Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepsza walka PPV WWE Elimination Chamber 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W tej ankiecie wybieramy najlepszą walkę PPV WWE Elimination Chamber 2011. A oto walki:

1.

Singles Match

Alberto Del Rio vs Kofi Kingston

2.

World Heavyweight Championship

SmackDown Elimination Chamber Match

Wade Barrett vs Kane vs Big Show vs Edge vs Drew McIntyre vs Rey Mysterio

3.

WWE Tag Team Championship

Justin Gabriel & Heath Slater vs Santino Marella & Vladimir Kozlov

4.

WWE Championship

The Miz vs Jerry "The King" Lawler

5.

No. #1 Contender Match for WWE Championship

Raw Elimination Chamber Match

CM Punk vs John Morrison vs Randy Orton vs John Cena vs Sheamus vs R-Truth

Swój wybór sensownie uzasadnij postem. Ankieta potrwa 10 dni!

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luba

2

• Luks

1

• WojtASR

1

• Ledger

1

Top użytkownicy w tym temacie

Choć pod uwagę brałem jedynie dwie walki, to przez dłuższą chwilę nad wyborem musiałem się zastanowić. Największe wrażenie zrobiły na mnie mecze Elimination Chamber. Jednak walka o pas WHC była zdecydowanie bardziej efektowna. Liczba finisherów? Niezliczona. No i w dodatku dwa genialne speary Edge'a. Nie możemy także zapomnieć o tym, co działo się po końcowym gongu. A teraz RAW, RAW, gdzie jeśli chodzi o widowiskowość królował jeden zawodnik - JoMo.Patrząc na to, co ostatnimi czasy wyrabia należy mu się jeszcze większy push, bo najzwyczajniej w świecie na niego zasługuje. Oczywiście, że były także AA od Ceny, RKO, czy Go to sleep, ale najbardziej utkwił mi w pamięci występ Morrisona. Jednak walka o pas WHC była moim zdaniem najlepsza, także na nią oddaję swój głos.

Na tej gali pod uwagę można wziąć tylko 2 walki. Obydwa Elimination Chamber Match'e z których zdecydowanie lepszy był ten o pas WHC i właśnie na niego zagłosowałem. Ten ostatni Spear Edge'a to po prostu majstersztyk. Mnóstwo finisherów i ogólnie lepsza, i ciekawsza akcja. Tego trochę brakowało mi w tej walce. W walce o WHC wszysycy pokazali się z dobrej strony, a w walce Raw było różnie. Morrison zdecydowanie podciągnął poziom tej walki.

ksgj.png

A ja postawilbym na pierwsza walke: Kofi Kingston - Alberto Del Rio. Po niej utwierdzilem sie w przekonaniu ze Rio dostaje pusha nie tylko ze wzgledu że Misterio niedlugo odejdzie, ale też ze względu na talent(dotychczas myslałem ze jedyne co potrafi to gadac:)). Wiem że pewnie walki Elimination Chamber były efektowniejsze, bo w "klatkach" to i wiecej mozna bylo zrobić i bardziej pobrudzić dla zawodników...ale i tak stawiam na Intercontinental Championship, bo to pokazuje ze nawet sredni klasowo(czesc może sie nie zgodzić, ale pierwsza ligą oni nie sa bo byw innej walce brali udział)zawodnicy potrafią stworzyć dobry pojedynek, wystarczy tylko połączyć zawodników odpowiednio.

Tak wiec głosuje na pierwszy mecz, ale nie dla tego ze najbardziej efektowny, ale dlatego że najwiecej zostało z niego wyciągniete w stosunku co można było zrobic.

Tuptuś

Hm...szczerze mówiać do wyboru mam tylko dwie walki i proste, że są nimi EC matche. Wszystko jest super, tylko ja nie pamiętam jak odpadło kilka wrestlerów ze Smackdown EC Matchu. Chyba musiałem się trochę zdrzemnąć przy oglądaniu. Jeśli pamięć mnie nie myli i jak sobie przypomnę te dwa pojedynki to IMO wygrywa walka z SD, bo tam jak toczył się ostateczny bój o pas czyli zostało tylko dwóch, to trochę ta walka trwała, pokazywali na co ich stać, były jakieś emocje, a nie to co w EC z Raw, więc dlatego mój głos leci na walkę o pas wagi ciężkiej.

ahfo.png

luba_049.png

Mój głos oczywiście leci na Raw Elimination Chamber. To co podczas tego meczu robił Morison to przechodzi ludzkie pojęcie no i Cm Punk ładnie się zaprezentował ;) . Zastanawiałem się też czy nie oddac głosu na SmackDown Elimination Chamber ale tutaj zabrakło mi niespodzianki na którą oczekiwałem.

RAW EC! Kocham ten czas są dwa moje ulubione PPV pod rząd, a nawet 3 bo na koniec roku TLC, a walka tytułowa był świetna na szczególne wyróżnienie zasługują JoMo, Sheamus, Punk, tylko zwycięzca lichy, ale trzeba się tym zadowolić, ta cała niespodzianka w SD ssała na maksa tak się zdenerwowałem jak go zobaczyłem nawet nie wygrał, niespodzianka, ale stało się coś niesamowitego...

POWRÓT!!!

Captaina Charismy - Christiaaanaaa!

Głosik poleciał na Elimination Chambers Match z RAW. Pod uwagę brałem dwie walki i oba to EC Match'e. Na tym z RAW działo się więcej, a to co wyprawiał Morrison przechodzi ludzkie pojęcie. Jeśli ta akcja by się nie udała tak jak było planowane to John mógłbym nabawić się poważnego urazu. W tej walce można było się pośmiać mam tu na myśli sytuacje kiedy Punk zaklinował się w klatce =))=))=)) . Walka bardzo dobra, lecz nie podoba mi się jej zwycięzca.

Głosuję jak prawie wszyscy na RAW Elimination Chamber Match. Kilka bardzo dobrych momentów jak np. Punk utknął w klatce =)) Było też kilka hardcorowych momentów jak np. te Crossbody Morrisona z prawie góry klatki. Walka trzymała poziom, ale nie było w niej za dużo fajerwerków oprócz kilku moves'ów JoMo. Jednak w pewnych momentach przysypiałem jak oglądałem tą walkę. Zwycięzca mi tak pasuje w 50 %... Dla mnie ta walka nie zasługiwała na Main Event, ale taki pomysł Vince'a w połowie się udał...

Oczywiście można się tu zastanawiać tylko między walkami w klatce, obie były dobre, każdy miała swoje plusy i minusy. W Raw zdecydowanie za bardzo terminatorzył Orton ale z drugiej strony miła niespodzianka było że wyleciał już jako drugi. No i mieli Morrison'a który swoimi umiejętnościami znów zmiótł wszystkich. Ale na Raw zabrakło bardzo ważnego czynnika czyli emocji. Końcówka była szybka i banalnie przewidywalna. SD za to mega zawiodło tym Big Showem ale poza tym w sumie nie ma się czego przyczepić. Miliardy finisherów, każdy dał z siebie wszystko, leciały szyby nawet Drew wyskoczył z 3 liny, plus końcówka kiedy pary razy aż mnie poderwało ze strachu że Ryjek to wygra, spear kończący też bardzo fajnie wyszedł więc mój głos leci na World Heavyweight Championship.

Zdecydowanie, without a shadow of a doubt, bezapelacyjnie SmackDown Elimination Chamber. Choc bylem pewny od samego poczatku, ze wygra Edge i wiedzialem, ze na koncu zostanie Rey wlasnie z Rated R'em, nie przeszkadzalo mi to w ogole. Walka od poczatku do konca swietna, dobra robota ze strony kazdego wrestlera.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Miałem problem ale zagłosowałem na Raw EC Match. Walka była niezła ale miała kilka suuuper momentów. Punk zaklinował się w klatce =)) . Spidermen JoMo ze szczytu klatki. Dużo się działo. Nawet chyba było słychać "Cena sux", Punk dobrze walczył tak samo jak JoMo i w ogóle ta walka była bombowa :D

Jednogłośnie i bez apelacyjne mój głos idzie na SmackDown Elimination Chamber. Wiadomo było że wygra Edge :( dobra passa musi trwac . Ja jako nowego WHC chiałem zobaczyc Wade'a Barretta ale się nie udało cóż tak bywa :D .

532814JWPERO.png

WCE Bilans:

Łącznie jako Wade Barrett:

8-4-0

scaled.php?server=842&filename=continental.png&res=medium

Noo, długo się zastanawiałem nad wyborem. Możliwe były tylko 2 propozycje, SD! i RAW EC. Podczas obu było wiele emocji. Fakt 6 osoba za Zigglera to lipa była, Big Show był praktycznie tylko marionetką do wykonywania na nim finisherów :D. Co do finisherów, była ich masa, od Future Shocka DDT od McIntyre'a po kilka Chockeslamów, aż do paru Spearów i 619 od Edge'a i Reya. Tak końcówka jak dla mnie wymiatała, dużo HF akcji od Mysterio i 2 (chyba) 619, kończąc na genialnym ostatecznym Spearze. Sporo akcji, porozwalanych szyb, zwycięzca raczej przewidywalny, choć ja i tak liczyłem po trochu na Reya ^^. Natomiast na RAW, genialny Morrison, to co on robił, było mega i w ogóle brakuje słów, żeby to opisać, Crossbody z górnej części klatki to była miazga. Jeszcze potem jak utykał i dalej wykonywał HF moveset, to było coś. Sytuacja z Punkiem też fajna, jak w końcu Viper wywlókł go z tej kabiny, RKO i co? To miało być tyle :D? Faajnie pomyślane z tym GM'em. Końcówka też ok, mnie Cena nie przeszkadza, zresztą na niego głosowałem. Podsumowując WHC (SD EC). Aha jeszcze spoiler

ooo tak zobaczyć ponownie Christiana w akcji, to było coś, mam nadzieję, że wróci już niedługo na tygodniówki.

akerdrugi.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Oto spoilery z najnowszych tapingów telewizyjnych TNA Wrestling. Po czwartkowym odcinku Impact na żywo z Gateway Center Arena w College Park pod Atlantą (Georgia), federacja nagrała też walki na Xplosion i Impact. TNA wróciła do Gateway Center Arena w piątkowy wieczór. Spoilery z tych nagrań nie są jeszcze dostępne. Spoilery poniżej pochodzą z Cagematch.net i PWInsider. Nagrane dla Xplosion: Mila Moore pokonała Myla Grace Jason Hotch pokonał Ricky Sosa Nagrane dla Impact: Mr.
    • Grok
      W tym tygodniu odcinek AEW Dynamite na TBS przyciągnął średnio 650 tys. widzów, co oznacza wzrost o 2,7% względem poprzedniego tygodnia. To czwarta najwyższa oglądalność programu od 17 września 2025 r. Odcinek z trzema walkami o pasy i debiutem The IInspiration na Dynamite zanotował rating 0,12 w kluczowej grupie 18-49 — wzrost o 20% w porównaniu z zeszłym tygodniem i drugi najlepszy wynik w tej demografii od 12 listopada 2025 r. W porównaniu z tym samym okresem w 2025 r. ogólna widownia wzr
    • Lukasz_Kukas_Tm
      Codas odzyskał tytuł.Oby na WM-ce stracił pas ku uciesze widzów na rzecz ortona i niech Cody robi Hell Turn Romek musi przegrać z Punkiem
    • Grok
      Autor: Noah Leatherland Druga połowa drabinki turnieju STARDOM Cinderella Tournament rozegrała walki pierwszej rundy w Aichi. Podczas gdy pierwszy dzień przyniósł kilka remisów, ten drugi zakończył się jasnymi rozstrzygnięciami w każdym starciu. Siostry Inaba obie odniosły sukces w swoich meczach pierwszej rundy. Tomoka Inaba pokonała Anne Kanaya w pierwszym starciu, a Azusa Inaba zwyciężyła nad Lady C w drugim. Saya Iida zmierzyła się z Kiyoka Kotatsu. Mimo solidnych strike'ów Kotatsu, potęż
    • KyRenLo
      Oglądajcie NXT Vengeance Day: Karta: Ja ostatnio nie śledzę tego, co się dzieje w NXT, ale galę Vengeance Day wiadomo, że będzie trzeba obejrzeć w całości. Aż trzy walki kobiet co zawsze jest plusem samym w sobie. Blake i Tatum do boju Miłej gali dla oglądających. 
  • Dodaj nową pozycję...