Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak Oceniacie TNA Victory Road 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czas na ocenę gali TNA Victory Road 2011. Jaka według was była? Wymarzona? Świetna, może beznadziejna? Sami to oceńcie. Nie będzie tu żadnej ankiety, ponieważ chcę abyście to wy opisali całą tą galę. Jak ją przeżyliscie, opiszcie wasze emocje, najlepsze walki, segmenty!

Zapraszam do oceniania! Oceniać będzie można przez 20 dni!

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

2

• Zaqu7

1

• Luba

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nie mam ochoty się rozpisywać, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Z pewnością było lepiej niż AAO(które było najgorszym PPV jakie do tej pory widziałem), co wcale nie oznacza że było dobrze. Dwa pojedynki, które można bylo obejrzeć bez zaśnięcia - jest progres, ale na siedem(?) walk to zdecydowanie za mało. O dziwo jedną z tych walk był całkiem ciekawy opener, tak dobrej walki pomiędzy tą dwójką się szczerze powedziawszy nawet nie spodziewałem. Kilka ciekawych spotów, na plus Dreamer chodzący po publiczności i zbierający od nich butelki, krzesła czy jakieś maskotki by wykorzystać to na Rayu. Trochę dziwi brak krwi w tej walce, no ale cóż - wszystkiego mieć nie można. Druga walka godna zapamiętania to oczywiście ta o X-Divison title, zdecydowanie MOTN. Z najlepszej strony pokazali się Gen.Me, ale to chyba nikogo nie powinno dziwić, Kazarian również nieźle, nawet Robbie E dał radę. Przez chwilę miałem nadzieje na zwycięstwo jednego z Bucków, ale to chyba jeszcze za wcześnie. O pozostałych pojedynkach nie ma się co rozpisywać - totalna kupa, do której w życiu nie powrócę. Main event trwający półtorej minuty - gratulacje TNA! To już Kidd doznał mniejszego upokorzenia jak na nim Horni Attitude Adjustment zrobił. Hardy, antychryst, czołowa postać Immortals zostaje przegrywa w półtorej minuty w walce o najważniejszy pas federacji. Ja bym na jego miejscu poszedł teraz do odpowiednich osób i pokazał środkowy palec. Brawo, brawo, jeszcze raz brawo - Immortals? heh, dobre.

Gala otrzymuje ode mnie ocenę - Słaba

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Zdecydowanie jak na razie najlepsza gala w tym roku. Zresztą konkurencja była nie wielka ale zdecydowanie ta gala przewyższyła poprzednią o parę poziomów. Prawie każda walka na gali była dobra. Zaczynając od opener'a który mnie bardzo pozytywnie zaskoczył, spodziewałem się kolejnego powolnego i nudnego pojedynku ale zmiana stypulacji pozwoliła panom pokazać to w czym są najlepsi. Co prawda troche bez sensu że Ray dobrowolnie zmienił stypulacje na No DQ, mógł chyba się spodziewać w takim wypadku interwencji Devona, no ale to błąd logiczny, sama walka było dobra tylko trochę zakończenie zbyt przewidywalne. X division, najlepsza walka gali, stęskiłem się juz za porządnym ultimate x i wreszcie mogliśmy go zobaczyć. Robbie trochę wadził ale na szczęście dużo czasu spędził leżąc poza ringiem. Bucki i Kazarian dali z siebie wszystko i wyszło im pięknie. Co nie znaczy że nie mogło być lepiej. TagTeamy standardowo też świetnie ale to było do przewidzenia, zresztą dywizja tagów w TNA ma zawieszoną poprzeczke tak wysoko że ciężko im już zrobić wrażenie. A ominąłem First Blood, u jak dla mnie największe rozczarowanie. Spodziewałem się dużo więcej, było przeciętnie a zakończenie wręcz idiotyczne zwłaszcza że Hernandez też miał krew. Jak grzebał tam coś w narożniku po ciosie łańcuchem myslałem że obwiąże sobie głowę tą swoją chustą co by było dużo sensowniejsze. No ale mniejsza, ta walka na minus. Dalej z kolei największe pozytywne zaskoczenie gali czyli AJ i Hardy. I jak ktoś powie że ta walka nie była dobra to gratuluje obiektywności. Sam nienawidzę Hardego ale jestem w stanie spojrzeć na niego obiektywnie a ta walka była świetna. Ciągłe zwroty akcji, kontra za kontrą, AJ pokazał mega klasę z takim przeciwnikiem robiąc taką walkę. Wrócił stary dobry AJ. Zmiótł wszystkich i był najlepszy na tej gali. Oby tak dalej. #1 contedern przeciętnie, nic specjalnego ale tragedii też nie było, wynik myślę że w tej sytuacji całkiem logiczny i fajny bo może jakieś triple threat albo fatal four o pas się szykuje. A jeszcze panie tam były, o walce nie będę pisał, standard ale za to wynik bardzo na plus, Sarita i Rostia zasługiwały na te pasy a w BP tylko przeszkadzały i powodowały idiotyczną sytuacje między BP a Winter. No i ME

Sebu napisał(a):

> Hardy, antychryst, czołowa postać Immortals zostaje przegrywa w półtorej minuty w

> walce o najważniejszy pas federacji. Ja bym na jego miejscu poszedł teraz do odpowiednich

> osób i pokazał środkowy palec. Brawo, brawo,

(coś jest chyba nie tak z cytowaniem no chyba że tak ma być :P)

Oczywiste było że ta sytuacja będzie wodą na młyn haterów. Ta walka tak czy siak by ssała ale no takiego czegoś się nie spodziewałem. Jednak ta sytuacja ma jeden plus, i jeżeli była spowodowana tym czym myślę że mogła być to jestem w stanie to zrozumieć. Sebu, czy nie byłeś jedną z osób (jak ja) którą twierdziła, że Hardy za swoje ćpanie nie powinien w ogóle być w ogóle zatrudniony a już napewno nie być mistrzem? A teraz nagle biedny Hardy powinien się obrazić i "pokazać środkowy palec"? Jeżeli ta sytuacja miała na celu pokazanie że koniec z tolerowaniem jego ćpania, przychodzenia na nagranie na haju i wymigiwania się z kolejnych rozpraw to jak dla mnie dobrze mu tak. A Sting widać było że też jest bardzo nie zadowolony z tego. Jak wychodził i publika buczała i coś tam krzyczała powiedział w odpowiedzi "I agree, I agree" z bardzo niezadowoloną miną więc jemu też się nie podobał przebieg tej walki. Poza tym to że Sting ma ten pas to już niestety fakt i nic z tego nie zmieni ale Hardy już jest przy nim nudny więc zdecydowanie wolałbym żeby kto inny odebrał pas Stingowi. Teraz tylko kwestia co dalej z Hradym bo jeżeli jego pozycja nie spadnie max do TT to będzie gorzej cała sytuacja wyglądać.

Podsumowując gala na duży plus.

Brem napisał(a):> Oczywiste było że ta sytuacja będzie wodą na młyn haterów. Ta walka tak czy siak> by ssała ale no takiego czegoś się nie spodziewałem. Jednak ta sytuacja ma jeden> plus, i jeżeli była spowodowana tym czym myślę że mogła być to jestem w stanie to> zrozumieć. Sebu, czy nie byłeś jedną z osób (jak ja) którą twierdziła, że Hardy> za swoje ćpanie nie powinien w ogóle być w ogóle zatrudniony a już napewno nie być> mistrzem? A teraz nagle biedny Hardy powinien się obrazić i "pokazać środkowy palec"?> Jeżeli ta sytuacja miała na celu pokazanie że koniec z tolerowaniem jego ćpania,> przychodzenia na nagranie na haju i wymigiwania się z kolejnych rozpraw to jak dla> mnie dobrze mu tak. A Sting widać było że też jest bardzo nie zadowolony z tego.> Jak wychodził i publika buczała i coś tam krzyczała powiedział w odpowiedzi "I agree,> I agree" z bardzo niezadowoloną miną więc jemu też się nie podobał przebieg tej> walki. Poza tym to że Sting ma ten pas to już niestety fakt i nic z tego nie zmieni> ale Hardy już jest przy nim nudny więc zdecydowanie wolałbym żeby kto inny odebrał> pas Stingowi. Teraz tylko kwestia co dalej z Hradym bo jeżeli jego pozycja nie spadnie> max do TT to będzie gorzej cała sytuacja wyglądać.

Gdy pierwszy raz oglądałem tę galę, nawet nie zwróciłem uwagi na pewne rzeczy, a to dlatego że miałem zamknięte oczy po starciu Andersona z RVD. Teraz jednak, gdy obejrzałem sobie to jeszcze raz, stwierdzam jedno - Hardy był naćpany. Najpierw jego wejście - prawie przewrócił się przy wejściu na ring, drugie - sytuacja z tą koszulką, trzecie - nawet nie wiedział co się dzieje jak Sting uderzył Bischoffa, czwarte - po SDD nagle sie podniósł i chyba nadal nie czaił co się dzieje. Sting prawdopodobnie został powiadomiony po cichu przez Bischoffa i nie był zadowolony z tej sytuacji, co pokazał zaraz po walce. Tak więc wybaczam TNA tą sytuacje, a modle się o więzienie dla ćpuna, może to go coś nauczy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Z grubsza zgadzam się ze stanowiskiem przedstawionym przez Sebu, zwłaszcza odnośnie ME. Chciałbym jednak zaznaczyć, że wreszcie bardzo dobrze zaprezentował się A.J! Tylko dzięki temu, że wraca powoli do bycia "The Phenomenal" zawdzięczamy w miarę znośną walkę. Opener najlepszy od miesięcy jeśli chodzi o TNA. Spodziewałem się nudnej przepychanki, a tu miłe zaskoczenie. Duży plus za wykonanie na Rey'u 3D! O Ultimate X już pisałem w temacie o walce. Tag Teamowe mistrzostwo nie było aż takie złe, ale jednak mogli wykręcić znacznie lepszy pojedynek. Potyczka Andersona z RVD zmarnowana. Co do ME to wszystko zostało już wypowiedziane więc daruje sobie komentarz.

Najlepsza tegoroczna gala TNA, ale wciąż są bardzo daleko od dobrego produktu. Nie pociesza mnie fakt, że tyczy się to również ich Mainstreamowej konkurencji.

Ocena: SŁABA