Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC 128: Shogun vs Jones - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

20110301_ufc_128_poster.jpg

Miejsce: Prudential Center, Newark, USA

Data: 19 marca 2011

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półciężkiej

205 lbs.: Mauricio Rua vs. Jon Jones

Główna karta:

135 lbs.: Urijah Faber vs. Eddie Wineland

185 lbs.: Nate Marquardt vs. Dan Miller

155 lbs.: Jim Miller vs. Kamal Shalorus

265 lbs.: Brendan Schaub vs. Mirko Filipovic

Walki w Spike TV:

205 lbs.: Luis Artur Cane Jr. vs. Eliot Marshall

155 lbs.: Edson Barboza vs. Anthony Njokuani

Pozostałe:

170 lbs.: Mike Pyle vs. Ricardo Almeida

155 lbs.: Kurt Pellegrino vs. Gleison Tibau

135 lbs.: Joseph Benavidez vs. Ian Loveland

145 lbs.: Rahael Assuncao vs. Erik Koch

185 lbs.: Dan Miller vs. Nick Catone
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

2

• Zaq123

1

Top użytkownicy w tym temacie

Szczerze mówiąc ta karta wróży kolejne znakomite show od UFC, chociaż nie mogę wskazać, które owym nie było. Już na początek głównej karty będziemy świadkami pewnego rodzaju 'chwili prawdy'. Czy CroCop wygra = zostanie? Czy może przegra co będzie się równało już jak dla mnie schyłku jego walk przynajmniej w UFC. Nie oszukując samego siebie muszę powiedzieć, że Mirko ostatnio szczerze mówiąc walczy słabo. Chyba ostatnio pogrywa sobie zbyt defensywnie i jak pamiętam w walce z Mirem to mu się nie opłaciło - pokazowe KO od Franka dało do zastanowienia UFC. Jak dla mnie jeśli przegra z Shaubem (który jak dla mnie jest faworytem), to powoli może pakować manatki. Z drugiej strony dla Brendana będzie to chyba bardzo dobra, aczkolwiek niedoceniona promocja w świecie MMA. Kolejna walka i kolejny sprawdzian. Czy Kamal po dobrej przygodzie w WEC rozstanie się z UFC? Jak dla mnie wygrana Jima jest tutaj 80%, pokazuje że potrafi wygrać niemalże każdym sposobem. Myślę, że niebawem będzie tytułowym fighterem gali. Chciałbym go zobaczyć z Maynardem, jednak ten już na UFC 130 zmierzy się poraz trzeci z Edgarem - będzie się działo! Czas na wypowiedź na temat walki mojego ulubionego fightera spośród nazwisk umieszczonych w karcie. Nate Marquardt vs Dan Miller - z pozoru łatwa walka dla Nate'a, gdyż ostatnio Dan ma mały kryzys, jednakże myślę, że przełamanie nastąpi. Mam nadzieję, że jeszcze nie teraz, a z pewnością TKO/KO w pierwszej/drugiej rundzie załatwi sprawę na dobre. Miller, weź się w garść! Następnie pora na odejście z systemu kratkowego Fabera. Myślę, że ostatnie przegrane przez decyzje nie przeszkozdą w pokonaniu Winelanda. Submission zakończy walkę, mam nadzieję na rzecz Urijaha, który powróci na szczyt. No i nareszcze walka wieczoru. Zapowiada się bosko. Faworyt? Jak dla mnie Jon Jones, jednak myślę że Rua i tym razem da sobie radę. Przeciwnik wymagający i otrzymujący zasłużone promowanie. Jednakże Mauricio to wyjadacz i poradziłby sobie z każdym. Myślę, że walka będzie długa i jeżeli nie padnie TKO/KO ze strony Jona, to Mauricio może liczyć na wygraną przez decyzję, raczej niejednogłośną.

UFC ostatnio imponuje tym jakie są karty na ich galę. Jednak przypomnę że nie walczą nazwiska, przecież są zawodnicy którzy potrafią raz na jakiś czas dać super walkę, jednak częściej zdarza się im przegrać z kretesem. Więc w pierwszym pojedynku głównej karty jest pojedynek legendy z młodym wilkiem. Za legendę uznaję CroCop'a bo chyba nie ma osoby, która interesuje się MMA i nie zna jego High Kicków po którym najlepsi padali. Młody wilk to Schaub. Brandon ostatnio już pokonał dawną gwiazdę, a mianowicie Gonzagę. Jeśli walkę wygra CroCop to UFC da mu jeszcze szansę z lepszymi zawodnikami, jednak gdyby przegrał to chyba czas na koniec kariery. Brandon jeśli wygra to chyba będzie czas dać mu kogoś poważniejszego niż podstarzałe gwiazdy może Mir, jednak to tylko moje propozycje. W następnej walce będzie ciekawie bo swój debiut w UFC zanotuje Kamal Shalorus. Ten Irańczyk może w niedalekiej przyszłości dość dużo osiągnąć, był gwiazdą WEC pod koniec istnienia tej federacji jednak w UFC musi wszystko na nowo budować, jego pierwszą przeszkodą jest Jim Miller. Ta walka będzie na pewno wyrównana i pewnie zakończy się decyzją chyba że Jim ponownie pokaże swoje wielkie umiejętności parterowe. Marquardt po tym jak przegrał z Okami'm będzie pewnie się chciał odbudować. Szkoda że z tej walki wypadł Akiyama bo Dan to nie jest ta klasa co Azjata. W tej walce wygra raczej Nate. Następna walka to długo oczekiwany debiut w UFC Urijah Faber. Jego przeciwnik to też nie byle kto bo Wineland to też była gwiazda WEC i on od samego początku był główną gwiazdą WEC, a Faber dopiero tam rozpoczynał i wyrobił sobie wielką markę. Typ na tą walkę wygra raczej Faber, ale nie pójdzie mu tak łatwo. I na sam koniec zostawiłem sobie ME. Jones to młody zawodnik i nie przypuszczałem że już teraz dostanie walkę, jednak to było nieuniknione i Shogun teraz na pewno będzie miał trudne zadanie bo Jones jest wyższy i zasięg też będzie po jego stronie. Po za tym Jon jest lepszy na ziemi, a Shogun może mieć przewagę w parterze. Będę na pewno wielkie emocje, mój typ to wygrana Jones'a w 3-4 rundzie po założeniu jakiejś akcji kończącej.