Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Elimination Chamber

Elimination_Chamber_(2011).jpg

20 Luty 2011

Oakland, California, Oracle Arena

Theme song: "Ignition" by TobyMac

Oficjalna karta

WWE Championship

Singles Match

16935652

The Miz © vs. Jerry "The King" Lawler

Raw Elimination Chamber Match

16936680

John Cena vs. John Morrison vs. R-Truth vs. Randy Orton vs. "King" Sheamus vs. CM Punk

:arrow: Zwycięzca tej walki dostanie walkę o pas WWE na WM 27.

World Heavyweight Championship

SmackDown Elimination Chamber Match

17038626

Kane vs. Edge © vs. Drew McIntyre vs. Rey Mysterio vs. Wade Barrett

Singles Match

17032060

Kofi Kingston vs. Alberto Del Rio

WWE Tag Team Championship

Tag Team Match

17038122

Santino Marella & Vladimir Kozlov © vs. Heath Slater & Justin Gabriel
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• Brem

2

• The Kamil

1

• Mr. Underson

1

Top użytkownicy w tym temacie

Mamy już zapowiedziane dwie walki, więc pora coś napisać. Pierwsz walka o pas WWE. Tak jak powiedział Cole na Raw, że on jest komentatorem, jego czas minął. To gdzie on się pcha? Dla mnie to jest niepotrzebne. Jest tylu świetnych zadowników, którzy mogli by walczyć o ten pas. John Morisson kiedyś już wlaczył o pas WWE, ale wydaje mi się, że powinien jeszcze raz walczyć i zdobyć go. Jak już jesteśmy przy Morissonie to drugą walką będzie Raw Elimination Chamber Match. Jest Orton, Cena, Sheamus, oni już byli posiadaczami pasa WWE. Może dać szansę komuś innemu? Coś nie wydaje mi się, żeby R-Truth albo CM Punk wygrali i znaleźli się w walce na WM. Może i się pojawią, ale to będzie zwykła walka. Ostatecznie stawiam na Jasia czemu? Na 100% wystąpi na WM i na 100% będzie walczył o ten pas. Chyba na każdej WM gdzie był Cena to walczył o pas. Więc teraz wątpie, żeby było inaczej. Dobra, czekam na następne walki..

A i PISAĆ!!!!!!! :)

Pierwsze RAW po Royal Rumble i już mamy dwie walki zapowiedziane na następną gale. Czyli czas się wypowiedzieć.

WWE Championship:

Po jakiego grzyba Lawler pcha się do tych walk i to jeszcze do main eventów? Dostał swoją walkę no i wystarczy dla niego, dziękujemy panu :waving: . A jeszcze tittle shot dla niego to już kompletna porażka. Ale to nie wszystko, bo mi się wydaje że on ma nawet duże szanse na zgarnięcie tego pasa, a tego już bym chyba nie zniósł. Przecież już raz Vince dał pas dla staruszka jakim jest Bret Hart, którego już pod koniec jego pobytu w WWE nie znosiłem. No ale to był tylko U.S tittle, a teraz vince chce dać największy pas federacji dla jakiegoś komentatora, który w swojej karierze cały czas jobbował. Nie rozumiem tego. Na sto procent Miz nie wygra czysto i pomoże mu znowu Cole który sra w gacie gdy tylko zobaczy swojego idola =)) . Ale mam jednak nadzieję że Lawler nie wykorzysta swojej szansy i już go nie zobaczymy więcej w ringu. Chociaż mógłby dostać feud z Colem i to by było nawet dobre i ni komu by to nie przeszkadzało. Wygrał by z nim na WM i pewnie, znając WWE pogodzili by się.

A więc podsumowując na 60% wygra Miz, i nie spodziewałbym się tutaj jakiegoś wspaniałego widowiska, bo żaden z nich nie jest jakimś wirtuozem w ringu.

Raw Elimination Chamber Match:

Tutaj chyba jak zawsze możemy spodziewać się dobrej walki, gdyż Elimination Chamber Matche zawsze są emocjonujące i pełne niezwykłych widowiskowych akcji.

Tutaj mam dwóch faworytów, a są nimi John Cena oraz Morrison. John Cena jest jednak bardziej prawdopodobny jako zwycięzca i nie wiem czemu nie został pretendentem już na RAW. Będzie pewnie prowadzony feud między nim, a Mizem, z czego ogólnie jestem zadowolony. I choć w ringu nie będzie za ciekawie, ale przy mikrofonie będzie na pewno cudnie. Morrison też ma duże szanse na wygraną, bo ostatnio bardzo dużo pokazuje w ringu i chyba nie ma równych dla niego, co pokazał na w obu Rumble matchach i być może Vince to zauważy. Orton pewnie zajmie się Punkiem, tylko mam nadzieję że Punk znowu nie okaże się ciotą tak jak na RAW chowając się pod ringiem, i zawalczy z nim jak równy z równym, no i chyba Orton nie dostanie 3 z rzędu tittle shota, więc ma marne szanse na zwycięstwo. Sheamus i Truth są pewnie tylko zapychaczami do tej walki i pewnie wylecą jako pierwsi.

Tak więc tutaj w przeciwieństwie do poprzedniej walki zobaczymy pełne fantastycznych akcji (pewnie w 80% ze strony Morrisona) widowisko.

Dojdą pewnie jeszcze walki takie jak: i tutaj nie wiem czy Dolph nie dostanie rewanżu z RR, ale pewnie ten rewanż dostanie najwyżej na którymś SD i na EC odbędzie się EC match o WHC. Bo przecież tutaj nie trzeba już 1# contendera, ponieważ został nim już ALberto Del Rio. Napewno dojdą jeszcze divy, i mam nadzieję że na tej gali Eve straci swój pas na rzecz jakiejś innej ładniejszej i lepszej ringowo divy. Może jeszcze zobaczymy walki o US i Intercontonental. No ale jak będą zapowiedziane to jeszcze coś dopiszę :)

OK wypowiem się co do tych 2 walk:

WWE Championship

Co to ma byc title shot dla dziatka jeszcze gorzej by mogło byc gdyby push o ten pas dostał Santino, ale cóż Vinc próbuje zgnojic Miza jako mistrza WWE to samo było z pasem US który zdobył Hart szkoda mi go ale cóż pożyjemy zobaczymy może przestaną go gnoic i zacznie miec normalnych przeciwników. Co do walki to wątpię żeby była na wysokich obrotach będzie nudna jak ta na RR.

Tu walka będzie ciekawa małe szanse ma Truth i Rudy, Orton będzie feudował z Punkiem wiec nie liczę na wygraną kogoś z tej 2, naj większe szanse ma Cena i JoMo chciał bym żeby wygrał JoMo ale mało to realne każdy wie czemu wygra Cena bo on bez pasa na WM to jak przerwanie wygranych Tekera na WM. Czekam na resztę walk na EC

fcbarcelonarealmadrid50.jpg

tumblrlfnsuxq27i1qcqog6.gif

Dobra trochę już ochłonąłem po tym targicznym Raw więc teraz na spokojnie się wypowiem na temat zapowiedzianych walk :P

The Miz vs. Jerry Lawler

Yhhh jak w tym RR na Raw odpadli Orton i Punk byłem na 100% pewien że wygra John i w sumie byłbym z tego zadowolony. W takim wypadku napewno zgarnąłby pas i walka EC o contender'a byłaby bardzo emocjonująca bo jego przeciwnikiem mógłby być z powodzeniem i Punk i niestety Orton. No ale tak się nie stało, jak Cena wyleciał to aż się podniosłem z miejsca. A jak za chwile wyeciał Rudy to aż opadłem... Stary, gruby Jerry Lawler pokonał 6 największych gwaizd (no poza Truthem) WWE, głównych ME'erów i przede wszystkim ludzi którzy zdecydowanie bardziej zasługuja na taki shot. To co pokazał Morrison i na RR i na Raw kurde, aż brak słów. Ale nie, on nie dostaje push'u, dostaje go komentator. Nie rozumiem zupełnie czemu głównym feudem Raw powoli staje się feud Lawler'a z Colem... Mam ogromna nadzieję że do tej walki nie dojdzie i myśle że jest to wysoce prawdopodobne. Albo coś mu się stanie storylinowo, jakiś atak albo sam się zreflektuje i np już na EC wyjdzie do walki i powie że przemyślał to i oddaje swój shot iiii "Time to play the game...", HHH zgarnia pas, Shemus wygrywa i jest bardzo fajnie. Bo w sumie jakby do tej walki miało dojśc to byłoby totalnie bez sensu chcoaiżby dlatego że raczej oba wyniki byłyby wtedy wiadome. Lawler nie może wygrać bo z kim by miał walczyć z tamtej6tki? Miałby rozpoczynać nowy feud na miesiąc przed WM'ką z Sheamusem albo Punkiem bo innego heel'a tam nie ma? Raczej nie. Więc musiałby wygrać Miz i wtedy EC musiałby wygrać Cena, no ewentualnie Morrison ale to by było za pięknę. Orton 4 shot'a by raczej nie dostał więc zostają John'y. Tak czy siak mam nadzieje że do tej walki nie dojdzie.

Cena vs Morrison vs Truth vs Orton vs Punk vs Sheamus

Tu w sumie nie za bardzo jest o czym pisac bo wszystko zależy od tamtej walki. Jak dla mnie skład tego EC ulegnie jeszcze zmianie. Albo ktoś przeskoczy do walki z Miz'em a tu wejdzie ktoś nowy albo ktoś zastąpi Truth'a który tu trochę nie pasuje (np HHH). Co do zwycięzcy to jeśli tu zostanie będzie nim John Cena który 'musi' walczyć o pas na WM'ce żeby tradycji stało się zadość. No i jak pisałem wczesniej jakby miał Lawler'a zastąpić HHH to tu wygrywa Sheamus. No a jakby Cene zdobył pas to tu Punk albo Orton. Hmmm w sumie za dużo tu tych jakby, jeszcze wszystko się pozmieniać może i pewnie się pozmienia. Oby.

No napewno zobaczymy jeszcze EC o WHC i tu obstawiałbym skład Edge, Ziggler, Kane, Barrett, Big Show z pewniaków i może Ezekiel albo Ryjek albo jakaś niespodzianka. Dojdą jeszcze Divy i z jeden pas, IC lub US. Może wreszcie Daniel go straci...

The Miz © vs. Jerry "The King" Lawler

Powiem tak, jak dla mnie to ta walka jest jedną wielką porażką... Po co dzidziuś pcha się do walki o pas WWE na Elimination Chamber?! Po co?! Śmiesznie byłoby gdyby pas przegrał The Miz i zdobył go Jerry Lawler, no śmiałbym się, ale to tylko dlatego że żal byłoby mi płakać... Może dodałoby coś Poweru gdyby sędzią specjalnym w tym pojedynku był Michael Cole wtedy z chęcią zobaczyłbym tą walkę na EC, ale bez sędzi specjalnego nie ma co, według mnie będzie to nudna walka bez żadnych ciekawszych akcji... Może ktoś przeszkodzi w walce o pas WWE, bo bez jakiś specjalnych wydarzeń, niespodzianek nie ma co, aby ta walka nie ssała... No ale nikt nie zabroni zajrzeć trochę dalej, po gali Elimination Chamber co się będzie działo? Załóżmy że pas wygra Jerry Lawler. Z kim będzie walczył? Znów walka z The Miz'em? I znów Miz odzyska pas katując przy okazji Jerry'ego? TO chyba jedyne wyjście z tej sytuacji, ale mogę się założyć że kto będzie interweniował w walce, Jerry wygra, ale Miz i tak wyjdzie z hali z pasem WWE. A jakby od razu bez żadnych interwencji wygrał The Miz? Może i byłoby nudno, ale przynajmniej normalnie by to wszystko wyglądało. Ale tutaj obstawiam że wygra Jerry 'The King' Lawler, ale z pasem wyjdzie The Miz, bo go odzyska możliwe że na tej samej gali.

Raw Elimination Chamber Match:

No tutaj nie było zdziwieniem ukazanie zawodników jacy zawalczą. WWE cały czas prasuje jedne gwiazdy i prawie wszystkie gwiazdy możemy ponownie zobaczyć w Raw Elimination Chamber Match'u. Trochę to nudne, mogliby pomyśleć na czymś nowym bo ostatnim czasem Vincu ma 100 pomysłów na minutę, a z tą walką jakoś nic nie robił, ale może, modlę się o to, żeby coś nas zaskoczyło w tej walce. No ale teraz czas na to kto wygra tą walkę. Mamy same największe gwiazdy w WWE. No mi coś się zdaje że tą walkę wygra Jasiu bo ja inaczej Wrestlemania może się odbyć bez walki na niej Johna o jakiś pas... No pas WHC jest na SmackDown! O US Championa i Intercontynental tez raczej walczyć nie będzie, więc pozostał pas WWE, no i właśnie on na 80% wygra tą walkę, chyba że powróci Triple H i zastąpi kogoś w tej walce. No jak dobrze pamiętam rok temu tak było że ktoś zaatakował drugiego przed wejściem do klatki tak że nie był w stanie walczyć więc myślę że tutaj w tym roku coś podobnego zobaczymy także. Może HHH pojawi się jak Heel? No bo chyba Face nie atakowałby drugiego... Chyba że zaatakuje jakiegoś Heela, ale w to wątpię... Na dzień dzisiejszy myślę że wygra John Cena tą walkę, ale nigdy nic nie wiadomo w sprawie Triple H...

The Miz vs. Jerry Lawler

Bym powiedział co czuję o tej walce, ale poleciałyby same przekleństwa więc muszę to jakoś inaczej ująć. Co on w ogóle tam robił w Raw Rumble? Według mnie to powinien wygrać Morrison, ale trudno na razie mamy taki stan rzeczy. Liczę, że stanie się tak jak już wielu powiedziało, że ktoś go zaatakuje czy sam się zrzeknie udziału w tej walce i da szanse komuś innemu, bo jeśli dojdzie do tego pojedynku to się załamię :|. Zachciało się mu walczenia i muszę powiedzieć, że wraz z tym straciłem szacunek do tego gościa, bo zapewne to był jego pomysł, aby się zmierzył z Mizem, bo jak to wymyślił CT to bym ich od razu zwolnił. Wynik jest dla mnie oczywisty Miz broni tytuł i nie ma mowy o tym, że jakimś cudem ktoś (Cena) pomaga Lawler'owi wygrać pierwszy jego tytuł mistrza WWE. Nie tak nie może się stać, chyba że wtedy zaraz na następnym Raw Miz odbiera z powrotem pas, ale to by było głupie więc według mnie Miz jedzie na WM z tytułem.

Tutaj według mnie jedynym kandydatem na zwycięstwo jest Cena, który później zmierzy się z Mizem na WM o pas WWE. Sam Miz mówił kiedyś, że chciałby walczyć z Jaśkiem na WM i to jeszcze o tytuł więc nie widzę innego wyjścia zwłaszcza, że jak dla mnie to oni już zaczęli feud, który zajdzie przynajmniej na WM, bo gdyby nie to tak trochę bez sensu, ale pewnie potrwa trochę dłużej, bo podejrzewam, że Cena wygra, a potem rewanż i tak jeszcze z 2 miechy powalczą. Ewentualnie jeszcze wygrana Morrisona i kolejna ich walka o tytuł i to najlepiej w jakiejś fajnej stypulacji, a tam już wynik będzie na korzyść Morrisona. To są chyba jedyne możliwości, bo Punk będzie feudował z Corre albo dalej z Randym, R-Truth on tam jest żeby jobbować, a jeszcze Sheamus według mnie zależne jest to od tego czy Vince zdecyduje się na jego feud z Triplakiem o pas czy bez niego. Ja bym obstawiał, że jednak bez pasa będą walczyć, gdyż zapewne Hunter wygra jako zemsta, a mu już się nie chce więc możliwe, że ogłosi tą walkę jako jedną z ostatnich więc pas tutaj nie wchodzi w grę.

Zacząłem lubić Sheamusa już za czasu jego występów w main-eventach na FCW. Kiedy pojawił się w WWE myślałem, że tej radości koniec ale nie! Został mistrzem WWE i stał się już gwiazdą z wyższej półki. Gdyby to Celtycki Wojownik wygrał Raw Elimination Chamber Match, byłbym zadowolony, jeszcze bardziej gdyby odzyskał to mistrzostwo.

Ciekawym scenariuszem byłoby stracenie pasa The Miza a The King Lawler zostanie mistrzem i będzie miał swoją chwilę sławy, która pewnie przeminie szybko. Chociaż kto wie.

Patryniu/ Jeśli można to więcej takich postów nie piszcie. Następnym razem będę usuwał takie posty.

56484161122925498653.png

Nie no ta pierwsza walka o pas WWE Championship to kompletne nie porozumienie . Znosiłem jeszcze walki o ten pas pomiędzy tą dwójką na odcinkach RAW , ale żeby staremu dziadkowi dać walkę o tytuł na PPV . Kompletnie tego nie rozumiem,

Miz prezentuje kompletnie słabe widowiska a Lawler ma już swe lata i jest jeszcze gorszy od obecnego Champa (chodź nie wiem czy można być aż tak beznadziejnym :| ) Na koniec o tej walce to będzie ona tragiczna tak samo jak ta na RR , dobra szkoda pisać o głupotach .

Pierwsza walka Elimination Chamber może być ciekawa ale jakoś zwycięzca jest przewidywalny oczywiście John Cena . Musi zawalczyć o pas na Wrestelmani to przyciągnie większą rzesze fanów . Pierwsi zawalczą pewnie R-Truth z JoMo lub kto inny jednak ten 1 to na pewno i jako pierwszy zostanie wyeliminowany . Później będzie to różnie ale myślę , że na sam koniec zostanie Punk z Ceną i w jakiś sposób wygra , ale walka może być niezła jeśli Morrison będzie jak zwykle genialny a resztą dotrzyma mu kroku . To są tylko moje przewidywania i zawsze może być inaczej :D

W drugiej walce EC już nie mam tak pewnego faworyta do zwycięstwa bo mam ich dwóch albo Edge lub Ziggler myślę , że reszta będzie tylko do towarzystwa . Sądzę iż pierwszy aut zaliczy Drew później Kane . Mysterio z Barret'em powalczą dłużej tak dla widowiska aż na końcu zostaną Edge z Dolph'em i tutaj różnie może być np. wchodzi Vickie i banuje spear'a lub (bardziej realistyczna ) interweniuje Del Rio zagaduje Edge 'a rozprasza go i mamy walka na WM Ziggler vs. Del Rio :D Jednak myślę ,że Rated R obroni tytuł , wygra zwyczajną walką i czekam na Wrestelamnie :D

To tyle jednak myślę , że dojdzie jakaś walka pas United States lub IC , przynajmniej widziałbym te walki na EC zwłaszcza o IC , ale Bryan też mógłby oddać ten tytuł :D:P

• 2 tygodnie później...

WWE Championship Match: The Miz © vs Jerry "The King" Lawler

Odnośnie tego pojedynku mogę powiedzieć tylko tyle - Lawler nie powinien zdobyć pasa. Warto zauważyć, że komentatorzy RAW biorą coraz bardziej czynny udział w tym co dzieje się w ringu. Dotychczas rola komentatorów skupiała się głównie na komentowaniu - co wydaje się być oczywiste. Od jakiegoś czasu można zauważyć, że ta sytuacja ulega zmianie. Bynajmniej mam na myśli dwóch panów - Cole & Lawler. Ten pierwszy zaczął liczyć się w stawce w momencie kiedy Chairmanowi spodobało się jego odczytywanie maili od anonimowego managera RAW. Cole stał się głównym głosem WWE, promuje heeli, denerwuje, rozbawia, żenuje, czasem mu przyznaję rację - najnormalniej na świecie zaczął wywierać wpływ na publikę. Wyraża coraz bardziej subiektywne opinie na temat wrestlerów itp. itd. etc. Jeżeli chodzi o pana Lawlera, jak to nieraz było podkreślane: w całej swojej długiej karierze nie miał okazji na zdobycie pasa WWE. Tak więc sam title shot w tym wieku jest dla niego nie lada zaszczytem. Nie wątpie że przegra. Pomoże mu w tym zapewne Cole co wywiąże między dwoma panami ostry feud co w konsekwencji doprowadzi do walki między nimi :D co w konsekwencji ma na celu to co napisałem wyżej - podwyższenie rangi komentatorów. Lawler udowodnił, że mimo sędziwego wieku stać go na dobrą walkę, Miz powinien podołać w prowadzeniu pojedynku. Nie krytykuje tego title shota bo widzę co ma na celu... Liczę, że "The King" pokaże się z dobrej strony w tym pojedynku (mam nadzieję, że rodzinna tragedia nie odciśnie na nim widocznego podczas gali piętna), dużo może zawdzięczać Mizaninowi.

WWE World Heavyweight Championship Elimination Chamber

Edge vs Dolph Ziggler vs Drew McIntyre vs Rey Mysterio vs Kane vs Wade Barrett

Tutaj sytuacja wydawałaby się iście klarowna w przypadku zdobycia tytułu przez Reya. Osobiście mi się ten pomysł nie podoba. Mój faworyt? Po cichu liczę na Dolpha, a mój instynkt podpowiada mi, że nowym WHC zostanie Drew McIntyre :D tak tak... może się to wydawać śmieszne. Szczerze mówiąc to wszystkiego możemy się spodziewać. CT zapowiedziało, że hot wrestlerami roku 2011 będą Del Rio (2011 Royal Rumble Winner), Ziggler (main event SD! dzięki współpracy z Vickie), oraz McIntyre (...). Nie można zapominać o Barrecie ("nieformalny" boss The Corre).

Podsumowując (mój ranking):

#1 Drew McIntyre (mam takiego czuja);

#2 W. Barrett ( ? );

#3 Mysterio tudzież Edge broni tytułu (bardzo prawdopodobne ze względu na feud: Del Rio - Edge [gitara el Mariachi rozbita na barku Rated R'a to dobry pretekst]; Del Rio - Mysterio)

Reszta poza nawiasem :) A Dolpha pewnie znowu wyd*mają bez mydła...

Elimination Chamber o miano pretendenta do tytułu na WrestleManii 27

John Cena vs King Sheamus vs Randy Orton vs CM Punk vs John Morrison vs R-Truth

Cena na WM'ce musi być, to pewne jak 2+2=4, teraz pytanie czy pojawi się tam w roli pretendenta do tytułu, czy raczej w pojedynku non-title przeciw CM Punkowi. W przypadku drugiej opcji oboje odpadają ze stawki w EC. Przypuśćmy, że tak to się potoczy. Pozostaje nam Sheamus, Randy, Morrison i R-Truth. Na R-Trutha nie ma co liczyć, wydaje mi się kompletnie zbędny (tak jak swego czasu zbędny w tej stypulacji wydawał się być Kofi Kingston wyeliminowany ze stawki przez Edge'a), jego rola będzie znikoma. Mam w pamięci jego niefortunne przejęzyczenie z "Green Bay" w roli głównej. Nie zapomnę również jak jeszcze wcześniej miał problem z wrolowaniem się do ringu a'la Shawn Michaels (RAW po RR). R-Trutha można spokojnie wykluczyć. Miłym rozwiązaniem byłoby zwycięstwo Morrisona, w konsekwencji rozstrzygnięcie sporu na Wrestlemanii na linii JoMo - Miz, który z dawnych tag team partnerów odgrywa rolę współczesnego Shawna Michaelsa. Każde inne rozwiązanie mnie nie ucieszy...

To tyle ze studia, żegnam państwa

przeciwko akcji WWE4Kids... bezdyskusyjnie i absolutnie!

No więc kolejne PPV wchodzące w skład The Road To Wrestlemania odbędzie się już w tą niedzielę. Narazie mamy zabookowane trzy walki, tradycyjnie je teraz omówię. Pierwsza walka to Raw Elimination Chamber Match, chyba o miano pretendenta do pasa WWE. John Cena vs. John Morrison vs. R-Truth vs. King Sheamus vs. Randy Orton vs. CM Punk. No, skład jest naprawdę zadowalający, jest dwóch highflyerów, którzy co prawda niewiele zdziałają, ale z pewnością poprawią poziom całej gali. Zwycięzcą może być John Cena lub Randy Orton, dwaj najwięksi Main Eventerzy brandu, no chyba że wygra człowiek pokroju CM Punka, który w ten sposób na stałe wskoczy do Main Eventu (W którym zresztą jest, ale po tej wygranej z pewnością się tam utrzyma), który mógłby się zmierzyć o pas WWE z Mizem. Ale z pewnością wygra John albo Randy, bo po pierwsze oni są stałymi gwiazdami Main Eventu, to się narazie nie zmieni, po drugie są mega pushowani a po trzecie, nie ma tam innych kandydatów. O Truthie i Morrisonie można sobie pomarzyć, King Sheamus znając życie będzie walczył z Triple H'em na Wrestlemanii w rewanżu za Extreme Rules, no Punk ma w sumie jakieś szanse tylko. Mimo wszystko walka nie zapowiada się tak źle pod względem technicznym, możliwe nawet że tryśnie krew (ale szlag mnie trafi jak przybiegną z ręcznikami), powiem tak: 3 drewna vs. 3 techników. Typ: Cena or Orton. Ale w końcu jeśli mamy Miza, to mamy pas WWE, a jeśli pas WWE - to WWE Championship Match Awesome One Miz, który jest mistrzem vs. Jerry Lawler, pretendent. Tutaj chyba nie należy się spodziewać dużo. The Miz wygra nieczysto z pomocą Michaela Cole'a i na Wrestlemanii jest prawie pewne że zobaczymy Match Michael Cole vs. Jerry Lawler, możliwe, że z jakąś ciekawą stypulacją np. Loser Leaves Roster, że tak się wyrażę, Lawler może przegrać, zamieniliby się krzesłami z Bookerem T. Tak czy inaczej, po tej walce nie zobaczymy nowego mistrza, więc zdecydowanie typuje Miza, bo ta walka to pewnie zwykłe rozwinięcie komentatorskiego feudu Lawler vs. Cole. Ostatnia walka w karcie na chwilę obecną to SmackDown Elimination Chamber Match Edge vs. Dolph Ziggler vs. Kane vs. Drew McIntyre vs. Rey Mysterio vs. Wade Barrett. Tu także skład nie jest kiepski. Właściwie wszyscy mają na tyle nieprzyblokowane ciosy, żeby móc ich nie nazywać drewnem. Mam dziwne przeczucie, że Rated R Superstar przegra przez McIntyre'a, który będzie żądny zemsty za to, że przez Edge'a zwolnili "The Megaplastik" Kelly Kelly. Także Edge jako zwycięzca chyba odpada. Kane, o tutaj można się zastanowić. Jeśli wygra, to nic nie szkodzi na przeszkodzie by feudować z samym Undertakerem, w końcu chodzą pogłoski, że taki Match w końcu może się odbyć. Dalej jest Dolph Ziggler. Chyba nie. Nie uzasadnię dlaczego, po prostu mam powód. Kogo mamy dalej? Litte Luchardor, Big Little Man, Master of 619 (chyba nie do końca). Nooo, podobno chodzą pogłoski, że Creative Team chce Reya jako World Heavyweight Championa, ale to tylko pogłoski (dzięki bogu), w końcu Rey według mnie mógłby feudować z The Corre, jak już ponad rok temu ze Straight Edge Society. Ostatni to superman - człowiek, który w ciągu roku wygrał NXT, założył własną, dominacyjną grupę na najważniejszym brandzie WWE, zbliżył się do pasa WWE, pokonał Johna Cenę (!) i ośmieszył go - Wade Barrett. Człowiek nieźle pushowany, dobrze sprawdza się jako wódz jakiejś tam grupy. Czy wygra Elimination Chamber - NIE. Dlaczego? Wszyscy wiedzą, że narazie CT chce wyraźnie zaznaczyć, że The Corre to grupa która dominuje w SmackDown. Także, jedno jest pewne. Pewnie jeszcze na WM'ce zobaczymy Handicap 5 vs. 4 (chyba) CM Nexus vs. The Corre. Stawiam tutaj na Kane'a lub na Reya, który mógłby jednak zakończyć widowiskowo na Wrestlemanii ciągle trwające Story z Alberto Del Rio. Czy Elimination Chamber PPV zapowiada się dobrze? Według mnie tak. W EC Matchach jest mało drewna, ogólnie wszystko mi bardzo odpowiada, pozostaje liczyć na zwycięzców, którzy są tego godni, i niech nie wyskakują mi tu z Drewem albo Sheamusem. Zaczynam liczyć sekundy do tego PPV, pewnie będzie ciekawe, Triple H mógłby swoją drogą powrócić.

Troche mało tych walk zapowiedzianych no ale tak czy siak czas na podsumowania

Miz vs Lawler

Tu nie będę się rozpisywał bo to jakiś żart. Cały czas liczyłem że do tej walki po prostu nie dojdzie ale się przeliczyłe. Tym sposobem Miz fuksem prześlizguje się na WM'ke z pasem bo jeśli będzie inaczej to WWE się ośmieszy. Jedyne co jeszcze może się wydarzyć pozytywnego to że jednak Lawler się zreflektuje i tak jak pisałem wyżej, wyjdzie powie że oddaje titleshota na rzecz tego zawodnika i "Time to play the game". Ale to raczej mało prawdopodobne bo Hunter raczej kieruje swój wzrok na Undertakera. Jeżli będą chcieli ponownie ośmieszyć Miz'a to w walke znów wmiesza się Cole co doprowadzi do jego walki z Lawlerem na WM'ce. Yhhh to będzie fascynujące...

Morrison vs Cena vs Orton vs Truth vs Punk vs Sheamus

I tutaj też jeszcze tydzień temu byłbym całkiem pewien że walkę wygra Cena zwłaszcza że tak jakby rozpoczął feud z Miz'em który teraz niby ucichł. No ale włąśnie, to byłoby w zeszłym tygodniu a teraz pojawił sie Rock i troche namieszał tutaj. Szanse Ceny spadają bo pojawia się możliwość na ogromną walkę Cena vs Rock ale czy jest to realne? Moim zdaniem tak ale niekoniecznie musi się to odbyć już na WM'ce. Może być tak że Cena zdobędzie pas na najwazniejszej gali, Rock jako gospodarz przyjdzie mu pogratulować i go zaatakuje i mamy świetny podkład pod długi feud o pas. Swoją drogą mega chętnie bym zobaczył segmenty Rocka z Ceną bo walki to niekoniecznie. No ale zastanówmy się nad innymi opcjami. Orton miał juz parę titleshotów ostatnio, nie wykorzystał ich i jakby dostał kolejny byłby to najgorszy ruch WWE od b. dawna pozatym on teraz jest zajęty Nexus i pewnie zawalczy z Punkiem. Dalej mamy Sheamusa, ta opcja też wchodzi w grę pod warunkiem że Triplak nie pójdzie po streak i na dodatek zdobywa jakoś pas co by musiało potwierdzać opcję z poprzedniej walki. Punk ni jak nie pasuje w tym momencie na #1 contendera, o Truthie nie ma co pisać. No i właśnie zostaje nam John Morrison. Zobzaczyć JoMo zdobywającego główny pas, na głównej gali heh to by było coś. Jest na to mała szansa zakłądając że Orton feuduje z Nexus, Cena z Rockiem a Triplak nie skupia się na Rudym. Tia byłoby to piękne ale raczej mało realne. Więc mimo wszystko niestety stawiam na Cene.

Egde vs Mysterio vs McIntyre vs Barrett vs Kane vs ???

Tu też na pierwszy rzut oka zwycięzca jest pewny i jest nim Edge ale też może wystąpić dużo czynników które mogą to zmienić. Kane ma szanse pod warunkiem że zawalczy z bratem ponownie. Mysterio może dostać walkę z Alberto podsumowującą ale to by był idiotyzm bo już takową mieli i nie feudują ze sobą. McIntyre chce się zemścić na Edgu za Kelly no ale to chyba nie teraz, może po WM'ce. Barrett raczej jest najmniej prawdopodobny albo wcale. No i właśnie zostaje kwestia ostatniego miejsca. Ziggler został zwolniony więc raczej nie pojawi się w tej walce. Jego zastępca skoro jest trzymany w tajemnicy nie może być byle kim. Musi to być ktoś kto będzie jakims wydarzeniem, nie mogą wsadzić tam Big Showa czy Swaggera. Jedyną opcją jaka mi przychodzi do głowy jest Booker T, oczywiście by nie wygrał ale byłoby fajnie. Przeszedł mi tez przez myśl Rock ale to chyba głupi pomysł. Tyle że to zanim przeczytałęm spoiler w newsach. Opcja super, myśle że nie wykluczona skoro odwołał tam jakies spotkania, poza tym w sumie pewnie nie chciałby przegapić WM'ki od tak sobie więc to własnie na niego obecnie stawiam. No i napewno nieźle by w tej walce namieszał. Wygrac raczej nie wygra, chyba że wróciłby jako face co byłoby idiotyczne. Ale w tej chwili przyszła mi do głowy jeszcze jedna mega prawdopodobna opcja. Czemu nie miałby to być Christan? Dużo się o nim mówi ostatnio, Edge go push***je troche podczas nieobecności chociażby faktem jak zakończył walke na RR. I tez mówiłe się że raczej wróci przed WM'ke. Więc teraz już nie jestem pewien czy to będzie Christian czy koleś ze spoilera. Ale wygrac raczej wygra Edge.

Kingston vs Del Rio

To jest dla mnie trochę bez sensu i nie wiadomo po co. Dobrze przynajmniej że to nontitle match. Nie wiem po co pchają to na ppv skoro ta walka odbyła się już dwa razy w tym miesiącu na SD... Pozatym Alberto nie może przegrać więc tymbardziej bez sensu. Mogli znaleść jakiegoś sensowniejszego zapychacza, np Big Show vs Ezekiel.

Myśle że powinno jeszcze coś dojść. Walki EC będą pewnie trwały po około 45 minut. WWE Championship mam nadzieje że będzie mega krótka, Alberto z Kofim to bez sensu więc też nie ma po co im dawać dużo czasu więc spokojnie jeszcze jedną walkę dodadzą. I będzie to pewnie walka div bo raczej się nie zdarza żeby takowa się nie odbyła. Eve pewnie będzie bronić pasa przed Laylą by jeszcze bardziej podkopać jej pozycje, pozatym Michelle markuje kontuzje. Jest jeszcze opcja TT z Corre albo z Nexus albo najlepiej i z Corre i z Nexus triple threat tag team. Może już wyżej wspomniana Ezekiela z Showem ale myśle że to sobie zachowają na SD a może nawet na WM'ke. W grre jeszcze wchodzi US bo Daniel powinien stracić pas zanim pójdzie z Batemanem po TT, pozatym trzyma go mega za długo, R Truth jak się okazał słabym mistrzem starcił pas po bodajże dwóch tygdoniach a ten trzyma go już z pół roku a ssie niemiłosiernie.

Tak więc podsumowując gala zapowiada sie bardzo dobrze, myśle że wyniki EC są troche zbyt proste do wytypowania więc spodziewajmy się niespodzianek. No i wszystko generalnie zależy od tego co zrobia po powrocie Undertaker i Triple H.

Miz vs Lawler

No ćóż, wiadomo, że wszyscy są zawiedzeni tą walką. Komentator vs Wresler o najwazniejszy pas federacji tuż przed Wrestlemanią. Ja jednak dopatrzylem się pewnych szczegolow, ktore moga byc bardzo istotne. Chodzi mi o to, że :

Micheal Cole tak jak na King of The Ring ma przeszkodzić Jerremu w zdobyciu pasa, co miałoby doprowadzić do ich satrcia na Wrestlemanii.

. Oczywiście wygrywa Miz. Tak więc gdy Awesome One świętuje zwycięstwo odzywa się komputerek Michaela, bądź nawet ujawni się GM Raw we własnej osobie i mówi że w związku z tym co się stało Mizanin ma jeszcze jednego przeciwnika. I to mogła by być moim zdaniem świetna opcja na spektakularny powrót Triple h'a.

W związku z tym co napisalem powyżej, stawiam na Celtyckiego Króla, który na Wresltemanii bedzie walczył z Triple h'em o pas. To jest w tym momencie najlepszy feud w całym WWE jaki mógły być rozegrany na największej scenie spośród wszystkich. Myślę że pierwszy zostanie wyeliminowany R-Truth, potem poleci JoMo. Następnie wyelinoany zostanie Randy Orton z rąk CM Punka.Punk dostaje AA i wylatuje z komory eliminacji. Zostają Cena i Sheamus. Jan zakłada Irlandczykowi STF i nagle pojawia się The Miz. Robi to samo co na Royal Rumble, odbiera Cenie szansę na zwycięstwo wykonując Skull Crushing Finaly. Sheamus walczy z Królem Królów o pas WWE na Wrestlemanii.

SD! Elimination Chamber Match

Naprawdę nie wiem co myśleć o rej walce. Sądzę że mogę wytypować dwie osoby - Edge i Rey Mysterio. Rey oprócz Wrestlemanii 22 gdzie zgarną WHC nigdy nie walczcył w Main Evencie WM, wieć WWE sądzi zapewne że pora dać mu ten wielki moment, zresztą wtedy feudowałby z Albertem, i to byłby najciekawszy feud spośród tych wszystkich. Edge zaś jest największą aktrakcją tej gali i jakiś tam feud z Del Riem też ma, ale bardziej stawiam na Ryja. Sądzę że walka może przebiegac tak - Edge eliminuje Barreta, Kane'a i McInyre'a wykonując na nich Spear.Kiedy Edge jest na fali z zaskocznia Ziggler wykonuje mu Zig Zag. Walka pomiędzy Zigglerem i Mysteriem, tłumy szalejją. No i dostają to czego chcą, 619 i koniec. Mysterio udaje się na Wrestlemanię.

Miz vs Jerry Lawler

Jestem już od samego początku zle nastawiony do tej walki. Kurde ,żeby taki dziadek walczył o główny pas federacji.Nie dość ,że pojedynek będzie kitowy i tylko zabierze czas gali ,to jeszcze muszą pokazać ,że Miz jest cienki i nie potrafi pokonać kogoś porządnego.Zamiast go promować to podniecają tylko publikę ,aby go znienawidziła.To posunięcie WWE ,aby pokazać ,że Miz nawet nie potrafi pokonać nawet zawodnika z Mid -cardu czysto jest denne.Tak ,jak mówiłem walka będzie krótka i wiadomo,że Miz wygra.

Micheal Cole tak jak na King of The Ring ma przeszkodzić Jerremu w zdobyciu pasa, co miałoby doprowadzić do ich starcia na WrestleManii.

Szkoda,że nie zastosowali tego zagrania już na tej gali ,ale rozumiem że tu chodzi o jak najlepsze show na WMce.Zapewne tak będzie ,a zły Jerry wyzwie na RAW Cole'a na walkę.

Co do powrotu HHH po tej walce ,a nawet meczu o pas.Nie ,jakoś nie.Wolałbym go zobaczyć w starciu z Takerem .Nawet ,gdyby tu zawalczył o pas to zapewne WWE dałoby wygrać Mizowi ,a to byłoby dziwne dla ich polityki oczerniania go.

Jest to jedna z moich ulubionych stypulacji.Zamknęli tam prawie samych ME oprócz JoMo i Trutha.Jednak ,zapewne tak ,jak zwykle to bywa- Raw będzie gorsze od SD!.Było tak roku temu oraz na MitB PPV.Na pewno takie osoby ,jak Orton czy Cena dużo tu nie wniosą.Coś czuje ,ze zacznie Punk i Truth.Następnie wejdzie Sheamus i wspólnie z Punkiem wyeliminują Trutha ,bo on tu jest nie szczególnie potrzebny.Kolejny jest Orton .Zaczyna się zapewne od backbreaker'a i RKO na Punk'u ,w końcu to Randy.Sheamus dokłada crucifix powerbomb i CM wylatuje.Kilka punchy od Celtica i Ortona i wchodzi JoMo.Łączy się ze Żmiją i razem atakują Sheamus'a.Atakują Orton ,ale on się nie daje ,jednak w końcu i tak dostaje SSP i odpada.Zaraz po jego eliminacji wchodzi Cena.Oczywiście łup,łup jednego i drugiego.Nagle JoMo jest wyniesiony pod AA ,ale John dostaje bicycle kick znienacka .Morrison dodaje SSP i John wylatuje!!Więc został JoMo i Shaemus ,do niedawna mieli feud też o miano walki o pas.Mamy naprawdę ciekawy kawałek walki.Leją się tak około 5 min. i nagle bum SSP .A zwycięzcą tegorocznego EC RAW zostaje John Morrison.Moim zdaniem to byłby o wiele lepszy pomysł od Ceny vs Miz.Mają motyw ,bo w końcu kiedyś Mizanin i John stali równo ,a teraz pierwszy nich ma główny pas.Na WMce mielibyśmy przyzwoitą walkę i może nowego ME.Zresztą skoro WWE ma teraz Rock'a ,tajemniczą postać ,którą poznamy 21 to sądzę,że na walkach o pasy im jakoś szczególnie nie zależy,dlatego JoMo by się świetnie nadawał.

Egde vs Mysterio vs McIntyre vs Barrett vs Kane vs ???

I mamy zapewne w ME drugi i zapewne dużo lepszy EC mecz.Sam skład jest według mnie bardzo dobry i zróżnicowany ,nie tak ,jak na Raw.Zacznę od zawodnika ,który zastąpi Dolpha.Myślę,że jednak Ziggler nie powróci to tego meczu.Mam dwoch kandydatów na to miejsce ,co prawda trochę marzeniowych ,ale .....Pierwszy z nich to Captain Charisma Christian.Przecież w końcu musi wrócić.On miałby nawet spore szanse i na WMce zobaczylibyśmy -Edge vs Alberto vs Christian.Drugi kandydat ,choć to na jakieś 25 % to Jericho.Sam nie wiem czy on ma zamiar jeszcze wracać,ale na pewno to byłoby dobre rozwiązanie ,gdyby wrócił.Trochę mi go brakuje, a dużo wniósłby do walki.

Zacznie McIntyre z Barrett'em.Nic specjalnego tu się nie będzie dziać ,może jakiś suplex lub slam i następny wchodzi Kane.On robi nie małe zamieszanie .Drew już po chwili otrzymuje Chokeslam i zaraz wylatuje z gry.Wade się łatwo nie daje i broni się ,a Monster dostaje kilka punchy i elbow z narożnika.Teraz wchodzi Edge.Wchodzi robi na Barrettcie edgecution i już widzimy go w narożniku ,a następnie Wade otrzymuje spear'a i wylatuje.Kane przystępuje do ataku ,powala Edge'a i wykonuje mu drop kick'a,a następnie podnosi go i widzimy power slam.Lecz tylko 2 count.Lecz już czas na następnego.Jest to Rey ,który wchodzi na komorę i widzimy 5 star frog splash na akurat leżącym Kane'ie lub też body press na nim.Edge ustawia się i Kane dostaje spear i koniec gry dla niego.Następnie widzimy hurricanranne na Edge'u od Ryja.Podejście pod 619 lecz pudło i mamy back body drop na stalowy element.Ale nie zapominajmy od tajemniczym zawodniku.Nagle w pustej komorze robi się dym ,a wychodzi z niego Christain. Woooow, publika widać ,że się stęskniła.I od razu Edge otrzymuje Killswitch'a na stal i wylatuje ,a tym samym traci swój pas.Zostało dwóch.Wchodzą na ringi i zwarcie.Pipa wykonuje front suplexa.Dokłada front slam i widzimy splash ,ale nie celny .Jeszcze chwile walczą i nagle Rey wykonuje na ustawionym Christianie 619 .Na WMce mamy mecz Luchador vs Luchador o pas i wszyscy są happy.Edge może zawalczyć ze swoim bratem i z jednego zrobiły się dwa dobre mecze.

Alberto del Rio vs Kofi Kingston

Tu możemy mieć naprawdę dobrą walkę.I Kofi i Alberto potrafią wyciągnąć dobrą walkę.Mam nadzieję ,że dostaniemy przynajmniej 15 min.Narazie nie jest to walka o pas IC ,ale gdzieś czytałem ,że mogą postawić na szali pas.Wtedy mielibyśmy ciekawą sytuację.Alberto wchodzi na WMkę z pasem IC i shotem na pas WHC.Mielibyśmy walkę Champ vs Champ np. z Reyem.Czy WWE już chciałoby zunifikować te pasy?Ale cóż dowiemy się wkrótce.

Więc gala już jutro.Na takie momenty się czeka elimination chamber no a potem już WRESTELMANIA.

WWE CHAMPIONSHIP- tu wynik raczej przesądzony.The miz broni pasa i trafia na main event wrestelmani,przecież po to chyba dostał tą walizke i pas by do tego doszło.Co do walki to napewno będzie nudna jak to zwykle walki z udziałem miza no i pewnie włączy się do niej michael cole.

RAW ELIMINATION CHAMBER MATACH-tutaj zapowiada się bardzo ciekawa walka.Ja osobiście widze tu tylko dwóch zwycięzców john cena lub john morrioson.Przemyślałem dobrze sytuacje każdego z tych 6 wrestlerów którzy zmierzą się w tym meczu i doszedłem do wniosku żę. CM Punk i Orton będą ze sobą feudować i pewnie zmierzą się na wrestelmani więc żadnemu z nich pas nie jest potrzebny.R truth weżmie zapewne udział w money in the bank matchu i on takżę napewno nie wygra.Sheamus musi dokończyć feud z triple h i bedzie on raczej polegał na kłótni o tytuł króla a nie o pas wwe wiec sheamus też odpada .No i teraz pora na faworytów.Zacznijmy od morrisona.On napewno ma wystarczające umiejętności by walczyć o najważniejszy pas federacji na wrestelmani,ale musi pokonać najpierw john cene który walczy o pas na wrestelmani co roku bo przynosi to duże zyski.Ale generalnie myśle że walka o zwycięstwo potoczy sie pomiędzy dwoma wyżej wymienionymi zawodnikami.

SMACKDOWN ELIMINATION CHAMBER-tutaj faworyt wydaje sie być jeden.Jest nim EDGE.A to dlatego że to on bedzie miał walke z alberto o pas na wrestelmani.Wydaje sie to być już pewne.Nawet gdy w wikipedii wpiszemy wrestelmania 27 jest już tam ta walka wpisana.Oczywiście jednak moge się mylić.Przeanalizuje jednak teraz 4 pozostałych zawodników (bo jak wiemy za ziegglera nikogo nie dodano i walce wystąpi 5 a nie 6 jah to zawsze bywało).Zacznijmy może od kanea, wydaje mi się że jego czas już minąl bowiem trzymał pas 5 miesięcy więc on napewno odpada.Kolejny jest drew meckenataier,BŁAGAM NIE!!!!!!! z tych 5 z pasem widze wszystkich prócz jego co prawda był mistrzem interkontynenatalnym i to bardzo długo ale na pas wagi cięzkiej nie ma on szans.Kolejny jest wade barret.Może i byłby on dobrym mistrzem ale teraz będzie on raczej zajęty w prowadzeniu the corre w feudzie z new nexus wiec on także odpada.No i na koniec zostaje nam Mysterio.Jest on według mnie najgrożniejszym przeciwnikiem Edga w tej komorze.Pas miał tylko 2 razy więc może kolej na 3 raz.Ale z drugiej strony gdyby wygrał to co?Znowu feud z alberto ? To było by już nudne mieli feud przez 5 miesięcy bodajże.

KOFI KINGSTON VS ALBERTO DEL RIO-biorąc pod uwagę że jest to zwykły mecz,a nie walka o pas to jestem pewien że wygra ją alberto.Poniewąz zwycięzca royal rumble musi dostawać duży push.No i być może po walce elimination chamber smackdown alberto zaatakuje zwycięzce z którym najprawdopodobniej zmierzy się na wrestelmani o pas wagi ciężkiej

JUSTIN GABRIEL i HEATH SLATTER VS SANTINO i KOZLOV-to już swoją drogą zaczyna być nudne.Który raz musimy oglądać taką walke bo już sam nie wiem.No ale co do zwycięzcy to raczej santino i kozlov bo corre bedzie feudować z nexus co najprawdopodobniej doprowadzi do ich starcia na wrestelmani.

PODSUMOWUJĄC gala zapowiada się dosyć ciekawie no możę poza walką o pas wwe ,ale napewno obie walki w klatkach a szczególnie ta z zawodnikami raw będą warte uwagi.