Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCE PPV - Apocalypsis - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WCE Pay - Per - View presents - Apocalypsis

ppvwce.png

Partnerzy :

kfc-logo.png
thqkopia.png
sprite-logo.png

30 Stycznia 2011

Los Angeles, California

Oficjalna piosenka :

Karta

Christian © vs Batista - Last Man Standing Match for WCE Championship (Special Guest Referee - Mr. Kennedy)

Triple H © vs Shelton Benjamin vs The Rock - Triple Threat Match for World Heavyweight Championship

Daniel Bryan © vs Johnny Nitro - Tables & Ladders & Chairs Match for Continental Championship

Edge © vs MVP vs Alberto Del Rio - Falls Count Anywhere Triple Threat Match for Hardcore Championship

The Miz & Kurt Angle © vs Rudos (Dr. Wagner Jr. & LA Park) - Tag Team Tables Match for Unified Tag Team Championship

Shawn Michaels vs Sting vs Ezekiel Jackson vs Ted DiBiase - Fatal 4 Way Elimination Match for No. 1 Contender for Hardcore Championship

Alex Shelley vs Mark Henry (with Joey Mercury) - Singles Match

Yoshi Tatsu vs Joey Mercury - Dark Match

Plakat oraz obrazki do walk już niebawem. Zapraszam do komentowania!

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Turej

1

• Zaq123

1

• LC Edgar

1

Top użytkownicy w tym temacie

No kurde, trzeba się brać za pisanie postu na Backstage, bo jest o czym z resztą jak zawsze, ale najpierw muszę powycinać i zmontować wpadki z audycji, ale WCE #1 jak to T0meq mi napisał. Karta wam się na prawdę ukształtowała przez ostatnie CD! i ST. Zacznę od początku czyli do walki Christian vs Batista a sędzia specjalny... Kennneeedyyyy!!! No zapowiada się coś wspaniałego. Ja tutaj obstawiam na Destination, czyli wygra jak najbardziej Batista. A teraz czas na kolejną walkę, otóż Triple H vs Shelton Benjamin vs The Rock o pas WHC. Kto tutaj wygra? Ja bym tutaj powiedział że przytrzyma pas Triple H, ale nic nie jest pewne. Jednak jestem za HHH. No iczas nadszedł na walkę Daniel Bryan vs Johnny Nitro. Tutaj nic nie mogę powiedzieć, ponieważ wszystko przed nami. Mam nadzieję że Gonzalez będzie pisał dużo i ciekawie i będzie mi trudno utrzymać :D Zobaczymy kto tutaj wygra. A tu? Edge vs MVP vs Alberto Del Rio - Stawiam na Alberta, ale także tutaj nie jestem pewien. Wszystko przed nami. A tu? The Miz & Kurt Angle vs Rudos (Dr. Wagner Jr. & Aerostar) Coś RUDOS nam ucichło w WCE i nic nie wiadomo, ale ja liczę ponownie na Destination i mistrzowie pozostaną mistrzami. Shawn Michaels vs Sting vs Ezekiel Jackson vs Ted DiBiase hmmm.... Kto? Nie mam pojęcia. Ale coś mi podpowiada że to będzie Shawn Michaels o ile będzie dużo pisał. Alex Shelley vs Mark Henry myślę, że wygra Alex. Nie dostał walki o pas to chyba powinien wygrać tą walkę. No i Dark Match czyli Yoshi Tatsu vs Joey Mercury. Nie mogę tutaj wskazać zwycięzce. Ciekawa gala nam się szykuje. Powodzenia!

A piszę teraz, ponieważ później za pewne nie będzie czasu, więc musiałem coś teraz wymyśleć :lol

Wydaje mi sie, ze Shelley oraz Mercury wygraja swoje pojedynki. Ten pierwszy trafil nawet do WCE 10...

Bardzo ciekawie zapowiada sie pojedynek o pas WCE. Z jednej strony Batista, ktory zostal wypushowany i ma calkiem spore szanse na wygrana, lecz z drugiej strony swietny Christian oraz Ken jako special guest referee , co moze zostac wykorzystane przeciwko The Animal'owi.

Johnny Nitro dopiero co pojawil sie na CrashDay i juz walka o pas. Ja go nie skreslam od razu, Bryan juz dlugi czas paraduje z pasem. Ale cos mi sie wydaje, ze stanie sie podobna sytuacja, jaka miala miejsce ze mna - dopiero co przybylem i od razu mialem walke o pas, ktora jednakze na koncu przegralem. Z tej strony Nitro dopiero co przechodzi na CD i ma walke o pas...Poczekamy, zobaczymy.

Teraz czas na, moim zdaniem, najbardziej interesujaca walke na tym PPV, albowiem wygrac moze doslownie kazdy, a jest nia Fatal Four Way. Michaels - czarny kon stawki, Jackson - pisze regularnie, wygrywa walki, Sting - stary wyjadacz, push dla niego to tylko kwestia czasu oraz DiBiase - dobry feud ze Swagger'em i swietlana przyszlosc. Mysle, ze wygra The Icon.

Hardcore Championship - MVP swoimi dobrymi wypowiedziami zostal zasluzenie wypushowany i mozliwe, ze ma spore szanse na wygranie pojedynku. Z drugiej strony Alberto, czyli ziomus, ktoremu nie brak checi, zmusil Cene by odklepal, wczesniej feudowal z Triple H czyli jakies tam doswiadczenie ma. Nie dostal szansy na pojedynek o WHC ale walczy o pas Hardcore i to tez nie byle jakie wyroznienie ;).

Tag team belts - nie sledze CD ale mysle, ze Rudos wreszcie dobiora do nich

Czas na final - walka o WHC...Shelton albo Triple H. Harpun zasluzenie posiada pas, doczekal sie swojej szansy i mam przeczucie, ze moj Benjamin na nia jeszcze troche poczeka. Aczkolwiek pomimo tego nie skreslam samego siebie, wciaz mam nadzieje, ze uda mi ie zdobyc owy tytul :) . NIecierpliwie czekam na to PPV ;)

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Może zaczniemy od dołu karty, z racji ważności walk. Dark Match raczej nie powinien zaskoczyć i po ostatnich 'postach' Yoshiego myślę że Mercury bez wątpliwości powinien z nim wygrać. Jednak nic samo nie przyjdzie! Alex zaczął z grubej rury, a Mark w federacji stanął trochę w cieniu więc myślę że znalazł się jego pogromca. Fatal 4 Way zapowiada się bardzo ciekawie. Tylko się pytam - GDZIE JEST SWAGGER? Przecież ma program z DiBiasim, który jest moim faworytem do wygrania, gdyż według mnie pisze najlepiej z tej czwórki. Walka tag team... martwa. Ostatnio backstage trochę zaspało nie mówiąc o psychice zawodników. Nie jestem pewnien kto wygra... nie mam pojęcia, ale mam nadzieję że Destination utrzyma pasy, bo nie widzę oznak życia ze strony Rudos. Pewnie zaszyli się w tym Meksyku. Mam tutaj rozdwojone myśli, więc mi to rybka. Walka o pas Hardcore? Zmiana posiadacza jest tu pewna jak damska płeć Tuptusia. Myślę, że może doceni się starania Alberta i to on dostanie ten pas, bo MVP ostatnio coraz żadziej pojawia się na bs. Walka o pas Continental... jestem prawie pewnien tego, że Daniel zatrzyma pas. Jakoś nie ma nagłośnienia na ich linii, tak jakby Nitro nie starał się o ten pas. Jak wiadomo Hardy zwolniony i Mistico cicho więc walka nie zaskakuje. Szkoda, że ostatnio jest tak cicho. W walce o pas WH z wygranej wykluczam tylko Rocka - reszta otwarta. Ponowna zmiana mistrza? Czemu nie, Shelton nie ma zbyt dobrej passy w WCE więc czemu miałoby to się nie zmienić. No i Main Event.... ME z Batistą to coś na co czekałem. Pasa tym razem nie odpuszcze i mam zamiar go zdobyć! Ostatnio wiele się dzieje w okół niego więc... Let's Go Batista! To byłoby na tyle :P Karta zapowiada się bardzo interesująco, powinno wyjść epicko :)

Pierwsza walka o WCE Championship....Coś wydaje mi się, że ta walka będzie bardzo ciekawa. Na szali jest pas federacji i jeszcze ten specialny sędzia. Będzie się działo. Pewnie znowu Destination wkroczy i będzie sprawa załatwiona, chyba, że Kennedy zaatakuje Batiste i pomoże Christanowi. Następna walka też zapowiada się świetnie, Triple Threat Match. Zapewne Rock nie wygra, szanse mają HHH i Gold Standard. Obaj są dobrzy i obaj mają te szanse. 50 na 50, ale stawiam na Sheltona, pisze dobrze i myslę, że nadaje się na mistrza, ale nie będę streślał Tripla. TLC Match, coś wydaje mi się, że wygra Daniel. Na CD zdobył pas i wątpie, żeby go tak szybko stracił. No ale wszystko się może zdarzyć. Hardcore Champiosnhip. Edge przegrywa, zdobywa pas Alberto. Jednak MVP też masz szanse, ale stawiam na tego pierwszego. Tag Team Match. Miz & Kurt mają te pasy, ale coś mi się widzi, że je stracą. Bardzo dawno nie widziałem na BS Kurt'a. Więc to też może być pewnien stopień czy wygrają czy nie. Następna walka to Fatal 4 Way, w typerze wskazałem zwycięscę, ale tutaj nie potrafię. Każdy z tych zawodników ma po 25% szansy. Teraz zależy od tego kto będzie częściej pojawiał się na BS, to znaczy kto lepiej napiszę. A więc do roboty panowie! Alex Shelley vs Mark Henry, wygrywa Marka. No i Dark Match, tutaj chyba wygra Joey Mercury... Czekam na PPV! A no i plakat ładny :D

Dobra też coś napisze :P

Zacztnam od góry karty czyli walka o najważniejszy pas WCE. Moim zdaniem wygra Christian czemu? Bo ma krótko pas. I jeszcze ma sędziego po swojej stronie. Batista jeszcze raczej nie zasługuje na pas. Kolejna walka to o WHC. Tryplak obroni swój pas. Należy mu się. Dopiero co wygrał 3 albo 4 pojedynki i od razu strata pasa? Nieee. Obroni swój pas. Daniel Bryan vs Johnny Nitro. Brayan wygra na 100%. Nie ma bata. Dopiero co zdobył Pas i ma go stracić? A z drugiej strony Gonzalez troche obniżył swoją formę w pisaniu. Brayan wygra. Edge vs MVP vs Alberto Del Rio. Wygra Alberto. Należy mu się. MVP może jeszcze poczekać. Edge jak wszyscy wiemy wypisał się więc nawet go nie biorę pod uwagę. Walka Tag Team. Hmm Stawiał bym tu na Rudos bo im się należy po trochu te pasy ale zagłosowałem na miza i kurta. Czemu? To proste. Tak jak brayan mają zbyt mało czasu. Fatal 4 Way Elimination Match for No. 1 Contender for Hardcore Championship. Najlepszy Mecz na PPV bo jestem tam ja :P Hmm postawiłem na siebie. Szanse ma jeszcze Ted Ale ja nieprzeżyje 3 porażek z rzędu. :P Alex Shelley vs Mark Henry. Wygra zdecydowanie Mark. Pisze Bardzo dobrze i długo. A Alex? Króciutko. Nie ma szans. I na deser Dark Match. Wygra Joey. Nie ma bata. Dla Yoshiego to powinien być zaszczyt że nawet dostał tą walkę.

Dobra karta podana, trzeba skomentować.

Przede wszystkim to co mnie zdziwiło to brak Jacka Swaggera w karcie. W newsach go przecież bardzo chwaliliście, Boogey pisze bardzo dobrze na backu, moim skromnym zdaniem jest jednym z lepszych na Showtime, ma bardzo dobry program z Tedem, a ciągle jest pomijany, to troche moim zdaniem nie w porządku, chyba, że macie dla niego jakieś grubsze story.

Teraz walki.

Zaczne od main eventów dzisiaj, więc jak leci, pierwsza walka o WCE Championship. Nie śledze ostatnio backstage CrashDay, nie wiem jak tam sie Christian pojawia, natomiast wiem, że na ten pas bardzo zasługiwał, w koncu odebrał go Mizowi zaledwie po miesiącu. Z drugiej strony Prototype dostał szanse i jak widać daje z siebie 1000% na backu. Pas moim zdaniem zostanie, a przynajmniej powinien zostać u Christiana, bo troche głupio by było znowu po miesiącu zmieniać właściciela, a Destroyer na tym nie straci, bo ciągle jest w Destination, a Destination nie odpuści i title shota na następne PPV, gdzie ten pas zdobędzie ostatecznie ma pewnego. Podsumowując myśle, że ten tytuł wkrótce trafi w ręce Batisty, bo mu sie należy, ale jeszcze nie teraz :)

Walka o WHC, czyli najważniejsza walka dla mnie. Tutaj jest cholernie ciekawie, bo na ShowTime zmienił sie booking, w sumie sam nie znam pełnego składu nawet, więc nie mam pojęcia czego sie możemy spodziewać. W tej walce Rock oczywiście nie jest brany pod uwage, bo sam Tuptuś powiedział, że mamy z Edgarem feudować między sobą i nie zwracać uwagi na People's Champa. Zostaje Shelton i Triple H. Edgar pisze bardzo dobrze na backu i znalazł sposób na mnie, bo obiecałem, że mu nie odpuszcze teraz, po Showtime miałem zarąbistą wene na najdłuzszego posta w mojej e-fedowej karierze, tylko czekałem na post Benjamina, a on sprytnie przytrzymał mnie, aż mi wena przeszła i dopiero dodał posta. Cholerny oszust :D ale ja sie nie poddam i bede walczyć. W tej walce jest pewien paradoks. Bo toczymy z Edgarem walke o główny pas, a paradoks polega na tym, że Ja jestem mistrzem i wygrałem tylko jedną walke o ten pas właśnie i drugą przez DQ po ataku Benjamina na mnie... z kolei Shelton od czasu powrotu nie wygrał jeszcze ani jednej walki! Tak jak to Edgar powiedział- Mid Carderzy w Main Evencie, ale oczywiście nie ma na co narzekać, bo to przecież Main Event, a moje porażki pozwoliły mi pozbyć sie konkurentów, co było w stylu Huntera :D Kto wygra? Nie mam zielonego pojęcia.

Nitro vs Bryan. Troche zaskakujące dla mnie było zdobycie pasa przez Bryana i głupie IMO zagranie Patrynia, bo przecież w końcu dostał ten pas, a on sie wypisuje, bo zmieniły sie przepisy i Jeff po niecałym miesiącu traci tytuł... Pas oczywiście obroni Danielson, bo Najtro też dopiero tytuł stracił, a już sie pociesza kolejnym, nieładnie tak blokować miejsca Gonzi :x Coś mi tu pachnie "nimi", szykuje sie ostry feud na lini Destination - They, czy jak to sie "oni" zwą. Coś mi ta cała stajnia pachnie Edgem i Christianem, Tomeq postanowił zniszczyć stajnie, którą sam stworzył, robiąc inna ^^ ale ogólnie walka jest bardzo ciekawa i może być zaskakująca, bo obaj mają pewną pomoc po swojej stronie.

Walka o pas Hardcore. No i moim zdaniem troche głupie zagranie Charismatic Engimy, ponieważ z miejsca dostał bardzo mocny push, od razu zdobył pas i równie mocno i szybko zrezygnował, kiedy niektórzy o pas starają sie ponad pół roku, kiedy w końcu dostają szanse, tracą go po miesiącu, chociaż piszą lepiej...No ale tutaj wszyscy stawiaj tego Alberta, ja bym postawił na MVP, ponieważ on też sie bardzo stara, jedyną Jego wadą, jest to na co wszyscy zwracają największą uwagę - długość. Del Rio nigdy nie miał z tym problemów, większość ( w tym ja :P ) Nie czyta postów zawodników, tylko patrzy na długość i tak typuje. MVP pisze bardzo sensownie, Del Rio zdarzają sie głupie błędy i jest zbyt pewny siebie, więc trzeba mu utrzeć nosa, bo to sie robi wkurzające... MVP na pas zasługuje, a powrócił do rosteru Cena, więc można by zacząć ciekawy program, ale kto wie co tam szykują bukerzy...

Destination vs Rudos V2.0 Rudos nam sie coś uspokoili, a Miz dostał kolejny pas i mam nadzieje, że go tak szybko nie straci. Rudos teraz coś nie piszą już tak często, z resztą rywale też i ogólnie mamy lekki zastój w federacji, ale tutaj krótko i na temat: Pasy zostają w Destination.

Fatal four way o miano pretendenta do pasa Hardcore. Tutaj właściwie jest skupiona aktywna reszta rosteru (z wyjątkiem Swaggera) no i wszyscy zasługują na push. Kogo bym obstawiał tutaj? Bedzie ciężko, ale obstawie Stinga. Co prawda troche za bardzo sie czepia wszystkiego, a bo jest pomijany, a bo to, a bo tamto, co jest wkurzające, bo Jego rekord wygląda pewnie lepiej niż mój... to samo sie tyczy Karlinga, jednak temu Stingowi ten push obiecują i obiecują, a znacznie sie poprawił z postami i nie odstaje w tej grupie (tutaj wszyscy piszą dobrze i nikt nie odstaje), myśle, że w końcu tego title shota dostanie.

Alex Shelley vs Joey Mercury. No i znowu ci "oni" sie tutaj pojawiają... ten storyline robi sie bardzo ciekawy, Mark promuje nową gwiazdę, prawdopodobnie będzie w tej stajni, Shelley mocno zaczął, bo od razu w Power 10 był, kiedy ja na swoje miejsce tam czekałem ładne kilka miesięcy, szykuje sie nam przyszły mistrz :) Wynik tej walki chyba jest mniej wazny, wydaje mi sie, że wygra Henry, ale feud pomiędzy tą dwójką sie powinien toczyć, Steken mógłby troche jobbnąć Alexowi i wypromować na swoich plecach swojego przyszłego rywala, tak jak Ja Alberto :)

Dark Match szczerze mówiąc mało interesujący, pewnie będzie krótki jak zawsze, wygra Merkury, bo on sie do tego czasu pewnie pojawi na Backu, więc nie będzie miał z tym problemów, Tatsu jak widać zrezygnował po jednym poście, więc nie ma co tu sie długo zastanawiać.

Podsumowując gala zapowiada sie dość ciekawie, chociaż troche nie czuć już tego, że zbliża sie PPV WCE. Wierze w was i jestem niemal pewny, że gala nie zawiedzie oczekiwań :)

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png