Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: Lesnar i Dos Santos w TUF'ie, Rewanże w UFC, Jewtuszko

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

:arrow: Nowy już 13 sezon TUF'a rozpocznie się 30 marca i trenerami w tej edycji będą Brock Lesnar i Junior Dos Santos. W czerwcu ci dwaj panowie zawalczą ze sobą i zwycięzca stanie do walki o pas wagi ciężkiej, który jest w rękach Cain'a Valasquez'a. Tym samym Dana White zaprzeczył spekulacją o tym by miała się odbyć walka o tymczasowe mistrzostwo.

:arrow: Jest już znana prawdopodobna data 3 starcia między Frankie Edgar'em i Gray'em Maynard'em jest on ustalona na 28 Maja na gali UFC 130. Na tej samej gali odbędzie się inny rewanż między Nam Phan'em i Leonard'em Garcią(Pierwsze ich starcie miało miejsce w finale TUF'a 12). Tym samym UFC postanowiło oczyścić atmosferę bo w wcześniejszych walkach tych zawodników decyzje były co najmniej kontrowersyjne. Walka Phan-Garcia jest już pewna, a pojedynek Edgar-Maynard jest pewny w 99% bo wszystko zależy od tego jak szybko nos Edgar'a się zrośnie.

:arrow: Anthony Pettis miał być następnym pretendentem do pas wagi lekkiej w UFC, ale z powodu remisu Edgar'a z Maynard'em, jego walka została odwołana. Pettis będzie walczył z Clay'em Guidą o to by ponownie zostać pretendentem do pasa. Walka jest planowana na UFC 130 lub 131.

ufcredlogo1.png

:arrow: Coroczne podsumowanie Dave Meltzer'a z Yahoo Sports potwierdziło że rok 2010 był sukcesem dla UFC. UFC razem z WEC udało się sprzedać ponad 9 mln PPV, czym bije swoich największych rywali na głowę(HBO Sports 3,4 mln, WWE – ok 2 mln). Największą widownie przyciągał Brock Lesnar, któremu udało się coś co wcześniej tylko Mike Tyson'owi, a mianowicie przekroczyć barierę 1 mln PPV, więcej niż jeden raz.

W spoilerze walki które cieszyły się największym zainteresowaniem

1. HBO Sports: Mayweather vs Mosley

2. HBO Sports: Pacquiao vs Margarito

3. UFC 116: Lesnar vs Carwin

4. UFC 114: Rampage vs Evans

5. UFC 121: Lesnar vs Velasquez

6. UFC 124: St. Pierre vs Koscheck 2

7. UFC 111: St. Pierre vs Hardy

8. HBO Sports; Pacquiao vs Clottey

9. UFC 117: Silva vs Sonnen

10. UFC 118: Penn vs Edgar 2

11. UFC 115: Liddell vs Franklin

12. UFC 113: Machida vs Shogun 2

13. UFC 112: Invincible

14. UFC 123: Rampage vs Machida

15. WWE: Wrestlemania XXVI

16. UFC 108: Evans vs Silva

17. UFC 119: Mir vs CroCop

18. UFC 109: Relentless

19. WWE: Royal Rumble

20. UFC 110: Nogueira vs Velasquez

21. WWE Summerslam

22. WEC 48: Aldo vs Faber

23. WWE: Elimination Chamber

24. HBO Sports: Mosley vs Mora

25. GBP PPV: Hopkins vs Jones 2

:arrow: Tuż po gali UFC 125, zostały przedłużone kontrakty z dwoma zawodnikami, a dokładnie z Brazylijczykiem Charles Oliveira i Koreańczykiem Dong Hyun Kim. Nie jest jednak znana długość ich kontraktu, ale na pewno będą mieli jeszcze 4 walki w UFC.

20100322_maciej_jewtuszko2.jpg

:arrow: Maciej Jewtuszko rozpoczął już przygotowania do swojego debiutu w UFC, który jest planowany na UFC 127, a jego rywalem będzie Curt Warburton z Anglii. Irokez rozpoczął treningi i już pojawił się vblog z jego przygotowań.

:arrow: Antônio "Minotoro" Noqueira(Brat bliźniak Minotauro) ostro trenuje przed walką z Tito Ortiz'em na UFC Fight Night 24, która odbędzie się 26 marca w Seattle . Obaj zawodnicy są pod presją bo Mintoro przegrał z Bader'em na UFC 119, a dla Ortiz'a może to być ostatnia walka w karierze, ponieważ ma już 35 lat i nie wygrał żadnego pojedynku od 2006 roku!!!

:arrow: Rafael Feijao Cavalcante, już 5 marca będzie po raz pierwszy bronił swojego pasa wagi półciężkiej, a jego przeciwnikiem będzie Dan Henderson. Rafael zdobył pas pokonując Muhammed'a Lawal'a w sierpniu ubiegłego roku, a Dan ostatnio pokonał Soboral'a i tym samym stał się pretendentem do pas Strikeforce Light Heavyweight.

232_lg.jpg

:arrow: Jedna z większych gwiazd kobiecego MMA zamierza powrócić do MMA, a mam na myśli Gine Carano. Gina nie wchodziła do klatki od czasu porażki z Cris Cyborg w 2009 r. w tej walce utraciła również mistrzowski pas. Włodarze Strikeforce są zachwyceni, z bardzo prawdopodobnego powrotu Giny bo to jest motorem napędowym kobiecego MMA w USA.

:arrow: Trailer turnieju wagi ciężkiej Strikforce(Warto go zobaczyć)

:arrow: 12 lutego na gali Strikeforce jak wiemy rozpoczyna się turniej wagi ciężkiej, ale to nie jedyna atrakcja tego wieczoru, Strikeforce również jest bliskie zakontraktowania walki legendy Kickboxingu Ray'a Sofo z starszym bratem Alistair'a Overeem'a, Valentijnem.

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

1

• Luba

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Akurat o tym, że Lesnar będzie trenerem w Ultimite Fighterze to słyszałem ale o walce z Dos Santos'em to nie. Według mojej skromnej opinni Brock wygra tą walkę. :D Powtórka z rozrywki Gray vs Frankie to dobrze, można to jeszcze raz obejrzeć, i tym razem również postawię na tego drugiego, choć szkoda mi trochę Pettis'a, bo poraz drugi musi walczyć o pretendenta. Gdyby mnie coś takiego spotkało to bym powiedział jedynie "pier**le nie robię!" i bym się kłucił o wlake ale to ja. =)) O aż takim sukcesie UFC w 2010 nie wiedziałem, no jak widać robią ogromne postępy ale dziwi mnie to, że Brock był takim magnesem na kasę. Poza tym nie wiedziałem, że można kupić PPV UFC. :8 Ogólnie tego Jewtuszko wcale nie ogarniam, ale chętnie zobaczę jego debiut w tej federacji. Czas się pochwalić kolejną rzeczą której nie wiedziałem i jest nią seria porażek Ortiz'a, ona trwa od 2006 roku? Dla mnie mały szok, na jego miejscu znalazł bym sobie inne zajęcie niż MMA. StrikeForce nie skomentuje, bo tego czegoś nie oglądam, więc nie wiem co się tam dzieje. :P Poza tym dzięki za newsy. ;)

ahfo.png

luba_049.png