba chodziło im tylko o to żeby mieć jakiś team z Croftem a teraz jak go niema to po co im Trent Barrett'a choć mam nadzieje że on zostanie na Smack Down.Właściwie JTG bez Cryme Tyme ma podobną sytułacje jak Trent,też go lubie i mam nadzieje że także zostanie na Smack Down.Kolejna osoba której życze aby został to Tyler Reks...ta trójka dla mnie nadaje się na dobrą kariere w WWE.Primo,Zack Ryder czy Masters dla mnie nie mają znaczenia czy zostaną czy nie.

Czy to dobry pomysł aby usunać SS.Dobry ze wzgęldu na niepotrzebne Show a zły dlatego że mogą posypać się zwolnienia.Może czasem w Niedziele są nudy to sobie ściągam aby pooglądać jakieś walki.Może czasem dało by się sprowadzić gwiazdy takie jak Randy Orton wtedy to mogło by się jakoś utrzymać chociaż na kilka tygodni.Choć dla mnie niech poprostu już tego nie będzie tak samo myśle o NXT aby 5 sezon był ostanim i chciałbym żeby powróciło ECW :D

Myśle że w najbliższym czasie tak się stanie, najbardziej mówie o Primo który nie ma szans już tutaj nic ździalać a znim razem jego Superstarsowy Tag Team Partner Zack Ryder,jednak Regal powinnien zostać choćby jako komenator NXT tyle mu życze :) Co do reszty napisałem o tym wcześniej.

Podsumowowując usunięcie WWE Superstars to dobry pomysł tylko żeby WWE nie popełniało tego błedu i nie zwolniło takich gwiazd jak Regal,Barretta,JTG.

Krótko ale na temat

Edytowane przez Gość

Jak dla mnie pomysł ze zdjęciem SS jest trafiony. Jak już pisałem bodajże w newsach, sam pomysł i idea tego programu była bardzo dobra. Walki powiedzmy przypadkowych przeciwników, bez storylinów, walki których nie mamy okazji oglądać w głównych brandach a mogą być bardzo dobre. Ale z czasem ten program przerodził się w coś zupełnie innego. Stał się jakby osobnym rosterem dla tych którzy w głównych brandach mają szanse tylko na jobbowanie. Okazyjnie wystąpi tam jakiś Swagger, R- Truth czy inny Kingston ale jest to raczej żadkością. Na super stars nie dość że oglądamy cały czas tych samych zawodników to na dodatek coraz częściej walki powtarzają się z tygodnia na tydzień jak teraz w przypadku Masters vs Reks. Tak więc program zupełnie stracił swój sens i poszedł w bardzo nie odpowiednim kierunku. No dodatek zupełnie nie potrzebnie zaczęli tworzyć tu takie jakby mini feud'y co już zupełnie jest bez sensu. No i teraz skupmy się na zawodnikach. Roster SuperStars wygląda następująco: Ryder, Primo, Tatsu, DHS, Young, Matsres, Reks, JTG, Regal, Kidd, Hawkins, Barreta tak więc jak widać trochę ich jest. Dlatego sądzę, że gdyby SS upadło na bank posypały się za tym zwolnienia. Paru by się utrzymało, w końcu jobberzy czasem też są potrzebni na Raw czy na SD, paru by wróciło do FCW i dobrze bo mogliby tam podszkolić swoje niedociągnięcia no a reszta by raczej wyleciało. Zresztą tak czy siak Vince zapowiadał zwolnienia po WM'ce i robienie miejsca dla nowych więc i tak dotyczyłyby one ludzi z tego grona. No ale idzy w takim razie po kolei. Na początek dam Regala który moim zdaniem powinien już kończyć, dostał teraz niby fuchę komentatora, może właśnie dlatego, że szukają mu jakiegoś zajęcia z szacunku ale średnio się w tej roli sprawdza. Jest zbyt flegmatyczny na komentatora i raczej ten sezon NXT to dla niego taka jednorazowa próba. Ma już swoje lata i powinien odejść, w sumie powinien odejść już dawno, po upadku ECW, zanim zaczęli go szmacić. Nie lubię go ale za te wszystkie lata zasługuje na godne pożegnanie z tym, że chyba za późno na to po tym roku. Tak więc Regal papa. Kolejnym który moim zdaniem powinien czym prędzej wylecieć jest Primo. Mieli odnowić TT Colonów, jednak Carlito wyleciał i Primo zrobił się problemem. Najpierw przeszedł heelturn na potrzeby tego teamu, potem chyba gdy był pro w NXT3 był facem a teraz znowu jest heel'em bo połączył siły z Ryderem. To świadczy że zupełnie nie mają pomysłu na tą postać, zresztą nie ma on za grosz charyzmy, w ringu też zawsze był gorszy od brata i jakos specjalnie nie błyszczy więc nie widze powodu by go trzymac na siłę. Primo papa. Teraz postać która bardzo lubię, która ma mega potencjał ale myśle że się nie otrzyma a mowa o Hawkinsie. Z Archerem mieli dobre wejście, byli dominuującym teamem ale nagle jakoś zrezygnowali z tego pomysłu, zaczęli jobbować, potem bez sensu jeden atakował drugiego by w końcu Archer wyleciał a Hawkins został jako kolejny bez pomysłu na siebie. Myśle że Hawkinsa nie zwolnia ale może on zostać cofnięty do FCW. FCW czeka też moim zdaniem DHS'a, Kidd'a i Barrete. Zwolnić ich nie zwolnią bo są dobrzy, coś już osiągneli lub mają plecy ale raczej nie będzie dla nich miejsca. Utrzymają się raczej napewno Tatsu bo jest japońskim akcentem to raz, dwa jest dobry w ringu, trzy jest bardzo lubiany. Masters i Reks też powinni dać radę, takie postacie są potrzebne, najlepszy jobber to duży i silny jobber bo pokonanie kogoś takiego zawsze lepiej wygląda niż takiego Primo. Tyler mógłby zostać trochę podpushowany, widziałbym go nawet w feudzie z Kofim po WM'ce. No i raczej spokojny bym był o posadę JTG, miał ten swój program Brooklynowy, coś tam potrafi, no a nie można zwalniac wszystkich jobberów. Teraz chwilka o Young'u bo tu sytuacja jest bardzo dziwna. Był w Nexus, wyleciał, jak już ktoś wyżej napisał miał taki dziwny moment jak wmieszał się w ME Orton vs Barrett i przeszkodził swojemu byłemu szefowi, wszedł z nową muzą i w ogóle wglądało to jakby miał coś znaczyć w tym stroy. Jednak tak się nie stało, dostał RKO i więcej się nie mieszał w nie swoje sprawy, trafił na SS pojjobował Regalowi, zmienił fryzurę, występował w teamach z Tatsu i DHS'em no a teraz co bardzo dziwne został cofnięty do NXT. Moim zdaniem to głupi ruch bo on tam już nie pasuje, to już jest wyższy level, siedział w głównym rosterze prawie rok więc to już coś co odróżnia go znacząco od reszty. No ale w którychś newsach pisało że coś tam nie tak jest z jego charakterem, wszystkich wkurza czy coś, no mniejsza, Young jeżeli nie wygra NXT leci do FCW. No i na koniec zostawiłem sobie główną gwiazdę SS Zack Ryder, nie lubię go, nic w nim ciekawego nie widzę no ale jest całkiem kolorowy, widoczny, podobno ma potencjał. Mi w sumie jego postać jest zupełnie obojętna, raczej nie grozi mu FCW, kwestia czy zostanie zwolniony czy nie. Mi się wydaję że jednak nie, czasem coś tam się z nim działo jeszcze jakiś czas temu na Raw, miał program z Bournem, był motyw jak sobie szukał nowej dupy który się skończył scissorskickiem od Alici Fox. Myśle że się utrzyma, raczej nic nie osiągnie ale w jakichś segemnatch na back'u pewnie będzie się pokazywał. Tak więc podsumowując, SS powinno zostać zdjęte, czy zostanie zobaczymy. Jak pisał Yao, zawsze mogą się przenieść na inna stację lub do internetu lecz nie wiem czy WWE będzie chciało to ciągnąć na siłę. Ratingi są niskie i tak zostanie. Jak dla mnie powinni to zdjąć i zastąpić osobnym rosterem. I najlepiej rosterem tylko hiflyerów albo jeszcze lepiej wrócić do ECW ale puszczać to jako show którego nie obowiązuje PG :lol

a no właśnie na początku pomysł z WWE Superstars wydawał się fajny i dobry ale wyszło tak że

chcą to usunąć a dlaczego ? Bo nie ma z tego zysku tak samo z zawodników.

Sądzę że Regal czy Ryder to na pewno zostaną zwolnieni bo nie ma z nich zysku.

Primo to ma jeszcze jakąś szansę na karierę ale bardzo małą.

Połowa zawodników zostanie zwolniona a reszta zostanie zniesiona do FCW.

No na pewno Szansę ma Tyler Reks który ma talent.

a reszta to już nie ma za dużych szans.

usunięcie Superstars Jest dobrym posunięciem jak dla mnie. :thumb:

Ponieważ połowa zawodników nawet nie umie udawać że dostaje cios.

Pewnie zostaną zatrudnieni w TNA bo tak najczęściej jest.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Odnosząc się do głównego toku tej dyskusji, jestem mniemania że prawidłowe wycofanie Superstars może pociągnąć za sobą niepotrzebne skutki. Mam tu na myśli oczywiście pare zwolnień, czego po dłuższym czasie braku programu dla dolnej części rosteru nie unikniemy. Kolejna myśl, to tylko ci dobrzy w oczach Creative Teamu przetrwają. Można powiedzieć, że teraz jobberzy będą wszech obecni, ma to za sobą dobre i złe strony. Niektórzy, czyli na przykład Zack Ryder mają ogromny potencjał i przy dobrym pushu i zajęciu się tym zawodnikiem jego szansa na pas mid cardowy jest IMO otwarta. W stosunku do Darrena Younga mam odmienne zdanie. W zeszłym tygodniu w newsach pisałem, że zarząd najwyraźniej za nim nie przepada, co wypada dla wszystkich (dla widzów też) bardzo źle. Myślę, że Superstars mogło pełnić bardziej rolę na początki z TV. Na przykład powinien się tam częściej pojawiać taki Percy Watson, przez którego w Dark Matchach jobbują tacy zawodnicy jak Primo, Chavo Guerrero i raz jak dobrze kojarzę był nim R-Truth. To mi się nie podoba, gdyż do teraz jesteśmy świadkami owych sytuacji. Osobiście rola jaką miałby odgrywać Tyler Reks jest mi obojętnie, szczerze wolę jego degradację i dalsze kształtowanie w FCW, a w końcu wprowadzenie do głównego rodzaju Setha Rollinsa (czyt. Tylera Blacka). Inna sytacja jest w przypadku JTG, który jak dla mnie ma singlowy potencjał. Nawet jeśli nie to poruszenie jego postaci z R-Truthem i Eve nie byłby w ostateczności takim złym pomysłem. W każdym razie w tym przypadku zwolnienia bym nie chciał. Co do Chrisa Mastersa, to widzę jakby ostatnim czasy jego rola się odbudowywała. W moich oczach, w ostatnio zakończonym sezonie NXT odgrywał raczej przyjemną i nieco przejrzystą postać, co wszyło IMO na plus. Chris mógłby odgrywać ważniejszą rolę, jak pare lat temu, mi by to w SmackDown nie przeszkadzało. Ogółem tutaj się wtrącę, że więszość byłego tj. 'rosteru' pasuje bardziej do niebieskiego brandu. Co do użycia słowa 'czystki' bym się nie posuwał, ale myślę że dwóch zwolnień świadkami będziemy. Ogółem nawet wrestlerzy dolnego rosteru są świadomi, że zdjęcie programu jest dla nich bardzo niekorzystne. Całokształt pod uwagę biorąc nie wsposób jest wskazać, czy usunięcie Superstars to dobry, czy zły ruch. Ja mam inne pytanie, 'Czy Vince będzie chciał zastąpić czymś zdjęty program?''Gdyby tak, to jakiego rodzaju byłby ten program?'

Może nie tyle zlikwidować SuperStars co zmodyfikować lub zamienić jakimś atrakcyjniejszym odpowiednikiem! w końcu na SS nie dzieja sie takie historie jak na RAW czy SD, to tylko jakies teatrzyki mniej znaczących chłopaczków. Nic z tego nie wynika, nic z tego nie finalizuje sie na PPV i to pada tak jak NXT bo nic z tego nie wynika!Podobnie jest z NXT bo po drugim sezonie NXT wygrał Kaval chwile pobyl na SD i tyle i nic z tego, nawet nie dostał swojego zasłużonego title shota, sezon 3 wygrała Katlyn czy jak jej tam i co i nic z tego nie wynikło, jedno wielkie rozczarowanie a maiły to być the next breakout stars, dlatego NXT zeszło na psy, tym bardziej że oprócz PRO nie ma tam żadnych wielkich nazwisk, za to w SuperStars takie nazwiska są tylko kiepsko wykorzystywane i to należało by zmienić, uatrakcyjnić! wiadomo nie ma co liczyć na ratingi takie jak ma RAW ale warto spróbować, czasem zaprosić kogoś na show z wyższej półki (cos w stylu jak The Rock'a czy Trish Stratus na RAW), utworzyć jakis story line bo to wciąga widzów i dać od czasu do czasu jakiś title shot, zrobić jakieś show z divami i juz by oglądalnośc wzrosla. no i póki co tyle na ten temat. Co do zwolnień odpowiedź na to pytanie jest proste: kogo ludzie chcą oglądac a kogo nie?! bo jak dla mnie to do zwolnienia to mogło by pójść paru typów i nikt by z nimi nie płakał jak np. Rayder, Young, Kidd, Primo i paru by sie jeszcze znalazlo :waving: A oglądać chce takich ludzi jak Masters, Tatsu, Reks czy Smith i łaczyć lub przeplatać tych zawodników z zawodnikamki z rosterów np. Tyler Reks & Drew McIntyre jako tag team (jako drużyna agresywnych buntowników) lub taka walka jak np. DH Smith vs. chociażby ze Swagerem (jako dwóch dobrze techniczych, równych sobie zapaśników)

Zacznę może od tego, że te informacje dotyczące końca superstars nie są do końca prawdziwe. To, że program zostanie zdjęty z WGN America, nie oznacza, że nie będzie kontynuowany. Przypominam, że SyFy zrezygnowało z puszczania NXT(gdyż 'przejeli' SmackDown), mimo to, program ten nadal jest puszczany, z tym, że na oficjalnej stronie federacji McMahona - wwe.com. Kto wie, czy taka sama sytuacja nie spotka czwartkowego programu i kto wie, czy każdy wrestler, który tam występuje, nie odetchnie z ulgą. Chyba, że tak się nie stanie to... postawy sprawe jasno - ktoś taki jak Tyson Kidd, Chris Masters czy Tyler Reks nie ma szans zaistnieć w głównym rosterze, gdyż ten obecnie jest przepełniony wielkimi gwiadzami i przedostanie się przez nich graniczyłoby z cudem. Nie macie jednak co martwić się o zwolnienia - WWE za każdym razem w kwietniu robi czystki i wylatują Ci, którzy w danej chwili federacji potrzebni są najmniej(chociaż w tamtym roku z niewiadomych względów poleciał Benjamin i poleciała James). W federacji nie ma miejsca dla takich jak Tyler Reks czy Primo i zwolnienie ich jest nieuniknione. Oczywiście nie wszyscy wylecą, tacy jak William Regal czy DH Smith nie powinni czuć się tak bardzo zagorżeni(zwolnienie Regala nic im nie da, on zawsze może przydać się na backstage, zaś DH dzięki nazwisku). Sama idea tego programu była bardzo fajna i z początku fajnie się to oglądało. Wiadomo jednak, że jak nie ma większych gwiazd, superstars zaczęło się po prostu nudzić(tak samo jak NXT) i WWE również tygodniówka ta przestała interesować. Tak czy siak, jest to przecież wymuszona sytuacja, ratingi nie były zadowalające(fani indy mogą sobie w dupe wsadzić te założenia - dobre walki = większa oglądalność) i Vincent czy chce, czy też nie, zwolnić kilku będzie musiał, jobberów z pewnością mu wystarczy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Jak przeczytałem w jednych newsach że ma być koniec Superstars to jakoś się tym zbytnio nie przejąłem. Ponieważ szczerze to dawno nie obejrzałem żadnego Superstars'a i jakoś mi go nie brakuje. Powód był jeden walki miały ostatnio coraz gorszy poziom, a nawet można powiedzieć że tragiczny. Było nawet kiedyś w newsach że czas wszystkich walka na jednym z Superstarsów to 17 minut o ile dobrze pamiętam. To dobrze pokazuje że ten program jest nikomu do szczęścia nie potrzebny. Jakoś nigdy nie byłem do tego przekonany, ale spoko jak jeszcze pojawiali się tacy zawodnicy jak Batista czy Kingston na tym to dało się jeszcze oglądać. A teraz? No może widzów ma przyciągnąć taki Primo czy inny Reks. Obaj talentu nie mają i nawet na tym całym Superstars przegrywają z kim popadnie. Superstars było przed NXT, ale oba te pomysły McMahon'a były nic nie warte i tak mi się wydaje że nie dopracowane. Bo jest to takie aż za bardzo sztuczne. Ale zostawmy to jeszcze trzeba powiedzieć co stanie się z zawodnikami gdyby Superstars przestało istnieć? Zacznę może od stałego bywalca Superstars czyli... Primo. Na tego zawodnika WWE nie ma pomysłu już od dawna i był jeden moment gdy coś w WWE znaczył gdy miał pasy Tag-Team, ale wtedy to dzięki Carlito, który bił brata w każdym aspekcie. Niech lepiej Primo zostanie zwolniony i walczy sobie w jakiś słabszych federacjach gdzie ma szansę na bycie kimś. Następna osoba to DH Smith. On zwolniony nie zostanie, może i ze względu na nazwisko i ja tak osobiście lubię David'a. Potem może jeszcze Regal. On pozostanie chociaż by pracować na BS, a tam na pewno się przyda bo ma wielkie doświadczenie. Mógłbym tak wymieniać, ale wydaje mi się że tyle wystarczy bo wiadomo że Young jest w NXT i pewnie wygra, a potem dostanie jakąś szansę by zaistnieć w WWE.

Wypada się wreszcie wypowiedzieć. O domniemanym planowanym zakończeniu emisji Superstars dowiedziałem się jak większość z newsów na forum i szczerze powiedziawszy jakoś nie zdziwiło mnie to, a na pewno nie przejęło czy zasmuciło. W sumie SS oglądnąłem chyba tylko raz albo i dwa, w tv i na pc i jakoś nie przypadło mi do gustu, ot walki wrestlerów, którzy nie łapią się na tygodniówki brandu. Przynajmniej ostatnimi czasy tak to wygląda, teraz wstąpił tam Bryan, Great Khali itp. co do Daniela to w sumie nie wiem po co tam się pokazał, fakt przegrał pas, ale raczej powinni znaleźć dla niego miejsce na gali. Khali no to wiadomo ostatnio coś z Riley'em zaczął "feudować", a na SS pojawiał się od dawna więc dla niego raczej zlikwidowanie nie przyniesie niechcianych skutków. Ale przejdźmy do tych którzy występują tam od dawien dawna. Primo... on rzeczywiście nadaje się tylko do zwolnienia, niech poszuka szczęścia choćby w ROH czy gdzie indziej, o ewentualnie mogą go cofnąć do rozwojówki FCW. To samo tyczy się Tylera Reksa jego występy związane są tylko z SS, a no tak, był jeszcze na RR i wyleciał w ok. minutę, ale fakt pokazał się tam - podsumowując nie znajduję dla niego miejsca w WWE. Dalej Smith i Regal, Ci panowie myślę, że nie mają większych powodów do obaw, mają potencjał i ich Vince nie pozbędzie się tak szybko, to samo tyczy się Zack'a Ryder'a. Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa z Chrisem Mastersem, pojawia się tam od jakiegoś czasu, sporego czasu, na tapingach SD go nie widać, jedynie na House Showie się pokaże okazyjnie, jednak uważam, że powinni go zostawić, co jak co, ale całkiem dobrze prezentuje się w ringu i błędem byłoby zwolnienie tego zawodnika. Ale czy rzeczywiście SuperStars zniknie na dobre? Ostatnio pojawiło się wiele plotek, jakoby miał ktoś przejąć emisję SS a tym samym utrzymać tych wszystkich, którzy obawiają się zwolnienia. Mnie to naprawdę obojętne, oglądalność jest krótko mówiąc cieniutka, ratingi na poziomie 0.5 - co to jest przy takiej potędze jak ratingi choćby RAW. Jeżeli SS ma przynosić same straty, to nie warto tego dłużej ciągnąć, lecz jak najszybciej zakończyć.

akerdrugi.png

Zacznę może od tego, że te informacje dotyczące końca superstars nie są do końca prawdziwe. To, że program zostanie zdjęty z WGN America, nie oznacza, że nie będzie kontynuowany.

I to jest chyba nabardziej prawdopodobne rozwiązanie, aczkolwiek koniec z Superstars jest możliwy, ale za bardzo bym na to nie liczył. Vince dobrze wie, że Superstars przynosi mu małe zyski, ale chyba wolałby jakoś poprawić jakość tego show niż je likwidować. Zlikwidowanie SS wiązałoby się z brakiem programów dla słabszych zawodników przez co Vince musiałby ich zwolnić co uprzykszyło by mu sytuację. Gdyby jobberzy zostali zwolnieni mielibyśmy cały czas fedudy między tymi najlepszymi co byłoby już nudne. A tak WWE mogłoby kogoś wypromować i dać szanse na fajny feud. Słabszym zawodnikom przydaje się coś takiego jak Superstars. Jest to szansa dla nich aby pokazać, że stać ich na wiele. Dobra, teraz przejdźmy już do strony czysto finansowej. Gale Superstars osiągają bardzo małe ratingi, dlatego są to małe zyski nie tylko dla WWE, ale także telewizji, która emituje tą tygodniówkę. Dlatego właśnie najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich byłoby puszczanie tych tygodniówek w internecie. Telewizja zyskałaby, bo wprowadziliby jakiś program, który przyciągnie telewidzów, a Vince zyska, bo więcej ludzi będzie chciało chodzić na Superstars. Nie orientuje się w cenach biletów na poszczególne gale, ale wydaje mi się, że na SS są tańsze niż na Raw czy SD!. Dlatego ludzie bardziej chcieliby wydać trochę kasy by zobaczyć nawet tych słabszych zawodników na żywo co przynisłoby Vince'owi trochę grosza. Podsumowując, najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich jest puszczanie SS w internecie.

Sory, że tak krótko

ksgj.png

Zdecydowanie są dobre jak i złe strony tej decyzji. Nie podlega dyskusji że SS było niewiarygodnie ssącym show. Walki były moim zdaniem strasznie denne i w swoim życiu obejrzałem tylko kilka odcinków SS. Ale były to odcinki początkowe w których jeszcze coś się działo. No teraz to porażka. Zdjęcie tego show nie koniecznie wiąże się z prowadzeniem czegoś na miejsce SS i nie wiem czy to dobrze. Oznaczałoby to wtedy kilka zwolnień. I chyba jest to pewne. Ale może to i lepiej. Niektóre gwiazdy moim zdaniem nie są potrzebne. Ja nie widzę sensu w trzymaniu JTG. No i niech się zdecydują albo coś robią z osobami takimi jak Reks czy Regal albo zwolnienie. Po co ich trzymać ? Dla pojawienia się na Backstage i tyle ? Osobiście lubiłem Reksa i myślałem że coś z niego będzie. Ale to jak został zeszmacony no tragedia. Trudno tak naprawdę przewidzieć co się stanie po zlikwidowaniu Supertars. Zwolnienie wszystkich jest niemożliwe. Kilku napewno poleci ale co z resztą to nie wiem. Spokojnie na Reksa czy Rydera mogli by znaleźć jakieś fajne zajęcie na Raw czy Smackdawn. Może w najbliższych miesiącach tak się stanie. Ogólnie WWE powinno się zastanowić w którą stronę chce iść. Bo jeśli mieliby zacząć znów promować takiego Tylera a potem znów zapomnienie i gigantyczne Jobbowanie to byłoby bez sensu. Niech patrzą także w przyszłość tych gwiazd. Ogólnie nie wiem jak to rozwiążą. No i to tyle odemnie. Krótko ale na temat :D

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Jak wszyscy chyba zauważyli w WWE co roku mamy czystki w rosterze. Zawsze po Wrestlemanii mamy odkurzanie. Odpada nam na roz może gdzieś od 6 do 8 jobberów. W tym roku również jest to nieuniknione, ale jestem pewien, że przez zamknięcie Superstarsa zwolnień będzie więcej. Myślę, że WWE zwolni gdzieś tak około 10 swoich gwiazd. Nie wiem czy moje domysły są optymistyczne czy nie, ale to okaże się zapewne w przeciągu miesiąca. Przyznam się, że lubiłem, a w zasadzie można powiedzieć, iż nadal lubię Superstarsa. Niemal nie ma tam segmentów, wkurzają straszliwie reklamy, a najbardziej krew mnie zalewała gdy puszczali skróty z Raw. WWE samo sobie jest winne. Gdyby bardziej się przyłożyli, to cały Superstars byłby dużo ciekawszy. Wystarczyło robić chociaż nieco dłuższe i ciekawe walki. Nie trzeba dużo, naprawdę. Jeśli ktoś obserwował co dzieje się na SS, to pewnie zauważył, że tacy zawodnicy jak DH Smith, Kingston, Swagger, Ziggler, Barretta, Hawkins czy kiedyś jeszcze Kaval i Archer wykręcali walki bardzo dobre, aż chciało się to oglądać. Tak jak mówiłem, WWE jest winne same sobie. Od jakiegoś czasu, długiego czasu w zasadzie, byłem za tym by z Superstarsa zrobić trzeci brand w zastępstwo NXT. Miałoby to być poprostu takie WWE'owskie ECW tylko ze zmienioną nazwą. Wtedy na pewno ratingi by się podniosły, można by im tam dać jakiś pas np. Cruisweight czy coś w tym stylu i gitara gra. Szczerze powiedziawszy zastanawiam się dlaczego WWE nie chce zdjąć NXT, które jest wielkim śmierdzącym gównem :roll: . Nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy zdjęcie SS z anteny jest dobrym czy też złym pomysłem. Jeśli na SS byłoby umiarkowanie dużo reklam i nie pokazywano by skrótów z Raw, to jak najbardziej mogłoby to zostać, ale jeśliby to wszystko miało wyglądać tak jak teraz, to dzięki... No i cóż, szykujcie się na zwolnienia jobberzy. Mam nadzieję, że WWE nie będzie zwalniać ludzi pokroju Barrety czy Hawkinsa, ale mam złe przeczucia :(.