Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: White o turnieju Strikeforce, KSW 15, Nastula

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

danawhite.jpg

:arrow: Szef UFC wypowiedział się na temat turnieju wagi ciężkiej organizowanego przez Strikforce. Oto co powiedział: "Turniej HW Strikeforce nie jest dla nas żadną konkurencją. Wiecie, co myślę o Strikeforce i pomniejszych ligach mma. Organizacja tego turnieju miała na celu przykucie uwagi. A potem skończą z gościem, którego ogłoszą najlepszym w kategorii. Ja w ogóle nie myślałem o tym."

:arrow: Wyniki ważenia przed UFC 126: Silva vs Belfort

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze średniej

185 lbs.: Anderson Silva (185 lbs.) vs. Vitor Belfort (185 lbs.)

Główna karta:

205 lbs.: Rich Franklin (203 lbs.) vs. Forrest Griffin (205 lbs.)

170 lbs.: Jake Ellenberger (171 lbs.) vs. Carlos Eduardo Rocha (170 lbs.)

205 lbs.: Jon Jones (206 lbs.) vs. Ryan Bader (205 lbs.)

135 lbs.: Miguel Torres (136 lbs.) vs. Antonio Banuelos (136 lbs.)

Walki w SpikeTV:

155 lbs.: Donald Cerrone (155 lbs.) vs. Paul Kelly (155 lbs.)

145 lbs.: Michihiro Omigawa (146 lbs.) vs. Chad Mendes (146 lbs.)

Walka na facebooku UFC:

135 lbs.: Norifumi Yamamoto (135 lbs.) vs. Demetrious Johnson (136 lbs.)

Pozostałe:

155 lbs.: Paul Taylor (156 lbs.) vs. Gabe Ruediger (155 lbs.)

205 lbs.: Ricardo Romero (205 lbs.) vs. Kyle Kingsbury (205 lbs.)

170 lbs.: Mike Pierce (170 lbs.) vs. Kenny Robertson (170 lbs.)

:arrow: Lyoto Machida, choć pewnie już odlicza godziny do starcia swojego przyjaciela Anderson'a Silvy to znalazł czas by wspomóc swoich rodaków, którzy walczą teraz z powodzią. Lyoto ma się pojawić na UFC 126.

:arrow: Cain Valasquez ciągle leczy kontuzje. Cain powiedział że nie może doczekać się kiedy wróci do ringu bo teraz czuje się jak staruszek i że chyba musi sobie znaleźć jakieś zajęcie. Ostatnio Cain rozdawał autografy z swoim kolegą Josh'em Kosheck'iem.

:arrow: To już pewne Wanderson Silva powróci do ringu UFC po ponad rocznej przerwie, a jego przeciwnikiem będzie Brian Stann. Ich walka jest planowana na UFC 130.

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej

155 lbs.: Frankie Edgar vs. Gray Maynard

Główna karta:

205 lbs.: Quinton Jackson vs. Thiago Silva

265 lbs.: Frank Mir vs. Roy Nelson

185 lbs.: Wanderlei Silva vs. Brian Stann

170 lbs.: Thiago Alves vs. Ricky Story

:arrow: Ostatnio zaostrzył konflikt między Cesar'em Gracie, a Melvin'em Guillard'em. A wszystko zaczęło się od tego że Gracie uznał się za najlepszego trenera w świecie MMA, a Melvin się z tym nie zgodził i powiedział że "Gracie wracaj do tej swojej brudnej Brazylii", teraz Gracie odpowiedział na to:

"Melvin jest jednym z najlepszych bokserów tutaj, bardzo podobała mi się jego walka z Nate’m Diazem, ale słyszałem, że powiedział coś w guście ‘Wracaj do Brazylii’ i pomyślałem ‘A kto nauczy innych, jak cię poddać, jak wróce do Brazylii?’… Słyszałem, że wygłaszasz jakieś homo-erotyczne fantazje na mój temat, nie wiem… Koleś, idź sobie ufarbować włosy. O czym Ty w ogóle gadasz, chcesz sie przespać z facetem? Masz problemy, człowieku. Chcesz, żebym wracał do Brazylii? Ty wracaj do Kolumbii po więcej zioła."

images-296.jpeg

:arrow: Ostatnio Nick Diaz pokonał Cyborg'a Silvę i władze nie widzą równo wartościowego przeciwnika dla Nick'a. Przynajmniej dzięki Diaz'owi Strikeforce mocno zyskuje na oglądalności, ostatnia gala miała największą oglądalność w historii Strikeforce.

• 576,000 widzów, “Strikeforce: Diaz vs. Cyborg” (styczeń 2011)

• 517,000 widzów, “Strikeforce: Miami” (styczeń 2010)

• 412,000 widzów, “Strikeforce: Fedor vs. Werdum” (czerwiec 2010)

• 367,000 widzów, “Strikeforce: Houston” (sierpień 2010)

• 350,000 widzów, “Strikeforce: Diaz vs. Noons 2″ (październik 2010)

• 341,000 widzów, “Strikeforce: Henderson vs. Babalu II” (grudzień 2010)

• 308,000 widzów, “Strikeforce: Heavy Artillery” (Maj 2010)

• 164,000 widzów, “Strikeforce: Los Angeles” (czerwiec 2010)

:arrow: Ostatnio poznaliśmy przeciwników dla Mamed'a Khalidov'a i Janka Błachowicz na KSW 15. Mamed zmierzy się z znanym z UFC(miał nawet walkę o pas w UFC) Matt'em Lindland'em, a Janek będzie miał za przeciwnika Kameruńczyka Rameau Thierry Sokoudjou, który mam za sobą walki m.in w UFC czy Pride i pokonał kiedyś Antônio Rogério Nogueire.

:arrow: Aktualna karta na KSW 15

Walka wieczoru:

84 kg.: Mamed Khalidov vs. Matt Lindland

Pozostałe:

93 kg.: Jan Błachowicz vs. Rameau Thierry Sokoudjou

Pojedynek o pas KSW w wadze średniej

84 kg.: Krzysztof Kułak vs. Michał Materla

Finał turnieju KSW w wadze lekkiej

70 kg.: Maciej Górski vs. Niko Puhakka

Finał turnieju KSW w wadze półśredniej

77 kg.: Aslambek Saidov vs. Ruben Crawford

84 kg.: Antoni Chmielewski vs. James Zikic

Open.: Łukasz Jurkowski vs. Toni Valtonen

Open.: Marcin Różalski vs. Paweł Słowiński

Open.: Karol Bedorf vs. TBA

20080822-00000024-spnavi-fight-view-000.jpg

:arrow: Paweł Nastula znów wejdzie do ringu. Teraz jego przeciwnikiem nie jest jeszcze znany, a będzie to występ na tej samej gali co Tomek Drwal czyli Fighters Arena Łódź 2. Czyżby szykowała nam się konkurencja dla KSW?

PS. Przepraszam że tak długo trzeba było czekać na newsy, ale po prostu nauka w tygodniu i teraz newsy z MMA będą raz w tygodniu i chyba zawsze będzie to sobota.

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie