Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW 10/01/2011 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1 Match

Alberto Del RIo pokonał R-Truth'a via Count-Out

2 Match

Tag Team Match

Daniel Bryan & Mark Henry pokonali Tyson'a Kidd'a & Ted'a DiBiase

3 Match

John Morrison pokonał Sheamus'a

4 Match

Tag Team Match

Randy Orton & Jerry Lawler pokonali The Miz'a & Alex'a Riley'a

Na tej gali poznaliśmy pierwszego wrestlera który zostanie dodany do Hall Of Fame w tym roku. Będzie to nie kto inny jak:

SHAWN MICHAELS!!! :applause:

To jeszcze jeden mały spoilerek :)

Po zejściu RAW z anteny odbył się Tag Team Match, w którym Randy Orton i John Cena pokonali The Miz'a & CM Punk'a, a Michael Cole był Special Referee. Czytając relację fana, John jest w dobrej dyspozycji, ale za bardzo się nie nadwerężał. Wykonał tylko swoje podstawowe ruchy. CM Punk również bardzo dobrze się prezentował, więc wynika z tego, że jego kontuzja też została wyleczona

A no to jeszcze jeden :)

Za tydzień na RAW odbędzie się walka CM Punk vs John Cena

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Droopi

1

• kacper987

1

• Hacjend

1

• Nathan1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Na początek super przemowa Punka, każde jego segmenty są fajne, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń ;) . Punk rozpoczyna w rewolucję i powiew świeżości, i dobrze, bo Nexus powoli zaczynało przynudzać. Pierwsza walka- R-Truth vs Alberto Del Rio, niezła walka, trochę słabsza od tej co odbyła się tydzień temu. ,,Arystokrata'' odnosi zwycięstwo z R-Truthem, okej, jeśli ma wygrać Royal Rumble to musi wygrywać z midcarderami. Po walce fajny segment Alberto i Ricardo ;) . Podobał mi się segment Cole'a i Lawlera, ten pierwszy odwalił kawał dobrej roboty. Main Event zapewne będzie nudny, mogliby dorzucić jako sędzie Michaela Cole'a i byłoby bardzo dobrze. Świetny backstage Punka i Harrisa, chociaż było widać zawahanie Gabriela i Slatera. Czyżby nie godzili się na taktykę Punka? :] . Druga walka- Daniel Bryan (w/ Bellas) i Mark Henry vs Tyson Kidd i Ted DiBiase (w/ Maryse), słaba walka, wydaje mi się, że nie mają pomysłu na US. Oby do Wrestlemanii XXVII wyrobili z jakimś dobrym feudem właśnie o ten pas. Słaby speech Biga, może dlatego, że zapewne już w ten piątek Wade dostanie od niego lanie :/ . Tym razem przyszedł czas na Otungę. Chciałem żeby się na to nie zgodził, ale nie.. czuję, że jeszcze będziemy musieli oglądać A-Lista w ringu :/ . Trzecia walka- John Morrison vs King Sheamus, walka na pewno gorsza od tej na Survivor Series, nie wspominając już o TLC PPV, ale ciężko porównywać Single Match z Ladder Matchem. Walka była całkiem niezła, dobrze że Morrison odnosi zwycięstwo. Liczę, że zostanie w czołowej 5-6, a Sheamus nadal jobbuje. Kiedy on ostatnio wygrał walkę z chociażby MidCarderem? Szczerze, nie pamiętam. Slater z Gabrielem wylatują z Nexus? Dla mnie to trochę za szybko. Chciałbym aby jeszcze to trochę potrwało, np. oni przez te tygodnie do RR by się wahali czy zostać w Nexus, a już w samym Royal Rumble Matchu zdradzili WeAreOne ( :P ) eliminując każdego po kolei, oprócz lidera, Straight Edge Saviora, CM Punka. Yeah, Shawn w Hall of Fame na Wrestlemanii XXVII, kiedy usłyszałem jak rozbrzmiewa ,,Sexy Boy'' to zamarkowałem ;) . Wpadł Alberto i otrzymał SCM, Shawn nic nie powiedział, ale i tak była wielka wrzawa, taki przywilej wielkich wrestlerów.Bardzo się cieszę, że jeszcze raz zobaczyłem Superkicka w wykonaniu HBKa ;) . Fajny backstage, w których główną rolę odegrał Miz i Riley. Najbardziej podobało mi się przerwanie catchphrase'u przez Miza. Kolejny świetny segment z Punkiem w roli głównej, zbiera teraz potężny heat, a wiecie co będzie jeśli pokona Jaśka kantem na którejś gali ? Nie wyobrażam sobie tego ;) . CM Punk vs John Cena, oby do tej walki nie doszło, na to jest zdecydowanie za wcześnie. Żeby Creative Team dobrze to rozwiązał. Czwarta walka, ME- The Miz i Alex Riley vs Jerry Lawler i Randy Orton, tak jak się spodziewałem, było słabo, szkoda że Miz jobbuje, praktycznie każdą walkę na tygodniówce przegrywa, a najbardziej przeszkadzają mi wariacje z Tag Team partnerami Miza i Ortona. Czy nie lepiej dać im jakiś segment? Po co cały czas te walki? Nie rozumiem :/ .

RAW było dobre, może walki były słabe (obydwa TT Matche), ale segmenty w ringu i na backstage'u zdecydowanie podniosło ocenę ogólną tego Show.

lig48.jpg

Monday Night RAW

1 Pojedynek – Tag Team – Pojedynek nie odbył się

Tamina, Vladimir i Marella już czekali na ringu na swoich rywali ale Spotkało ich rozczarowanie :P

Na Ring Wpadli Nexus razem ze swoim Nowym Mentorem CM Punkiem. Szybki Atak i wyrzucili naszych Mistrzów Tag Team z ringu. Punk powiedział że Walka o Pasy Tag Teamowe zostają przeniesione na inny termin bo on Ma teraz coś do powiedzenia. Mówił że Nexus to jest najbardziej dominująca grupa w WWE, że są najsilniejsi w Tej federacji dzięki temu że On doszedł do Nexusa. CM Punk przypominał jak to na ostatnim Raw (Hmm Jak to ładnie powiedzieć) ,,Załatwił'' Cene, Który może pojawi się tylko dlatego aby pożegnać swoich Fanów gdyż to już jego ostatnie dni w Tej Federacji gdyż to koniec jego dni i to był tylko początek. Dziś uświadomi Wszystkim bezwartościowym ludziom na widowni że należą do nowego Nexus. Mówił że Nexus zawładną Całym WWE i że Nexus będzie na Szczycie. W tym momencie A list David Otunga Powiedział że będzie zachwycony Wstępując do nowego Nexus.

Jako Pierwszy Michael McGillicutty. Punk mówił że Nexus niszczy Wszystko. Prezesa WWE, Hall of Femerów a nawet Naszego Johna Cene. Więc zadaniem Wszystkich było wykonać biednemu Michaelowi Swoje Finishery. Nikt z tej grupy się do tego nie wyrywał więc Punk kazał Haskiemu Zacząć ale jakoś się do tego nie Trapił więc Zaczeli Otunga i Slater. Potem jednak swój finisher dołożył Harris i Gabriel i na samym końcu Lider Cm Punk.

Nexus wychodząc z ringu Nieśli Syna Mr.Perfecta niczym krzyż. Więc McGilicutty jest Oficjalnie Członkiem Nowego Nexus.

2 Pojedynek – One vs One – R-Truth vs Alberto del Rio

Na samym początku przewagę miał Truth ale Alberto del Rio szybko się z nim uporał wykonując Atomic Drop oraz Lungblower. R-Truth odpowiedział Hurricanraną i Clothesline przez który oby Dwaj Wypadają poza ring. Za ringiem Między Panami toczyła się Wymiana ciosów ale nagle Trutha zaczepił Ricardo Rodriquez krzycząc do niego What's up! No i oczywiście nie obyło się bez ciosu dla Ricarda. Gdy sędzia był już przy 9 Alberto Wrócił do ringu Ale R-Truth już nie.

Wygrał: Alberto Del Rio

Po walce Alberto mówił że Jego zadaniem jest Wygranie Royal Rumble oraz Walki wieczoru na Wrestlmanii. Mówił też że Amerykanie nie znają się na Kulturze i muzyce. Że w muzyce Znają się tylko na Biberze (Ale ich zjechał xD) Hip Hopie i Cuntry. A że Meksykanie znają się na i Muzyce i Kulturze. W ramach tego Ricardo przyprowadził na ring Mariachi!

Przypomnienie ostatniego? Raw gdzie The King Lawer został zaatakowany przez The Miza kiedy Cole czytał E-Mail od Anonimowego GM.

Lower mówił że jest jeszcze Poobijany po ostatnim ataku na niego i nie ma jeszcze Wystarczająco dużo sił. Cole mówił że Randy poczuje smak przegranej na Royal Rumble w walce z mizem o Pas.

Panowie zaczęli się kłócić. I tak kłótnia Trwała w najlepsze kiedy... E-Mail Od Anonimowego GM Raw

Przepraszam was Bardzo ale nie rozumiem co Cole mówi ale zrozumiałem trochę i wam napiszę:

Cole mówił coś że GM go popiera, że żartował i tyle ;/ naprawdę przepraszam. Ale dalej już rozumiem.

Lawer kazał się Colowi zamknąć i zaczął do niego podchodzić. Cole mówił że jak Lawer go zaatakuje to będzie wypowiedzenie? (Nie zrozumiałem) I Znowu E-Mail od GM. Pisał on o tym że Nikt z tej Dwójki nie jest tchórzem i że wie iż lawer nie jest jeszcze w pełni sił do walki ale pewnie chce zemsty na Mizie i ustala pojedynek! Miz I Alex Riley Zmierzą się dzisiaj z Randym Ortonem i Kingiem Lawerem :)

Przenosimy się do Szatni Nexus gdzie CM Punk chwalił Michaela że Wzorowo zdał swój test i teraz czas na Harrisa. Ma on przyjąć Po 3 uderzenia na gołe plecy od każdego członka Starego jeszcze Nexus. Harris wytrwał zadanie choć Punk trochę więcej go uderzył niż inni...

Pojedynek 3 – Tag Team – Mark Henry Daniel Bryan vs Tyson Kidd oraz Ted DiBiase

Brayan od początku trzymany w Defensywie. American Dragon Powalił Teda Closteslinem i zmienił się z Najsilniejszym człowiekiem świata którego zaczyna atakować Tayson Kidd. Tayson uniknął szarży i razem z Synem Million Dolar Mana wykonał Markowi DropKick ale nawet to nie powaliło Henrego. Nasza Sexi Czekoladka (Jak to mówili na niego w Raw is War – Jakoś tak :)) Wyrzucił z Ringu Teda i wykonał Biednemu Taysonowi Swój Finisher i tylko wystarczył Pin.

Wygrali: American Dragon i Sexi czekoladka.

Po reklamach na Ring zmierzał Nie kto inny jak największy Atleta świata Big Show! Znowu nie rozumiem co on tam mówił ale raczej tak. Cieszył się że mógł wrócić na Raw od bardzo długa. Mówił też że cieszy się? Że barret wyleciał z Nexus a w Piątek na Smackdown przegra z nim pojedynek. Mówił też że wystąpi na Royal Rumble i je wygra. W tym momencie zjawiło się Nexus bez naszych znajomych którzy przeszli swoją próbę. Ale do ringu wszedł tylko Otunga co oznacza jego zadanie. Spoliczkował Showa ale nie uciekł z ringu tylko czekał co zrobi Olbrzym. Big nie pozostał mu dłużny zaatakował A-Lista i zrzucił go z ringu na stół komentatorki. David załapał się jeszcze na Chokeslama i KO Punk.

Pojedynek 4 – One vs One – Sheamus vs John Morrison

Na początku walki przeważał John Morrison. Gdy Morrison już wykonywał Starship Pain nasz King Sheamus zepchnął Szamana Seksu z ringu. I Reklamy.... Po reklamach Sheamus przeważał nad rywalem wykonując mu PowerSlam. Morrison zepchnął Sheamusa do defensywy ale nie trafił swoim Flying Chuck, Ale uniknął Szarży Sheamusa i wyrzucił go z ringu. Morrison chciał wykonać Dark Rope Flip planche ale nadział się na kolanko od Sheamusa. King dzięki Gourdbuster nadział Szamana Sexu na schodzki. Gdy sędzia już kończył ich odliczać Celtycki wojownik wrzucił

ogłuszonego Morrisona do ringu po czym sam do niego wszedł. Sheamus chciał zakończyć Pojedynek Brounge Kickiem Ale gdy morrison już wstawał opadł jeszcze raz. Wkurzony Sheamus usadowił Morrisona na narożniku Ale ten zaplątał Sheamusa na liny i wykonał Shining Wizard kończąc ten pojedynek.

Wygrał: John Morrison.

I znowu kamera pokazuje nam Szatnie Nexusa. Teraz pora na zadanie Dla Gabriela i Heatha. Punk trzymał Dwa kije Kendo ale to nie on będzie ich tymi kijami bił. Dał kij każdemu z nich i Sami mieli się nimi okładać dopóki Punk nie każe przestać. Panowie nie chętnie się do tego zabierali i gdy popatrzyli na Punka on kazał im Tymi Kijami Uderzyć Jego. Oni jednak Rzucili kije na Podłogę i wyszli. Czyli to oznacza że wylatują z nexusa ;/

Na ringu Już King Lawer z karteczką na której jest nazwisko Pierwszego który zostanie wprowadzony do HOF. Powiedział że ta osoba zasłużyła najbardziej i to jej się należy jako Pierwszemu. I kto to taki? Nie kto inny jak HBK SHAWN MICHAELS (Przyznam się cieszyłem się jak mała dziewczynka jak zobaczyłem HBK)

I Shawn jest Dziś na Raw! Tłumy szaleją (Ja też) Shawn Wchodzi na Ring ale nie powiedział jeszcze ani Słowa a Usłyszeliśmy Theme Alberta Del Rio. Mówił on że wie Że Shawn jest największą Gwiazdą jaka stała w ringu ale On się teraz nie liczy. Liczy się Alberto. Mówił że to on jest Teraźniejszością i Przyszłością Wrestlingu. Powiedział też że to on będzie nowym

MR. Wrestlmanią.... Nie było na to długo czekać i Shawn Wykonał na Albercie Sweet Chin Music. Przy narożniku wyczyścił sobie buta, zabrał szalik Alberta i wyszedł z ringu. A nic nie powiedział ;/

Znowu udajemy się za kulisy Ale teraz Do Naszego Miza oraz Alexa Rileya. Nasz Mistrz żalił się że zaatakował Dwa razy HOF kinga Lawera, że bronił pasa A ludzie pamiętają tylko to że Orton został pretendentem do Jego pasa. Mówił że ludzie mówią :\ że orton Wygra z nim na RR ale on dzisiaj zdobędzie szacunek ludzi pokonując ortona i Lawera. Riley chciał powiedzieć że Miz jest Awesome ale Miz mu przerwał i powiedział że to nie jest odpowiedni moment na to.

Kurna dużo jeszcze tej gadanyny? Przenosimy się na ring gdzie Cole ogłosił że Cena pojawi się dzisiaj. Nagle pojawił się Punk. Mówił że ma dość gadania o Cenie bo to jest jego Show. Powiedział że czas zacząć mówić o Nexusie. O Naszym Nowym nexusie w którym są ludzie wybrani, którzy przeszli próbę, Otunga, Harris i McGillicutty i on Nie jako członek nexus tylko jako ich Nowy Lider. Punk zadał pytanie do publiczności, Czy ma skoczyć z Titaronu, czy ma pokazać jak bardzo jest oddany Nexusowi. Jak złamie każdą kość w swoim ciele. Jak Zrywa wszystkie swoje mięśnie? Fani byli na tak ale Punk zaczął się z nich śmiać. Pokazał im swoją upżąsz ( Nie umiem napisać) I ludzi którzy stoją za nim trzymając go na linie. Mówił że Nesvill jest najgłupszym stadem owiec jakim w życiu widział. Na rampie zjawili się Nowi członkowie Nexusa. Poobijani ale szli. Po chwili dołończył do nich też Punk. Mówił że ten kto by skoczył z titaronu musiał by być upośledzony. A on sam jest Liderem nowego Nexusa. On ani chwili nie myślał by skoczyć bo ma mentalność? I stało się. Cena pojawił się na Titaronie dzięki połończeniu Satelitarnego. Krytykował Punka że Męczy fizycznie Nexusa choć on już to zrobił, że zanudza fanów i marnuje innym czas. Cena powiedział że Punk śmierdzi =)) i rzucił mu wyzwanie aby walczył z nim za tydzień na Raw. Punk oczywiście się zgodził.

Pojedynek 5 – Tag team – Team Awesome vs Orton i Lawer.

Lawer Od samego początku atakował miza i wyrzucił go z ringu i atakował go poza ringiem. Oczywiście Fanowi Miza Nr 1 Colowi nie podobało się to jak niewiem. No i zmiana. Na ring wbiega Orton i Riley. Orton dominował nad Rileyem ale zdołał zmienić się znowu z mizem a orton już nie dał rady. Miz wykonał Big Boota oraz swój Clothesline w rogu. I Reklamy...

Po reklamach Team Awesome Dominowali nad Hall of Famerem. Riley próbował szarży w rogu ale Lower tego uniknął i Alex boleśnie wbił się barkiem w narożnik. Miz zajął sędziego a Lawer zmienił się z ortonem Czego sędzia nie zobaczył i kazał Lawerowi wrócić do ringu. Tym Razem Riley zajął sędzie a Miz gdy chciał wykonać swojego Finishera Załapał się na RKO od ortona który jak nigdy nic wrócił za liny. Miz zmienił się z Rileyem a Lawer z Ortonem. Orton po Licznych Cloteshlinach? Przejął inicjatywę. Wykonał jeszcze BackBreakera i Powerslama. Po DDT z lin Orton chciał wykonać RKO. Ale miz zdołał się zmienić z Rileyem ale ten dostał RKO od Ortona i orton zmienił się z Lawerem. Wykonał on jeszcze Alexowi Fist Drop (Jak na 60 paro latka to nieźle) i wykonał Pin

Wygrali: Orton i Jerry Lawer

Ok koniec... Może dodam potem Zdjecia.

Ps1: Mój 1 w życiu raport nie czepiać się :)

Ps2: Te znaki zapytania to są po to bo nie wiedziałem jak to napisać.

Ps3: Next raport będzie 2-3 dni po Smackdown Ale jeśli będzie BS taki jak tu będzie streszczenie BS. Ja tak Dobrze ANG nie umiem więc ciężko mi się tłumaczy.

Pierwszy segment zdecydowanie na plus. Wszyscy mieli udowodnić że są godni tego, by należeć do nowego Nexus. Fajny pomysł i Michael jako pierwszy został obity przez swoich kolegów. Feud Trutha z Alberto bardzo mi się nie podoba. Dobrze chociaż że Del Rio wygrywa, mniejsza z tym w jaki sposób, choć ta zaczepka "Ee, what's up, what's up!" ze strony Ricardo naprawdę mnie rozwaliła :D. Po walce Alberto walnął dobry segment, ale Rodriguez rozdupcył mnie wykonując to Mariachi czy jak to się tam zwie. Kolejna walka tym razem tag teamowa nie powaliła na kolana. Później Otunga zniszczony został przez Showa i tym sposobem stał się członkiem nowego Nexus. Pojedynek Morrisona i Sheamusa to było coś nieprawdopodobnie nudnego. Przynajmniej rudy przegrał. Następnie jak wiemy Slater oraz Gabriel mieli się napierniczać kendo stick, ale nie zrobili tego. Czyli wygląda na to że zostali wyrzuceni z Nexus. Przypuszczam co może stać się z tymi dwoma, ale nie będę tutaj ujawniał swoich pomysłów. To tylko David został jedynym członkiem Nexus, który występuje w tej stajni od początku. Lawler przedstawił pierwszego przyszłego Hall of Famera, który zostanie wprowadzony właśnie w tym roku. I tu wielkie zaskoczenie. Ku mojej uciesze okazał się nim być sam Shawn Michaels. Aż łezka w oku się zakręciła. Coś pięknego, naprawdę jestem bardzo szczęśliwy. HBK wkroczył na ring, publiczność skandowała "one more match!", ale Michaels pokręcił przecząco głową. Pojawił się Alberto i zaczął oczywiście coś tam pierniczyć i przez to zobaczyliśmy SCM. Wszystko byłoby pięknie, ładnie gdby nie to, że Shawn nie powiedział ani słowa. Tu się kurczę zawiodłem bo to naprawdę wyglądało bardzo dziwnie. Kolejny dobry segment z udziałem Punka. I na koniec walka wieczoru. Nie widzieliśmy ponownie nic specjalnego, a zwycięstwo Lawlera mnie strasznie rozzłościło.

Podsumowując, Raw było bogate w segmenty, warto wspomnieć jednak że segmenty były naprawdę dobre. Niestety żadna z walk nie porwała mnie i pod tym względem czerwona gala zasłużyła na wielki minus.

Co do raportu, to cieszę się że ktoś ma chęć to robić i za to wielkie brawa dla Ciebie. Popracuj jednak bo szczerze mówiąc nie ma fajerwerków. Robisz sporo głupich błędów... Bardzo dużo słów piszesz z duże litery, całkiem niepotrzebnie. Brakuje trochę przecinków i błędy typu titaron (powinno być titatron). Nie będę Ci wytykał wszystkich błędów, ale musisz jeszcze popracować. Jak to mówią trening czyni mistrza :).