Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mascara Dorada - Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jest to moja dziesiąta biografia, więc można powiedzieć, że to mój mały jubileusz, niestety nie przygotowałem niewiadomo czego, jest to Biografia młodego zawodnika, który tak naprawdę zaistniał w połowię 2007 roku, więc nie ma tego dużo, jest on warty uwagi, a umiejętnościami chyba lepszy od Mistico, dlaczego nie przygotowałem nic większego ? Tak naprawdę przed chwilą to zauważyłem, a po drugie jeszcze się naczytacie biografi odemnie, jest to także moja pierwsza biografia jako pomocnik tego warościowego dział

;)

Mascara-dorada.jpg

Wstęp

Mascara Dorada (urodzony 27 sierpnia 1988) jest Meksykańskim profesjonalnym luchadorem. Prawidzwe imie Mascary Dorady nie zostało ujawnione, jak to się często dzieje. Mascara Dorada zadebiutował w 2007 i walczył pod innymi pseudonimami, najbardziej znanym jest obecny (Mascara Dorada). Jego pseudonim w języku hiszpańskim oznacza złotą maskę. Dorada aktualnie posiada dwa pasy federacji CMLL CMLL World Super Lightweight Championship,

CMLL World Trios Championship,

mascaradoradajakometali.png

Luchador, który aktualnie pracuje jako Mascara Dorada zadebiutował w późnym 2006 lub wczesnym 2007, to debiutu przygotowywał się pod okiem Gran Cochisse i El Satanico. Jego pierwszym gimmickiem był Plata II, czyli kontynuacja oryginalnego Platy który występował w latach `90. Jego run jako Plata II był krótki, szybko zmienił swój ringname na Metalik. Jako Metalik pracował głównie dla oddziału CMLL w Guadalajarze. 13 kwietnia 2008 Metalik pokonał Depredadora i zdobył Occidente Welterweight Championship, czyli tytuł należący do szkółki w Guadalajarze. Około miesiąc później Metalik po raz pierwszy wygrał walkę Luchas de Apuestas, goląc włosy Jeque. Zdobycie pasa i wygrana Luchas de Apuesta, oznaczało że CMLL ma jakieś plany związane z Metalikiem. W 2008 Metalik uczestniczył w Torneo Gran Alternativa, w którym nowy zawodnik stawał u boku profesjonalisty. Metalik był w drużynie z Dos Carasem,Jr (tak to nasz Del RyJo). Dotrwali oni do finału w którym przegrali z Ultimo Guerrero i Dragon`em Rojo,Jr.

Consejo Mundial De Lucha Libre

razemzmascaritadorada.png

W 2007 CMLL podpisało kontrakt z Mascaritą Sagradą 2000, lecz nie mógł używać on tego imienia z powodu praw autorskich zamist tego otrzymał gimmick Mascarita Dorada (wrestler Mini). Gimmick ten przyniósł sukces pod koniec 2008. Wtedy CMLL ogłosiło że pojawi się większa wersja Mascarity Dorady. Najczęściej jest tak, że od zwykłych wrestlerów powstają wersje mini, lecz tym razem zwykły powstał na wzór mini, jest to jedna z nielicznych takich sytuacji w Lucha Libre, 7 listopada 2008 Metalik zadebiutował jako Mascara Dorada, pomagając w walce Trio złożonemu z AVERNO, Mephisto i Ephesto. Mascara walczył w mid- cardowych walkach Tag team, z sukcesem. 4 kwietnia 2009 CMLL pozbawiło pasa World Super Lightweight Rockyego Romero, i tradycyjnie ogłosiło turniej, który odbył się 7 kwietnia, w turnieju. Mascara Dorada wygrał Tornero Cibernetico zdobywając CMLL Super Lightweight Championship. 19 grudnia 2009, Komisja CMLL odebrała pasy Trio Poder Mexica z powodu odejścia Black Warriora. Więc znów został ogłoszony turniej, w którym zmierzyło się 8 drużyn. Mascara Dorada był w drużynie ze Stuką,Jr i Metro. Drużyna ta przeszła do finału, który odbył się 6 stycznia 2010 w finale zmierzyli się z Poder Mexica (Sangre Azteca, Dragon Rojo,Jr i Misterioso,Jr). Walkę tą wygrała drużyna Mascary, zdobywając Mexican National Trios Championship, był to drugi pas Dorady.

stukametromascara.png

22 stycznia 2010 Mascara Dorada w drużynie z Atlantisem uczestniczyli w Torneo Internacional de Pareja Incredíbles, czyli turnieju w którym technicos (Dorada) i Rudos (Atlantis) walczą u swoim boku. W pierwszej rundzie pokonali oni Dragona Rojo i La Sombre, w drugiej rundzie Mr.Nieble i Maximo, w półfinale Mistico i Averno. Podczas turnieju Atlantis nosił białą maskę, taką jak za czasów gdy był tecnico. 5 lutego Dorada i Atlantis pokonali Negro Casasa i La Mascare wygrywając turniej. 14 Maja Mascara Dorada w drużynie z La Sombrą i La Mascarą zmierzyli się z CMLL World Trios Champions La Ola Amarilla (Hiroshi Tanahashi, Okumura and Taichi) w non-title matchu, zdobywając Title Shot. Tydzień później, już w walce o pas drużyna ta pokonała Ola Amarilla, pozbawiając Japończyków Pasów Trios. 7 września Mascara Dorada pokonał Negro Casasa zdobywając CMLL World Welterweight Championship, miał on już 4 pasy na raz, jako pierwszy w federacji. 18 listopada 2010 Dorada zrzekł się swojego pasa Mexican National Trios, który został w posiadaniu Metro i Stuki, którzy walczyli z nowym partnerem. 22 stycznia 2011 Mascara Dorada przegrał CMLL World Welterweight Championship w walce z Ryusuke Taguchi na Fantasticamani 2011, czyli evencie organizowanym przez CMLL i NJPW w Tokyo.

Podróże zagraniczne

W kwietniu 2010 ogłoszone zostało, że Dorada i Valiente polecą do Japoni w Maju by uczestniczyć w turnieju Super J Tag Team organizowanym przez NJPW. Przegrali oni w pierwszej rundzie z Ryusuke Taguchim i Prince Devittem, w mniej niż 8 minut. W listopadzie 2010 Mascara Dorada i La Sombra wzieli udział w następnym Super J Tag, lecz tym razem była to liga a nie turniej. Drużyna ta wygrała dwie z czterech walk w swojej grupie, jednocześnie przechodząc do finału, w którym przegrali. Dorada i Sombra powrócili do NJPW 4 stycznia 2011 na Wrestle Kingdom V , gdzie pokonali Jushin`a Ligera i Hectora Garze (dobra walka była) w Tag Team Matchu.

__________________________________________-

:arrow: Pozdrowienia dla Ekipy z dzisiejszego EC, szczególnie dla Gonziego i Kazka.

:arrow: Chcieliście obrazki to macie ^^, myślę że nie jest ich za mało ani za dużo

:arrow: W razie jakiś błędów, proszę o wyrozumiałość, pisałem to w przerwach między walkami i podczas walki Miz vs Lawler, więc błędy mogą być.

:arrow: Prosiłbym o składanie zamówień na Biografie, najbardziej będe przychylał się do tych z Lucha.

Kopiowanie bez mojej zgody surowo zabronione.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Turej

1

• Ulicznik Xeb

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

No to powiem tam...Gratulacje tego jubileuszu, ale mi nawet na myśl nie przyszło że to już twoja 10 biografia. No gratulacje raz jeszcze. Ale przejdźmy do samej biografii. No zmów układ piękny i czyściutko do zrozumienia napisane Bio. Widzę że w Lucha dużo zawodników dostaje gimmick który jest kontynuacją jakiś starszych. No co... Wszystko ładnie pięknie, dziesiąte Bio możesz zaliczyć do udanych i czekam na kolejne.

Widzicie tą godzinę?! Widzicie?! Turek na posterunku :lol

No i co że od szóstej. Peri na posterunku od 1:30 i sie nie chwali//Peri

No bardzo ładna biografia, dobrze, że wybierasz też postacie z Lucha, które znane są zazwyczaj tylko fanom Lucha Libre. Co do samego tekstu, to ładnie napisany, fajnie się czyta, błędów nie zauważyłem, obrazki mogą być :D. Pisz dalej bo bardzo dobrze Ci idzie. Jako propozycję daję Kofiego Kingstona, bo nie widziałem tu biografii z prawdziwego zdarzenia był tylko krótki zoom, a i gratulacje małego jubileuszu ;).

akerdrugi.png

Świetnie nie powinienem komentować Ty wiesz czemu. :(:( Ale znowu odwaliłeś kawał dobrej roboty, fajnie, że są obrazki łatwiej się czyta pan ma krótką karierę, ale już z osiągnięciami ponadto ciekawie napisałeś z sensem jak zwykle, ale przyznam się, że go nie znałem, tam kojarzyłem z imienia, ale nic więcej :P

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jak zwykle świetna biografia.Wszystko dobrze jak w poprzednich,jednak te obrazki z podpisami zdecydowanie ładniej wyglądają.Dorada jest obecnie najlepszym lotnikiem w CMLL i bardzo go cenię,ciekawe jak teraz wyjdzie jego nowy feud z Averno,moim zdaniem szykuje się coś mega.Gratuluje 10 biografii i czekam na następne.Aha i jeśli chcesz napisać jakieś bio z lucha to proponuje Sarity która nie dość że ma ciekawą historię w CMLL to jeszcze fani TNA będą zadowoleni.

Kolejny spoko pomysł, biografia Sarity pojawi się w tym tygodniu, może być pod koniec bo mamy duży projekt do skończenia//Peri

#SmartFanZone

Noo, Gratuluje Jubileuszu!!! Świetna Biografia. Lepszej bym nie zrobił. Jedynie potrafił bym Gorszą :P. Mistrzostwo Świata~!!! JA również nie znam tego wrestlera. Ale teraz dużo się o nim dowiedziałem. Kawał dobrej Roboty :) Masz Punkt Reputacji :thumb:

1.jpg

Iluzja.....

Niah niah! Kawał dobrej roboty! Przejrzysto, kolorowo i ciekawie! Błędów dużo nie ma, można powiedzieć że w ogóle ich nie ma. Powodzenia w kolejnych biografiach!

DTU uno... Porque UNO no es ninguno....

obraz1m.png

''Jeden fan sceny niezależnej jest wart tyle, ile jest wart jeden milion fanów WWE''

Pomyślał Hayabusa siedząc na kiblu i rozmyślając nad sensem istnienia