Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: Drwal powraca do ringu, Lesnar, Junior Dos Santos

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

:arrow: Junior Dos Santos nie zamierza czekać, aż Cain powróci po kontuzji i chce walki o tymczasowe mistrzostwo wagi ciężkiej. Władze UFC są skłonne taką walkę zorganizować tylko nie wiadomo kto mógłby zawalczyć z Junior'em? Przewijają się takie nazwiska jak Carwin czy Schaub.

:arrow: Znane są już dwie walki na UFC 130. Pierwszą z nich będzie pojedynek w wadze ciężkiej między Frank'iem Mir'em i Roy'em Nelson'em, w drugiej walce zmierzą się "Rampage" Jackson i Thiago Silva. Rampage będzie chciał powrócić do stawki liczących się zawodników w wadze półciężkiej bo jego ostatni pojedynek choć wygrany to nie był najlepszy w jego wykonaniu, a Silva wypunktował na UFC 125 Brandon'a Vere i pnie się w hierarchii półciężkich.

brock_lesnar2.jpg

:arrow: Brock Lesnar zapowiada wydanie swojej biografii, napisanej przy współpracy z Paul’em Heyman’em wieloletnim przyjacielem i zarazem menadżerem.

W spoilerze film w którym Brock zapowiada biografie

:arrow: Na 19 Marca UFC ustaliło datę obrony pas wagi półciężkiej przez Maurico Rue, a zmierzy się on z Rashad'em Evans'em.

Karta na UFC 128(Niektóre pojedynki mogą ulec zmianie)

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półciężkiej

205 lbs.: Mauricio Rua (19-4) vs. Rashad Evans (15-1-1)

Główna karta:

135 lbs.: Urijah Faber vs. Eddie Wineland

155 lbs.: Jim Miller vs. Kamal Shaloru

185 lbs.: Nate Marquardt vs. Yoshihiro Akiyama

265 lbs.: Brendan Schaub vs. Mirko Filipovic

Pozostałe:

155 lbs.: Edson Barboza vs. Anthony Njokuani

155 lbs.: Kurt Pellegrino vs. Gleison Tibau

135 lbs.: Joseph Benavidez vs. Ian Loveland

(Niektóre pojedynki mogą ulec zmianie)

:arrow: Promo UFC 126: Silva vs Belfort

:arrow: Już za niedługo czekają nas wielkie emocje związane z wagą ciężko w Strikeforce. Strikeforce postanowiło zorganizować turniej o pas, który jest w posiadaniu Alistair'a Overeem'a.

Drabinka turniejowa:

2s987j8_medium.jpg

fabricio_werdum_2.jpg

:arrow: Już w pierwszej rundzie turnieju szykuje się drugi pojedynek Fabricio Werdum'a z Alistair'em Overeem'em. Ich pierwsze starcie miało miejsce jeszcze w Pride w 2006. Fabricio oznajmia że podda Alistair'a i będzie tylko jedną z przeszkód w zdobyciu pasa.

:arrow: Najbliższe Strikeforce już 29 stycznia i ukazał się już oficjalne promo.

:arrow: Ostatnio w internecie ukazał się 9 minutowy film o Fiodor'ze Emelianence. Nosi on nazwę "Fedor Emelianenko – Fall of the Last Emperor " i jest jednym z najbardziej rzeczowych filmów ukazujących Fedor'a.

499389-3986895-317-238.jpg

:arrow: Tomasz Drwal powraca do ringu. Były zawodnik UFC wystąpi na gali Fighters Arena Łódz. Jego przeciwnik nie jest jeszcze znany, ale przypuszcza się że będzie nim jeden z Brazylijczyków. Będzie to pierwsza walka Drwala w Polsce od 2005r.

:arrow: Ostatnio w Interwencji był reportaż o Mamed'zie Khalidov'ie. Jest w nim wiele ciekawostek z życia Mameda. Serdecznie zapraszam do obejrzenia go(video w spoilerze).

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rejden

1

• Kazek

1

• Zaq123

1

• Luba

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Junior Dos Santos vs Cain może być ciekawię, tylko czy do tej walki dojdzie, oby bo walka była by miodna :) "Rampage" Jackson i Thiago Silva też będzie dobra walka, jeśli Rampage wróci do swojej dawnej formy, to jeszcze kilka walki i pas wróci do niego.Brock Lesnar nie ma nic o WM więc :who: .Maurico i Rashad kolejna świetnie zapowiadająca się walka, chociaż obstawiam, że Maurico wygra.UFC 126 będzie miazgą karta jak dla mnie bardzo dobra, najlepsza walka to Main Event Czyli Silva i Belfort .Turniej było by ciekawie, gdyby nie to, że uczestniczy tam Fedor, bo już znamy zwycięzce turnieju :P

Dużo i ciekawię oby tak dalej :)

Bardzo ciekawa jest sytuacja z pasem wagi ciężkiej. Czemu coś takiego jest legalne, według mnie Junior Dos Santos powinien poczekać aż Cain się wykóruje i dopiero wtedy zawalczyć o pas, a nie wymysla jakieś rzeczy. Do tego karta na UFC 130 Mir wreszcie zawalczy, czekam na jego walkę z niecierpliwością. Co do biografii Lesnara to jest to dla mnie śmieszna rzecz, po co wydawać o nim książkę. Rozumiem bardzo ciekawe jest przejście z wrestlingu na MMA ale bez przesady, tego chyba nie trzeba opisywać. Maurico Rua, wiele o nim słyszałem ale żadnej jego walki nie widziałem, więc chętnie zobaczę jak broni pas na UFC 128.

ahfo.png

luba_049.png

Myślę, że Dos Santos jest zbyt pewny siebie, ale skoro UFC jest skłonne to proszę bardzo. Myślę, że Carwin ponownie na szczycie to dobra myśl i po powrocie Caina byłaby z tego dobra walka. Walka Rampage z Silvą zapowiada się ciekawie, myślę że tak jak sam Jackson myśli musi się znowu trochę wybić i wiem że jest w stanie to zrobić po wygranej z Machidą. Co do Mira, to bardzo go lubię i myślę że Nelson to chyba troszkę mniejsza miarka na chwile obecną, ale oczywiście również będzie z tego dobra walka. Karta UFC 128 chyba nie mogła by być lepsza aby nie zapeszyć widowisku. Nate Marquardt vs Yoshihiro Akiyama oraz Brendan Schaub vs Mirko Filipovic to dwie walki być może i na miarę walki wieczoru. Rua powinien obronić swój pas, ale oczywiście nie skreślam Evansa, bo bez powodu tej walki nie dostał. Nie mam pojęcia co szuka Werdum w rewanżu. W chwili obecnej Overeem poza turniejem Strikeforce będzie chyba z dnia na dzień wspinał się coraz wyżej w tym biznesie i dobrze, po walczy znakomicie. No i na koniec mam nadzieję, że Drwal pokaże na co go stać i to że ma nadal serce do walki i nadar będzie odnosić sukcesy w MMA. Dziękuję za newsy.