Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tomas Howard - czyli z pamiętnika...cz.7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nareszcie. Debiut Tomasa :P . Miałem troche problemów z rozpisaniem walki...nie wiem czy mi się udało, ale postanowiłem postawić na metode prób i błędów, jeśli ten motyw się nie przyjmie to będę pisał walki takie jak są w WCE (oczywiście dużo krótsze). Piszcie w komentarzach czy odpowiada wam ten rodzaj "walki" czy wolicie takie jak są w WCE. Zapraszam do komentowania :) aha, chcieliście oddzielne show to macie, dlatego takie krótkie :) obiecuje, że Smackdown będzie dużo dłuższe tylko nakierujcie mnie jaką chcecie mieć walke. Z góry dzięki za komentarze i porady.

Środa, 26.1.2011, godz. 10:00

Nadszedł ten dzień. Mój debiut. Mój debiut na...WWE Superstars. Jak na początek nie jest źle, szczególnie, że już w piątek będę miał swój kolejny debiut na Smackdown. Odkąd WWE zaczęło prowadzić wszystkie tygodniówki na live to rating zaczął rosnąć w zaskakującym tempie. Przyznam, że troche się denerwuje. Miejmy nadzieje, że wszystko pójdzie jak po maśle...

26.1.2011, godz. 16:30

Pojawiłem się na hali, w której ma być nagrywane Superstars. Przy wejściu spotkałem Hawkinsa. Prawdę mówiąc nawet nie mieliśmy czasu porozmawiać na spokojnie, w sumie wszystko już było ustalone i jasne. Superstars zaczynamy o 17:30, mam jeszcze godzine na zebranie się i przygotowanie na show. Udałem się więc do swojego locker roomu. Hmmm nie jest źle. W FCW były malutkie, słabo wyposażone pokoiki a tutaj? Wow mam nawet własny telewizor. To jest coś, tym razem nie dam się stąd tak szybko wyrzucić. Zanim się przebrałem, przypomniałem wszystko minęło pół godziny. Ubrałem się w garnitur, chyba mam sprawiać wrażenie cwaniaczka w gajerze. Ok, zobaczymy co z tego wyniknie. Jeszcze raz spojrzałem na kartkę z planem dzisiejszego show...

1. Curt Hawkins (with Tomas Howard) vs Chavo Guerrero

2. Alicia Fox vs Brie Bella (with Nikki Bella)

3. Ezekiel Jackson vs Tyler Reks

4. Chris Masters & Kofi Kingston vs Drew McIntyre & Jack Swagger

Hmm...aha, mamy odegrać jeszcze segment w szatni Hawkinsa po walce. Ok, czas na show...postaram się opisać jak przebiegało...

Curt Hawkins vs Chavo Guerrero

Wejście przy muzyce Hawkinsa...od początku podobała mi się ta nuta. Starałem się iść spokojnie, ręce w kieszeni...Curt szedł przede mną. Wydaje mi się, że publiczność od razu mnie nie polubiła. Dobrze. Bardzo dobrze w końcu mam grać heela...

Z początku usiadłem obok Matta Strikera i Todda Grishama i wraz z nimi komentowałem walkę. Zawsze miałem gadane, więc poradziłem sobie bez problemu w roli komentatora. Moje kontrowersyjne uwagi nt. spodni Chavo czy też marnowania talentów przez WWE zostały o dziwo dobrze przyjęte przez publiczność. Damn! Hawkins od samego początku przeważał. Widać jednak, że ma spore braki kondycyjne, często nie nadążał za Chavo, który jak wiadomo był zawodowym jobberem...Curt po prostu nie wytrzymywał kondycyjnie i to było widać. Po dłuższej chwili walki Chavo zdobył przewagę. Hawkins zagadywał sędziego, który pomagał mu wstać. Chavo był wyraźnie niezadowolony z tego, że Curt zagaduje sędziego. Sędzia był odwrócony plecami...to była moja szansa. Wziąłem krzesełko i szybko wskoczyłem na ring. Poklepałem Chavo po ramieniu, a kiedy ten się odwrócił zainkasował chair shot! Uderzyłem go naprawdę mocno, nawet nie zdążył się zakryć. To musiało boleć. Bez chwili zastanowienia opuściłem ring, założyłem ciemne okulary i poprawiłem kołnierz. Hawkins bez chwili zastanowienia wskoczył na narożnik i wykonał Elbow Drop na nieprzytomnym już Chavo, a później odliczył go do trzech. To był koniec walki. Po gongu wszedłem na ring i uniosłem rękę Hawkinsa do góry na znak zwycięstwa. Po tym wszystkim obydwaj opuściliśmy sale. Curt był wyraźnie zadowolony z tego zwycięstwa. Powiem szczerze, że mi również spodobało się bycie heelem...od razu po walce przenieśliśmy się do szatni Hawkinsa, gdzie mieliśmy nagrać segment...

Segment w szatni Hawkinsa po walce...

Tomas: Widziałeś Hawkins...? Mówiłem, że nie pożałujesz. Mówiłem, że teraz zostaniesz kimś!

Hawkins: To było coś...w sumie pokonałbym tego pajaca bez twojej pomocy, dude...

Tomas: To nieważne. Liczy sie tylko to, że wygrałeś. Przyzwyczaj się do tego, bo teraz tak będzie co tydzień...ale Superstars to za mało. Czas na Smackdown.

Hawkins: Yeeeeaaaahh...you got it man...

Podaliśmy sobie rękę i kamera wróciła na ring...

26.1.2011, godz. 2:25

Taaa...wiem, że jest już późno ale musiałem o tym napisać. W moim przekonaniu gala wyszła świetnie. Hawkins też spisał się nieźle, ale jak już mówiłem - nie ma kondycji. Jeszcze chwila i padłby ze zmęczenia na ringu. Umiejętności ma spore, ale to nie wszystko. Moja angielska mentalność - jeśli uznam coś za sukces to od razu to opijam. Oczywiście kulturalnie...pierwsze show się udało. Zobaczymy jak będzie ze Smackdown, które już w piątek...

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• T0meq

1

• Turej

1

• Kotleten

1

• Afee

1

Top użytkownicy w tym temacie

Świetnie Tobie to wychodzi. Czekałem z ciekawością na kolejną część i proszę jest. Musiałem przeczytać. No i tak jak wcześniej. Świetnie to wygląda. Dzisiejsze "kartki" z pamiętnika były bardziej realistyczne niż wczorajsze. Ta walka która pojawiła się tutaj różni się i to bardzo od tych z WCE. Dlaczego? Po pierwsze jest ona napisana z pierwszej osoby, ale która nie jest narratorem. Czyli zupełnie jakbyś ty tam siedział i się z kimś dzielił. Nawet ta walka nie wygląda jakby komentator ją mówił, tylko po prostu osoba siedząca na trybunach. Ładnie wszystko wygląda i jakby nie wiedział że to fikcja to bym w to uwierzył :D Czekam na kolejną część :)

Ja dziś przeczytałem wszystkie części i teraz nie mam, co robić :D Czekam na kolejną "kartkę". Widać, że pomysły masz. Jak zwykle fajna część i nie mogę się doczekać kolejnego wpisu, a widać, że masz już plan na przyszłość...

Dobra tyle czekałem to napisze :P

Na początek hmm no niewiem napisz jak chcesz :P

Co do pamiętnika dalej jest Zajebisty :P nie ma co oceniać bo jest najlepszy :P

PS: Tylko nie rób od razu z hawkinsa niewiem jakiegoś Jasia. Raz wygrał to niech dwa razy przegra potem dwa wygra i good .

Wcześniej nie komentowałem, ale teraz się skuszę. Kolejna znakomita część. Sytuacja coraz bardziej się rozwija i jest bardzo ciekawa. Walkę fajnie się czyta. Nie oczekuje długości takich jak w WCE, a fajnego opisu i taki jest. Czekam na następną część :)

ksgj.png

No, kolejna znakomita część, pogratulować. Co do walki to mnie bardzo się podoba i możesz dalej tak pisać. Czekam na kolejną część ;).

akerdrugi.png

Fenomenalnie prowadzisz kartki z pamiętnika. Nie dość, że dodajesz w odstępie kilku dni kolejna cześć to kazda jest świetna. To mój pierwszy komentarz, bo czekałem na walkę jak ją napiszesz. Świetnie Ci to wyszło i Hawkins może dzięki tobie daleko zajść. mam nadzieje, że na Smackdown zobaczymy Tomasa w starciu już czysytym, bo chcę zobaczyc jak to opiszesz, bo teraz to super Ci wyszło, jednak myślę, że jak Howard będzie miał czyste pole do popisu to opis tej walki będzie tak świetny jak zwykły raport, przede wszystkim realistyczny :) Super Ci to idzie więc niech będzie tak dalej, no i życzę Ci przynajmniej z 10000 części i z 1000 występów na galach SD i Superstars :)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Zaczne od tego:

Moja angielska mentalność - jeśli uznam coś za sukces to od razu to opijam.

I've got nothing to add :t_up: .

Debiut udany jako heela, Howard zrobil to, co do niego nalezalo. Wygrana powoli moze zwiastowac sukcesy dla Hawkinsa ale jako, iz znam troszke TOmka to mozna sie rowniez spodziewac czarnego scenariusza albo bardzo niekonwencjonalnego rozwoju wydarzen. Co do sposobu pisania walk to dam ci rade - najlepiej jakbys pisal w WCE inne i w pamietniku inne. Jak dla mnie to zdecydowanie odpowiada mi styl opowiadania walk w taki sposob, jaki zrobiles to w tej czesci. Pasuje on idealnie do pamietnika, gdyz wciaz sprawia wrazenie opowiadania wydarzen z przeszlosci. Na prawde szkoda to zmieniac :) . Metoda prob i bledow w tym przypadku sie sprawdzila, oby tak dalej.

Co do walki na SD! to wiesz, przyda sie jakas ingerencja ze strony Tomasa, bo wiadomo, Reks clothesline'm powala Big Show'a, a jako, ze twoim celem pewnie tez jest utrzymanie realizmu to mozna byloby cos w tym stylu wykombinowac. Ogolnie zdamy sie na twoja kreatywnosc bo jej tobie nie brakuje. Powodzenia w pisaniu, z niecierpliwoscia czekam na nastepne czesci :) .

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Super, super. Aż chce się czytać. :) Bardzo pomysłowe. Z niecierpliwością czekam na kolejne części.