Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: BJ Penn o przygotowaniach, Silva, Strikeforce, Slice

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

bjpenn.jpg

:arrow: BJ Penn już nie może doczekać się pojedynku z Jon'em Fitch'em na UFC 127. Napisał kilka słów dla fanów na swoim Twitter'ze:

"Ja i Jon Fitch jesteśmy na dwóch różnych etapach życia. Wszyscy fighterzy są teraz bardzo, bardzo, ale to bardzo skoncentrowani na jednej rzeczy, wygrywaniu. Nie chcę mówić, że ja nie jestem, ale ja już przez to przechodziłem i przez długi okres czasu też tylko to mnie interesowało. Teraz bardziej niż wygrywanie interesuje mnie pokazanie wszystkim mojego ducha walki. Jak wejdę do ringu, to będzie najlepsze zwycięstwo, najlepsza przegrana lub najlepszy remis jaki w życiu widzieliście… Po prostu wszyscy są na innych etapach życia; on chce zasłużyć na walkę o pas, niektórzy chcą wygrywać by utrzymać pracę i takie tam. Ja chcę po prostu pokazać mojego ducha walki."

:arrow: Anderson Silva już w lutym będzie bronił pas wagi średniej przeciw swemu rodakowi Vitor'owi Belfort'owi i podczas jednego wywiadu wyjaśnił skąd wziął się jego przydomek "Spider". A ten przydomek wziął sie od tego że przed jedną ze swoich pierwszych walka w MMA miał na sobie koszulkę Spiderman'a i spiker zapowiedział Andersona w następujących słowach"Anderson Silva, brazylijski Spiderman!"

:arrow: UFC zapowiedziało że dwie walki z wstępnej karty na galę UFC "Fight for the Troops 2" będzie można obejrzeć za darmo na Facebooku. Tymi walkami są pojedynki pomiędzy Yves Edwards'em z Cody McKenzie i Mike'm Guymon z DaMarques Johnson'em.

:arrow: Jeden z najlepiej zapowiadających się zawodników UFC i całego MMA, Jon Jones miał wypadek samochodowy. Jon wracał z dyskoteki z przyjacielem, ale wina nie leżało po stronie zawodnika MMA. Jon również sprostował to od razu na FB:

"Powiedziałem policji że to nie była moja wina. Wyszedłem bez szwanku, Bóg jest dobry. [...] Dobrze że wszyscy mieliśmy zapięte pasy bezpieczeństwa."

ufcmagazine.jpg

:arrow: WWE ma swój magazyn to również UFC nie może być gorsze i w ostatnim wydaniu na okładce pojawił się Mauricio "Shogun" Rua.

:arrow: Na Youtube pojawiła się kolejna część vbolg'a Macieja "Irokez'a" Jewtuszki .

:arrow: Wszyscy fani MMA już czekają na rozpoczęcie Turnieju Wagi Ciężkiej w Strikeforce. Strikeforce nawet z okazji turnieju otworzyło oficjalną stroną, która jest właśnie poświęcona temu zdarzeniu.

:arrow: UFC? Strikeforce czy Bellator oto federacje które chciał by jeden z największych polskich talentów Janek Błachowicz walczył w ich klatkach. Ostatnio Sherdog zrobił ranking najlepiej rokujących zawodników MMA w Europie:

1. Papy Abedi (8-0), Szwecja

2. Jonas Billstein (9-0), Niemcy

3. Jan Błachowicz (12-2), Polska

4. Guram Gugenishvili (10-0), Gruzja

5. Jimi Manuwa (9-0), Anglia

6. Gunnar Nelson (8-0-1), Islandia

7. Tom Niinimaki (15-5-1), Finlandia

8. Łukasz Sajewski (8-0), Polska

9. Marcus Vanttinen (18-2), Finlandia

10. Vyacheslav Vasilevsky (11-1), Rosja

kimbo-jamesthompson.jpg

:arrow: Kimbo Slice, stoczył 6 walk w MMA i chyba to będzie na tyle. Kimbo dostał propozycje od IGF wystąpienia w turnieju tej właśnie federacji i Amerykanin bez wahania przyjął propozycje i jego pierwszym przeciwnikiem będzie sumita Shinichi “Wakakirin” Suzukawa. Debiut Kimbo odbędzie się 5 lutego w Japonii.

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

1

• Turej

1

• Zaq123

1

Top użytkownicy w tym temacie

No trochę już ćwiczę MMA i wiem co się liczy dla fightera. ZWYCIĘSTWO!!! Zgadzam się w całości z BJ Penn. Ciekawa ksywka - pająk. Ciekawe jak nasz pajączek się sprawdzi w ringu. No walki za darmo na Facebook. Opłaca to się im? Nie wiem, ale to dla nas wygoda. No szkoda mi Jon Jones, ale na szczęście nic mu się nie stało. Bóg dał mu szansę na pokazanie co potrafi w ringu. Dzięki Ci Boże. Szczerze? To nie widziałem ani jednej walki od Kimbo Slice, ale 6 walk w MMA to chyba zbyt mało, bo na pewno nie przygotowywał się dwa tygodnie tylko poświęcił na to więcej czasu. Także 6 walk to zbyt mało. Dzięki za newsy i oby do kolejnych.

Sorki że wypowiedziałem się w Newsach z 20 października xD Ale na swoje usprawiedliwienie mogę napisać tyle że się spieszyłem i nawet nie popatrzałem na datę. Był temat przyklejony, to chyba najnowsze. Wszystko wina Kazka... Nie no żart xD Sorki panowie :D

Słowa Penna bardziej przybliżyły mi jego sytuację przed UFC 127, jestem coraz bardziej skłonny do jego wygranej mimo bardzo wymagającego rywala. BJ musi się trochę odbudować, bo miał zdecydowanie lepsze walki niż pare ostatnich. Miejmy nadzieję, że wypadek nie wpłynie na stan przede wszystkim psychiczny Jona, bo ten jest naprawdę obiecującym fighterem. No i nareszcie jeden z moich ulubionych fighterów (czyt. Kimbo) znowu w akcji. Miejmy nadzieję, że chociażby i w Japonii pokaże że jest pewnego rodzaju 'dominatorem'. Slice może nie jest do końca wymarzonym technicznie zawodnikiem, ale cenię jego podejście psychiczne do walki - zniszczyć rywala. Wracając do rankingu rokowań w Europie, to myślę że Janek mógłby się znaleźć przed Billsteinem, ale to nie moja rzecz... zdziwiło mnie dopiero dziewiąte miejsce Marcusa Vanttinena.