Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wolna Dyskusja - Audycje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Z tego co wiem to BGZ ma już konto na Twitterze, nawet ich mam w znajomych, ale chyba konto ucichło i nikt nie pisze. Może jakaś reaktywacja? Admini? :D

Osobiście uważam że to dobry pomysł.Trochę osób z BGZ ma twittka więc moża by było coś takiego zrobić.Jak by co to mógłbym takie coś prowadzić chyba że ktoś inny jest chętny :) .

Dop. Turek: Yao jesteś adminem? xD Dobra założę Twittera dzisiaj lub ewentualnie jutro, będzie on oczywiście poświęcony audycjom BGZ, wydarzeniom związanymi z nią etc.

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Turej

28

• Droopi

9

• Yao

6

• SweetChinMusic

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6

Jeszcze nie skumaliście, że jak coś jest związane z BGZ to ja to założyłem i mam hasło :P Facebook, nk, twitter, youtube, dailymotion :P No dajcie spokój.

Ale wydaje mi się, że opcja z nowym twitterem oddzielnym dla audycji jest bardziej odpowiednia.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Przed chwilką został założony oficjalny twitter naszych audycji BGZ! Będziemy was tam informować o audycjach i najbliższych wydarzeniach związanych z nimi. Zapraszać!!!

http://twitter.com/#!/BGZ_Audycje

Zbliża się weekend, więc czas na kolejną już naszą audycję, oczywiście zapraszamy do spędzenia kolejnego weekendu z Turkiem & Droopsem. Tematem audycji będzie oczywiście: WRESTLEMANIA - czyli audycja po gali. Nawiążemy także do debiutu Sin Cary, wydarzeniach z Raw oraz coś o nowy programie WWE Tough Enough! Na chwilę teraźniejszość mamy tylko jednego gościa. Jest nim El Gonzalito, ale jeden to za mało, więc jak można się połapać potrzebujemy kolejnego gościa do kompletu. Warunki jakie musi spełnić kandydat na gościa to standardowo:

- Zainstalowany i sprawnie działający program Skype

- Działający, głośny mikrofon

- Wygadany!

- i oglądał obowiązkowo WM oraz Raw i przy okazji najlepiej Tough Enough.

Zgłaszać się do Turka lub do mnie na PW! Czekamy!

A kiedy nagranie robicie? :)

Dzisiaj około 17.30. Mamy już nawet 3 gości więc poszukiwania chyba zakończone, chyba że z któremuś z gości coś wypadnie i będziemy potrzebować kogoś w zastępstwie, więc bądźcie na gg bo zawsze może się coś takiego zdarzyć, a co lepiej, jakbym potrzebował prowadzącego :D Miejmy nadzieję że nic takie się nie wydarzy i audycja bez przeszkód pojawi się dzisiaj wieczorem - WĄTPIĘ lub jutro rano - na 100% :)

___________________________________________________________________________________________________________

Teraz chcę was poprosić abyście wysyłali mi pewne rzeczy. Otóż ja nie posiadam zbyt wielu piosenek, które pasowałyby do pokładu na audycji więc proszę was, abyście mi na PW wysyłali piosenki najlepiej wraz z linkami ( najlepiej z Mediafire). Będzie to i dla was i dla mnie najlepszym rozwiązaniem, więc czekam :)

• 2 tygodnie później...

Kolejna audycja już #15 z kolei nadchodzi. O czym tym razem będziemy dyskutować? Ojj... będzie sporo ciekawych tematów do omówienia. Porozmawiamy o Indy USA, wspomnimy coś o Ultraviolencie oraz omówimy galę AAA Rey De Reyes. Doszliśmy do wniosku, że audycja będzie mogła się przeciągnąć, a to ze względu na gości, którzy napewno rozwiną nam ładnie wszystkie tematy ponieważ naprawdę znają się na rzeczy (Yao, Hayabusa oraz... a nie powiem, niespodzianka). Dlatego też mamy w planie podział całej audycji na dwie części. Pierwszą z nich wypuścimy w świat już w ten weekend, a część druga powinna pojawić się pod koniec przyszłego tygodnia, najprawdopodobniej w sobotę. Później planujemy zrobić audycję o Extreme Rules, ale to jeszcze daleka przyszłość, wiec różnie może być. W każdym razie, bądźcie przygotowani na długą, dwuczęściową audycję. Zapewniam, że będzie ona bardzo interesująca.

Mamy jeszcze jedną prośbę. Otóż chodzi o songi, które zostaną użyte jako podkład do audycji. Można wysyłać jakieś swoje ulubione piosenki etc. Na dzień dzisiejszy do najbliższej audycji potrzebujemy kawałki które charakteryzowałyby Hardcore oraz trochę meksykańskich rytmów (mogą być jakieś legendarne piosenki, Hip Hop meksykański). Wysyłać songi razem z linkami do Turka na PW. Najlepiej jakby był to zbiór paru, zapakowanych i dodany w jednym linku na serwer (najlepiej Mediafire :D).

EDIT :arrow: Dobra, chce mi się spać, więc postaram się napisać krótko, ale treściwie. Na BGZ jest zarejestrowanych jak na ten moment 10 372 użytkowników. I uwaga, uwaga, aż 2 userów skomentowało naszą ostatnią audycję. Boimy się z Turkiem żeby serwer się nie zawiesił od takiej ilości postów. A teraz na poważnie. Obliczyłem (choć nie wiem czy dobrze bo z matmy lipa), że 7 i pół usera komentuje nasze audycje. Jak na taką liczbę użytkowników to chyba mało. Dobra, możemy z Turkiem zamknąć oczy i wmawiać sobie że te 7 komentarzy to doby wynik, ale 2 komenty to już przesada. Podyskutowaliśmy przed momentem z Turkiem na GG i myślimy czy te audycje na BGZ są w ogóle potrzebne. Jeśli jest tak mało komentarzy to znaczy, że mało kto nas słucha, więc po co tracimy na to czas? Czy tak ciężko napisać, co się podobało, co nie i dać ocenę? Zobaczymy jak będzie dalej, ale jeśli nic nie pójdzie w lepszą stronę, to poważnie zastanowimy się nad dalszymi losami audycji...

Nie żebym coś do Was miał, ale tak to jest, jak się omawia sprawy znane kilku osobom :).

Dop.Turek: Nie chodzi o te audycje na temat LL, czy Indy... Chodzi nam o audycje poprzednie związane z WWE i TNA. Popatrzcie sobie na te tematy, czy tam trzeba kręcić kółeczkiem na myszce, aż się Tobie naskórek zjedzie? Właśnie... Nie mamy żadnego wpływu na waszą ilość komentarz. Nie ukrywajmy, że ja z Droopsem po prostu lubimy to robić, ale nie mamy do tego motywacji. Poza tym gdy pojawi się audycja jest pełno spamu na SB a w temacie cisza... I przykładem tego co napisałem są właśnie dwie ostatnie audycje, tak jak to Sebu napisałeś: " jak się omawia sprawy znane kilku osobom".Trudno, zobaczymy...

Musicie poprawić długość audycji, a tak właściwie to skrócić je, a wtedy obiecuje, że przesłucham każdej i każdą skomentuje.

Edytowane przez Gość
Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Myśle że ta audcyje ostatnią 15,5 nie macie co zwracać uwagi i się nie przejmować. Wszyscy mają niesmak po tej 15tej a ta przecież jest jej kontynuacją więc nie spodziewamy się po niej niczego więcej. Mi osobiście przynam że nie chciało się jej przesłuchać i raczej tego nie zrobię chyba że będę się strasznie nudził ale to jednorazowy przypoadek bo wszystkich innych słuchałem, słuchać bee no i prawię zawsze komentowałem i komentować będę. Tak więc nie przejmujcie się nieską frekwencją w tej konkretnej audycji i róbcie swoje :)

Ps.: Co myślicie żeby do dyskusji o Lockdown i odejściu Edga dodać jeszcze Draft? Nie powinno to zając bardzo dużo czasu a Edge tymbardziej szybko pójdzie raczej.

Co myślicie żeby do dyskusji o Lockdown i odejściu Edga dodać jeszcze Draft? Nie powinno to zając bardzo dużo czasu a Edge tym bardziej szybko pójdzie raczej.

Postaramy się to upchać w jednej i wyrobić się w 45 minutach :) Nie możemy tego podzielić na dwie części bo jeszcze chcemy zrobić audycje o Extreme Rules, a nie wiem czy dałbym rade wstawić np. 2 część w tygodniu tak jak stało się z 15.5 :) Zobaczymy ile nam pytań wyjdzie. Myślę że nie będziemy omawiać każdej walki, tylko wybierzemy najbardziej ssące i najlepsze :)

Ok moja skromna opinia, będzie szczera także zacisnąć zęby i czytać:

To, że jest tak mało komentarzy wynikać może z kilku powodów:

1) mało osób w ogóle słucha audycji (czy tak jest, nie wiem. Myślę, że więcej słucha niż komentuje, to na pewno).

2) mało komu chce się komentować audycje (czyli po prostu lenistwo na całego, ale to dotyczy prawie całego forum. Ludzie np. czytają dyskusje, ale nie dodadzą nic od siebie. Przeglądają newsy, ale nie skomentują, Odsłuchają audycje, ale też nic nie napiszą.

Rozumiem Waszą irytację z powodu małej ilości komentarzy. Jak sam coś zrobię na forum i mało kto odpisze też jestem wkurzony. Nie ma nic gorszego niż brak reakcji... Ten problem nie dotyczy tylko audycji, lecz leży głębiej - dotyczy całego forum tak jak już pisałem wcześniej. Ludzie po prostu nie rozumieją, że nie komentując np. audycji sprawiają, że osoby angażujące się w dany projekt tracą motywację itd.

Brak komentarzy to poważny problem, ponieważ niewiadomo co polepszyć itd.

Może powiem dlaczego ja nie komentuję.

1) nie słuchałem, bo mnie temat nie zainteresował

2) przesłuchałem kawałek a potem wyłączyłem (nuda, nie zainteresowało mnie to)

3) wkurzały mnie sprawy techniczne i wyłączyłem (niżej)

Co mogę Wam poradzić.

- uatrakcyjnijcie audycje, za dużo tam schematów, za mało ciekawych dyskusji i komentarzy.

- lepiej krótsze audycje a bardziej treściwe,

- technicznie audycje odpychają, różna głośność mikrofonów prowadzących jak i gości wkurza na maksa. Przydałyby się jakieś fajne muzyczne wstawki, dżingle etc. Trzeba to poprawić i zainwestować w dobre mikrofony. Zainwestować czas w obróbkę audycji po nagraniu.

- mniej gości na odcinek. To wcale nie uatrakcyjnia audycji. IMO.

- za mało dajecie od siebie, za mało emocji (!), te audycje, które przesłuchałem to polegały na tym, że tylko czytaliście pytania. Czasem jakiś komentarz. IMO - to słabe.

- poruszajcie tylko tematy atrakcyjne dla przeciętnego użytkownika. Gorące tematy.

Jest taka stara prawda "wyróżnij się albo zgiń".

Musicie się wyróżnić, poruszyć słuchaczy, zainteresować ich, może zszokować, zaciekawić. Po prostu zrobić coś by w końcu zaczęli słuchać audycje i zaczęli je komentować!!

Mam nadzieję, że się nie obraziliście ;)

Tak jak napisał Brem nie przejmujcie się ostatnią audycją. Ja nawet nie miałem zamiaru słuchać ostatnich dwóch audycji. Ponieważ te tematy wogóle mnie nie kręcą. I nawet wkurzyłem się gdy się dowiedziałem że te dwa odcinki będą o Indy. Osobiście słucham wszystkich audycji prócz tak jak napisałem wcześniej o Lucha i Indy. I postaram się teraz komentować wasz produkt :)

mało osób w ogóle słucha audycji (czy tak jest, nie wiem. Myślę, że więcej słucha niż komentuje, to na pewno).

No co to na pewno. Temat odwiedzany jest ponad 200 razy, więc miejmy nadzieję że odwiedzany jest w celu przesłuchania audycji. Ratingi na YT może i zachwycają, bo równają się one z liczba około 50 wyświetleń, więc mnie i Droopsa cieszy ten wynik, ponieważ jesteśmy amatorami, początkującymi na dodatek i jesteśmy zadowoleni, jednocześnie podekscytowani że słucha nas AŻ 50 osób i to możliwe że tylko na YT, a linki i wrzuta? Ciekawe... Stresu chyba już nie odczuwamy, nagraliśmy już parę audycji więc trema zawsze mija z czasem.

lepiej krótsze audycje a bardziej treściwe

Nie da się :) Musimy przyznać i chyba możemy być z tego zadowoleni, że nie tylko w pisaniu nasi użytkownicy są "wygadani", ale także, gdy dyskutują na audycji, według mnie dyskusja prawie zawsze stoi na wysokim poziomie. Staramy się skracać jak najbardziej audycje, ucinamy pytania które są słabsze od pozostałych, ale po prostu się nie da! :) Postaramy się z całych sił, aby robić je krótsze i na ciekawy temat.

technicznie audycje odpychają, różna głośność mikrofonów prowadzących jak i gości wkurza na maksa. Przydałyby się jakieś fajne muzyczne wstawki, dżingle etc. Trzeba to poprawić i zainwestować w dobre mikrofony. Zainwestować czas w obróbkę audycji po nagraniu.

W ostatnich audycjach głośność mikrofonów jest wyrównana, ponieważ trochę nad tym posiedzieliśmy, aby ustawić to jak należy. Ostatnio zauważyłem, że miałem zbyt mocno ustawioną głośność nagrywania Miks Stereo, ale obecnie ustawiłem tak, aby wszystko było jak najlepiej. A co do zainwestowania w nowe, lepsze mikrofony, to nie tylko prowadzący by musieli, ale także goście. Poza tym ja nie posiadam obecnie funduszy (czyt. 200 zł) na nowy, lepszy mikrofon, jak sytuacja finansowa wygląda u Droopsa to nie wiem.

Jeszcze podsumowując, wiem że każdy z moderatorów, globali czy adminów robią coś dla BGZ i wymaga to u jednych dużego poświęcenia u jednych mniejszego, ale jednak. Jeżeli nie chcecie komentować audycji, oki szanujemy waszą decyzję, ale postaramy się, aby zrobić jakąś ankietę czy coś aby zobaczyć ile ludzi nas słucha na dzień dzisiejszy. Będziemy to powtarzać co jakiś czas, ale o wszystkim będziecie powiadamiani na bieżąco.

@Pablo Modjo - Nie, nie obraziliśmy się, wręcz przeciwnie :)

Ja uważam że jeśli chodzi o tematykę audycji jest dobrze. Rozumiem że może większość lubi słuchać rzeczy tylko o WWE i TNA ale są na tym forum jeszcze ludzie których interesuje coś więcej. Uważam że raz w miesiącu można poświecić jedną audycję na coś spoza WWE i TNA. Rozumiem że jeśli kogoś to nie interesuje to może nie słuchać ale nie dajcie komentarzy typu: Po co o Indy kiedy może być o Lockdown. Szanujmy się nawzajem i swoje upodobania. Ja nikomu nie odmawiam oglądania TNA mimo że sam go nie oglądam bo po prostu nie lubię. Audycji o Lucha i Indy słucham z zaciekawieniem bo jest to dla mnie nowy temat a z audycji można dowiedzieć się bardzo dużo. Moim zdaniem jeśli chodzi o tematy na które robione są audycje to nie powinno być żadnych zmian. Co do organizacji i urozmaiceń pablo opisał to bardziej szczegółowo.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Dobra teraz tak z innej półki, czyli na inny temat. Otóż dzisiaj miała zostać nagrana audycja o LockDown oraz wspomienie kariery Edge'a ale niestety nie zostanie ona nagrana. Jest wiele powodów, pozwolę sobie je przytoczyć:

- Większość użytkowników wyjeżdża do rodziny na święta i mało by nas przesłuchało

- My jako prowadzący nie mamy za bardzo czasu na nagrywanie

- Trwają przygotowania do świąt więc trzeba coś pomóc

- Goście nie dali rady (nic się nie stało, rozumiemy)

- Każdy chce się cieszyć radością Świąt Wielkiej Nocy ;)

Jak więc widzicie dużo jest powodów, dlatego odpuścimy sobie dzisiaj i nagramy ją dopiero po świętach, może połączymy z Extreme Rules? Zobaczymy. Tak więc, wesołego jajka i do usłyszenia :)