Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mini Dyskusje MMA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

minidyskusje.jpg

Więc tak wpadłem na pomysł dyskusji MMA, ale po co zaśmiecać cały dział. Na pomysł wpadłem czytając mini Dyskusje od Brem'a i pomyślałem że czemu z MMA by nie spróbować. Wiadomo na początek były by jakieś łatwiejsze tematy. Będzie to działało na zasadzie że ja zadam 2-3 tematy do dyskusji i co jakiś czas będę nowe. Każdy z was może dawać swoje tematy. Odpowiadając na jakiś temat proszę o kopiowanie tytułu dyskusji by nie zrobił się bałagan.

Polskie MMA i kto może stać się gwiazdą na miarę światową?

W Polsce jest kilku zawodników, którzy są w najlepszych federacjach jak UFC czy Bellator. W UFC za niedługo zadebiutuje Maciej Jewtuszko, a w Bellatorze mamy 3 naszych zawodników(Kita, Grabowski i Held). Ten ostatni choć dopiero ma 18 lat już był obserwowany przez Amerykańskie federacje MMA i jest w czołówce polskich zawodników wagi lekkich. Jego debiut w Bellatorze szykuje się już w czwartym sezonie, a wystąpi w turnieju wagi lekkiej. Jest jeszcze kilku zawodników walczących na KSW, którzy mogą wiele osiągnąć. Od razu na myśl przychodzi mi Mamed, jednak on jest już znany na świecie a to dzięki występom w Japonii. Są jeszcze tacy zawodnicy jak Kułak czy Błachowicz, którzy notorycznie niszczą swoich zawodników na galach KSW. Jak bym mógł zapomnieć o Jurasie, który za niedługo wystąpi na KSW i to będzie jego powrót po rocznej przerwie. Ostatnio zaginął słuch o Tomaszu Drwalu, po jego zwolnieniu z UFC. Po zatrudnieniu wróżono mu wielką przyszłość, ale plaga kontuzji po której jego notowania spadły i po paru walkach został zwolniony. Mógłbym tak wymieniać jeszcze kilku, ale teraz czas byście wy odpowiedzieli na pytanie, Który z polskich zawodników ma szanse zrobić karierę zagranicą?

Georges St.Pierre, czy da się go pokonać?

Kanadyjczyk zdominował wagę półśrednią w UFC, a smaku porażki nie zaznał od 4 lat. Na jego drodze stawali już takiego gwiazdy jak BJ Penn czy Matt Hughes i nawet oni nie zdołali pokonać Rush'a. Już ostatnio UFC bez skutecznie szuka godnych przeciwników dla St.Pierre'a, ale bez skutecznie. Wagę półśrednią w UFC niedawno zasilił Jake Shields i to on ma być rywalem, który będzie w stanie pokonać GSP. Jake nie zaimponował w swoim debiucie, ale wygrał dzięki dziwnej decyzji sędziów z Kammpman'em. Ich walka odbędzie się 30 kwietnia na UFC 129 w Toronto. Napewno w tej walce będzie dużo zapasów ponieważ obaj to świetni grapplerzy, ale w stójce to GSP jest dużo lepszy od Shields'a, na pewno ta walka będzie emocjonująca. Widać że UFC walki GSP daje do jego rodzinnej Kanady, próbując przyciągnąć rzesze fanów z kraju klonowego liścia. UFC chce by GSP tak nie dominował, a sprowadzając jego walki do jego kraju, sami go motywują, bo nie wypada przegrać u siebie. Jeśli GSP pokona Shields'a to pozostanie mu albo totalna dominacja w półśredniej, jest jeszcze możliwość przeniesienia się do wagi średniej i tam na pewno znalazł by godnego rywala w postaci Anderson'a Silvy. Jednak wtedy nie ma się pewności że GSP po przytyciu kilku kilogramów, będzie tym samym zawodnikiem. Moje pytanie brzmi Czy wierzycie że jest ktoś w tej chwili pokonać GSP w półśredniej, jak tak to kto i w przypadku odpowiedzi "nie" czy jego przeniesie się do średniej jest możliwe?

Wrestlerzy w świecie MMA

Jest to forum o wrestlingu i musi być jakiś temat z tym związany. Od jakiegoś czasu byli zawodnicy WWE, próbują swych sił w Mieszanych Sztukach Walki i trzeba powiedzieć że ci co próbowali na pewno nie przynosili wstydu. Brock Lesnar był przecież mistrzem UFC i przez jakiś czas nikt nie wierzył by znalazła się osoba, która była by wstanie go pokonać. Sam Brock też tak uważał i chyba zgubiła go pewność siebie i pokonał go Cain. Również swego czasu był przecież Bobby Lashley. Szedł jak burza po amerykańskim rynku MMA, ale po jednaj porażce słuch po nim zaginął, wcześniej by wstanie pokonać już przecież staruszka Bob'a Sapp'a i właśnie po tej walce Sapp przegrywa notorycznie czy to w MMA czy w Kickboxingu. Lashley podpisał nawet kontrakt z Strikeforce i w swojej pierwszej walce zrobił na wszystkich wielkie wrażenie Wes'a Sims'a w 2 minucie starcia. Przymierzano już go powoli nawet do pasa wagi ciężkiej, ale podobno warunkiem była wygrana z Chad'em Griggs'em. W tej walce Bobby dostał łomot od Griggs'a i po drugiej rundzie był niezdolny do walki przez kontuzje. Od tego czasu nie wiadomo co się z nim dzieje. Chyba każdy wie że Batista też chce spróbować swoich sił w MMA i ostro trenuje, ale nie może znaleźć przeciwnika do walki. Sam nie wiem czy to dobry pomysł bo Dave jest już po 40-stce i zawalczy z rywalem 10 lat młodszym i nie będzie w stanie wytrzymać jego tempa. Wiadomo można zawsze jak Pudzian wszystko na jedną kartę, ale może kilku zawodników da się powalić, a inny to przetrzyma i przeczeka i wtedy nie będzie wesoło. Pytanie brzmi Czy wrestlerzy dobrze robią przenosząc się do MMA i czy wierzycie że Batista jest w stanie coś osiągnąć ?

Każdą wypowiedź proszę uzasadnić przynajmniej w 3 zdaniach.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

2

• Zaq123

2

• Turej

1

• Luba

1

Top użytkownicy w tym temacie

Rzeczywiście dyskusje godne wypowiedzenia się, więc nie ma na co czekać.

Rzeczywiście, ostatnio dzięki promocji KSW w Polsce jest o wiele głośniej o MMA. Myślę, że można to zawdzięczyć Pudzianowi, bez którego każda następna gala będzie miała przepełnioną widownię. Co do Mariusza to mam negatywne odczucia, ponieważ gdy dostał poważnego przeciwnika to nie dał rady, a na Najmanach nie zalezie daleko. Jednak wiadome jest to, że jest znany w USA jako strongman i z pewnością jego występy będą nagłaśniane, ale żadna z niego przyszłość raczej nie będzie... Myślę, że Maciej Górski to również temat do poruszenia, bo jak na naszych figterów to wypada ponad normę i jest godny uwagi. Kułak, Mamed i Drwal to zdecydowanie osoby, które w tym biznesie mogą zajść daleko. Zdecydowanie ich umiejętności cieszą i myślę że jakby ich się porządnie wypromowało to większe organizacje i gale stoją otworem. Błachowicza myślę że przedstawiać nie trzeba i jak wiemy już o nim mówi się w Stanach, więc jak najbardziej kolejny polski zawodnik, który może zajść daleko.

Rzeczywiście GSP to znakomity fighter i w obecnej sytuacji jest raczej nie do pokonania. Schields to może i jest odpowiedni przeciwnik dla niego, ale chyba to jeszcze nie jest to. Myślę, że UFC dobrze podchodzi taktycznie do gal w Kanadzie, ponieważ to logiczne że bardziej zmotywuje cennego dla organizacji Georgesa i dodatkowo zakrzepi więcej MMA Kanadzie. Jake to również bardzo dobry fighter, ale tak jak mówiłem na obecną chwilę w obecnej wadzę nie widzę przeciwnika, który mógłby pokonać GSP. O przeniesieniu mówi się od dawna i mam nadzieję że to wypali. Walka z Silvą to byłaby chyba walka roku bez względu na to co będzie się działo w Strikeforce. St.Pierre chyba sam będzie chciał mocniejszych rywali i w wyższej wadze bez wątpienia takich znajdzie, ale i tak o wygraną z nim nie będzie łatwo.

Wrestlerzy w świecie MMA

Sprawy Lashleya nie mam zamiaru za bardzo poruszać ponieważ nie imponuje mi w świecie MMA. Powiem tylko, że słuch zaginął jak po każdym początkującym po nagłej przegranej, po ładnej serii. Myślę, że nie jest to odpowiedni materiał na fightera. Prędzej nastawiałbym się na Batistę, który jednak wygląda poważniej pod względem podejścia i prawidłowo szuka rywala. Jestem ciekaw czy promotorzy będą chcieli, aby ruszył z grubej rury czy może tak jak Bobby, który od razu nie walczył w Strikeforce. Dave ma kontakty w całym biznesie walk w Stanach i myślę, że jego walka to kwestia czasu a co do przeciwnika to znajdzie się odpowiedni. Jeszcze co do Brocka to jak już w miare dobrze rozpoczął przygodę z MMA to powinien iść dalej i nie przejmować się przegraną z Cainem. Mam nadzieję, że będzie jeszcze o nim głośno bo poza ostatnią walką pokazuje że potrafi.

Tak przyznam, że GSP jest dobry, a nawet bardzo. Jedynie dwie porażki jakie zaznał to chyba z Matt'em Hughes oraz Matt'em Serrą ale jak widać były to stare dzieje. Do tego mogę dodać, że obaj fighterzy którzy pokonali GSP to zaznali również z nim porażki. Jeden z nich chyba raz przegrał z GSP, a drugi za to dwa razy. Jeśli dobrze pamiętam. Jego następnym rywalem jest Jake Shields i przyznam, że nie będzie to prosty przeciwnik dla kanadyjczyka. Lecz czy on zdoła pokonać go? Nie sądzę. Według mnie w tej wadze co aktualnie się znajduje już nikt nie jest mu w stanie zagroźić, więc musi się przenieść do wagi wyżej i zawalczyć z Andersonem Silvą, choć The Spider jest dobry ale nie sądzę aby pokonał takiego gościa jak GSP. On jest po prostu idelanym zawodnikiem MMA, potrafi wymierzyć High Kick, poddać rywala serii niezłych prostych i do tego w parterze nie jest zły. Według mnie on jeszcze długo nie przegra żadnego pojedynku.

Na razie tyle, bo tamte tematy trochę mniej mnie zachęcają do dyskucji. Jak jakiś lepszy temat wypatrzę to napiszę. ;)

ahfo.png

luba_049.png

Jak wiemy KSW jest największą federacją MMA w Polsce. Nie walczą w niej tylko i wyłącznie Polacy. Sprowadza się na te gale zawodników ze świata, ale to nie byle jakich zawodników. Są to zawodnicy, którzy byli/ są mistrzami innych potężnych federacji np. w Stanach Zjednoczonych. Ale do KSW także sprowadza się wielkich Polaków. I walczą oni w ringu i pojawiają się na galach na widowni. Można także zobaczyć na trybunach podczas gali KSW wiele innych gwiazd kina, muzyki itd. I to gwiazdy zza granicy. W większości wita się na trybunach gwiazdy z USA, ale także z inncyh zakątków świata. Ale czy KSW przebije takie federacje jak UFC czy Stikeforce? Szanse są małe, jak na dzień dzisiejszy to im jeszcze daleko, ale jak na coś z Polski wybijają się ponad wszystko :D Pozostało nam tylko i wyłącznie czekać.

Wrestlerzy w świecie MMA

Tego tematu ominąć nie mogę :D Jak wiemy w UFC walczy Brock Lesnar... Był ona zawodnikiem WWE no i osiągnął co osiągnął w Wrestlingu. Ale teraz czas na MMA. Czy coś w nim osiągnął? No baaa xD Najważniejszy pas w UFC między innymi. Czy ta myśl skusiła Batistę do podjęcia się tego wyzwania. No nie wiem, według mnie Batista ma już swoje lata i ja bym mu radził sobie odpuścić, ale to Batista. Nie wiem czy podjął dobrą decyzję ale zobaczymy jak mu to wyjdzie. Ale wracając do Brock'a... Przegrał pas no z.... No nie ukrywajmy, z młodzikiem. Z tego powodu że dostał trochę po pysku musi sobie odpocząć. Czy to go kusi aby wrócić do WWE? Nie wiem, możliwe w końcu zbliża się WrestleMania i głośno o nim jest, ale chyba jednak nic z tego nie wyjdzie. Myślę, że takie przechodzenie z Wrestlingu na MMA lub w drugą stronę jest dobrym sposobem aby poznać całe sztuki walki :D

Dobra na dzisiaj starczy. Siedzę cały dzień w słuchawkach i mnie głowę już rozwala :D Ciekawy pomysł z tymi Mini dyskusjami MMA i ZAPRASZAM! :D

• Styl:  Jasny

Wrestlerzy w świecie MMA

Można zauważyć, że sporo wrestlerów chce mieć jakieś powiązania z MMA. I nie myślę tu o gimmicku Jaretta. Ewidentnym przykładem jest tu Brock Lesnar, który osiągnął najwięcej. W jego ślady próbował iść Bobby Lashley. Jednak nie jest o nim głośno. Ostatnim wrestlerem, który poświęca czas MMA jest BAtista. Ma on mieć walkę w tym roku. Jednak moim zdaniem jest to tylko krótka moda. Można to zauważyć po zamieszaniu względem Lesnara i Wrestlemani. Coś go ciągnie do wrestlingu. Nie zdziwiłbym się, gdyby wszyscy z nich pokazaliby się w "kwadratowym pierścieniu".

Jak już jesteśmy w tym temacie to zdziwiłem się gdy zobaczyłem że Dos Caras (Del Rio) miał parę walk w formule MMA. I jeszcze bardziej, że walczył w masce! :D

Turniej Wagi ciężkiej Strikeforce.

Wiem że istnieje tak dyskusja tylko nikt się w niej nie wypowiedział to postanowiłem tu też ją napisać. Turniej rozpocznie się już w Lutym tego roku. Po drabince widać że jedna strona jest bardzo mocna z Overeem'em, Werdum, Fiodor i Silva. Z drugiej są Rogers, Barnett, Kharitonov i Arlovski. Tak się zastanawiam czy Strikeforce nie planuje wypromować Barnett'a bo jeśli dostanie zgodę na walki to jest faworytem do dostania się do finału. Jednak może się okazać że nie zostanie dopuszczony(3 razy został złapany na dopingu). Przecież z tej słabszej strony są podstarzali Kharitonov i Arlovski, może jeszcze Brett byłby wstanie coś wskurać. Szkoda na pewno tego że turniej nie będzie o pas Wagi ciężkiej Strikeforce, tylko zwycięzca dostanie walkę z Alistair'em o jego pas. Może również zaistnieć sytuacja że wygra go Overeem to wtedy nie będzie musiał bronić swego pasa przez najbliższy czas. Wtedy potwierdził by swoją dominacje. Niestety moje typy są właśnie takie że wygra Holender i wtedy potwierdzi swoją całkowitą dominacje. Jest jeszcze Fiodor, ale czy ja wiem czy jest w stanie coś osiągnąć jeśli w półfinale spotka się z Overeem'em? Już w pierwszej rundzie nie będzie miał łatwo bo spotka się z Antonio Silvą. Silva znany z twardej szczęki i jednym ciosem potrafi również zniszczyć chyba każdego. Ten turniej na pewno będzie największym wydarzeniem w wadze ciężkiej w tym roku, nie tylko w Strikeforce, a w całym świecie MMA. Jeszcze jedno co mi przyszło na myśl to że ten turniej jest czymś podobnym co robiło Pride. Ciekawe czy Strikeforce organizuje taki turniej jednorazowo czy będziemy mieli więcej takich emocji. Więc czekam na wasze zdanie na temat tego Turnieju.

Turniej Wagi ciężkiej Strikeforce

Temat zdecydowanie wart przedyskutowania, więc nie ma na co czekać. Trochę to odwrócę i zacznę od tego, czy Strikeforce będzie organizować więcej turnieji lub chociażby imprez tego gatunku. Chodzi mi tu o sam zbiór ogromnych gwiazd danej wagi. Jak wiadomo Fedor o ile wszystko wygra zrealizuje swoją umowę, więc chyba 3 walki... a jeżeli 4 bo nie wiem czy dobrze pamiętam to stanie w walce o pas. Tak jak napisałeś, szkoda że na szali nie ma pasa Alistaira ale w końcu może być tak że chociaż ten kto spotka się z nim w finale wykarze sięwytrwałością i mimo tego zmierzy się z nim o pas w wypadku przegranej. Drabinka wygląda naprawdę dziwnie. Powiem szczerze, że organizacja rzeczywiście chce kogoś wybić do walki z Overeemem, który mimo wszystkiego jest moim murowanym faworytem. Powiedzmy sobie szczerze, że w jego wadze chyba nikt nie dysponuje takimi umiejętnościami jak on. W turnieju jest paru doświadczonych fighterów i to oni również mogą zaszkodzić, ale posłóżą też do wybicia się innych zawodników. Tak jak chociaż wspomniany przez Kazka Barnett. Myślę, że nie będę tego bardziej rozwijał, impreza zdecydowanie na miarę najlepszej roku, ale kto wie... może jakiś odzew ze strony UFC? Jak wiemy zarząd jest bardzo agresywny i lubi pokazywać, że potrafi doskonale zmiksować zawodników i może niebawem przekonamy się czy wystosunkuje jakąś odpowiedź. Póki co wystarczy czekać, bo zdecydowanie ten turniej przyniesie nam wiele potrzebnych emocji. Osobiście lubię patrzeć, gdy Overeem walczy, ale dla dobra MMA mógłby już dostać w pierwszej walce... co ja piszę... :roll: