Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KSW 15 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ksw15.jpg

Miejsce: Torwar, Warszawa, Polska

Data: 19 marca 2011

Walka wieczoru:

KSW Light Heavyweight Championship

84 kg.: Mamed Khalidov vs. James Irvin

Pozostałe:

Finał turnieju KSW w wadze lekkiej

70 kg.: Maciej Górski vs. Niko Puhakka

Finał turnieju KSW w wadze półśredniej

77 kg.: Aslambek Saidov vs. Ruben Crawford

93 kg.: Jan Błachowicz vs. Rameau Thierry Sokoudjou

93 kg.: Łukasz Jurkowski vs. Toni Valtonen

Open.: Karol Bedorf vs. Rogent Lloret

84 kg.: Antoni Chmielewski vs. James Zikic

84 kg.: Michał Materla vs. Gregory Babene

Open.: Marcin Różalski vs. Marcin Bartkiewicz
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

2

• Zaq123

1

• Ulicznik Xeb

1

• Hunico

1

Top użytkownicy w tym temacie

To ja zacznę bo widzę że nie ma chętnych. Na gale czekałem i nadal czekam z niecierpliwością. Jednak trochę uszło ze mnie powietrza gdy dowiedziałem się że nie dojdzie do pojedynku Kułak vs Materla. Ale nawet bez tego pojedynku gala będzie bardzo dobra. Czołówka polskiego MMA, kilku zawodników ze świata to musi się udać. Osobiście czekam na to jak pokaże się Mamed Khalidov. Mam nadzieje że wygra w ładnym stylu i zrobi to co potrafi najlepiej. Jestem też bardzo ciekawy czy Górski poradzi sobie z Puhakką. Jak wiemy Fin jest z czołówki i wykręca świetne walki. Walczył na KSW 14 bodajże i bardzo podobał mi się jego styl. Jest nie tylko dobry w stójce ale także w parterze. Jeśli chodzi o resztę pojedynków to wszystkie będę oglądał z zaciekawieniem ale specjalną uwagę przykuję do pojedynku Jurkowski vs Valtonen. Juras powraca i jestem ciekawy czy powraca lepszy i czy sobie poradzi. Podsumowując to wszystko gala musi być ciekawa i osobiście zapraszam na nią każdego lubiącego oglądać dobre MMA.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Zawiodłem się jedyną z trzech postaci na którą czekałem jest Mamed Khalidov, a nie ma Modela którego od początku bardzo polubiłem i nie wiem czy będę oglądał KSW skoro go nie ma, ale może jakoś się zmotywuję bo czekanie na samego Mameda całą noc co może poprzedzić jeszcze jedna dobra walka Błachowicza nie, nie... Poza tym już nawet bym Pudziana chętnie zobaczył, ale On to tam pewnie wystąpi znów z rok. Rywal Mameda dość ciekawy mam nadzieję, że sobie poradzi. A ten fin Toni to ten co się darli, ależ faszysta wyprowadził cios? :D Heh. Reszta szczerze jest mi obca i chyba obejrzę sobie walkę wieczoru bo gala nie zapiera... :P

Dobra gala już sobotę i czas coś napisać. Gala będzie na pewno ciekawa bo teraz KSW chce pokazać pełne MMA, nie walki celebrytów, tylko prawdziwych fighterów.

Marcin Różalski vs. Marcin Bartkiewicz

Tutaj faworytem jest Marcin Bartkiewicz. Chłopak na stałe mieszka w Anglii, pierwszą jego walkę jaką widziałem Cage Rage i tam dawał radę. Natomiast Różal robi wielki szum koło swojej walki i dobrze, jednak Bartkiewicz chyba wygra. Na jego korzyść są warunki i jak na takiego wielkiego gościa to jest bardzo szybki.

Michał Materla vs. Gregory Babene

Szkoda, że Michał musi walczyć z Babene, a miało być tak pięknie bo jego walka z Model'em mogłaby być najlepszą w historii polskiego MMA. Francuz to bardzo mało znany zawodnik i raczej z polakiem nie ma szans. Jedyną walkę jaką widziałem Bebene to przegrana walka z Chmielem.

Antoni Chmielewski vs. James Zikic

Tutaj może Antek mieć dużo problemy bo może James nie jest w takiej formie jak za czasów swoich walk w Cage Rage z takimi zawodnikami jak Belfort czy Cyborg. Liczę że Antek pokaże że to co kiedyś o nim mówiono jest dalej aktualne że jest bardzo waleczny i dobrze radzi sobie w stójce i parterze.

Łukasz Jurkowski vs. Toni Valtonen

Juras dawno nie walczył chyba od czasów pamiętnego Mossin'a, gdzie pokonał jakiego koreańczyka. Teraz przeciwnik jest chyba lepszy. Jednak nie ma co mówić, Juras jest faworytem i tyle jak wygra to potem trzeba szukać poważniejszych przeciwników.

Jan Błachowicz vs. Rameau Thierry Sokoudjou

Janek to przyszłość,a Kameruńczyk najlepsze lata ma za sobą. Janek wygra tą walkę i potem na podbój Ameryki. Jednak trzeba uważać w tej walce bo Rameau to bardzo dobry zawodnik w stójce, jednak jak dostanie się do parteru to jest z nim krucho.

Aslambek Saidov vs. Ruben Crawford

Saidov to kuzyn Khalidov'a obaj pochodzą z Czeczeni, a przez to wiadomo że ma wielkie serce do walki i w tej walce młody Niemiec nie ma za dużych szans bo Aslambek to bardzo dobry zawodnik jak na Polskie realia.

Maciej Górski vs. Niko Puhakka

Według mnie to walka będzie w pełnym wymiarze czasowym. Faworytem jest chyba Highlander, ale można mieć obawy bo Niko to nie przewidywalny zawodnik i może pokonać każdego jednak może za chwilę przegrać z słabym zawodnikiem.

Mamed Khalidov vs. James Irvin

Wreszcie Mamed dostał poważnego przeciwnika na KSW bo jego ostatni rywale nie byli za bardzo znani. Mamed według mnie da dobre show i James jest już wiekowym zawodnikiem, ale nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Ta walka na pewno zasługuje na miano walki wieczoru.

Dyskusja jest dyskusją, a KSW już dziś. Jestem pełen myśli, że wielu użytkowników ma do powiedzenia na ten temat pare zdań. Myślę, że nie ma na co zwlekać i pozwolę sobie jeszcze bardziej zachęcić do udzielania się RÓWNIEŻ w dyskusjach MMA.

dyskusjef.png

Więc, jak już napisałem dzisiaj będziemy świadkami show na naprawdę wysoką miarę. Dziś organizatorzy pokażą Polsce, co to MMA. Dziś nie będziemy jak mongolskie macharadże oglądać durnych Najmanów, Saletów i innych (jak narazie) niedopracowanych Pudzianów. Dziś będziemy mieli pokaz na wysokim poziomie. Dlaczego? Bo na warszawski Torwar zawita główka szpilki polskich fighterów. Nie na codzień poza Kułakiem i paroma osobami z UFC widzimy takich zawodników. Myślę, że warto się o tym wypowiedzieć. Zacznę od walki Chmielewskiego. Do niedawna powiedziałbym, że jego przeciwnik jest wymagający, jednak jak wiadomo ostatnio trochę oklapł, jednak ponowne wybicie podczas takiego KSW to byłoby dla niego coś. Antoni jest już obeznanym fighterem i myślę, że wygrana poprzez jednogłośną decyzję usatyfakcjonuje Polaka. Dalej, długo oczekiwany powrót Jurasa. Ktoś, kto pare lat temu rozkręcił w Polsce ten biznes, ponownie zawalczy w Warszawie. Dla jednych to nie lada wydarzenie tak więc i zarząd KSW postarał się o IMO gorszej rangi zawodnika. Takim sposobem wybić Łukasza? No nie wiem, według mnie taki początek będzie dobry, ale dalej liczę na bardziej wymagających przeciwników. No i w końcu obiecujący Błachowicz, Thierry ostatnio wypowiadał się na temat tej walki, iż nie zna rywala i zajmuje się wyłącznie swoimi treningami - jak dla mnie lekki błąd. Janek to chyba na chwilę obecną fighter, który jako pierwszy powinien nas reprezentować chociażby w UFC. Myślę, że spokojnie pokaże na co go stać i TKO zakończy walkę z Sokoudjou. Tak samo IMO zakończy się walka Saidova, ze wskazaniem na 'naszego' rzecz jeasna. Ruben nie jest chyba dla niego aż tak wymagającym rywalem. Polacy mają na myśli przez ten turniej wypromować Aslambeka i myślę, że przez rok-dwa to się uda. No i oczekiwana przeze mnie walka Macieja Górskiego. Na chwilę obecną jeden z moich ulubionych zawodników w polskim wydaniu tego biznesu. Rywal? Trudny, a nawet jak na realia KSW bardzo. W sumie obaj walczą w kratkę, ale według mnie Górski pokaże i jak nie TKO załatwi sprawy to może być ciężko. No i na samym końcu Mamed Khalidov! W przeciwnieństwie do Pudziana - obecna ikonka polskiego MMA. Tak więc, co? Tak jak obiecał - wygra dla Polaków! Irvin to dobry przeciwnik jednak myślę, że koniec nastąpi najpóźniej w drugiej rundzie via TKO/KO. To tyle na temat tej gali ode mnie, Who's Next?