Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Smackdown 07/01/2011 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Dark Match:

Percy Watson pokonał Chavo Guerrero.

1 Match

World Heavyweight Championship Last Man Standing Match

Edge© pokonał Kane'a

2 Match

Intercontinental Championship Match

Kofi Kingston pokonał Dolph'a Ziggler'a©

Nowy Intercontinental Champion: KOFI KINGSTON!!!

3 Match

#1 Contendership for WHC Title Fatal 4 Way Match

Dolph Ziggler pokonał Drew McIntyre'a, Cody'ego Rhodes'a & Big Show'a

4 Match

Michelle McCool pokonała Kelly Kelly

5 Match

2 Out Of 3 Falls Match

Alberto Del Rio pokonał Rey'a Mysterio

dop Pro: Mały spoiler związany z Nexusem.

Podobno (według newslettera WNW) podczas tapingu pojawił się Wade prawdopodobnie z jakimś programem z Big Showem. Możliwe, iż wystąpi również CM Punk... informacja niepewna :P

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Droopi

1

• Hacjend

1

• Kotleten

1

• Nathan1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Stek was wita i stek was zaprasza na jedyny, niepowtarzalny i olśniewający raport z pierwszego Smackdown w tym roku. Dziś czeka nas Last Man Standing Match pomiędzy Edgem a Kanem o pas WHC. Zobaczymy również 2 Out of 3 Falls Match pomiędzy Reyem Mysterio i Alberto Del Rio.

Walka nr 1

World Hevyweight Championship

Last Man Standing Match

Edge © - Kane

Od ataku zaczął Edge wymierzając ciosy, ale Kane nagle wykonał mu Irish Weap w narożnik i zaraz po tym Corner Clothesline. Kane atakował rywala w narożniku i dołożył niski Dropkick. Edge wstał na 2. Rated R Superstar uwolnił się spod defensywy wymierzając Swinning Neckbraker. Obaj wstali na 2. Edge wziął rozbieg, ale otrzymał Sidewalk Slam. Tym razem to Kane wziął rozbieg, ale Edge schylił się i Kane "opuścił" ring. Edge dołożył Baseball Slide i Spear, po którym Kane wylądował na barierkach. Kane wstał na 5. Edge wyszedł za nim poza ring, ale tam został powalony potężnym podbródkowym. Następnie Kane wrzucił Edge'a na barierkę, lecz ten wstał na 5. Kane atakował Edge'a przy barierkach, ale Edge przeszedł do ofensywy również wymierzając ciosy i obaj panowie (plus sędzia) poruszali się coraz bardziej w głąb budynku. Na zmianę obaj się atakowali, aż w końcu znaleźli się na widowni. Kane szykował się na Chokeslam, ale Edge nie dał się i znów tylko posuwali się po całym budynku. Mistrz świata wagi ciężkiej rzucił Kanem o ścianę, ale ten wstał na 6. Edge do niego podszedł, ale ten uderzył go śmietnikiem. Później Kane wpadł na niezły pomysł :) Wygonił inwalidę z wózka i chciał zrzucić Edge'a ze schodów (rewanż za kukłę Paula?). Kane już wziął rozbieg, ale Edge zeskoczył z wózka i sam wózek poleciał na dół. Edge dołożył Big Boot, ale Kane wstał na 5. Wracamy po reklamach. Kane i Edge przeważali na zmianę, ale wrócili w okolice ringu i byli w pobliżu stołu komentatorskiego. Kane zrobił "czystkę" stołu, ale Edge wykonał mu Irish Weap w schodki. Kane wstał na 8. Edge wrzucił go na ring, ale Kane uderzył go w powietrzu, gdy Rated R Superstar skakał z trzeciej liny. Kane dołożył Body Slam, ale Edge uniknął Flying Clothesline'u i wykonał Edgecuttion! Kane wstał na 7, a Edge na 6. Big Red Monster jednak nie czekał i z zaskoczenia wymierzył obecnemu mistrzowi Chokeslam! Edge jednak wstał na 8.5!!! Edge wypadł z ringu, a tam był desperacko atakowany przez Kane'a. W końcu jednak Rated R Superstar skontrował Body Slam na schodki i wykonał Edge O' Matic na schodki! Edge wstał na 7, a Kane wstał na 9!!! Mistrz WHC szykował się na Spear, ale został powalony Big Bootem. Edge wstał na 8, ale zaraz potem otrzymał Chokeslam na stół komentatorski!!! Edge wstaje na 9 i pół!!! Kane już nie wiedział, co ma zrobić. Wrzucił Edge'a a ring, a po chwili to samo zrobił z trzema krzesłami. Big Red Monster stał na trzeciej linie z krzesłem, ale Edge doskoczył do niego i uderzył go innym krzesłem! Kane spadł z narożnika, ale podniósł się na 3. Zaraz po tym, jednak został uderzony krzesłem w nogę. Kane obolały otrzymał na dodatek Spear, ale jednak Edge nie chciał już teraz odliczyć Kane'a i uderzył jego nogę jeszcze raz krzesłem. Sędzia odliczał, a Kane był już przy linach, jednak nie dał rady się podnieść ze względu na nogę i sędzia doliczył do 10!!! Edge borni pas mistrzowski wagi ciężkiej!

Zwycięzca: Edge przez odliczenie; Edge jest dalej mistrzem świata wagi ciężkiej

Komentatorzy musieli od teraz komentować bez stołu komentatorskiego.

Walka nr 2

Intercontinental Championship

Dolph Ziggler © (w. Vickie Guerrero) - Kofi Kingston

Przed walką zostało przypomniane, kiedy to Dolph Ziggler wygrał Triple Threat Match i obronił pas IC.

Wściekle do ataku ruszył Kofi, ale w końcu nadział się na Big Boot od Dolpha w narożniku. Kofi jednak uniknął szarży w narożniku i kopnął Zigglera, ale jednak Kingston nie trafił Cross Body z trzeciej liny. Od tego momentu Dolph przejął panowanie w ringu, ale wymierzał jedyną akcją, którą wykonał oprócz duszeń był Neckbraker. Po jakimś czasie Kofi uniknął Corner Splashu i przeszedł do ataku, lecz Dolph skontrował SOS na Roullup i uzyskał 2 count. Kofi jednak wykonał Clothesline i po chwili Boom Drop i wiadomo, że szykowało się nam Trouble in Paradise. Ziggler uniknął tego i założył Sleeper Hold, lecz Kingston w końcu uwolnił się i wymierzył Stunner. Po chwili Kofi wymierzył SOS, lecz tylko 2 count. Ghańczyk wszedł na trzecią linę, lecz Dolph do niego doskoczył z zamiarem wykonania Superplexu. Kofi zablokował to i wymierzył Front Suplex, a następnie Cross Body z trzeciej liny i uzyskał 3 count! Mamy nowego mistrza interkontynentalnego!

Zwycięzca: Kofi Kingston przez Pinfall; Kofi Kingston jest nowym mistrzem interkontynentalnym!

Jeśli liczyć sytuację z listem Vince McMahona do Teddy'ego Longa i sprawę z Drew McIntyre, to Kofi jest mistrzem IC po raz trzeci.

Po walce Ziggler zaatakował Kofiego i wykonał mu Zig Zag! Vickie powiedziała, że Teddy Long jest dziś nieobecny, więc to ona tu rządzi. Dlatego odbędzie się rewanż i to w tej chwili!

Walka nr 3

Intercontinental Championship

Kofi Kingston © - Dolph Ziggler

Od ataku zaczął Ziggler. Choć nie trafił szarżą w rogu, to i tak nie miał problemu z okładaniem Kingstona. Gdy go podnosił, ten z zaskoczenia wykonał Trouble in Paradise i znów wygrał!

Zwycięzca: Kofi Kingston przez Pinfall; Kofi Kingston jest nadal mistrzem interkontynentalnym

Na backstage'u Ziggler był zły na Vickie, że zorganizowała rewanż zaraz po walce. Vickie nie chciała, aby Dolph mówił do niej tym tonem i mówiła, że to nie jej wina, że Ziggler przegrał znowu. Dodała, że Ziggler jest dwukrotnym przegranym. Dolph powiedział, że Vickie traci chłopaka i odszedł, a Vickie zaczęła krzyczeć.

Komentatorzy dalej bez stołu.

Zostało przypomniane ostatnie RAW.

Na backstage'u Drew McIntyre zaczepił Kelly Kelly. Nie rozumiałem, co mówi (:)), ale podrywał Kelly Kelly.

Walka nr 4

Triple Threat #1 Contender Match

The Big Show - Drew McIntyre - Cody Rhodes

Zwycięzca zmierzy się z Edgem o pas WHC na Royal Rumble. EXCUSE ME!!! Vickie Guerrero powiedziała, że od teraz jest to Fatal 4 Way Match, a czwartym zawodnikiem będzie Dolph Ziggler!

Walka nr 4

Fatal 4 Way #1 Contender Match

The Big Show - Drew McIntyre - Dolph Ziggler - Cody Rhodes

Przez dłuższą część walki niezmiennie przeważał Big Show. W końcu jednak McIntyre uwolnił się spod Body Slamu za ringiem i popchnął olbrzyma na metalowy słupek. Następnie cała trójka wepchnęła Showa w barierkę, która uległa zniszczeniu. Wracamy po reklamach. W ringu Rhodes przeważał nad Zigglerem, ale gdy był na trzeciej linie, pojawił się McIntyre, który zepchnął Cody'ego prosto za ring na Big Showa. Drew atakował Zigglera przez jakiś czas, ale na ring wrócił Rhodes, który zaatakował Drewa i Clotheslinem pozbył się go z ringu. W ringu mieliśmy wymianę ciosów pomiędzy Dolphem i Codym. Było wyrównanie, więc Drew wrócił na ring i powalił ich obu Double Clotheslinem. McIntyre widział, że Big Show wstaje, więc poszedł za liny i chciał powalić go Big Bootem, ale Show złapał jego nogę i strącił go z krawędzi ringu. W ringu znów mieliśmy dominację olbrzyma, ale została ona przerwana, ponieważ zaatakował go Wade Barrett!!! Wade po chwili ataku opuścił ring, a tam Rhodes wykonał Big Showowi Flying Chuck Kick. 2 count. Rhodes opuścił ring, a Ziggler wszedł tam i wykonał olbrzymowi Zig Zag, lecz tylko 2 count! Następnie McIntyre na ringu wykonał Showowi Future Shock DDT, ale też to było za mało! 2 count! Drew był zdziwiony i chciał skoczyć na Showa, ale ten go złapał i wyrzucił z ringu. W ringu natomiast byli Ziggler, Rhodes i Show. Dolph chciał, aby razem z Codym zajęli się Showem, lecz nagle od tyłu wykonał mu Zig Zag! 3 count dla Dolpha i mamy pretendenta!

Zwycięzca: Dolph Ziggler przez Pinfall; Dolph Ziggler będzie walczył z Edgem na Royal Rumble

Chyba Ziggler wrócił do Vickusi.

Walka nr 5

Michelle McCool (w. Layla) - Kelly Kelly

Walka strasznie nudna, więc przejdę do przodu o jakieś dwie minuty. McCool chciała wykonać Faithbraker, lecz otrzymała Hurricanrana. Kelly Kelly chciała wykonać Leg Scissors, lecz jej uwagę odwróciła Layla, co wykorzystała McCool wykonując Faithbraker i odliczając rywalkę do trzech.

Zwyciężczyni: Michelle McCool

Po walce LayCool zaatakowały Kelly Kelly. Jeszcze coś do niej mówiły, lecz na ring przyszedł Drew McIntyre i kazał wynosić im się z ringu.

Walka nr 6

2 Out Of 3 Falls Match

Rey Mysterio - Alberto Del Rio (w. Ricardo Rodriguez)

Jeśli ktoś nie wie, na czym polega ten rodzaj walki to wyjaśniam. Trzeba zdobyć dwa punkty poprzez Pinfall, Submission, DQ, lub wyliczenie poza ringowe. Del Rio przed walką mówił o ostatnim RAW oraz zapowiedział, że zniszczy Reya Mysterio.

Od ataku zaczął Del Rio. Nie trwało to jednak długo. Mysterio wykonał Big Boot w narożniku i za pomocą Hurricanrany posłał Alberto na liny, Chciał wykonać 619, ale Del Rio uniknął tego.Alberto nie czekał długo i założył Cross Armbraker, przez co Rey musiał odklepać! Alberto Del Rio 1-0 Rey Mysterio Wracamy po reklamach. W ringu Del Rio przeważał nad Reyem i wykonał mu ładny Backbraker. Mysterio wykonał jednak Big Boot w rogu i uniknął Backbrakeru, lecz i tak został wyrzucony z ringu. Rey wrócił jednak szybko na ring i powalił Alberto za pomocą Hurricanrany. Następnie łokieć w narożniku, lecz po chwili Del Rio ponownie założył Cross Armbraker! Rey szybko to jednak skontrował na Roullup i tylko 2 count. Mysterio podcięciem posłał rywala na liny i chciał mu wykonać 619, lecz Del Rio chciał wykonać Clothesline i jemu też się nie udało. Mysterio wykonał połączone Hurricanrana z DDT i uzyskał 3 count! Alberto Del Rio 1-1 Rey Mysterio Wracamy po reklamach. W ringu Del Rio atakował Reya, ale nie udało mu się wygrać. Mysterio zepchnął Del Rio z narożnika i dołożył Headbutt w powietrzu, lecz tylko 2 count. Rey uniknął Clothesline'u i wykonał Cross Body z drugiej liny, ale też 2 count. Del Rio z zaskoczenia wykonał Armbar DDT, lecz tylko 2 count. Tym razem to Rey wykonał ładne DDT, lecz też 2 count. Mysterio wszedł na trzecią linę, ale Del Rio rzucił się na liny i Rey zawisł do góry nogami na narożniku. Alberto chciał wykonać Superplex, lecz Mysterio zrzucił go tak, że Del Rio wypadł z ringu. Del Rio znalazł się między słupkiem i narożnikiem i tam otrzymał 619! Ricardo Rodriguez pomógł wstać Alberto, lecz Mysterio skoczył na nich. Rey wrzucił Alberto na ring i sam chciał wejść, lecz Rodriguez złapał go za nogę i sędzia doliczył do 10!!! Alberto Del Rio 2-1 Rey Mysterio

Zwycięzca: Alberto Del Rio z wynikiem 2-1

Po walce Del Rio stał na rampie, a Mysterio zaatakował Rodrigueza! Alberto tylko patrzył, jak jego przyjaciel otrzymuje 619 i Splash. Na tym kończymy Smackdown. Za tydzień czeka nas pojedynek Wade Barrett - The Big Show!

Dzięki steken za raporcik.

A więc zaczynamy SmackDwon, które z zapowiedzi wydawało się bardzo ciekawe. Od razu na pierwszy ogień walka o pas wagi ciężkiej. Walka nr 1: Edge � vs Kane - WHC Last Man Standing Match. Bardzo fajna walka. Dużo się działo. Bardzo dobrze, że wygrał Edge, chociaż mogliśmy się tego spodziewać. Mam nadzieję, że feud pomiędzy tymi dwoma zawodnikami już się skończy, bo mi szczerze mówiąc już się znudził i czekam na coś nowego jeśli chodzi o pas wagi ciężkiej. Mam nadzieję, że będzie chociaż tak samo ciekawy jak był ten. Kane dostałe speara, po którym wszyscy się spodziewali, że czerwony potwór już nie wstanie, ale Edge jeszcze dla pewności poobijał nogę Kaneowi. Jest to bardzo dobra strategia na takich olbrzymów, bo nogi podtrzymują ich cały ciężar. Ładne zwycięstwo. A więc SD zaczęło się bardzo dobrze. I od razu przechodzimy do drugiego pojedynku. Walka nr 2: Dolph Ziggler � (w/ Vickie Guerrero) vs Kofi Kingston - Intercontinental Championship Match. Walka nawet dobra. Widać było że Kofi jest wkurzony. Bardzo się zdziwiłem, że to właśnie on wygrał. Myślałem że wygra Ziggler - byłem wręcz tego pewien. Potem nieoczekiwanie dowiadujemy się, że Vicki zarządza walkę rewanżową i to w tej chwili. A więc czas na trzeci pojedynek. Walka nr 3: Dolph Ziggler (w/ Vickie Guerrero) vs Kofi Kingston � - Intercontinental Championship Match. Szybko i podstępnie. Nie ma więcej po pisać. Można to potraktować, jako kontynuację poprzedniej walki. Czas na kolejną walkę. Walka nr 4: "Dashing" Cody Rhodes vs Big Show vs Drew McIntyre vs Dolph Ziggler (w/ Vickie Guerrero) - Fatal Four Way WHC #1 Contender match. Na początek zdecydowana dominacja Big Showa. Widać, że sobie z nim nie radzili. Na SmackDown wpada Wade Barrett i atakuje Showa. Tu moje wielkie zdziwienie. Pewnie zostanie przedraftowany na niebieską galę. Ostatecznie walkę wygrywa Ziggler. Teraz już wiadomo dlaczego straciła pas interkontynentalny. Na pewno będzie się działo na Royal Rumble w starciu z Edgem. Już się mogę się doczekać tej gali PPV. Ziggler znakomicie wykorzystał sytuację, nabierając dashinga i wymierzając mu zig- zag. Świetnie przeprowadzona manipulacja. Ogólnie nawet fajna walka. Walka nr 5: Michelle McCool (w/ Layla) vs Kelly Kelly. Tu już zdecydowanie gorzej. Krótko i słabo. Nie ma co więcej pisać - divy się nie popisały. Kolejny pojedynek. Walka nr 6: Alberto Del Rio vs Rey Mysterio - 2 out of 3 falls match. Bardzo się cieszę że wygrał Alberto Del Rio ! Mam nadzieję że to tylko nie jest chwilowe i że będzie wygrywał dalsze feudy z Mysterio. Walka bardzo dobra. Szybkie tempo. Zdecydowanie podnosi poziom SmackDown. Trzeba przyznać że do wygranej Alberto przyczynił się Rodriquez, ale kto powiedział, że życie jest sprawiedliwe. Jestem SmackDown mile zaskoczony. Pod względem walk i pod względem wygranych. jestem ciekawy walki za tydzień. Wade vs. Big Show. Ciekawy jestem kto wygra i jak potoczy się dalej sytuacja. Czyżby feud na dłuższy czas ? Tego dopiero się dowiemy.

Ogólnie niebieska gala bardzo fajna. Moja ocena to 8,5/10

Edytowane przez Gość
lig48.jpg

Gala zaczęła się od mocnego uderzenia bowiem openerem Smackdown był pojedynek Edge vs Kane o pas wagi ciężkiej. Miałem nadzieję że zobaczę niezłą walkę bo w końcu zawodnicy walczyli w Last Man Standing Matchu. Bardzo lubię tę stypulację, więc byłem przygotowany na spore emocje. Mimo tego, iż zwycięstwo Edge'a było pewne, to walka była interesująca. Pobiegali sobie chłopcy troszkę po hali, rozwalili stół komentatorski i ogólne wyszło spoko. Troszkę jednak zawiodłem się na końcówce bo myślałem że Kane wstanie, a tu klapa. Mogli wymyśleć lepsze zakończenie, ale jak już mówiłem, walka była przyzwoita.

Następny pojedynek toczył się z kolei o pas Interkontynentalny. Tutaj niby sprawa była otwarta, ale niespodziewałem się jednak że Kofi opuści halę z tytułem na ramieniu. Pojedynek również nie przynudzał, był całkiem, całkiem. Vickie załatwiła Dolphowi szybciutko rewanż, ale Kingston w kilka sekund zdołał obronić świeżo zdobyty tytuł.

Nadszedł czas na Triple Threat Match o pretendenta do WHC Title. Zza kulis jednak wyłoniła się Vickie, która wkręciła w walkę Zigglera. Już wcześniej słyszałem jaki był wynik tej walki, ale gdybym tego nie wiedział, to w sumie nie trudno byłoby się domyślić. Teraz jest to zrozumiałe dlaczego mieliśmy wcześniej tak szybki rewanż o IC Title. Walka była dosyć przeciętna ponieważ Drew nic nie pokazał, Cody również... Dolphowi dano niewiele czasu, a Big Show radził sobie całkiem dobrze. Oczywiście strasznie cieszę się z tego że Dolph wreszcie dostanie title shota o pas wagi ciężkiej. Komu jak komu, ale jemu naprawdę się to należało. Liczę na dobry feud z Edgem bo tytułu jednak tak szybko chyba nie zdobędzie. Będzie miał jednak kolejną szansę na wykazanie się i udowodnienie zarządowi że jest wart bycia w main evencie. Oby dali mu trochę pogadać, żeby Vickie nie gadała za niego wszystkich kwestii. Myślę że jednak spisze się i push dla tego pana nadal będzie kontynuowany.

Walka kobiet tradycyjnie niczym nie zachwyciła. Kelly spaprała jak zwykle akcje, ale jak wiemy w WWE liczy się tylko fajna dupa i cycki. Po zakończeniu pojedynku LayCool zaatakowały Kelly, a z pomocą przybył Drew. Widać już wyraźnie że zaczyna przechodzić face turn. Ale Tiffany będzie wkurzona :D. Tuptuś jak dojdzie do rozwodu to masz szanse :P.

Najwyższy czas na main event. Niestety cholernie zawiodłem się na tej walce. Liczyłem na długi i stosunkowo dobry pojedynek. No cóż trochę szkoda, ale jakoś przeżyjemy. Przynajmniej ucieszył mnie fakt iż zwycięstwo odniósł Alberto. Miałem cichą nadzieję że Ricardo pierdyknie w dziób Reya, ale tak się nie stało. Trochę szkoda... Ogólnie Smackdown wyszedł bardzo dobrze, jak mówiłem szkoda mi było tego main eventu, ale zdarza się.

Steken, dzięki za raport. Jest naprawdę dobry, ja pisałem chyba bardziej szczegółowo, ale każdy robi to inaczej i nie ma się co czepiać. Mam nadzieję że nadal bedziesz wstawiał raporty bo naprawdę dobrze Ci to wychodzi i szacun :t_up: .