Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Lockdown 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Klasyczny

TNA Lockdown 2011

Lockdown_(2011).jpg

17 kwiecień 2011

U.S. Bank Arena, Cincinnati, Ohio

Theme Song: "Sticks & Bricks" by A Day To Remember

Oficjalna Karta

TNA World Heavyweight Championship

Lockdown Cage Match

ppv1a.jpg

Mr. Anderson vs. "The Icon" Sting © vs. RVD

TNA Knockouts Championship

Lockdown Cage Title vs. Hair Match

ppv3.jpg

Mickie James vs. Madison Rayne ©

Lockdown Cage Match

ppv2.jpg

Jeff Jarrett Jeff (with Karen Jarrett) vs. Kurt Angle

3-on-4 Lethal Lockdown Match

ppv1b.jpg

Immortal vs. Fortune & Daniels

Lockdown Cage Match

ppv2a.jpg

Hernandez vs. Matt Morgan

Lockdown Cage Match

ppv4.jpg

The Pope vs. Samoa Joe

Xscape Match

ppv5a.jpg

Max Buck vs Jeremy Buck vs Robbie E vs Chris Sabin vs Jay Lethal vs Amazing Red vs The Braian Kendrick

Four Way Tornado Tag Team Lockdown Cage Match

ppv6.jpg

Douglas Williams & Magnus vs. Crimson & Scott Steiner vs. Eric Young & Orlando Jordan vs. Jesse Neal & Shannon Moore
37184451712723064921.png

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

1

• Brem

1

• El Gonzalito

1

• Munio

1

Top użytkownicy w tym temacie

Chyba pierwsza gala w TNA, która odbędzie się w tak dużej hali, za co na starcie ogromny plus. Nie wiem jak schodzą bilety, ale jak zapełnią połowę hali, byłby to ogromny sukces.

Czekam na starcie Kurta i Jarretta, wiele bym dał, by właśnie ta walka była Main Eventem. Na AAO wykręcili świetne show, teraz w dodatku będą mieli klatkę, z której Angle znów może coś wyczarować. Już teraz wiem, że będzie to świetna walka, wiem, że Kurt może zrobić five stara z każdym. Może troszkę przesadzam, ale po cichu liczę na przynajmniej ****1/2, stać ich na to.

Walka o World Heavyweight Championship z pewnością nie będzie jakaś wybitna, ale z racji tego, że lubię pojedynki, gdzie walczy więcej niż dwóch wrestlerów - nie powinienem być zawiedziony.

Póki co karta wygląda nieźle, ale to dopiero trzy walki, z pewnoscią dojdzie jeszcze jakiś gniot. Pierwszy raz jestem tak pozytywnie nastawiony do jakiegoś TNA PPV o.O

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• 5 tygodni później...

No to najwyższy czas skomentować kartę. Zwłaszcza że wygląda rewelacyjnie i jeżeli gala wypadnie tak dobrze jak wygląda to WM'ka może się schować. Jedyne czego mi zdecydowanie brakuje to żeby walki x division i tag teamów były o #1 contender bo bez tego to tak trochę słabo. No ale po kolei.

Sting vs RVD vs Anderson

No tutaj może się wydarzyć naprawdę prawie wszystko. Walka jest moim zdaniem świetnie podbudowana. Immortals po stracie Hardego szukają nowego ME'era, nie wyszło im z Andersonem, próbują teraz z RVD. Tyle, że jeżeli RVD przysta na ich propozycje będzie to totalnie bez sensu. Raz że będzie to totalna powtórka z BfG dwa że turn RVD na dany moment za nic do niczego nie pasuje. Co prawda równie bez sensu jest że o główny pas feuduje 3 największych wrogów Immortals a oni sami ciagle się w to mieszają mimo że nie mają w tym w sumie żadnego interesuj. Tak więc zdecydowanie przydałby im się ME'er ale napewno nie żaden z tej 3ki, a do potencjalnego kandydata jeszcze wrócę. Co do samej walki, teoretycznie najmniejsze szanse ma Anderson bo mega się naraził totalnie wszystkim i totalnie wszyscy są przeciwko niemu. Ale z drugiej strony jest chyba najbarwniejsza postacią TNA w ostatnich miesiącach i kurcze zasługuje na ten pas. Ale... Żeby w ogóle fakt, że Sting dostał ten pas miał jakiś sens powinien jego titlerun się jakos spektakularnie zakończyć, najlepiej zniszczeniem immortals. Coś w stylu walka o władzę w TNA. Chociaż kurcze każdy z tej trójki mógłby się zjednoczyć z Dixi i doprowadzić do takiej walki awięc już sam nie wiem. Sting niby nie wygrał normalnie jeszcze żadnej walki w obronie swojego pasa więc myślę że to powinien wygrać.

Winner: Sting

Madison vs Mickie

Tu może być bardzo dobrze. Madison bardzo zyskała w moich oczach ostatnio a Mickie jak uwielbiałem tak uwielbiam dalej. Walka powinna wyjśc bardzo dobrze, Mickie powtórzy skok z klatki i wszystko będzie cacy. Titlerun Madison się wreszcie skończy i rozpocznie ona feud z Tarą a James pofeuduje np z Winter w sensie że z cyborgiem Angeliną. Dodatkowego smaczku dodaje stypulacja chociaż z drugiej strony raczej daje ona oczywisty wynik. Nie ma szans żeby Mickie ścieła włosy a że jest face'm raczej też nie może też tego uniknąc w razie ewentualnej porażki. No chyyyba że przegra, Tara ją uratuję od ścięcia i to Tara rozpocznie feud o pas z Madison ale to by nie było fajne bo Mickie mega na ten pas zasługuje.

Winner: Mickie James

Angle vs Jarrett

To będzie świetne. Już poprzednia ich walka, bez stypulacji była mega dobra a tu mają nie dośc że klatkę która jest żywiołem Kurt'a to jeszcze na ostatnim impactcie dodali im dodatkowe urozmaicenie czyli hmm nie pamiętam jak to nazwali ale coś w stylu 2 of 3 fall's z tym że pierwszy ma być przez pin, potem submission no i na koniec w razie potrzeby ucieczka z klatki. Walka powinna wyjść fenomenalnie. Kurt ostatnio przegrał, poza tym Karen i Jeff ciągle mu cos robią na impactach więc teraz czas na odwdzięczenie się za to wszystko. Najpierw pewnie Jeff przypnie Kurt'a jakimś rollup'em czy czymś równie fartownym, potem Ankcle lock no i na koniec mega emocje na ostatnim etapie czyli przy ucieczce. Hmm tak teraz pomyślałem że uciekanie od Kurt'a to ostatnio specjalność Jeff'a, ganiają się co tydzień po back'u no ale mam nadzieje że jednak Kurt tym razem to wygra.

Winner: Kurt Angle

Immortals vs Fortune + Daniels

No i tu chciałbym wrócić do tematu braku ME'era wśród immortals. Po prostu idealną sytuacją byłaby tutaj zdrada Daniels'a, porażka fortune, powrót AJ i feud dwóch przyjaciół o właśnie główny pas które jakos niedługo trafiłby w ręcę któregoś z nich. Nie wiem czy to by nie było aż za piękne żeby prawdziwe ale ja po cichu na to liczę. Niby Fortune powinni pomścić AJ'a, niby ekipa Falir'a cały czas mega dominuje nad nimi więc teraz powinni przegrać ale w sumie teraz wygrana Fortune nic by nikomu nie dała. A tak można kontynuowac feud ale już z Daniels'em i to by było ekstra. Tak więc liczę na własnie takie rozwiązanie i stawiam na grubasów. A sama walka imo też powinna być świetna.

Winner: Immortals

Hernandez vs Morgan

Tu się nie będę jakos specjalnie rozpisywał. Walka jak i cały feud prawie w ogóle nie są podbudowane. Hernandes cały czas wygrywał jakims przekrętem więc teraz dostanie na co zasłużył. Obu bardzo lubię i walka powinna być bardzoi dobra, co prawda na VR zawiedli strasznie ale pamiętam jeszcze ich walke w klatce z zeszłego roku podajże na Slammiversery albo VR która była świetna. Tak więc i teraz powinno być dobrze, z tą różnicą że teraz wygra Morgan.

Winner: Matt Morgan

Samoa Joe vs Pope

Kolejny beznadziejny feud z beznadziejna podbudową W sumie mi nie robi zbytnio kto to wygra. Bardziej lubię Joe więc sercem jestem z nim ale Pope wszystkie walki z nim przegrywał ostatnio więc z raz przydałoby się żeby wygrać. Ogólnie słaby feud, walka o zerową stawkę, bez sensu marnowanie dwóch świetnych zawodników. Pope spokojnie zamiast się w to bawić mógłby być właśnie ME'erem immortals... Zresztą Hernandez też z tym że on ma to swoje Mexican America a Pope nie ma nic sensownego.

Winner: Pope (po rzucie monetą)

Xcape Match

Tu jak już wspomniałem mega brakuje stawki #1 contender bo bez tego to walka o pietruszkę więc mniej emocjonująca. Walka jeżeli dostanie odpowiednią ilośc czasu będzie rewelacyjna więc mam nadzieje że dostanie odpowiednią ilośc czasu. Co do zwycięscy to poszedł bym tu drogą eliminacji. Hmm właśnie zauważyłem że na stornie TNA wykluczyli z walki Shelley'a, widocznie kontuzja jeszcze nie została wyleczona. Odpada jak dla mnie Suicaide bo on jest bardziej taką okazyjną gwiazdą, zwłaszcza jeśli wciąż go gra Daniel's. Hmm a może Alex został Suicaid'em i dlatego go wykluczyli? Dalej wykluczal Lethal'a, Red'a i Kendrick'a, którzy też ostatnio nie odgrywają żadnej roli. No chyba, że jakis niespodziewany push. Robbiego wykluczam bo go nie trawie aczkowliek ma szansę. Zostali Buck'i i Sabin. Jeżeli dać zwycięstwo któemuś z Bucków może to co najwyżej doprowadzić do konynuacji ich "feud'u". Sabin nie ma co robić bez tt partnera i przydałoby mu się w sumie takie zwycięstwo więc stawiam na niego. Aczkolwiek wiem, że tego typu walki w TNA, zwłaszcza bez stawki często bywały w przeszłości po prostu żeby pokazać czysty wrestling i niesamowita umiejętności dywizji więc teoretycznie może to wygrać każdy i nic z tego może nie wyniknąć.

Winner: Chris Sabin

Tag Team

Tu też brakuje stawki #1 contender. Ciekawe jak to będzie wyglądać, mam nadzieje że nie będzie tam zwykły system zmianowy tylko jakaś kompletna demolka. Ink Inc nie wygrają bo się ostatnio nie dogadują. Stainer i Crimosn nie wygrają bo są teamem na siłę a na dodatek Crimson porządnie oberwał od Abyss'a ostatnio. British Invasion nie wygraja bo też zostali wznowieni na siłe, w ogóle Williams ni z tego z ni z owego przeszedł heelturn i się cofnął w pozycji okropnie... Tak więc zostają Orlando i Young no i myslę że spokojnie mogą to sobie wygrać, zwłaszcza jeżeli nie ma tu stawki. Young jest genialnym komediowym zaowdnikiem, Marella może się przy nim schować, jest lubiany i zasługuje na chociaż taki mały triumf.

Winners: Eric Young & Orlando Jordan

Szczerze powiem że dawno już z taką niecierpliwości nie czekałem na galę. Mam nadzieję że się nie zawiodę i będzie to takj rewelacyjne jak się zapowiada.

Nie wiem co ja tutaj robię , ale pisze tutaj tylko ze względu na 1 walke. Czyli Xscape Match : Max Buck vs Jeremy Buck vs Robbie E vs Chris Sabin vs Jay Lethal vs Amazing Red vs The Braian Kendrick. Mam nadzieje zobaczyć powracające odnowienie tej dywizji , tylko Lethal i Robbie E mi tam nie pasują , szkoda , że Alex nie zawalczy , ale mamy innych wierze , że Max , Jeremy , Amazing Red i reszta pokaże coś co pozwoli mi zacząć oglądać częściej TNA przynamniej dla takich pojedynków jak ostatnio np. Jeremy Buck vs Max Buck co bardzo mi się podobało. Co do innych walk na tej gali to jakoś mnie zbytnio nie interesują , ale liczę na zwycięstwa Hernandeza , Fortune i Mickie James.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

• Styl:  Jasny

No Lockdown już bardzo blisko, więc trzeba by napisać dwa zdania. No to po kolei:

WHC Match - match wg mnie nie zapowiada się zbyt rewelacyjnie. Podbudowa wprawdzie jest świetna, głównie dzięki Sting'owi i Anderson'owi i to oni są głównymi faworytami zdobycia najważniejszego tytułu TNA. Mam pewną teorię, jednak wyjawię ją na dole :)

Knockouts Title - stypulacja i tak prawie żadnych emocji nie dodaje. Na 100% tytuł zdobędzie wreszcie Mickie James. Tyle w o tej walce.

Jarrett vs Angle - jestem pewny, że ta walka będzie najlepszą na gali. Jak pisali poprzednicy na AAO stworzyli świetne widowisko i to bez stypulacji. Tutaj mamy klatkę, która daje wiele możliwości. Np Angle Slam ze szczytu, The Stroke ze szczytu i inne ruchy. Patrząc na to co zrobili Taker i HHH na WMce, to wydaje mi się, że zarząd będzie chciał żeby ci dwaj panowie poświęcili się dla widowni i dali wielkie show. Naprawdę jestem mega nastawiony na tą walkę!!

nie pamiętam jak to nazwali ale coś w stylu 2 of 3 fall's z tym że pierwszy ma być przez pin, potem submission no i na koniec w razie potrzeby ucieczka z klatki

To się nazywało "Three Digress of Pain"!! swoją drogą, byłoby to fenomenalne :)

Lethal Lockdown - Mam nadzieję, że walka nie zawiedzie, ponieważ obsada jest bardzo dobra. Świetny i szybki Fourtune kontra hardcorowi Immortals. Walka może być dobra i nieoczekiwana. No i tu jest moja teoria, którą w sumie podsunął mi Brem. Mianowicie Anderson zdobywa główny tytuł, a na LL Daniels zdradza swoją drużynę i dołącza do Immortals. Po czym Daniels zdobywa główny pas i feuduje z AJ'em, który wraca w okolicach No Surrender i mamy ME Bound for Glory - AJ Styles vs Christopher Daniels o WHC Title. I mamy tu wiele na szali, gdyż wszyscy stawiają wszystko na jedną szalę - Winner Takes All. Ehh ale by to było zajebiste :). Ale wracając do tematu, LL jak dla mnie wygra Immortals po zdradzie Daniels'a.

Hernandez vs Morgan - tu nie spodziewam się wielkiej rewelacji, patrząc na to co było rok temu. Wprawdzie role się odwróciły, ale za wiele to nie zmieni. Prawdopodobnie wygra Morgan - tak poprostu.

Joe vs Pope - walka ma niesamowite możliwości i po cichu liczę, że chociaż połowę pokażą z tego co potrafia, Po długim okresie ucieczki Pope już nie ma za bardzo co zrobić i naprawdopodobniej przegra walkę. Tylko co potem ?? Nie ma żadnych opcji dla tej dwójki po tym feudzie.

Xscape Match - bez wątpienia powinno to być o #1 Contender'a, jak napisał Brem. A tak to będzie tylko na co popatrzeć, bo obsada jest bardzo dobra, poza Robbiem. Liczę na dobre widowisko i sporo high flyingowych akcji. W końcu X Division ma odżyć, co nam Dixie obiecywała. Zwycięzcą wg mnie będzie któryś z Buck'ów lub Sabin.

Tornado TT Match - naprawdę bardzo średnio mnie interesuje kto to wygra. Może być nieźle, ale rewelacji się nie spodziewam. Całą sytuację o tym matchu opisał Brem, więc nie będę się powtarzał.

Young jest genialnym komediowym zawodnikiem, Marella może się przy nim schować, jest lubiany i zasługuje na chociaż taki mały triumf.

Zgodzę się, że jest dobrym zawodnikiem, ale ze jest lepszym komediantem niż Santino to już się nie zgodzę. Santino swoim zachwaniem i gadką poprostu miażdży - jak tylko go zobaczę to śmiać mi się chce. A to co pokazał na ostatnim RAW z APPLE to mnie rozwaliło :)

Karta wygląda naprawdę zadowalająco. A jest jeszcze sprzedane ponad połowa biletów na show, więc można się spodziewać sporej publiczności, co z dobrym show może dać zajebisty efekt końcowy. Oby TNA tego nie zj***ło!! Trzymam kciuki żeby wyszło jak najlepiej. Jeśli to sp*****olą, to jedyne co może ich uratować w tym roku to Bound for Glory!!

Tyle ode mnie.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg