Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Trochę Klasyki vol.3:AJ Styles vs. Abyss

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

oldtv.png

Po długiej przerwie,Trochę Klasyki powraca.Chciałbym wam zaprezentować volt 4 który nigdy miał się nie ukazać.Postanowiłem skończyć z tymi artykułami jednak jak widać coś skłoniło mnie by napisać ten volt.Ten Volt traktujcie jako tak ową odpowiedz na wszystkie złe słowa w stronę federacji TNA.Pewnie każdy z was nie raz na forum widział komentarze typu "TNA Ssie" i takie tam,nic w tym dziwnego gdyż federacja przez ostatnie lata robi na prawdę słabe galę,jednak wiele osób zapomina o historii tej federacji gdyż albo nie mieli okazji oglądać tak wcześnie fedke albo nie znają dobrych starych walk lub po prostu są zbyt leniwi by poszukać.TNA zrobiło w ciągu swojej krótkiej historii wiele walk które wzbudzały wiele pozytywnych emocji.Jedną z takich walk jest pojedynek pomiędzy AJ'em Stylesem a Abyss'em na gali Lockdown 2005.Rok w 2005 to jeden z najlepszych,w tym roku dostaliśmy wiele dobrych walk jak ta lub Barbed Wire Massacre Abyss vs Sabu.Jednak wracając do walki AJ-Abyss,ta walka jest wręcz idealną walką jaką można sobie wymarzyć na PPV.Warto zaobserwować w tym pojedynku genialne połączenie dwóch stylów hightflyingu i brawlu.Jak wiemy często takie połączenia są wielkimi nie wypałami gdyż brawler zazwyczaj dominuje w ringu i lotnik mocno jobbuje.Jednak tu mamy sytuację wyrównaną,wszystko świetnie się komponuje w całość do ostatniej sekundy walki emocje są wysokie,publiczność krzyczy energiczne hanty.Oprócz tego w walce mamy również hardcore który obecnie jest coraz mniej widoczny w Amerykańskim mainstreamie.AJ jest bardzo ciekawą postacią którą warto znać,pewnie każdy nawet nowy fan TNA go kojarzy jednak w obecnej polityce TNA nie daje z siebie nawet 1/4 tego co pokazywał w 2005 roku.AJ jest połączaniem technika z lotnikiem co daje świetną mieszankę,jego akcje budzą podziw wśród każdego fana pro-wrestlingu.W tej walce udowodnił że nawet z tak ciężkim przeciwnikiem o kompletnie innym stylu potrafi stworzyć lepszą walkę niż Mr.Anderson vs Kurt Angle.Abyss również jest o wiele słabszy niż 2005 roku,wtedy miał bardzo dobry gimmick który budził respect wśród fanów,teraz jak wiemy jego ciągłe turny robią z niego mało wartego wrestlera.Jednak cofnijmy się teraz do 2005 roku i przekonajmy się dlaczego TNA wzbiło się tak wysoko w tej branży.Zapraszam do obejrzenia walki TNA Lockdown 2005: AJ Styles vs. Abyss.

http://www.youtube.com/watch?v=u1QCgwpIqKc
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Hacjend

1

• Brem

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Trochę klasyki nigdy nie zaszkodzi :) Match ten był jednym z najlepszych w 2005 roku w TNA. Lepsze były tylko Triple Threat z Unbreakable oraz Barbed Wire z Turning Point. Rok 2005 był bez wątpienia fenomenalny dla AJ'a. Wygrał World Title na Hard Justice pokonując Jarrett'a oraz 2 razy wygrał X Division Title. Wtedy oglądanie Styles'a w akcji było poprostu magią - jego akcje, szybkość i charyzma aż kipiały w jego walkach. Abyss również był wyróżniającą się postacią w roku 2005. Przykład to na pewno bardzo brutalny Barbed Wire Massacre z Sabu. Nawet jak na tamte czasy walka była bardzo brutalna. AJ Styles oraz Abyss to bez wątpienia legendy TNA. Jako jedni z nielicznych są w federacji od początku jej powstania. W ringu zawsze im się dobrze układało i współpracowało - zarówno w sześciokątnym jak i czworokątnym (no może poza Destination X 2010). Starcie tej dwójki na Lockdown było jednym z najlepszych starć w klatce jakie widziałem. Jak pisał Yao, duet Heavyweight vs Highflyer zazwyczaj niczego walce nie daje, a HF robi za jobbera. Ta walka to poprostu majstersztyk. Już sam początek match'u pokazał że będą wielkie emocje - starcia na trybunach, wokół ringu i to pamiętne walnięcie Styles'a drzwiami od klatki w twarz (chodzi o uderzenie nr 2). Było świetnie, emocjonująco i z wykopem. Klatka wykorzystywana w świetny sposób, były pinezki, łańcuchy, piękne akcje, w tym fenomenalna końcowa ze szczytu klatki. Noi rozgrzana do czerwoności publika dopingująca swoich ulubieńców. Dla tych co nie znają TNA z tamtych czasów jest to pozycja obowiązkowa. Polecam bardzo. Było jeszcze wiele fenomenalnych match'ów, ale długo by wyieniać. Polecam więc obejrzenie na YT, TNA Classic Matches. Są tam matche z początków TNA do roku 2008 włącznie. Gorąco polecam.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Styl:  Klasyczny

No muszę przyznać po tej walce, że TNA kiedyś gniotło. Już pierwszy wyskok AJ'a z klatki był fenomenalny, a potem przez 10 minut dewasowali się. świetne ciosy drzwiami klatki od Abbys, loty i zwinność AJ'a w najlepszym wydaniu. Jedyne co mi się tu nie podobalo, to to, że AJ byl już na zewnątrz i zamiast sie puścić klatki i wygrać walke on sie tam miotał, no ale zrozumialem, że TNA chciało efektowniej zakończyć. Fajna akcja kończąca, świetna walka i czekam na nastepną klasykę od Yao ;) Ja bym zobaczył chętnie znów coś z TNA, może to Abbys vs Sabu o którym alo Żo albo Hacjend pisali :?:

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Zbierałem się za tą walkę odkąd ją wstawiłeś ale jakos nigdy tych 20 minutek znaleśc nei mogłem. Teraz wreszcie się udało i można powiedziec tylko jedno "This is awesome! This is awesome!". Kurde gdzie jest to TNA z tamtych czasów, wszystko wtedy miało taki charakteryustyczny klimat, od okragłego wejścia, przez sześciokątny ring aż do tego mega klimatu panującego na hali. Myślę, że dziś Abyss z AJ'em byliby w stanie zrobić tak samo dobrą walkę. Niech juz wywalą tego Hulk'a i innych, przywrócą sześciokątny ring, przeniosa się na większą halę i wszystko znów mogłoby byc tak jak kiedyś. Dobra ale wrócmy do samej walki. Mimo, że nie znam storylinu, kontekstu w jakim walka się toczyła to emocje u mnie wywołała całkiem spore. Tylko sobie mogę wyobrażać co by było z kontekstem. Od samego początku od skoku AJ'a cały czas się coś działo. Było sporo niesamowitych momentów jak np AJ dostawał drzwiami, Abyss ciskał nim parokrotnie w klatkę, dusił na łańcuchu, pineski, skok Styles'a nad publiką. No ta walka była po prostu genialna. Nie przerywaj z artykułami bo to super sprawa :) Czekam aż wynajdziesz dla nas kolejną perełkę :)

Szczerze mówiąc to brakuje mi takich walk produkcji TNA. Niestety jak dla mnie cały urok zniszczyło nadejście bufonów z początkiem zeszłego roku. Przecież sześciokątny ring to było coś co wybijało pomysłowość walk w tej federacji ponad inne. Widać, jakie pole do popisu miał AJ, a przecież wiadomo że potrafi więcej. Również inne znaczenie miał Abyss w tamtych latach. Jak widać zawodnicy wzbudzali zdecydowanie inne emocje i nie było mowy o jakiejś tandecie. Niestety, userzy i ogółem fani zaczynający z tą federacją teraz nie mają zaszczytu patrzeć na wiele ilości takich walk, które zamieniają galę w bardzo dobrą. Jestem ciekaw, czy za panowania 'Trzech Dziadów' ujrzymy jeszcze takie walki, chociaż patrząc na aktualny przebieg akcji w TNA Wrestling, jest to bardzo wątpliwe, jak totalny odwyk Hardy'ego. Mam jednak nadzieję, że TNA nie upadnie bo zawsze jest jakaś nadzieja na małe bankructwo, a wtedy kto wie? Hogany i Bishoffy pożegnają się z federacją i może taki Samoa Joe czy inny AJ Styles (na Jeffa, Kurta i RVD nie liczę) podtrzymają federację i będzie to szło w lepszym kierunku. W każdym razie dzięki Ci Yao (nareszcie miałem czas obejrzeć) za kolejną część artykułu, jak to Hacjend napisał 'Trochę klasyki nigdy nie zaszkodzi.', więc czekam na następne odcinki.