Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wielkie talenty Indy, kiedy wreszcie zaczną błyszczeć?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

37107uvvb95lwwm.jpg

W tej dyskusji chciałbym poruszyć temat młodych,perspektywicznych i utalentowanych wrestlerów sceny niezależnej USA. Zaprezentuje wam moje przemyślenia na temat tych gwiazd i postaram się wymienić jak największą ilość młodych zdolnych wrestlerów którzy w przyszłości mogą dużo zdziałać. Wszyscy ci wrestlerzy będą mieli poniżej 30 lat ponieważ według mnie ten wiek jest granicą młodości. Mam nadzieje że będzie się wam miło czytało moje wypociny. Zachęcam do dodawania własnych typów na przyszłe wielkie gwiazdy :)

Adam Cole- Młody wrestler bardziej znany z CZW gdzie jest jr. Heavyweight Championem. Po za tym chłopak zdobył nagrodę Rookie of the Year 2010 (tą nagrodę w swoim dorobku mają tacy wrestlerzy jak Goldberg Steva Austin czy Rey Misterio). Na dodatek Adam był trenowany przez Shawna Michaelsa a to w przyszłości może być jego przepustką do WWE. Po za tym Adam ma nawet niezły gimmick (coś na wzór Johna Morisona). Te wszystkie czynniki wpłwają na jego korzyść i myślę że w niedalekiej przyszłości, za jakieś 3-4 lata zobaczymy w newsach że chłopak podpisał kontrakt z WWE.

Davey Richards- 28 letni wrestler z już bardzo długim stażem z sceny niezależnej USA. Zadebiutował w 2005 roku w PWG gdziez zdobył między innymi PWG World Championship (1 raz) i PWG World Tag Team Championship (3 razy). Po za tym Davey walczył już o gówny pas RoH co jest sporym osiągnięciem. Niestety Richards nie prezentuje się zbyt dobrze za mikrofonem przez co kariera w takich federacjach jak TNA czy WWE nie zrobiłby większej kariery. Wróże mu że Davey będzie wiecznie gdzieś się plątał między takimi federacjami jak PWG, RoH, Evolve itp i tam będzie zdobywał pasy i robił bardzo dobre walki.

El Generico- Jedna z największych gwiazd sceny niezlaeżnej USA. Genrico ma na swoim koncie bardzo dużą ilość tytułów oraz wyróżnień. Ostatnimi czasy mówiono nawet że może podpisać kontrakt z TNA i to on ma być jedną z osób które odbuduje X division. Według mnie Generico raczej nie stanie się wielką gwiazdą TNA ale na pas X division może spokojnie liczyć. Według mnie Generico jeszcze w tym roku podpisze pontrkat z TNA spędzi w federacji Dixie jakieś 2-3 lata i znów wróci do takich federacji jak RoH czy PwG.

Roderick Strong- Obecny ROH World Champion. Chłopak z bardzo dobry ring skilem jak i niezłym mick skilem. Strong miał nawet już krótką przygode z TNA. Według mnie Roderick będzie podążał drogą Daniel Bryana. Czyli będzie mniej więcej do 30 roku życia walczył w takich federacjach jak RoH, PWG a potem podpisze kontrakt z WWE. A i tak na marginesie to muszę powiedzieć że Strong w przeciwieństwie do Bryana ma jakoś osobowość :P

Chuck Taylor- Bardzo młody wrestler ma dopiero 25 lat a już osiągnął bardzo wiele (między innymi wygrał turniej King of Trios 2009, został uznany przez Evolve za najbardziej wartościowego wrestlera 2010 roku oraz posiadał CZW Junior Heavyweight Championship). Po za tym Taylor posiada naprawde duże umiejętności ringowe a z prom które udało mi się znaleźć można wywnioskować że z mikrofnem u niego też nie jest najgorzej. Według mnie Chuck powalczy jeszcze z 2-3 lata na scenie niezależnej a potem spróbuje swoich sił w TNA lub WWE.

Kevin Steen- Jeden z najlepszych wrestlerów jakich miałem okazje oglądać. Facet warzy około 108 kilogramów a jest w stanie wykonać 450° splash! Po za tym Kevin ma bardzo ciekawy gimmick, ma charyzmę, umie odnaleźć się za mikrofonem. Wrestler kompletny można rzec. Niestety obecnie wrestler ma przerwę od wrestlingu. My śle jednak że Steen wróci w najbliższym czasie i odrazu przyjemniej będzie mi się oglądało RoH. Według mnie jeśli Kevin otrzyma szanse od TNA czy WWE to ją w pełi wykorzysta tylko pytanie czy dostanie taką szanse? Ja jednak mam nadzieje że tak bo Steen naprawde poradziłby sobie spokojnie w TNA lub WWE.

Ok to chyba wszyscy którzy są warci wymienienia. Zachęcam do skomentowania wrestlerów i dodania własnych typów na przyszłe wielkie gwiazdy.

Ps. Jak chcecie to możecie też dodać do listy przyszłe gwiazd Lucha.

Zapraszam do dyskusji :)

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mateusz199670

1

• Zaq123

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

El Generico - Ostatnio według mnie stał się trochę zaniedbywany w ROH. Jest to jeden z moich ulubionych wrestlerów i myślę że wielu zgodzi się że jest jednym z najlepszych na scenie niezależnej USA, jak to również napisał Mateusz. Mam nadzieję, że niebawem stanie do walki o jakiś poważny pas. Federacja może być mu wdzięczna za wspniały program z Kevinem Steenem. Dobrze pamiętam, ten wrestler poradzi sobie w każdej sytuacji, dobrze wie co to hardcore'owa walka i na dodatek jego mic skill jest więcej niż przeciętny. Szczególnie jak na wrestlera Indy wypada bardzo dobrze. Jednak żadnego TNA tu być nie może! Nie ma mowy o X-Division. Owszem czemu nie jakieś bardziej pojedyńcze występy jak w przypadku kiedyś Low Kiego lub Christophera Danielsa. Racja - pas dywizji X jest jak najbardziej w jego zasięgu, co więcej jest jednym z niewielu, którzy na niego zasługują. A więc podsumowując, niech walczy w ROH, PWG i innych federacjach tego typu czyli chociażby EVOLVE, ale... nie może przejść do Main Streamu! Skończyłby gorzej niż zapomniany Tyler Black.

Roderick Strong - Tak, to zdecydowanie zawodnik nadający się do Main Streamu. Myślę, że to nie to co Bryan, ale pod względem mic skilli mógłby być trochę pod obecnym Riley'em. Pod względem umiejętności ringowych, to jeszcze nie jest to co u Daniela, ale spokojnie za pare lat mógłby coś osiagnąć w WWE. W ROH wybił się nie tyle co szybko, jak nagle. Jak widać dobrze zrobiła mu przygoda z TNA, teraz nie powinien się zmarnować, powalczyć na scenie niezależnej i potem kto wie?

Kevin Steen - No tak, spaślak zdecydowanie zaskakuje. Coś jak dawniej Samoa Joe. Zawodnik obiecujący, pasujący do aktualnej sytuacji w TNA. Myślę, że powinien się jeszcze trochę wykreować w Japonii. Nie bez powodu ludzią daje się przydomki Mr. Wrestling, w tym przypadku nie jest inaczej. Kevin to zdecydowanie zadownik przyszłości, przy dobrym wypromowaniu mógłby być dobrym niszczycielem. I myślę, że najlepiej wśród wymienionych poradziłby sobie w Main Streamie.

Obecnie nie mam ochoty poruszać innych wrestlerów, dopowiem jeszcze że Davey Richards wygląda na typowego przyszłego weterana Indy. Z jego mic skillami nie widzę go obecnie w poważniejszych fedkach, ale spokojnie - scena niezależna odbije mu się bardzo pozytywnie.