Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA-PPV Lockdown- Ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   361
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ja uważam, że Lockdown było całkiem solidnym PPV, zwłaszcza po żenujących dwóch ostatnich PPV's spod znaku TNA. Po kolei:

1. Alex Shelley vs. Sonjay Dutt vs. Jay Lethal vs. Shark Boy vs. Chris Sabin - świetna walka, ekstra tempo, sporo emocji i efektownych akcji. Tak własnie powiny być montowane walki spod znaku X-Division. Głupi ten nowy gimmick Lethala, zawsze wydawało mi się, że Austin Starr jest w dużej części kopią Macho Man'a, ale widać że TNA postanowiło pójść dalej... Po co? Nie stać TNA na własne pomysły?

2. Petey Williams vs. Robert Roode - całkiem niezła walka, przyjemnie się oglądało. Wiadomo, że Williams musiał przegrać, bo obecnie Roode jest na fali wzoszącej w TNA i trzeba go wypromować. Koniecznie powinni Robsonowi zmienić finisher - Perfect Plex w dzisiejszych czasach to tylko "o oczko" coś bardziej dewastującego od Leg Dropa Hogana:>>>

3. Jackie Moore vs. Gail Kim - dobra walka, zwłaszcza jak na kobiety. Sprawnie zabookowana (zwłaszcza końcówka z wkurwioną Gail, która przedkłada zemstę nad "łatwym zwycięstwem") i dosyć szybka. Może się czepiam, ale wyraźnie widać było że Gail prawie nie trafiła (ledwie ją musnęła) z tym Top Rope Cross Body w Jackie (ale i tak należy jej się respect za tą akcję!).

4. Senshi vs. Austin Starr - walka nie była może i zła, ale wszyscy oczekiwali o wiele więcej po tak świetnych wrestlerach. Momentami wiało nudą, ale było też kilka na prawdę ciekawych momentów (lałem kiedy Starr pokazywał Backlundowi jak "odlicza" a jak powinien "odliczać":))) ). Ogólnie powinni już zakończyć ten feud, bo ile można to odgrzewać? (niestety pewnie czeka nas jeszcze walka Starr vs. Backlund i kolejne jobbowanie Starr'a).

5. Chris Harris vs. James Storm (Blindfold Match) - debilna walka, nudna i na maksa wolna + głupi booking. Nie spodziewałem się jednak niczego innego, bo jeszcze nie oglądałem porywającego blindfold match'u. Po prostu ten gimmick match jest gwarancją sleepera - jak było i w tym przypadku. Wygrała publika, wyraźnie dająca do zrozumienia, że nie po to wybulili kasę, by oglądać taki chłam:)))

6. Christopher Daniels vs. Jerry Lynn - walka niby dobra, ale faktycznie była momentamin zdecydowanie za wolna, zwłaszcza że cały czas podkreślali to, że będzie to styl X-Division. Ja osobiście spodziewałem się trochę więcej. Wynik oczywisty - Daniels nie mógł przegrać pierwszej walki po powrocie w nowym gimmicku (i co? A nie mówiłem żeby dać mu szansę? Jest nawet bardziej niż spoko, a tak wszyscy płakali gdy Chris się w nim po raz pierwszy pojawił...), tak więc zbytniej dramaturgii także tu nie było. Po zakończeniu czułem jednak lekki niedosyt, że nie wykorzystano w 100-u procentach potencjału tkwiącego w tak markowych zawodnikach...

7. LAX vs. Team 3D (Elektric Cage Match) - a więc jednak Bubba wyżebrał pasy dla Dudley'ów... Szkoda, można było z tym poczekać, bo LAX jest w chwili obecnej sto razy lepszym i ciekawszym teamem niż 3D. Sama walka (oprócz tych numerów z elektrycznością) całkim niezła. Standardowo - LAX pokazali wiele a 3D nie za wiele a na dodatek zjebali końcówkę (to 3D miało zostać zasadzone z biegu, kiedy "popieszczony" prądem Homicide zlatywał z klatki ale chłopaki dali dupy i musieli strzelać standardową poprawkę). Sam match był solidnym brawlem i pomimo tego, że rzygam już tym feudem - nawet ciekawie się to oglądało.

8. Kurt Angle, Sting, Samoa Joe, Rhino, Jeff Jarrett vs. Abyss, Christian Cage, Tomko, Scott Steiner (Lethal Lockdown Match), AJ Styles - super walka, bardzo widowiskowy, emocjonujący main event ze sporą liczbą ciekawych spotów. Szkoda, że zapodali tak głupią końcówkę. Jarrett włażący w dupę Stingowi i oddający mu za frajer title shot'a??? Co to kurwa miało być? Dla mnie totalna głupota... Nie zmienia to jednak faktu, że sama walka była ekstra i oby takich więcej.

Reasumując - w końcu jakieś dobre PPV spod znaku TNA. Mam nadzieję, że od tej chwili tendencja będzie rosnąca. Jeżeli miałbym wystawiać ocenę od 1 do 10, to myślę, że 7 z małym minusem, była by tu adekwatnym wyborem dla poziomu całego LockDown.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

3

• ar3z

3

• Zousz

2

• the sandman