Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WFC 1: Two Worlds

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wfc.png

Fajerwerki, muzyka, krzyki fanów – tak, pierwsza gala w histori WFC rozpoczyna się!

Joe Rogan: Witamy państwa w tej jakże wielkiej chwili! Jesteście państwo świadkami ogromnego wydarzenia, albowiem World Fighting Championship rozpoczyna dziś swoją działalność pierwszą, długo oczekiwaną galą!

Joey Styles: Kłaniają się państwu – Joey Styles…

Joe Rogan: … i Joe Rogan!

Joey Styles: Dzisiejsza gala będzie w całości poświęcona walkom turniejowym o pasy różnych wag, na main event została wybrana walka Fiodor Emalienko vs Cain Valazquez – to półfinal turnieju o pas wagi ciężkiej!

Joe Rogan: Tak, emocje będą dziś wielkie! Lecz najpierw chcemy poinformować państwa o nie wielkiej zmianie w karcie, albowiem zarząd zadecydował że dojdzie do zamienienia zawodników w walkach o pas Welterweight, ponieważ…

Joey Styles: BJ Penn zawalczy z Jake’m Shelds’em, a Amir Sadollah z Gregores’em St.Pierre. Przepraszamy, i zapraszamy na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru!

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Welterweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 170 lb, Jake Shieldssssssss!!!

Jake-Shields02.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawej, ważący 170 lb, BJ Pennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

BJ-Penn-vs.-Diego-Sanchez-Video.jpg

Joe Rogan: Powiedzmy szczerze ta walka ma jednego faworyta ,a jest nim BJ Penn. Shields może i nie przegrał walki od ponad 5 lat ,ale nie walczył z zawodnikami klasy BJ.

Joey Styles: Sport jest nie przewidywalny. Jake ma pewne braki stójce, ale jeśli walka zejdzie na matę to tam Shields ma chyba przewagę nad Penn’em, ale przekonamy się o tym w ringu, bo czas już zacząć!

RUNDA 1

Gong! Jake wygląda na mocno skoncentrowanego, a BJ wygląda na bardzo pewnego siebie. Przybili sobie nawzajem rękawicami i teraz już na dobre zaczyna się walka. BJ próbuje okopać wykroczną nogę Jake’a ,ale ten próbuje skrócić dystans. BJ w ogóle nie trzyma gardy jest chyba, aż za pewny siebie. Jake rusza z akcją na początek zamarkował cios sierpem i BJ się uchylił i w tym momencie Jake chciał wykonać cios kolanem ,ale BJ zorientował się o co chodzi i odskoczył. BJ na razie ciągle nie wchodzi w wymiany z Jake’m. Jake ponownie próbuje ,ale tym razem zaczyna potężnym prawym prostym który przechodzi przez gardę BJ i po tym ciosie Penn mocna się chwieje ,a Jake idzie z serią na przemian prawy sierpowy i lewy, a większość z tych cisów dochodzi celu, jednak Penn ciągle stoi na nogach. Jake próbuje sprowadzić BJ do parteru ,ale ten staje w rozkroku, oparty o klatkę. Jake schyla się, ale w tym momencie dostaje dwa kolana na głowę i jeszcze nadziewa się na prawego prostego i pada na matę. BJ szybko przechodzi do parteru i zaczyna obijać Jake w do siadzie ,kilka potężnych ciosów ląduje na szczęce Jake ,ale wytrzymuje i czeka na swoją okazje i kiedy ona się nadarza to Jake przekręca się i zakłada Kimure ,ale na początek długo ją wyciąga. W momencie gdy BJ chciał się poddać to bije gong i to oznacza, że BJ został uratowany.

Joe Rogan: BJ miał bardzo duże problemy z Shields’em. Byłem bardzo zdziwiony, ale BJ wygląda na to że zlekceważył swojego przeciwnika. Jedynie gong go uratował przed przegraną.

Joey Styles: Widać że Jake dobrze się przygotował do tej walki i widać że poprawił swoją stójkę. Czas na drugą rundę ,jestem ciekaw czy w niej też nas czekają takie emocje jak w pierwszej.

RUNDA 2

Gong! BJ po pierwszej rundzie jest mocno rozbity, a Shields wygląda jak przed pierwszą rundą. Stuknięcie rękawicami i koniec tych przyjemności. BJ podobnie jak w pierwszym starciu, okopuje nogę wykroczną. Teraz jednak widać że Jake odczuwa te ciosy i próbuje sprowadzić rywala do parteru, ale BJ mocno stoi na nogach. BJ znów wyprowadza dwa kolana na brzuch Jake, a ten puszcza przeciwnika w obawie przed nokautem. BJ teraz wchodzi w wymianę z Jake’m. Jake wyprowadza praw sierpowy, ale ten cios nie dochodzi celu. BJ się uchylił i zadał dwa bardzo mocne ciosy na żebra, a Shields widać to odczuł i jest lekko przygarbiony, a na jego twarzy widać grymas bólu. Jake próbuje sprowadzić BJ ponownie do parteru, ale obaj zderzają się głowami i głowa BJ zaczyna krwawić. Sędzie wzywa na ring lekarza ,który tamuje krwawienie. Po chwili znów sędzia pozwala walczyć. Jake na początek przeprosił za to uderzenie. Walka wraca do normalności, ale pozostało mało czasu dokładnie 10 sekund. BJ wyprowadza lewy prosty, który rozbija gardę, a następnie wykonuje High Kick’a, po którym Jake pada na matę, jednak słychać gong i teraz to Shields’a ratuje gong.

Joe Rogan: Teraz wszystko wraca do normy. Jednak dziś ten gong ratuje tych dwóch zawodników. Jednak mamy już dwie bardzo dobre rundy tej walki za sobą.

Joey Styles: Tak teraz czas na tę decydującą, bo jak na razie widzę remis bo pierwsza runda wygrana przez Shields’a, a w drugiej to BJ przeważał. Więc czas na decydujące starcie.

RUNDA 3

Gong! Tradycyjne stuknięcie rękawicami i czas zacząć ostatnie starcie. BJ chyba zmienił taktykę i chce wygrać przed czasem. Penn rusza z serią, prawy sierp i lewy sierp, a to wszystko wykończa prawym prostym, który zwala z nóg Shields’a. BJ szybko zaczyna obijać swojego przeciwnika, prawy z góry po kilku takich ciosach, Jake pociął jedną nogę BJ i ten z dużo siłą spada na matę. Jake szybko przechodzi do dosiadu i kilka ciosów w twarz po czym BJ zakrywa rękami się by nie oberwać po raz kolejny. BJ się przekręca na plecy ,ale Jake ma plecy BJ i zapił duszenie zza pleców, a teraz przekręca go na plecy. BJ długo wytrzymuje to duszenie, a po chwili puszcza z braku sił. Walka wraca do stójki, ale obaj zawodnicy są bardzo zmęczeni, jednak BJ znajduje trochę sił, markuje lewy prosty, a to była zmyłka by mógł potężnie kopnąć w nogę wykroczną Jake, ten cios był taki silny że Shields padł na matę i teraz BJ próbuje skończyć tą walkę, kilka cisów młotkowych. Sędzia nadal nie kończy tej walki, a to z powodu że Jake ciągle stara się odpowiadać. BJ jest chyba trochę bez rady i przechodzi do pozycji bocznej z której zakłada Armbar’a i trzyma chwilę, ale Jake się uwalnia. Gong!!! Koniec walki, zadecydują sędziowie.

Joey Styles: BJ Penn w ostatnim starciu chyba przechylił szalę na swoją stronę. Pokazał że potrafi wyjść z każdej opresji.

Joe Rogan: Werdykt sędziów dopiero z chwilę więc jeszcze nie przesądzaj, ale jeśli ja miałbym punktować to dla BJ Penn’a dwie rundy. Bryan Buffer już jest gotów ogłosić werdykt posłuchajmy.

Bryan Buffer: Panie i panowie są znane wynik walki. Sędziowie punktowali następująco, Sędzia nr.1 29:28 dla BJ Penn’a ,sędzia nr.2 30:30, ostatni sędzia 30:27 dla BJ’a Penn’a. Zwycięzcą walki zostaje BJ Pennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

wywiad po walce...

Arianny Celeste: BJ jak odczucia po walce?

BJ Penn: Jestem bardzo zmęczony, lecz zadowolony że pokonałem tak dobrze dysponowanego przeciwnika jakim był dziś Jake.

Arianny Celeste: Byłeś faworytem tej walki, ale na początku Jake zasypał cię gradem cisów, które mogły nawet zakończyć tą walkę. Czemu tak się stało?

BJ Penn: Jake bardzo dobrze przygotował się na tą walkę i chyba ja też byłem za bardzo wyluzowany.

Arianny Celeste: Dobrze już nie będę cię pytaniami bo jesteś na pewno zmęczony po tak wyczerpującej walce. Może chciałbyś jeszcze kilka słów do fanów lub rodziny?

BJ Penn: Chciałbym powiedzieć że teraz najbliższe dwa tygodnie spędzę z żoną i córką bo przez przygotowania miałem bardzo mało dla nich czasu. Dziękuje wszystkim fanom za ten super doping.

Na ekranie widzimy rozgrzewającego się Gregores'a St.Pierre...

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na kolejną walkę dzisiejszego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Welterweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 170 lb, Amir Sadollahhhhhhhh!!!

amir.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawej, ważący 170 lb, Georges St.Piereeeeeeeeeeee!!!

georges_st_pierre2.jpg

Joe Rogan: W tej walce już wolę nie typować zwycięzcy bo po pierwszej walce ledwo moja teoria się sprawdziła. GSP jest gwiazdą w MMA, a Amir dopiero wchodzi do tego świata.

Joey Styles: Zgadzam się z tobą GSP w swojej kategorii wagowej w UFC nie miał sobie równych, ale w WFC może znajdzie równorzędnego rywala. BJ Penn już czeka na jednego z nich. Czas się przenieść do oktagonu!

RUNDA 1

Gong! Obaj zawodnicy są bardzo skoncentrowani. Na początek przywitanie i czas zacząć drugi półfinał. Amir zaczyna od dwóch Low Kicków ,ale GSP je blokuje. GSP wychodzi następnie z lewym sierpem, ale Sadollah się uchyla i kontruje mocnym ciosem w żebra, aż GSP się zachwiał, ale szybko złapał równowagę. Sadollah próbuje sprowadzić do parteru Kanadyjczyka, ale GSP dobrze z tego wybrnął trzema ciosami w brzuch, Amir musiał puścić. GSP próbuje Backfist’a, ale Sadollah przyjmuje ten cios na gardę i kopie GSP w żebra, GSP odczuł ten cios widać grymas na jego twarzy. Amir zobaczył chwilę słabości i sprowadza GSP do parteru. Amir ma pozycje boczną i obija ponownie żebra GSP, a ten cierpi jednak gdy sędzia pyta się go czy jest w stanie walczyć on się nie poddaje. Amir przechodzi do pełnego dosiadu i stara się zakończyć tą walkę młotkami, jednak GSP blokuje mu ręce. Długo się nic nie dzieje i sędzia podnosi walkę do stójki. Amir ponownie kopie po żebrach GSP, ale ten to przyjmuję z niewielkim grymasem i sam odpowiada prawym sierpem i lewym prostym, które rozbija gardę Sadollah’a i w tym momencie słychać Gong!!

Joey Styles: W tej walce na razie nic nie wiadomo. Kiedy wydawało nam się że GSP skończy walkę to Sadollah się budził i na odwrót. W drugiej rundzie może zdarzyć się wszystko.

Joe Rogan: Jestem pod dużym wrażeniem i to co mówisz to prawda, ale nawet w parterze GSP nie jest lepszy od Sadollah’a nawet odwrotnie. Czas na rundę drugą w której na pewno nie zabraknie emocji.

RUNDA 2

Gong! Klepnięcie rękawicami i czas na początek. GSP podczas przerwy miał przykładany lód do obolałych żeber. GSP jednak chce chyba pokazać, że nie jest tak poważna kontuzja by nie móc walczyć, wychodzi z serią na początek prawy prosty, ale na gardę przyjmuję go Amir, jednak już lewy podbródkowy dochodzi celu i Sadollah jest już chyba w świecie GSP. St. Pierre widząc że rywal nie trzyma gardy wykonuje Flying Knee i Sadollah pada na matę. Sędzia kończy walkę bo Amir stracił przytomność.

Joe Rogan: Amir niestety poczuł się za pewnie, ale na jego pocieszenie nie jest pierwszym który tak zrobił z GSP. GSP wykorzysta każdą nieuwagę przeciwnika.

Joey Styles: Ten chłopak nie przestaje mnie zadziwiać, już mówiłem że bardziej wszechstronnym nie można być, a on ciągle pogłębia nowe tajniki MMA.

Bryan Buffer: Panie i panowie zwycięzcą na skutek TKO i pretendentem do pas Welterweight Championship zostaje Georges St.Pierreeeeeeeeeeeeeeee!!!

wywiad po walce...

Arianny Celeste: GSP wygrałeś szybko tą walkę i wyglądasz na nie zmęczonego. Jak się czujesz to pierwszym pojedynku w WFC?

Georges St.Pierre: WFC to coś nie powtarzalnego ponieważ połączyło wszystkie najlepsze federacje i zebrało najlepszych zawodników z świata MMA. Co do samej walki to jednak Amir sprawił mi trochę problemów, jednak wykorzystałem jego błąd i wygrałem, z czego niezmiernie się cieszę.

Arianny Celeste: Widzę że chciałbyś już odpocząć. To może jeszcze kilka słów o twoim przeciwniku w finale o pas wagi półśredniej, BJ Penn’ie?

Georges St.Pierre: Z BJ spotkam się nie po raz pierwszy i gwarantuję że zrobię wszystko by go pokonać, choć wiem że to nie będzie łatwe. Fani dają też dużo temu show i dzięki ich dopingowi WFC jest najlepsze. Dzięki wam za to i uciekam do szatni.

Reklamy...

Bryan Buffer: Paaaaaaaanieeeee i paaaaanooowieeeee! Czas na kolejną walkę tego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! MiddleweightChampiooonship! Po mojej lewej, ważący 200 lb, Riiiich Fraaaaaankliiiiiiin!

Rich-Franklin.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawiej, ważący 185 lb, Jasooooooon ‘Maaaayheeeeeem’ Miiiilleeeeeeeer!

Jason-Miller-mayhem.jpg

Joey Styles: Obaj fighterzy to mistrzowie parteru, obaj trenują z sukcesami BJJ, obaj mają swoje mocne i słabe strony. Na tą chwilę nie mogę wytypować faworyta, ale może to i lepiej. Chociaż, Rich waży więcej od Jasona…

Joe Rogan: … nie zapominajmy o fakcie, że to Jason posiada czarny pas w BJJ, a nie Rich. W tej chwili kibicuje Jasonowi, niech pokaże że cięższy nie zawsze musi wygrywać.

RUNDA 1

Gong! Stuknięcie rękawicami i zacznami kolejną walkę. Rich jakby rusza się trochę szybciej niż Jason, kto wie, może ‘Mayhem’ oszczędza siły. Lewy prosty od Jasona… unik, kolejny prosty od Jasona… tym razem blok. Rich chyba coś planuje, bo jakoś spokojnie spogląda na Jasona. Low kick od Millera, trochę zblokowany. Pozycje, walka trwa nadal… Rich spróbował kicka na żebra, ale Jason z łatwością go zblokował i odpowiedział lewym prostym! Franklin otrząsnął się, wrócił do pozycji i zamarkował dwa sierpy. Chyba to przyniosło korzyści, bo Jason jakby się troszeczkę odsunął. Trochę nudno.. próba lowkicka od Milera, ale Rich złapał jego nogę i podciął go! Mayhem leży, Rich natychmiast schodzi do niego i zaczyna szturmować go pięściami! Jason wszystko na razie blokuje, jakoś udało mu się złapać jego rękę! Co on…. GOGOPLATA! Miller założył gogoplatę! Rich odklepuje, słychać gong, koniec walki!

Joe Rogan: Walka trochę krótka, ale Miller wspaniale to rozegrał, i ta gogoplata… ach, coś pięknego. Idealnie wyczuł moment w którym ma chwywić Franklina.

Joey Styles: Wielkie brawa dla Jasona! Pokazał co to submission fighting, rewelacyjna dźwignia!

Bryan Buffer: Paniee i panowiee, zwycięzcą walki na skutek poddania i finalistą turnieju o pas WFC! Middleweight Championship jest.. Jasooon ‘Mayheeeem’ Miiiiiileeeer!

wywiad po walce...

Adriany Celeste: Jason, chyba nie zmęczyłeś się zbytnio tą walką.

Jason Miller: Nie no, trochę się zmęczyłem, jednak trochę się silowaliśmy w parterze, jednak naprawdę nie spodziewałem się tak szybkiego zakończenia.

Adriany Celeste: No właśnie, jak ci się to udało? Skąd ten pomysł?

Jason Miller: To jest instynkt fightera, kiedy widzisz błąd przeciwnika, od razu reagujesz, i za wszelką cene próbujesz go wykorzystać. Mi się udało.

Adriany Celeste: Ok, dzięki za wywiad, uciekaj do szatni!

Reklamy...

Bryan Buffer: Paaaaaaaanieeeee i paaaaanooowieeeee! Czas na kolejną walkę tego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Middleweight Champiooonship! Po mojej lewej, ważący 198 lb, Daaaaaan Heeeendeeeersooooon!

Dan-Henderson.jpg

Bryan Buffer: a po mojej lewej, ważący 185 lb, AAAANdeeeeersoooooooon Siiiiiillvaaaaaaa!

anderson-silva.jpg

Joe Rogan: Po raz kolejny widzimy różnicę wagową w turnieju Middleweight, jednak moim zdaniem, lżejszy znowu zatryumfuje.

Joey Styles: Nie ma szans, Henderson go zgniecie, liczę na to. Może i Anderson Silva ma 3 czarne pasy w różnych dyscyplinach, czuję że Henderson go pokona. Ma wolę walki a to jest bardzo ważne.

RUNDA 1

Gong! Przybicie rękawic i zaczynamy drugą walkę o pas Middleweight. Silva jest bardzo ruchliwy, od razu markuje 2 sierpy, jednak nic z tego nie wynika, walczą dalej… Lewy prosty od Hendersona! Niestety zablokowany, ale Henderson to przewidział i zaatakował drugim prostym, tym razem prawym, ale i tego zablokowała garda Silvy! Walka trwa dalej… front kick od Silvy, który spycha Handersona na ścianę Oktagonu! Anderson podchodzi do Dana, chce go uderzyć, ale Dan pięknie kontruje to do klinczu! Teraz siłowanie i walka z samym sobą… Anderson próbował go obalić, ale Dan trzyma się dzielnie na nogach i uderza kolanem Silvę! Siłowanie trwa, Silva jakby coraz mocniej przyciska Hendersona i znowu próbuje go obalić! … tym razem mu się to udaje! Silva leży na Hendersonie w pozycji bocznej, łokcie, łokcie i jeszcze raz kolana! Dan jest w poważnych tarapatach… ale teraz świetnie się z nich wydostaje, przekręcając się i Silvę, i to teraz on leży na Andersonie! Coś próbuje zrobić, coś zdziałać ale… koniec rundy!

Joey Styles: No, no, nie powiem, jak na razie ciekawy pojedynek. Obaj zawodnicy dają z siebie wszystko, jednak zobaczymy jak to będzie w drugiej rundzie.

Joe Rogan: W chwili obecnej walka jest bardzo wyrównana, jeżeli będzie tak dalej, sędziowie będą mieli twardy orzech do zgryzienia.

RUNDA 2

Słyszymy dźwięk gongu, oraz widzimy stuknięcie rękawicami, drugą rundę czas zacząć! Pozycja, skupienie… i od razu lowkick od Silvy! Na pewno mocny, ale Henderson nawet nie zareagował, stoi jak skała… kolejny lowkick w wykonaniu Andersona Silvy, tym razem Hednerson się aż zgiął! No nic, walka trwa dalej.. świetny hak w brzuch w wykonaniu Hendersona, Silva się zgiął, Dan to wykorzystał i uderzył kolanem w twarz! Silva pada, sędzia przerywa walkę, czy ją zakończy? Nie, pyta się tylko Silvę czy da rade walczyć, na co ten odpowiada twierdząco więc jedziemy dalej! Dwa proste od Silvy, ale Henderson oba zablokował, i odpowiedział lowkickiem! Silva już lekko kuleje na wykroczną nogę, a Dan to dobrze widzi, więc zapewne chce to wykorzystać… zablokowany sierp i w odpowiedzi lowkick od Hendersona! Noga Silvy kuleje coraz bardziej, ale ten jest za sprytny, i zmienia pozycję, teraz druga noga będzie z przodu… ale i na nią Silva otrzymuje lowkicka! Brazylijczyk jest bezradny, nie wie co robić, a Henderson uderza lewym prostym i lowkickiem, oba uderzenia trafiają! Silva jest lekko ścięty… ale świetnie wchodzi w nogi Hendersona i… Double Leg Takedown! Silva szturmuje Hendersona punchami, wspaniale to wygląda! Henderson broni się… szybko bierze nogi i odpycha nimi Silvę, ten w rezultacie wstaje, ale szybko odpowiada soccer Kickiem! U, to bolało! Ale niestety słyszymy gong, koniec walki!

Joey Styles: Kolejna ciekawa runda. Dan prowadzi w tej walce.

Joe Rogan: No nie wiem... Nie wiem co powiedzieć o tej rundzie, Silva przeważa.

RUNDA 3

Gong! Formalności i możemy zacząć. Chwila skupienia… Silva jak szalony szturmuje na Hendersona! Lewy, prawy, i znowu lewy sierpowy, ale… Henderson wchodzi w nogi Silvy i obala go! Teraz dopiero zaczyna się szturm pięściami… ale Silva pięknie się przekręca i złapał ręke Dana, czy będzie Armbar… ta….nie! Henderson się nie daje, i w odpowiedzi uderza Silvę w twarz! Silva zapomniał o obroni, tak wiec teraz musi szybko to nadrobić. Walka dalej trwa w parterze, narazi obaj zawodniczy odpoczywają… Silva przekręca siebie i Dana i przechodzi do pozycji bocznej, czy teraz coś z tego wyniknie? Obaj zawodnicy są potwornie zmęczeni… Henderson zebrał siły i odepchnął Silvę, tak więc walka przenosi się do stójki. Obaj zawodnicy ledwo się ruszają, Dan spróbował jakiegoś puncha, ale był on potwornie wolny. Na razie odpoczynek, skupienie… High kick od Silvy, ale Dan unika i serwuje front kicka! Anderson upada, na twarzy Dana pojawia się uśmiech. Silva wstaje, znowu odpoczynek w stójce… sierp od Silvy! Henderson lekko się zachwiał ale walka trwa dalej… gong! Koniec walki!

Joey Styles: Ciekawa walka! Wydaje mi się że przeważał w niej Dan Henderson, lekko, ale jednak, i to on powinen wygrać tą walkę.

Joe Rogan: Bzdury! Silva wygrał tą walkę, niemożliwe że sędziowie myślą inaczej. Jednakże, cała walka obfitowała w fantastyczną bitwę w parterze.

Bryan Buffer: Panie i panowie są znane wynik walki. Sędziowie punktowali następująco: Sędzia nr.1 30:29 dla Andersona SIlvy ,sędzia nr.2 30:28 dla Dana Hendersona ,Ostatni sędzia 28:27 dla Dana Hendersona. Zwycięzcą walki zostaje Daaaaaan Heeeendeeeeersooooooon!

Joe Rogan: A jednak… nie możliwe…

Joey Styles: Tak jak sądziłem!

wywiad po walce...

Adriany Celeste: Dan, jak się czujesz?

Dan Henderson: Wspaniale! Naprawdę po walce, przed wedyktem sędziów miałem czarne myśli, i sądziłem że to Anderson wygra. Jednak, na szczęście dla mnie, myliłem się.

Adriany Celeste: Czy według ciebie werdykt tej walki był słuszny? Tak szczerze.

Dan Henderson: Nie wiem, ciężko mi to ocenić, podczas walki skupiałem się na zadawaniu ciosów, a nie na liczeniu ile punktów zdobyłem. Muszę tą walkę obejrzeć na spokojnie w domu.

Adriany Celeste: W finale będziesz walczył z Jasonem Millerem. Czy obawiasz się go?

Dan Henderson: Rozgrzewając się w szatni, widziałem jego walkę, i powiem że wnioskując po tym co zaprezentował, nie mam się czego obawiać. Sądze, że wygrał fuksem. Dam radę.

Adriany Celeste: Dziękuje. Zmykaj już do szatni, bo na pewno jesteś zmęczony.

Dan Henderson: Dzięki wszystkim.

Pokazane jest promo kolejnej gali WFC...

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na kolejną walkę dzisiejszego wieczoru, jej stawką jest udział w finale o WFC! Light Heavyweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 205 lb, Lyooooooooto Maaaaachiiiiiidaaaaaaaaaaa!

lyoto-machida-sun.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawej, ważący 205 lb, Quuiiiintoooooooon ‘Raaaampageeeeeeee’ Jacksooooooooon!

Quinton-Rampage-Jackson.jpg

Joe Rogan: To będzie rewanż z UFC 123, na którym Jackson pokonał Machidę na punkty, po dosyć zaciętej walce. Teraz Lyoto ma szansę udowodnić, kto tu naprawdę rządzi.

Joey Styles: Tak, Brazylijczyk ma chęć zemsty, i przy okazji wejścia do finału o pas wagi pół-ciężkiej. Zaczynajmy!

RUNDA 1

Gong! Obaj zawodnicy są skupieni na swoich rywalach, obaj cały czas lekko podskakują, i próbują znaleźć jakąś lukę w gardzie przeciwnika. Jackson próbuje low Kicka, ale Lyoto sprytnie odskoczył. Dalej nic się nie dzieje, zawodnicy jakby na coś czekają. Jackson ponownie próbuje low Kicka, tym razem trafia.. nie, jednak Machida ładnie blokuje te kopnięcie. Powrót do pozycji, chwila przygotowania… lewy i prawy prosty od Rampage’a, ale tylko w ręce. Znowu szybki powrót do pozycji, ale… znowu dwa proste od Quintona, ale tym razem Lyoto unika i uderza Jacksona hakiem w brzuch, w okolice żołądka! To pewnie bolało, ale Rampage nie przejmuje się tym. Znowu pozycje, coś Jackson próbuje uderzać proste, ale trafiają one poza głowę Machidy. W końcu Jackson coraz bardziej tym machaniem rękami w powietrzu spycha Lyota do klatki Oktagonu, Machida już się prawie o nią opiera, i… Jackson zaczyna szturm! Quinton naciera Machidę pięściami, proste, sierpowe, ojojoj! Machida ma kłopoty! Jednak… Brazylijczyk świetnie to rozegrał, wypchnął Jacksona prostym kopnięciem! Co prawda uniknął knockautu, jednakże Rampage zyskał sporo punktów dzięki tej akcji. Obaj zawodnicy tylko stoją w gardzie, widać że są już troche zmęczeni. Rampage znowu zbliża się do Machidy, ale… Gong! Koniec rundy!

Joey Styles: Ta runda był dosyć nudna, ale dzięki ostatniej akcji Rampage zyskał przewagę punktową, jeżeli walka będzie dalej tak wyglądała, to wygra ją Jackson.

Joe Rogan: Hmm.. jestem innego zdania, ta ostatnia akcja nic nie znaczyła, bo Machida większość uderzeń zablokował, a Jackson coś tam oberwał od Machidy. No ale zgadzam się z tym, że runda była nudna, zobaczymy co przyniesie kolejne starcie.

RUNDA 2

Gong! Przybicie rękawic, skupienie… Low Kick od Machidy, mocny i celny! Jackson aż się ugiął, bardzo dobrze Lyoto zaczął tą runde. Pamiętajmy, że Lyoto jest lepszy w parterze, więc dlaczego nie sprowadza on walki na ziemię? No cóż, pojedynek trwa dalej, prosty od Jacksona, jednak garda Brazylijczyka spełnia swoją rolę. Pozycje… świetny wewnętrzny low Kick od Jacksona! Kolano na pewno teraz boli Machidę, ale ten walczy dalej, schyla się na dól… próba obalenia! Jednak…. Teraz mamy siłowanie blisko parteru, kto okaże się lepszy! Machida częstuje Amerykanina łokciami, jednak te uderzenia są za słabe aby odebrać siłę Jacksonowi, siłowanie dalej trwa… Jackson wyrywa się! Szybki low Kick! I do tego dwa proste od Jacksona! Oba trafiły w Machidę, Jackson punktuje! Machida widać że opada z sił, w porównaniu do Jacksona, który próbuje jeszcze jakoś trafiać Machidę, kolejne dwa proste, unik… OBALENIE! Machida obalił Jacksona, chce przejść do dosiadu, ale Jackson się nie daje! Obaj teraz zbierają siły… Jackson momentalnie próbuje się wyrwać, ale mu się nie udało! Za to Machida przechodzi do dosiadu! Jedno uderzenie, drugie , trzecie… żadne nie trafiło, blok Jacksona jest mocny! Zaraz koniec rundy, więc Machida musi wykorzystać swoją pozycję… Trafia prostym! Kolejny! Ale Jackson nie zwraca uwagi na ból, i sprytnie wywraca Machidę! Szybko podnosi się, tak samo jak Lyoto i walka dalej trwa! Widać niezadowolenie na twarzy Machidy, nie wykorzystał takiej sytuacji, ale walka trwa dalej… Sierp od Machidy! Jackson ledwo stoi, ale jednak stoi! Brazylijczyk wie, ze ma przewagę, tak więc chce ją wykorzystać… potężny front kick od Machidy, Jackson aż odsunął się na ścianę Oktagonu! Machida musi go dobić… High Kick od Machidy! KONIEC! Sędzia ogłasza Knockout!

Joe Rogan: Machida potężnym wysokim kopnięciem kończy tą walkę i udowadnia swoją wyższość! Pięknie! Sama walka nie porywała, ale sposób w jaki wygrał ją Lyoto był fenomenalny! Brazylia tryumfuje, Lyoto Machida przechodzi do finału turnieju o pas Light-Heavyweight!

Joey Styles: Tak, Machida pięknie zrewanżował się za ich wcześniejszy pojedynek. Jako że w pierwszej rundzie nie było widać niczyjego prowadzenia, ba, tam w ogóle mało rzeczy było widać, to w drugiej Machida wręcz zniszczył Jacksona. Brawo, Lyoto, liczę na ciebie w finale!

Bryan Buffer: Paaaanie i panooowieeeee! Waszym zwycięzcą przeez Knockout i finalistą turnieju o pas WFC Light Heavyweight Championship jest…. Lyoooootoooo Machiiiiiiidaaaaaaa!

wywiad po walce...

Adriany Celeste: Lyoto jak wrażenia po walce?

Lyoto Machida: Jestem trochę zmęcznony, ale mimo wszystko strasznie się cieszę, nie dość że zrewanżowałem się za nasz wcześniejszy pojedynek, to awansowałem do finału, i mam szansę zdobyć pas WFC Light Heavyweight!

Adriany Celeste: Długo przygotowywałeś się do tej walki?

Lyoto Machida: O tak, chciałem za wszelką cenę ją wygrać, gdy tylko usłyszałem o tym z kim będę walczył. To dla mnie ogromna szansa, tak więc dziękuje WFC! Dzięki również kibicom za wspaniały doping!

Adriany Celeste: Ja tobie również dziękuje. Możesz już iść do szatni.

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na kolejną walkę dzisiejszego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Light Heavyweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 205 lb, Tiiiiitooo Ortiiiiiz! …

tito-ortiz.jpg

Bryan Buffer: … oraz po mojej prawej, ważący 205 lb, Raaaaaandyyyy Couuutuuuuureeeeeeee!

randy%20couture.jpg

Joey Styles: Mamy doczynienia z dwoma starymi bykami, choć jest pewne że Randy ma więcej doświadczenia niż Tito, jednak Randy ma też już swoje lata, dlatego jeśliby wygrał ten turniej, prawdopodobnie straciłby ten pas szybko, i byłby to jego ostatni tytuł w karierze.

Joe Rogan: Coś w tym jest. Na konferencji przed walką Tito powiedział, że zdaje sobie sprawę z tego, że Randy jest już trochę za stary na MMA, więc ma słabszą kondycję, i w ten punkt chce celować Ortiz. Zobaczymy, jak to wyjdzie.

RUNDA 1

Gong! Stuknięcie rękawicami i zaczynamy walkę! Widać groźne i skupione miny na twarzach obu zawodników, to będzie ciekawe starcie. Tito już zaczyna coś robić, markuje lewy prosty, kolejny… Teraz uderza już naprawdę prawym prostym, ale takie uderzenia, to zabawa dla Randy’ego, który z łatwością i uśmiechem na twarzy je blokuje. Skupienie… Ortiz markuje kolejny lewy prosty. Widać że Ortiz ma jakiś plan, który chce spokojnie zrealizować. Randy na razie tylko skacze w miejscu… low kick od Ortiza na wykroczną nogę Couture’a, dosyć mocny, ale Randy nie zwraca na niego uwagi, tylko skupia się dalej. Ortiz markuje lewy prosty, Couture unika, lecz szybko otrzymuje haka w brzuch! Randy zgina się, i w tym czasie Ortiz uderza go kolanem w twarz! Sędzia przerywa walkę, i pyta się czy wszystko gra, ponieważ Randy zaczął lekko krwawić… wszystko jest OK, powracamy do walki! I od razu Low Kick od Randego! Ortiz jest lekko zdziwiony, ale nie ma czasu na grymasy, potężny kick w żebra od Randego, jednak zablokowany! Widać że Couture nabrał woli walki… trafił podbródkowym w Ortiza! Oj, nie ciekawa sytuacja dla Tito Ortiza, Randy chce wyprowadzić kolejny cios, Ortiz unika i… łapie go w klincz! Obaj teraz się siłują przy ścianie oktagonu, Ortiz chce sprowadzić Randego do parteru, lecz nic z tego nie wynika… GONG! Koniec rundy!

Joey Styles: Cóż, ta runda była dosyć wyrównana, jednak moim zdaniem to Ortiz miał lekką przewagę. Widać że Tito ma już obmyślany plan na tą walkę, jednak Randy lekko mu przeszkodził. Cóż, liczę na Ortiza, ponieważ czas Randego w MMA już dobiegł końca.

Joe Rogan: Faktycznie, w tej walce widać było różnicę wieku, co prawda pod koniec Randy zebrał się w garść i coś tam zrobił, ale nie wróżę mu przyszłości w tej walce. No cóż, przeżyjemy, zobaczymy!

RUNDA 2

Gong! Stuknięcie rękawicami i walka trwa dalej. Od razu Randy zamarkował lowkicka, Ortiz troszeczkę się przestraszył i odskoczył. Jedziemy dalej… lewy, prawy i lewy prosty od Ortiza, ale wszystkie zablokowane! Widać, że obaj zawodnicy chcą walczyć, i co najważniejsze, wygrać. Couture spogląda na dół, widać że chce wejść do parteru… próbuje obalić Ortiza, ale ten go łapie w odpowiednim momencie i serwuje uderzenia kolanem w twarz! Couture ma poważny problem, jednak szybko stabilizuje sytuacje wyrwaniem się z klinczu! Do tego Randy kopie Ortiza, ale… ten łapie jego nogę! Takedown! Ortiz od razu przechodzi do pozycji bocznej! Uderza Randego łokciem, i obmyśla jak go pokonać… Ale na razie tylko na nim leży i odpoczywa. Nudy, ale…. Ortiz próbuje założyć armbara, ale Couture się nie daje! Siłowanie w parterze trwa… Koniec rundy, Gong!

Joe Rogan: Ta runda skupiała się głównie na parterze, jednak obaj zawodnicy nie pokazali niczego wielkiego. Widać że Couture się z powodu swojego wieku męczy, bo to Ortiz ma przewagę. Jeżeli walka będzie dalej tak wyglądała, to Ortiz wygra ją z pewnością.

Joey Styles: Ta runda nawet mi się podobała, lubię walki w parterze, ale chciałbym jakiegoś mocniejszego zakończenia. Nie mniej jednak podzielam twoją opinię o faworycie tej walki, Ortiz ma o wiele większe szanse.

RUNDA 3

Gong! Rękawice o rękawice, pojedynek wznawia się. Randy markuje lewy sierpowy, jednak nic z tego nie wynika. Pozycje, garda, skupienie, Ortiz trochę się schyla… Double Leg Takedown od Tito Ortiza! Randy w tarapatach! Ortiz próbuje przebić się przez gardę Couture’a, ciosy na różne strefy głowy, ale Randy twardo je blokuje, więc Ortiz próbuje ciosy na brzuch! Trafił dwa-trzy ciosy na żebra, i teraz Randy chroni także dolną strefę, Ortiz to wyczuwa i trafia szybkim prostym w twarz! Randy krwawi lekko z nosa, ale znowu twardo chroni głowę, próbuje się jakoś wyrwać z tej pozycji… przewraca Ortiza, i to teraz on ma Tito w garści! Naciera go ciosami, ale Tito się blokuje i… Ortiz zakłada duszenie trójkątne! Randy jest w poważnych tarapatach, ale szybko podnosi Ortiza i rzuca nim o ziemie! Potężny slam! Ortiz od razu puścił dźwignię, Randy zaczął go okładać, doszedł jeden cios, doszedł drugi… Koniec rundy! Gong! Tylko dźwięk gongu uratował Ortiza!

Joey Styles: Walka nabrała kolorytu w trzeciej rundzie, która była zdecydowanie najciekawsza. Przez całą walkę nie miałem wątpliwości co do zwycięzcy, bo przeważał Tito, ale teraz sądze że obaj mają równe szanse. Wszystko w rękach sędziów!

Joe Rogan: Randy pokazał w końcówce na co go stać, nie ma co, jednak moim zdaniem to trochę za mało na takiego zawodnika jak Tito, więc sądzę że kiedy wyniki zostaną ogłoszone, to sędzia uniesie rękę właśnie Tito Ortiza.

Bryan Buffer: Panie i panowie są znane wynik walki. Sędziowie punktowali następująco: Sędzia nr.1 29:27 dla Tito Ortiza ,sędzia nr.2 30:28 dla Tito Ortiza ,Ostatni sędzia 29:27 dla Tito Ortiza. Zwycięzcą walki zostaje Tiiiiiiiitoooooo Ortiiiiiiiiiz!

wywiad po walce...

Adriany Celeste: Tito, wygrałeś z legendą! Jak się z tym czujesz!

Tito Ortiz: Niezmiernie się ciesze, pokonałem wielkiego zawodnika, niestety, ale Randy jest już troche na to za stary, i ja wykorzystałem to do bólu.

Adriany Celeste: Co sądzisz o swoim przeciwniku, z którym zmierzysz się już na WFC 2 o pas Light Heavyweight, Lyoto Machid’zie!

Tito Ortiz: Lyoto jest niezwykle utalentowanym zawodnikiem, ale sądzę że dam radę go pokonać. Ma kilka słabych punktów, które postaram się wykorzystać.

Adriany Celeste: Nie będę cię już dłużej trzymała, dziękuje za wywiad.

Tito Ortiz: Nie ma sprawy, dzięki wszystkim!

Reklamy...

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na kolejną walkę dzisiejszego wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Heavyweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 238.5 lb, Fabrico „Vai Cavalo” Werdummmmmmmmmmmm!!!

fabricio_werdum_2.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawej, ważący 265 lb , Brock Lesnarrrrrr!!!

mma_lesnar_herring005_200.jpg

Joey Styles: Jest duża różnica wagowa między tymi zawodnikami, ciekawe czy Brock będzie umiał to wykorzystać. W stójce to chyba on będzie rządził, ale parter będzie należał do Brazyliczyka.

Joe Rogan: Brock nie pojawił się w ringu od czasu gdy dostał łomot od Velasquez’a. Wraca i chce znów dominować, a Werdum to nie obliczalny zawodnik potrafi pokonać Emelianenke, ale też przegrać w pierwszej rundzie z Dos Santos’em. Emocji na pewno nie zabraknie, czas zacząć!

RUNDA 1

Gong! Klepnięcie rękawicami, Brock spojrzał w oczy Werdum’owi i się zaśmiał pod nosem. Brock chyba chce skończyć szybko tę walkę bo rusza z huraganowym atakiem. Prawy prosty i lewy sierp po kilka razy. Werdum oparł się o siatkę i tylko chyba dzięki temu jeszcze stoi. Ależ potężny podbródkowy od Lesnar’a! Werdum pada na matę, ale ma jeszcze kontakt z światem. Werdum nie pozwala dojść do dosiadu Lesnar’owi, ale ma pozycje boczną i teraz zaczynają się szachy. Brock ciągle chce dojść do dosiadu, ale Fabricio umiejętnie się przekręca i teraz Brock leży na plecach, a na górze jest Werdum. Kilkanaście sekund nic się nie dzieje i sędzia podnosi tę walkę do stójki. Brock wygląda na poważnie osłabionego tym atakiem, Werdum lekko krwawi z łuku brwiowego. Lekarz szybko zatamował krwawienie. Już sędzia pozwala na walkę Brock próbuje ponownie powalić swojego rywala i idzie bardzo ryzykownie głowę do przodu i to był jego wielki błąd, Werdum jednym kolanem zwalił z nóg Lesnar’a, jednak Werdum nie zdążył skończyć Brock’a bo rozbrzmiał Gong kończący rundę!

Joe Rogan: Jestem zaskoczony, ale to po raz kolejny dziś. Werdum gdyby miał jeszcze minutę zakończyłby tę walkę. Brock znów pokazał że się mu za szybko głowa grzeje i nie ma taktyki.

Joey Styles: Liczę że dziś Vai Cavalo wygra i to przed czasem. Na początku był trochę stremowany, ale i tak ta runda dla niego dzięki świetnej końcowe. Czas na drugie starcie.

RUNDA 2

Gong! Stuknięcie rękawicami i to na tyle przyjemności w tej rundzie. Brock ponownie próbuje swojej szarży. Prawy sierp chybia i lewy prosty również, ciosy Brock’a są bardzo wolne. Werdum natomiast czuje się bardzo pewnie opuścił gardę. Cóż on zrobił sprowadził Lesnar’a do parteru i jest na górze i ma dosiad. Werdum obija twarz Lesnar’a, ale ten choć jest z dołu to od czasu do czasu też wyprowadza ciosy. Brock przykleja się do Fabricio i sędzia po chwili podnosi walkę do stójki. Brock wyprowadza od czasu do czasu jakiś cios, ale większość to wolne i słabe ciosy. Fabricio ciągle walczy bez gardy, ale to on trafia ciosami. Brock próbuje sprowadzić do parteru Werdum’a, ale ten oparł się o siatkę i mocno stoi na nogach, po chwili wydostaje się z uchwytu i zadaje trzy celne LowKick’i ,a Brock zaczyna kuleć. Werdum chcą wykończyć Lesnar’a próbuje Flying Knee, ale Lesnar się odsuwa i Werdum spada na matę z dużej wysokości na prawy bok, słychać Gong kończący 2 rundę.

Lekarz podbiega do Werdum’a i pokazuje że Fabricio nie może kontynuować walki.

Joe Rogan: Werdum nie miał szczęścia, oby jego kontuzja nie była poważna. Brock miał wielkie szczęście bo w trzeciej rundzie nie dałby rady kondycyjnie.

Joey Styles: Brock dalej będzie tak słaby kondycyjnie to jego rywal w finale go zniszczy. Nawet jeśli Lesnar wytrwa do ostatniej rundy to będzie strasznie zmęczony, prawie na skraju wyczerpania.

Bryan Buffer: Panie i panowie zwycięzcą walki na skutek poddania i pretendentem do pas Heavyweight Championship jest Brock Lesnarrrrrrrr!!!

wywiad po walce...

Arianny Celeste: Brock wygrałeś, ale przez kontuzje Werdum’a. W czasie walki nie było tak różowo. Powiedz dlaczego miałeś takie wielkie problemy z dużo lżejszym przeciwnikiem?

Brock Lesnar: Czekałem by zniszczyć go w ostatniej rundzie, ale nie musiałem tego nawet robić.

Arianny Celeste: Jesteś bardzo pewny siebie, może dlatego miałeś takie wielkie problemy w tej walce?

Brock Lesnar: Po prostu jestem sobą, nie będę zgrywał potulnego chłopczyka. Czekam na następnego przeciwnika i już zwijam się do szatni bo muszę zregenerować siły.

Bryan Buffer: Paaaaanie i panoooowie! Czas na walkę wieczoru, jej stawką jest udział w finale ooo WFC! Heavyweight Chaaampionshiiiiiip!! Po mojej lewej, ważący 229 lb, Fiodooooor „The Last Emperor” Emelianenkooooooooooooo.

fedor-emelianenko-bodogfight.jpg

Bryan Buffer: … a po mojej prawej, ważący 244 lb, Cain „The Mad Mexican” Valasquezzzzz!!

cain_velasquez_2.jpg

Joey Styles: Wreszcie się doczekaliśmy walki wieczoru. Cain i Fiodor na pewno stworzą nie zapomniane widzowsko.

Joe Rogan: Tego możemy być pewni Cain jeszcze nie przegrał w MMA, a Fiodor będzie chciał zatrzeć złe wrażenie po swojej ostatniej walce. Obaj zawodnicy są gotowi więc przenieśmy się do oktagonu.

RUNDA 1

Gong! Tradycyjne przywitanie i skupienie, które widać na twarzach obu zawodników. Fiodor tradycyjnie na początek jest bardzo ruchliwy i Low Kick, a następnie odskakuje tak aby Cain nie miał szans na kontrę. Fiodor ponownie Low Kick, ale Cain przyjął kopnięcie i wyprowadził lewego sierpa. Cain wchodzi w nogi Fiodor’a i walka przenosi się do parteru. Cain ma pozycje boczną, próbuje przejść do dosiadu, ale Fiodor blokuje. Fiodor zauważył chwilę nieuwagi Meksykanina i ma rękę Cain’a, jednak próba pełnego zapięcia Kimury się nie powiodła i jeszcze na dodatek dostał łokciem w twarz od Valasquez’a. Sędzia podnosi walkę do stójki. Fiodor ponownie wyprowadza Low Kick’a, jednak Cain skontrował lewym prostym i Fiodor po tym ciosie zaczyna mocno krwawić z łuku brwiowego. Ponownie dzisiejszego wieczoru jest potrzebna interwencja lekarza. Krwawienie zostaje zatamowane i walka może dalej się toczyć. Fiodor ponownie Low Kick po którym wychodzi z lewym sierpowym i prawym na korpus, Cain przyjmuje te ciosy i sam próbuje wyprowadzić prawego sierpa, jednak Fiodor się schylił i zdążył wyprowadzić dwa kolana w brzuch przeciwnika. Słychać GONG!!!

Joey Styles: W pierwszej rundzie było wszystko. Parter i nawet nie dociągnięta dźwignia, ale przede wszystkim świetny pokaz walki w stójce.

Joe Rogan: Za tą rundę ciężko sędzią będzie przyznać zwycięstwo, któremuś z zawodników. Cain obalił Fiodor’a, ale za to ten w stójce przeważał i próbował założyć technikę kończącą. Ciekawe czym nas zaskoczą w drugiej rundzie zawodnicy, czas na drugie starcie!

RUNDA 2

Gong! Stuknięcie rękawicami i czas zacząć drugie starcie.Cain od razu rusza z serią lewym sierpowych i prawych na przemian. Fiodor został zapędzony pod siatkę i tam otrzymuje kilka cisów i po jednym z nich, a dokładnie po podbródkowym ląduje na macie. Cain próbuje wykończyć przeciwnika ciosami młotkowymi, Emelianenko się przekręca i teraz to on jest na górze, a Cain leży na plecach i co jakiś czas obrywa ciosem w twarz. Nic się nie dzieje, żaden z zawodników nie zadaje ciosów i sędzia jest ponownie zmuszony podnieść tę walkę. Fiodor wyprowadza Kick’a na żebra Cain’a, a następnie próbuje High Kick’a, jednak Cain w tym czasie wyprowadził potężny lewy prosty. Fiodor ciągle jednak stoi na nogach. Cain chcąc wykończyć Fiodor’a ponownie wyprowadza prawy sierp i lewy prosty, jednak żaden nie dochodzi celu i zatrzymuje się na gardzie Rosjanina. Fiodor próbuje sprowadzić Cain’a do parteru, ale ten umiejętnie stanął w rozkroku w siatce i nie daje się sprowadzić. Cain po chwili zapiął odpowiedni uchwyt i wynosi w gorę Fidor’a, to on sprowadził swego przeciwnika do parteru przez Slam. GONG!!!

Joe Rogan: Ta runda nie była jakoś porywająca, gdyby nie ta ostatnia akcja Cain’a to śmiałbym powiedzieć że nudna. Żaden z zawodników nie chce przegrać swojej pierwszej walki w WFC.

Joey Styles: Według mnie Fiodor będzie musiał wygrać przed czasem bo na punkty jak na razie przegrywa. Teraz czas na decydujące starcie!

RUNDA 3

Gong! Stuknięcie rękawicami i zaczyna się ostatnie starcie. Fiodor ponownie zaczyna spokojnie od Low Kick’u, ale nadziewa się na potężnym prawy sierp i od razu Cain wyprowadza lewy prosty, który kładzie na deski Fiodor’a. Cain próbując wykończyć Fiodor’a ciosami z góry, ale przez nie uwagę Emelianenko zapina duszenie trójkątne. Cain nie wytrzymuje i oklepuje!

Joey Styles: Jakby Fiodor słyszał moje słowa. Jednak jego zwycięstwo było bardzo przypadkowe i wynikło z błędu Valasquez’a.

Joe Rogan: Ta walka jakoś mnie nie zachwyciła oprócz kilku akcji, ale w finale co to będzie się działo Fidor vs Lesnar. To dopiero będzie starcie.

Bryan Buffer: Panie i panowie zwycięzcą walki przez duszenie trójkątne i pretendentem do pas Heavyweight Championship zostaje Fiodorrr Emelianenkooo!!!

Adriany Celeste: Fiodor, jak czujesz jako zwycięzca pierwszego Main Eventu w historii WFC?

Fiodor Emalienko: Wspaniale! Nawet nie wiem co powiedzieć… Walka była raczej zacięta, po prostu wyczułem odpowiedni moment i zapiąłem dźwignię, zużyłem wszystkie siły, i gdyby Cain się z niej wyrwał, raczej bym przegrał. Na szczęście nic takiego się nie stało.

Adriany Celeste: Co sądzisz o swoim przyszłym rywalu Brocku Lesnarze? Zdobędziesz pas WFC Heayweight?

Fiodor Emalienko: Brock to mocny i ciężki zawodnik, ma lekkie braki w technice, lecz walka z nim będzie trudnym przeżyciem. Nie mniej jednak od jutra zaczynam ostre treningi, bo do takiej walki trzeba się długo przygotowywać.

Adriany Celeste: Chcesz coś jeszcze powiedzieć?

Fiodor Emalienko: Dzisiaj pokazałem, Cain, kto tu naprawdę rządzi!

Adriany Celeste: yyy…. Dziękuje za wywiad.

Joe Rogan: No cóż, to już koniec tego wspaniałego spektaklu. Przeżyliśmy dzisiaj niesamowite emocje, ale liczymy na jeszcze więcej na WFC 2, na które serdecznie zapraszamy. Żegnają się z państwem...

Joey Styles: ...Joey Styles...

Joe Rogan: ... oraz Joe Rogan. Dobranoc!

Ps. przy komentarzach dodawajcie wasze wybory w:

Fight of the Night

Knockout of the Night

Submission of the Night

Dzięki :)

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• elo3856

1

• EveR

1

• Turej

1

• Luba

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Świetna gala, dużo fajnych zwrotów akcji. Ortografia, interpunkcja i stylistyka zachowana, nie zauważyłem błędów, a jeżeli są jakieś to przeoczyłem. Dobrze i z zaciekawieniem się czyta, dobre wywiady, trzymacie poziom chłopaki. Oby tak dalej.

Subbmission of the Night - Duszenie by Emelianko

KO of the Night - High Kick by Machida

Fight of the Night - D. Henderson vs. A. Silva

Czyli pomysł z federacją MMA chyba wypalił. Bardzo miło się czytało takie coś dla jakiegoś odróżnienia. Walki w sam raz długości oraz nie pozbawione bardzo ciekawej akcji. Myślę, że jak to wszystko pójdzie w dobrą stronę to stanie na topie bookerki na forum przez odejście od stereotypu. Mam nadzieję, że przez takie gale chodziaż bardziej ruszy się dział MMA bo o to też chyba chodzi. Najbardziej zdziwiła mnie przegrana Andersona Silvy, ale wiadomo to wasz świat i róbcie wszystko według własnego uznania. Ucieszyła mnie wygrana Machidy, bo po niedawnej gali UFC raczej się tego nie spodziewałem. Wiadomo co dziwi to również wygrana Ortiza. Walki na bardzo wysokim poziomie, życzę powodzenia i czekam na następną galę :)

Fight of the Night - Tito Ortiz vs Randy Couture

Knockout of the Night - Machida nokautuje Rampage

Submission of the Night - Gogoplata w wykonaniu Mayhema

No jak było w zapowiedziach na audycji. Gala wyszła tak samo dobrze, jak była zapowiadana na naszej audycji o MMA :D Czyli wyszła świetnie... Ciekawy początek no i co najważniejsze w MMA - walki.Bardzo fajnie zrobiliście ze w końcówce rundy jakiś zawodnik przegrywa. Jest tak za zwyczaj w MMA :D Taki to już sport. Ładne, małe komentarze po każdej rundzie. Fajnie także zrobiliście, że nie zawsze walka kończyła się przez KO. Było parę zwycięstwa na punkty. Ciekawie czytało się Backstage. Stworzyliście na prawdę fajną atmosferę. No ale nie wiem czy można wam to dać do zarzutu, ale tak jest w realnym MMA. Może i to dla was plus, ponieważ w MMA nie każda walka trwa 20 minut jak w wrestlingu. I jest to plus dla was, ponieważ nie trzeba siedzieć nad pisaniem długiej walki. Fajnie że sprowadziliście do waszej federacji także innych zawodników niż tylko z jednej federacji. Pojawili się zawodnicy o różnych pochodzeniach narodowych, wagach i umiejętnościach. Ale mogliście też wcisnąć jakiegoś Pudziana czy Mameda Khalidov. Byłoby o wiele ciekawiej. Możecie stworzyć następnym razem jakąś walkę z udziałem polaków :D Dzięki za galę, była ciekawa i oby tak dale. Czekam na następną :)

Fight of the Night - Fabrico „Vai Cavalo” Werdum vs Broc Lesnar

Knockout of the Night - High Kick od Machidy w stronę Quinton ‘Rampage’ Jackson

Submission of the Night - Duszenie by Emelianko

Dobra, co tu powiedzieć, a już wiem. Na początek, walki trochę mnie zdziwiły, czytałem kartę którą daliście ale większość walk które się tu odbyły to nie pamiętałema aby znalazły się na karice, ale dobra, to pewnie jakieś moje urojenia. :P Sądziłem, że wyczarujecie jakąś fajną walkę z Mayhem'em ale... ten master rozprawił się z rywalem już w pierwszej rundzie, no cóż, to udowandia, że jest gość dobry. Kolejna walka która mnie interesowała to na pewno z udziałem GSP. Stawiałem na niego od początku i gość wykończył rywala, tak jak ja bym wykończył go w grze. Flying Knee, lepszej końcówki się nie dało wymyślić, to jest dopiero KO. :D Walka z udziałem Shields'a i Penn'a również dobra, długa, ciekawa. Wycisneli z siebie wszystko. Szkoda mi trochę przegranej Jake'a ale BJ nie jest łatwą sztuką do zgryzienia. Przegrana Anderosna trochę mnie zdziwiła. Dobra to chyba tyle, co mnie najbardziej interesowało z waszej gali, choć powiem, że na pierwszą galę wypadła bardzo świetnie. Teraz tylko czekać na następne. :)

Fight of the Night - Jake Shields vs BJ Penn

Knockout of the Night - Flying Knee by GSP

Submission of the Night - Gogoplata by Mayhem

ahfo.png

luba_049.png