Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World Wrestling Entertainment - Diary

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam. Postanowiłem, że zacznę pisać diary. W moich diarach nie będzie NXT i SuperStars. Będę pisał końcówki walk na tygodniówkach, a na PPV całe. Miłego czytania. ;)

--------

13 marca 2011, niedziela

Dzisiaj mogłem sobie odpocząć. Jutro znowu praca... Po odświeżeniu się i zjedzeniu dobrego śniadania wszedłem na stronę WWE. Brandy są po drafcie. Po chwili oglądania zadzwonił telefon, dzwonił prezes tej organizacji Vincent Kennedy McMahon. Oto dokładna rozmowa:

- Halo?

- Witam. Jestem Vince McMahon.

- Ooo... Dzień dobry.

- Posłuchaj młody człowieku. Chcę, abyś przejął World Wrestling Entertainment. Mnie już to nie kręci. Więc jak będzie?

- Oczywiście. Kiedy mam się stawić w budynku?

- Wcale, musisz tylko ustalić gdzie odbędzie się jutrzejsze Raw.

- Dobrze.

- Kończę, obyś nie zaniżył poziomu mojej organizacji. Do usłyszenia.

- Żegnam.

Byłem bardzo podekscytowany tym telefonem. Resztę dnia spędziłem z przyjaciółmi.

14 marca 2011, poniedziałek

Z samego rana pojechałem do Los Angeles w Californi, gdyż tam odbędzie się dzisiejsza gala. Po dojechaniu na miejsce przywitałem się z zawodnikami oraz pracownikami. Miałem zaszczyt rozmawiać z samym Johnem Morrisonem. To bardzo sympatyczny człowiek. Przygotowania do gali szły pełną parą. Poszedłem więc do swojego gabinetu. Oto aktualny roster:

Raw_logo_branding%255B1%255D.jpg

themiz.jpg The Miz - WWE Champion

bryandanielson2.jpg Daniel Bryan - United States Champion

evetorres2.jpg Eve - Unified Divas Champion - Mangerka R-Trutha

randyorton2m.jpg Randy Orton

johncenab.jpg John Cena

reymysterio2.jpg Rey Mysterio

cmpunki.jpg CM Punk

kanek.jpg Kane

johnmorrison3.jpg John Morrison

jackswagger2.jpg Jack Swagger

codyrhodes2.jpg Cody Rhodes

drewgalloway.jpg Drew McIntyre

christianxz.jpg Christian

rtruth3.jpg R-Truth

dalipsingh.jpg The Great Khali

teddibiasejr2.jpg Ted DiBiase

vladimirkozlov2.jpg Vladimir Kozlov

brettmajor.jpg Zack Ryder

maryseouellet5.jpg Maryse - Managerka Teda DiBiasego

masonryanc.jpg Mason Ryan

melina4.jpg Melina - Managerka Johna Morrisona

natalyaneidhart.jpg Natalya - Managerka Christiana

laylasc.jpg Layla - Managerka Jacka Swaggera

bethphoenix2.jpg Beth Phoenix - Managerka Daniela Bryana

michellemccool5.jpg Michelle McCool - Managerka Jacka Swaggera

skipsheffield4.jpg Skip Sheffield

primocolon2.jpg Primo

curthawkins3e.jpg Curt Hawkins

joshuafatu.jpg Jey Uso

jonathanfatu.jpg Jimmy Uso

kellykelly2.jpg Kelly Kelly - Managerka Reya Mysterio

kevinnash.jpg Diesel

trentbarretta.jpg Trent Baretta

trishstratus6.jpg Trish Stratus - Managerka Johna Ceny

tamina.jpg Tamina - Przeprowadza wywiady

nikkibella3.jpg Nikki Bella - Przeprowadza wywiady

gailkim2.jpg Gail Kim - Managerka Trenta Baretty

johnnycurtis.jpg Johnny Curtis

Tag Teamy i Stajnie

laylasc.jpgmichellemccool5.jpg Lay-Cool (Layla & Michelle McCool)

cmpunki.jpgmasonryanc.jpgskipsheffield4.jpg Nexus (CM Punk & Mason Ryan & Skip Sheffield)

jonathanfatu.jpgjoshuafatu.jpg The Usos (Jimmy & Jey Uso)

brettmajor.jpgprimocolon2.jpg Zack Ryder and Primo

maryseouellet5.jpgteddibiasejr2.jpg The Million Dollar Couple (Maryse & Ted DiBiase)

rtruth3.jpgjohnmorrison3.jpg R-Truth and John Morrison

Pasy mistrzowskie

wweheavy.jpg

WWE Championship

Aktualny posiadacz: The Miz

Poprzedni posiadacz: Randy Orton

wweunitedstatesy.jpg

WWE United States Championship

Aktualny posiadacz: Daniel Bryan

Poprzedni posiadacz: The Miz

wweunifieddivas.jpg

WWE Unified Divas Championship

Aktualna posiadaczka: Eve

Poprzednia posiadaczka: Natalya

Pomyślałem, że z tego rosteru może wyniknąć dużo feudów. Po obejrzeniu moich zawodników poszedłem coś zjeść. Jadłem obiad z R-Truthem, Eve, Codym Rhodesem i Danielem Bryanem. Obiad minął gładko. Na hali było wszystko gotowe. Poszedłem do swojego gabinetu. Pograłem sobie w WWE All Stars. Czas szybko zleciał. Czas zacząć moją pierwszą galę.

RAW, Los Angeles

Jerry Lawler: Witamy państwa na RAW! Nazywam się Jerry ''The King'' Lawler, a ze mną komentować będzie Josh Mathews.

Josh Mathews: Witam z Los Angeles. Czas na pierwszą walkę.

Matt Striker: Pochodzący z Clinton, Mississippi, ważący 103 kg... Ted DiBiase!

Na trybunach buczenie, a Ted DiBiase wychodzi z piękną Maryse.

Matt Striker: Pochodzący z Georgii, ważący 103 kg... RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR-Truuuuuuuuuth!

R-Truth i Eve zostają sympatycznie powitani przez fanów.

Ted DiBiase/w.Maryse vs. R-Truth/w.Eve

KOŃCÓWKA: Ted DiBiase wykonuje potężnego podbródkowego. R-Trutha odrzuciło. Teraz DiBiase bierze rozbieg i Clothesline dla Trutha, który ląduje poza ringiem. Eve pomaga mu wstać, a Ted tauntuje. Na trybunach słychać buczenie. R-Truth wślizguje się do ringu. Zwarcie! Wygrywa R-Truth. Podnosi Teda i wykonuje mu Scoop Slam! Truth nie czeka i liczy... 1.. 2.. Kick Out! Trzeba walczyć dalej. Obaj są bardzo zmęczeni. Pierwszy wstaje Ted DiBiase i mocno kopie R-Trutha po całym ciele. Podnosi go, ale The Truth uderza go z łokcia w brzuch, odbija się od lin i Lie Detector! To może być koniec... 1.. 2.. 3! R-Truth zwycięża w pięknym stylu.

Jerry Lawler: Cieszę się, że R-Truth zwyciężył, od początku za nim byłem.

Josh Mathews: Także trzymałem stronę R-Trutha. Zapraszamy państwa na chwilę reklam.

Po reklamach...

Josh Mathews: Na ringu widzimy CM Punka. Posłuchajmy, co ma do powiedzenia.

CM Punk: Jako lider Nexusa osiągnąłem wiele. Chciałbym, aby na moim ramieniu po raz kolejny był tytuł mistrzowski. Do WrestleManii zostały 3 tygodnie. The Miz, wyzywam Cię na walkę o pas WWE na WrestleManii.

Jerry Lawler: Jak ja nie lubię tego Miza, jak zwykle ta arogancka mina i garniturek.

Josh Mathews: King, nie narzekaj.

The Miz: No proszę. CM Punkowi przypomniało się o pasie. Wiesz, że nie masz ze mną szans...

CM Punk: Czyżby? Jednym GTS-em pokonałbym Cię i wziął zasłużony tytuł.

The Miz: Naprawdę? Naprawdę? Naprawdę? Jest tylko jeden sposób, aby to sprawdzić! Zgadzam się! Na WrestleManii zobaczysz, co to znaczy być upokorzonym.

CM Punk: Nie musisz mnie uczyć jak to jest być upokorzonym, ponieważ w każdej swojej walce sam siebie upokarzasz. A więc uściśnijmy sobie dłonie i zatwierdźmy walkę na WrestleManii.

Jerry Lawler: Właśnie otrzymaliśmy maila tajemniczego GM RAW. Cytuję: "Punk, nie możesz decydować, kiedy, i z kim walczysz, jednakże na WrestleManii dostaniesz szansę. Lecz dzisiaj w walce wieczoru staniecie w jednym narożniku, gdyż to będzię 6-Man Tag Team Match: The Miz, CM Punk and Kane vs. John Cena, Rey Mysterio and Randy Orton! Powodzenia!''

Josh Mathews: Tymczasem zaproszę państwa na reklamę.

Po reklamach...

Matt Striker: Pochodzący z Ayr, Scotland, ważący 110 kg... Drew McIntyre!

Matt Striker: Pochodzący z Tremadog, Walia, ważący 135 kg... Mason Ryan!

Jerry Lawler: Witamy państwa po przerwie. Właśnie trwa walka McIntyre vs. Ryan.

Drew McIntyre vs. Mason Ryan

KOŃCÓWKA: Mason Ryan nie radzi sobie z Drew McIntyrem. Kontra za kontrą. Teraz Drew odbija się od lin, ale otrzymuje potężnego Big Boota! Ta walka może się już zakończyć... 1.. 2.. Kick Out! Mason Ryan jest zdenerwowany i bije Drew z całej siły po twarzy. Teraz pokazuje fanom swoją muskulaturę. Drew powoli się podnosi. Ryan mu pomaga, ale po chwili wykonuje Irish Whip, a po nim potężny Back Body Drop! Drew McIntyre aż krzyknął z bólu. Mason Ryan liczy... 1.. 2.. Kick Out! Jednak nie! Mason Ryan jest zdruzgotany. Nie ma pomysłu na następną akcję. Pokazuje fanom, że będzie już kończył. Podnosi Drew i wynosi go do Gorilla Press Slam. Chwilę go trzyma, ale Drew ześlizguje się za plecy Ryanowi. Ten się odwraca i otrzymuje kopnięcie w brzuch, a po tym potężne Future Shock DDT! Drew McIntyre nie ma sił, aby liczyć, ale kładzie rękę na klatce Masona Ryana... 1.. 2.. 3!

Josh Mathews: Przepiękna kontra Drew McIntyre'a! Tak wygrywa się pojedynki!

Wywiad z Christianem

Na Backstage'u Nikki Bella poprosiła Christiana, aby odpowiedział na kilka jej pytań.

Nikki Bella: Witaj Christian. Mogę zadać Ci kilka pytań?

Christian: Proszę bardzo.

Nikki Bella: Jak się czujesz po kontuzji?

Christian: Czuję się wprost świetnie. Rehabilitację mam już za sobą. Teraz trzeba wywalczyć jakiś pas.

Nikki Bella: Czy cieszysz się, że w wyniku draftu trafiłeś na RAW? Czy raczej wolałbyś zostać na SmackDown!?

Christian: Uważam, że na RAW mam większe szanse na Title Shot. Dzisiaj mam walkę o miano pretendenta do pasa Stanów Zjednoczonych.

Nikki Bella: Jaki masz plan na walkę z Codym Rhodesem?

Christian: Nie mogę tego zdradzić.

Nikki Bella: Jak myślisz: czy uda Ci się wygrać?

Christian: Myślę, że tak, lecz nie wolno lekceważyć rywala. Czas pokaże, kto będzie lepszy.

Nikki Bella: Dzięki za wywiad.

Christian: Nie ma sprawy.

Daniel Bryan vs. Vladimir Kozlov

Matt Striker: Pochodzący z Aberdeen, Washington, ważący 87 kg... Mistrz Stanów Zjednoczonych.. Daniel Bryan!

Daniel Bryan witany oklaskami.

Matt Striker: Pochodzący z Moskwy, Rosja, ważący 137 kg... Vladimir Kozlov!

KOŃCÓWKA: Vladimir Kozlov ma kontrolę nad Danielem Bryanem. Bryan na kolanach, a Kozlov odbija się od lin i wykonuje Big Boota! Od razu pin.. 1.. 2.. Kick Out! Vladimir Kozlov wydaje się zdenerwowany. Kopie Bryana po brzuchu. Teraz podnosi mistrza US i wykonuje mu Fallaway Slam! Od razu pin.. 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Daniela Bryana. Teraz podnosi swojego przeciwnika, wykonije mu Irish Whip, a po nim Powerslam! Teraz podnosi mistrza US, odbija się od lin, chce wykonać Big Boota, ale Bryan się schyla i noga Kozlova jest nad linami! Daniel Bryan wykonuje Small-Package... 1.. 2.. Kick Out! Vladimir Kozlov jest wyraźnie zdenerwowany! Biegnie na Bryana, minięty Clothesline i Daniel Bryan podcina nogę Kozlova i LeBell Lock zapięty! Vladimir Kozlov zmaga się z ciężkim bólem! Na razie wytrzymuje! Do lin jest za daleko! The Moscow Mauler odklepuje! Daniel Bryan błyskawicznie puszcza. Bierze swój pas i świętuje zwycięstwo. Ale co to?! Na ring wbiegają Jack Swagger, Drew McIntyre i Cody Rhodes! Biją mistrza Stanów Zjednoczonych! Future Shock DDTod Drew McIntyrea! Teraz CrossRhodes! I na koniec Gutwrench Powerbomb! Na ring wbiegają John Morrison, R-Truth oraz Christian! Przegonili tą trójkę i pomagają wstać Danielowi Bryanowi.

Jerry Lawler: Brzydkie zachowanie tej trójki.

Josh Mathews: Muszę się z Tobą zgodzić. Zapraszam na reklamę.

Po reklamie

Cody Rhodes vs. Christian

Matt Striker: Pochodzący z Charlotte, North Carolina, ważący 98 kg... ''Dashing'' Cody Rhodes!

Fani nie cieszą się, że widzą Codyego na arenie.

Matt Striker: Pochodzący z Toronto, Ontario, Kanada, ważący 103 kg... Christian!

KOŃCÓWKA: Jak na razie Cody Rhodes jest bliższy zwycięstwa. Christaian w narożniku. Dashing bierze rozbieg i Dropkick w Christiana. Cody liczy... 1.. Rope Break! Cody wchodzi na narożnik. Czeka, aż Capitan Charisma się podniesie, a kiedy się podniósł Christian otrzymał kolejny Dropkick. Rhodes chce zrobić jakąś akcję, ale Christian kontrue w Small-Package.. 1.. 2.. Kick Out! Fani byli już gotowi na trzecie klepnięcie. Rhodes leży, a Christian odbija się od lin i wykonuje Leg Drop! Kolejny pin.. 1.. 2.. Kick Out Capitan Charisma musi się bardziej wysilić. Wynosi Dashinga i wykonuje Scoop Slam! Cody już na nogach, a Christian odbija się od lin i wykonuje Rhodesowi Inverted Tornado! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Christian zaczyna klaskać w ręce, co oznacza jedno - Killswitch! Po chwili tak się dzieje! Christian pinuje.. 1.. 2.. 3! Na WrestleManii XXVII Christian zmierzy się z Danielem Bryanem o pas United States!

Jerry Lawler: Piękne zwycięstwo! Wstanę i poklaskam Capitanowi Charismie.

Jack Swagger vs. John Morrison

Matt Striker: Pochodzący z Perry, Oklahoma, ważący 120 kg... The All-American American, Jack Swagger!

Jack Swagger nie jest witany zbyt miło.

Matt Striker: Pochodzący z Los Angeles, California, ważący 101 kg... The Shaman of Sexy, John Morrison!

John Morrison jest sympatycznie witany w swym rodzinnym mieście.

KOŃCÓWKA: John Morrison wykonuje serię kopnięć w narożniku. Sędzia go odsuwa i ostrzega. Przez ten czas Jack Swagger wziął rozbieg i wykonał Clothesline. Podnosi Morrisona i wykonuje mu German Suplex. Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Mało brakowało. Jack Swagger przeciąga Morrisona w narożnik, a sam idzie do przeciwnego narożnika. Bierze rozbieg i Corner slingshot splash! Próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Jack Swagger ma pretensje do sędziego. Przez ten czas The Shaman of Sexy się pozbierał i wykonał High Kick. Jack Swagger ratuje się ucieczką za ring. Stoi przy ringu odwrócony plecami. Morrison odbija się od lin i Baseball Slide! Jack Swagger uderza w barierki odgradzające kibiców od kwadratowego pierścienia. Po 5 sekundach Swagger wraca i podcina Morrisona. The Monday Night Delight upada na plecy. The All-American American błyskawicznie zapina Ankle Lock. John Morrison krzyczy. Łapie się za dolną linę. Teraz za środkową, a na końcu za górną i wykonuje piękne Enzuigiri. Swagger leży przy narożniku, a John Morrison wchodzi na narożnik i wykonuje Starship Pain! Pin... 1.. 2.. 3!

Josh Mathews: Przepiękne wyjście z Ankle Locku!

Zapowiedź walki wieczoru

W dzisiejszej walce wieczoru ujrzymy galaktyczne starcie. Wystąpi 6 zawodników. Nie przełączajcie telewizorów. Nie można tego przegapić!

Kane & CM Punk & The Miz vs. Rey Mysterio & John Cena & Randy Orton

Matt Striker: Pochodzący z Parts Unknown, ważący 147 kg... The Big Red Monter, KANE!!!

Matt Striker: Pochodzący z Chicago, Illnois, ważący 101 kg... C! M! PUNK!

Matt Striker: Pochodzący z Parma, Ohio, ważący 105 kg... WWE Champion, The Miz!!

Matt Striker: Pochodzący z San Diego, California, ważący 81 kg... Rey Mysterio!

Matt Striker: Pochodzący z West Newbury, Massachusetts, ważący 110 kg... John Cena!

Matt Striker: Pochodzący z St. Louis, Missouri, ważący 111 kg... RRRRRRRRRRRRandy Orton!

KOŃCÓWKA: Na ringu są Kane i John Cena. Kane zdecydowanie przeważa. Irish Whip dla Ceny, a następnie Sidewalk Slam. Kane zmienia się z The Mizem. Ten wchodzi i obija Johna Cenę. Miz liczy... 1.. 2.. Kick Out! Za mało. Irish Whip w narożnik i Corner clothesline! Zmiana z Kanem. The Big Red Monster wykonuje Irish Whip, a po nim potężny Big Boot! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Kane zmienia się z CM Punkiem. Ten wykonuje Cenie High kick. Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! CM Punk jest wściekły. Wynosi Johna Cenę pod GTS, lecz Punk nie zauważa, że Cena zmienił się z Ortonem. The Viper błyskawicznie wbiega na ring. Atakuje CM Punka. Irish Whip dla Punka. Randy unika Clothesline'u i po odbiciu od lin Powerslam! Adrenalina płynie żyłami Legend Killera! Randy Orton szykuje się do Punt Kicku! Viper biegnie, ale trafia w łapska Kane'a, który wykonuje mu Chokeslam! Wkracza Cena i wykonuje Attitude Adjustment Kane'owi! Teraz GTS dla Ceny! Mysterio wkracza i Dropkickiem posyła CM Punka na liny. The Miz biegnie na Reya, lecz ten go podcina i Miz także ląduje na linach. Podwójne 619!!! Miz padł, a Punk zamroczony poszedł w stronę stojącego Ortona i otrzymał RKO! Randy liczy... 1.. 2.. 3! Publiczność szaleje! Wszyscy poza Ortonem i Punkiem są poza ringiem. PUNT KICK DLA CM PUNKA!!! Randy Orton tauntuje.

Byłem bardzo zadowolony z mojej gali. Już niedługo SmackDown! Obiecuję, że poziom będzie bardzo wysoki. Po gali pojechałem do hotelu i od razu położyłem się spać.

Wrestlemania-27.jpg

Karta na WrestleManię XXVII

Jerry Lawler vs. Michael Cole

Eve vs. Alicia Fox - Unified Divas Championship Match

Daniel Bryan vs. John Morrison vs. Christian - United States Championship Match

Nexus(Mason Ryan & Skip Sheffield) vs. The Corre (Justin Gabriel & Heath Slater) vs. Sin Cara & Evan Bourne vs. ??? - WWE Tag Team Championship Match

R-Truth vs. Zack Ryder vs. Drew McIntyre vs, ??? vs. ??? vs. ??? - Money in the Bank Match

Randy Orton vs. John Cena vs. Kane vs. Rey Mysterio vs. Jack Swagger vs. ??? - Kto wygra, zmierzy się z WWE Championem na Extreme Rules na wybranych przez siebie zasadach

The Big Show vs. Wade Barrett vs. King Sheamus - Kto wygra, zmierzy się z World Heavyweight Championem na Extreme Rules na wybranych przez siebie zasadach

The Miz vs. CM Punk - WWE Championship Match

Edge vs. Alberto Del Rio - World Heavyweight Championship Match

Triple H vs. Undertaker - Career vs. Streak No Holds Barred Match

Hit Gali - ?

Najlepsza Walka Gali - ?

Najgorsza Walka Gali - ?

Ocena - 1 - 10
Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Afee

4

• Zaq123

3

• Kazek

1

• GMS

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pierwsze co widać, to pewnego rodzaju innowacja. Niestety w moich oczach zbędna. Same końcówki? Rozumiem, że wolisz więcej walk, ale taki przekaz nie trafia czysto do czytającego. Ogółem pojedyńcze elementy tej układanki jak i całokształt nie jest dopracowany. Akcja nie powala, co więcej jest słaba. Signature za Signature to nie klucz do sukcesu. Musisz sporo poprawić, również estetykę. Cieszę, się że zainteresowanie bookerką rośnie, trzeba się wiele uczyć, ale potrzeba na to czasu i cierpliwości. Skoro jesteś ambitny to czekam na następne gale, liczę na poprawę. Ogółem pomyśl nad pisaniem całych walk również na tygodniówkach, gdyż poprawia to zdecydowanie całokształt. Ogółem segmentów powinno być więcej jak i powinny być obszerniejsze - przecież to diary. Co do poszczególnych elementów to ich nie ocenię. Ocena gali pozostawia wiele do życzenia - 4,5/10. W sumie nie gali, a pierwszej części diary.

Wtorek, 15 marzec 2011

Wczoraj była moja pierwsza gala. Jestem z siebie dumny. Gala mi się podobała, chociaż nie wiem jak widzom. Mam nadzieję, że w Miami także będzie taka wspaniała publiczność jak w Los Angeles. Kiedy się spakowałem i wyszedłem z hotelu, od razu pojechałem swoim samochodem do Miami, gdyż tam odbędzie się SmackDown! Jako prezes WWE oczywiście zacząłem rozmowy z niektórymi zawodnikami, którzy mogliby dołączyć do mojej organizacji. Nawet z jednym podpisałem kontrakt. Pojawi się on na WrestleManii. Mam nadzieję, że będzie to niespodzianka i wszyscy będą mile zaskoczeni. Podczas drogi do Miami zapłaciłem mandat za dużą prędkość. Cóż. Kiedy dojechałem do budynku, było już kilku zawodników, którzy wystąpią na piątkowej gali. W budynku nie miałem co do roboty, więc pojechałem do hotelu. W hotelu czas jakoś mi zleciał, więc poszedłem spać.

Środa, 16 marzec 2011

Dziś rano nadal nie mogłem uwierzyć, że jestem prezesem World Wrestling Entertainment. Kiedy myślałem o SmackDown!, przyszła obsługa z naprawdę smacznym śniadaniem. Po zjedzeniu śniadania poszedłem zwiedzać miasto. Spotkałem mojego znajomego z gimnazjum. Spędziliśmy razem cały dzień. I tak zleciał mi kolejny dzień w Miami. Jutro już czwartek. Mam nadzieję, że także szybko zleci, ponieważ chcę już SmackDown! Teraz idę spać, dobranoc.

Czwartek, 17 marzec 2011

Kolejny dzień przed nami. Nie zdarzyło się jednak w nim nic ciekawego.

Piątek, 18 marzec 2011

Jak już wcześniej wspominałem, na arenie było już wszystko przygotowane, a więc czas zaczynać show!

Smackdown+LOGO.jpg

adamcopeland3.jpg

Edge - World Heavyweight Champion

kofikingston3.jpg

Kofi Kingston - Intercontinental Champion

justingabriel3.jpg

Justin Gabriel - WWE Tag Team Champion

heathslater2.jpg

Heath Slater - WWE Tag Team Champion

undertakerj.jpg

The Undertaker

tripleho.jpg

Triple H

albertodelrio4.jpg

Alberto del Rio

sheamus3.jpg

King Sheamus

bigshow2s.jpg

Big Show

wadebarrettq.jpg

Wade Barrett

dolphziggler.jpg

Dolph Ziggler

misticob.jpg

Mistico

davidotunga3.jpg

David Otunga

evanbourne2.jpg

Evan Bourne

ezekieljackson2.jpg

Ezekiel Jackson

markhenry.jpg

Mark Henry

chrismordetzky2.jpg

Chris Masters

huskyharris2.jpg

Husky Harris

michaelmcgillicutty.jpg

Michael McGillicutty

tylerreiks.jpg

Tyler Reks

alexriley2.jpg

Alex Riley

yoshitatsu.jpg

Yoshi Tatsu

aliciafox4.jpg

Alicia Fox

chavoguerrerojr.jpg

Chavo Guerrero

tjwilson.jpg

Tyson Kidd

jaysonpaul.jpg

JTG

goldust.jpg

Goldust

dhsmith.jpg

David Hart Smith

anthonycarelli.jpg

Santino Marella

tyroneevans.jpg

Michael Tarver

fredsampson.jpg

Darren Young

celestebonin.jpg

Kaitlyn

briannagarcia.jpg

Brie Bella

milenaroucka.jpg

Rosa Mendes

vickieguerrero.jpg

Vickie Guerrero

Tag Teamy i Stajnie

wadebarrettq.jpgheathslater2.jpgjustingabriel3.jpgezekieljackson2.jpg

The Corre (Wade Barrett, Heath Slater, Justin Gabriel and Ezekiel Jackson)

michaelmcgillicutty.jpghuskyharris2.jpg

The Nexus II (Michael McGillicutty and Husky Harris)

Pasy mistrzowskie

wweworldheavy.jpg

WWE Heavyweight Championship

Aktualny posiadacz: Edge

Poprzedni posiadacz: Dolph Ziggler

wweintercontinental.jpg

WWE Intercontinental Championship

Aktualny posiadacz: Kofi Kingston

Poprzedni posiadacz: Dolph Ziggler

wweworldtagteam.jpg

WWE Tag Team Championship

Aktualni posiadacze: Gabriel and Slater

Poprzedni posiadacze: Santino and Kozlov

WWE SmackDown!, Miami

Matt Striker: Dzień dobry. Dzisiejsze SmackDown! odbędzie się w Miami, a zapraszają na nie...

Todd Grisham: Todd Grisham.

Matt Striker: I Matt Striker. Za chwilę pierwsza walka.

JTG vs. Goldust

Zaczynają od wymiany ciosów, po której pada JTG. Goldust podnosi swojego rywala, wykonuje mu Irish Whip, sam odbija się od lin i podwójny Clothesline! Sędzia dolicza do 3 i Goldust wstaje. Odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Goldust podnosi JTG, jednak ten kopie go w krocze i wykonuje piękny Dropkick. Goldust jeszcze stoi, ale JTG odbija się od lin i Crossbody! Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Goldusta. JTG nadal próbuje szczęścia. Po raz kolejny kopie Dustina Rhodesa w krocze i wykonuje Box Cutter! To może być koniec... 1.. 2.. Kick Out! A jednak nie. JTG podnosi swojego przeciwnika i wykonuje mu Irish Whip. Goldust jednak unika Clothesline'u i sam go wykonuje! JTG na deskach. Teraz Goldust próbuje Final Cutu. Unosi swojego rywala, jednak ten ześlizguje się i podcina Goldusta. JTG wchodzi na narożnik i czeka aż Goldust wstanie, a gdy już to zrobił, JTG wykonuje Diving leg lariat! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Znowu nie! JTG nie ma pomysłu, jak mógłby zakończyć tą walkę. Goldust jest już na nogach, ale jest oszołomiony. W tym czasie JTG odbija się od lin i wykonuje mu Running somersault shoulder block. Znowu próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Obaj zawodnicy są bardzo zmęczeni i leżą na macie. Sędzia liczy do 6 i Goldust wstaje. Podnosi JTG, wykonuje mu Irish Whip i mamy Sidewalk slam w wykonaniu Goldusta! Nie zamierza na tym poprzestać. Jeszcze jeden Irish Whip i Spinebuster! Goldust przygotowuje swojego rywala do Final Cut i tak jest! Od razu pin... 1.. 2.. 3! A jednak Goldust triumfuje!

Todd Grisham: Bardzo ładny pojedynek.

Matt Striker: Tak, Matt. Zgadzam się z Tobą.

REKLAMY

Matt Striker: Na ringu widzimy Dolpha Zigglera.

Dolph Ziggler: Bardzo się cieszę, że po drafcie ostatecznie zostałem na SmackDown! Dlaczego? Gdyż będę mógł zabrać pas Edge'owi. Bez wątpienia on mi się należy, bo jestem w 100% lepszy od niego. Teddy, żądam od Ciebie walki o pas na WrestleManii!

Theodore Long: Nie zgadzam się. Miałeś już tyle szans walki o pas i żadnej nie wykorzystałeś. No może poza jedną, ale ta wygraną zawdzięczasz tylko Vickie Guerrero, bo gdyby nie ona, to w ogóle nie miałbyś tego pasa.

Dolph Ziggler: Że co?! Wątpisz w moją perfekcyjność?! Jestem lepszy od Edge'a i zamierzam to udowodnić na WrestleManii!

Theodore Long: Niczym mnie nie przekonasz. Po drafcie do niebieskiego brandu przyszło kilku świetnych zawodników i to oni dostaną szansę na pas.

Dolph Ziggler: A Ty tu czego?

Edge: Dolph, mam dla Ciebie pewną propozycję. Zmierzmy się na dzisiejszym SmackDown! Jeśli Ty wygrasz, będziesz walczył ze mną i Alberto del Rio o pas na WM. Jeśli zaś przegrasz, zawalczę z del Rio bez Ciebie. Co Ty na to?

Theodore Long: Chwila, chwila. Edge, nie zapominaj, że ja ustalam walki, a nie Ty, aczkolwiek propozycja brzmi dość sensownie.

Dolph Ziggler: Zgadzam się! Już nie mogę się doczekać, aż Cię pogrążę zarówno dziś jak i na WrestleManii!

Theodore Long: OK. Wasza dzisiejsza walka będzie Main Eventem.

Alicia Fox vs. Brie Bella

(walka kwalifikacyjna do pasa Div)

Obie panie zaczynają od szarpania się za włosy. Brie Bella na deskach. Alicia Fox pokazuje swoją wyższość. Teraz Alicia podnosi swoją rywalkę i wykonuje jej Irish Whip, jednak Clothesline zostaje minięty. Brie Bella odbija się od lin i wściekle skacze na Alicię Fox. Szarpie ją za włosy i bije po twarzy. Fox jest ogłuszona. Teraz Bella wchodzi na narożnik i wykonuje Splash. Od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Było bardzo blisko! Widać, że Alicia Fox jest rozdrażniona i chce zostać pretendentką do pasa Div. Błyskawicznie wstaje, jednak Brie bije ją po twarzy, ale teraz Alicia Fox przejmuje inicjatywę i wyrzuca Brie Bellę za ring. Alicia Fox uderza głową swojej rywalki o barierki odgradzające kibiców od ringu. Teraz wykonuje jej Irish Whip w metalowe schody, które znajdują się przy ringu. Alicia Fox wrzuca Brie Bellę na ring i tauntuje. Teraz poddusza swoją rywalkę, która odklepuje! Jednak Fox nie puszcza. Sędzia musiał zainterweniować. A więc tak oto Alicia Fox zostaje pretendentką do pasa Div.

Wywiad z Alberto del Rio

Justin Roberts: Witaj, Alberto. Mogę przeprowadzić z Tobą wywiad?

Alberto del Rio: Pytaj. Dla Ciebie to będzie zaszczyt.

Justin Roberts: Na Twojej pierwszej WrestleManii zmierzysz się o pas wagi ciężkiej z Edgem. Myślisz, że wygrasz?

Alberto del Rio: No pewnie! Miałeś jakieś wątpliwości? Z dnia na dzień jestem coraz lepszy i moim zdaniem jestem zdecydowanie lepszy od Edge'a, co udowodnię na najważniejszej gali roku, czyli WrestleManii. Wreszcie posiadaczem pasa World Heavyweight będzie ktoś bardzo dobry, a nie jakiś Edge.

Justin Roberts: Czy Brodus Clay pomoże Ci w zwycięstwie?

Alberto del Rio: Na pewno w pewnym stopniu tak, ale jestem przekonany, że i bez Brodusa poradziłbym sobie z Opportounistą. Poza tym Clay musi się jeszcze wiele nauczyć, aby być takim jak ja.

Justin Roberts: OK, wielkie dzięki za wywiad.

Alberto del Rio: Luz.

Battle Royal 10-Man

Mark Henry vs. Santino Marella vs. Husky Harris vs. Michael McGillicutty vs. Chavo Guerrero vs. Evan Bourne vs. Mistico vs. Ezekiel Jackson vs. David Otunga vs. Alex Riley

(walka kwalifikacyjna do pasa IC)

Czas na Battle Royal, w którym zmierzy się 10 zawodników. Ten, kto wygra, zmierzy się na WrestleManii o pas interkontynentalny z Kofim Kingstonem. Gong! Każdy bije się z każdym. The Nexus II, czyli Michael McGillicutty oraz Husky Harris próbują wypchnąć Ezekiela Jacksona, jednak ten okazuje się dla nich za ciężki. Teraz Chavo Guerrero wykonuje serię Suplexów na Alexie Rileyem. W międzyczasie McGillicutty i Harris odbijają się od lin i chcą wyeliminować Marka Henrego, który stoi przy linach, Clotheslinem. Ten jednak się odsuwa i zawodnicy The Nexus II wypadają poza ring! W kwadratowym pierścieniu obecnie znajduje się 8 zawodników. Tymczasem Evan Bourne i Mistico łączą siły. Mistico wykonuje Santino Marelli Hurricanranę, a Bourne wchodzi na narożnik i mamy Air Bourne. Wypchnięcie jest tylko formalnością. I tak oto Santino zostaje wyeliminowany. Teraz Evan Bourne odwraca się i otrzymuje potężnego Big Boota od Ezekiela. Jackson nie miał żadnych problemów z wypchnięciem Bourne'a. Teraz Mistico kopie Ezekiela, jednak on tego nie czuje i wykonuje mu Chokeslam za ring! Tymczasem David Otunga wraz z Alexem Rileyem próbują wyeliminować Marka Henrego, lecz im się to nie udaje. World Strongest Man najpierw Otungę, a potem Rileya uderzył z pięści i Alex oraz David znaleźli się na deskach. W międzyczasie Zeke próbuje uderzyć Chavo, jednak ten wykorzystuje swój spryt, unika ciosu i podcina Ezekiela Jacksona. Zeke próbuje wstać. Stoi przy linach, ale Chavo Guerrero odbija się od lin, wykonuje Dropkick i eliminuje Ezekiela. Mark Henry wykonuje po kolei Rileyowi i Otundze Gorilla Press Slam. Chciał także wykonać tą akcję Chavo Guerrero, ale ten zeskoczył na ziemię i wykonał Dropkick Markowi. Henry leży na macie, a Chavo wchodzi na naroznik i wykonuje Frog Splash. Teraz Guerrero podnosi Henrego, wykonuje Dropkick, a WSM-a odrzuca i znajduje się poza ringiem! Mało kto spodziewał się, że Chavo Guerrero wygra tą walkę.

REKLAMY

Na BackStage'u widzimy, jak Dolph Ziggler flirtuje z Kaitlyn, a po chwili zaczyna ją całować. Zauważa to Vickie Guerrero:

- Dolph, co to ma znaczyć?!

Dolph jest zmieszany i nie wie, co odpowiedzieć.

- Po tym incydencie nie myśl, że dalej będę Twoją managerką.

- Ale... ale... to ona zaczęła!

- Przecież widziałam, że to Ty.

- Już więcej nie będę... Proszę, wybacz mi!

- Nigdy!

Vickie Guerrero płacze i idzie dalej.

Yoshi Tatsu vs. Tyler Reks

Publiczność jest zdecydowanie za Yoshim Tatsu. Gong! Walka zaczyna się od zwarcia, w którym wygrywa silniejszy i potężniejszy Tyler Reks. Yoshi Tatsu leży na plecach. Reks wchodzi na swojego rywala i go bije. Próbuje pinu... 1.. Kick Out! Tyler Reks ze złości bije Tatsu po całym ciele. Po raz kolejny próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Teraz Tyler podnosi Yoshiego i wykonuje mu Flapjack! Znowu pin... 1.. 2.. Kick Out! Znowu nie! Tyler Reks podnosi swojego przeciwnika, wykonuje mu Irish Whip i podwójny Clothesline! Obaj leżą na deskach, jednak po kilku sekundach Tyler Reks wstaje. Reks po raz kolejny wykonuje swojemu rywalowi Irish Whip i Running Shoulder Block w wykonaniu Reksa! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Wyraźnie widać, że Tyler Reks nie ma pomysłu na walkę. W tym czasie Yoshi wstaje. Wykonuje Reksowi Dropkick. Tyler jest ogłuszony, a w tym czasie Yoshi Tatsu wchodzi na narożnik i wykonuje Missile Dropkick! To może być koniec. 1.. 2.. Kick Out! A jednak nie! Teraz Tatsu ustawia Reksa w narożniku i wykonuje mu Double Knees To Chest In Corner, Rolling Snapmare & Shoot Kick To Chest! Japończyk nie zamierza na tym poprzestać. Po chwili dorzuca jeszcze Roaring Elbow! Znów próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Jak to możliwe?! Obaj zawodnicy są już bardzo zmęczeni. Po paru sekundach jednak Tyler Reks znajduje jeszcze resztki sił i wstaje. Podnosi Yoshiego Tatsu i wykonuje mu Scoop Slam! Podnosi Tatsu, odbija się od lin i mamy Leaping clothesline! Teraz Tyler Reks wchodzi na trzecią linę, czeka aż oszołomiony Tatsu wstanie i wykonuje mu Springboard Missile Dropkick! 1.. 2.. 3! A jednak Reks wygrywa ten pojedynek! Brawa dla niego!

Matt Striker: Niezła walka. Cieszę się, że wygrał Tyler Reks, gdyż nie cierpię Yoshiego Tatsu.

Kofi Kingston and Chris Masters vs. Justin Gabriel and Heath Slater

Wreszcie przyszedł czas na walkę Tag Teamową z udziałem trzech mistrzów - dwóch Tag Teamów i jednego interkontynentalnego, a więc możemy spodziewać się bardzo ciekawej walki. Zaczynają Kofi Kingston i Heath Slater. Zwarcie! Wygrywa Slater, Kofi na deskach. Heath podnosi Kofiego, wykonuje mu Irish Whip i Flapjack! Heath Slater zmienia się z Justinem Gabrielem, a ten od razu wchodzi na narożnik i wykonuje Springboard Moonsault, jednak Kofi Kingston się przesuwa i Gabriel nie trafia! Obaj leżą nieruchomo. Sędzia dolicza do 4 i Kofi wstaje. Podnosi on swojego przeciwnika i wykonuje mu Russian Legsweep. Od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Kingston zmienia się ze swoim partnerem - Chrisem Mastersem. Chris wchodzi na ring i wściekle atakuje Gabriela. Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Za mało. Masters musi spróbować innego rozwiązania. Chris czeka, aż jego rywal wstanie. Masters odbija się od lin i wykonuje Gabrielowi potężny Clothesline. Teraz Chris Masters podnosi Justina i zapina mu Master Lock! Jakimś cudem Gabriel jednak się uwalnia i zmienia się z Heathem Slaterem. Ten jest już na ringu i trzykrotnie kopie swojego rywala w krocze. Następnie wykonuje Mastersowi Irish Whip w narożnik. Wściekle bije swojego przeciwnika po całym ciele. Chris Masters pada na ziemię, jednak Heath go podnosi i wykonuje mu Snap inverted DDT! Zmiana z Justinem Gabrielem. Ten po raz kolejny wchodzi na narożnik i mamy 450 Splash! To musi być koniec! 1.. 2.. 3!

Todd Grisham: Piękne zakończenie pojedynku.

Wade Barrett and Sheamus vs. The Big Show and Triple H

Teraz odbędzie się znów walka Tag Teamowa wrestlerów najwyższego kalibru. Na ringu znajdują się The Big Show oraz Wade Barrett. Obaj mierzą się wzrokiem. Barrett wydaje się być przestraszony. Big Show częstuje swojego rywala potężnym Headbuttem. Podnosi swojego przeciwnika, wykonuje mu Irish Whip, a po nim Big Boot. Teraz odbija się od lin i wykonuje Leg Drop! To musiało boleć! Pin... 1.. 2.. I pin przerywa Sheamus! Sędzia go upomina. Tymczasem największy atleta świata wykonuje zmianę z Triple H. The Game nie zdążył dobrze wejść do ringu, a Barrett już zaczął bić go po twarzy. Triple H wyleciał poza ring, a Wade poszedł do niego. Wykonał mu Irish Whip w barierki odgradzające kibiców od ringu. Wade Barrett znęca się nad The Gamem i razem z Sheamusem biją go po całym ciele. Teraz Wade Barrett wynosi Triple H pod swojego finishera i... The Wasteland w barierki odgradzające kibiców od ringu! Wade Barrett odwraca się i otrzymuje KO Punch od Big Showa. Największy atleta świata wykonuje Sheamusowi Chokeslam! Wrzuca Wade'a Barretta do ringu i on także otrzymuje Chokeslam! Tymczasem Triple H zostaje wyliczony i niespodziewanie Wade Barrett wraz z Sheamusem triumfują.

Todd Grisham: Nie spodziewałbym się takiego zakończenia!

Matt Striker: Ja też. Zapraszam na reklamę.

REKLAMY

Nasze kamery są w szatni The Corre. Słyszymy, jak Ezekiel Jackson ma o coś pretensje do pozostałych członków tej grupy:

Ezekiel Jackson: Wiecie co? Wkurza mnie, że mnie nie doceniacie. Jeśli myślicie, że jesteście ode mnie lepsi, to się grubo mylicie, bo siła we wrestlingu jest najważniejsza. Barrett umie mi tylko rozkazywać, a ja jestem od niego 100 razy lepszy i to ja bardziej nadawałbym się do roli lidera The Corre. Jeśli mam być tak traktowany, to wolę odejść i stworzyć Tag Team z kimś, kto mnie doceni.

Heath Slater: Rób, co chcesz. My za Tobą płakać nie będziemy.

Ezekiel Jackson: Tak więc odchodzę.

The Undertaker vs. Alberto Del Rio

Publiczność zdecydowanie trzyma stronę Undertakera. Gong! Zaczynają od wymiany ciosów. Zwycięsko wychodzi z niej Deadman, który posyła Del Rio na deski. Teraz Taker podnosi Alberto, wykonuje Irish Whip i chce wykonać Big Boota, jednak Alberto Del Rio unika, zatrzymuje się przy linach i wykonuje Takerowi Enzuigiri. Undertaker jest jeszcze na nogach, ale Alberto wykonuje mu German Suplex. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Del Rio ze złości zapina ArmBar. The Undertaker leży jednak blisko lin i łapie za nie. Sędzia dolicza do 4 i Del Rio puszcza. Teraz Alberto wykonuje Undertakerowi Irish Whip w narożnik. Del Rio bierze rozbieg i Undertaker się odsuwa, a Alberto Del Rio z całym impetem wpada w narożnik. Taker wykonuje swojemu rywalowi Irish Whip, a po nim Big Boot. Następnie Deadman odbija się od lin i Leg Drop na leżącym Alberto. Undertaker próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Alberto Del Rio. Irish Whip dla Alberto w narożnik i nietrafiony Clothesline w wykonaniu Undertakera. Obaj leżą na macie. Sędzia dolicza do 7 i Alberto Del Rio wstaje. Po raz kolejny Del Rio próbuje ArmBaru. Undertaker traci coraz więcej sił, a do lin daleko. Wydaje się, że Deadman jest nieprzytomny. The Undertaker znajduje ostatki sił i wydostaje się z dźwigni. Deadman jest już na nogach. Wykonuje swojemu przeciwnikowi Irish Whip, a po nim Sidewalk Slam. Po chwili dorzuca jeszcze Scoop Slam. Teraz sygnalizuje, że wykona swoją akcję kończącą, czyli Tombstone Piledriver. I tak jest! Pin... 1.. 2.. 3!

Todd Grisham: Zwycięstwa Undertakera można było się spodziewać.

Edge vs. Dolph Ziggler

Czas na główną walkę wieczoru, czyli starcie Edge'a z Dolphem Zigglerem. Zaczynają od zwarcia. Wygrywa Dolph Ziggler, który jest bardzo naładowany. Edge jednak błyskawicznie wstaje i wykonuje Irish Whip Dolphowi, a po nim Big Boot. The Rated-R-Superstar podnosi swojego przeciwnika i wykonuje mu DDT. Od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Dolph Ziggler wstaje. Wymiana ciosów. Po jednym z nich Edge jest oszołomiony, a Ziggler odbija się od lin i Clothesline. Teraz ustawia Edge'a na kolanach, znów odbija się od lin i wykonuje Leg Drop Bulldog. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Ziggler podnosi Edge'a i wykonuje mu Dropkick. Teraz zachodzi go od tyłu i German Suplex. Próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Edge jest zdenerwowany tym, że nie może sobie poradzić z Dolphem. Ziggler wrzuca The Rated-R-Superstara w narożnik, bierze rozpęd i nie trafia w Edge'a, który się odsuwa. Teraz Edge ma szansę. Zachodzi Zigglera od tyłu, rozpędza się i wykonuje mu Bulldoga. Próbuje liczyć... 1.. 2.. Kick Out! Teraz The Rated-R-Superstar odbija się od lin i Leg Drop. Opportunista wchodzi na narożnik, czeka aż Dolph Ziggler wstanie i wykonuje Missile Dropkick. Kolejna próba pinu w wykonaniu Edge'a... 1.. 2.. Kick Out! The Rated-R-Superstar wykonuje Dolphowi Irish Whip, a potem Flapjack. Teraz Opportunista sygnalizuje, że wykona Speara! Ziggler wstaje i Edge wykonuje swoją akcję kończącą! Od razu pin... 1.. 2.. 3!

Alberto Del Rio wbiega na ring i zaczyna bić The Rated-R-Superstara. Z pewnością Alberto chce go osłabić przed WrestleManią. Opportunista leży już na macie, a Del Rio zapina Cross ArmBar! Edge krzyczy, ale Alberto nie puszcza! Po pewnym czasie Del Rio jednak przestaje, ale w międzyczasie Dolph Ziggler wstał i postanowił wykonać Edge'owi Zig Zag!

Todd Grisham: Nieładne zachowanie obu panów.

---

Hit gali:

Kit gali:

Najlepsza walka:

Najgorsza walka:

Ocena gali:

Bardzo ładne diary. Od razu mówię, że nie ochrzanię cię za krótkie walki, bo wiem że brak czasu u prawie wszystkich teraz jest, a do tego musisz napisać dwie gale na tydzień 8) Ogólnie bardzo fajnie się zapowiada, na pewno będę czytał, może sam się za coś zabiorę :twisted: Za całe diary dam 7,5/10, byłoby 8 gdyby nie przejęcie fedy w stylu:

Drryń! Drryń!

- Łoc ap men?

- Joł, tu Vince, chcesz przejąć WuWuE?

- Spoko

- No to nara

- Nara.

:D

Bardzo fajnie się to czyta, tgylko tak jak to powiedział mój poprzednik ten wstęp trochę nie teges. Bardzo fajnie pomyslane rostery, tylko czy przypadkiem nie dajesz za dużo walk na WMke?? zresztą sam wiesz czy dasz rade czy nie, diary jak na razie oceniam na 5 w skali szkolnej

sig.png

Poprawa w stosunku do Raw jest widoczna, przede wszystkim dzięki zachowanej estetyce lepiej się to teraz wszystko czyta. Nadal brakuje mi porządnego backstage, co w przypadku diary jest według mnie wymagane. Co to długości walk to nie musisz przesadzać, lepiej żeby było ich więcej i abyś ćwiczył nad jakością akcji, która w dalszym ciągu za dobra nie jest. Wydaje mi się, że zaczynasz a już podoba mi się zapał jaki w to wkładasz. Musisz jednak wiedzieć, że diary w większej części powinno dziać się nad tobą, co w tym przypadku nie jest za dobrze widoczne. Więcej przybijających do ciebie zawodników i takie tam. Rozruszaj te show. Ostatnio było 4,5/10 dzisiaj dam 6/10 i jestem myśli i nadzieji, że następnym razem będzie jeszcze lepiej. Pamiętaj - backstage!

Sobota, 19 marzec 2011 r.

Myślę, że SmackDown! mi wyszło. Teraz się pakuję i jadę do swojego rodzinnego miasta, New Yorku. Będzie moja rodzina. Denerwuję się bardziej niż zwykle. Nagle zadzwonił do mnie telefon. Dzowniła Maria. Oto rozmowa:

- Tak? Słucham?

- Dzień dobry. Czy dodzwoniłam się do Davida Cambella?

- Tak, to ja.

- Nazywam się Maria Kanellis. Może kojarzy mnie Pan?

- Tak, kojarzę. O co chodzi?

- Chciałam się zapytać, czy przyjmie mnie Pan z powrotem do federacji.

- Oczywiście. Spotkajmy się jutro w New Yorku.

- Dobrze, przyjadę. Do widzenia.

- Do zobaczenia.

Jeżeli będzie pasować jej stawka, jaką jej zaproponuję, trafi na SmackDown! Teraz wyjeżdżam. Do widzenia, Miami!

Do New Yorku dojechałem wieczorem. Byłem bardzo wyczerpany podróżą. Od razu położyłem się spać.

Niedziela, 20 marzec 2011 r.

Szybko wstałem i zjadłem wyśmienite śniadanie. Ubrałem się i zrelaksowałem w jacuzzi. O godzinie 12:00 wyszedłem. Na 13:00 byłem umówiony z Marią, więc pojechałem do hali. Kiedy wszedłem do budynku, spotkałem Zacka Rydera. Pytał się, czy wystąpi na dzisiejszej gali. Odparłem, że tak. Zack się uśmiechnął i podziękował. W końcu doszedłem do gabinetu. Zostało jeszcze 30 minut do spotkania z Marią, więc postanowiłem, że obejrzę RAW. Zauważyłem, że jest strasznie dużo reklam. Koniec z tym! Nie będzie tak dużo reklam. Po pierwszej walce przewinąłem do Main Eventu. Po końcu show poczekałem 5 minut i zapukała Maria. Rozmowa poszła gładko i podpisałem z nią kontrakt. Po rozmowie wróciłem do hotelu. Pograłem sobie w WWE All Stars na konsoli Play Station 3. Kiedy skończyłem grać, pojechałem do mojej rodziny. Zostałem przywitany jakbym był jakimś królem. Zjadłem pyszny obiad. Zdecydowałem się, że zostanę w domu. Jak pięknie zobaczyć moje kąty. Na ścianie mam plakat Undertakera. Kiedyś marzeniem dla mnie było go zobaczyć na żywo, a teraz mogę z nim porozmawiać. Poszedłem z moimi starymi kolegami na piwko. Bawiłem się do późna. W końcu wróciłem do domu i poszedłem spać.

Poniedziałek, 21 marzec 2011 r.

Dzisiaj już moja trzecia gala. Rano pojechałem do mej rodziny. Zjadłem z nimi dobre śniadanie. Posiedziałem z nimi do 17 i pojechałem do hali. Trwały jeszcze drobne przygotowania. Poszedłem do swojego gabinetu i postanowiłem, że posłucham muzyki. Czas mi szybko zleciał. RAW już się zaczynało.

RAW, New York

Wybuchły fajerwerki i zaczęła grać muzyka RAW. Po chwili przywitali nas komentatorzy.

Jerry Lawler: Witamy państwa na Monday Night RAW. Wraz ze mną komentują Booker T i... Michael Cole.

Booker T: Witaj King, witaj Michael.

Michael Cole: Dobry wieczór.

Jerry Lawler: Zapraszam na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru.

Curt Hawkins vs. Trent Barreta

Curt Hawkins już na ringu, a Trent Barreta wychodzi z Gail Kim. Trent nie zdążył dobrze wejść do ringu, a już został zaatakowany. Wściekłe uderzenia od Hawkinsa. Sędzia musiał interweniować. Upomniał Curta. Zaczynają od nowa. Zwarcie! Wygrywa Trent Barreta. Wynosi swojego przeciwnika i wykonuje mu Scoop Slam! Barreta liczy... 1.. 2.. Kick Out! Mało brakowało. Trent wchodzi na narożnik i Crossbody na stojącego rywala! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Trent Barreta musi się bardziej wysilić. Nagle Trent zapiął Sleeper Hold. Curt słabnie. Jest nieprzytomny. Sędzia podnosi rękę Curta. Padła. Za drugim razem to samo, a za trzecim razem zatrzymał w połowie. Hawkins powoli wstaje. Ciężko mu, chyba nie da rady. Jednak jest wystarczająco blisko lin i łapie ich. Sędzia doliczył do dwóch i Barreta puścił. Curt Hawkins agresywnie wszedł Big Bootem w twarz Barrety. Ten pada na plecy. Curt liczy... 1.. 2.. Kick Out! Curt Hawkins jest zdenerwowany. Ma pretensje do sędziego. Trent Barreta nadal leży. Hawkins podnosi Barretę i wykonuje brutalne DDT! Trent jest nieprzytomny. Curt wchodzi na narożnik i wykonuje Heat-Seeking Elbow! Od razu pin... 1.. 2.. 3!

Michael Cole: Gratulacje dla Hawkinsa. Curt ma potencjał na dobrego mistrza.

The Miz przemawia

The Miz: Tydzień temu przegrałem. A wiecie dlaczego? Bo byłem w drużynie z CM Punkiem, ale chciałbym zrewanżować się na Reyu Mysterio. Wykonał swojego finishera na najbardziej błyszczącej osobie w WWE. Dzisiejszego wieczoru chciałbym się zmierzyć z tym małym... Już nie dokończę. A zwyciężę, because I'm The Miz and I'm awesome!

Michael Cole: Miz zrobi to samo z Reyem, co ja z Jerrym Lawlerem na WrestleManii.

Booker T: Cole, nie przynudzaj.

Jerry Lawler: Właśnie. A tymczasem zaproszę państwa na walkę.

Ted DiBiase vs. The Great Khali

Ted DiBiase sprawia wrażenie pewnego siebie. Ogromny Khali wielkimi krokami zbliża się do ringu. Ale co robi Ted DiBiase?! Biegnie w stronę Khaliego, przeskakuje nad górną liną, próbuje Crossbody i udaje mu się! Wielki The Great Khali upada na plecy. Ted DiBiase bije Khaliego, lecz ten ogromnymi łapskami zrzuca z siebie Teda. DiBiase biegnie na Khaliego, ale wpada na jego nogę. Sędzia doliczył do 8 i The Great Khali wrócił do ringu. Maryse pomogła wstać Tedowi i wrócił do ringu. Khali nie daje odetchnąć rywalowi i od razu ciska nim w narożnik. Ted krzyknął z bólu. Maryse zaczęła krzyczeć na Khaliego, ale on nie bardzo rozumie. Ted uderza Khaliego maczugą, ale nic to nie dało. Punjabi Playboy zdenerwował się. Ted wykorzystuje swoją szybkość i kopie Khaliego po nogach. Chwilę go pokopał i The Great Khali go odepchnął. Potężny Headbutt, który ściął Teda z nóg. Khali liczy.. 1.. 2.. Kick Out! The Great Khali musi się bardziej postarać. Podnosi Teda, wykonuje mi Irish Whip, a po nim potężny Clothesline. Ted DiBiase chyba nie ma szans. Maryse ma za coś pretensje do sędziego. Wbiega Cody Rhodes i wykonuje CrossRhodes The Great Khaliemu, ale DiBiase nie ma sił, a sędzia nie widział tej akcji. Czołga się w stronę Khaliego. Kładzie rękę na jego brzuchu... 1.. 2.. Kick Out! Ted DiBiase nie może uwierzyć. Było tak blisko. Obaj leżą zmęczeni. Kiedy sędzia doliczył do 6, Khali się podniósł. Podnósł także Teda i wykonał mu potężnego Chokeslama! Khali unosi do góry ręce. To znak, że będzie kończył. Podnosi Teda i Brain Chop! Ted DiBiase jest już prawie nieprzytomny. The Great Khaliemu jeszcze mało. Podnosi Teda i Khali Bomb! Wielki The Great Khali kładzie ogromną nogę na klatce piersiowej Teda DiBiasego i unosi ręce ku górze.. 1.. 2.. 3! Chyba nikt nie miał wątpliwości, że wygra Olbrzym z Indii.

Booker T: Gratulacje dla Khaliego!

Na Backstage'u idzie dumny ze zwycięstwa The Great Khali. Nagle Khali otrzymuje uderzenie z krzesła w plecy! Uderzył go Ted DiBiase! Punjabi Playboy się wygina i z przodu uderza go ''Dashing'' Cody Rhodes! The Great Khali pada na ziemię i otrzymuje uderzenia z krzeseł. Great Khali jest cały we krwi. Czyżby powrót Legacy?

Michael Cole: Myślę, że Khali się zrewanżuje. Przed nami kolejne walki.

Zack Ryder vs. R-Truth/w. Eve

Obaj są na ringu. Mierzą się wzrokiem. W końcu Ryder kopie R-Trutha w brzuch, a po nim podbródkowy. Irish Whip w narożnik. Ryder biegnie i wejście kolanem w Trutha. Trzyma go za głowę i Bulldog. Zack liczy... 1.. 2.. Kick Out! Mało brakowało. Zack Ryder odbija się od lin i Leg Drop dla Trutha. Podnosi swojego rywala i Scoop Slam. Teraz Ryder kpi sobie z R-Trutha. Łapie go za głowę, ale R-Truth uderzył go w twarz. Zacka odrzuciło. Truth wykonuje ładny Dropkick, po którym Ryder pada na matę. R-Truth chce zakończyć walkę... 1.. 2.. Kick Out! Truth musi się bardziej wysilić. R-Truth sobie zatańczył. Ryder wstał i zaczynają od nowa. Tym razem zwarcie. Wygrywa Zack Ryder.

Booker T: Zack Ryder bardzo dobrze sobie radzi.

Jerry Lawler: Tak, to prawda. Jestem pod wrażeniem.

Teraz Ryder odbija się od lin i Knee Drop. R-Truth złapał się za twarz. Musiało go zaboleć. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Zack Ryder powoli traci cierpliwość. R-Truth powoli wstaje, jednak Ryder mu nie pozwala i uderzył R-Trutha w kręgosłup. Truth krzyknął z bólu. Eve nie wie jak mu pomóc. Ryder podnosi R-Trutha i piękny Suplex! Po raz kolejny go podnosi i German Suplex! Teraz Zack tauntuje. Truth się podnosi. Otrzymuje kopnięcie w brzuch, a po nim ZackAttack! R-Truth trzyma się za głowę. Zack Ryder wchodzi na narożnik. Poczekał chwilę, aż jego rywal się podniesie, a kiedy to zrobił, wykonał mu Rough Ryder z narożnika! Od razu pin... 1.. 2.. 3! Ku zdziwieniu wygrywa Zack Ryder!

Michael Cole: Wiedziałem od początku, że Zack odniesie zwycięstwo.

REKLAMY

Backstagem idzie Randy Orton. Naprzeciw niego idą Cody Rhodes i Ted DiBiase. Dashing zaczyna rozmowę:

Cody Rhodes: Witaj, Randy. Tęskniłeś?

Randy Orton: Nie.

Cody Rhodes: To takie przykre. Nie myślałeś, żebyśmy reaktywowali Legacy?

Randy Orton: Żebyście znowu mnie wystawili?

Ted DiBiase: To się już nie powtórzy. Potrzebujemy kogoś takiego jak Ty, aby mógł nas poprowadzić do zwycięstwa o pasy Tag Teamów. Na WrestleManii pomożemy Ci wygrać walkę, ale w zamian dołączysz do Legacy. Stoi?

Randy Orton: Zastanowię się.

Mason Ryan & Skip Sheffield & Vladimir Kozlov vs. Daniel Bryan & Christian & John Morrison

Wszyscy już są. Zaczynają Mason Ryan i John Morrison. Ryan jak byk rusza na Morrisona. Johna Morrisona odrzuciło. Mason Ryan biegnie na niego, lecz The Shaman of Sexy się odsuwa. Ryan zapoznaje się bliżej z narożnikiem. Od razu pin... 1.. Kick Out! Zdecydowanie za mało na Masona. John zmienia się z Bryanem, który błyskawicznie wchodzi na narożnik i wykonuje Dropkick stojącemu Masonowi. Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Wciąż za mało. Daniel Bryan podnosi Ryana, lecz otrzymuje łamacza szczęk! Mason błyskawicznie poszedł się zmienić się z Vladimirem Kozlovem. The Moscow Mauler ma szansę się zrewanżować za ten przegrany pojedynek tydzień temu. Vladimir Kozlov z całej siły kopie po całym ciele mistrza Stanów Zjednoczonych. Teraz Vladimir podnosi swojego przeciwnika i wykonuje mu DDT! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Mało brakowało! Kozlov zmienia się z Sheffieldem. Skip obija twarz Daniela Bryana. Cała ta sytuacja ma miejsce przy narożniku Teamu Bryana. Christian złapał za nogę Daniela i zrobił zmianę! Wszedł na narożnik i Crossbody na Sheffielda... 1.. 2.. Kick Out! Było blisko. Skip biegnie na Christiana, minięty Clothesline i piękny Dropkick! Skip Sheffield upadł. Christian tauntuje, ale wbiega Mason Ryan i częstuje go Big Bootem! Capitan Charisma pada nieprzytomny. Sędzia go upomina, a John Morrison wykorzystuje okazję i wykonuje Sheffieldowi Flying Chuck! Skip leży prawie nieprzytomny. Tak samo Christian. Szykuje się podwójna zmiana. Ledwo się doczołgują. Tak jest! Na ring wchodzą John Morrison i Mason Ryan. Minięty Clothesline i Crossbody z lin od Morrisona! Pin... 1.. 2.. Kick Out! The Shaman of Sexy nie może uwierzyć. Podnosi się, a tu Mason łapie go za szyję i wykonuje Chokeslam! Od razu pin... 1.. 2.. i wbiega Bryan! Wbiega także Vladimir Kozlov i mistrz Stanów Zjednoczonych otrzymuje Clothesline! Christian skacze z narożnika na Kozlova. Vladimir padł. Skip biegnie na Capitana Charismę i próbuje wykonać Big Boota, ale Christian się schyla i wykonuje Killswitch! Sędzia nad tym nie panuje! Big Boot dla Christiana! Wszyscy poza ringiem oprócz Masona Ryan i Johna Morrisona. Monday Night Delight próbuje wykonać Flying Chuck, ale Mason unika i Big Boot dla zmęczonego Johna Morrisona. Ryan liczy... 1.. 2.. 3! Po ciężkiej batalii udało się!

Booker T: Bardzo ładna walka.

Cody Rhodes vs. Jack Swagger vs. Drew McIntyre

Są już na ringu. Drew i Dashing łączą siły i rzucili się na Swaggera. Kopią go w narożniku. Sędzia musiał zainterweniować. Odepchnął dwóch panów. Swagger trzyma się za klatkę piersiową. Nagle Drew zaatakował Cody'ego Rhodesa. Potężne uderzenia spadają na głowę Dashinga. Jack Swagger biegnie na nich obu i podwójny Clothesline! Oboje padli. The All-American American liczy obu... 1.. 2.. Kick Out! Jack czeka, aż wstaną. W końcu wstali, lecz Cody zaatakował swojego byłego Tag Team partnera. Swagger mu pomaga. Drew sobie nie radzi. Teraz Jack wypycha za ring Dashinga. Swagger wykonuje wybrańcowi Pana McMahona German Suplex! Od razu pin... 1.. 2.. i Cody Rhodes przerywa pin! The All-American American i Dashing zaczęli się bić. Cios za ciosem i Drew wchodzi Bog Bootem w Swaggera, który wypada za ring. Dashing i McIntyre weszli w zwarcie. Wygrał Drew. Szkot liczy... 1.. 2.. i The All-American American wyciąga za nogę Drew i brutalnie ciska nim o schody. Teraz wkłada jego nogę pomiędzy schody i nadepnął! To musiało boleć. Cody biegnie, wyskakuje i wpada Clotheslinem w Jacka, który pod wpływem siły wpadł w barierki. Sędzia już doliczył do 6. Cody wrzuca do ringu Drew McIntyre'a i od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Drew cały czas trzyma się za prawą nogę. Swagger wrócił do ringu i wykonał Rhodesowi Gutwrench Powerbomb! Teraz zapiął McIntyre'owi Ankle Lock! Za duży ból! Drew odklepuje! A jednak wygrał The-All American American, Jack Swagger!

Michael Cole: Brawo, Swagger! Jack to najlepszy zawodnik w czasach WWE!

Booker T: Na ring wychodzi CM Punk wraz z Masonem Ryanem i Skipem Sheffieldem.

CM Punk: Dzisiaj podczas oglądania gali zauważyłem zawodnika, który świetnie nadawałby się do Nexusa. Mowa tu o Vladimirze Kozlovie. Bardzo chciałbym, aby wzmocnił naszą grupę. Kozlov, czy chciałbyś dołączyć do Nexusa?

Jerry Lawler: Vladimir Kozlov w drodze na ring.

Vladimir Kozlov: Bardzo chętnie.

CM Punk: Więc uklęknij i wznieś rękę ku górze.

The Moscow Mauler podnosi rękę, a CM Punk zakłada opaskę z literką N na biceps Vladimira Kozlova.

CM Punk vs. Randy Orton

Randy Orton w drodze na ring. Pewny siebie CM Punk na niego czeka. Zaczynają! Zwarcie, w którym wygrał Randy Orton. Irish Whip i piękny Clothesline! Teraz Viper wypycha Punka za liny i DDT z lin! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Randy nie ustaje i wykonuje Irish Whip w narożnik. Viper biegnie, ale CM Punk się odsuwa. Randy Orton wpadł w narożnik. Teraz Punk wykonuje Irish Whip w narożnik. Biegnie i wejście nogą w twarz Vipera! Randy usiadł, a Punk dusi go w narożniku nogą. Sędzia doliczył do 4 i CM Punk puścił. Odwraca się plecami do Żmii. Punk tauntuje. Legend Killer podcina ciałem CM Punka. Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Randy podnosi swojego rywala, wykonuje mu Irish Whip, a po nim Powerslam! The Viper szykuje się do RKO. Chwilę później tak się dzieje! Wbiega trzech zawodników Nexusa! Maltretują Randy'ego! Teraz wbiega Legacy! Rzucili się na nich i o dziwo udaje im się to! Na ringu tylko Punk! CrossRhodes! Chwilę później Dream Street! Na końcu potężny Punt Kick!

Booker T: Mam nadzieję, że Randy Orton się nie zgodzi.

Michael Cole: I Punk znów otrzymał Punt Kick. Czas na przedostatnią walkę dzisiejszej gali.

John Cena vs. Kane

The Big Red Monster pewnym krokiem zbliża się do ringu. Już na nim jest i zaczynamy. Zwarcie! Zdecydowanie wygrywa Kane. Cena na deskach. Kane odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Teraz podnosi swojego rywala, odbija się od lin i Sidewalk Slam na kolano! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Za mało na Johna Cenę. Publiczność skanduje jego nazwisko. Kane'a to denerwuje. Irish Whip dla Ceny, minięty Clothesline i Shoulder Block! Kolejny! I następny. Próba Protobomb, ale Kane jest za ciężki na Cenę. John zarwał się pod jego ciężarem. Kane liczy... 1.. 2.. Kick Out! Jednak nie! The Big Red Monster chwyta Cenę za szyję, lecz John się wyrywa i wstaje. John Cena błyskawicznie odbija się od lin, ale dostaje potężnego Hip Tossa za ring. Muszą go boleć plecy. Sędzia doliczył do 8 i Cena wrócił do ringu. John jest oszołomiony. Kane odbija się od lin i Big Boot! Jednak nie! Cena się schylił, a noga Big Red Monstera wisi nad górną liną. Cena zebrał siły i udało mu się wykonać Protobomb! Teraz to, na co czekają fani! You Can't See Me! Odbicie od lin i tak jest! Szykuje się Attitude Adjustment, ale Cena jest zbyt zmęczony. Kane wynosi go pod Tombstone Piledriver i tak się dzieje! The Big Red Monster liczy... 1.. 2.. 3! Kane odnosi zwycięstwo nad Johnem Ceną.

Michael Cole: Cieszę się, że zwycięstwo odniósł właśnie on.

REKLAMY

The Miz vs. Rey Mysterio

Czas na walkę wieczoru! Obaj są na ringu. The Miz agresywnie rusza na Reya, ale ten się odsuwa. Od razu Dropkick na liny! Jak błyskawicznie odbija się Rey, tak błyskawicznie Miz opuszcza ring. Mysterio pokazuje Mizowi, żeby przyszedł walczyć. Miz wraca i rzuca się na Reya! Okłada go po twarzy. Sędzia go odciąga. The Miz jest wściekły. Kiedy Mysterio się podniósł, otrzymał Big Boota. Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Za mało na Reya. Teraz Irish Whip od Miza, a po tym Clothesline. The Miz tauntuje, a Rey za plecami Miza wszedł na narożnik. Kiedy WWE Champion się odwrócił, otrzymał Crossbody. Miz ogłuszony siedzi, a Master of 619 kopnął go w kręgosłup. The Miz aż się wyprostował. Rey bije Miza po twarzy. Mysterio próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Mało brakowało. Rey wchodzi na narożnik! Skacze, ale The Miz się odsuwa! Mysterio jest zamroczony. Powoli wstaje. Miz popycha Mysterio na sędziego. Arbiter się przewrócił, to samo Mysterio. The Miz poszedł po krzesło i maltretuje nim Reya. Wielki niedoceniony krzyczy z bólu! Sędzia powoli się podnosi. Miz wykonuje jeszcze Skull-Crashing Finale! Od razu pin... 1.. 2.. 3! Rey nie miał szans.

Myślę, że ponownie mogę zauważyć poprawę. Tym razem trochę bardziej zadbałeś o własną postać, aczkolwiek to nadal nie jest to, co zadowala. Ponownie mało gadanki i backstage, a jeśli już się pojawia to nie zadowala jakością, lub ilością, a oba warunki są ważne. Myślę, że zaangażowałeś się bardziej w walki, co wyszło na plus przy całokształcie, jak i w porównaniu do reszty tej części. Pracuj dalej, a napewno postępy będą coraz bardziej widoczne. Tym razem ponownie 6/10 bo w całokształcie poprawy od ostatniej gali, poprawy za dużej nie ma.

Dobra i ja ocenie. Czytam twoje diary od początku, choć dopiero teraz oceniam. Więc to ostatnie RAW jest dobre w porównaniu z pierwszym to poprawa. Jednak brak prawie BS to bardzo boli bo zawsze przyda się posłuchać jak to Miz gada i nawet na BS bez walk można feud ciągnąć. Może spróbuj dłużej posiedzieć na jednym odcinkiem diara to będzie super jak narazie dam takie mocne 6/10. Powodzenia w dalszej pracy.

Od początku bardzo podobają mi się twoje diary. Dobrze, że już nie piszesz tylko końcówek walk. Trochę nad tymi końcówkami ubolewałem... Jedyne co mi się nie podoba, to mało backstagu. Na RAW była tylko gadanka Orton'a z Legacy i tylko tyle. Popracuj nad tym... Widać poprawę w porównaniu z pierwszymi galami. Tak dalej :t_up:

• 3 tygodnie później...

Wtorek, 22 marzec 2011 r.

Niechętnie opuszczałem New York. Najgorsze było pożegnanie z rodziną. Teraz jestem w hotelu w Houston. WrestleMania 27 zbliża się wielkimi krokami. Jeszcze będzie wiele zmian w karcie na tę galę. Jest godzina 14:15. Dobrze, że w hotelu jest kilku zawodników. Inaczej byłbym tutaj sam jak palec. Nie mam nic do roboty. Położę się i pooglądam TV. Przełączając kanały, zauważyłem, że emitują SmackDown!, a po tym wczorajsze RAW. A więc znalazłem sobie zajęcie. Później czas szybko mijał i, jak skończyłem oglądać, była 23:45. Czas spać. Dobranoc.

Środa, 23 marzec 2011 r.

Dzisiaj wstałem późno. Umyłem się, ubrałem i zjadłem dobre śniadanie. Nie mogę się doczekać WrestleManii. Postanowiłem bliżej poznać zawodników mojej organizacji. Ze mną w hotelu są: Triple H, Chavo Guerrero, Alberto del Rio, Santino Marella, Maria i Kaitlyn. Długo rozmawiałem z Alberto del Rio. Interesowała mnie historia jego kariery, gdyż to dobry wrestler. Jest 13:10. Wszyscy poszliśmy zjeść obiad w mieście. Wielu młodych fanów chciało nasze autografy i zrobić sobie z nami zdjęcia. Przy obiedzie panowała świetna atmosfera. Późnym wieczorem wróciliśmy do hotelu. Jutro nowy dzień. Do jutra.

Czwartek, 24 marzec 2011 r.

Rano obudził mnie personel. Przy okazji zjadłem śniadanie i wypiłem kawę. Później oglądałem TV. Następnie obejrzałem WrestleManię 26. Czas szybko zleciał. Już południe. Po raz kolejny udałem się z zawodnikami SmackDown! na obiad. Wypiliśmy sobie małe piwko. Tym razem wróciliśmy wcześniej. Od razu po powrocie wskoczyłem do jacuzzi. Jacuzzi to dobry sposób na odreagowanie. Cały czas myślę o WrestleManii. Chciałbym, aby była lepsza niż pozostałe, chociaż pozostałe miały wysoki poziom. Mam nadzieję, że go nie zaniżę. Po wyjściu z jacuzzi była godzina 17:40. Wykonałem kilka telefonów do gwiazd wrestlingu z prośbą powrotu. Nikt się nie zgodził. Mam jedną gwiazdę, która się już wcześniej zgodziła i wystąpi na WrestleManii. Czas szybko mi minął. Później wino z Marią. Było przyjemnie. Siedziałem do późna. Teraz idę spać. Jutro SmackDown! i drugi tydzień mojej kadencji.

SmackDown!, Houston

Gra muzyka SmackDown! Po chwili witają nas komentatorzy:

Matt Striker: Witam Państwa. Dzisiaj odbędzie się przedostatnie SmackDown! przed WrestleManią, na które zapraszają...

Michael Cole: Michael Cole.

Matt Striker: I Matt Striker. Przed nami pierwsza walka dzisiejszego wieczoru.

Darren Young vs. Michael Tarver

W pierwszym pojedynku zmierzy się dwóch byłych zawodników Nexusa - Darren Young oraz Michael Tarver. Zdecydowanie silniejszy jest ten drugi, a Darren Young będzie próbował przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść poprzez różnorakie akcje techniczne. Zawodnicy są już na ringu, a więc zaczynamy. Darren Young zaczyna od serii kopnięć w okolice uda. Tarver się denerwuje i Irish Whip dla rywala, a po nim Back Body Drop! Michael przypina swojego przeciwnika... 1.. 2.. Kick Out! Darren Young błyskawicznie wstaje i atakuje Dropkickiem swojego rywala. Tarver jest jeszcze na nogach, ale Darren odbija się od lin i wykonuje bardzo ładne Crossbody! Pin... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Michaela Tarvera. Young podnosi swojego przeciwnika, jednak ten wściekle bije go pięściami. Young już leży na macie. Teraz Michael Tarver przesuwa swojego rywala pod narożnik i uderza jego lewą nogę o narożnik! Michael wchodzi na narożnik i skacze na obolałą nogę Younga! Teraz Tarver kopie lewą nogę rywala. Tarver z wielką bezczelnością wyrzuca Darrena Younga z ringu. Michael idzie do niego. Wykonuje mu Irish Whip w barierki odgradzające kibiców od ringu. Teraz Darren Young przy nich siedzi. Michael Tarver bierze rozbieg i wejście kolanem w nogę Younga. Kibicom takie zachowanie Michaela Tarvera wyraźnie się nie podoba. Teraz Michael bierze nogę Darrena i uderza nią o barierki. W końcu Michael Tarver wrzuca swojego przeciwnika do ringu i wykręca mu nogę. Young bez chwili wahania odklepuje, ale Tarver nie przestaje! Sędzia próbuje go odciągnąć, lecz mu się to nie udaje! Na ring wbiegają inni sędziowie i to dopiero po ich interwencji Tarver przestaje wykręcać nogę Darrena Younga. Niestety, służby medyczne wchodzą na ring i zabierają na noszach Younga.

Michael Cole: Dobrze temu Youngowi! Niech wie, co to znaczy wrestling!

REKLAMY

Ostatecznie okazało się jednak, że Darren Young może dalej uczestniczyć w show i zostać w hali. Do szatni Younga wchodzi piękna Kaitlyn:

Kaitlyn: Wszystko OK? Mogę Ci jakoś pomóc?

Darren Young: Okazało się, że z nogą nie jest tak źle, jak się na początku wydawało. Dzięki, że pytasz.

Kaitlyn: Nie ma sprawy. To dobrze, że jest już lepiej.

Po chwili do szatni Younga wbiega Michael Tarver. Od razu atakuje kontuzjowaną nogę Darrena. Kaitlyn prosi go, aby przestał, ale Michael Tarver nie ma takiego zamiaru. Po pewnym czasie do szatni wchodzi jednak General Manager SmackDown!, Theodore Long, i uspokaja Tarvera.

David Hart Smith vs. Tyson Kidd

W tej walce wystąpi dwóch byłych Tag Team partnerów. Mowa tu o Davidzie Harcie Smithie oraz Tysonie Kiddzie. Tag Team ten rozpadł się przez głupie zachowanie Kidda. Gong! Zwarcie! Wygrywa je Tyson Kidd, a David Hart Smith już zapoznał się z matą ringu. Tyson Kidd odbija się od lin i Leg Drop... jednak nieudany, bo młody Smith się odsuwa. David kładzie rękę na klatce piersiowej swojego przeciwnika... 1.. Kick Out! Zdecydowanie za słabe trzymanie. Smith podnosi swojego rywala i Suplex! I jeszcze jeden! Kolejny! David Hart Smith znów próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Teraz Smith podnosi Kidda, Irish Whip, minięty Clothesline i potężne kopnięcie od Tysona, które ścięło z nóg Smitha. Tyson Kidd błyskawicznie przechodzi do zapięcia Sharpshootera... i tak jest! Jednak po upływie pięciu sekund David Hart łapie się lin. Sędzia dolicza do czterech i Tyson Kidd puszcza. Teraz Irish Whip dla Davida w narożnik. Kidd bierze rozbieg, biegnie i... David Hart Smith się odsuwa! Smith wykonuje swojemu byłemu Tag Team partnerowi Irish Whip i mamy podwójny Clothesline! Obaj są już bardzo zmęczeni tą walką. Sędzia dolicza do sześciu i David Hart Smith kładzie rękę na brzuchu Tysona... 1.. 2.. Kick Out! Znowu nie! Teraz Smith podnosi Tysona Kidda, zachodzi go od tyłu i German Suplex! David jednak nie zamierza na tym poprzestać! Mimo ogromnego zmęczenia podnosi swego rywala, odbija się od lin i mamy Bulldoga! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Jak to możliwe?! David Hart Smith jest załamany i zniechęcony. Pomimo to wykonuje Kiddowi Irish Whip w narożnik. Młody Smith bierze rozbieg, biegnie na Kidda, a ten wystawia nogę! Teraz seria kopnięć od Kidda. David Hart Smith na macie. Tyson odbija się od lin i Leg Drop! Od razu Kidd przechodzi do Sharpshootera! Tym razem są daleko od lin, na środku ringu. Smith bardzo cierpi! Nie wytrzymuje tego bólu i odklepuje! Tyson Kidd po około trzech sekundach puszcza i świętuje zwycięstwo po zaciętej walce.

REKLAMY

Matt Striker: Na ringu widzimy Sheamusa. Posłuchajmy, co chce powiedzieć.

Sheamus: Nazywam się Sheamus. King Sheamus. Jak mogłem zapomnieć o tym, że jestem królem? A więc między innymi z tego powodu chcę zdobyć pas wagi ciężkiej. Na RAW posiadałem już pas WWE, jednak pechowo go straciłem i nie otrzymałem szansy na odzyskanie tego pasa. Moim zdaniem był to wielki błąd. Na SmackDown! chcę posiadać najważniejszy pas w brandzie, czyli pas World Heavyweight!

Theodore Long: Jak już wcześniej wspominałem, każdy z lepszych zawodników dostanie szansę na pas. Ty także, Sheamus, jednak jeszcze nie teraz.

Sheamus: Jak to?! Chcę mieć pas najpóźniej na WrestleManii.

Theodore Long: Jest to raczej niemożliwe, ponieważ o pas wagi ciężkiej na WrestleManii Edge będzie walczył z Alberto Del Rio. No chyba, że zawalczyłbyś z nim na dzisiejszym SmackDown!

Sheamus: Chętnie z nim zawalczę, ponieważ chcę pokazać, że jestem od niego lepszy, bo jestem King Sheamus!

Alberto Del Rio: Nie zgadzam się. Już wcześniej miałem zapewnioną walkę o pas World Heavyweight i nie mam zamiaru po raz kolejny o niego walczyć. Nie i już!

Sheamus: Tchórzysz? Hahaha. Od razu, gdy przyszedłeś do tej federacji wiedziałem, że jesteś słaby i tchórzliwy.

Alberto Del Rio: Nie sprowokujesz mnie. Teddy, jeśli zgodzisz się na jego żądania, odchodzę z WWE.

The Nexus II vs. Gabriel and Slater

Przed nami kolejna, już trzecia walka, w której udział biorą Michael McGillicutty, Husky Harris, Justin Gabriel i Heath Slater. Jest to walka Tag Teamowa. Faworytami bez wątpienia są Gabriel and Slater - obecni posiadacze pasów Tag Teamów - jednak The Nexus II zapewne zrobią wszystko, by wygrać. Wszyscy wrestlerzy są już na ringu i możemy zaczynać. W ringu Michael McGillicutty i Heath Slater. Obaj mierzą się wzrokiem. Michael McGillicutty zadaje potężny cios, po którym Slater się przewraca. Michael podchodzi do Heatha i śmieje mu się w twarz. Teraz McGillicutty zaczyna kopać swojego rywala. Podnosi go i Irish Whip w narożnik. Michael podchodzi do Heatha i znów go bije. Slater leży na ziemi, a Michael liczy... 1.. 2.. Kick Out! Zmiana z Huskym Harrisem! Slater już wstał i atakuje wchodzącego rywala. Teraz Heath wykonuje Harrisowi Dropkick, jednak Slater się tylko odbija od Husky'ego. Husky Harris bierze głowę Heatha Slatera i potężne uderzenie "z główki"! Pin... 1.. 2.. i Justin Gabriel przerywa pin. Jak widać, Husky Harris jest z tego powodu bardzo zdenerwowany i ma pretensje do Gabriela. W tym czasie Heath Slater wstaje i podcina potężnie zbudowanego Husky'ego Harrisa. Teraz Heath odbija się od lin i Leg Drop. Od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Husky'ego. Teraz Slater podnosi swojego przeciwnika, wykonuje mu Irish Whip, a po nim mamy podwójny Clothesline! Obaj zawodnicy leżą przez dość długi czas, jednak powoli doczołgują się do swoich Tag Team partnerów i zmieniają się z nimi. A więc na ringu są obecnie Michael McGillicutty oraz Justin Gabriel. Cios za cios. Żaden z nich nie odpuszcza.

Co to?! Na ring wbiega potężnie zbudowany Ezekiel Jackson i atakuje Justina Gabriela i Heatha Slatera. Oczywiście The Nexus II zostają zdyskwalifikowani.

Backstage

Na Backstage'u zauważamy rozmawiających ze sobą Ezekiela Jacksona, Michaela McGillicutty'ego oraz Husky'ego Harrisa:

Michael McGillicutty: Co prawda przez Ciebie przegraliśmy z Gabrielem and Slaterem, jednak dobrze, że ich pobiłeś, ponieważ my też ich nie lubimy. Łączy nas wspólny wróg, a więc może połączymy nasze siły i dołączysz do The Nexus II?

Ezekiel Jackson: W sumie czemu nie? Ale pod jednym warunkiem!

Husky Harris: Jakim?

Ezekiel Jackson: Że to ja będę liderem i ja będę wyznaczał warunki!

Michael McGillicutty: No OK, jeśli Ci na tym tak zależy, to wtedy bądź tym liderem.

Ezekiel Jackson: Dobra, zaraz będę miał walkę z Markiem Henrym. Mam nadzieję, że mogę na Was liczyć!

Michael McGillicutty: No jasne! Ty zajmij sędziego, a my w tym czasie pobijemy tego tłuściocha.

Mark Henry vs. Ezekiel Jackson

Teraz zmierzy się ze sobą dwóch potężnie zbudowanych mężczyzn. Mowa o Marku Henrym i Ezekielu Jacksonie. Przypomnijmy, że w poprzedniej walce, w której zmierzyli się The Nexus II oraz Gabriel and Slater, Ezekiel pobił tych drugich, co wydawało się dziwne, ponieważ ci trzej panowie oraz Wade Barrett tworzą jedną grupę - The Corre. Wróćmy jednak do samej walki. Zaczynają od wymiany ciosów. Po jednym z nich upada Ezekiel Jackson, jednak szybko się podnosi. Teraz Mark Henry zadaje przeciwnikowi uderzenie "z główki", po którym Zeke pada na matę. Henry odbija się od lin i potężny Splash! To musiało boleć! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! A jednak nie! Mark Henry podnosi swojego rywala, Irish Whip i Shoulder Block dla Zeke! Mark wykonuje Ezekielowi Irish Whip w narożnik. Teraz bierze rozbieg i zgniata Jacksona w narożniku! World Strongest Man chce uderzyć Ezekiela Jacksona, jednak ten łapie jego rękę i to on zadaje mu potężne ciosy w twarz. Henry stoi jeszcze na nogach, ale Zeke odbija się od lin i Big Boot, który powala Henrego! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Ezekiel Jackson wynosi swojego rywala pod Scoop Slam i... tak jest! Do tego była potrzebna ogromna siła! Irish Whip dla World Strongest Mana i Clothesline! Jeszcze jeden i... Shoulder Block! Kolejny pin w wykonaniu Ezekiela... 1.. 2.. Kick Out! Znów nie! Kolejny Irish Whip dla Marka Henrego, nieudana próba Clotheslinu w wykonaniu Ezekiela Jacksona i potężny Clothesline od Henrego! Mark podnosi swojego przeciwnika, Irish Whip i Powerslam!

Na ring wbiegają Husky Harris i Michael McGillicutty! Już są na ringu. Ezekiel Jackson zajmuje sędziego, a McGillicutty wraz z Harrisem biją Marka Henrego. World Strongest Man jest bezsilny i leży na ziemi. Teraz Zeke podnosi Marka i mamy Chokeslam! Od razu pin... 1.. 2.. 3! No i jednak niesłusznie, ale zwycięża Ezekiel Jackson!

Matt Striker: Nieźle to sobie zaplanowali!

Evan Bourne vs. David Otunga

Piąta walka tego wieczoru to starcie technicznie walczącego Evana Bourne'a z Davidem Otungą. Minimalnym faworytem jest Evan Bourne, który może wykorzystać swoje warunki fizyczne do wygrania z Davidem, jednak każdy wynik jest możliwy, a więc szykuje się wyrównana walka. Gong! Walka zaczyna się od zwarcia, w którym wygrywa silniejszy i cięższy David Otunga. Bourne powoli wstaje, a Otunga odbija się od lin i nieudany Clothesline! Jeszcze jedno odbicie od lin i David otrzymuje mocne kopnięcie w twarz. Otunga na deskach. Evan postanawia wykonać Standing moonsault i udaje mu się to! Od razu próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Davida Otungę. Evan czeka aż jego rywal wstanie i wykonuje mu Dropkick, a po nim Enzuigiri. Otunga leży na ziemi. Evan wchodzi na narożnik. Szykuje się Air Bourne i... David Otunga w ostatniej chwili się odsuwa! Bourne leży obolały na ziemi. Otunga także leży na macie. Sędzia dolicza do pięciu i David wstaje. Podnosi swojego przeciwnika, sam odbija się od lin i wykonuje potężny Clothesline! Pin... 1.. 2.. Kick Out! David Otunga jest rozczarowany. Teraz David wykonuje Bourne'owi Irish Whip w narożnik. Podchodzi do Evana i wściekle bije go po twarzy. Sędzia upomina Otungę, a on przestaje. Evan Bourne nadal w narożniku. David Otunga bierze rozbieg i... nie trafia w Evana Bourne'a! Teraz Bourne ma szansę, ale jest zbyt zmęczony, jednak po kilku sekundach podrywa się do walki. Podnosi Otungę i Hurricanrana! Jeszcze raz podnosi swojego rywala i wykonuje mu piękny Dropkick! Otunga na deskach. Teraz Evan wchodzi na narożnik i mamy Air Bourne! To musi być koniec! 1.. 2.. 3! Bourne zwycięża w pięknym stylu!

Matt Striker: Evan to bardzo utalentowany chłopak.

Backstage

Na Backstage'u widzimy jak Evan Bourne puka do szatni Mistico. Ten mu otwiera i obaj panowie zaczynają rozmowę:

Evan Bourne: Witaj, Mistico. Słuchaj, mam sprawę.

Mistico: Cześć. Dawaj.

Evan Bourne: Chciałbym mieć w końcu jakiś pas. Myślę, że Ty też. Może stworzylibyśmy Tag Team? Pasujemy do siebie stylem walki, mielibyśmy szansę na pasy Tag Teamów, więc czemu nie?

Mistico: Ja nie mam nic przeciwko temu. A więc zgoda!

Evan Bourne: Super!

Obaj wyglądają na zadowolonych.

Triple H vs. The Big Show vs. Alberto Del Rio vs. Dolph Ziggler vs. Mistico

(Elimination Match)

Czas na walkę, w której zmierzy się aż pięciu zawodników - Triple H, Big Show, Alberto Del Rio, Dolph Ziggler i Mistico. Możemy spodziewać się ciekawego pojedynku. Każdy idzie na każdego, a Alberto Del Rio czeka na okazję, aby kogoś zaatakować. The Game wykonuje Big Showowi Irish Whip, a po nim Clothesline. W tym samym czasie Dolph Ziggler bije Mistico w narożniku. Teraz przechodzą na środek ringu i Dolph wykonuje swojemu rywalowi Dropkick, a po nim German Suplex! Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Triple H podnosi największego atletę świata , chce go uderzyć, jednak The Big Show łapie go za rękę i wykonuje Headbutta. Big Show się odwraca i otrzymuje Enzuigiri od Alberto Del Rio! Tymczasem Dolph Ziggler wykonuje Mistico Irish Whip, a po nim Powerslam! Teraz Dolph podnosi swojego rywala i Dropkick dla Mistico. Ziggler odbija się od lin i mamy Leg Drop! Dolph Ziggler czeka aż jego rywal wstanie i wykonuje mu Zig Zag! Pin... 1.. 2.. 3! To koniec walki dla Mistico. Teraz Dolph zachodzi od tyłu Del Rio i wykonuje mu German Suplex. W tym czasie Big Show wykonuje Triple H-owi Irish Whip, a potem potężny Big Boot! Od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Teraz The Big Show chce podnieść swojego przeciwnika, ale nadziewa się na cios w krocze od Triple H-a. Triple H wykonuje największemu atlecie świata Irish Whip, a po nim Spinebuster. Teraz podnosi Big Showa i Mounted Punches dla niego. The Big Show jest jeszcze na nogach, ale Triple H powala go Clotheslinem. Triple H szykuje się do swojej akcji kończącej, Big Show wstaje... i mamy Pedigree! Od razu pin... 1.. 2.. 3! A więc na ringu zostało już tylko trzech zawodników. Del Rio wraz z Zigglerem błyskawicznie rzucają się na Triple H-a i go okładają. Triple H nie ma jak się bronić. Teraz Dolph z Alberto odbijają się od lin. The Game powoli wstaje i wykonuje Clothesline im obu! Odbija się od lin i Leg Drop dla Dolpha Zigglera. Próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Za mało. Tymczasem Alberto Del Rio wstaje i znów atakuje Triple H-a, jednak tym razem Triple H sobie z nim radzi. Wykonuje Del Rio Irish Whip, a po nim Spinebuster! Teraz czeka aż Del Rio wstanie i wykonuje mu Pedigree! Od razu pin... 1.. 2.. 3! Ziggler zachodzi Triple H-a od tyłu i German Suplex! To mogło go zaskoczyć. Teraz Dolph odbija się od lin i Leg Drop! Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Ziggler musi się bardziej wysilić. Irish Whip dla Triple H-a w narożnik. Dolph Ziggler bierze rozbieg i wejście ciałem w Triple H-a! Teraz bierze go pod Bulldoga i tak jest! Dolph podnosi swojego przeciwnika i Zig Zag! To chyba będzie koniec... 1.. 2.. Kick Out! A jednak nie! Triple H odskakuje! Dolph Ziggler ze złości wyrzuca go za ringu, a sam z niego wychodzi. Chce zadać cios Triple H-owi, jednak on go blokuje, kopie Zigglera w krocze i Pedigree na stół komentatorski! The Game wrzuca swojego rywala na ring i pin... 1.. 2.. 3! A więc Triple H wychodzi zwycięsko z tej batalii.

Michael Cole: Szczerze mówiąc wolałbym, aby wygrał Dolph Ziggler. Nie lubię Triple H-a.

Wywiad z Wadem Barrettem

Justin Roberts: Cześć, Wade. Mogę Ci zadać kilka pytań?

Wade Barrett: Pytaj szybko, bo nie mam czasu na wywiady.

Justin Roberts: Za kilka chwil zmierzysz się z Undertakerem i Sheamusem. Jak oceniasz Twoich dzisiejszych rywali?

Wade Barrett: Cóż. Sheamus to łajza, a Undertaker to legenda. Myślę... Nie! Jestem pewien, że zwyciężę.

Justin Roberts: Z The Corre odszedł Ezekiel Jackson. Czy to według Ciebie poważna strata?

Wade Barrett: Nie. Ezekiel jest nikim w porównaniu z Justinem Gabrielem i Heathem Slaterem, a co dopiero ze mną.

Justin Roberts: Czy myślisz, że na WrestleManii Justinowi Gabrielowi i Heathowi Slaterowi uda się obronić pasy Tag Teamów?

Wade Barrett: Pytasz się? Ta dwójka jest najlepsza. Nikt ich nie pokona.

Justin Roberts: Dzięki za wywiad, Wade.

Wade Barrett: To był dla Ciebie zaszczyt rozmawiać z najlepszym zawodnikiem w WWE.

The Undertaker vs. Sheamus vs. Wade Barrett

Oto przedostatnia walka dzisiejszego wieczoru. A wystąpią w niej The Undertaker, Sheamus oraz Wade Barrett. Zdecydowanym faworytem wydaje się być Deadman. Gong! Sheamus i Barrett rzucają się na Undertakera. Wade trzyma Phenoma, a Sheamus go bije z całych sił. Undertaker na ziemi. Barrett go podnosi, jednak Wade otrzymuje od Sheamusa German Suplex! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Sheamus podnosi Wade'a, Irish Whip i Clothesline dla niego! Od tyłu jednak Sheamusa atakuje Undertaker. Zadaje mu ciosy w plecy, po których Celtic Warrior pada na matę. Teraz Phenom odbija się od lin i Leg Drop! Od razu pin... 1.. 2.. i Barrett przerywa pin! Wade wyrzuca Sheamusa z ringu. Barrett zadaje ciosy Undertakerowi, jednak on mu oddaje. Deadman wykonuje Wade'owi Irish Whip, a po nim Big Boot! Jeszcze jeden Irish Whip i Sidewalk Slam! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Sheamus wchodzi na ring i czeka na odpowiednią okazję, aby kogoś zaatakować. Undertaker podnosi swojego rywala i Scoop Slam! Teraz się odwraca i Brogue Kick od Celtic Warriora! Phenom pod wpływem siły wypada za ring! A więc w kwadratowym pierścieniu znajduje się aktualnie Sheamus i Wade Barrett. Celtic Warrior podnosi swojego przeciwnika i Backbreaker dla Barretta! Teraz Irish Whip w narożnik dla Wade'a. Sheamus bierze rozbieg i wejście łokciem w Wade'a Barretta! To zapewne bolało! Sheamus dorzuca jeszcze Bulldoga! Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Znów nie! To jeszcze za mało na Barretta! Celtic Warrior podnosi swojego rywala i Scoop Slam! Jeszcze raz go podnosi i wykonuje mu Celtic Cross! Od razu pin... 1.. 2.. i Undertaker przerywa liczenie! Od razu wchodzi na ring i Irish Whip dla Sheamusa, a po nim Sidewalk Slam! Teraz Deadman pokazuje, że za chwilę wykona Tombstone Piledriver! Podnosi Celtic Warriora i... tak jest! Publiczność szaleje! Undertaker liczy... 1.. 2.. 3! Undertaker, który połowę pojedynku spędził za ringiem, ostatecznie wygrał!

Matt Striker: Dobra walka. Oby więcej takich.

Zapowiedź walki wieczoru

W dzisiejszej walce wieczoru zmierzy się dwójka bardzo dobrych wrestlerów. Mowa tu o dwóch championach: jednym interkontynentalnym - Kofim Kingstonie - i drugim wagi ciężkiej - Edge'u. Szykuje się bardzo interesująca walka, na którą serdecznie zapraszamy!

Edge vs. Kofi Kingston

Wreszcie nadszedł czas na Main Event dzisiejszego wieczoru, w którym zmierzą się dwaj championi - Edge oraz Kofi Kingston. Wielu ekspertów myśli, że wygra The Rated R Superstar, jednak jak będzie w rzeczywistości, przekonamy się już za kilka chwil. Zaczynają od zwarcia! Wygrywa silniejszy Edge, a Kofi Kingston jest na deskach. Opportunista podnosi swojego rywala i zadaje mu kilka ciosów. Teraz Irish Whip dla Kofiego Kingstona, a po nim Big Boot! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na Kingstona. Edge podnosi swojego przeciwnika i Russian Legsweep. Jeszcze raz go podnosi, Irish Whip, Kofi unika Clotheslinu, odbija się od lin i wykonuje swojemu rywalowi Crossbody! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Kofi Kingston podnosi Edge'a i Chop, a po nim Dropkick. The Rated R Superstar jeszcze stoi, ale Kofi odbija się od lin i mamy Crossbody! Podnosi swojego rywala i teraz to on wykonuje mu Russian Legsweep! Znowu pin... 1.. 2.. Kick Out! To za mało na mistrza świata wagi ciężkiej. Kofi podnosi Edge'a, jednak ten uderza go w twarz. Opportunista wykonuje swojemu przeciwnikowi Irish Whip w narożnik. Bierze rozbieg i zgniata go w narożniku! Kofi Kingston na deskach. Teraz The Rated R Superstar wchodzi na narożnik, czeka aż Kingston wstanie i wykonuje mu Crossbody, po którym próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Opportunista wykonuje kolejny Irish Whip w narożnik. Rozpędza się, a Kofi się odsuwa! Kingston zachodzi Edge'a od tyłu i mamy German Suplex! Kofi Kingston nie ma siły, aby dalej zaatakować i kładzie się na matę. Sędzia dolicza do siedmiu i Kofi wstaje. Podnosi swojego przeciwnika i Dropkick dla niego. Próbuje pinu... 1.. 2.. Kick Out! Kofi podnosi The Rated R Superstara i kopie go. Teraz wykonuje mu Irish Whip, a po nim Clothesline! Jeszcze jeden Irish Whip i Flapjack! Kingston pokazuje, że zaraz wykona Boom Drop. Odbija się od lin i... Edge się odsuwa! Obaj zawodnicy leżą bardzo zmęczeni. Sędzia dolicza do siedmiu i Opportunista wstaje. Od razu podnosi swojego przeciwnika. Irish Whip dla Kofiego Kingstona, a po nim Big Boot! The Rated R Superstar jeszcze raz podnosi Kingstona i wykonuje mu DDT! Edge odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Teraz podchodzi do narożnika i łapie się za włosy w charakterystyczny dla siebie sposób. To może oznaczać tylko jedno... Spear! Kofi Kingston otrzymuje potężnego Speara. Edge od razu przechodzi do pinu... 1.. 2.. 3! A więc w pojedynku dwóch championów wygrywa mistrz wagi ciężkiej!

Matt Striker: Tak właśnie przypuszczałem, że wygra The Rated R Superstar. A tymczasem dziękujemy Państwu za uwagę. Żegnają się...

Michael Cole: Michael Cole.

Matt Striker: I Matt Striker. Dobrej nocy.

Dodano:

Sobota, 26 marzec 2011 r.

To było moje drugie SmackDown! Teraz jestem w stolicy Stanów Zjednoczonych, Washingtonie. Jest godzina 15:30. Zszedłem na obiad. Po obiedzie wróciłem do pokoju i oglądałem TV. Czas szybko zleciał i położyłem się spać.

Niedziela, 27 marzec 2011 r.

Dzisiaj rano poszedłem do kościoła. Kiedy wróciłem do hotelu, cały czas myślałem o WrestleManii. Nie mogę cały czas o tym myśleć. Muszę także myśleć o tygodniówkach, aby były doskonałe. Jest godzina 9:40. Mam już w głowie kartę na poniedziałkową galę. Przez resztę dnia nie wydarzyło się nic interesującego.

Poniedziałek, 28 marzec 2011 r.

Dzisiaj jest RAW. Do hali pojechałem po południu. Przywitałem się z pracownikami i poszedłem do gabinetu. Postanowiłem zadzwonić do Jeffa Hardego z pytaniem, czy dołączy do mojej federacji. Oto rozmowa:

David Cambell: Witam. Nazywam się David Cambell i jestem prezesem WWE.

Jeff Hardy: Dzień dobry.

David Cambell: Mam do Ciebie pytanie, Jeff.

Jeff Hardy: Słucham?

David Cambell: Chciałbyś wrócić do federacji?

Jeff Hardy: Tak! W TNA mi się nie podoba. Nie ma tu tylu fanów, ile było w WWE. Długo czekałem, aby ta federacja złożyła mi ponownie ofertę.

David Cambell: Pasuje Ci wtorek na podpisanie kontraktu?

Jeff Hardy: Tak. A gdzie i o której godzinie?

David Cambell: O godzinie 14:00 w San Antonio.

Jeff Hardy: Dobrze, przyjadę.

David Cambell: Do zobaczenia.

Jeff Hardy: Do widzenia.

Byłem z siebie bardzo dumny, gdyż Jeff Hardy to bardzo dobry wrestler. Obecnie jest godzina 17:00. Poszedłem zobaczyć czy na hali jest już wszystko gotowe. Wszystko było OK. Wróciłem do gabinetu i się wyciszyłem. Nagle zauważyłem, że jest godzina 19:00 i czas zaczynać show!

RAW, Washington

Booker T: Witam Państwa na Monday Night RAW. Nazywam się Booker T, a ze mną komentują Jerry "The King" Lawler i Michael Cole. Witam, Panowie.

Jerry Lawler: Witam.

Michael Cole: Cześć.

Komentatorzy chwilę porozmawiali i zaprosili nas na pierwszą walkę.

The Usos vs. R-Truth and Johnny Curtis/w. Eve

Wszyscy już są. Zaczynają Johnny Curtis i Jimmy Uso. Zwarcie! Wygrywa bardziej doświadczony Jimmy Uso. Bije po twarzy Curtisa. Zmiana z Jeyem. Ten wykonuje Irish Whip a po tym Chop. Johnny'ego odrzuciło. Uso biegnie i Clothesline za ring. Jey tauntuje, a sędzia odlicza. R-Truth zachęca publiczność , aby dopomogła jego i Johnny'ego Curtisa. Kiedy sędzia doliczył do pięciu, Curtis wrócił do ringu. Jey Uso wykonuje potężne uderzenia w głowę Johnny'ego. Partner R-Trutha sobie nie radzi. Jednak Curtis zdołał odepchnąć Jeya. Po chwili biegnie na niego i ładny Clothesline. Johnny bez namysłu zmienia się ze swoim partnerem Tag Teamowym. Truth szybko wbiega do ringu i atakuje jednogo z braci Uso. Wykonuje mu Irish Whip w narożnik. Teraz R-Truth biegnie na niego i Dropkick! Jey Uso poleciał na twarz i od razu R-Truth przypina rywala... 1.. 2.. Kick Out! Muszą walczyć dalej. Kolejny Irish Whip od Trutha i ładny Hip Toss! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Wciąż za mało. R-Truth zmienia się z Johnnym Curtisem, który podnosi rywala, odbija go od lin i Snapmare! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Premier Player zmienia się z R-Truthem. Irish Whip i Hurricanrana! Teraz The Homeboy Nigga czeka, aż Jey Uso się podniesie, a kiedy to uczynił otrzymał kopnięcie w brzuch, a następnie Lie Detector! Teraz musi się skończyć... 1.. 2.. 3! R-Truth i Johnny Curtis świętują zwycięstwo, ale Jimmy Uso rusza na Trutha! Wypycha go za ring, ale otrzymuje Johnny Kick od Curtisa. Po walce Eve pocałowała obu panów w policzek.

Jerry Lawler: Piękna współpraca i piękne zwycięstwo.

Booker T: Zgadzam się z Tobą.

Michael Cole: Ja tam się nie cieszę, że oni wygrali, gdyż nie pałam sympatią ani do R-Trutha, ani do Johnny'ego Curtisa.

Backstage

Na Backstage'u R-Truth mówi do Johnnego Curtisa:

R-Truth: Kolejna świetna walka w Twoim wykonaniu. Pamiętaj jednak, że na WrestleManii nie będzie tak łatwo

Johnny Curtis: Pamiętam. Trenuję codziennie.

R-Truth: No! I tak trzymaj.

Booker T: Myślę, że ta dwójka może mieć duże szanse na zwycięstwo pasów Tag Teamów.

Jerry Lawler: To prawda.

Michael Cole: Nie gadajcie tyle tylko dawajcie walkę!

Zack Ryder vs. Ted DiBiase/w. Maryse and Cody Rhodes

Ted DiBiase z niezłą obstawą idzie do ringu. Piękna Maryse i Tag partner, Dashing Cody Rhodes. Ted już na ringu i słychać gong. Ted DiBiase jest bardzo pewny siebie. Co innego można powiedzieć o Zacku Ryderze. Jednak Zack rusza na Teda! Wpycha go w narożnik i tam go okłada. Sędzia doliczył do czterech i Ryder musiał się odsunąć. Teraz potężne wejście nogą w DiBiasego! Ten padł jak trup. Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Zack Ryder podnosi rywala, wynosi go i wykonuje mu Scoop Slam! Teraz Ryder zapina Hammerlock na lewą rękę Teda. Jedna DiBiase jest blisko lin i to wykorzystuje. Ryder ponownie puszcza po czterech sekundach. Ted DiBiase się podniósł, ale od razu otrzymał Dropkick, po którym wpadł w narożnik. Zack Ryder bierze rozbieg i się nadział na nogę Teda. Teraz DiBiase biegnie na Zacka i potężny Clothesline! Ryder pada na deski i od razu próba pinu... 1.. 2.. Kick Out! Ted DiBiase musi się bardziej wysilić. Podnosi Zacka Rydera i wykonuje mu Dropkick! Ryder upadł. Ted tauntuje, a Zack błyskawicznie się podniósł, zaszedł od tyłu DiBiasego i piękny German Suplex! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Ted DiBiase jest wściekły! Biegnie na Rydera, ten unika Clothesline'u, obaj odbijają się od lin i podwójne Crossbody! Na pewno zabolało. Teraz kamera przenosi się na Backstage, gdzie The Great Khali bacznie obserwuje poczynania swoich rywali. Wracamy do ringu. Sędzia doliczył już do siedmiu, a oni jeszcze nie wstali. Są naprawdę potwornie zmęczeni. Ted DiBiase wstaje za pomocą lin, a Ryder wciąż leży. Zack odczuł tą akcję. Ted odbija się od lin i Elbow Drop! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! DiBiase nie może uwierzyć. Ted ma pretensje do sędziego, a Dashing Cody Rhodes wykorzystuje okazję i bije po twarzy Zacka Rydera. Ted DiBiase odbija się od lin i Knee Drop! Teraz DiBiase podnosi rywala i wykonuje mu Dream Street! Przypięcie... 1.. 2.. 3! Prędzej czy później Ted DiBiase wyliczyłby Zacka Rydera. Legacy i Maryse świętują zwycięstwo. Nagle słuchać muzykę The Great Khaliego! Great Khali pewnym krokiem idzie do ringu. Maryse wyemigrowała za ring. Nikt nikogo nie atakuje. Nagle Randy Orton od tyłu atakuje krzesłem The Great Khaliego! Khali upadł i wszyscy zaczęli go bić ! Do ringu wbiega Nexus! O dziwo pomagają The Great Khaliemu! CM Punk i jego ekipa przegoniła Legacy, a co najważniejsze pomogli Khaliemu. Nagle z trybun wyskakuje WWE Champion, The Miz! Skull-Crashing Finale dla CM Punka! Mason Ryan, Vladimir Kozlov i Skip Sheffield poszli w pogoń za The Mizem! The Awesome One zdołał uciec, gdyż dla tych potworów jest za szybki.

Jerry Lawler: Rośnie pomiędzy nimi napięcie.

Michael Cole: Niestety muszę się z Tobą zgodzić.

Na Backstage'u widzimy Nexusa. Ich lider, CM Punk trzyma się za twarz. Widocznie odczuł akcję The Miza. Nagle naprzeciw nich idzie The Awesome One! Punk kazał im go gonić! Kozlov, Ryan i Sheffield za nim pobiegli. Nagle CM Punka atakują Legacy! Randy Orton wykonuje Irish Whip Punkowi w samochód! Teraz RKO na auto! Zza rogu wybiegł The Great Khali z krzesłem! Wszyscy członkowie Legacy uciekają przed nim! Great Khali jest naprawdę zdenerwowany. Udało im się uciec. CM Punk leży nieprzytomny. Ostatecznie Nexusowi nie udało się złapać The Miza.

Jerry Lawler: Ależ zamieszanie na tym Backstage'u.

Booker T: Zgadzam się z Tobą. Zapraszam państwa na walkę.

Christian vs. Vladimir Kozlov/w. Mason Ryan & Skip Sheffield

Christian jak i Vladimir Kozlov są na ringu. Gong! The Moscow Mauler od razu ruszył na Christiana. Capitan Charisma się jednak odsunął i Kozlov wpadł w narożnik. Christian bije Vladimira w narożniku. Po pewnym czasie Vladimir Kozlov odpycha rywala, który się przewraca. Vladimir podnosi Christiana i potężne DDT! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Teraz Kozlov wykonuje Irish Whip za ring. Vladimir Kozlov wychodzi za ring. Kozlov po raz kolejny wykonuje Irish Whip, ale tym razem w metalowy pręt! Christian zwija się z bólu. Sędzia doliczył do siedmiu. Vladimir Kozlov wrócił do ringu. Kiedy na ustach sędziego było dziewięć, Capitan Charisma wrócił do kwadratowego pierścienia. Kozlov od razu go atakuje. Irish Whip od Moskiewskiego Tłoka, a po tym Crossbody od Christiana! Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Vladimir Kozlov jest co najmniej rozzłoszczony. Biegnie na Christiana, a ten wykonuje Dropkick w prawą nogę Vladimira. Kozlov się przewrócił. Capitan Charisma wchodzi na narożnik. Vladimir wstał na nogi, a Christian skacze z narożnika i Double Axe Handle! The Moscow Mauler jest zamroczony. Christian odbija się od lin i Clothesline, ale Kozlov się nie przewraca. Capitan Charisma wykonuje Dropkick z miejsca, po którym Kozlov wylatuje za ring. Mason Ryan i Skip Sheffield pomagają mu wstać, a Christian skacze z narożnika na całą ich trójkę. Wszyscy upadli, a Christian wrócił do ringu. Chwilę później Kozlov uczynił to samo. Christian wykonuje Irish Whip Vladimirowi, a po tym podcięcie, po którym Kozlov upada. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Wciąż za mało. Capitan Charisma wchodzi na narożnik. Próba Flying Elbow, ale The Moscow Mauler się odsuwa! Kozlov przypina rywala... 1.. 2.. Kick Out! Vladimir Kozlov ma pretensje do sędziego. Vladimir podnosi Christiana i Belly To Belly Overhead Suplex! Kolejne przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Kozlov nie panuje nad sobą. Jest naprawdę bardzo zdenerwowany. Lepiej nie wchodzić mu w drogę. Wyżywa się na Capitanie Charismie. Kopie go z całej siły po całym ciele. Sędzia odciąga Vladimira, ale po chwili arbiter otrzymał Big Boota od Kozlova! Teraz Mason Ryan i Skip Sheffield wchodzą na ring. Wszyscy wykonali Christianowi po jednym finisherze. Na dodatek do ringu wychodzi CM Punk. Podnosi Christiana na barki i GTS! Nagle do ringu wbiega brat Christiana, World Heavyweight Champion, Edge! Spear dla Punka i Edge okłada go po twarzy! Jednak pozostała trójka z Nexusa odgania go i teraz znęcają się nad Edgem. The Rated R Superstar także otrzymał 3 finishery, a na sam koniec Go To Sleep! CM Punk i jego ekipa unoszą ręce ku górze w geście zwycięstwa.

Booker T: Tak nie powinno być! GM RAW powinien coś z tym zrobić.

Michael Cole: Nie zgadzam się. Dobrze tak tym dwóm "gwiazdom".

Jerry Lawler: Co Ty tam wiesz? Zapraszam na przerwę.

REKLAMY

Kamera jest w szatni grupy Nexus. CM Punk mówi coś swoim podwładnym. Posłuchajmy:

CM Punk: Posłuchajcie. Mamy dzisiaj jeden cel - The Miz. Nie atakowałem go, a on zaczął mnie. To nie jest w porządku. Musicie się tym zająć. Mogę na Was liczyć?

Mason Ryan: Od tego jesteśmy. Zawsze możesz na nas liczyć.

CM Punk się uśmiechnął i kazał kamerzyście opuścić szatnię.

Jerry Lawler: Po raz pierwszy zgadzam się z Punkiem. Bardzo bym chciał, aby dorwali Miza. Zapraszam na następną walkę.

Mason Ryan/w. Vladimir Kozlov & Skip Sheffield vs. Daniel Bryan

Obaj już są. Przy ringu stoją Vladimir Kozlov oraz Skip Sheffield. Słychać gong. Daniel Bryan rusza do ataku i kopie Masona Ryana w okolice żeber. Ryana musi boleć. Odskakuje od Bryana. W końcu Daniel przestał go kopać. Mason trzyma się za miejsce, w które otrzymywał kopnięcia. Ryan biegnie na mistrza Stanów Zjednoczonych, próba Clotheslinu, ale Bryan unika, obaj odbijają się od lin i Daniel Bryan nadział się na Big Boota! Od razu pin... 1.. 2.. Kick Out! Ryan podnosi swojego rywala i wykonuje mu Scoop Slam. Mason Ryan podnosi swojego przeciwnika. Wykonuje mu Irish Whip, a po tym Back Body Drop! Musiało zaboleć. Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Ryan chyba myślał, że będzie koniec. Podnosi rywala i potężny podbródkowy dla Daniela Bryana. Odrzuciło go. I Clothesline za ring. Mason wychodzi za ring. Podnosi Bryana i potężny Irish Whip w metalowe schody. Po tej akcji Ryan wrócił do ringu. Vladimir Kozlov i Skip Sheffield nie interweniują. Kiedy sędzia doliczył do czterech, Daniel wrócił do ringu. Mason wykonuje Irish Whip, ale Bryan wykonuje Crossbody! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Było blisko. Mason Ryan biegnie na mistrza Stanów Zjednoczonych, ale Bryan wykonuje Dropkick! Ryan upada na łopatki. Daniel liczy... 1.. 2.. Kick Out! Fani jak i Daniel Bryan myśleli, że to koniec. Bryan wchodzi na narożnik i czeka, aż Ryan się podniesie, a kiedy Mason to uczynił, Daniel Bryan wykonał Dropkick z narożnika. Ryan został ścięty z nóg! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Bryan nie może uwierzyć. Było tak blisko. Daniel Bryan podnosi swojego rywala, wykonuje mu Irish Whip, a po tym piękny High Kick! Mason Ryan upada nieprzytomny. Nagle Daniel zapina LeBell Lock! Mason nie wytrzymuje i odklepuje! Mistrz US puszcza uchwyt i idzie po swój tytuł mistrzowski. Kiedy go wziął, poszedł na Backstage.

Michael Cole: Nie wiem w ogóle, co on robi w WWE.

Jerry Lawler: Jest mistrzem US, jakbyś nie zauważył.

Michael Cole: Zamknij się.

Jerry Lawler: Masz jakiś problem?

Booker T: Panowie, uspokójcie się! Rozwiążecie to na WrestleManii. Jeszcze kilka dni...

Wywiad

Idąc Backstagem, Tamina poprosiła The Miza o wywiad:

Tamina: Witaj, Miz. Mogę zadać Ci kilka pytań?

The Miz: Tak, ale szybko.

Tamina: Jak oceniasz swoje szanse na WrestleManii?

The Miz: Chyba nikt nie ma wątpliwości, że to ja zwyciężę, broniąc mój pas.

Tamina: Dlaczego zacząłeś atakować CM Punka?

The Miz: Po prostu chcę go jak najbardziej osłabić.

Nagle Nexus atakuje WWE Championa! Mason Ryan wykonuje Mizowi potężny Irish Whip w autobus! The Miz krzyknął z bólu! Teraz podchodzi do niego CM Punk i mówi:

CM Punk: Ataków nam się zachciało? Nie zapominaj, że mam trzech wspaniałych zawodników po swojej stronie. Więc uwierz - nie warto.

CM Punk bierze na barki WWE Championa i wykonuje mu Go To Sleep!

Jerry Lawler: Nie lubię CM Punk, ale cieszę się, że Miz dostał za swoje. Czas na walkę.

Cody Rhodes/w. Ted DiBiase and Maryse vs. John Morrison/w. Melina

Dashing jest bardzo pewny siebie. Gong! Obaj na siebie ruszają. W zwarciu wygrywa Cody Rhodes, który od razu sprowadza do parteru Morrisona i zapina mu Hammerlock. Nie zapominajmy, że John Morrison to mistrz kontr, więc Dashing musi uważać. The Shaman of Sexy po chwili się podnosi i kopie w brzuch Rhodesa. Ten się skulił, a John kopnął go w głowę! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Za mało na Rhodesa. Monday Night Delight podnosi rywala i wykonuje mu Irish Whip za ring. Ted DiBiase pomaga swojemu partnerowi z Legacy, a Morrison wyszedł za ring, aby dać buziaka pięknej Melinie. Jednak Cody Rhodes błyskawicznie wchodzi na ring, odbija się od lin i Baseball Slide dla Johna Morrisona. John wpadł w barierki, a Dashing tauntuje. Po dłuższej chwili The Shaman of Sexy wraca do ringu, ale Cody nie daje mu odetchnąć. Wykonuje mu piękny Suplex. Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Zdecydowanie za mało na Morrisona. Ted DiBiase udziela rad Dashingowi. Rhodes nie zauważył, że John jest na nogach i otrzymał Enzuigiri! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Obaj są zmęczeni. Pierwszy wstaje John Morrison. Wykonuje Cody'emu Irish Whip w narożnik. Seria Chopów dla Dashinga. Sędzia musiał interweniować. Monday Night Delight wdał się w dyskusję z sędzią, a Rhodes to wykorzystuje. Wściekle rzuca się na Morrisona i obija go po twarzy. Arbiter odciąga Cody'ego. Dashing odbija się od lin i Elbow Drop! Teraz Cody Rhodes podnosi rywala. Irish Whip, ale John zatrzymuje się przy linach. Rhodes na niego biegnie i Morrison naciąga linę. Dashing wyleciał za ring. The Shaman of Sexy odbija się od lin i skacze nad trzecią liną na Rhodesa! Ta akcja mogła podobać się fanom. Obaj leżą. W końcu pierwszy wstaje Morrison. Wrzucił do ringu rywala. Przeciąga go na środek kwadratowego pierścienia i pin... 1.. 2.. Kick Out! Było bardzo blisko. John odbija się od lin i Knee Drop! Dashing mówi coś do Teda DiBiasego i Maryse, ale oni są zbyt zajęci sobą. Rhodes siedzi zamroczony. John Morrison odbija się od lin, przeskakuje nad Codym, kolejne odbicie od lin i Dropkick w twarz! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Monday Night Delight nie może w to uwierzyć. Cody Rhodes trzyma się za twarz. Chyba John go oszpecił. Ted DiBiase i Maryse się całują. Morrison wyrzuca Rhodesa na Teda! Obaj wpadli w stół. Fanom się to bardzo podobało. Maryse ma pretensje do Johna, ale Melina wykonała jej Clothesline. Obaj panowie powoli wstają. Morrison wchodzi na narożnik. Kiedy obaj się podnieśli, John skoczył, Ted uciekł, a Dashing otrzymał Dropkick, po którym wpadł na stół komentatorski. The Shaman of Sexy wchodzi na stół. Przepiękny Moonsault z miejsca! Stół się zarwał! To chyba koniec Cody'ego Rhodesa. John Morrison wrzuca do ringu rywala. Przeciąga go do narożnika i Starship Pain! To koniec! 1.. 2.. 3!

Booker T: Piękna walka! John Morrison naprawdę się postarał. Pokazuje, że na WrestleManii Christian i Daniel Bryan nie będą mieli z nim łatwo.

Jerry Lawler: Zgadzam się.

Michael Cole: Nie gadajcie tyle. Zapraszam Państwa na reklamę.

REKLAMY

Na ringu jest WWE Champion, The Miz. Ma coś do powiedzenia:

The Miz: Przed walką, która odbyła się przed chwilą, zaatakował mnie CM Punk. Powiedział mi, że ma po swojej stronie trzech zawodników. Dlaczego nie zaatakował mnie solo tylko z trzema osiłkami? Wiem, dlaczego. CM Punk nie dałby sobie ze mną rady solo. Do WrestleManii XXVII zostało 6 dni. Chciałbym dać jakieś warunki tej walce. Pierwszy warunek: przy ringu nie może znajdować się Nexus. Dlaczego? Ponieważ CM Punk sam sobie nie da rady. Po przyjściu do WWE nowego prezesa Punk 2 razy przegrał. Mimo to będzie walczył o najbardziej prestiżowy pas w tej organizacji. Nie wiem, czy CM Punk jest głupi czy takiego udaje. Chyba nie myśli, że zwycięży ze mną. Jeżeli nie potrafi zwyciężyć z Randym Ortonem, z którym już nie raz wygrałem, to co dopiero ze mną? Nawet teraz Punk tchórzy wyjść tu i cokolwiek powiedzieć.

Nagle słychać piosenkę Nexusa i CM Punk wychodzi ze swoją grupą.

The Miz: A ich po co ze sobą zabrałeś?

CM Punk: Są moją ochroną.

The Miz: Boisz się mnie? Nie dziwię Ci się.

CM Punk: Nie. Po prostu mają mnie powstrzymać od tego, co chcę Tobie zrobić.

The Miz: A co Ty możesz mi zrobić? Jesteś po prostu słaby. Pogódź się z tym. Na WrestleManii mnie nie pokonasz. To będzie moja druga wygrana z rzędu na najważniejszej gali roku, a co najważniejsze z pasem mistrzowskim na ramieniu. A Ty? Walczyłeś z Reyem Mysterio i przegrałeś. Powinieneś pomyśleć nad odejściem z WWE.

CM Punk: Posłuchaj. W tej federacji są zawodnicy dużo gorsi ode mnie. Nie musisz mi mówić, co mam robić.

The Miz: Nie denerwuj się, bo źle Ci to wpłynie na urodę, której i tak nie posiadasz. Mam pomysł. Uważasz się za świetnego? Zmierz się dzisiaj z Kanem. Jeżeli wygrasz, będziemy walczyć na WrestleManii o pas WWE, zaś jeżeli przegrasz, możesz zapomnieć o tej walce. Więc jak? Znowu stchórzysz i odmówisz?

CM Punk: Zgadzam się.

The Miz: I tak przegrasz. Jeżeli jakimś cudem uda Ci się wygrać, to odniesiesz porażkę przeciwko mnie, because I'm The Miz and I'm Awesome!

Miz opuścił ring i zasiadł za stołem komentatorskim.

Booker T: Ciekawy warunek. Ciekawe, czy Punk go spełni.

Jerry Lawler: Oby nie.

Michael Cole: Punk wygra, ale na WrestleManii przegra, ponieważ The Miz to najlepszy wrestler.

CM Punk vs. Kane

The Big Red Monster idzie do ringu. CM Punk z szyderczym uśmiechem czeka na Kane'a. Chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, co jest na szali. Kane na ringu i słychać gong. Przy ringu trójka z Nexusa. CM Punk nie czeka i atakuje The Big Red Monstera. Kopie go w uda. To najlepszy sposób, aby przewrócić zawodników dużych gabarytów. Kane jest już na kolanach. I kopnięcie w głowę! Kane padł. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Punk ma pretensje do sędziego, że za wolno odliczał. Przez ten czas Kane się podniósł. Wykonał Irish Whip, a po tym Sidewalk Slam! Pin... 1.. 2.. Kick Out! The Big Red Machine nie odpuszcza. Odbija się od lin i Leg Drop! Kolejny pin... 1.. 2.. Kick Out! Kane musi się bardziej wysilić. Podnosi przeciwnika. Wykonuje Irish Whip za ring. CM Punk chyba wie, że nie ma szans.

The Miz: I co? Mówiłem, że przegrasz. Pamiętaj, jaki jest warunek.

CM Punk mówi coś do zawodników Nexusa. Chyba ma jakiś plan. Punk wraca do ringu. Kane próbuje wykonać Big Boota, ale Punk się schyla. Noga Big Red Monstera wisi nad trzecią liną. Teraz CM Punk kopnął w drugą nogę Kane'a. The Big Red Machine upadł na deski. Punk podnosi rywala. Wykonuje mu Irish Whip w narożnik. CM Punk biegnie i wejście kolanem w twarz Kane'a. Teraz łapie go za głowę, biegnie i Bulldog! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Punk chce jak najszybciej zakończyć tą walkę. Punk tauntuje, a Kane się podnosi. Dropkick od CM Punka. Kane'a odrzuciło. Punk biegnie na rywala i nadział się na Big Boota! To musiało boleć! Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! The Big Red Monster łapie za szyję rywala. To może oznaczać jedno! Chokeslam! Jednak nie! CM Punk zeskakuje i potężne kopnięcie w żebra Kane'a. Big Red Machine aż krzyknął z bólu. Punk skacze z lin na Kane'a! Niczym Rey Mysterio wykonuje Hurricanranę! Kane upada, a Punk wchodzi na narożnik i Splash! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Teraz CM Punk podnosi rywala. Bierze go na barki. Chwilę go potrzymał i załamał się pod jego ciężarem. Kane podnosi przeciwnika. Wykonuje mu Irish Whip, po którym Punk wylatuje za ring. The Big Red Monster czeka na Punka. Ten mówi coś do The Miza:

CM Punk: Nie podałeś, jak mam wygrać. Mason, dawaj.

Big Boot od Masona Ryana dla CM Punka! Czyli Kane przegrywa! The Big Red Machine wychodzi za ring. Idzie po Punka, ale Nexus mu w tym przeszkadza. Jednak Kane zajął się Nexusem, a Miz wykorzystał okazję i wykonał CM Punkowi Skull-Crushing Finale! The Miz bierze swój pas i opuszcza arenę.

Jerry Lawler: Przyznam, że CM Punk pomyślał. Zapraszam na kolejną walkę.

Randy Orton vs. Rey Mysterio

The Viper już na ringu. Rey Mysterio jest w drodze do kwadratowego pierścienia. Wita się z fanami, a przede wszystkim z tymi najmłodszymi. Rey wskoczył do ringu. Słychać gong. Randy Orton rusza na rywala, ale Rey Mysterio jest dla niego za szybki. The Master of 619 wykonuje Dropkick w plecy Ortona. Randy wpadł w narożnik. Rey go kopie, lecz sędzia go odciąga. Mysterio odszedł od narożnika. Teraz biegnie, ale Legend Killer był szybszy i wykonał mu Clothesline. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Orton wie, że to za mało, ale przynajmniej spróbował. Podnosi Reya i wykonuje mu Suplex! Po raz kolejny podnosi przeciwnika. Wykonuje mu Irish Whip w narożnik. Randy idzie w przeciwny narożnik. Biegnie i próba Clothesline'u, ale Rey się odsunął i Orton z całym impetem wpadł w narożnik. Nagle Rey Mysterio wykonuje Moonsault z lin! Piękna akcja w wykonaniu Reya. Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Mysterio spojrzał na logo WrestleManii i wszedł na narożnik. Czeka, aż Viper się podniesie. Randy wstał. Rey skacze i Hurricanrana na drugą linę! Rey Mysterio odbija się od lin, ale Orton wyszedł za ring. Przestraszył się 619. Mysterio w spokoju czeka na rywala. Randy wrócił do ringu i walka zaczyna się od nowa. Rey od razu kopie rywala po nogach. Orton łapie się za lewą nogę. Chyba odczuł kopnięcia Wielkiego Niedocenianego. Teraz Dropkick dla Legend Killera, lecz ten nie upada. Rey Mysterio odbija się od lin i Bulldog! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Mysterio wchodzi na narożnik. Kiedy Randy Orton się podniósł, Mysterio wykonał dosiad! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Fani chcieliby, aby ta walka się skończyła. Mysterio podnosi rywala, ale Randy uderza w twarz Reya. Clothesline za liny od Ortona. Kopnięcie w brzuch i DDT z lin! Bardzo niebezpieczna akcja. Viper przypina rywala... 1.. 2.. Kick Out! Randy Orton cały buzuje. Idzie do narożnika. Szykuje się Punt Kick. Legend Killer biegnie na Reya, ale ten go podcina! Randy Orton na drugiej linie! Rey Mysterio odbija się od lin i mamy 619! Orton pada na plecy, a The Master of 619 wykonuje Splash z lin! Pin... 1.. 2.. 3!

Jerry Lawler: Podobała mi się ta walka.

Booker T: Mnie również. Zapraszam Państwa na przerwę. Nie przełączajcie telewizorów. Przed nami Main Event ostatniego RAW przed WrestleManią.

REKLAMY

Michael Cole: Witam po przerwie. W Main Evencie zmierzą się WWE Champion, The Miz, i... John Cena. Zapraszam.

The Miz vs. John Cena

The Miz jest już na ringu, a w drodze do niego John Cena. John już na ringu. Gong! The Miz jak i John Cena zataczają koła. Zwarcie! Wygrywa zdecydowanie silniejszy John Cena. Jasiu podnosi rywala, Irish Whip, a po tym Dropkick z miejsca od Ceny! Pin... 1.. 2.. Kick Out! The Miz jak i John Cena błyskawicznie się podnieśli. Nagle John spojrzał w trybuny. The Miz wstrzymał się z atakiem. Fani skandowali nazwisko Jaśka. The Awesome One podchodzi do Ceny i wykonuje mu Shoulder Jawbreaker! John padł na deski. Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! WWE Champion podnosi rywala. Wykonuje mu Irish Whip w narożnik. The Miz bierze rozbieg i Swinging Corner Clothesline! John Cena poleciał na twarz. The Miz drwi sobie z przeciwnika. Daje mu serię plaskaczów i coś do niego mówi. Jednak Cena odpycha rywala. Szybko wstaje i obaj na siebie patrzą. Nagle The Miz biegnie na rywala, ale John Cena wykonuje Thesz press! Okłada po twarzy rywala! Fani się cieszą! Teraz Jasiek podnosi rywala. Wykonuje mu Irish Whip, a po tym Sitout Hip Toss! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Miz trzyma się za plecy. John Cena po raz kolejny podnosi rywala i Fisherman Suplex. Po raz kolejny Cena podnosi rywala i wykonuje mu Vertical Suplex! Na pewno musiało boleć. I znowu Jan podnosi rywala i wykonuje mu Dropkick! Miz pada. John Cena wchodzi na narożnik. Czeka, aż The Miz się podniesie. Kiedy to uczynił, próba Diving Leg Drop Bulldog, ale The Miz się odsuwa! Cena spada na odwłok. John bardzo cierpi. The Awesome One podnosi rywala. Kopie go w brzuch, odbija się od lin i Reality Check! Przypięcie... 1.. 2.. Kick Out! Miz nie może uwierzyć. Cena jak i Miz nie mogą się podnieść. Cena leży, a Miz próbuje wstać za pomocą lin. The Miz już wstał. Czeka, aż John się podniesie. Kiedy The CeNation Commander-in-Chief się podniósł WWE Champion kopie go w brzuch. Cena się skulił. Miz biegnie i Mizard of Oz! The Miz szykuje się do Skull-Crushing Finale. Nagle do ringu wbiega Nexus! CM Punk, Skip Sheffield, Vladimir Kozlov i Mason Ryan otaczają ring. The Miz na nich czeka. John Cena powoli wstaje. The Awesome One krzyczy coś do CM Punka. Nagle John Cena zachodzi od tyłu The Miza, podnosi go na barki i Attitude Adjustment! Jasiek przypina rywala... 1.. 2.. Kick Out! Niesamowite! Punk się zdenerwował. John Cena podnosi rywala. Wykonuje mu Irish Whip, próba Clothesline'u od Miza i Proto–Bomb! John Cena podnosi rękę w górę. Szykuje się You Can't See Me! Tak się dzieje: odbicie od lin i Five Knuckle Shuffle! Próba kolejnego Attitude Adjustment. Jednak The Miz uderza z łokcia w twarz Johna i zeskakuje za niego! Skull-Crushing Finale! Jednak WWE Champion nie ma siły, aby się pozbierać, podejść i przypiąć rywala. Sędzia odlicza. 1.. 2.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7.. i obaj wstają. Są naprawdę zmęczeni. Ta walka może podobać się publiczności. Zwarcie! Wygrywa John Cena! Błyskawicznie zapina STF! Jednak Miz jest blisko lin i to wykorzystuje. John Cena puszcza po czterech sekundach. Cena podnosi przeciwnika. The Miz jest zamroczony. Jasiu odbija się od lin i Jumping Shoulder Block! Miz wstaje, kolejny... i kolejny. Próba Clothesline'u i Proto-Bomb! Cena już drugi raz wykonuje tą akcję. The Awesome One jest zmęczony. Cena także nie ma siły, aby podejść do rywala. Są potwornie zmęczeni. Nexus cierpliwie czeka, aż ta walka się zakończy. W końcu The CeNation Commander-in-Chief ma na tyle dość siły, aby podnieść rywala. Podnosi go. Obaj są zmęczeni jak już wspominałem. Nagle The Miz kopie rywala w brzuch i potężne DDT! WWE Champion nie ma siły. Nexus jest już znudzony tą walką. The Miz czołga się do Ceny i kładzie rękę na jego klatce piersiowej. Pin... 1.. 2.. Kick Out! Jeszcze za mało! Naprawdę RAW postarało się, aby ostatnia walka na tejże gali przed WrestleManią XXVII była elektryzująca. No i udało im się. Obaj jeszcze leżą. The Miz powoli wstaje. Podnosi rywala i kopie go w brzuch. Jasiu się skulił. The Miz bierze robieg i próba wejścia nogą, ale John Cena podcina jego drugą nogę i mamy STF! Jednak jest to słaby uchwyt, z którego The Miz łatwo się uwalnia. Podnosi rywala i Skull-Crushing Finale dla Ceny! Przypięcie... 1.. 2.. LINY! The Miz jest zdenerwowany! Podnosi rywala i wykonuje Irish Whip za ring. The Nexus nie atakuje Ceny. Wręcz przeciwnie - wrzucają go do ringu. Irish Whip dla Jaśka i Big Boot od Miza! Pin... 1.. 2.. Kick Out! Nagle Vladimir Kozlov, Skip Sheffield i Mason Ryan zajmują sędziego! CM Punk wchodzi do ringu i Go To Sleep dla WWE Championa. John Cena i The Miz leżą zmęczeni. Sędzia odlicza... 1.. 2.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7.. 8.. i John Cena wstaje. The Awesome One leży nieprzytomny. Jan go podnosi. Ma już go na barkach i Attitude Adjustment! Teraz musi być koniec... 1.. 2.. 3! No nareszcie! Nexus wbiega do ringu! Wyrzucają Cenę za ring i maltretują WWE Champa! Nikt nie przychodzi mu pomóc! Mason Ryan bije krzesłem The Miza. To samo robią jego koledzy, czyli Vladimir Kozlov i Skip Sheffield. CM Punk ich ogarnia. Po raz kolejny bierze go na barki i GTS! The Leader of The New Nexus bierze pas WWE i podnosi go ku górze, patrząc na logo WrestleManii.

Jerry Lawler: Bardzo długa walka. Niestety to już koniec poniedziałkowej gali. Żegnają się, Jerry Lawler i Booker T.

Michael Cole: A ja to co?

Jerry Lawler: Zamilcz. Ty się nie liczysz.

Nagle Michael Cole i Jerry Lawler wpadają w bójkę. Do ringu wbiega manager Cole'a na WrestleManii, Jack Swagger! Zapina Ankle Lock Kingowi, ale Booker T wykonuje Dropkick Swaggerowi! Wbiegają ochroniarze i ich opanowują.

Będziesz jeszcze to kontynuował? Bo to diary było fajne i mam nadzieję, że na tym nie poprzestaniesz. Rozumiem, że rozpocząłeś już pisanie nowego diary o jednym wrestlerze, lecz fajnie byłoby, gdybyś tego diary nie porzucił. ;)