Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kto jako szósty, a może pięciu? Odpowiedź na EC!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

17038626

Jak wiemy na 600 odcinku Smackdown miała miejsce niecodzienna sytuacja. Na początku Edge został przez Vickie zwolniony i pas Wagi Ciężkiej w dalszej fazie show miał trafić do Dolpha Zigglera. Już pod koniec gali koronację Ziggler’a przerwał powracający GM Smackdown – Teddy Long! Wyznaczył on walkę jeszcze na tę jubileuszową galę o pas Wagi Ciężkiej, którą wygrał Edge, a następnie Teddy zwolnił Dolpha Zigglera! Uczestnika walki o pas Wagi Ciężkiej na Elimination Chamber. Ta gala już niedługo, karta kompletna, ale w walce Elimination Chamber o pas World Heavyweight Champion jest 5 a nie 6 osób! Wydaje się, że to miejsce jest obsadzone na pewien powrót, jednak tych zawodników, którzy mogliby zająć to miejsce jest strasznie wiele. Nie warto nadal spekulować w SB, tylko niech każdy wyrazi swoje stanowisko tutaj! Miejsce jedno, osób na nie wiele. To zaczynamy wymieniać kto może nim być. Najgłośniej obecnie mówi się o Chris’ie Jericho! Po tym jak na drugim Raw po Night of Champions 2010 otrzymał od Ortona Punt Kick nie widzieliśmy go w ringu. Na niedzielę zaplanowano podpisywanie jego książki, jednak odwołano je! Czy to przypadek, czy raczej wyjaśnienie zagadki? Jericho pasowałby tam, bo na poprzedniej WM’ce stoczył walkę z Edge’em, obecnym mistrzem Wagi Ciężkiej i wszystko pasowało by do siebie. Nie zapominajmy o Undertaker’ze, którego na WrestleManii nie może zabraknąć. Jego powrót jednak najpewniej planowano na 21.02.2011 na Raw. Wiemy to z filmów wyświetlanych na Raw oraz tych pojawiających się na forum bo jest ich kilka. Jednak może to tylko zmyłka z filmem typowym po Takera i zobaczymy go na EC? Się okaże. Sting, usunięty ze strony TNA, jednak podobno trwają jego negocjacje kontraktu z tą federacją. Podobnie było z Nash’em, a jednak on pojawił się na RR. On jednak jednak gdyby był to raczej też wtedy na Raw, jednak nic nie wiadomo. Skoro było o Nash’u to może on by dostał drugą szansę na PPV po powrocie na RR. Diesel jeszcze nigdzie nie został przydzielony. Nie wiadomo jeszcze jednak czy w ogóle pojawi się jeszcze kiedyś w WWE, bo ten występ na RR mógł być i zapewne był jednorazowy. Triple H ma być potencjalnym rywalem Undertakera na Wrestlemania’ę, więc raczej pojawienie się w walce z rosteru Smackdown by nie pasowało, ale to wszystko tylko spekulacje. O nim nie mówi się za dużo jeśli chodzi o tę walkę, ale może to być tylko uśpienie czujności. No to dalej jest Christian . On i jego walka przeciw Edge’owi na WM’ce o pas WHC to coś pięknego, ale Vince pamięta mu ten epizod w TNA i wątpię by dał mu taką szansę. Obym się mylił. Jest to świetny zawodnik i zasługuje na taką szansę, a rozwinięcie tego feudu wypadało by rozpocząć już przy takiej okazji. Kolejny to Evan Bourne, jednak on ma minimalne szanse, gdyż jest młody, trudno mu po kontuzji rozkręcić feud na Wrestlemania’ę i raczej to nie będzie on. Może to będzie ktoś z obecnego rosteru SD! Np. Big Show lub Ezekiel Jackson, by pomóc Barrett’owi. Z Show’em właśnie by mu tylko utrudnić. Booker T jak Diesel powrócił na RR. Został komentatorem na SD! i może to on dostanie szansę na walkę, bo on może nie tylko pozostać przy stole, ale również pobudzać publikę w walce. A może będzie ich pięciu? Nikogo nie dodadzą i nie będzie powrotu? Tyle hałasu o nic? Szczerze wątpię, by WWE zmarnowało taką okazję na powrót/feud/walkę na WM’ke i na kasę przede wszystkim. Wielki rozgłos i rozgłos powrotu, to tylko zyski i o to McMahon’owi chodzi. Dolph zwolnil miejsce, ale pamiętajmy kto wypracował Ziggler’owi szansę na pas – Vickie Guerrero. Może zostanie przywrócony do walki i nie będzie powrótu/rozgłosu?!

Czy jedno miejsce pozostanie wolne? Kapsuła pozostanie pusta? Jakie szanse są na powrót Dolpha do tej walki? Czy ewentualny powracający zdobędzie pas? Kto według ciebie ma największe szanse na powrót, bądź na dojście do tej walki?

Temat rzeka, nie rozpisywałem się tak bardzo aby było więcej czasu na wypowiedzenie się w dyskusji, bo jest o czym pisać. Mam nadzieję, że po poznaniu tej osoby, jeśli ktoś nią będzie opisujcie tu losy tej osoby itp. Jezeli o kimś zapomnialem to sorki, ale na szybko pisana i wypowiadajcie się. Prosze o zrozumienie, bo to moja pierwsza dyskusja :)

Jakby Brem napisał: Dyskusja Otwarta!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

2

• Droopi

1

• CenationKid

1

• Windover

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dobre sprowadzenie całej sytuacji fanfanfan.

Ode mnie po kolei w największym skrócie bo zaraz mam inne plany 8)

Y2J hmm.. Nie wiedziałem o tym ,że

Na niedzielę zaplanowano podpisywanie jego książki, jednak odwołano je!
to może być losowy przypadek ,zmyłka WWE bądź prawda!. Sam nie wiem choć z drugiej strony tak jak w SB pisali może z RAW szybko pyknąć na niebieską galę. Osobiście lubię go i czemu nie. Jeśli będzie to Undertaker to wiadomo ,że 21.02.11 i te filmiki nie dotyczą jego a kogo innego. Możliwe że wyskoczy z pod ringu jak rok temu HBK (chyba gdzieś to pisałem :lol ) jednak trzeci filmik wyraźnie wskazuje ''klatę'' umarlaka. Sting raczej wraca do TNA więc go pomijam. Nash-a też pomijam jego czasy świetności już przeminęły z wiatrem.. Wiadomo ,że EC nie potrwa 20-minut a dłużej stąd nie sądzę by tyle wytrzymał co było bardzo widoczne na RR. Triple H nie ,bo jest z RAW i to w niego stylu by przejść na SD. Choć z drugiej strony jeśli kariera versus seria to całkiem realne. Jeśli nie powrócił by na EC. To musiałby pokazać się albo 21 albo na SD. Christian gdzieś czytałem że 3 FM może być na WM27 on Edge i Del Rio dlaczego by nie miał powrócić ? Na pewno chciałby się zemścić na Del Rio a z R A superstar to wiadomo. Evan Bourne nie.. RAW poza tym nie jest jeszcze w pełni sił tego co czytałem na WF :)

Moj typ ktos z 2 y2j CC.

Dobra na początek panie faniex3 dyskusja trafiona i bardzo dobrze napisana :t_up: . Trzeba się spieszyć bo EC już jutro a raczej już dziś :P, więc czasu mamy niewiele.

Nie wierzę w to, by to szóste miejsce zostało zmarnowane. Czytałem gdzieś na zagranicznych stronkach że Zigglera nit nie zastąpi. Tylko czy ktoś uwierzy w takie bajki? Ooo nie, WWE tego tak nie zostawi. Dobra, to zacznę rozpatrywać różne możliwości w kolejności takiej, jak fanx3. Należy więc zacząć od Chrisa Jericho. Nie ukrywam że chciałbym żeby Y2J już powrócił. Naprawdę brakuje mi Go w WWE. No i właśnie, zaplanowano podpisywanie Jego książki na niedzielę i jak wiemy odwołano wszystko. Poza tym mówiono o tym że Chris prawdopodobnie rozmawia z WWE na temat podpisania nowego kontraktu. Wspominano o tym chyba gdzieś na początku stycznia. Wszystko jednak ucichło i może będzie jakaś niespodzianka, kto wie. Tylko teraz co, Chris miałby zmierzyć się z Edge'm na Wrestlemanii w meczu rewanżowym (jeżeli by zwyciężył)? Po co znów to samo? A gdzie title shot Del Rio? Ciężka sprawa, no nie wiem, lecz tak jak mówiłem - z powrotu Chrisa (najlepiej w roli face'a) bym się ogromnie cieszył. Kolejny na liście jest Undertaker. W sumie oczekuję Go na Raw i według mnie Jego powrót na EC jest równy zeru. Co by mu dał powrót na EC? Tytułu wagi ciężkiej chyba by nie zdobył, a jeśli by go nie zdobył no to po co powrót? Nie mówi się o Jego feudzie z którymś z zawodników uczestniczących w EC Matchu, więc jest On tam jak dla mnie zupełnie niepotrzebny. String... przepraszam, Sting. W sumie sytuacja podobna do tej z Undertakerem. No tak, nie wiadomo czy w ogóle pojawi się On w WWE. Przyjmijmy jednak że to jest realne to tak... Napewno WWE nie da mu na powitanie pasa, w dodatku tak ważnego dla WWE. Po drugie nie doprowadziłoby Go to raczej do feudu z Takerem (wątpię żeby dali pas Deadmanowi). Nie, to się nie klei. Wykluczam tę opcję. Kto tam następny? - Diesel. Pojawił się na Royal Rumble i od tamtej pory cisza. Kompletnie nie wiemy (no przynajmniej ja nie wiem) co teraz się z Nim dzieje. Niby coś szybko ucichło, krótki epizod na RR i koniec. Publika cieszyła się na Jego widok, więc jeżeli WWE nie planowało Jego powrotu na dłużej to może po takiej reakcji fanów, jakaś lampka zaświeciła się w głowie zarządu. Diesel na tym miejscu nawet by pasował. Niby nie cieszyłbym się z tego, no ale niemniej jednak taka opcja istnieje.

Nash-a też pomijam jego czasy świetności już przeminęły z wiatrem..

Tak, to prawda, ale nie uważasz że czasy Lawlera (w sumie nigdy nie był On dobry) też przeminęły? A jednak dostał title shota na pas WWE i jak wiemy, to już nie pierwszy raz.

Triple H - wszędzie gdzie mówi się o jakimś powrocie, bierze się Go pod uwagę już od dobrych sześciu miesięcy. Czuję że Tryplak jednak pojawi się na którejś tygodniówce Raw lub Smackdown. Chyba na EC jednak nie powróci. Christiana bardzo chętnie bym zobaczył, dlaczego nie. Wreszcie może zakręciłby się wokół ważnego tytułu. Co do Jego powrotu jestem całkowicie na tak. Mógłby stworzyć jakiś fajny feudzik i nie mam nic przeciwko. Captain Charisma to jedna z bardziej realnych propozycji co do powrotów. Evan Bourne - szykują mu już podobno niezły push. Oczywiście title shota na pas WHC może dostać tylko według mnie, to naprawdę za wcześnie. Oczywiście Jego wygrana byłaby dla mnie absurdem, ale liczyłbym na dobry występ tego pana. Nie oszukujmy się, Evan nie pasuje do tego pasa. W sumie Mysterio też do niego nie pasuje, a jednak był w jego posiadaniu. Różnica między Reyem a Evanem jest taka, że ten drugi nigdy nie osiągnął nic wielkiego. Mikrofon w WWE dali mu podczas swojej kariery zaledwie kilka razy. Main eventer jednak musi dużo mówić, a Evan nie jest do tego przyzwyczajony. Podsumowując wątpię w to, by Bourne wystąpił w EC Matchu, choć gdyby tak się stało, to nie odegrałby tam jakiejś znaczącej roli. Poza tym, to dla Niego mieliby zwalniać to miejsce? Niestety wątpię.

Evan Bourne nie.. RAW poza tym nie jest jeszcze w pełni sił tego co czytałem na WF

yyy... =))

Booker T - nie sądzę, choć gdyby tak pomyśleć, to w sumie czemu nie. Może nie będzie siedział ciągle przy stole i zgotują mu jakiś feud. Jak narazie nic na to nie wskazuje, ale może o to właśnie chodzi. Dolph Ziggler - może w jakiś sposób zostanie przywrócony do tej walki. Narazie nie wyobrażam sobie jak by to mogło się stać, ale w wrestlingu wszystko jest możliwe. Szczerze mówiąc wątpię by tak to wszystko się rozwiązało, ale różnie może być. A może jeszcze pojawi się tu "Dashing" Cody Rhodes? Również dla Niego planują push, więc czemu miałby nie dostać title shota? Mysterio również będzie w klatce, więc ich feud mógłby się jakoś ładnie rozwinąć. Innych typów nie mam, nic nie przychodzi mi do głowy... Jeszcze na koniec dobre pytanie zadał autor dyskusji - czy ewentualny powracający zdobędzie pas? Trudno powiedzieć, to zależy kto powróci. Np. taki Jericho czy Christian raczej mieliby szanse, ale reszta chyba nie. W ogóle wydaje mi się że Edge obroni swój tytuł. Czekam niecierpliwie, a do gali już pozostało naprawdę niewiele czasu. Zachęcam do dyskusji bo czas płynie.

Bardzo dobrze, że założyłeś osobny temat, bo skład walki o pas wagi ciężkiej jest największą zagadką jutrzejszej gali. Postaram się przeanalizować parę rozwiązań. Pierwsze - przywrócony zostaje Ziggler - jest to moim zdaniem niemożliwe. Stracił poparcie u Vickie, dzięki której otrzymywał tak wielki push. Poza tym byłoby to kompletnie bez sensu, tym bardziej, że Ziggler nie cieszy się zbyt dużą popularnością. Kolejna kandydatura to Bourne - Bourne jest high-flyerem, i jeśli jego powrót miałby być efektowny to nie powinien nastąpić na EC wśród takich przeciwników jak Edge, McIntyre, Barrett, czy Kane. Sting? Ostatnio czytałem, że oddalał się w negocjacjach od federacji McMahona, więc nie sądzę, że będzie to on. Chociaż muszę przyznać, że z jego udziałem ta walka byłaby jeszcze bardziej ekscytująca. Tryplak? Jeśli miałby feudować z Takerem to występ na EC, a tym bardziej wygrana wydają się być niemożliwe. Diesel? Tak jak fan x3 sądzę, że jego występ na RR był jednorazowy, ale oczywiście nigdy nic nie wiadomo. Booker T - od czasu powrotu na RR nie stoczył żadnej walki. Wydaje mi się, że będzie jedynie komentatorem, być może zostanie trenerem Tough enough, ale nie spodziewam się go jako numeru 6 pojedynku o pas wagi ciężkiej. Taker?? Także nie sądzę, żeby był to on. 21.02.10 - po trzecim filmiku możemy być pewni, kto powróci na przyszłym RAW. Oczywiście, to mogła być jedynie zmyłka, Taker może chcieć pokrzyżować plany Barrettowi, który pozbawił go pasu WHC i uczynić to samo, ale pytanie, czy będzie brał udział w walce jako szósty zawodnik?

Pozostali Christian i Y2J - moim zdaniem dwaj najprawdopodobniejsi kandydaci do walki o pas WHC. Christian pomimo, iż ostatnią walkę stoczył bardzo dawno, nota bene na SD!, jest już chyba przygotowywany do powrotu, pojawił się kilka tygodni temu na RAW. Walka braci o pas byłaby na pewno czymś ekscytującym. No i Y2J - moim zdaniem najbardziej prawdopodobny typ. Dlaczego? A no choćby odwołanie promocji książki. No i także szansa do bardzo ciekawej rywalizacji, z wieloma podtekstami. Z Edgem spierali się już niejednokrotnie, to dwaj Kanadyjczycy. Barrett? Był jego mentorem podczas pierwszej serii NXT. Z pozostałymi uczestnikami, no może prócz Mcintyre'a także mierzył się wielokrotnie. Poza tym jeśli mamy oczekiwać jego powrotu to na pewno na SD!, ponieważ jego rozbrat z wrestlingiem był spowodowany niemiłym incydentem na RAW, a nie sądzę, by po powrocie miał feudować z Ortonem.

A czy w ogóle zobaczymy szóstego zawodnika? Moim zdaniem na 100% tak. Jak wszyscy wiemy scenariusze gal są ustalane na długo przed ich rozpoczęciem. Tak więc wiadome było od pewnego czasu, że Dolph w walce udziału nie weźmie i zaczęto szukać zastępcy. Takie jest moje zdanie, ale jak naprawdę będzie dowiemy się w nocy z niedzieli na poniedziałek.

Nash-a też pomijam jego czasy świetności już przeminęły z wiatrem..

Tak, to prawda, ale nie uważasz że czasy Lawlera (w sumie nigdy nie był On dobry) też przeminęły? A jednak dostał title shota na pas WWE i jak wiemy, to już nie pierwszy raz.

Tu się w pełni zgodzę z Droopsem. Lwler też ma już swój wiek, a mimo wszystko dostaje te walki o pas i calkiem nieźle sie prezentuje. Pamiętajmy, że Nash/Diesel jednak wtedy kiedy Jerry siedział za stołem, on coś tam robił i sądzę, że jakby wszedł jako 5 to spokojnie wytrzyma.

Droopsik wspomniał coś o Cody'm Rhodes'ie. Według mnie dobry moment na rozpoczecie feudu z Mysterio, ale ja bym go widział bardziej atakującego Ryjka po walce. Nie pasuje mi poprostu do takiej walki, no chyba, że jak była mowa w masce i z nowym wizerunkiem.

WYPOWIADAĆ SIĘ, MALO CZASU DO EC, A WARTO WYRAŹIĆ SWOJE ZDANIE! CYTUJCIE INNYCH I NAWIĄZUJCIE DYSKUSJE!!!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Chyba się wypowiem w czasie jak audycja się tam będzie wrzucała. A więc, ja wykluczam na 100% sytuację że Edge będzie miał tylko czterech przeciwników, a dlaczego? Ponieważ wątpię żeby WWE zrezygnowało z takiej okazji, ponieważ jest to doskonała okazja aby wcisnąć tam jakąś gwiazdę. Chodzi mi tutaj po głowie Triple H... Załóżmy że to ma być Triple H, ale niby dlaczego na SmackDown? I to mi właśnie nie pasuje. Dlaczego HHH ma być na SD! ? Choć Hunter był jakiś czas na SD! więc może teraz także mógłby tam zawitać i podnieść ratingi tego brandu (Powiedzmy że to będzie taki Matt Hardy w TNA) Ale ja bym bardziej widział Triple H na jakimś Raw przed Wrestlemanią... Może 21.02.2011 r. to data jego powrotu? Chyba ktoś na audycji mówił że niby będzie wchodziła postać z kapeluszem od Undertakera, a okaże się ze pod kapeluszem jest nikt inny jak Triple H!!! Ja uważam że byłaby to świetna niespodzianka i chciałbym coś takiego zobaczyć, ale nie na EC i to na dodatek w czasie walki brandu SmackDown, choć jakby zawitał w czasie walki na EC Matchu Raw to bym się nie pogniewał, tylko co on miał by robić? Ostatecznie uważam że Triple H nie zastąpi Dolpha Zigglera w Elimination Chamber Matchu o pas WHC.

Drugą osobą jaka chodzi mi po głowie jest od jakiegoś czasu komentator SmackDown! Booker T. Na ten pomysł wpadłem przed chwilką i myślę że nie jest to taki głupi pomysł. Booker od pierwszego SD! po Royal Rumble siedzi i komentuje, więc może jakaś odmiana? Wątpię żeby WWE sprowadziło go tylko po to, aby siedział za stołem komentatorskim i komentował... Osobiście bardzo chciałbym zobaczyć w końcu Bookera w jakiejś dłuższej akcji niż na RR parę minutek... Nie piszę że musi od razu wygrać tą walkę, ale zastanówmy się... Booker już jest w WWE i wielkiej niespodzianki by nie było gdyby okazało się że to on ma zawalczyć, a właśnie wycofanie Zigglera z walki na EC o pas WHC jest niepowtarzalną okazją na coś większego ale na kogo... Według mnie Booker odpada.

A tą ostateczną osobą, która według mnie prawie na pewno zawita na Elimination Chamber jest nikt inny jak Y2J Chris Jericho!!! Jak wiemy i czytaliśmy w newsach że przesunął czy odwołał termin podpisywania swojej książki, a tak nieszczęśliwie wypadło że to data gali Elimination Chamber :D Myślę, że to nie jest żadna podpucha tylko cała prawda w sobie i Y2J na pewno pojawi się w czasie walki o pas WHC na EC zastępując miejsce Zigglera. Ja jestem tego prawie pewien i wiem przekonując się kilkakrotnie że WWE potrafi zrobić niespodzianki i powrót Chrisa do WWE po paru miesiącach będzie czymś wielkim jak na ostatnia galę przed Wrestlemanią. Ale czy wygra walkę? Gdyby wygrał musi się zmierzyć z Albertem Del Rio na WM, a to trochę bez sensu. Heel vs Heel? Znając zasady wrestlingu ktoś musiałby przejść Face turn, ale jak pamiętam były walki typu Heel vs Heel i chyba to nie jest największą przeszkodą. No ale jakby już ktoś musiał przejść ten Face turn to Alberto na 100% odpada, a Chris? Na pewno nie chciałbym tego i mam nadzieję że WWE nie popełni takiego ogromnego błędu! Chciałbym aby tą osobą która zastąpi był Chris Jericho i mam nadzieję że zobaczę to już jutro :lol

Mi się nie chce nikogo cytować, ani pisać nie wiadomo ile... Mój typ zamiast Zigglera to Christian. Christian, który w jakiś sposób sprawi, że Edge nie obroni pasa, co w rezultacie wyewoluuje w feud i walkę na WrestleManii. Pas wagi ciężkiej wygra Mysterio, który zawalczy z Del Rio w main evencie na WM - Mysterio ma przecież pewne niezałatwione sprawy z Del Rio.

Moimi typami są Christian Lub Chris Jericho. Dlaczego? Chrystiana już długo niema, a jak by wrócił to zdobył by WHC i miał feud z Alberto aż do Wrestlemani.

Chris Jericho Miał podobno podpisywanie książki, lecz to odwołano. I Feud z Edgem, BO Dolphusia już nie ma :( . Bardzo chcę poznać odpowiedź, czekam na EC ostatnią galę do WRESTLEMANI!!!!

1.jpg

Iluzja.....

Wycofanie Zigglera z tej walki było dużym zaskoczeniem. Dla wielu ludzi dlatego, że sądzili że to on ma wygrać tą walkę, a dla mnie dlatego, że sądziłem że Dolph wyeliminuje Edge'a co doprowadziloby do kontynuacji feudu. Tak się jednak ie stało, Ziggluś pożegnał się z szansą walki o pas na Wuemce, szanse taką ma jeszcze 5-ciu innych zawodników. Ale czy na pewno 5-ciu? Czyżby WWE chciało zorganizować Elimination Chamber bez wykorzystania jednej komory? Gdzieś czytałem że tak właśnie ma być. Myslę jednak że to nieprawda, mam zresztą nadzieję że EC będzie pełne niespodzianek by zrwolucjonicować sytuację przed Wrestlemaniią XXVII. Mam nadzieję że będzie to któryś z kanadyjczyków - Krzyś Jerycho albo Krystian. Jeżeli będzie to Krzyś, wtedy elegancko powróciłby sobie do WWE, oczywiście przegrałby na EC bo nie miałby z kim feudować, a potem jakaś kiepawa walka na wuemce bo nie ma z kim walczyc. Jeżeli miałby to być Krystian, to mógłby wygrać tą walkę. Captain Charisma zemściłby się wtedy na Wresltemanii na Alberto, Edge miałby walkę o odzyskanie pasa i mamy gotowy Triple Threat Match. Mam nadzieje ze WWE wykorzysta takie rozwiazanie, bo inne zwyczajnie mi sie nie podobaja i zepsuja Elimination Chamber. Ode mnie to tyle :D

Dobra dzisiaj krótko i na temat, bo opuściła mnie wena

:P

Więc tak. Przeanalizujmy sytuację. Dolph Ziggler zwolnił miejsce w Elimination Chamber matchu. Dlaczego? Na bank to jest zalążek jakiegoś story, tylko jakiego? Kto wejdzie w miejsce Zigglera? Alberto Del Rio chce walczyć na WrestleMani o pas WHC, wygrał RR, co było IMO złym pomysłem, ale ma tą walke zagwarantowaną. Zanim wygrał Royal Rumble feudował z Reyem Mysterio, kilka razy już ten feud mieli konczyć, ale w sumie nie dokonczyli go zbytnio. No i tak, o czym sie mówiło jeszcze kilka tygodni temu? Elimination Chamber match ma wygrać Rey Mysterio. Jest to bardzo prawdopodobna wersja, bo Rey już dostawał główny tytuł na jeden miesiąc. Edge jest facem, mówiło się o jego heel turnie. No dobra, kto ma to miejsce zająć? Na jaką walke na WrestleMani nalega Adam? Chce sie zmierzyć ze swoim bratem, więc Christian wchodzi w miejsce Zigglera w EC Matchu. Zaczyna sie walka i zaczyna Edge i Christian i uwaga... Christian eliminuje Edge'a jako pierwszego! Edge sie wścieka, bo w tym momencie stracił pas, Christian walczy i jest blisko zdobycia tytułu, został tylko Rey i Christian, Edge jakoś wbija do klatki i nokautuje Christiana (w tym momencie przechodząc heel turn), tym samym Rey zdobywa pas WHC i mamy zakonczenie feudy Del Rio - Mysterio na WrestleMani w jakże "pięknym" stylu, a Edge feuduje z Christianem, byłby to świetny feud pewnie no i swoją walke na WrestleMani mają. Wszystko się układa w logiczną całość i IMO byłby to bardzo dobry pomysł. Wychodzi na to, ze jako 6 w RR będzie Christian. Mówicie też o Jericho i o tym odwołaniu podpisywania książek. To może być tym razem chwyt ze strony WWE, mówi sie, że negocjuje/wynegocjował nowy kontrakt z WWE, odgrzewanie zeszłorocznego feudu, który sie zakonczył definitywnie, bo przed NoC sie ostatecznie pogodzili było by teraz głupie. Jednak taki chwyt ze strony WWE sprawił, że może być duże zaskoczenie gdy do komory wejdzie inny kanadyjczyk i taką mam nadzieje. Oczywiście bardzo chce powrotu Y2J'a, podobno ma powrócić z silnym pushem, ale to chyba jeszcze nie ten czas...

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Puste miejsce po Zigglerze raczej napewno zostanie zapełnione. Jest to super okazja na jakiś powrót, jakąś niespodzianke zwłaszcza że są zawodnicy którzy mają przerwe a pewnie na WM'ce chcieliby się pojawić. Więc taka sytuacja jest idealna by rozpocząć jakiś nowy feud. Super by było jakby jedna komora była przyciemniona i nie byłoby widać kto jest w środku do samego końca. Dobra to może przejdę do mozliwości. Zaczne od tych nie prawdopodobnych. Po pierwsze już nie chce mi się słuchać o Stingu w WWE. To nie nastąpi, Sting wykazał się rozumem i pozostał wierny swoim zasadom. Sting odpada. Kevin Nash jak dla mnie też nie jest zbyt realny. Wystąpił na RR, fajnie, publicznośc się cieszyła i starczy. Nie chciałbym już go oglądać nigdzie no a pozatym to byłby on takim średnim wydarzeniem gdyby pojawił się w tej walce. Wymieniłeś też Bourna, to już w ogóle jest nieralne bo raz że Bourne nigdy nie miał na tyle wysokiej pozycji by nagle brać udział w walce o główny pas a dwa nie ma on nic współnego ze SD. HHH tez odpada, ma niepozałatwiane sprawy na Raw no i pewnie dostanie feud z Takerem. Co do samego Takera to nie jest to wykluczone, w walce bierze udział Kane więc to by pasowało. Dodatkowo nieźle namieszaliby ludziom w głowach przed tym 21.02 jakby na ostatnią chwilę się oficjalnie okazało że to nie jest Taker. Nawet byłbym zadowolony gdyby to on pojawił się dziś w komorze. Tylko raczej nie mógłby wygrać. Dalej mamy Booker'a, to tez jest realne. Coś mi się nie chce wierzyć żeby wrócił tylko i wyłącznie po to by zasiąść za stołem ale w sumie jego obecnośc w tej walce niezbyt by w danym momencie do czegokolwiek pasowała. Ktoś wyżej wspomniał o Rhodes'ie, nie byłoby to całkiem głupie bo w walce jest Mysterio, Cody mógłby się pojawić z nowym gimmnickiem ale w sumie byłoby to słabe. Pewnie na SD rozpoczną po prostu feud i zawalczą na WM'ce. Przemyślałbym tez opcje naszego nowego guest hosta Wmki czyli Rocka. Mógłby sobie zawalczyć, nie wygrałby by ale wszyscy by się cieszli a on sam by się rozruszał trochę. No i zostały jeszcze dwie opcję jak dla mnie najbardziej prawdopodobne. Chris Jericho, w sumie już od jego odejścia trochę minęło, z turne chyba już wrócił i pewnie nie chciałby przegapić WM'ki. To by było spore wydarzenie tylko co dalej? Raczej do pasa by go nie pchali bo pas dostanie zaraz Alberto ale mógłby rozpocząć jakiś nowy dobry feud. Pozatym wole Jericho na SD, kojarzy mi się z niebieskim brandem i tam powinien siedzieć. No i ostatnia równie prawdopodobna opcja czyli Christian. On by w sumie najbardziej na ten moment pasował. Raz że ma porachunki z Alberto który go skontuzjował a dwa że ma przeszłość z Edgem i mówiło się o ich feudzie. Na WM'ce fajnie by było zobaczyć triple thret Edge vs Christian vs Alberto tylko to chyba by troche nie bardzo by było ze względu na Del Rio który ma prawo do singlowej walki. Meksykanin i tak by wygrał a Edge i Christian po WM'ce zajeliby się sobą i byłoby wszystko fajnie. No to to by było na tyle. Przeszło mi jeszcze przez myśl że dodadzą jakieś szybkie Battle Royal którego zwycięzca dołączyłby do walki ale to chyba słaby pomysł.

Ok, dyskusje to raczej nie jest moja najmocniejsza strona, lecz tutaj raczej wypada się wypowiedzieć, nie będę się powtarzał co do wszystkich, chciałbym poruszyć temat tylko jednego zawodnika a mianowicie Undertakera. Dlaczego on?? Własnie Berem podsunoł mi świetną myśl z tą zaciemnioną komorą. Pójdźmy jednak odrobinę dalej, niech ta komora pozostanie pusta, wszyscy siedzimy wkurzeni, i znów nie gadamy jaki to Vince nie matoł itp, w walce zostają 4 osoby Edge i Kane w ringu a w komorze Ryjek oraz.... pusta komora, wchodzi ryjek... tłuka się tłuką... może ktoś odpadnie, włącza się zegar.... światła zaczynają migotać, robi się coraz ciemniej w końcu nic nie widać, później światła się zapalają i w komorze pojawia się Grabarz. Reszta walki nie ważna, Taker może przypiac Kane'a a może znów on zostanie przypięty to już nie ważne. A co do Raw, to też trzeba znów wrócić do tego filmiku w którym ktoś ewidentnie przychodzi do Takera więc to nie on wraca, Taker pojawia się na RAW gdzie demoluje Nexusa za atak na nim, lecz w pewnym momencie słyszymy

co się dzieje dalej to już pewnie wszyscy się domyślamy.

sig.png

To i ja się jeszcze przed EC wypowiem.

Ja tam myślę, że może być to Triple, ale czy na SD ? Nie sądzę... Jeśli byłoby takowe miejsce w Elimination Chamber Matchu RAW to najprawdopodobniej tak, ale w Smack'u nie. Ogólnie sobie myślę, że Teddy wyjdzie i powie, że jest tylko pięciu, a powinno być sześciu, no i Vickie, która wywrzeszczy się na Longa i w końcu ten będzie musiał znów zatrudnić Zigglera... Ale mam nadzieję, że tak się nie stanie... Chris też mi tu nie podchodzi. Jak ma promować książkę to niech ją promuje i dobrze, ale jeśli odwołali to może być coś przesądzającego w całokształcie. Jednak nie jestem przekonany, że to będzie on.

Undertaker zapowiedziany jest na jutrzejsze RAW tak więc raczej nie on... Sting ? Pogłoski o tym, że niby miał podpisać kontrakt z WWE ucichły i nie mówi się on nim już tak dużo. Też nie myślę, żeby był to właśnie The Icon. Diesel nie pasuje ty w ogóle i w ogóle o nim nie myślałem.

Christian tu mi się wydaje prawdopodobny, ale co ? Del Rio wygrał RR i on będzie walczył z WHC na WM'ce... Czyli raczej też wypada, ale taki powrót by mi się podobał. Feud z Edge'm ? Byłoby zajefajnie, ale... mógłby być Triple Threat Match o WHC na WrestleManii. Edge vs. Christian vs. Alberto Del Rio o pas World Heavyweight. Podoba mi się. Evan totalnie nie...

Booker ? Ja mam nadzieję, że on tylko powrócił trochę pokomentować, ale miło by go zobaczyć znów w ringu.

Więc do końca nie wiadomo kto to może być i dowiemy się tego za 2 godziny może więcej !